A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Dori, hát az is egy faszkalap volt. Már elnézést.
Mégis mit képzelnek az emberek?
Vigyázz magadra Te is az autóval! CSAK ÓVATOSAN!
És Ti is Lányok, mindent csak szépen lassan!

Dori sok sikert az építkezéshez! Gratu! Fantasztikus lehet!

Kép
niki30

Dori, anyukája pénztárnál állt!
Hát akkor tudod, hogy miről beszélek, látom veled is történt egy - két dolog! Domi rúgdos ezerrel, úgyhogy remélem nincs baja! :) Meg szerintem éhes is, még ma nem sok mindent ettem és már dél van! :(

Niki, te is vigyázz magadra!

Kép
elizabeth25

Niki,
igyekszem. :) Bár nekem is pihennem kéne egy kissé kinylt külső méhszájjal, de egy nagyfiú (az még hagyján) meg egy 16 hónapos mellett ez elég kivitelezhetetlen. :roll: Az építkezés meg rettenetes teher is egyben az egész családnak, az hogy minden csak ideiglenes.. mármint hogy a babának sem az lesz az igazi otthona, hanem x hónap múlva ugye tökmás..

Ilyenkor tudok szusszanni, mikor Viki alszik, Gegrő meg még suliban. :) Meg meg kell majd szokni a vidéki életet. :lol: Mondjuk nem igazán mondanám vidéknek, a mostani lakásunktól 15-20 perc kocsival.
Vendég

Elizabeth,
bizti nem lesz gond, de azért egy uh jól jön. :)

Majd teszek fel én is képeta mai 4D-sről.

Ja, és ha betennétek a tábliba, akkor megköszönném. :D
Vendég

Dori, reméljük a legjobbakat! :)

Te amúgy hol és kinél fogsz szülni? Ahogy elnézem, neked már a harmadik babód lesz, úgyhogy profi vagy szülés támában! :)

Kép
elizabeth25

Amúgy lányok, nálatok nincs ilyen az idő előrehaladtával, hogy olyan szerencsétlennek érzitek magatokat? Olyan értelemben, hogy kiesnek a kezetekből a dolgok, meg szóval értitek....egyre jobban néha ilyen "csődnek" érzem magamat ilyen szampontból! :?

Kép
elizabeth25

Bori, azért ez csak jó, mármint hogy szép új kis házikótok lesz.
Elhiszem, hogy most egyenlőre akkor nem végleges a kis kuckója, de annál nagyobb élmény lesz majd az új kis szobácskája az új kis házban?
Egyébként merre költöztök?

Kép
niki30

Niki,ti hogy álltok a babaszobával?

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Bogyra, tündéri a kisbabád!

Elisabeth, nem semmi ami történt veled.!!! Hát ezen teljesen kiaakadtam. Az emberek meg úgy ámblokk télleg nagyon köcsögök. Érdemes lenne körkérdésként felvetni, hogy nektek hányszor adták már át a helyet a bkv-n?? Meg hányan furakodnának eléteka sorban a hipermarketben, pedog látja a nagy hasadat, de álljál te tovább a sorban...Hm? Veletek is volt ilyen? Sok barom idióta. Vigyázzatok magatokra, lányok! Elisabeth, nne aggódj, ha mozog a babád, nem lehet baja! Holnap után meg ugiys UH!

A dokik pénzeléséről ennyit, hogy meglepődtök vagy nem, de én nem fogok adni egy fillért sem, hanem viszek ajándékot. Eü dolgozó vagyok, nem vagyok hajlandó fizetni. Más kérdés, hogyha nem eü dolgozó lennék, akkor sem fizetnék annak, aki kerek perec előre megmondja mi mennyi. Hadd döntsem el én mennyire voltam megelégedve illetve menniy pénzem van. Ne más ossza be a pénztárcámat. A szülésznőm nem lesz választott, a dokim sem feltétlenül. Az előbbi akkor kap ajándékot, ha nem ordítja le a fejem minden szarért és rendes lesz. A dokim meg akkor, ha jól viselkedik. :D Ha bejöna szülésemre, akkor nyilván jobban megajándékozom, mintha csaka terhesgondozás miatt tenném.

A csukláshoz meg annyit fűznék hozzá, hogy az én bébim már kb 3 hete huklizik, naponta 4-6X!!! És állandóan a frászthozza ezért rám, illetve mindig megsajnálom, mikor már 10 perce nyomja...egyébként nagyon aranyos a drága, mert egy 4-5 perc után elfogy atürelme, éás akkor elkezd kapálózni. :D Énm eg szurkolok neki, hogy hagyja már abba. Na és szó ami szó, a barátnőmet meginformáltam (most 7 hónapos a picije) és mondta, hogy neki is ilyen sokszor csuklott. A kisfia egészséges, úgyhogy nem feltétlen gond ez. De én ha megyek jövő héten, mindenképp rákérdezek a dokinál is, mert minden szörnyűséget be tudok képzelni.

Na puszó mindenkinek!

Kép
[/url]
gypsophila

Bárcsak mi is az építkezésnél tartanánk.
Szeretünk itt lakni, szeretjük a lakást, a környéket, de egy 5 év múlva mi is házat/sorházat tervezünk. Már jó lenne ott tarani. De ami késik, nem múlik.

Kép
niki30

Gypsophila hát ezektből a kérdésekből tényleg érdemes lenne körkérdést csinálni..., de csak azt tudnám pl. én válaszolni, hogy rengetegszer!!!!!

Csukás, amúgy Domcsi is reggel vagy 10 percen keresztül csinálta, én is frászt kaptam, azthittem valami baja van! :(

Kép
elizabeth25

A babaszobával sehogy sem állunk :cry: Bosszant is nyugi...
A kanapénk még kb 3 hét múlva érkezik csak meg, ami azt jelenti, hogy akkor tudunk kiköltözni a hálóból, ahol majd Emma lesz.
Kiságy, pelenkázó megvannak (csak a barátnőm nem találja hozzá a csavarokat):), csak fel kell hozni Pestre és összeszerelni. Egy laza festés sem ártana....de az egy nap alatt megvan.
Szóval szerintem egy hét alatt összedobjuk majd, de már jó lenne legalább elkezdeni.

Ruhácskák és egy-két apróság megvan. Babakocsit, hordozót, mérleget kapunk.

Kép
niki30

Niki, akkor semmi gáz! :)

Kép
elizabeth25

Tényleg lányok, ti hízás ügyileg hogy álltok?

Kép
elizabeth25

Az emberek tenyleg annyira bunkok, hogy en minden nap felhaborodok a vezetesi stiluson, meg mindenen. Neha amugy tenyleg szegyellem, hogy magyar vagyok. Eltem kulfoldon par evig..azert sajnos van kulonbseg!!

A munkahelyemen vegulis jol fogadtak,hogy teherbeestem, bar mintha a fogukat huznak, mert en vagyok a 3. asszisztens, aki teherbe esett!! De hat kerdem en, amikor folvettek lattak, hogy 30 eevs, hazas vagyok...mit gondoltak sose akarok gyereket?? Es a cegvezeto minidg azt mondja, hogy egy terhes kismama 1,5 millio forint egy cegnek!!!! De mi?? Azt nem tudom. Engem hatarozott munkaserzodesre vettek...nehogy allomanyban maradjak...de abban rendesek votlak, hogy ugy van a hatarido, hogy jogosuljak gyedre. Persze minidg meg kellett jegyezniuk, hogy legkozelebb csak oreg not vesznek fol, vagy leszbikust!!!!! :) MOst eljottem felvettek egy 47 eves not...es hat....nem annyira friss mar, mint egy harmincas...kolleganom, aki szinten atvette a munkam...kisse link. Igy visszasirnak!!! :) De legalabb nyitva van egy lehetoseg hogy visszamenjek. Meg meglatom, mert eleg mesze van, kisgyerekkel nem tudom ezt majd hogy lehet megoldani, de azert szerettem ott dolgozni vegulis...a kollegak nagyon aranyosak.

Kép

Kép
lorcika

Lorci , én is szerettem a munkámat, csak a kollégáim voltak kibírhatatlanok! Ha jó fejek lettek volna, és persze a főnökség is, akik úgyszintén nem voltak, akkor én is szívesen visszamennék majd két-három év múlva oda dolgozni!
Tényleg ti mennyit terveztek otthon maradni a babával?
Akinek első gyerkőc..gondolt rá, hogy akar majd másodikat? Mi igen, egyenlőre úgy néz ki!

Kép
elizabeth25

Elizabeth: En nem szeretek elore semmit mondani, mert az elet nem minidg ugy alakul, ahogy az ember eltervezi. De mi is szeretnenk majd egy masodikat, de elobb ezt a babucit kell megszulni...es aztan majd meglatjuk hogyan alakul. Amugy mi a hazunkra felvettunk szocpolt..szoval ket gyerkocot kene teljesiteni! :D

Hizas ugyileg vegulis elegedtt vagyok. Tegnap reggel 8,5 kilonal tartottam...ekorul ingadozok fol-le. Hol tobb, hol kevesebb...ha tobb panikolok, ha keevsebb orulok es eszem!!! Hahaha!! :D

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, akkor megvan a cél! :) Mi is szeretnénk majd felvenni a szoc.polt. Most egy 52 nm-es panelba lakunk, ide azért nem szeretnénk második babát....de a szoc. pollal+ a párom vehet fel 2,5 millió hitelt , kamatmentesen a cégtől ahol dolgozik, meg ha eladjuk a lakást...szóval ebből a háromból már szépen lehet egy nagyobbat venni valahol!

A hízás...hát én 9.nél tartok, de a doki szerint ez nagyon jó,ennyi idős terhesen...én is nagyon örülök neki, úgyhogy te is ügyesen hízol a 8,5 kg-dal! :)

Kép
elizabeth25

lányok, íme, a friss táblázat
Akinél még vannak üres részek és szívesen megosztaná velünk, szóljon és szívesen kiegészítem...

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Leg, Dominik Tamás lesz a babónk!

Kép
elizabeth25

Legi, bocs, hogy így utológ, a friss értékem: :oops:
BPD: 7.00

Kép
niki30

Lányok, én majd a csütörtöki uh-ng után mondok értékeket, ha fogok kapni valamit :). Bár jövő héten végig nem leszek, mert elutazok!

Kép
elizabeth25

En 10 kg-nal tartok, de ez mar 4 hete ennyi, nem tudom, hogy...

Azt gondoltam, hogy a cukor miatti dieta miatt lehet, de rajottem, hogy en nem is dietazok, hiszen, elotte sem ettem tobbet, talan tobb asvanyvizet iszom, es uditoket nem+feher kenyer helyett rozs, de lehet hogy nincs is kulonosebb magyarazat.
Szerintetek?

Fantasztikus elmeny volt a ma delelott, a baba nagyon elenken mozgott, szinte hullamzott a hasam, nagyon lehetett latni, ezt meg csak kb. egy hete tapasztalom.
Eldontottuk a tapetat a szobajaba, megrendeltuk, jovo szerdan megyunk el erte Pestre - nem gondoltam, hogy ilyen problemas vasarolni+hogy mindenre ilyen sokat kell varni.

Apuci szerint igy koszonte meg az ajandekat!!! :lol:

KépKép
horilda

Lorcika nem mondtad nekik, hgoy leszbikusok is akarhatnak gyereket ? :D ma már semminek nincs akadálya :D

Dori, elég bevállaslósak vagytok, 3. gyerek meg építkezés egyszerre, le a kalapom előttetek...

Én bevallom őszintén úgy terveztem, hogy 1 év múlva esetleg visszajövök dolgozni, persze majd babufüggő lesz, esetleg még apuka otthon marad majd vele fél évet, vagy nagyszülők besegítenek. Persze ha nagyon úgy alakul a helyzet a gyerek érdekei az elsők és maradok még... ember tervez gyerek végez :)
de mindenesetre én mindenképp szeretnék dolgozni 1-2 évet a két gyerek között, (merthogy kettőt tervezünk) és lévén 31 éves, bele kell húznom...
pici76

Legi!
En megkoszonnem, ha feltenned az alabbi adataimat a tablazatba:

Kor: 24
Celido: 2007.05.26
Korhaz: Zalaegerszeg

A nevben meg nem vagyunk teljesen biztosak, a tobbi adat pedig jelenleg nem tudom mennyi, mert mar egy honapja voltam dokinal, ugyhogy azokat majd kesobb megadom. Szerdan ugyis megyek dokihoz.

Kosszke!

KépKép
horilda

Hűű Lányok, de sokat írtatok tegnap délután óta. Itt aztán él a topik! Tök jó témákat dobtatok fel.

Babaméret: Eddig kb 5 uh-n voltam, de még sosem mondták a baba súlyát. Nektek automatikusan mondja a doki, vagy kérdezitek. Nem tudom, hogy elmegyek-e 31. hétben 4d uh-ra, mivel rengeteg pénzt kifizettem már dokira. Ott biztos meg tudnák mondani, de nem biztos, hogy elmegyek.

Hálapénz: Én 8000 ft-ot fizetek a dokimnak alkalmanként. Ezért is járok a lehető legritkábban, 5 hetente, de volt, hogy 6 hétre mentem. Persze, ha érezném, hogy valami nincs rendben, mennék, de semmi panaszom nem volt. Ráadásul a rendelője sem valami felszerelt, az uh gépje is valami elavult, mert csak a terhességet tudja vele megállapítani, később már elküld a korházba. Ja, és amikor először uh-t csinált, plusz 4000 ft-t kellett fizetni, tehát 12000-t összesen. Szülési tarifáról nem beszélt, de nem fogok neki 80000-t adni, az tuti. Talán 40-50-et. Bár azt mondják, szakmailag nagyon ott van a toppon. Majd kiderül. A másodikat (remélem lesz még gyerkőcöm), úgysem nála fogom szülni, mert ő nem a körzetemben dolgozik, és akkor olyan dokit kell majd keresnem, hogy ne kerüljön még a korház is plusz pénzbe.

Bringababa!
Ne aggódj a csótányok miatt. Amikor még panelban laktunk, nálunk is kollektívan mindenki írtatta a bogarakat, de egyszer, amikor nem voltam otthon, úgy elküldte a férjem a szórós pasit, hogy utána hiába telefonáltam a cégnek, többé nem küldtek hozzánk ki senkit. Fogalmam sincs, mit mondhatott neki a férjem, mivel ő egy holt nyugodt, konfliktuskerülő ember. Lényeg, hogy utána sem jöttek a csótányok, mert körülöttünk mindenki irtatta, így az egész ház bogármentes volt. A bogarak elpusztultak, mielőtt hozzánk értek volna.

Bogyra!
Nagyon édes pofija van a kisbabádnak.

Elisabeth!
Sajnálom, hogy ilyen szörnyű dolgok történnek veled, meg úgy egyáltalán, hogy ilyen dolgok vannak ebben a világban. Már én is estem el (nem terhesen), és senki nem jött oda segíteni, pedig aztán több hétig nem tudtam rendesen járni, annyira megsérültem. Sajnos, ilyen itt ebben az országban a mentalitás, hozzáállás.

Pár hete velem is történ egy olyan eset, hogy a férjem ki akart állni egy nagyon szűk patka melletti parkolóból, és kiszálltam segíteni. Aztán olyan türelmetlen volt egy autós mögöttem, hogy nekihajtott a lábamnak hátulról (igaz nagyon lassan). Annyira pipa lettem, hogy hogy lehet valaki ennyire bunkó. Odamentem a vezető ablakához, szétnyitottam a kabátom, és mondtam neki, hogy nézze meg, mekkora paraszt, hogy egy terhes nőt próbál lesodorni az útról. Nem is tudott megszólalni, szó nélkül elhajtott. Azóta sem térek magamhoz, hogy ilyen emberek vannak. Egy nem-terhes nőnek sem megyünk neki!!!

Dóri!
Hol építkeztek? Mi tavaly építkeztünk. Nagyon drukkoltam, hogy be tudjunk költözni decemberben. Szerencsére sikerült. Biztos nem lesz könnyű két gyerekkel, de ha jól megszervezitek, akkor minden rendben lesz. Mi is a 4. ker-ből költöztünk ki Vác környékére. Addig az SZTK közelében laktunk.

A hasam nekem is fáj már néhány hete. Estére érzem, hogy le akar szakadni. Aztán sokszor az ágyékomat is nagyon érzem. Azt mondják, hogy a szalagok nyúlnak. Én intenzíven sportoltam 16 évig, és valószínűleg kötöttebb vagyok, ezért is fájdalmasabb, ahogy tágulnak a dolgok odabent. Ja, és egy hete nekem is feljebb költözött a babó. A bordáim környékén rugdallózik, vagy inkább mocorog.

Pici!
Hajladozásnál nekem is mindig megkeményedik a hasam. Alig bírok felöltözni alulról. Cipőhúzásról nem is beszélve. És ez egyre nehezebb lesz :) De megéri!!!

Szerintem nekem nem csuklik a babám, mivel még nem éreztem 2-3 mp-ként ismétlődő rendszeres mozgásokat, rángatózásokat.
Vendég

Bringababa, csótánytéma: Mi is panelba lakunk, tele van csótánnyal...én már nem egyszer sírtam, hogy nem bírom tovább...katasztrófa volt 40-50 számra jöttek a dögök, hiába írtották a házba....a lényeg, hogy van egy fickó, őt hívtuk ki, 4000 Ft ért írtott a lakásba...egy hónapja volt kint..és azóta nincsenek..hála, de kb. háromhavonta kell irtatni! Csak igy lehet itt megmaradni! A lakásunk tök jó, frekventált helyen van, és 2005.szept. ben vettük...és abban az évben lett felújjítva! Nagyon szép! Rakok fel nektek róla képet, bár ezek még azok a képek lesznek, amik a hirdetésben annó szerepeltek!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Elizabeth: Komfortosnak tunik a lakas! :)
Mi aprilsiban koltoztunk Szigetszentmiklosra, amitol en rosszul vagyok az nyaron a pokok!!! Tavaly nayron volt ugy, hogy reggel mentem dolgozni, kinyitom a bejarti ajtot es egy oriasi peldany ott vart lesben az ajtofelfan es beszotte az egesz bejaratot!!!!!! Visitottam is egyet,ha ram maszott volna en menten szivrohamot kaptam volna!! Undorodom toluk! Aztan apu sem az a nagy hos, hogy megfogja kidobni :D szoval partvissal es porszivoval szoktunk megkuzdeni veluk! :) Tavaly ilyen ontapados szunyoghalot raktunk fel...ami mar jon le..szoval iden kene rendeset csinaltatni, nehogy babukahoz bemenjen egy pok vagy szunyog! :) Mert akkro irtozas ide vagy oda,de kivegzem kegyetlenul!!!!!! :twisted:

Kép

Kép
lorcika

Melinda, nagyon jó a lakásotok. Szíííp!
Hol is van pontosan?

Kép
niki30

Lorcika, ez jóó :D
Pókiszony. Én sem csípem őket.

Kép
niki30

Lassan indulok szülésfelkészítőre a János Kórházba.
Marha kiváncsi vagyok milyen lesz.
Szép napot nektek Csajszik!

Kép
niki30

Rajtatok nem kezd urra lenni valami orult feszekrako laz?? :) Lehet nalam mar nem normalis. :D Egesz nap pakolasztam a ruhakat es meg mindig van mit atrendezni. Lemostam a kocsit, jatszottam a kutyaval, most meg delutan kis festesi javitasokat akarok csinalni a babaszoban! :) Es mar ki szeretnem mosni a babaruhatkat(bar noverem szeirnt eleg az utolso honapban), de en mar akarom, mert ki kel vasalni is oket..bar nincs meg helye, mert nincs bababutor..de be vagyok sozva!!! Es ablakokat is kene pucolni, meg fuggonyt mosni, meg....... :D

Kép

Kép
lorcika

Látom mindenki nagy munkában van! Mi tavaly nyáron vettünk egy félkész házat, a babó érkezéséig szeretnénk befejezeni, így a babaszoba még nincs meg de már tervek azok vannak. A legrosszabb hogy minden munkás a házon kereszül jár így se el menni, se pihenni nem tudok, de takarítani annál többet: :cry: :(
Nekem a babóm, nem igazán aktív csemete, így folytos aggodok, remélem feleslegesen. Nálunk is, ha apci simizik teljes nyugi van.

Energiával hogy vagytok? Nekem azért még van, csak néha nagyon fáj a derekam. Kilokkal én se nagyon büszkélkedhetek: 7 kg, jelenleg vagyok 55, talán nem is baj, ha marad egy kis húsi, csak ne lennék narancsbőrös, terhességi csíkokat egyenlőre megusztam, ti hogy álltok velük.

Kérdés: nekem mért csak parancsként jelenik meg a vonalzóm! Ha rákatintotok, csak akkor lehet látni!

bánóczi hajnalka

Rosszat masolsz be. Az img-t rakd ide.

Kép

Kép
lorcika

[quote="bánóczi hajnalka"]L írta:bánóczi hajnalkaátom mindenki nagy munkában van! Mi tavaly nyáron vettünk egy félkész házat, a babó érkezéséig szeretnénk befejezeni, így a babaszoba még nincs meg de már tervek azok vannak. A legrosszabb hogy minden munkás a házon kereszül jár így se el menni, se pihenni nem tudok, de takarítani annál többet: :cry: :(
Nekem a babóm, nem igazán aktív csemete, így folytos aggodok, remélem feleslegesen. Nálunk is, ha apci simizik teljes nyugi van.

Energiával hogy vagytok? Nekem azért még van, csak néha nagyon fáj a derekam. Kilokkal én se nagyon büszkélkedhetek: 7 kg, jelenleg vagyok 55, talán nem is baj, ha marad egy kis húsi, csak ne lennék narancsbőrös, terhességi csíkokat egyenlőre megusztam, ti hogy álltok velük.

Kérdés: nekem mért csak parancsként jelenik meg a vonalzóm! Ha rákatintotok, csak akkor lehet látni!

szia
a vonalzó BBCode-ját másold be az aláírásodba, akkor fog működni. :)

Legi

Kép
leglesscat

én is plussz 6-7 kilónál járok, és eddig még nem repedt a bőröm, a narancsbőrre szerintem nagyon jó a masszázs amire heti rendszerességgel járok, de a pocakom már ettől a 6-7 kilótól is feszül, tegnap vacsi után (ami igaz majd egy kiló tészta volt :wink: ) teljesen meglátszott már az ujjam nyoma a pocakomon:shock:

a fészekrakás szerintem még rosszabb is lesz :) bár a hétvégén mi is kipakoltuk a férjem dolgozó szobáját, egy 10 m2-ről összeszedtünk vagy 50 liter szemetet..tele lett a zsák :shock:
egyébként mi most nyáron lesz két éve hogy itt lakunk, akkor vettük a házat, de még azóta is van benne mit csinálni... most tavasszal kert rendezésre készülődünk éppen, hogy legyen hova kiücsörögnünk Zsófikával :) teljesen magam előtt látom ahogy együtt durmolunk a hintaágyban a kutya meg a lábamnál hever :)
pici76

Pici: Kifejezetten kismama masszazsra jarsz? En jartam regebben neha rendesre, nagyon nagyon jo volt..lehet korbe nezek kismama masszazst! Jol esne!
Nekem sincsenek meg csikok a hasamon...jo lenne ha nem is lennenek!

Ma "emergency" volt!!! :) Raindultam sutire, elmentem a cukraszdaba, erre zarva volt!!!!!! HOgy engedheti meg egy cukraszda hogy zarva van, amikor EN a gyermeket varo kismama megyek!!! :D
Ugyhogy most kenytelen voltam osszedobni egy gyors sutit, mielott Ricsivel itt elhalalozunk sutemeny elvonasban!!!!!!! :D

En is sokat almodozom milyen lesz Ricsike. Persze minidg nyugodt kisfiunak gondolom....aztan majd kiderult, hogy oaaaa oaaaaaa egesz nap!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, kifejezetten kismama masszázsra járok . A pasi masszőr és reflexológus, és istenien elmúlasztja a derék és csípő fájásomat :) emellett szigorú is, minden alkalommal lemázsál és táplálkozási tanácsokat is ad (amiket mondjuk nem nagyon fogadok meg :wink: de azért van 1-2 jó dolog amit mondott
holnap megyek este, alig várom :)
pici76

Sziasztok!

Megjöttem az orvostól meg anyuval közös bevásárló körúton voltunk, utána elkocogtam a gyerekért az iskolába, hazafelé bevásároltam és most lerogytam ide.... reggel kilenc óta bojgok mit zsidóban a fájás! :)

Orvosnál: Valóban előrébb hoztuk a szülés időpontját 10 nappal, így ahogy már a táblázatban is látható előkelő helyre tettem szert! :D

Így lesznek utolsókból az erős középmezőnybe tartozók! Nah de nem lóverseny ez, kitudja meddig akar bent maradni! :)

Ám de most minden fontos tenni valót időzíthetek át a naptáramban két héttel korábbanra, hogy ne érezzem úgy le vagyok mardva valamiről! :)

Ma egy akkora hasat láttam, nah persze egy kismamán, hogy csak ámultam és bámultam.... majd beleszürkült az arcom, amikor arra gondoltam, hogy van 10 hetem akkorára növeszteni a bendőm.... mert ugye eddig is növekedett széppen lassan... de majd most hipp hopp, mit egy héliummal fújt lufi..... :lol:

Vásárlás: a kőrút össze turiját végigjártuk anyuval a király utcától a barossig :)
Termeltünk is bőven ruhát, én már nem gyüjtögetek annyira, csak a télleg nagyon-nagyon szupi darabokat hozom el, nahde anyu.... csak úgy pakolt a kosárba :lol:
Vettem anyagot is a mózeskosár bélésére, mégse a fehér szivacskát büfizze-hányja össze... Szép sötétkék macis kord lesz. :)
Anyu megvarrja, ha kész megmutatom! :)

Ma fedeztem fel a dvd-n, amikor anyuval néztük a felvételt, hogy a gyerkőc mint valami gepárd a két kezével becserkészi a lábát, elkapja, majd odahuzza az arcához és jól mellé harap..... :lol: :lol: :shock:

Úgy kinevettem szegényt, hogy a párom is belesértődött! :)

Munkahely téma: én sokáig baleseti sebészeten dolgoztem szülésznő létemre, mert belevoltam szerelmesedve nagyon, amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, akkor átkértem magam szülészetre mondván mégiscsak nyugisabb. Ott is műtőbe akartam menni. Mikor terhes lettem, közölte a főműtősnő, hogy járjak ügyelni és nem helyez könnyített munkakörbe, tehát effektív 24 órákat kellett volna állnom az altatógázban... Hát én erre szépen kiirattam magam... azt pukkadjanak meg. :P Úgysem megyek vissza oda, mer tmire lejár a gyes addigra remélehtőleg védőnő leszek! :) Így nem nagyon bánt a dolog, de akkor még bántott.

Barátok: amikor gerivel terhes lettem az össze nem gyerekes barátom/nőm lekopott.... Hát nem is hiányoznak. Azóta nekem is vannak új barátaim persze, akikkel tartjuk a kapcsolatot, mindkettőnek van gyerek persze, így nem kérdéses hoyg együtt megyünk állatkertbe, tropikáriumba, játszótérre stb... De van, hogy gyereket leadjuk és valóban csak barátnőzünk... Ilyenkor kis dvd-nézős, beszélegtős, borozgatós pizsis bulit csapunk és egy csomó egészségtelen dolgot megeszünk pl csipsz, kóla :D :oops: :shock:

De ennyi jár mindenkinek....

JAh és idén nyaralni is együtt megyünk a barátnőmmel, sztem jó buli lesz, érdekből visszük a nagypapát is (apukámat) egy hétvégére... Amikor éjszakai fürdőzést tervezünk két szoptatás közé :) :)

Lelövöm magam! üdv mindenkinek!

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Nagyon jot nevettem, ahogy a kis gepardrol irsz!!!! ;) Cuki lehetett! :D

Szoval most ebben a maradek ket es fel honapban megno a hasunk, mint egy lufi!!! HUhah fel kel keszulnom lekileg.....es apu meg minidg nem csinalja a sin rendszert a plafonra!!! :shock: :D Nem baj, ha nagyon nagy leszek, a kadban fogok lebegni, mint az a bizonyos nagy feher!!! :D

De jo, hogy elore hoztak a szulest! Meg leszel hamar a naptarod ujrairasaval!! :)
Nekem is van egy olyan erzesem, hogy elobb jon az en Pindurom....meglatjuk.

Na kesz a suti..megyek es folfalom! :) :twisted:

Kép

Kép
lorcika

FELHÁBORÍTÓ!!!!!

Megszüntették az üdülési csekk igénybevételét a Gyes szerű ellátásban részesülőknek 2007-től.

Hova süllyedünk már? még egy év és családi pótlék sem lesz? A bölcsödék meg 1 hónapos kortól fogadják a csecsemőket, hogy az anyjuk tudjon dolgozni, mert a gyest is megszüntetik?????????? :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

KépKépKép
bogyra

Bogyra!
Szép napotok volt, és termékeny.
Meg tudnád nekem irni, hogy hol érdemes turizni. Engem is érdekel. És ami még nagyon-nagyon érdekel, hogy hol vettetek babamintás anyagot. Én is magam szeretném sokmindent megvarrni, de nem találok jópofa pamutvásznat sehol. Eddig kb 4 méterárú boltban jártam, sikertelenül. Vagy nagyon drága, vagy gagyi mintájuk van.

Lányok!
Ha tudtok, ti is segítsetek, plííííz!

Futok dokihoz.
Szép estét minenkinek!
Vendég

Bogyra!
Én már olvastam a metróban a fény-hírújságban, hogy Kóka fontolgatja, hogy a családi pótlékot is szociális alapon akarja majd adni. Akkor tudod, hogy kik fognak kapni: A munkakerülők, és a gazdagok, akik minimálbéren vannak bejelentve, és három-négy vállalkozásuk van. Erre lehet számítani, ahogy itt nézem a dolgokat....
Vendég

Angie!

A körút és a dohány utca sarkán van egy turi, pont a 74-es troli megállójában. Azt nagyon a jánlom, ahogy bemész bal kéz felé esik két nagy kosár, ahol babaruhák vannak 200 forintért, onnan egy csomó mindent ki lehet halászni.... és nagyon nagy a választék a teljes áras darabokban is. általában 350-1500 forint között vannak a dolgok.
Ha gyakran tudsz járni, akkor érdemes csak a 200-ból turni, ugyanis minden oda kerül egy két hét leforgása alatt. Előbb megpróbáljék erladni jó drágán, aztán beszórják a 200-asba. :)

Én hetente egyszer benézek és 200-ast feltúrom! :D

KépKépKép
bogyra

Apa beleegyezett, hogy menjunk 4d-re!!!! Ez lesz a masodik!!! De biztos nem art??? :shock:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Elizabeth,
én a két gyerekemet egy dokinál szültem (akit imádok és 10 éve hozzájártam) és az Uzsoki kórházban, de sajna könnyek között el kellett búcsúznunk (szó szerint), mert pont akkor egy kb. másfél hónapot külföldre kell menni, mikorra én ki vagyok írva. :(
Szóval váltani kényszerültem, és házon belül nem jött be az ajánlás, így lett a MÁV Kórház és egy nagyon rendi doki. :)
Szülés téma: mindkét gyerkemet természetes módon szültem, Gergő 4250g/60 cm, Viki 3550/56 cm, és gátmetszés sem volt a fiamnál. Ezer köszönet a szülésznőnek most is. :)

Niki,
Újpestről Fótra költözünk ki, jó kis kertes részbe. :) Nagyon szép hely tényleg, jó nagy kert lesz, 250 nöl, lesz hol rohagászniuk a gyerekeknek. :)

Hízás:
én most 54 kilóról kezdtem és tartok 68-nál most. Hát, nem érdekel rohadtul, mert tudom, hogy úgyis leadom, és köszönhetően a táncos múltnak, meg amúgy sem vagyok hízásra hajlamos alkat szerencsémre. :)
Előző terhességek alkalmával 18-20 kilót híztam. :oops: :D

Szerintem ne aggódjatok rajtam szoptatás végeztével (legkésőbb) úgyis lemegy a nagyja. A maradékot meg lemozgod a babával. :)

Legi,
írom a kimaradt adatokat a tábliból. Köszi. :)
Korom betöltött 29 év. :)
Friss BPD lelet: (31+4-nél) 8.5 cm
súlya 1796 g
Kórház: MÁV

Éééés, Marci baba megfordult a helyes irányba. :D Mondjuk Gergő is a 34. héten kegyeskedett fejjel lefelé fordulni. Köldökzsinór pedig sálként a nyakán van, de nincs rátekeredve. Annyira kis cuki volt, majd teszek fel képet, csak ahhoz az est nyugalma szükséges. :)

Pici,
ja, én is mondom, hogy lehet egy jó elmeorvosra lesz majd szükségem. :):):)
Egyébként tervezett volt a kis korkülönbség, a nagy nem annyira, de így hozta a sors, és ennek is megvannak az előnyei igencsak. :)

Angie,
mi a kertvárosban laktunk, most az Izzón egy téglaház IV. emeletén (nuku lift, 10 kilós gyerekkel teljes menetfelszereléssel lemenetel délelőttönként) Csülök vendéglő utcája, ha így rémlik talán merre. Így napközben anyuéknál csücsülünk a bazi nagy kertes házban (ott a székhely) és így megoldott vmennyire a segítség. Pl. amíg alszik Viki, addig elszaladok a suliba a fiamért, piacra, vásárolni, ügyet intézni, ilyenek.

De jó neked, hogy tudsz varrni, nekem a gomb a maximum, pedig milyen jól jönne a gyerekeknek.. :roll:
Vendég

Bringababa,
ki a dokid az Uzsokiban? Látom ott fogsz szülni. :)
Vendég

Hízással kapcsolatban én most fogytam egy kilócskát... így +5 kg-nál tartok, de két hét múlva a védőnőnél már tuti nem ennyi lesz, csak hogy megkapjam a nekem járo lepattintást! :D

KépKépKép
bogyra

gypsophila,
itt vagy eügyi dolgozó Tb-n? mert én is ;) kész vicc h milyen kicsi a világ. én viszont fogadott dokinál fogok szülni (legalábbis ez a terv és !a megyegyezés) és meg is kérdeztem h mennyit kér érte. tudja h itt dolgozom, de maszekban járok hozzá, úgyh én ezt így korrektnek tartom. ráadásul fődoki és ahhoz képest reálisnak tartom a tarifát - van fiatalabb, felkapott orvos, aki sokkal többet kér szülésért, vizsgálatokért egyaránt. ráadásul úgy hallottam h kérdés nélkül is benyögi h mennyi lesz. ez nekem nagyon necces. találgatni, körbepuhatolózni másoknál nem akartam, ezért kérdeztem rá egyenesben, de azért azt nem szerettem volna, ha az orvosom hozakszik elő ezzel a dologgal.
Vendég

Dóri! Én minden hétvégén Fóton vagyok, ugyanis ott laknak a szuleim. A Renault szalonnal szemben. Ujpestnek az a része ismeretlen számomra. Lehet hogy egyszer még Fóton összefutunk. Jó lesz nektek ott nagyon.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: