Sziasztok!
Olyan az internetünk, mint a népmese: hol volt, hol nem volt... most épp van,de ki tudja meddig...
Úgyhogy szép lassan visszaolvasok.
Köldökzsinór téma: én is úgy tudom, a babák harmadának-negyedének a nyakán van születéskor.
Eminek duplán volt rácsavarodva, nem lett semmi gond, 10/10-es Apgart kapott, simán megszületett. Az volt a jó, hogy elég hosszú volt a zsinór, így még felcsavarodva is elég hosszú maradt, hoyg megszülethessen.
Vagy inkább az volt a rossz, hogy elég hosszú volt a zsinór, így felcsavarodott... nézőpont kérdése, mindenesetre ezen nem aggódom, csak csomó ne legyen rajta.
Emiatt nem kell császár, csak ha nem tud megszületni miatta a baba, mert pl. túl rövid a maradék. Még az otthonszüléses könyveb is kitérnek rá, ha a baba nyakán van a zsinór, a fej kibújásakor meglazítják, esetleg óvatosan leemelik.
Times, az elejét nem tudom, de ha már ülnek, arra az időre nagyon ajánlják a Peg Perego Aria ikerkocsiját, könnyű, kis helyen is elfér. Csak féléves kor előtt nem jó, mert nem fektethető le teljesen.
Képzeljétek, tegnap beszélgettem a játszón az egyik anyukával, elmesélte, hogy szült. Éjjel beindultak a fájások, mikor már rendesen voltak, bementek a kórházba, ahol egyszerűen leállították neki valami brutál adag gyógyszerrel, hogy aludjon inkább.
Reggel bejött a dokija munkaidőben, bekötöztték az oxitocint, magyarul újraindították a fájásokat. Persze nem jött össze a dolog, és 3 óra múlva megcsászározták.
Ezt a szemétséget! Tuti ha nem állítják le, jó eséllyel sima szülés lett volna.