A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

sziasztok!

üdv az újaknak!
bocsika hogy ritkábban jövök de sokat kell pihennem és ki is használom és jól is esik!!!

jól vagyunk igaz egész nap szinte rosszul érzem magam mert émelygek de azért elvagyok!!!
hétfőn megyek megint uh-ra már várom!!!

szép álmokat mindenkinek!!!
mindenkinek problémamentes babás napokat!!!!
tündi23

Üdv Cukika!

Láttad, hogy egy napra vagyunk kiírva?! Kíváncsi vagyok ki fut be elöbb?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!!

Senki nincs itt a hosszúhétvégén??? :( Pedig azt hittem legalább itt nem leszek egyedül!
Kedden 4D UH úgy izgulok!
Nektek nő már a pocakotok?
Mi újság a rosszullétekkel?
Jaj Csajok annyira büszkék lehetünk!!!!! :lol: Én csak most kezdem felfogni!!!

Kellemes Kismamáskodást mindenkinek!! :D
Vendég

adrinalin22
Jó Neked, hogy már 4D. Nincs vonalzód, nem látom hányadik hétben vagy. Nem októberben fogsz szülni?? Akkor még nem korai a 4D??? Én is nagyon várom már a 4D-t , de legalább a köv. kukucskát. Annyira jó Őket látni. Megnyugtató.
Igen valóban ez a Világon a legjobb érzés!!! Én is nehezen fogtam fel!! :lol:

Lányok megy valaki majd a 12. hét környékén a géndiagnosztikára???

Pusszi Mindenkinek!!!

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!
Jó rég nem jártam erre, üdv az újaknak!
Aki még nem látta volna, íme a i 3D-s képünk:

Kép

Szerintem ez ugyanaz, mint amit 4D nek neveznek.
Mi megyünk genetikai vizsgálatra, egészen pontosan a 12. héten. Krizsa doki is egyetért vele.

büngyike

Hali!

Nekem barnázásom nem volt egyiknél sem,és most sincs.A hasam néha szokott fájni,de főleg a méhszallagok,amikor növögetünk.Hányinger még van,hol jobb hol rosszabb,de ha minden igaz már csak 4 hetet kell kibírnom,és akkor elmulik.
Én 2 hét mulva megyek megint uh-ra akkor leszünk 12 hetessek.4D-re a 25 hét körül szeretnék menni.

Jó ez a hosszú hétvége egész nap kint vagyunk.

Ma focimecsre megyünk du-án,itt lesz Orciba.

Kép

Puszi:Móni

Kép
memó

Sziasztok!

Visszajöttünk a síelésből, jól telt. Persze én csak pihiztem. :lol:

Látom sokan barnáztatok, nálam hála még kimaradt ez az "élmény", remélem nem is lesz benne részem, de annak örülök, hogy csak rémiszgettek Titeket a babók és minden rendben van!!

Nálam hányás, émelygés továbbra sincs, ellenben 3-3,5 kg-ot híztam már, ami szerintem korai. Ezen kívül kb egy hete székrekedésem van, ami nem igazás szimpi, de most 1-2 napja azt hiszem a zöldteának köszönhetően kicsit javult a helyzet.

Mindenkinek izgalommentes babavárást!

Jutta

Kép
jutta

Kimaradt az előbb:

Üdv az újaknak!! :lol: :lol: :lol:

Cukika,
Én sem vagyok megelégedve azzal, hogy 3-3,5 kg híztam, ráadásul a teherbeesés előtt sem voltam csúcsformában, sajna a téli 4-5 kg pont rajtam volt, azzal együtt ez már 8 kg az "ideális" súlyomhoz képpest és csak a 12. hétben járok.
(Ez jelenleg 66,5 kg 170 cm-hez, 63-ról indultam 58-59 az ideális - ált. nyári - súlyom) :oops:
Engem sem főleg szépség miatt, hanem a baba és az egészség miatt zavar (pl. viszeres az egész családom). Azért persze a hiúság is benne van a pakilban, de csak egészséges mértékben.

Most el kezdtem kismama tornázni DVD-re és odafigyelek a kajára - elvileg nem mennyiségi, hanem minőségi kajálást kellene folytatnunk.

Szerintem nálam a hízás azért indult be, mert nem voltam émelygős egyáltalán, ellenben magas volt a gyomorsavam, ami miatt folyton rágcsáltam valamit. Emiatt vettem Rennie-t, amit ha ég a pocim, akkor veszem be, ezt a védőnő ajánlotta, nekem bejött.

Kaja, amit ajánlott a védőnő, ill. olvastam:
Gyümi (nálam a savasak nem jönnek be, mert marják a pocim)
Tejtermék: kefír, joghurt és sajt (csak sovány)
Husi: főleg sovány husi (hal és szárnyas)
Kenyér: főleg barna
Ezen kívül müzli (na de nem a kakaós!) és egyéb rost dús kaja

JA és még egy tipp:
Meleg tejbe sok zabpehely, méz és fahéj (vagy pici kakaó) - telít és nem hízlal (barátnőm ötlete)

Ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni!

Tényleg esküvővel hogy álltok, mi van a ruháddal? Találtál olyat, ami a pocit sem szorítja? Tuti szép lagzitok lesz és ne aggódj semmi miatt!! Tudom menyasszonyként ez nagy kihívás, de Te már kismami is vagy, tehát lazíts, minden tökéletes lesz, hiszen az egyetlen fontos dolog az esküvőn, hogy a menyasszony és a vőlegény sugározzon a boldogságtól! Nektek meg minden okotok meg van rá! :lol:

Jutta

Kép
jutta

Csajok, ez a hízás téma engem is nagyon izgat. És engem elsősorban már hiúságból (5 éve folyamatosan terhes vagyok vagy szoptatok, így vagy vizilóra emlékeztetek vagy cseresznye méretűre aszalódott mellekkel feszítek a strandon persze pushup felsőben, de mit sem ér). Próbálok koncentrálni az egészséges kajákra, de olyan kívánosság fog el állandóan! Még csak azért nem jött fel sok, mert pont januárban fogyóztam egy hónapot. Ami viszont még jobban izgat az a vizesedés, ezért próbálok a sóval is spórolni inkább kevesebb mint több sikerrel. De hogy valami bíztatót is mondjak, mindkét gyerek után 1 évvel önmagam árnyéka voltam és még ehettem is, addíg meg jön a viziló korszak!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!!

Én is barnáztam néhány napig, de doki mondta nincs baj. Nagyon megijedtem!! :shock:

büngyike
Neked miért javasolta Krizsa, hogy menj el? A korod miatt vagy más miatt? Én igazából nem vagyok veszélyeztetett, de mégis jobb a megnyugtatás. Frissítettem a blogot. ;)

Jutta
Én is most látom, hogy Te meg Velem vagy egyidős. :) Ez jóóó!!

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Büngyike: de szuper jó ez az ultrahangos felvétel! Nagyon tetszik.
Olvasom, hogy genetikai vizsgálatra készülsz. Ez milyen vizsgálat lesz?

Ciripke: olyan jót mulattam a vizilós írásodon, mintha rólam szólna... Bár én régen voltam várandós, a kilóktól nem tudtam sosem megszabadulni. Ezért izgulok annyira, nehogy megint 20 kilót szedjek fel.

Kiscsillag: Én is megyek genetikai vizsgálatra, a korom miatt.

30.-ra kaptam időpontot a Géndiagnosztikai Központba, a Down, nyitott hátgerinc, stb. vérvételes szűrésre. Ha a vérvétel eredménye indokolni fogja, muszáj lesz elmennem amniocentézisre is. Bár hétvégén megijesztett egy ismerősöm, ő Debrecenben volt amniocentézisen. Kétszer szúrták hasba, mire le tudták venni a magzatvizet, először ugyanis nem jó helyre ment a tű. Aztán 5 (!!!!) percet ült kint a váróban és hazaküldték! Két szúrás után! Ja, és 4 hetet várt az eredményre.
A védőnőm is azt mondta Debrecen nagyon borzalmas, ők a SOTE-ra küldik a mamákat. Hát én egyik helyre sem vágyom...
A jövő héten már tarkóredő mérés, meg genetikai ultrahang, gondolom sokunknak esedékes lesz.

Holnap megint terhesgondozásra kell mennem. Súlymérés! Utálom! Majd megkapom a keperészt, hogy milyen dagadt vagyok. Remélem nem híztam. Az otthoni mérleg teljesen mást mutat, mint a kórházi. A kismamák mind azt mondják kb. 6-8 kg-mal mér többet.

Tegnap igen rosszul voltam, felavattam a vécét... Egész éjjel nem aludtam, úgy fáj még most is a gyomrom.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Kiscsillag! Októberben jön a Baba nekünk is! Méghozzá október 12.-én! :D De szépen körbejártam a t émát (4D) és azt találtam, hogy érdemes megnézni akár ilyenkor is. Sőt!! Az egyik honlap szerint akár a Baba nemét is meg tudják ilyen korai terhességnél is állapítani. Azt írják, hogy körbe tudják járni a magzatot. Ha gondoljátok olvasgassatok utána Ti is : www.4dultrahang.hu
A vonalzós dolog pedig... :oops: Hiába próbálkozom,nem megy... :lol:
Szép napot!
Vendég

Sziasztok!

Tényleg egy napra várjuk a babókat, bár nekem ez még mindig a saját magam által becsült időpont! Majd meglátjuk mit mond az orvos szerdán. :lol:

Ma itthon maradtam, szabit vettem ki, mert a nap kellős közepén kell EKG-ra mennem. No legalább pihizek egy kicsit és megpróbálok a holnapi munkára ráhangolódni. :(

Gabi, a nővéremet 26 évesen elküldték erre a magzatvízes vizsgálatra pusztán azért mert az egyik értéke - amit akkoriban kezdtek mérni - eltért az átlagostól. Nála is 4 hét után volt eredmény, végig aggódta az egészet, nomeg a vizsgálatot is, de nem volt baja a babának. :lol:

Mndenkinek szép napot!

Jutta

KépKép
jutta

Hali Lányok!

Látom mindenki a súlyával van elfoglalva. Hát igen, én sem panaszkodom. Néha úgy fel vagyok puffadva, hogy akkora lesz a hasam, mint egy 5 hónapos terhesnek. Sajnos az elmúlt egy évben egy vakbél műtét után sikerült 2 hónap alatt majdnem 10 kg-ot felszednem, ami persze le sem ment, tehát én is jelentős túlsúllyal indultam.

Egyébként nekem azt mondta a védőnéni, hogy az első 3 hónapban a normál plussz az 4 kg, majd minden hónapban még 1kg. Tehát szerintem ez még senkinél nem olyan drasztikus.

Mi szerdán megyünk 4D-re már nagyon várom, majd teszek fel képeket. Nekünk is azt mondták, hogy meg tudják mondani már a nemét.

A héten szabit vettem ki, bár csak azért mert vizsgázom a fősulin. De legalább így is tudok pihenni.

Jó pocakosodást mindenkinek.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Ja!

Elfelejtettem megírni, hogy meg van az első vérvétel eredménye, nagyon izgultam miatta.

Két értékemnél volt eltérés, de a doki szerint nem kell vele foglalkozni, nem mérvadó. Viszont vércukrom alacsonyabb volt mint a normál érték. A doki szerint ennek örülni kell, mert így nagyon kicsi a veszélye annak, hogy terheségi cukor problémám lenne.

0RH pozitív a vércsoportom az ellenanyagszűrés negatív, ez nem tudom mint jelent.

Megyek, mert főznöm kellene :D

Kép
masika

sziasztok
olyan happy vagyok,ma voltam a 12 hetes uhán,ami érdekes lett,mert már összeissza vannak az időpontjaim ,a mai méretek alaoján 13 hetes vagyok kereken.
Crl:5.7
Bpd:2.2
N.r:1.6

és annyira jó volt látni,láttam kezét,lábát,mocorgott,ficánkolt,eleven posrtéka már most,imádom:-)

Masika
én is 0+ :-) ellenanyagot néznek,amit a baba termel,ha valami miatt az ő és a te vércsoprtod nem összeegyeztethető,valmi ilyesmi,de nem tudom pontosan :-)

Érdekes hogy nálatok néznek ilyenkor cukrot is.

felkelt a csjom mennem kell

timi
Vendég

Köszönöm lányok az együttérzést.

Bátyáméknál megszületett a babó: Jázmin, 3050gr 54 cm egy tünemény :lol: :lol: :lol:
gizmixxx

Sziasztok Pocakos "Kollégák" :lol:

Képzeljétek, április 21.-én lesz az esküvőnk! Ezerrel szervezünk!
Én hétfőn megyek a 12hetes UH-ra! Olyan kíváncsi vagyok! Remélem minden rendben lesz. Aggódom nagyon... :wink:
Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Adrinalin22!

Gratulálok, sok boldogságot kívánok nektek :lol: :lol: :lol:
Nekünk október 21-én volt :shock: :shock: :shock:
gizmixxx

Sziasztok!

Házasulandóknak gratula!
Adrinalin, pont a szülinapomon lesz az eskövőd!
Jó hírem van, az én statisztikám alapján (ezt a napot azért ált. figyeltem évente) csodaszép tavaszi idő, kb 20-25 fok várható! :lol:

Timurr a hasszorító jó ilyenkor terhesség idején? :roll:

Ma voltam belgyógyászaton és megkaptam a vérvétel eredményét is. Minden a legnagyobb rendben! :lol:

Meg is lepődtem, mert a családom női ágon igencsak vérszegény, vas a padló alatt nekem meg tök normális!
Ja és B, Rh+ vagyok, ennek is örülök, mert így kevesebbszer kell vérvételre menni, nővérem Rh-, emiatt állandóan csapoták.
Az Rh- mamáknál ugyanis ha Rh+ a baba ellenanyagot termelhet a mama szervezete, ezt nézik állandóan. Az Rh- vércsoport igen ritka, de nekem jó esélyem lett volna rá, mivel öröklödik, de mázlim volt.

Szerdán megyek nőgyogyóhoz, remélem ő is csak ilyen jókat mond!

Mindenkinek hasonló jó híreket!

Jutta

KépKép
jutta

Hali!

Én is okt.12-re várom a tesót.

Adrinalin22 , nagyon sok boldogságot kívánok nektek.
És gratulálok.
Kép

Nekünk most 16.-án volt a 8. házzasági évfordulonk.

Gizmixxx,gratulálok a bátyádéknak,az én bátyáméknál még 3 hét visszavan.De egyszerre jönnek ezek a gyerköcök. :lol: :lol: :lol:

Én is + 10 kg-al kezdtem,remélem most nem fogok annyit hízni mint a többinél.( kb 20 kg-ot )
A Dávid után nem ment le,igaz elég lusti voltam,és nem nagyon strapáltam magam,hogy lefogyak.

Kép

Puszi mindenkinek:Móni

Kép
memó

Jutta
azért kérdezed mert az őszieknél írtam,hogy beszereztem? :-)
Beszereztem,mert találtam olcsón,de csak szülés után lehet használni :-)bárcsak már ott tartanék. :D

Timi
Vendég

Sziasztok !

A hízással kapcsolatban nekem azt mondta a védőnőm ,hogy az első 3 hónapban szinte semmit nem kéne változni , persze nem tudom ,hgoy ő volt -e terhes:-)
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem akkora a hasam ,hogy nem férek bele a farmerba, bár még csak 2 kg-a plussz .

adrinalin22: te miben mész férjhez ? Én jövő héten egyeztetek időpontot az anyakönyvvezetővel, de félek ,hogy ápr. végére már olyan leszek, mint egy nagy amőba és most fő a fejem ,hogy mit is kéne viselni !
sheepy

Majd el felejtettem :

Niki!
Köszi a szíves fogadtatást. vonalzóval már próbálkoztam , de egyenlőre elég béna vagyok.
Viszont nem adom fel :-)

mindenkinek szép estét !
sheepy

Sziasztok!

Timurr igazad van a másik topikban írtad, már kavarom rendesen a 2 topikot! Bocsi! :oops:

De már értem, hogy csak előre megvetted!

JAJANYÁM!! Puffadok és közben azt hiszem nő a méhem - ha ez az a feszítő érzés - , konkrétan úgy érzem, hogy szétrobban a hasam... :evil:

Remélem lassan alábhagy, mert ez nagyon gáz! :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta
igen,igen csak megevttem,mert 1500ért találtam a teszveszen és annyiért megérte;-)

Áhhh,innentől mindig van valami nyavalyája az embernek,puffadunk,nő a méhünk,aztán majd fájnak a méhszalagok,aztán fáj a szeméremcsontod,majd indig ott tapos a babó ahol nem kéne,jó kis gyomorégés :wink: :wink: :wink: :wink:

Timi
Vendég

Sziasztok csajok!
Tegnap voltunk 12 hetes UHn. A babóval minden rendben, 47mm, és a nyaki redő 1,6 mm. Olyan tornamutatványokat végzett UH közben! A kezével dörzsizte a szemét, meg az orrát, aztán rugdosódott, meg nyújtózkodott egy nagyot! Szép összehangolt mozgások voltak. Meg is jegyezte a doki, hogy egész tornaóra van odabent. Még az ujjbegyeit is lehetett látni. Nagyon szép a fejformája, profilból is láttuk! A pofikája aranyosan kidomborodik, az orrocskája is, szép nagy tappancsa van, szóval el voltunk ájulva…aztán jött a hidegzuhany

A párom azt mondta, hogy ne mondjam el senkinek, de nekem kell beszélnem róla…
Szóval találtak egy miómát a méhembe (jóindulatú izomburjánzás), ami a húgyhólyagba domborodik be, 20x30mm, nem kicsi. 3 hete még nem volt ott…
Utána olvastam, valszeg a megnövekedett ösztrogéntől van. A babára nem lehet káros, ha nem nő tovább, esetleg elzárhatja a szülőcsatornát, és császár lesz a vége, de gyermekágy alatt az ilyen visszafejlődik…
Van erről valakinek infója? Nem ijedtem meg, mert ha baj van, nem tudunk mit csinálni, de nem lehet baj. Most gyakrabban fognak UH-ni, mert ha nő a baba, egy idő után nem lehet látni a miómát. Csütörtökön megyünk a dokimhoz, majd elmondja, mi van.

Erőltették a délutáni UH-t, mert akkor nincsenek sokan. Teli hólyaggal, mindennel teli belekkel mentem oda…nagy élmény volt…

Ágica
Kép
ágica_26

Üdv az ÚJAKNAK, egy kicsit lemaradtam…!!!!

És nagy gratula a házasulandóknak!!!! Nekem csak apasági nyilatkozat jut, de gondolom már írtam…

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztooook!

Köszönöm szépen a sok gratuláviót!!!Jól esett :D

Sheppy! Én tegnap megvettem a ruhát. Ez egy olyan igazi esküvői ruha,uszállyal(ezt jól írtam?) meg minden. Az egyetlen titka az az -ami nekem bejött- hogy deréktól jön a szoknya része. Tehát nem a csípőtől indul és így nem nyomja a pocakot. És nem is látszik nekem sem az a picike ami már dudorodik.. :lol:
Ágica 26 A barátnőmnek is volt valami hasonló problémája. De neki már a baba előtt egy pár hónappal megvolt ez a bizonyos mióma. Neki azt állították ezer, meg ezer kivizsgálás és egy tucat orvos után, hogy nem is lehet babája. Aztán persze egy édes kisbaba lett az eredmény.Ezzel nem akartam semmi ilyesztőt mondani, csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy ez -az esetek nagy többségében- semmilyen kockázattal nem jár. Azonban az orvosi megfigyelés nem árt :D Nem akarok okoskodni, csak amit hallottam azt osztom meg.Szóval vigyázz magatokra.
Mindenkinek gyomorégéstől mentes napot! (engem ma nagyon gyötör...) :)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Masika : Mintha te írtál volna a Margit kórházról?
Én területileg oda tartozom , de a védőnőm szerint már nem ott fogok szülni ,mert megszűntetik az aktív ágyakat .

Van esetleg infód ?

Adrinalin22: remélem nagyon szép leszel a ruhádban !!!!!!!
Én még mindig nem döntöttem el ,hogy milyen is lenne az igazi, de azt hiszem anyukám fogja megvarrni .

Ma voltam EKG-n ,a doki egyből kiszúrta ,hogy jó sok stressz vesz körül.
Van valaki köztetek aki végig otthon marad táppénzen ?
A munkahelyem kész katasztrófa és ha itthon vagyok akkor is folyton nyaggatnak telefonon, úgyhogy hamarosan leépítem a bandát és közlöm,hogy legkorábban 3 év múlva találkozunk .
Szerencsére a párom az egészségügyben dolgozik és tökéletesen egyetért a tervel :-)

Szép napot mindenkinek !!
sheepy

Sziasztok!
Jó rég írtam,nem történt semmi velem mostanáig,de minden nap olvastam az oldalt. :lol:
Múlt héten voltam UH-n.minden rendben volt,a héten kell mennem védőnőhöz aztán vérvétel...stb.Most meg sikerült elkapnom valami vírust,tüsszögök,hőemelkedés,orrdugulás. :x 28.-án megyek 12 hetes UH-ra. :D nem tudják biztosan hány hetes is vagyok,elég kicsi a baba.

A házasulandóknak gratulálok! (Nekünk nyáron volt az esküvőnk.)

Mindenkinek szép napot!

Kép
1kata

Házasulandók!!!

3 éve voltunk Horvátországban, ahol egy nagyon helyes esküvőt láttunk. A menyasszony babás volt, már látszó pocakkal, de alapvetően vékony típus. A szoknya része a ruhájának derékból jött, felül fűző volt rajta. De az olyan jól volt beállítva, hogy oldalról lehetett látni a pociját, de szemből nem. Nekem nem is tűnt fel a hasa, csak amikor a párom felhívta rá a figyelmemet.
Szerintem akkor a legszebb egy nő, amikor elkezd látszódni a pocija… komolyan irigylem a most házasulandókat!!! Majd ugye lehet felrakni egy-két képet????
Lécci-lécci-lécciii

Ágica
Kép
ágica_26

sheepy
Én járok a Margitba. Tényleg igaz sajnos, megszünik a szülészet. :( Az orvosod is oda tartozik vagy még nincs választott orvosod??? Azt hogy mikor szünik meg, még nem tudjuk pontosan, de, hogy mi már nem szülünk ott októberben az biztos!! :cry: :evil: :cry:
Én itthon vagyok kezdetektől veszélyeztetett terhesként és itthon leszek végig. Ha nagyon stresszes szerintem maradj otthon nyugiban.

gabi
van már időpontod?? Én ápr.2-án megyek.

adri
És Te mikor mész?? Valamiért nem jön be az oldal teljesen (kicsit hiányos) jól látom, hogy 2.000 Ft????

Olyan jó Nektek, hogy láthattátok Pindúrokat. Én ha minden igaz szombaton láthatom Őket, de még nem biztos. Ha akkor nem, akkor már csak másodikán. :(

Én is gratulálok a menyasszonyoknak, vőlegényeknek!! :D
Huuu a miénk már 7 éve volt... de szép is volt!! :D

Kép
Kép
kiscsillag

ki mit csinál gyomorégés ellen?
tegnap nagyon szenvedten, én most el lettem tiltva a gyümölcstől, és a nyers zöldségtől...(párom által :? )
tényleg alig van kaja, amit szivesen eszek. lassan kezd szörnyeteggé válni minden étkezés...inkább vizet iszok

a gyomorsav miatt meg most könnyebben megyek WC-re, de most meg olyan mitha kihipózták voltna... :oops:
ti hogy vagytok ezzel?????

Ágica
Kép
ágica_26

ágica :(
Én sem bírok enni sajnos. :( Pedig Nekem muszáj a cukrom miatt, képzeld el , hogy ráadásul napi 6-szor. :( Úgyhogy Veled érzek, kész kínszenvedés!!! Vizet amúgy is sokat kell inni, Nekem a doki azt mondta napi 2-2,5 litert.
A Rennie-t próbáltad már?? Gyomorégésre nagyon jó és kismamák is szedhetik!!

Na megyek a körzetihez meg szemészetre.

pusszi Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
kiscsillag

Hahóóó!!

Mégsem megyünk még 4D UH ra... :? Majd később,közös megegyezés alapján. Kiscsillag, nem tudom mi a szösz lehet az oldallal, nekem gond nélkül bejön. :shock: Én is április 2.-án megyek uh-ra (12hetes)!!
Cupp mindenki!! :D
Ja és képeket teszünk föl mindenképp :lol:
Vendég

Sziasztok !

Naná ,hogy lesznek képek :-)

Kiscsillag

A választott orvosom ugyan a Margithoz tartozik/ zott , de csak mint külsős ( Dr Mestyán Rezső - ha ez mond valamit )
Nekem a Jánost mondták , ő vesz át minket, ami végülis nem olyan rossz - én is ott születtem - és nemrég lett felújítva.
Úgy néz ki, hogy amint hivatalos lesz minden , fel is keresem az ottani orvosokat, és választok egy újat , akihez lehetőség szerint el lehet járni vizsgálatokra , a szülésnél meg úgy is lutri lesz , kihez kerülünk :-(

Szomorú az egész , "irígylem " azokat akikkel nem szúrtak így ki !

Már most is betegácsiban vagyok, mióta az orvos megerősítette , hogy baba nő a pocakban ( márc 5-óta ).Épp most közöltem a főnökkel ,hogy egyenlőre ez így is marad. Csak olyan rossz érzés ,hogy nekem kell az orvosnál bizonygatni ,hogy nem tesz jót a benti légkör , úgyhogy vegyen táppénzre, mert komoly egészségügyi ok szerencsére nincs , leszámítva a kicsit magas vérnyomást ,allergiát és hasonlókat .
Na jó sokat írtam, le is lövöm magam :-)

Üdv Minenkinek !

Kép
sheepy

odanézzetek! van vonalzóóm!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Hoppá !
Alul az a vonalzóm lenne ........
Asszem az informatika tanárom megveregetné a vállamat ,ha látná mennyire béna vagyok :-)

Kép
sheepy

Kiscsillag!
és nem fogysz? én rá sem merek állni a mérlegre...nő a pocakom, de annyit fogytam, hogy picik a cicijeim...minden este ellenőrzőm őket a tükör előtt, de nem nőnek :(

Sheepy!
én úgy jártam, hogy területileg a Szentimrébe tartozom, de ha koraszülök, nem vesznek fel, nincs olyan osztályuk. eddig a "schöpfméreibe" irányították a kora-mamákat, de az megszünik, marad a SOTE, de oda meg nem járhatok rögtön, mert nem oda tartozom
ez a "nem oda tartozom" meg azért gond, mert nem kötelesek felvenni, ha tele vannak, mert nem abban a kerületben lakom, függetlenül attól, hogy ott a dokim. így is úgy is rossz...

Ágica
Kép
ágica_26

vonalzóval szenvedek még mindig....

Kép
sheepy

Wow!

És sikerült !!!!

:-)

Kép
sheepy

Sziasztok!

Megjöttem a 2. terhesgondozásról. Hát ennek sem volt sok értelme. Vérnyomásmérés, súlymérés (nem híztam!!!! :lol: ), megkérdezték van-e valami gondom, és ennyi.
A vérvétel eredmények jók, bár vasat kell majd szednem.
Én is O Rh+ vagyok (bár én ezt már tudtam).
Jövő héten hétfőn kell a 12. hetes genetikai UH-ra mennem, már alig várom.
El kell mennem el a háziorvoshoz, csak azt nem tudom minek. Régen nem kellett... Sok dolog másképp van mint régen volt.

Kiscsillag: Budapestre a vérvételes Down vizsgálatra jövő héten pénteken megyek.

Cukika: ne aggódj, az első gyerkőccel nekem is voltak ilyen jellegű problémáim, a babának ettől nem lesz semmi baja.

Ágica: Szép a vonalzód! Szerintem orvosi ellenőrzés mellett nem lesz semmi probléma, legfeljebb gyakrabban kell majd pisilned.
Ezt olvastam róla:
A mióma kialakulásának pontos oka ismeretlen. Minden egyes miómagöb egy simaizomsejt elfajulásából, kontrollálatlan osztódásából ered. Növekedésében a női nemi hormon (ösztrogén) is szerepet játszik. Ezért serdülőkor előtt nem fordul elő, változókor után pedig általában már nem alakul ki, sőt a meglévő göbök mérete is csökken ilyenkor. Ha valamilyen egyéb okból fokozódik az ösztrogén termelődés, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki miómagöbök, mint egyébként. A göbök terhesség alatt gyakran megnőnek, a szoptatás idején azonban visszafejlődhetnek.
A mióma gyakran nem okoz különösebb panaszt, sokszor csak a nőgyógyászati vizsgálatok kapcsán, az orvos észleli először.

Nálam már nem csak gyomorégés van, eszem, aztán kijön. Olyan büdös volt ma is a kórházban, azt hittem nem fogom kibírni, és ott helyben összehányok mindent.
Kínoz a nátha is, folyton tüsszögök, meg folyik az orrom.

Kint a folyosón beszélgettem a mamákkal, kérdezgettem őket arról, mi a helyzet az ügyeletes orvosnál való szüléssel. Itt nálunk az a helyzet, rendelet ide vagy oda, behívjáka fogadott orvost a szüléshez. Aztán, hogy ezt papíron hogy rendezi le a kórház, nem tudjuk, de megnyugtató, hogy nem fölöslegesen fizetünk 9 hónapig a vizsgálatokért.

Vigyázzatok magatokra ebben a vacak időben, puszi Mindenkinek:
Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

sziasztok
gratula a szép vonalzókhoz:-)

nem gyenge ennyi 0+ :-)

én viszont Maja vércsoprtját nem tudom :-(

Ágica
nem tudok ilyenről nyilatkozni,de bizti minden rendben lesz.

a te babád is kis nyüzsibözsi lesz :-)

Ez az egész fizetősdi egy nagy káosz,én megkérdeztem a dokimat milesz hogy lesz,azt mondta egyenlőre csak akkor nem kell fizetni a kórháznak,ha munkaidejébe szülök a dokinak azaz vagy 5ig vagy amikor épp ügyel,hát csodálatos majd beprogramozom a babát,szívesebben költeném azt a pénzt másra.Áh ez engem totál felháborít,mi a fenének fizetek tbét,ha a szülésem jelentős százalékát kikell fizetnem. :evil:

renniet lehet szedni,állítólag használ

Timi Kép
Vendég

Sziasztok!

Nekem nem mondta a dokim, hogy megszünne a margitban a szülészet, de most már kezdek aggódni. Múlt héten voltam ott vizsgálaton, az egész szülészetet egybe vonták (eddig két emeleten volt), most fenn vannak a harmadikon.
Szóval nem értem, de ha megyek hétfőn rákérdezek. Jobban örülnék, ha nem kellene máshová mennem.
Az én dokim ott dolgozik, de eddig magánrendelésre jártam hozzá.

Na mindegy majd kiderül.

Hogy is van ez a fizetünk a szülésért dolog?
Valaki tud bővebb részleteket erről? Mennyit kell fizeni, ha a baba nem pont abban a bizonyos ügyeleti időben érkezik?
Na jó nem is bosszantom magam ezzel. Szerintem felháborító!!!!! :evil:

Masi

Kép
masika

Masi
jelenlegi állás szerint úgy van ,hogy sima szülésnél kb. 21-25.000 ftot kell fizetned pénztárba,császárnál közel 70.000 ftot.Meg van ,hogy X százalékát kell fizetned annak az összgenek amit a kórház a tbtől kap a szülés után,gyönyörű :evil:

Timi
Vendég

Sziasztok Csajok!

Hogy lehet 2 nap alatt ennyit írogatni, nem győzöm végigolvasni.
Én is bejelentkeztem integrált tesztre a 14. kerületbe megyek, az nem tudom melyik "cég". Kérdezték, hogy ott akarom-e az ultrahangot vagy megyek külön, de nem szeretnék húsz helyre szaladgálni így le fogom tudni ott, de "sajnos" ott 4d van, és kicsit "félek", hogy kiderül a neme. Szerettem volna meglepit, persze a férjem meg bazi kíváncsi.

A védőnők, meg főleg az orvosok nagyon tudnak papolni a hízásról, de nem ismerik azt a felemelő érzést amit egy kívánós gyomorba betömködött pizza okoz!

Egyébként én is 0rh+ vagyok, de úgy néz ki nem nézték meg a hétfői vérvételen a vércsoportomat meg az ellenanyagot, mert én sehol sem találtam a leleten. Hülyét kapok, ha ezért most újra kell mennem.

Sok Boldogságot Kívánok az ifjú Párnak! :lol:

A hasszorítóval kapcsolatban a boltban ahol dolgozom (egy bababolt), mindenki akkor jön ilyenért mikor hazajön a kórházból (gondolom ott hallanak róla), de az ismerősöm rögtön szülés után felvette.

Ágica, a barátnőm a rennie-t (így kell leírni?) ajánlotta gyomorégésre, de még nem próbáltam ki. Egyébként már a múltkor is jót röhögtem rajta (3 éve) mikor olvastam hogy gyomorégés ellen aludjunk felpolcolt fejjel, és felpolcolt lábbal, hogy ne vizesedjen. Ezek után jó éjszakát!

Tök jók a vonalzók!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Húha, tényleg van termés - győzöm olvasgatni!!

Holnap megyek 12 hetes UH-ra! Megnézzük mennyit nőtt, Apu is jön, tegnap mondta is Babónak,, hogy húzzon bele, mert mindjárt kuksizzuk és akkor szép nagynak kell lenni, nomeg hogy majd integessen! :lol:

Gyomorégés - nekem is Renniet ajánlották, amikor kellett bevált.

Nemtudom írtam -e már, de vérképem, EKG jó lett, sőt mondta a doki, hogy teljesen OK vagyok, remélem babó is OK!!

Cukika, nekem volt egy felfázós időszakom egy pár éve, így ismerem ezt a porból készülő gyógyszert, nekem nagyon bevált! Esetleg, ha tényleg sorozatban fel szoktál fázni, dumáld meg a dokival, hogy legyen nálad egy adag pluszban. Én ha bármi gondot éreztem, rögtön ezt használtam (főleg mert nálam rögtön kínzó fájdlommal járt és mindig késő este / éjszaka lángolt fel).

Na ennyi jutott eszembe!
Szép estét!

Jutta

KépKép
jutta

Szépjóreggelt Mindenkinek!!!!

A miómával egész jól állok lelkileg, nem hiszem, hogy lehet bármi baj, max befektetnek az utolsó hónapokban...de holnap megmondja a doki mit kell csinálni, aztán pénteken majd beszámolok.

Mi videót is kaptunk 12. heti UHn, amit tegnap 2x is megnéztem. A párom nagyon büszke a tornabajnokunkra!!! olyan jólesnek a spontán puszijai. reggel azzal keltett, hogy elkezdődött-e már a tornaóra odabent :D :D :D

ellenanyagot nem csak rh- kismamáknál szürnek? én RH-0 vagyok, a párom RH-AB. az ő szülei RH- ak, az én szüleim minketten RH+!
már voltam egy szűrésen, minden ellenanyag negatív lett, de azt mondta a doki, hogy a 0 és AB miatt is lehet összeférhetetlenség, de ilyen vércsoportok mellett kicsi az esélye. szerintem nem lesz baj...

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika!
azért egy kis tortát is felrakhatnál! legalább a képét!!! most úgy ennék egy tortát, de tudom,mire leérek a kantinba, már nem kell.... :?
úgyhogy el sem indulok :?

Csajok!

tőlem nem kérnek rendszeresen vizeletmintát. eddig egyszer nézték, a 9. héten, akkor negatív lett mindenre...valahol a védőnőhöz is kell vinni. nekem nem mondta.

Nálatok ez hogy van?

Ágica
Kép
ágica_26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: