A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok,

Na vettem par dolgot ma , betet, mell torlokend, kenocs, ilyesmi. Majd mindjart eloszedem a papirt es kihuzogatom, ami mar meg van.

Bringa: En szoktam reggel setalgatni, de ma ugye nem mentem, mert vervetel volt. Neked is alulmukodik? Nekem is...erre fogom dagadtsagom...pedig hat......nem foghato minden ra!! :)

Ma olyan szep nap volt. Ki akartam menni napozni a kertbe, a de a szomszedban szimpatikus kisebbsegiek dolgoztak..igy inkabb nem tettem ki habtestemet a napnak!!! :D

Jaj megint rosszul aludtam..de most nem virrasztottam sokat, csak forgolodtam! Nem dob fel, hogy minden ejjel ilyen! :(

Titeket elkudltek szemeszetre? kell oda menni?

Lorci

Kép

Kép
lorcika

Nesze nekünk csernobil!!!!

Én nekem is alulműködik a pajzsmirigyem már a Gergővel való terhességem óta, akkor híztam 40 kilót mire rájöttek mi bajom van. De erről bővebben írtam a terhesség és pajzsmirigy alulműködés topikban...
Én azóta szedek gyógyszert rá, valszeg most attól nem híztam, hogy jól karban van tartva.....

De iagzából most is már tiszta ödéma vagyok.... ez is annak a hatása.
Sebaj én tudom, hogy a szülés után mindez megszűnik.

Lorcika! nem kaptam melltörlő kendőt :( Hol vetted?
Én beszereztem mindent, ami a listán volt, kivéve a fentemlítettet.

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Melltorlot a gyogyszertarban kaptam. Probalkozz mas gyogyszertraban ha ott ahol akartal nem volt.
En meg a DM-ben nem nagyon kaptam semmit!! :D Se lekvart, se domestos torlokendot, de vettem wc torlokendot, meg wc letakarot! :) Pisi-kakira a korhazban fel vagyok keszulve! :D :D

Nem, tudom csernobil-e a pajzsimirgy, sokaknak biztos...nekunk ez csaladi dolog, az osszes no! AHogy a gerincferdules is!!! Csupa jo dolog!!!!! :?
Na nem baj.
En nem vagyok odema..asszem.....az mi? Nekem dagad a labam...de mast nem tapasztalok!!

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

Nah az az ödéma :)

Gyógyszertárban nem is kérdeztem a melltörlő kendőt. Azt hittem kapok a DM-ben...

De majd legközelebb.

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Ez az odema is rosszabbul hangzik (a neve), mint ami valojaban. Nekem eddig is nap vegere bedagadt a labam, de most azert korabban bedagad. Na nem baj...vagy igen? Gondolom ez velejaroja sokaknal.
En most leginkabb a gyomoregestol szenvedek..ha eszek ha nem, van. :( Meg a kezem van olyan szinten kiszaradva, hogy megorulok! Kamill kezkremmel kenem...de mar latom vennem kell valami jobbat, mert ez semmit nem er!!!

Most tok hulye kedvem van. Megint eszembe jutottak a hulye dokim dolgai...nincsenek sulyos dolgai...de egy darab husnak kezel...es ez azert nem jo erzes!!! :( mar banom, hogy nem hallgattam... MAGAMRA es nem valtottam!!!! De hat hires, meg jo szakember, meg parom is mindig mondta hogy jo ez a doki...csak nekem annyira nem jon be. Nagy gond nincs vele, csak a stilusa, meg ugy erzem nem torodik velem!!! Hahaha...ez azert megse semmi, nem? Na mindegy most mar!!!!!! A kovetkezo babot nem nala szulom az 7szentseg!!! :(
Na ez van...megyek a tv ele es ott spanolom magam tovabb!!! :D
:?

Kép

Kép
lorcika

Napfényes jó reggelt mindenkinek!

Nagyon jó kedvvel ébredtem. Nem aludtam sokat, de kipihentnek érzem magam.
Szerintem ez azért van, mert végre kórház-kérdésben dűlőre jutottunk.
Szóval ahol eddig szülni akartam, oda csak az orvosom miatt jártam. A kórház és a személyzet finoman szólva hagy kívánni valót maga után. Plusz még ágyszámcsökkentés, plusz nem területileg illetékes... Sokan értetelenül fogadták a döntésemet, miért akarok ILYEN helyen szülni. Aztán a férjemmel megbeszéltük, hogy váltunk. Annál is inkább fontos volt most, mivel ahová ezután járok, a klinikán szülésfelkészítőre csak a 30. hétig lehet jelentkezni. Tegnap be is jelentkeztem a tanfolyamra.
Valahogy a többheti bizonytalankodás és hezitálás után, így hogy döntöttünk, sookkal jobban vagyok. Csak annyi a gáz, hogy nincs választott orvosom, majd az ügyeletes.

Mi hétvégén pakolunk ki a babaszobából, most még ebédlő. Aztán festés. Utána pedig jöhet a vásárlás. Olyan jó, hogy végre mi is hozzákezdünk.

Kép
anido

ÚJPESTIEK FIGYELEM!

Tudtok arról esetleg valamit, hogy az újpesti önkormányzat egyszeri juttatást ad a szülés után?
Van olyan kerületi önkormányzat (pl. XI. ker.), ahol 50 ezer forintot adnak szülés után. Persze ez nincs nagyon hirdetve.

Niki

Kép
niki30

Hello!

anido,
ügyesek vagytok h döntöttetek! nehéz egy ilyen döntést meghozni - nem csoda h "nyűgös" lehettél előtte.

lányok, vki említette a Gabi mosóport. talán Gabib.baba? érdemes beszerezni? v jó a folyékony Ariel is a babának? öblítőt szabad v nem? hallottam ezt is, azt is :( azért ezeket a védőnőm is elmondhatta volna!!! persze, nekem is eszembe juthatna néha kérdezni, de soha nem abban a havi 5 percben jut eszembe h mit akarok, amikor éppen ott vagyok. :?
Vendég

Sziasztok!

Engem is felébresztett a tettvágy!

Több dolgot is el kell intézzek:

- tavaly november óta elfelejtették küldeni a családi pótlékot, nah nem egy vagyon, de havi 12 ropi. Ami ugye ennyi idő alatt már 60-ra gyarapodott, ami végülis nem jönne rosszul. küldtem nekik levelet januárban, hogy mi van máááá? Semmi válsz. Felhívtam őket februárban, közölte a csaj hogy hetekig állt a rendszer és nem tudták feldolgozni a leveleket.... NAh erre jön egy levél 2007.03.03-ai dátummal, hogy ilyen olyan igazolást küldjek neki 2007.03.03-ig.... NAh ez nem sikerült. Azóta se semmi. Úgytudom 15-ig kell fizetniük, de lehet ebben a hónapban sem erőltetik meg magukat.

- bababútorosnak utána kell járjak, lesz a héten vagy sem, mert akkor ugye úgy kell tervezni, hogy holnap el kell hozni a bútort.

- Iskolába is mennem kell

- Vennem kell hálóinget, meg papucsot

Jah és még van háztartás is, mert a párom olyan rendi bendi volt, hogy tegnap a vacsi felét ő főzte meg, így most a konyha katasztrófa sújtotta övezetté vált....

Végülis ez nem is olyan sok dolog.... Vissza is fekszem aludni még egy kicsit :)

Jajjjj jövőhéten vizsgázok kémiából! :) Majd lehet szülést imitálok közben a kegyelem kettesért :D

KépKépKép
bogyra

Szép napot Mindenkinek! 8)

Anidó!jó,hogy végre újra jókedvű vagy,maradjon is így eztán! :)
néha tényleg a bizonytalanság a legrosszabb,sőt mindig!

Niki!majd minden önkormányzat támogatja kisebb összeggel az új és a gyarapodó családokat,de valóban úgy van,ahogyan írtad,1általán nem reklámozzák!Lányok,ezért csatára fel,mindenki járja ki,ami jár!

Annyira,de annyira szépségesen szép idő van!!!!!!!!!!! 8)
Nem tudok betelni vele!!!!!!!!!!! 8)

Lorcika!Hogy aludtál?jobb a kedved este óta?remélem igen! :wink:

Kép
bringababa

bogyra!kérdezhetek valami személyeset?hülye kérdés,meg fogom :oops:
olyan szép a Te szakmád,miért akarsz mégis inkább védőnő lenni?vagy valamit félreértettem?

doo!én anno ilyen sensitív mosószereket használtam,de gondolom ez is függ a bébi egyéni érzékenységétől is.már csak pár heted van hátra,jaj annyira izgalmas!!! :wink:

Kép
bringababa

Doo!

Én folyékony babamosószert vettem a DM-ben ezt a norit nevűt, finom ecetes. És hozzá Gabi öblítőszert, aminek nagyon kellemes illata van.
De annak idején ugyanazzal mostam Gergő ruháit mint a sajátunkat.

Öblítőt muszáj használni, vagy direkt babásat, vagy ecetbe kell tenni, vagy valami hypoallergént.

Niki!

Nálunk az önkormányzat 80 ezret ad gyerekszületésre, ha kerületi lakosok vagyunk, a második gyerekre még többet! Eddig én sem tudtam. A védőnő is mondta, meg felhívtam a szociális osztályt és nagyon segítőkészek voltak ez ügyben.

Ha a védőnőd nem tud róla, akkor szerintem te is telefonálj egyet.

Amúgy nekünk a kerület website-ján is rajta van.

KépKépKép
bogyra

bringababa,
vannak külön olyan mosószerek h "sensitive"? még soha nem figyeltem...
hát izgi, az biztos. momentán el sem tudom képzelni h hamarosan már nem 2 in 1 leszünk :shock: :D
Vendég

és ez a támogatás vidéki városokban is van vajon? szoc osztályt hívjam fel? végülis miért ne? legfeljebb hülyének néznek 8)
Vendég

Bringa!

A szülésznőség nagyon szép szakma lesz majd itt is valamikor....

De én a pályafutásom alatt effektív nem láttam természetes szülést. És rájöttem, hogy én ezt a szakmát, ilyen hozálással nem szeretném képviselni.
Szerintem ez érthető. Tehát én nem ezért tanultammeg csinját binyját a szülészetnek, hogy aztán belerondítsunk az egészbe...

A másik két gyermekes anyuka leszek hamarosan, anagyobbik fiamat nem láttam felnőni a rengeteg éjszakázás és ügyelet miatt. Egyik mamától a másikig vándorolt mikor dolgoztam..... Volt úgy, hogy mentem érte az oviba és megkérdezte a gyerkőc: annya, ma hol leszek otthon?

És már olyan kevés időm van vele, amíg igazi gyerek, nem szeretném elmulasztani, majd bánkódva gondolni vissza, hgy jajj de jó hogy van autónk, alkásunk, meg mosogatógépünk meg miegymás, de a gyerkre nem emlékszem 3-10 kora közt.....

Szóval az "új gyerekkel" meg semmi képpen sem szeretném ezt csinálni.

Döntöttem! Lezárom életem éjszakázós, nappal alvós, 36 órában dolgozós, "családot leszarós" életem! :lol:

KépKépKép
bogyra

Doo!

Hívd fel!!! Esztergomban 500.000 adnak! Igen jól olvasod fél millát!

KépKépKép
bogyra

már fel is hívtam az önkormányzatot - hát, sejtettem: itt ilyen nincs, csak 54.200 Ft/fős jövedelemhatár alatt járnak segélyek :( Tatabánya nem egy gazdag város és azt is leszarják h vki itt marad-e v sem. Egomról én is mintha hallottam volna ezt különben.

de gypsophylla (remélem, jól írtam, mert most nem copyztam;)), ha te tudsz vmit, csak szólj nyugodtan! :)
Vendég

bogyra!teljesen megértelek,én is ezért dobtam a munkámat.vagyis egy valamit mégsem.mi az,hogy pályafutásod alatt nem láttál 1etlen természetes szülést sem????????????????

doo!igen vannak,de azért jól meg kell válogatni őket,egy házipraktikám azért nekem is van:az olyan rucikat,amik nem igényelnek különösebb tisztítást én baba samponnal mostam.ez elvileg kímélő és a rucik színét is óvja.

Kép
bringababa

Hát sajnálom! Nálunk ilyen téren nagyon rendesek! Jó kerületet választottunk! :)

Bár lehet jobb volna Esztergomban élni! :)

Nah jó nem vagyok telhetetlen.... csak azér tvolna jó ott élni, mert át lehetne sétálni a párkányi vásárba, amit úgy szeretek. Jó kis sztrapacskát ebédelni... hmm :)

KépKépKép
bogyra

Bringa!

Természetes szüléshez szted kell oxitocin, vagy burok repesztés, vagy kézzel tágítás, vagy köldökzsínór azonnal elvágás, magzat-baba fürdetés, méricskélés anyámkíja, majd egy óra múlva kapja vissza a gyereket az anya...és persze ez a rengeteg indokolatlan "kifizetett-megvett" császármetszés....

KépKépKép
bogyra

Ja,"csak"ennyi?????????????
tudod az a szörnyű,hogy amiket leírtál az nem is olyan régen még természetesenek minősült! :evil:

sztrapacska???????!!!!!!!!!!NYAMINYAMINYAMINYAMNYAMMMMM

és most már azért ne dühöngj tovább! :wink:

Lányok!Valaki gondolt a köldökzsinórvér-levételre?
Mi az elején azt mondtuk,persze hogy,de most így a vége felé,ahogy fogy a pénz,a keret,már nem hiszem,hogy ki tudjuk fizetni,akárcsak a kezdő befizetést is :cry:

Kép
bringababa

Szep napos jo reggelt mindenkinek!

Rovidebb-hosszabb virrasztasos ejszakam votl..reggel viszont az uj jelenseg a lab fajas!!! :( De rendesen felebreszettt,.....kicsit fel kellett allnom...ket lepes, aztan visszefekves es megint egy darabig jo votl!!! Aztan reggel parocskam jon puszit adni, hogy akkor o indul ki a hevhez...na en fitnesz kiralyno!!!! :D kipattantam es mentem vele. Persze idegbajt kaptam, mert keskeny szar utca van....most ezer auto ment....szoval megorultem, hogy fogok itt setalni Pindurral, meg utalom ezt a varost, kora reggel mar folideegsitenek...szoval egy kis hisztit nyomtam! De hosiesen megtettem a reggeli setat....szimpatikus munkasok mellett elmenve, feltunoen simogattam a hasam, mielott futtyognek vagy barmi!!!! :D Nah nem mintha olyan jo no lennek....hanem egyszeruen nonemu vagyok..mint tudjuk nekik ez eleg! :D :D

Huu meg fogom kerdezni en is ezt az tamogatast....bar nekem is ketsegeim vannak, itt mindig minden olyan, hogy jaaahh hat RAD pont nem vonatkozik!!!! :twisted:

Mi is gondoltunk ossejtre az elejen..aztan most mar nem is beszelunk rola....haaat nem tudom eleg huzos ara van. Nem tudom hogyan fogunk allni!! :shock:

Mara is annyi tervem van, ejjel az egyik virrasztasok alkalmaval osszehajtogattam a megszaradt ruhakat...meg korbe neztem az egyik szobaban es hat nem artana valmai harci rend!!!!! :)

Bogyra a te napod suru ahogy elnezem, tobbieknek mi a terve mara? Gyonyoru ido van!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Én most hamrjában el is indulok a kis körutamra. Haza felé beszaladok a bababoltban kiverem a hisztit. Az úgyis olyan jól megy nekem. Az első dolgo amit megtanultam a bevásrlással kapcsolatosan apukámtól az az , hogyan kell a panasz könyvbe beírni! :)

Átveszem a diákigazolvány matricámat, gondolom kigyózó sor lesz és persze egy egészségügyi főiskolán senki sem fogja észre venni hogy terhes vagyok! TIPIKUS!!! :twisted: de már megszoktam...

Nem is tudom hol nézzek hálóinget... anyu mondta, hogy a blahán az áruházban látott jókat, csak ami neki jó az nekem k...va drága általában :)
De meglátjuk, nem akarok nagy faksznit csinálni belőle, mert ithhon ugysem alszom hálóingbe, tehát csak a koriban lesz rá szükség.
Gergővel is nagyon jól beváltak apa ingjei... csak kigomboltam azt jó van :)

De a papucs az muszáj, most abban járok kelek itthona, amiben annak idején dolgoztam, vannak lemoshatatlan vér foltok is rajta! :D Úgyhogy ennek véget kell vetni! Nem fertőzöm tovább a családom. Csak az a baj hogy papucsban rettenetesen igényes vagyok, munkahelyi ártalom.

Szép napot mindenkinek! Este majd jövök!

KépKépKép
bogyra

bogyra!
hálóinget én a Corában vadásztam magamnak,1100pénzért.és típusát tekintve pont az az oda úgyis jó lesz.4napért nem vagyok hajlandó 4-5ezer foritos csudiszép hálóinget venni! :evil: :evil:

szia lorcika!
szóval tegnap nem égtem be,Te vagy a fitness mami! :D
én ma m1ek a bogyra által csernobili áldozatoknak aposztrofált sorstársaim közé,Uh vizsgálatra.azután ki kell mennem egy babás barátnémhoz Dunaharasztiba bébi rucikért,aztán úgy tervezem lesz még időm elmenni beszerezni azokat a dolgokat,amik a kórházi csomagba kellenek.bár mostanában nem is az idővel van bajom,inkább az erőmmel.az bizony néha nagyon elfogy.tegnap is haza kellett jönnöm suli előtt egy órácskára lepihenni,mert elfogyott a szusz félúton.de hát "öregember"nem gyorsvonat,ugyebár?! :lol:

Kép
bringababa

Helló Csajok

Fehérváron is hétágra süt a nap, úúúúúgy imádom 8)
ennek ellenére ma 9-re estem be 8 helyett a munkahelyemre..
szerencsére senkit nem nagyon hatott meg :wink: nem nagyon megy nekem ez a korán kelés... 3-4 körül felébredek és 5-6 ig forgolódok, aztán meg 8-ig olyan jóóóót tudok szundizni :)

anido, tök jó hogy megkönnyebültél a kórházválasztási döntésed miatt :) elhiszem hogy nagy teher volt..

bogyra, tlejesen meg tudom érteni hogy feladod az éjszakázást, ügyeleteket... a férjem sebész és ezen a héten 3 -szor ügyel... mivel a mai napon kívül péntek és vasárnap is 24 órázik, nem sok mindent tudtunk tervezni a csodálatos 4 napos ünnepre... na mindegy.. ilyenkor jönnek a barátnős esték.. végülis már eléggé hozzászoktam, de amióta terhes vagyok, kicsit jobban megvisel az éjszakai egyedüllét.. na persze nemsokára nem lesz ilyen gondom, majd Zsófi elszórakoztat :D

miis gondolkodtunk az őssejten... kb 5 percig :wink: de alapjában véve nem sok mindent tudnak kezdeni még vele itthon azonkívül hogy tárolják jó pénzért... hogy 20 év múlva mi lesz azt emg senki nem tudja... lehet hogy addigra kitalálnak valami még újabb okosabb technikát.. úgyhogy úgy döntöttünk nem dobunk ki az "egyenlőre semmire, de talán majd valamire" ennyi pénzt.. inkább elmegyünk minden nyáron plussz egy hétre nyaralni családostul :)
pici76

Nah jah én egy hete készülok a balhára az áruházba... naponta voltam suliban mellette, de képtelen voltam rávenni magam, hogy még oda is el totyogjak....

Ma fordítok a sorrenden, előbb áruház aztán suli.... :lol: Jól kicselezem magam.

Az a baj Bringa hogy nálunk nincs cora seholsem, illetve olyan messze van, hogy lehet jobban járok, ha a sarki ötvösnél veszem meg aranyból a hálóinget. Ez persze némi túlzás.

Van viszont auchan, lehet megnézem ott is ha drágálom a blahán.

Úgyis kiakartamgurulni oda a kenguru bolt miatt, hétvégén csak futólag érintettük az anyóssal ama részt, és láttam hogy fazon-szezon váltás volt :)

KépKépKép
bogyra

Bringa: Azert az kis tulzas hogy fitnesz mama vagyok, de jol esik ez a reggeli seta. Meg is vagyok lepodve magamon..mivel rettento lusta tudok lenni! :)

Nekem tesom ad ket haloinget, ferjuram meg majd mossa oket...vagy vegyek en is, hogy legyen eleg? hany nap a korhaz? 4-5? Papucsom sincs..se egyik se masik....itthon ilyen mamusz szeruben nyomom....azt mar megsem kene vinni! :)

Tegnap kicsit nyuszogtam parocskamnak, hogy en egyedul igazandibol azon aggodok, hogy a szules utan gyogyulo gatsebbel, beszakadt derekkal hogy fogok teljesiteni, szoptatni, babat apolni! Neha nagyon meg tudok ijedni!!!! Gondolom ti is, nem? :shock:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Ggyonyorusegesen szep napsutes van ma is! Ettol en teljesen fel tudok vidulni, mondja is mindig a parom, hogy en sajna idojaras fuggo es napimado vagyok!
Ma van az utolso munkanapom, es megleptek a munkatarsaim ajandekokkal.
Kapott az en babocam egy pihe-puha takarot, egy hotarolo dobozt vagy mas neven termoszt, aminek persze babas mintaja van, valamint disney-s jatekfigurakat, amit a kisagyra lehet tepozarazni.
Nagyon orultem nekik, holnap pedig megyunk este mulatni egyet a ket irodank egyutt, szoval leszunk paran, remelem birom majd a tempot, azt tudni kell, hogy az en kollegaim tudnak szorakozni :D

Kicsit aggodom a tapeta miatt, meg nem csorogtek, hogy megjott, es holnap elvileg jon a parom sogora feltenni. Remelem mehetunk erte, mert lenne kedvem egy kicsit kimozdulni Pestre.

Koszonom Lanyok a listakat, ki is nyomtattam oket, nagyon hasznosak, en is majd aprilisban szandekozom begyujteni oket, de lehet hogy mar ebben a honapban sem birok magammal :o

KépKép
horilda

Horilda: De jo fej kollegaid vannak! Nagyon aranyosak hogy adtak neked ajandekot! :)

Kitettem a homerot a napra es 42 Celsiust mutat!!!!! Lehet az??? Mondjuk baromi meleg van, siman lehet napozni, ugyhogy asszem ki is megyek es suttetem magam..magunkat! :)

Holnap nagy kopacsolas lesz nalunk, mert a terasz fole csinaltatunk tetot es kis kaput is rakunk, hogy a kutya ne jojjon fel, igy lehet majd kiulni Pindurral a levegore es a kutya se nyalja szet a fejunket! :)
Remelem klasszul megcsinaljak.

Tovabbi verofenyes szep napot mindenkinek!

Kép

Kép
lorcika

Na megjöttem az orvostól.Jó hír,hogy minden okés a pajzsmiriggyel,rossz a továbbiakban nincs mire fognom a hízásomat! :lol:

horilda!gondolom jól esett a búcsuztatójuk,igazán aranyosak!holnaptól pedig már Te is jöhetsz ébredés után a kávéddal a gép elé,nem kell tőbbé rohannod,alukálhatsz,ameddig csak jól esik!az pedig jó!nagyon jó! :wink:

lorcika!nekem még mindig fogalamam sincs hogyan oldjuk meg az elkülönítést,pedig meg kell,mert most is mire hazaértem kuty és cicc nagy 1etértésben az ágyon heppáztak...

kicsit lepihegek,mert a vezetés kimerített,meg a meleg is,utána elindulok a gyógyszertárba és a Dm-be beszerezni pár dolgot.Dunakeszi kimarad,mert nem merek a 2/A-n elindulni,az M3on most is letolt egy vadparaszt Audi A/8al :twisted: :twisted:

Viszont a kórházban olyan,de olyan kedvesek voltak.........,mindenki:beteg,orvos,nővérke,hogy úgy éreztem magam,mintha csodaországba kerütem volna! :P
Jó tudni,hogy léteznek még emberséges emberek,engem ez mindig felvidít!!!

Kép
bringababa

Bringa: Tok jo, hogy ilyen jo benyomasod votl a korhazrol. Jo is az, amikor ugy erzi az ember, hogy erdekli a masikat es figyelnek ra! :)
Orulj neki, hogy rendben a pajzs....a hizas meg a terhesseg termeszetes velejaroja! :)
Te merre fele laksz, ugyanis en az M3 mellet az Amerikai uton dolgoztam egy cegnel! Eleg huzo volt bejarni, 1-masfel orat utaztam!

Basszuskulcs megtaperoltam az also fertalyom, mert fajt...es aranyerem van!!!!! :( Mi a fenet csinaljak???? Bogyra segiiiiiiccsssss!!!!!!!!!! Kitolasnal ez csak durvabb lesz, nem?? Pedig nincs szekrekedesem, meg semmi..nem is ertem! Most total kesz vagyok!!! :( :( Most mi lesz????

Kép

Kép
lorcika

Hupp-hupp, nem jott meg a tapeta, igy holnap nem kell mennunk erte, ebbol mar csak jovo heten lesz tapetazas, addig egy mero kosz a szoba, pedig mar a ferjem leszedte a regit a falrol. :evil:

Az duhit leginkabb, hogy mi a francnak kell beigerni+foglalot kerni, ha nem tudjak betartani az igert hataridot. Mindenhol rendelest kovet 5-6 hetet mondtak, erre ezek beigertek 1 het alatt nagykepuen, hu de felhuztak!!!! :twisted:

KépKép
horilda

horilda de jó neked... nekem még két hét van visza ezen kívül.. ha minden jól megy.. mármint a munkából :) igaz egy picit félek is mi a fitty fenét fogok egész nap csinálni.. itt legalább jó a társaság :D otthon meg csak a Brúnó kutya van.. persze ő is jó fej, de azért...

lorcika mi is épp azon igyexünk hogy a teraszt meg az előtte lévő terepet kicsit átrendezzük és elzárjuk a kutya elől... de jó nektek hogy már a kivitelezésnél tartotok... mi még mindig tervezgetünk.. halálra szekálom a párom már hetek óta hogy már csinálni is kéne valamit... na de most már itt a jó idő, hátha nekifekszik végre...

az aranyérre van egy csomó fajta kenőcs, én a körömvirág krémre esküszöm minden gyulladásos bajra, anyukám kifejezetten aranyérre is használja és nagyon bejön neki is
pici76

Óh,szegénykém! :(
A gyógyszertárban lehet kapni rá krémet,biztosan tudják melyiket használhatod,azzal kell kenegetni!És a párnán ülés is segítehet valamelyest.Sajnos nem kell hozzá székrekedés,az elrenyhült izmok(a hormonok miatt)is elegendőek hozzá!nagyon együttérzek veled,még ha ez most nem is segít rajtad. :cry:
De tudod mit,mindjárt utánanézek jobban,addig is míg bogyra megjön!

Amúgy meg Újpalotán lakom,de ez most úgyis mellékes,mindjárt jövök!

Kép
bringababa

Koszi szepen aranyosak vagytok! Van koromvirag kremem majd este beulok a kadba es utana bekenem! Remelem hasznal, mert eleg kellemetlen...es hat ugye szules utan gondolom csak meg durvabb lesz!! Errol is hallani annyi remtortenetet! :(
Kicsit napoztam, most meg alig latok!!!! :shock: Na mindjart jovok en is,elmosogatok, mert a sok ,mosatlant meg latom :D csak a betuket nem rendesen!!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Hát igen,ahogyan sejtettem:krémek és naponta legalább kétszer ülőfürdő.a víz legyen melegebb annál,mint amiben fürdeni szoktál és annyibakell ülni,ami ellepi az érintett területet!Azért szerintem hívd fel a dokidat,még ha nem is annyira kedveled,most hátha jó tanácsot tud adni,vagy az is lehet látnia kéne!
Jaj,szegénykém!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
bringababa

Koszi Bringa! Akkor matol atmegyek hableanyba!!! :( Megkerdem majd a dokim, de szeirntem ennel tobbet o sem mond1 Remelem kicsit visszamegy!! A noi let gyotrelem!!!!!!!!!!! :evil:

Kép

Kép
lorcika

És szegény Horilda is!annyira,de annyira bosszantó amikor ember tervez,hülye szállító meg végez! :twisted: Hülye,hülye,hülye! :twisted:

Pici!úgy el fog telni a napod itthon,hogy észre sem veszed,figyeld csak meg!és Brúnó tutyi tuti jó fej!!!!!!!! :lol: nem fogsz unatkozni,az 100!

Kép
bringababa

Megertelek Horilda..szornyu, hogy nem lehet szamitani soha ezekre!!!!! Nekunk elvileg aprilis elejen jon meg a baba butor, de irta bogyra, hogy o is faktumot rendelt, de sehol semmi 5 het utan!!! :-o Nekunk 4 hetet mondtak. Utalom, hogy mindenert balhezni kell!

Pici szerintem is jol el leszel otthon, bar nekem is neha elvonasi tuneteim vannak!!!! De jobb, mint koran kelni!!! Na meg babu elott kell kipihenni magunkat, nem? :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Hol is kezdjem.

Diákigazolvány matrica: nem volt sor hamar végeztem.
Hálóing: nagyon szuper darabokat vettem a blahán ezer- meg ezer féle volt 700-2000 forintig. Én vettem két 700 forintosat, meg két 1100 forintosat. A célnak meg fognak felelni. Elölgombosak, kicsit nagyisak a himzéssel cicim felett, de ez legyen a legkevesebb, aki nálam kisebb termetre az kap nagyon baó csíkosat is, de most nem volt csak L-es.
Szóval megéri bekukkantani, akinek még nincs hálóinge. Vettem még babazoknit három darab volt 400. Vettem a nagyfiúnak két boxer gatyót :)

Családi pótlék: majd áprilisban küldik..... :evil: addig meg ha úgyvan akkor dögöljünk éhen... nah jó ennyire nem szar a helyzet, de ez az egyetlen családtámogatás magyarországon és még ezt sem fizetik ki rendesen időben.....

Bababútor!!!! :twisted: :shock: :cry:

Elfelejtették leadni a megrendelésünket a gyártónak. Közölte a srác, hogy mostantól számított 6 hét... Mondtam neki hogy elment fiacskám a te eszed, mert hat hét múlva itt már baba lesz....
20 percig hagyott örjöngeni, majd visszahívott, hogy szereztek egy bútort, ami a héten elhozható, csak nem kék hanem cseresznye dísszel.

Megint húsz perc örjöngés, hogy megrendelem , kifizetem, kiválasztom, eltervezem és beleszarnak a közepébe....

Erre vissza telefonál, hogy találtak egy csomag kék díszító elemet... így azt is hozhatjuk.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgyhogy most virul a fejem! :)

Aranyér: ez csak a terhesség alatt szokott lenni, mármint akinek nem volt előtte, annak utána sem lesz valószínű, szóval szülés után pár héttel elmúlik. De addig sok kellemetlenséget okozhat, fáj, viszket, vérzik, levedzik... ilyesmi.

A körömvirágrém szerintem is tök jó, és azt tuti nem árt a babának.
Hát fokozott higénia ami segíthet... pisi-kaki után popsi mosás, szárazra törlés és bekenés.

Amúgy azért jön ilyenkor ki, mert a medencének a viszeres visszafolyása gátolt a hatalmas kisbocik miatt. De ahogy megürül a medencénk, helyreáll a rend.

Lorci ha ettől jobb, nekem is van egy pici, azért kezdtem el a tamarin lekvárt eszegetni, mert vérezgetett is egy kicsit és az nagyon ijesztő volt... De amióta helyreállt az emésztésem, azóta az aranyeres tünetek is csökkentek. Úgyhogy ne érezd magad egyedül...:) Majd jókat nevetünk ezen a sok nyűgön ami most utolér minket.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem visszatért a reggeli rosszulétem felváltva kombinálva a gyomor égéssel, tegnap odáig fajult a dolog hogy kidobtam a taccsot, pedig egy isteni körtét ettem előtte! Tiszta pazarlás! :)

KépKépKép
bogyra

Szia Bogyra!
Tok jo, hoigy balheztal es legalabb elerted a celod!! Ugyes vagy!! HUlyek ezek, olyat akartak szallitani, ami van, fuggetl;enul attol milyet rendeltel? Te is Nelli keket rendeltel? Mi is!! :)

Nekem egyszer nagyon regen mar volt aranyerem, azt szepen kikuraltam...akkro a pajzsmirigyem nem votl kezelve es olyan szekrekdesem votl,hogy 3-4 napig semmi..aztan meg kecskebogyo!!!! De most ninc silyen gondom, azert sem ertem...de lehet tenyleg a terhesseg miatt van! Kuralom magam!

En is reggel kicsit rosszul vagyok! A gyomoregest hagyjuk!!! Brutalis estenkent!!!! :(

Na csajok..lassan visszater a terlatasom, ugyhogy elindulok meglatogatom tesomat! :)
Jovok este addig is pusz.

Kép

Kép
lorcika

Ügyi vagy bogyra nagyon! :D csak így tovább,harciasan,hogy utána diadalittasan hátrdőlhess:ez is megvan mégsincs este! :lol:

A rosszullétek nekem a múlt 7en visszatértek,akkor voltam ugyanúgy,mint az elején.Ha jobban belegondolok ez pont szombatig tartott és a nagy hiszti után huss,ez is oda lett.Cseppet sem bánom,mert nem igen értettem miért van?!
A gyomorégés pedig az egyetlen,aminek örülök,hiszem a hajától van! :wink: Imádom magam átverni..........

Kép
bringababa

Koszi Lanyok az egyutterzest, latom Nektek mar rosszabb tapasztalatotok is van a rendelesekkel, szoval kivancsi vagyok, hogy tenyleg mehetunk e erte a jovo heten.
Ja es mi is faktumbutort rendeltunk, nekunk max. 5 hetet mondtak, ez ket hete volt, szoval meg barmi lehet, de ki tudja.
Jol csinaltad Bogyra, igy kell ezekkel banni :x

En azt mondom, hogy kell ez a ket honap, arra hogy az ember otthon is pakolgasson kicsit, mert van mit, beszerezzen mindent, pihenjen is, szoval hogy felkeszuljunk. Nem fogok unatkozni az tuti! Kell, hogy magunkkal meg persze a babankkal is torodjunk!

KépKép
horilda

mi is faktumbútort vettünk az M5 melletti RS-ben a Gabi verziót.. akkor ezek szerint nagyon mákosak voltunk hogy pont volt ágy is meg pelenkázó is raktáron ,és rögtön haza is hozhattuk :wink: bocs nem akarlak tovább idegelni benneteket ezzel:oops:

nekem szerencsére nem voltak rosszulléteim az elején sem, úgyhogy nics minek visszatérni :) remélem legalábbis :shock:

tegnap olyan édi volt a férjem, azt mondta hogy amikor kérdezik a kollégái hogy hogy vagyunk, mindenkinek eldicsekszik milyen jól viselem a terhességet, meg hogy csak a pocakomra hízok, és hogy milyen büszke rám :D egy másodperc alatt minden bűnét megbocsátottam :D még ha a fele sem igaz, akkor is olyan édi :D

csajok én a zabkorpát eszek naponta egy evőkanállal vagy a reggeli kakaómba, vagy a délutáni joghurtomba.. na az is lágyítja a székletet rendesen pedig én is szorulásos vagyok (mint minden nő szerintem...) :wink: érdemes kipróbálni
pici76

Sziasztok Lányok,

rossz hírem van: a bébim 2-3 héttel el van maradva növekedésben. A dokim nemigen tudta megmondani mért, hát nem tudom. És a lepényem is nagyon öregszik, úgyhogy valszeg nem fogom 40 hétig hordani...és hát fene tudja igy mennyit fog tudni nőni ezek után...
BPD: 8,2cm
Mellkasátmérő: 7,1 cm
FL: 5,7........pirinyó nagyon....

Valakinek hasonló sztorija...???? Csajok, nagyon magam alatt vagyok, nem vigaszt akarok hallani, de valaki mondjon valami okosat!!!
HELP!!

Kép
[/url]
gypsophila

Ügyes vagy Bogyra! Na nehogy már egy kismamával szórakozzanak!
Pici: hidd el nagyon jó itthon. Szerintem biztosan nem fogsz unatkozni!
Lorcika: az aranyér nekem kb. két hete jött ki. Kúrálgattam, azóta sokkal jobb. Nem 100-as, de legalább nem fáj.

Kép
anido

gypsophila: ahogy néztem az adataidat, csak a combcsontja kisebb. Nekem is kisebb volt a legutóbbi UH-on a combija 2 héttel. Adtak egy tól-ig határt, amibe még belefértünk. Senki nem mondta, hogy nem fejlődik a baba.
Okosat viszont nem tudok mondani!

Kép
anido

Gypsophila: bar adat osszehasonlitast nem tudok vegezni, mert a jelenlegit nem tudom, csak 3 het mulva megyek, de azt vettem eszre, hogy igen be tudjak paraztatni az embert, hiszen nem minden baba fejlodik ugyanugy, ahogy Anido irja, hogy nem is minden ter le.
Szoval ugy tudjak kozolni sokszor a dolgokat, hogy az ember egybol megijed, es nem is feltetlenul szukseges.
Biztos fejlodik a babad, a maga utemeben, persze megertem, hogy aggodsz.

Bocs ha valaki szerint butasagokat irtam, inkabb szoljon hozza olyan is, aki jobban ert hozza, vagy tapasztaltabb, en azt mondom nyugi!

KépKép
horilda

gypsophila!
Okosat?Nehéz.Én saját tapasztalat alapján azt tudom tanácsolni,hogy a lehető legkevesebbet terheld magad.Ha a Te szervezeted takarékon működik,akkor a lepényhez több jut mindenből.Sajnos én nem ezt tettem az előző babunál,amikor szigorúan kórházba akartak küldeni többek közt azért,mert a lepény nagyon hamar öregedett,kikönyörögtem,hogy akkor még ne kelljen bemennem....Ma már tudom,igenis be kellett volna feküdnöm,akkor most a harmadik babámat várnám! :cry:
Ma már egy 32hetes babó simán életképes,csak épp különleges törődést igényel!
Nem akart a dokid befektetni?

Kép
bringababa

gypsophila: most veszem észre, hogy az üzenetem második fele lemaradt. Szóval újra:okosat mondani nem tudok. Csak még annyit, hogy a barátnőmet is a lepényöregedéssel riogatta állandóan az orvosa. Aztán 39 hetesen egy gyönyörű, egészséges és jól fejlett babát hozott világra. Fel a fejjel!

Kép
anido

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: