A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

büngyike :) Bocsi itt vagyok. Küldtem neked PÜ-t is. Én kaptam Krizsa dokitól papírt az első UH után. Azzal mentem a védőnőhöz és kaptam kiskönyvet szó nélkül és sehol nem kellett vizitdíjat fizetnem!! Az ajándékkal kapcsolatban. Mi úgy gondoljuk, hogy majd a gyerekekkel mikor megyünk megmutatni akkor fogunk vinni Neki valamit, de még nemtudom mit. :) Elvileg nem fogadhatnak el semmit.

memó Jobbulást!! A kajáktól Én is rosszul vagyok! :( Te szedsz valami vitamint???

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag!

Nagyon köszönöm! Édes a blogod, nagyon tetszik!Teljesen más aspektusból írod, mint én. Öröm olvasni és szemet gyönyörködtető a sok illusztráció! Gratulálok!
Igazad van az ajándékkal kapcsolatban, tudom, hogy nem fogadnak el semmit, főleg pénzt nem, éppen ezért valami jelképes ajándékra gondoltam, olyasmire, ami nem túl nagy öszeg, mégis örül neki és kifejezhetem a hálámat. Én tényleg nem "kényszerhálálkodó" vagyok, ez nekem szívből jön, imádok adni és örömet okozni :)

Cukika!

Nekem kicsit változott, de gatyát még nem kell cseréljek, majd én is körbejárok ruhaügyilegy, a 10 ezret én is sokallom, elvégre csak egy ideig hordhatod.... nem egy örök darab :D

Móni!

Ügyyes vagy, hogy megoldottad a védőnős dolgot, nekem esélyem sincs ilyesmire...

Szép estét kívánok nektek:
Büngyi

büngyike

Sziasztok!

Ma reggel voltam védőnőnél először, kedves nőnek tűnik! :-)

Adott beutalókat : vérvétel + belgyógyászat.
Sajna a beutalókkal előbb a házi orvoshoz kell menni, hogy vmi sorszámot írjon rá, mert a védőnő (lévén nem orvos) nem utalhat be... szerintem felesleges adminisztráció, az orvos csak aláírja a védőnő általa kitöltött papírokat és nyom rá egy sorszámot, dehát a bürökrácia....

Na mindegy, valamikor beszaladok a dokihoz, utána meg kérek időpontot.

Vérvétel, mindig rosszul vagyok tőle - alacsony a vérnyomásom - előre örülök neki...

Amúgy nekem is rögtön kiállították a kiskönyvet! :-D

Jutta
jutta

Sziasztok!

Cukika, Jaj Te szegény, még jó , hogy nem lett semmi baj! Jó kis stressz lehetett! :(

Jutta, grat. a kiskönyvhöz. Nekem még nincs, előbb a dokimhoz szeretnék újra elmenni.

Szép napot!

Erika
gerika

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy mi is októberiek leszünk, igaz a végén, de az még október.
Dióhéjban annyit rólunk, hogy tavaly november 20-án a 39.héten halva született a kisfiunk. A hat hetes kontrollon mindent rendben talált a doki, azt mondta, hogy várjuk meg a januári mensit és ha úgy gondoljuk, akkor mindent bele. Így is lett, megint elsőre sikerült. Hétfőn megyek dokihoz, azt mondta, hogy akkorra már lesz szívhang. Most hétfőn is voltam, 8mm-es a petezsák és 4mm-es a szikhólyag.

Ha van valami kérdésetek, írjatok bátran. Már nem olyan nehéz beszélni róla.
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam vérvételen és EKG-n. Hát mi ne mondjak jól lecsapolatak aminek nem nagyon örültem, mert az Én vérnyomásom is nagyon alacsony, de túléltem. Eredmény csak 1 hét múlva lesz, mert az ellenanyagszűrés nagyon lassan megy. Bár én RH+ vagyok, tehát nekem valószínűleg nem is fog kelleni.

Az EKG nem volt nagy szám, a doki a tegnapi Juszt műsort ecsetelte a vizsgálat közben ahol is két kar nélkül született babáról volt szó. Hát mi ne mondjak, néha azt gondolom, hogy az orvosok nem komplettek. Miért kell ilyet mondani egy várandó kismamának.

Chrissyy: hát nem irigyellek, de szerintem most minden rendben lesz.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Kiscsillag!

Azért nem írtam, mert korházban voltam hétfőtől péntekig. Sajnos méhen belül elhalta a baba. Nem lesz októberben szülés. A következő lombikom valószínüleg májusban lesz.
gizmixxx

gizmixxx :( Nagyon, de nagyon sajnálom!!! Sok-sok erőt kívánok a továbbiakban és nagyon drukkolok a májusi sikeredhez!!!!! Vigyázz Magadra!!!!

Jutta és cukika :) Grat a kiskönyvhöz. Nekem már egy csomó dolog bele van írva. Majd meglátjátok milyen hamar teletudják írni.

chrissy :) Üdv köztünk!!! Sajnálom ami Veled történt!! Kívánok problémamentes Kismamságot!!!

Rólam kiderült, hogy cukros vagyok. :( Nagyon rossz, be kell tartani mindent és szurkálni is kell magam. :( Eléggé magam alatt vagyok. :( Volt valakinek ilyen már???

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Pár napig nem voltam és mi minden történt!

Gizimixx: annyira sajnálom. Együtt érzek Veled. Drukkolok.

Cukika: remélem több stressz nem fog érni a terhesség alatt.

Chrissy: Üdv Neked! Megdöbbenve olvastam mi történt Veled, erre nem találok megfelelő szavakat, hogy kifejezzem együttérzésemet. Nem is tudom hogyan lehet túlélni ezt. Csatlakoznék Cukikához, ha van lelkierőd ahhoz, hogy pár sort írj, mi volt az oka, engem is érdekelne. Én egyébként is eléggé aggódós vagyok, meg engem a korom miatt is éppen elegen idegesítenek meg rémisztgetnek...

Nekem még mindig nincs kiskönyvem. Egyszerűen nem találkoztam a védőnővel. Ő nem keres, pedig a tanácsadáson azt mondták keresni fog telefonon, hogy időpontot egyeztessünk. Mire végzek a munkahelyen, meg elhozom a gyerekeket suliból, addig meg már ő nincs bent a rendelőben.

Mindenki vigyázzon magára, jó egészséget.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok Lányok!

Nekem is megvan a kiskönyvem, habár a vérvételeket nálunk nem a védőnő, hanem a házorvos vagy nőgyógyász intézi... én ezt nem értem...

Gizimixxx! Nagyon-nagyon sajnálom, tudom mennyi "munkátok" volt ebben, mi is lombikosok vagyunk. Azért az jó, hogy már májusban lombikozhatsz, annyi helyen vannak horrorisztikus előjegyzések.....

Chrissy! Nagyon szörnyű, amit leírtál, örülök, hogy fel tudtad dolgozni és az még nagyobb csoda, hogy ismét jön a baba!
Most másképp lesz :)

Kiscsillag! Ennyire magas a cukrod??? Mikor derült ki? Már volt vércukorterhelésed???? Nekem még egyetlen vérvizsgálatom se....
Talán ma kiderül lesz-e valamilyen laborom.... nem bánnám....
Írj a blogodba! Felvettem kedvencnek, mindig rápillantok :)

Büngyi

büngyike

Sziasztok!

Nem tudom mi van velem,régen nem féltem a vérvételtől,de most szinte rosszullét fog el ha rá gondolok.Tuti elájulok.Kellene mennem,de nem merek.Tudom ez tök dedósan hangzik,de ez van.Holnap vagy holnapután megyek,már nem halogatom tovább hisz a mi érdekünk a picúrral!
:?

gizmixxx:sok sikert kívánok nektek a következő lombikhoz!
minden rendben lesz,bízz benne!

Kép
xx nikita xx

Sziasztok!

Gizmixxx: nagyon sajnálom,ami történt!Nagyon drukkolunk Neked a májusi beavatkozáshoz!!

Hétfőn voltam a Kaáliban utoljára uh-on, már alig tudták bevenni a babókat a hüvelyi uh-gal, mert jól megnőttek: 30 és 33 mm. Kalimpáltak a kis kezükkel és lábukkal.
Jövő héten után a betöltött 12. hét után megyek genetikai uh-ra, remélem, minden rendben lesz.
A reggeli öklendezésről áttértünk az esti hányásra, azaz bármit eszem vacsira, az előbb-utóbb kijön. Persze nem panaszkodni akarok és az igazat megvallva magamban örülök is neki, mert jeleznek a kis drágák. :D

Mindenkinek további szép napot!
*ilka*

sziasztok csajok!
itt vagyok, majd írok, most rohanok!
minden a legnagyobb rendben van, kipihentem magam! :D

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok
Gizmixx
Nagyon sajnálom :cry:

Hajni
mi volt a 4dén?????????????

Ágica
örülök,hogy jól vagy :-)

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam vérvételen, túléltem... :cry:
Apa jött velem - tudja, hogy alapból beájulok - és tök édi volt, amikor kijöttem el kezdte nyomni belém az édességet és a kaját. :lol:

Gizmixx :( de fel a fejjel, biztos össze fog jönni!!!

Chrissy, üdv itt és a legjobbakat! :D

Remélem mindenki jól van! Mi jól vagyunk, igazán nem panaszkodhatok!

Puszi,

Jutta

Kép
jutta

jutta Én is ma voltam vérvételen!! Ráadásul 3 pontoson. 3-szor szurtak és elsőnek 5 üveggel vettek le. :( Úgyhogy veled voltam. :)

Gabi szerintem Te keresd a védőnőt, úgy lehet, hogy elöbb lesz kiskönyved!!

büngyike :) Aranyos vagy!! Ígérem írok majd, csak nem is tudom hogy hol kezdjem. Az Én lombikom nem volt zökkenőmentes. :(

Ma megnéztek UH-n is végre!!! :) Tökéletesek a babók, minden rendben.
"Kettő élő embryó látható. CRL:19-19 mm."
Nagyon, nagyon boldogok vagyunk!!!! :D:D:D:D

Örülök, hogy mindenki jólvan!!! Csak így tovább!!! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag! Gratulálok a babákhoz!
Nektek meddig kell a Kaáliba visszajárni? Nekünk már most hétfőn "elengedték a kezünket". Azt hittem, h még legalább egyszer visszahívnak, így elég váratlanul ért a bejelentés. De azért természetesen visszamegyünk még vmikor, mert vmilyen jelképes ajándékkal szeretnénk megköszönni a sok odafigyelést és kedvességet.

Azokkal, akiktől vért vettek, együtt érzek, én még egyenlőre megúsztam.Néznek ilyenkor hormonokat is v. csak vércsoprtot néznek?

Szép álmokat mindenkinek!
*ilka*

Szia!

Kiscsillag:
Jesszusom, miért vettek tőled egy nap 3x vért? Nekem 1 szúrás 5 kémcsőnyi.. Én már ettől rosszul voltam. Nem hisztiből, mert nem fáj, hanem mert alapból alacsony a vérnyomásom, ami a terhesség alatt még alacsonyabb lett (90/60 kaja és kávé után)...

Látom a tegnapi nap sokunknak hasonló volt :wink:

Ilka neked mekkorák is a babók, csinálsz majd vonalzót, vagy csak később akarsz?

Szép napot!

Jutta

Kép
jutta

Sziasztok!

Én is túl vagyok a vérvételen,tegnap voltam.Ahhoz képest hogy mennyire féltem,nem is volt olyan szörnyű.6 kémcsővel vettek le.
Nekem is alacsony a vérnyomásom ,de tegnap amikor a belgyógyászaton mérték 120/80 volt,ami egész jónak számít úgy tudom.
19-én megyek uh-ra,már úgy várom!
Ma meg 10-re megyek a védőnőhöz,mert ma csinálja meg a kiskönyvemet!
Majd jelentkezem!
Vigyázzatok magatokra és a picúrokra!

[center]Kép[/center]
xx nikita xx

Sziasztok!

Próbálkoznék én is a vonalzóval, de a másik topicban, ahova írok, nem sikerült. Csak az egyik BHBPB kódot írtam be az aláíráshoz, de nem történt semmi. Aki tud, segítsen légyszi!

Gizmixxx, én is sajnálom, hogy így jártál, kívánom, hogy májusban minden rendben legyen!

Chrissy, üdv, gyere minél gyakrabban!

Ágica, de jó, hogy rendben vagy! Te is gyere gyakrabban most már akkor! :)

Kiscsillag, nagyon örülök, hogy minden rendben!

Mennyien voltatok már vérvételen. Én csak 20-án megyek vissza az orvoshoz, lehet mégis felkeresem előbb a védőnőt. Majd meglátom.

Erika
gerika

cukika :) Köszi szépen!! A Babók nevében is. :) Neked is gratula a csöpphöz és problémamentes, szép babavárást kívánok!! :)

ilka :) Nekem még egyszer mondta a doki, hogy menjek vissza. Megnéz Uh-n aztán mehetek isten hírével. Én nem tudom, Én arra gondoltam, hogy majd a babákkal ha visszamegyünk akkor viszek valamit. Privit mindjárt írom. :)

jutta :) Azért kellett mert három pontos vércukormérés volt. :( Sajnos kierült, hogy magas a cukrom. Itthon is szúrkálni kell magam, elég kellemetlen. :(

nikita :) Mi kb. egyidőben vagyunk!! Mikor voltál utoljára UH-n??

gerika :) Én szívesen segítek!! Milyen vonalzót szeretnél?? Írd meg az oldal címét és megcsinálom neked. Aztán már csak majd Te bemásolod. Hozzám 30-án jön házhoz a védőnéni. :)

Kép
Kép
kiscsillag

Hali!

Én ma uh-n voltam.

Kép

Ez az első képem róla,CLR :2,15 cm

Egyedűl van,azért sajnálom is meg nem is,az a lényeg,hogy vele minden ok.Allig tudta a doki megmérni mindig vándorolt,ő is olyan kis duracel mint a tesói.

Gizmixxx ,nagyon sajnálom ami történt.

Megyek eszek valamit,ma még nem ettem.

Puszi mindenkinek:Móni

Kép
memó

Móni, nagyon aranyos pindurka drága! :)

Kiscsillag, kedves vagy, de már megcsináltam őket, csak nem sikerült valamiért bemásolni. A profilban az aláíráshoz a bbcodot máésoltam be. Kell még valami? Esetleg a profilban meg kell erősíteni valahol a változást, vagy mit szúrhattam el? Vagy már nem jók a kódok, már vagy három hete megcsináltam őket, csak még nem raktam fel.

Erika
gerika

Sziasztok!

Van kiskönyvem!!! :lol:
Remélem a vérrel is minden ok lesz!

Kiscsillag:én 3 hete voltam utoljára uh-n,és majd 19-én megyek újra.És ti?Úgy várom már hogy láthassam!

[center]Kép[/center]
xx nikita xx

Szia Mindenki!!!!

Egy picit magamról: az otthon töltött 2 hét alatt sokat voltam rosszul, de arra is rájöttem, ha pihenek, és rögtön eszem egy picit ha fáj a hasam, akkor moderálhatók a rosszullétek. Hálistennek én nem hánytam, de volt egy-két „azonnal lefeküdni a földre” akcióm. Néha úgy zakatol a vér a fülemben, hogy nem hallottam semmit.
2. napja dolgozom, és egész jól birom.

Én a vérzésemre rutaszkorbint kaptam, 2x2-t kell szednem belőle, kész vagyon amúgy!
Nekem 3x volt eddig uh-m, de gondolom a vérzés miatt. Most a legközelebbi a redővizsgálat lesz.
Tegnap kaptam kiskönyvet a területi védőnőtől. Az aztán volt egy kaland, amíg kiderítettem, hogy kihez tartozom. Alapvetően senki nem tudta megmondani. A végén a tudakozót kérdeztem meg, és ott kaptam egy számot, ahol érdeklődhetem, hogy ki a védőnő. Na mindegy, lényeg, hogy megtaláltam. Sokmindent átbeszéltünk vele. Étkezés, mozgás, vitamin, apasági nyilatkozat (nem házasodtunk össze), vizsgálatok, testápolás, ruha.
A súlyomat megmérte. Most még vékonyabb lettem, mint eddig, mert egy picit nőtt a cicim, és optikailag is vékonyabbnak tűnök.
Tavaly nyáron 60 voltam, aztán elmentem konditerembe, és mozgással leadtam 3kgot. Most meg még 2-t. szóval 55-nél tartok…
A vérnyomásom 90/50 volt…
Én már voltam vérvételen, nem tudom mennyit vettek le, nem néztem de nagyon fájt, pedig nem is szoktam érezni! Mindenem negatív!
A méhszáj teljesen zárt, a baba pedig 16mm volt másfél hete.
Nálunk apás szülés lesz, de kikötöttem, hogy nem lehet bent fényképezőgép.
A Szent Imrében előadás sorozat indul szülésről köv. kedden, ha valakit érdekel, majd írok részletesebben.

Ha valakinek van kérdése, tegye fel, mert holnap lesz időm válaszolni

Üdvözlöm az újakat, gratula mindenkinek!
Sziasztok:

Ágica
Kép
ágica_26

sziasztok
Ágica
miért nem lehet bent gép? :lol:
nézd a lányom első fotója
Kép

Memó
édi a babód

Tőlem is 5 kémcső cuccot vettek le,szerencsére minden okés,a következő az afp lesz

Timurr
Vendég

szia Timurr!

..hát, asszem meggyőztél! :D
én csak egy picit attól tartok, hogy ha van gép, a párom mindent lefényképez, olyat is, ami nem képre való...
nagyon át kell vele beszélnem, hogy csak akkor fényképezzen, amikor én akarom, és ezt tartsa is be, mert ott, akkor, úgy sem tudom majd meggyőzni...
remélem nem csak a hiúság beszél belőlem, de nem akarom magam eltorzult arccal képen látni...ha ez lenne a 4. szülésem, és tudnám, hogy mire számítsak, nem izgatna.
de így...
az viszont tényleg jó lenne, ha készülne rögtön kép, ahogy rámteszik a babát, vagy ahogy Ő megfogja, és csak a babáról is! :D

Neke apás szülésed volt? mi volt a férjed véleménye róla? hogy élte meg?

Ágica
Kép
ágica_26

jaj és a lényeg:

csodálatos a babád (lányod)!

olyan érdekesek az újszülötteknek, a világ összes fájdalma, és a világ iránt érzett megvetése az arcukra van ilyenkor írva, hogy neki onnan bentről ki kellett jönni :D
aztán persze rájönnek, hogy nem is rossz hely... :D
amikor uncsitesóm fia megszületett, még csak egy hetes volt, de akkorákat sóhajtozott álmában, mintha országos gondokkal küzdő fontos ember lenne!
olyan jókat nevettünk rajta! vajon mi zajlott a kis fejében, hogy az egy hét alatti "alszom-szopok-pelenkáznak-füredetnek" progiból, vajon melyik volt olyan rettenetesen megerőltető...

Ágica
Kép
ágica_26

csajok hol vagytok? :shock:
olyan jól elbeszélgetek magammal...

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)
Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez!

Ágica! Nagyon alacsony a vérnyomásod, te sem vagy egy agyvérzéses típus, ahogy a háziorvosom mondaná :)
A fényképezőgép miatt ne aggódj, ami olyan, azt moderálod és kitörlöd ;) semmi gond nem lesz. úgysem tud olyanokat fotózni, meg nem is engednék neki szerintem...

Nekem még csak hétfőn lesz első vérvételem, akkor megyünk a nőgyógyászhoz és a Kaáliba, ahogy Ilka mondaná, hogy elengedjék a kezünket :)
Mi is viszünk egy kis ajándékot, a csajoknak már megvettem a csokit, a dokinak pedig még nem tudom mit viszek....

Timurr! Csodálatos a fotó! remélem nekünk is lesz hasonló, habár nem tudom ki fog fotózni, ugyanis a férjem be nem jönne... szerencsére a barátnők jelentkeztek bőven :)

Kiscsillag! várom a következő bejegyzést! Miért nem volt egyszerű a lombikod? nekem az elején minden oké volt, aztán a vérzés kicsit megrémísztett.
Talán 2 babánk volt és az egyik elment, most már egyre többen mondják, hogy így lehetett....

Memó! Nagyon szép az az UH felvétel! Remélem hétfőn én is hasonlóval szolgálhatok :)

Mennem kell főzni, majd még bekukkantok!

büngyike

Gerika!
Én a HTML kódot másoltam be, és itt, amikor küldöm a választ, be van pipálva az aláírás hozzáadása!
Neked is így van?
ha meg beillesztetted a kódot, akkor lent kell legyen egy olyasmi, hogy mentés, vagy változtatások mentése.....

Sok sikert!

Büngyi

büngyike

Ágica
örülök,gogy meggyőztelek.
Szerintem nyugodtan legyen nálatok is bent apa és fényképezzen kedvére,én mondtam neki,hogy csak ,ha kint van a baba akkr fényképezhet és mást nem,de szerintem eszébe se jutott,sőt én szóltam neki,mert csak álltí és vigyorgott,mondom fényképezz már ember :-)
Mutatok olyat is amikor rámrakták olyanaszatosan,tök jó volt.
Most lehet nagyképűen hangzik,de szerintem nem kell félni a szüléstől oké nekem magas a fájdalom küszöböm (vagy mégsem?:-)) és 5 óra aaltt megszültem,de nem kell félni nem olyan véres esemény ez.
A párom nem akart bejönni a terhesség alatt mondtam neki,hogy bejön és kész.Végig mellettem volt,nem sokat beszélt csak fogta a kezemés figyelt.Szerintem hang nem jött ki a torkán.
Most meg teljesen egyértelműnek veszi,hogy bejön,mert tetszett neki és ott akar lenni.:-)Most már csak az a kérdés kivigyáz addig Majára :-(ez még nem tudom ,hogy lesz sajnos.
Én jobban félek a kórházi napoktól és hogy a terhesség rendbe legyen végig ,mint magáról a szüléstől.

Büngyike
mi lesz az ebéd?
én nagyn ráindultam abundás kenyérre,igaz reggelire:-)
már aki 10kor kel ügyebár.

na lépek is

még egy képet mutatok amikor rámraktk aztán befejeem,de tényleg

Timi Kép
Vendég

Szia Timi!

Franciás krumplisaláta készül, a franciasaláta pedig már el is készült.
Hogy meleg étel is legyen, lesz zöldborsófőzelék, valami szójafasírttal (talán, de ez még nem biztos, lehet tofu kerül rá feltétnek) és zabpelyhes süti :)
Ennyi. Délután gyümölcsöt majszolok.

Nagyon szép a fotó, szerintem sem kell betojni az első szüléstől (milyen profi vagyok? :D )

Az fix, hogy a férjemet nem lehet bevonszolni! Evvel meg sem próbálkozom...

Szebb hétvégét kívánok, mint amilyen időjárásunk van :evil:

büngyike

Timi, nagyon édes a kislányod!
Nálunk nem engedik, hogy fényképezzenek a szülőszobán. Egyébként, ha annyit mondasz Ágica, , csak a babáról, miután megszületett, nem lesz gond biztos. A szülést nem kell fényképezni, de szerintem ez akkor nem is jutna eszébe senkinek. Mindenki a babára vár.

Büngyike, közben kapcsoltam, hogy mi lehet a gond. Nem erősítettem meg a változást a profilban, így nem is történhetett semmi. :oops:

Jah, a babának is óriási élmény a megszületés, szal van mit feldolgoznia, ezért a nagy sóhaj. Szvsz.

Szép hétvégét mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Ágica, örülök, hogy minden rendben! :lol:
Timi tényleg szép a lányod, még gyűrötten is! :wink:

Ez a fényképezősdi téma még nem jutott az eszembe, de meggyőztek a képek, apu behozhatja a digitális gépet, de utána én szelektálok és törlök minden olyat, ami nem odavaló...

A szüléstől én azonban be vagyok tojva! Bár az a furi, hogy amikor terveztük még csak a babát, akkor sokkal inkább foglalkoztatott a dolog, most kezdek megbarátkozni a gondolattal, lévén valahogy csak ki kell jönnie a babónak.. :lol:

Valahol azt olvastam, hogy a 9 hónap alatt a baba fejlődése mellett ANYA születik, ez elgondolkodtató és szép gondolat...

Jövő héten síelni megyünk, persze én csak pihizek, olvasok és sétálok, beosztották a csajok és a párom, hogy ki melyik nap szórakoztat! Vettem egy terhestorna DVD-t, azt is viszem. A fiúk tuti hoznak laptopot (anélkül élni se lehet, éshát némi munkát valahogy mindig sikerül magukkal hozniuk), azon le lehet játszani és akkor legalább én is mozgok...

Jutta

Kép
jutta

Erika!
ilyenről nem is hallottam (nem mintha másról sokat hallottam volna..), hogy nem lehet szülőszobában fényképezni...

Jutta!
hova mentek sielni? nekem azt mondta a védőnő, hogy nyáron ne menjünk már külföldre, csak itthon nyaraljunk (mondjuk akkor már 7 hónapos leszek)

Ágica
Kép
ágica_26

Büngyike
nyami,jó kis kaják készülnek nálatok is:-)
én spagettit csináltam meg a bundáás kenyeret,az abaj hogy megkívánok valamit,eszek belőle két falatot és kész vége nem kell:-(
a bundáskenyeret is az anyós ette meg

Enyém férj sem akart bejönni,de mondtam neki,hogy legalább amíg kínlódok legyen velem,aztán ha akar menekülőre foghatja a fdolgot,de amikor láta,hogy nem a Fűrész 4-be csöppent eszébe sem jutott lelépni:-)

Erika
köszi:-)
szégyen nem szégyen én nem láttam szépnek :oops: elképzeltem egy szőke,dundi kisbabát,kopaszon,erre kijött egy 2600 grammos,sötét hajú törpike,a doki is azt mondta,hogy amíg varr addig én csak foglalkozzak a szép kislányommal.Én meg néztem,hogy szép????aztán ithhon beláttam,hogy tényleg szép:-)

én sem hallottam még ilyet,hogy nem lehet fényképeni a szülőszobán,nem semmi :-(

Jutta
köszi:-)
olyan volt mint egy sharpei kutyus,tiszta gyűrődött volt a bőre,szerintem ott ent már fogyott :(

Szerintem édesanya kb a gyerek egyéves korára fejlődik ki,a baba az viszont amikor kibújik.Én végig arra gondoltam,hogy a babának nagyobb stressz maga a szülés ,mint nekem,hisz ő nem tudja mi történik vele,neki rosszabb mint nekünk szerintem.Ittam ezerrel a málnalevélteát,csináltam amit mondtak,örültem,hogy minden fájással közelebb kerültünk egymáshoz.Amikor megszületett tiszta boldog voltam,de nem éreztem nagy változást.Mondhatnám azt is,hoyg nem tudtam vele mit kezdeni,alig vártam,hogy hazavihessem és megismerkedjünk,mert a kórházba alig láttam :-(tiszta depis voltam,ettől,aztán meg kellett tanulni szoptatni,vigasztalni meg mindent ,na abba hagyom ,mert sok leszek..............

jajj de irigyellek a síelés miatt,bár még sosem voltam,de biztos jó levegő van ,szép táj és pihi,szuper :-)

Reméelm nem baj,hogy ennyit beszélek,nem tuosm mi van velem,eddig arra sem tudtam magam rávenni,hogy felporszívózzak,tegnap óta meg pörgögk mint a szélkakas,átrendeztem a szobát,porszívóztam,ma meg már megfőztem,takarítottam és tegnap este még sexeltem is nem semmi.

na puff lelövöm magam

Timi
Vendég

jah Ágica

nem teszveszezel véletlenül?????
Vendég

Sziasztok!

Elszált amit írtam! :evil:

Na mindegy.

Ausztriába megyünk, remélem jó lesz!

Timi: Mindegyik kibaba gyűrött születése után, de csak gondoljunk bele, min megy végig az utolsó pár órában! Azonban szerintem ilyenkor is cukik!

Jutta
jutta

Igen, Timi, nagyon fincsik :) A spagetti sem rossz :)
Bundáskenyeret nálunk a férjem tudja finomra elkészíteni, így csak akkor van, ha ő itthon reggelizik....

Hát, meglátjuk még bejön-e a Drága, ő az infúziót sem bírja látni... habár laparoszkópia után, amikor ébredeztem, ő ott szorongatta a kezemet, amiben épp a tűk voltak :cry: olyan megható érzés volt!
Nem gondoltam volna, hogy annyira aggódik és szeret, hogy ezt a félelmét is felűlmúlja.
No, ha ez a támpont, akkor van esély rá, hogy bejön :)

Jutta! Jó síelést, vagyis pihenést! Mi is kirucannánk a hosszú hétvégén valamerre, még nem tudom mi lesz belőle...

Erika! Tök szupi a vonalzód :) Na látod, valamit csak elfelejtettél ;)

Büngyi

büngyike

Sziasztok!
Már régen keresek egy ilyen klassz helyet,ahol ennyi hasznos információt lehet megtudni pár perc alatt.
Mi október 12.-re várjuk "Pockányt".
Örömmel csatlakoznék ehhez a kedves kis csapathoz...

Adrienn :lol:
Vendég

Szia Adrienn!

Ezek szerint első baba? :)

büngyike

Szia Adrienn :-)

Büngyi
én is írtozóm a tűtől,most meg megse kottyan a vérvétel.Szülés közbe is kaptam egy-két szurit meg infúziót,az volt életem első infúziója,rettegtem tőle,de ott hős voltam :-) észre se vettem.
Lehet ,hogy a te párod is úgy lesz ,mint az enyém :-)

Jutta
igen gyűröttek,de Maja a 41 hétre született kis súllyal,látszott rajta ,hogy fogyott,bent is fogtak már a végén,mert sokszor rossz volt a szívhangja.A vicc része hogy 36 héten azt mondták 2900 gramm,erre a 41 héten született 2600 grammal.Vagy nagyon elszámoltak,mértek valamit vagy a méhlepény már ne bírta tovább.

Timi
Vendég

Sziasztok!

Bizony, az első baba. Reméljük azonban,hogy nem az utolsó. :D
Vendég

sziasztok!

bocsika az eltünésért de elég vacakul vagyok mostanában mivel egész nap émelygek!!!
sajnos a munkahelyemről is el kell jönnöm mert nem birok sokat fent maradni!

megkaptam én is a kiskönyvem és október 28-ára vagyok kiírva!!!!

mindenkinek szép napot és mostmár remélem sűrűbben tudok jönni!!!

addig is mindenkinek problémamentes kismamaságot kívánok!!!!
tündi23

Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, már ha befogadtok.
Én is októberi babát várok. :D :D :D
Ez az első babám, de már nagyon régóta vágytam rá...
Látom vanakinek már képe is van a piciről.
Nekem azt mondták csak 12 hetesen adnak.
Pedig én is szeretnék.
Egy másik topikból jöttem, csak ott már nem igazán látnak szívesen, mióta megtudták, hogy babát várok. :(
Pedig azt hittem örülni fognak, de szerintem irígykednek.
Remélem ti szívesen fogadtok, és csatlakozhatom hozzátok!!!

Puszi minden pocakosnak, és pocaklakónak!
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak, remélem itt jól fogjátok magatokat érezni!
Niki: én is miskolci vagyok, te merre laksz, melyik kórházba jársz, és kihez? Már bocs, hogy így letámadlak, de örülök, hogy "földi" vagy.

Még mindig nincs kiskönyvem... :cry:
Ezt a védőnőt megtalálni, Sherlock Holmes-nak kellene lennem! Pedig a jövő héten megint mennem kell tanácsadásra.

Timi: nagyon jók a fotók a kislányodról.

Mi nem készítettünk fotót a gyerekekről annak idején, nagyon sajnálom ma már. Talán majd most!

Cukika! Nem értem miért mondták azt, hogy felejtd el az utazást?????
Ha nincs problémád, akkor miért ne? Bár nem tudom mikorra tervezitek a nászutat, hány hetes lennél. Lehet, hogy valami vizsgálat esne abba az időszakba?
Amikor Áronnal voltam várandós, 16-18 hetes, mi elutaztunk Görögországba. Igaz sokszor meg kellett állni az úton, mert örökké vécére kellett mennem, de nem volt különösebben más bajom. Nagyon jó volt. Ja, és lemaradtam miatta az AFP vizsgálatról. De az akkoriban annyira nem érdekelt, valahogy tudtam, egészséges lesz a gyerek.

Most megyek, dolgoznom kell.
Mindenkinek jó egészséget, vigyázzatok magatokra!

Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

ÜDVÖZLÖK MINDEN ÚJ MAMÁT, ÉS BABÁT!!!!

szia Niki!

hát persze, hogy befogadunk! sőtt, már vártunk, és várunk mindenkit, aki októberre várja ababát (más hónaposat is szívesen látunk, de gondolom Ők más topikban vannak)

ne keseredj el más topik miatt, és is előszőr rossz helyen jelentettem be, hogy babás vagyok. persze örültek neki, csak a kétségeimet nem értették...de szerintem alapvetően mindenki azért van itt, mert vágyik a babára! és hát persze, hogy írígyek, talán ez az egyetlen olyan dolog, amiben megengedhető az irígység :D

és hogy vagy? nem vagy rosszul? kiskönyved? képem nekem is csak a 12.héten lesz. a redővizsgálatos ultrahangon videót is készítenek (ott legalább is ahova nekem kell mennem)
kinek mondtad már? mi még nem jelentettük be a családnak, és a munkahelyen sem

Ágica
Kép
ágica_26

Szia Gabi!

Én Felsőmajláth környékén lakom, és sajnos a Vasgyári kórházba kell járnom kismama gondozásra.
A nőgyógyászom a megyeibe van ugyan, 6 éve hozzá járok, de természetesen nem járhatok hozzá, mivel nem oda tartozom...
Mármint járhatnék, csak se ultrahangra, se sehová nem tudna beutalót adni. :(
Így rá vagyok kényszerülve a vasgyári kórházra.
Viszont ott nincs orvosom.
És nem is lesz.
Ne tudd meg miben volt részem ott az első gondozáson.
Jobb rá nem is emlékezni.
De legalább szülni már oda megyek ahová akarok.
És te merre felé laksz?
Na meg hová jársz, mejik kórházba???
Olvastam, hogy nincs még kiskönyved, pedig már lassan a 10. hétben vagy.
Vendég

Szia Ágica!

Köszönöm szépen, hogy befogadtok jól esik nagyon. :D :D :D
Persze már van kiskönyvem, és a rosszúllétek is megvannak, ahogy annak lennie kell.
Hányingerem az szinte minden nap van, de szerencsére még csak 2-szer hánytam.
De ami a legjobban zavar, az az, hogy folyton pisilni kell.
Na meg amiket eddig imádtam, és bármikor megtudtam volna enni, azok az ételek most szóba sem jöhetnek, mert folyton csak fintorgok mindenre, mikor folyton éhes vagyok.
Néha már nem tudom, hogy mit akarok.... :oops:
Mi már elmondtuk mindenkinek, mivel nem tudtuk magunkban tartani, nameg valahogy mindenki fúrcsálta volna, hogy nemis olyan régen volt az eljegyzés, most meg április 14.-én esküvő!!!
Meg én nem vagyok babonás, tudom, hogy nem lehet semmi baja a picinek. :D :D :D
Legalábbis nagyon bízom benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz.
Na és veletek mi újság???
Ti hogy bírjátok??? :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: