Ági!
Holnap felteszed a babáról az UH képet?Mi is szeretnénk gyönyörködni:)
Nóczi, Cseka!
Pihenjetek, vigyázzatok Magatokra! Cseka, én azt tapasztalom, így a fórumokat olvasgatva, hogy a lombikos terhességek ktöbbsége valamiféla vérzéssel jár. Sőt az ismerettségi körömben a két utolsó terhesség (spontán) is vérzéssel járt. Az egyik szült már, a másik márc. 20-ra van kiírva
Gigi!
Idézet a clph.szote.u-szeged.hu/letoltheto/szakkepzes/200605/Andrologia.pdf
lapról:
Ejaculatum volumen•2 ml
pH• ≥ 7,2 - 8,0
Spermium koncentráció• ≥ 20 millió / ml
Összes spermiumszám• ≥ 40 millió / ejaculatum
Motilitás• ≥ 50% el rehaladó, vagy 25%gyors mozgású spermium
Morphologia• ≥ 30% normális morphológiájú
Vitalitás•≥ 50% vitális spermium
Kevert antiglobulinreakciós teszt (MAR)• < 50% mozgó spermiumtapadó particulumokkal
Leukocyták• < 1 millió / ml
Neutrális α-glukozidáz• ≥ 20 mU / ejaculatum
Citromsav• ≥ 52 µmol / ejaculatum
Savi foszfatáz• ≥ 200 U / ejaculatum
Fruktóz•≥ 13 µmol / ejaculatum
Cink≥ 2,4 µmol / ejaculatum
De a lényeg, hogyha a doki azt mondta normálus, akkor az normális. Progresszív=haladó mozgást végző azt hiszem
Manóka!
Most még szeded a gyógyszereket? Mi van akkor ha pozitív a tesz?
Pandi!
A kolléganőm lánya 3 gyermeket szült. Az első és a harmadik természetes. A középső lombik. Az első után gyermekágyi lázt kapott (20. századi kórházi körülmények), minek eredményeképp összenőttek a petevezetékei. Viszont a 2 gyermek után ismét spontán terhes lett. Tessék hinni, bármi megtörténhet! Esetleg jobban kivizsgáltatni azt a petevezetőt egy nem meddőségi szakemberrel is. Több szem többet lát.
Azt gondolom, persze ez csak az én véleményem, hogy a mi orvosaink itt, ebben az intézetben, világszínvonalúak, viszont ahogy minden sebész vágni akar, ők is az IVF-re specializálódtak, egy tünetet kezelnek, az okokat nem firtatják.
pl. Nekem magas a prolactin szintem. Gyógyszeresen be lett állítva a lombik kezelések idejére az optimális szintre, de nem tudjuk miért volt magas. Milyen akkor amikor nincs épp stimuláció.