Sziasztok!
Megjöttem a 2. terhesgondozásról. Hát ennek sem volt sok értelme. Vérnyomásmérés, súlymérés (nem híztam!!!!

), megkérdezték van-e valami gondom, és ennyi.
A vérvétel eredmények jók, bár vasat kell majd szednem.
Én is O Rh+ vagyok (bár én ezt már tudtam).
Jövő héten hétfőn kell a 12. hetes genetikai UH-ra mennem, már alig várom.
El kell mennem el a háziorvoshoz, csak azt nem tudom minek. Régen nem kellett... Sok dolog másképp van mint régen volt.
Kiscsillag: Budapestre a vérvételes Down vizsgálatra jövő héten pénteken megyek.
Cukika: ne aggódj, az első gyerkőccel nekem is voltak ilyen jellegű problémáim, a babának ettől nem lesz semmi baja.
Ágica: Szép a vonalzód! Szerintem orvosi ellenőrzés mellett nem lesz semmi probléma, legfeljebb gyakrabban kell majd pisilned.
Ezt olvastam róla:
A mióma kialakulásának pontos oka ismeretlen. Minden egyes miómagöb egy simaizomsejt elfajulásából, kontrollálatlan osztódásából ered. Növekedésében a női nemi hormon (ösztrogén) is szerepet játszik. Ezért serdülőkor előtt nem fordul elő, változókor után pedig általában már nem alakul ki, sőt a meglévő göbök mérete is csökken ilyenkor. Ha valamilyen egyéb okból fokozódik az ösztrogén termelődés, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki miómagöbök, mint egyébként. A göbök terhesség alatt gyakran megnőnek, a szoptatás idején azonban visszafejlődhetnek.
A mióma gyakran nem okoz különösebb panaszt, sokszor csak a nőgyógyászati vizsgálatok kapcsán, az orvos észleli először.
Nálam már nem csak gyomorégés van, eszem, aztán kijön. Olyan büdös volt ma is a kórházban, azt hittem nem fogom kibírni, és ott helyben összehányok mindent.
Kínoz a nátha is, folyton tüsszögök, meg folyik az orrom.
Kint a folyosón beszélgettem a mamákkal, kérdezgettem őket arról, mi a helyzet az ügyeletes orvosnál való szüléssel. Itt nálunk az a helyzet, rendelet ide vagy oda, behívjáka fogadott orvost a szüléshez. Aztán, hogy ezt papíron hogy rendezi le a kórház, nem tudjuk, de megnyugtató, hogy nem fölöslegesen fizetünk 9 hónapig a vizsgálatokért.
Vigyázzatok magatokra ebben a vacak időben, puszi Mindenkinek:
Gabi