A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szia Zsuzsi! :) De ari vagy! :) Nem fáj semmim. Reggel sikerült megint hánynom, de szerintem az idegtől... :roll:
Vendég

Dorka kész az új vonalzóm.ezt betennéd a táblába?
az időpont nekem is változott de én nem foglakozom vele ahány uh annyi időpont.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, már fel is raktam.

Már kész is vagyok a meglepivel, de mivel ma még nincs nőnap, azt még nem kapjátok meg ma, majd csak holnap! :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!
Elmentünk ancimnak megmutatni az unokát :lol: Köszönjük a gratukat!
Annee
És most mi van veled, azért jobban vagy?
Esztora
Sztem mi is a 30. hét körül megyünk vissza. Mi is már 3-szor megnéztük a dvd-t!
Rózsa
Apa mit szólt a csini kis feleségéhez? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok! Mán csak felmentem arra az oldalra, ahol kismami cuccosokat mondjátok, hogy megtekinthető. Még akkor is, ha nekem azért még így is eléggé elérhetetlen.
Nem mondom, jól néznek ki (már amennyit volt türelmem végiglapozni), de pl. a rövid ujjó felsőkkel van némi problémám: viszkóz? Brr. Abban én eléggé izzadok, s ha már így van, akkor inkább meg sem veszem.

Anne - szuper, hogy beszámolsz, DE azért az kevlsbé, hogy a gócpont nincs kiderítve. A rosszban a jó hír az az, hogy a pocaklakó jól van. Ezért meg anyuka ugyi kénytelen tűrni.

Dorka! Meglepetés? Ráadásul TE követed el?
Mi lehet az ?
Tényleg. Most piszkosul kihasználjuk a rózsaszín sorunkat, meg azt az előnyös helyzetet, hogy a rózsaszínek a minoritás, s kérünk szépen a fiúcskáktól (alias kékek) valami meglepit.
Ja, s jöhetnek a bírák ítélkezni, hogy meglepődtünk avagy sem.

Kép
kissmanó

Aha. Dorka csinosította a táblát. Azért nem volt elérhető jó pár perccel ezelőtt.
Oldal megnyílt, de titta üress vala.

Kép
kissmanó

megnéztem köszi!
kiváncsi vagyok a holnapi meglepetésre.
én ma majdnem kaptam egy szoknyát nőnapra de sz.tem v.mit elszúrhattak mert a pocak részét már most kb 3-4 cm tudtam csak kihúzni a hasamtól.igy lemondtam róla mert 1 hónapra felesleges megvenni.

Bridzsi

Kép
esztora

Ja, tudjátok mit mondott ma apa nekem? Hogy az első gyereket annyira lánynak akartam (fel sem fogtam, más is lehet esetleg mint lány), hogy az azóta is kihat rám, mert azáltal én akkor lányra lettem bekódolva.

Brigi - te is Danit ennyire fiúnak akartad? :wink: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Na, itten van a kb. 100 napos. :D
Voltam vásárolni, meg lakásoztam, aztán kiképzés (kórház látogatás, szülésfelkészítés), aztán alkotgattam.
Az eltérés azért lehet (bár nem emlékszem, hogy mit állítottam be, és én nemtom hogyan kell ugyanazt a vonalzót visszakeresni :oops: ), mert volt olyan elmélet, mely szerint Ádi június 14-én érkezik... Szal a vonalzóba vsz. 14-t írtam, de Dorkának vsz már 16-t mondtam. Ha nem haragszotok, én ezt nem javítom ki.... Legyen csak meg a bizonytalanság....

Pedig készültem, hogy szétkürtölöm a 100. napot, erre jól elfelejtettem. Ádi pont január elsején volt 100 napos, és ez úgy tetszett akkor.
Vendég

Oké, akkor írjuk a technika ördögének a rovására.
Vagy magyarázzuk azzal, hogy vonalzó nem tudja a hók közt különbség van 30-31 napos verziókban.
De azért izgi, hogy már van esély arra, hogy kevesebb mint 100 napotok legyen hátra.
Ja, elviekben nem kizárható ugyan a 110 sem.

Kép
kissmanó

Hali!

Babdorka, kérlek , kékíts be, kétszer is azt mondták, h fiú lesz.

Ma volt a suliban szülői fogadóóra. Az egyik szülő kérdezte, h mikorra vok kiírva. Mondtam a dátumot, erre ő: akkkor rák lesz, mint a fia, olyan lesz az enyém is. Erre én magamban csak annyit mondtam, h "Jesszus", m az ő fia az egyik legproblémásabb tanítványom :P

Pénteken megnéz a magándokim is uh-n, bár a múlt héten már voltam a kötelező genetikain. Azt mondta a magándokim, h van vmi szupergépük, az sok mindent lát. Úgy vok vele, h nem baj, ha ketten látják, de mi van, ha a szupergép felfedez vmit, amit eddig nem láttak? Hülye vok sztem, parázok össze-vissza.

4 hete vettek vért, de még mindig nem jött meg Miskolcról a hepatitis és szifilisz eredmény. :evil:

A Kiképzésről.
Hosszú lesz, és biztosan mindenhol máshogy van, de leírom, hogy esetleg utánajárhassatok a saját helyeteken.

A rossz hír: A vezető szülésznő azt mondta, ő úgy tudja, a jelenlegi terv szerint csak a május 31-ig megszülető csemeték szüleinek nem kell fizetni, ha nem ügyeletes dokinál és/vagy kórházban szülnek, utána fizet.. De jelenleg ez sincs leírva. Az biztos, hogy nem "halmozódik", ha nem ügyeletes orvosnál, plusz nem a körzetileg illetékes kórházban szülsz. Sőt, azt is mondta, hogy neki még hivatalosan nem jelezték, hogy a kismamiktól nem kell napi díjat szednie, csak telefonon hívták fel... Azt mondta, egyelőre se ne ijedjünk meg, se ne örüljünk előre, mert még bármi lehet a határidőből.
Normál szülés 27e. Vagy nem. Tényleg nem lehet tudni, mi lesz....

A kitöltendő lapokat azt mondta, hogy ő utólag szokta aláíratni, hogy ne zavarjon vele a vajúdás alatt. Mondtam neki, amit itt(?) írt vki, hogy esetleg előre hazahoznánk pl. lepecsételt formanyomtatványokat, és azt vinnénk vissza kitöltve, aláírva, amikor megyünk szülni. Annyira tetszett neki az ötlet, hogy azt mondta, megbeszéli a főnökével :D
Van vmi 8 oldalas is. Abban biztosan fontos dolgok vannak, sztem mindkét fél érdeke lenne, ha meglenne aláírva a szülés előtt, de valóban nem szeretném vajúdás közben olvasgatni. Azonban szeretném, ha meglenne, hogy a komplikáció előtt tisztázzuk a felek jogait és kötelességeit. Tudom, hogy nem lesz baj, de túl sok olyan helyzetet láttam már a munkám során ahhoz, hogy necces helyzetekbe ne merjek belemenni szerz. nélkül.

Vinni kell:
- 2 szülő személyi + lakcímkártya + mindegyikről(!), mindkét oldalukról fénymásolat
- 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi VAGY
- eredeti Apasági nyilatkozat, ami utóbbi ott is marad náluk!
- Anya taj kártya
- várandós kiskönyv + összes addigi lelet
- 3 napos utazásra való cucc, plusz bugyikkal, és plusz hálóingekkel
- sok mentes ásványvíz
- csoki vagy szőlőcukor (először azt írtam: szülőcukor :oops: ) (ebben a kórházban engedik, hogy igyál, és keveset egyél vajúdás alatt, de azt mondja, úgysem kívánjuk a kaját, elég pár kocka csoki)

nem kötelező, de lehet:
- puha babatörölköző, mert a kórháznak csak vékonykák vannak
- babaruha (adnak kincstárit, de az nem túl szép)
- pelus, mert a kincstáriból csak 5-6 db jut egy napra, és valakinek az kevés

Indulni kell a kórházba:
- ha elfolyik a magzatvíz, de ekkor jó tudni, hogy még nem biztos, hogy szülni fogsz!!!!
-8-10 percenként érkező, egyre erősödő, és egyre sűrűbb fájdalom (de ez még bírható lesz!!!!!!)
- menzesz erősségű vérzés
- ha a menzesznél erősebb vérzés jelentkezik, akkor azonnal a legelső kórházba kell bemenni, nem a választottba!

Valakinek a nyákdugó egy pici barnás vérfolyás volt. Azzal még nem kell bemenni. Csak akkor, ha piros! (asszem én telefonálnék, hogy akkor mi legyen :) )

A felvétel, és a szülés procedúráját is elmondta, ide vázlatosan írom, mert sztem az annyira másként megy mindenhol.
Felvétel: papírmunka+ügyeletes orvos és szülésznő vizsgálata, első ctg, amiről itt levesznek, ha okés a helyzet odabent, vajúdgatsz, ahogy akarsz (sok lehetőség közül lehet választani), SZÜLÉS, a gátmetszés a kitolási szakaszban dől el, egyeztetnek róla, gyereket egyből adják. Lehet kérni, hogy ne vigyék el fürdetni, de azt is, hogy Apa fürdethesse meg, még 2 órát kell a szülőszobán tölteni, de ezt is lehet hármasban, ez alatt megérkezik a lepény is, utána gyermekágyas osztály, 3 nap múlva haza.
Császár esetén áttolnak a műtőbe (a szülészeten van, de másik szoba), Apa nem mehet be, és nem adják oda egyből a kölköt (gondolom azért is ilyen szigorú, mert ők tényleg csak vészhelyzetben császároznak). A császármetszések 98%ában spinális érzéstelenítés, és csak a maradék 2%-ban altatnak. Apa akkor láthatja a kölköt, ha a csecsemőorvos rendben találta. Fürdetés, mint fent. Mire (ha jól mennek a dolgok) megkaphatod a kölköt (ekkor már Apától ;) ), addigra téged is befejeznek, hármasban lehet menni összebújni a gyermekágyas osztályra (ha jól értettem), 4 nap bent, ha nincs baj, haza.
Nekem nem volt eddig egyértelmű: a császár során kiemelik a burkot is, nem csak a kölköt. (logikus, de azért nem egyértelmű sztem).

Az István Kh. gyakorlata szerint a 37. hétig szeretik, ha befordul a Béb, utána külső fordítást javasolnak: Anya-Doki megbeszélik, sokféle lehetőség van.
Vendég

Bocs, hogy ilyen hosszú lett!!!

Sztem vagy június 2-án szülök (telihold, ami rám mindig nagy hatással van), vagy 22-én, a napfordulón. Kicsi sámán ez a kölök idebent!

Ná-nak is pöcsös, hurrá!
Vendég

Sziasztok!

Annee: örülök, a jó hírnek, hogy a baba jól van. Annak kevésbé, hogy te viszont még rosszul, de majd meggyógyulsz :wink:

Bori: Én a vajudás alatt írtam alá a papirokat nagyon szar volt :(. Annyira gáz, hogy ilyenekkel traktálnak életed legfontosabb eseménye közben, amikor éppen vajudsz..bakker.... aki kitalálta :evil: Emlékszem a CTG gépen írtam alá, és 2 fájás között nem fét bele minden papír! Úgyhogy 3 fájásra sikerült mindent aláfirkantani.... annyi papír volt.... :shock:
Ez a fizetés nagyon brutál, el sem hiszem hogy 2007-ben Európában ilyet csinálhatnak.... :shock: :evil:

na megyek született feleségeket nézni :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok

valoszinuleg nalunk is kislany lesz, A. orul neki, o hugot szeretne.
Nem nagyon tudok olvasni most mert sok a munka.
Ez a beforditas erdekes dolog, es mi van ha (mint olyan sok esetben) a koldokzsinor miatt nem fordul be a baba, en nem mernem kiprobalni, mondjuk a dokik biztos jobban tudjak.

udv:
M.

mandarka

Bori, a szülésfelkészítőkról megtudtál valamit?
(Mikor indul - vagy folyamatosan be lehet kapcsolódni?)

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, írok privit, csak megnéztem még a Feleségeket.

A befordítást én írtam csak le ilyen szárazon. A csaj elmondása szerint nagyon sokféle technika van. Én egyáltalán nem értek hozzá, hogy mi félék, ő meg nem bent bele, mert azt mondta, mindenki egyeztessen a dokijával.
Vendég

Ok!
Ráér holnap is.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ismét köztetek!!!! :lol: :lol: :lol:

Két nappal ezelőtti pocakképhez: Ez nem a tényleges mérete, hanem amikor fel van fújódva! :lol: :lol: :lol:

Ceniko: A címer a háttérben: Mi már csak ilyenek vagyunk! :wink: :lol:

Mióta nem voltam pocak és fejfájása kiegyenlítette egymást! :(

No spurizok kb. 6 oldalt visszaolvasni! :lol:

kispiskóta

Sziasztok!!!

Esztora, Mary: gratula a kisfiúhoz!!!!!!!!!!

Szivvi, Kissmanó: gratula a kislányokhoz!!!!!

Babdorka: Tök jó a táblázat, és a statisztika is.....

Megpróbálom feltölteni az egyik képet a kislányunkról, hátha sikerül.........

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 990.17.jpg[/img]

Kép
barbuli

Hát nem sikerült.....

Nem tudom mit csináltam rosszul......

Kép
barbuli

Kép

Kép
barbuli

Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hurrá!!!!!!!!!!

Kép
barbuli

De szépen látszik! :D Milyen hajlékony a kisasszony! :)
Sok boldogságot Hozzá!
Vendég

Van még egy ami cuki szerintem azt még felteszem, ha már ilyen szuperul megy, aztán nem fárasztok már itt mindenkit az én kis büszkeségemmel..........

Kép [/img]

Itt elaludt éppen az ultrahang közben...........

Kép
barbuli

Mint egy angyal!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Először is köszi a gratukan, nagyon aranyosak vagytok!

Uxi, Mamó és Szivvi kérdéseire válaszolva: Fiú névnek is olyat szeretnék, hogy elfogadható hangzása legyen európai füllel is. Kispapa pedig olyat, amit kanjikkal le lehet írni. Szóval picit nehéz, de majd találunk valami jót biztos, csak neki kell ülnünk egyszer...
Magyarországi időszámításhoz képest most +8óra van, ha átváltotok nyárira, akkor már csak +7lesz.
Szüleim 20.án jönnek, úgyhogy már nemsokára. 16.ától nem leszek viszont már itthon, s nemtom mikor tudok írni utána, de azért majd próbálgatlak olvasni Titeket!!! Április közepétől ismét jövök, az tuti:)

Dorka! Nagyon köszi a táblázat színezést, ha majd egyszer újra feljutsz, még a vonalzót kicserélnéd, légyszi? Bocsi, hogy nyaggatlak, ígérem többet nem foglak, csak ha már a név is megvan. Köszi szépen!!!

Zsuzsi, a vonalzóid közötti néha fellépő egy napos eltérés nem lehet attól, hogy nem ugyanazon időfázisban vannak? Mert akkor azért vált át az egyik jópár órával később...

Szivvi!! Nagyon örülök, hogy tuti a kislányotok!!!
Az a család története meg igen felháborító :evil:
Én sosem fogom megérteni az ilyen emberi érzéseket. Egyesek mit meg nem tesznek, hogy gyermekük legyen, mások meg ilyen áldást ennyire könnyen eldobnának maguktól...

Esztora, Ná! Gratula a kisfiúkhoz!!! :D

Emma: A dokid nem semmi, hogy már másodszorra játsza ezt el Veled! Én is biztos ńagyon kiakadtam volna. Remélem minél hamarabb abba tudod hagyni a munkát, mert kell a pihenés, odafigyelés!!! Ki kell használni a helyzetet, a következőnél már nem lesz ilyenre lehetőséged! :wink:

Annee!!! Nagyon örülök, hogy a babával minden rendben, s továbbra is sokat gondolok Rád, hogy minél hamarabb meggyógyulj!!! Kitartást!!! Itt Mindenki szorít Neked!!!

Mandarka, Barbuli, gratula a kislányokhoz!!!
Nagyon édes a pici a képeken, tényleg nagyon össze van hajtogatva :lol: Gondolom gyönyörű kislány lesz, hisz a Mamija is nagyon szép!

Brigi, nagyon örülök, hogy ennyire tetszik fiaidnak az új ház, gondolom szuper lehet, hogy bogarászhatnak a kertben naphosszat!

Ma nagyon sok mindent kell csinálnom, takarítás stb, nemtom menni fog-e, ha mégsem átrakom holnapra.
Ezért az sem biztos, hogy tudok ma újra jelentkezni "normális időben" :lol:
Pussz
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Fogadjuk szeretettel a férfitársadalom nevében:

Kép

Kép
szücsi

Barbuli: egy tünemény ez a kis angyal!

Bori: ezek az infók tök jók! Köszönjük! Egyébként hogy állsz a babzsákokkal?

Kép
szücsi

Sziasztok!

Drukkoljatok, 11-re megyek orvoshoz!

Szerintem uh most nem lesz, de egy kicsit izgulok a méhszáj miatt. Eminél probléma volt vele, idő előtt megrövidült, feküdnöm is kellett 2 hónapot, most remélem, nem lesz, mert nem tudom megoldani a fekvést kisgyerek mellett.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: megy a drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szücsi

Barbuli :D
Nagyon édes kicsi lány! Gratulálok hozzá!

Bori :D
Nagyon köszönjük a részletes tájékoztatót! Hát tényleg őrület, mikre oda kell figyelni! Esembe nem jutott volna, hogy nekünk kell pl fénymásolni a doksikat! Meg vajúdás közben több oldalt olvcasgatni, meg aláírni!

:D
Üdv' a fiús anyukák csapatában

Mary
Jaj, nem-nem! A nődokim sose csinálna ilyet! A kapcsolatanalízisre, ahova akartam járni, az a pasi ilyen szétszórt

Kép
Kép
emma1976

Barbuli, nagyon helyes ez a kisasszony! És milyen jól látható!

KépKépKépKépKép
uxi

Észrevettem a meglepit! :D Köszönjük!
Pont átlagéletkorú vagyok... még két hónapig. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Látom, már van, aki felfedezte a mai meglepimet. Mivel én nagyon szeretem a meglepiket, még ha aprók is, igyekeztem kedvetekben járni, és egy nagyon apró meglepivel kedveskedni Nektek, mellyel szeretnék Boldog Nőnapot kívánni Mindannyiatoknak. Íme:

http://babdorka.fw.hu/

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Nagyon köszönjük a meglepit!! :D

Sok boldogságot nagylányoknak, kislányoknak egyaránt! :lol:
Ha nem látom itt nem is tudom, hogy nőnap van, én ilyeneket mindig elfelejtek :oops: Otthon legalább a virágosok üvegfaláról tájékozódhattam időben.

Emma, akkor örülök, hogy nem a saját dokid ilyen! :wink: Ám azért ennek sem kéne...

Uxi, megy a drukk innen is :!:

Nagyon elégedett vagyok magammal, már majdnem mindennel kész vagyok, amit mára terveztem.
Vendég

Mary, persze, hogy javítom, kérj nyugodtan, örülök, ha valami kedvetekre valót tudok csinálni, tényleg örömmel csinálom, úgyhogy szólj nyugodtan!!!

Ná, Téged is kékíkettelek. Mandarka még ne színezzünk?

Barbuli, nagyon édi kislányod van!!! Ezek nagyon szupi képek!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Ja, és Uxi, meg a drukk! Kép Ha végeztél jelentkezz mindenképpen!!!

Annee hogy van a kis Vuk? Meglátogat még, vagy már békénhagy?

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Dorka, nagyon aranyos vagy! :)
Vendég

Sziasztok!!!!

Olyan aranyosak vagytok!!!!!!!!!!Olyan jol esik.......

Mindenkinek Boldog Nonapot!!!!!!

En kerdeztem Apatol, hogy iden 2 virag jar-e nekem???????? :D :D

Mary : japanban sem ehetnek a nok halas szusit, vagy csak nalunk nem lehet???? En annyira kivanom, de allitolag TILOS!

Uxi : drukkolok ezerrel!!!!

Kép
barbuli

Sziasztok:)

Megkísérlem a visszaolvasást (cca 9 oldal, ha nem írtok sokat, amíg olvasok). Biztos lesz egy csomó reakcióm, ami már elavult, előre is bocsesz :D

dorka: visszafordító trükk: hanyatt fekszel és a csípődet olyan magasra polcolod, amennyire csak tudod. Én lefeküdtem a földre és (Apa segítségével) a csípőmet a kanapé szélére tettem. Mondhatnám, hogy gyertyaállás, de azt a 30. hét körül kétlem, hogy bárki is megcsinálná (a gyomra a száján jönne ki az illetőnek). Ezt a pozíciót kb. 10-15 percig kell (kéne) tartani és naponta 2-3 megcsinálni. Én 3 napon át napi 1x csináltam és asszem nem bírtam 7-8 percnél tovább, mert a kölök a nyakamba csúszott. Ja, a lényeg: nem érdemes idejekorán megfordítani a bébit, mert amíg van helye addig simán visszafordul, ahogy írtam, a 32-36. hét között fordítottam be Bercit.

Borikám, álmodozz csak :lol: Bár kívánom Neked, hogy Ádám baba rendes fiú legyen és idekinn is hagyjon aludni, de én még egy gyerekről sem hallottam, aki 11-ig aludna :o

zsú: nem siklottál el, még mindig nincs eredmény, már tök kivagyok! Tegnap betelefonáltam a Szabolcsba, hogy hátha megtudok valamit, rövid úton leráztak azzal, hogy még folyamatban van. Már sajnálom, hogy nem erőszakoskodtam jobban, hogy oké, de mégis kb. mennyi idő. Szóval, most ismét bennem a frász, hogy nem azért nem hívtak, mert minden oké, hanem, mert még dolgoznak a cuccon :?

Ken babáról jut eszembe: a korcsolyás sóba belekukkantottunk a hétvégén. Az egyik zsűritag ugye a Varnus Xavér. Amikor Viri lányom meglátta, fölkiáltott: basszus, ez úgy néz ki, mint a Szőke a Shrekből. Szétszakadtam a röhögéstől :lol:

Gurgula, zsú a Kenguru jó, de tessék vigyázni, mert a ruhák alulméretezettek! (Vagyis pl. egy ottani 62-es egy "normál" 56-osnak felel meg.)

nenoke: tecc a hajgumi negatív gondolat-elterelő készülék! Lehet, hogy én is alkalmazni fogom?

A tavasz és a fészekrakási ösztön engem is bedarált, napok óta be sem kapcsoltam a gépet, amikor a kiskrapek aludt, takarítottam, erkélyt rendeztem, függönyt mostam. És még hol van a vége? (Amit persze én tűztem ki magamnak.)

uxi: zsömi+tej és egy óra? Na, ez a legújabb, amit hallottam! 2 óra múlva kéne a zsömis dolog után is vért venni :?
Lakás: mi a XV. ker-ben lakunk, bár panel, de tömbfűtéses. Ráadásul viszonylag nyugis környezet, tul.képp 80 lakásnyi "lakótelep" a kertes házak között.

Én mostanában szegény babival csak arról tudok "társalogni", hogy ugye nincs semmi bajod, kicsim? Ált. én is metakommunikálok :wink:

pillangó: A Magnesii citrici tök jó, de sajna csak receptre kapni, ezért szedek én Magnerot-ot. A méhszáj meg első babánál nem nyílik ki csak úgy piff-puff, ne aggódj!
A Ferro-Folgamma a vasat pótolja...nézett vérképet? Vannak dokik, akik a terhesség x-edik hetétől rutinszerűen fölírják a vasat, pedig nem is kéne. Ráadásul a (fölöslegesen bevitt) vas leterheli az immunrendszert, ezért fogékonyabb lehet az ember a fertőzésekre (vírusokra, pl.). Szóval, én nem szedném, ha nem muszáj, vagy csak 2 naponta 1-1 szemet.

Na, ezt most postázom:)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Dorka!

A magas fokú technika kibabrált velem. Mind nézem a táblát, hogy mi változott benne, de nem jövök rá. Gondoltam majd lesz még talán egy olyan balga lélek mint én, aki nem jön rá.
Na, de hol jön be ide a technika? Hát ott, hogy mikor megnyitom a táblát, nem rendesen nyílt, hanem legfelül Bori adatai látszottak. Végiggörgetem le, majd fel, önző módon csak az én adataimig. Persze nem látok semmi feltűnőt, amit meglepinek mondhatok. Szerencsére csigolyás az egerem, véletlenül fennebb gördült.
S akkor fény derült a titokra.
Télleg nagyon aranyos vagy. Hozzám egyenesen zsákbamacsekként érkezett a meglepi.

Amúgy apjuk már ógy köldözgette a márc 8-i sms-eket, hogy az aláírásában Zoltán és a 4 nő szerepelt.

Edó lánykám is készített meglepit az apjának (saját ötlet alapján, én sem voltam jelen mikor csinálta) Vett egy papírt, s a következők szerepeltek rajta:
KISS EDINA
BOLDO NÉVNAPOT
APA.

Ja, a G betűt nem tudta, de nem kérdezett volna, mert akkor oda a meglepi.

Amúgy apjuk is üdvözöl itten minden nőivarút, s esetleg sorstársát is, ha van ilyen a köreinkben.

Kép
kissmanó

Na, akkor most hangosan is kimondom: statisztika romboló vagyok.
Én a legvénebb.
Ja, Grétus meg próbál enyhíteni a női oldalon.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Dorka
Nagyon kedves tőled!! Köszönjük!
Barbuli
Nagggyon édi képek!
Uxi
Drukk!!
Rózsa
Mikorra mész uh-ra?

KépKép

KépKép
szivvi

Babdorka: köszönjük a meglepit, nagyon aranyos vagy!

Kép
szücsi

anne: megkaptad már a csp-t? Mert szerintem én sem kaptam még meg. A mh-em a kifizető, szóval a GYED-del együtt kapom, de most jóval kevesebb jött, mint szokott. A hugom sem kapta még meg :?
Jézusom, remélem, semmi komoly nincs Veled!

Rózsa: én pl. tegnap a debrecenire kívántam rá...úúúgy bezabáltam belőle, hogy jajj :lol: Gyümölcsök lecsúsznának. Pl. eper, őszibarack, de az a finom, nyári, nem a dobozban érett, meg a konzerv. Szóval, csak álmodozom :cry:

ceniko: üdv közöttünk:) Nem is pici a pocid! De nyilván az a -9 kiló meglátszik, Apátok ezért reklamál :wink:

zsuzsi: én meg a te alvós dokidról maradtam le...mindenesetre most jót röhögtem rajta :lol:

Csajok, tök jók a pocis képek, meg az UH képek is! Kép És megint mennyi fiú!

zsanett: a genetikai UH-t szakosodott doki csinálja, elvileg. A Praxis, Babavízió, stb. helyek általában "mozizásra" vannak, de ott is szakosodott orvos, vagy szonográfus (UH-os szakember) dolgozik. Tehát, a "melyik jobb" kérdésre csak zt tudom mondani, hogy ott (is) az épp jelen lévő embertől függ a dolog.

Na, a 149. oldalig ment az olvasáss, Berci ébredt. Csók Nektek:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Azt hiszem sikerült figyelmesen elolvasnom azt a 6 oldalt!

Először is gratulálok Szivvi és Esztora! Esztora Nálatok Apa választotta a Zétényt?

Jovika: Szerintem ha gond lenne akkor biztos előbb értesítenek, elvileg a rákszűréssel is így van! Ne aggódj minden rendben lesz :wink: Kenguru, én összemértem egy nem Kengurus 62-essel és stimmelt! De majd résen leszünk!
Hol laktok, mert mi is XV. kerben!

Babdorka, köszönjük a Nőnapi meglepit! Én javítom az átlagot! :lol: Nálunk nem lesz nőnapozás, Apa egy bizonyos rendszer csökevényének tartja! :roll:

Gurgula: Janza Katának is Samu babája lett. Ahhoz képest, hogy 3 héttel előbb jött gyönyörű méretei vannak!

Brigi, uxi, drukk a mai napra!

Marci: Nagyon sokat szokott mozgolódni. És bizony én szoktam hozzá beszélni, meg az Apukája is. Majd szeretnék elkezdeni neki mesét is olvasni, meg ezt a babazenét is hallgatni fogjuk! :D

kispiskóta

Genetikai uhra szerintem csak kórházba lehet menni! Mert a rendszerbe be kell vezetődnünk!

Ja vettem kismama tornát, Kállai Ildikó félét. Nekem szimpi. Tapasztalata van valakinek?

A derekatok nem szokott fájni? Nekem sajna igen! :(

kispiskóta

Tényleg, Ti Praxisba vittétek a kiskönyvet? Ott pecsételnek? Vagy ez teljesen független ettől?

kétfiús anyuka
babdorka

Nekem a derekam nem szokott fájni, csak a hasam szokott nagyon feszülni, de hát én a kishasúak közé tartozom nagyfenékkel.

Kissmanó, jót mosolyogtam. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: