Hűű Lányok, de sokat írtatok tegnap délután óta. Itt aztán él a topik! Tök jó témákat dobtatok fel.
Babaméret: Eddig kb 5 uh-n voltam, de még sosem mondták a baba súlyát. Nektek automatikusan mondja a doki, vagy kérdezitek. Nem tudom, hogy elmegyek-e 31. hétben 4d uh-ra, mivel rengeteg pénzt kifizettem már dokira. Ott biztos meg tudnák mondani, de nem biztos, hogy elmegyek.
Hálapénz: Én 8000 ft-ot fizetek a dokimnak alkalmanként. Ezért is járok a lehető legritkábban, 5 hetente, de volt, hogy 6 hétre mentem. Persze, ha érezném, hogy valami nincs rendben, mennék, de semmi panaszom nem volt. Ráadásul a rendelője sem valami felszerelt, az uh gépje is valami elavult, mert csak a terhességet tudja vele megállapítani, később már elküld a korházba. Ja, és amikor először uh-t csinált, plusz 4000 ft-t kellett fizetni, tehát 12000-t összesen. Szülési tarifáról nem beszélt, de nem fogok neki 80000-t adni, az tuti. Talán 40-50-et. Bár azt mondják, szakmailag nagyon ott van a toppon. Majd kiderül. A másodikat (remélem lesz még gyerkőcöm), úgysem nála fogom szülni, mert ő nem a körzetemben dolgozik, és akkor olyan dokit kell majd keresnem, hogy ne kerüljön még a korház is plusz pénzbe.
Bringababa!
Ne aggódj a csótányok miatt. Amikor még panelban laktunk, nálunk is kollektívan mindenki írtatta a bogarakat, de egyszer, amikor nem voltam otthon, úgy elküldte a férjem a szórós pasit, hogy utána hiába telefonáltam a cégnek, többé nem küldtek hozzánk ki senkit. Fogalmam sincs, mit mondhatott neki a férjem, mivel ő egy holt nyugodt, konfliktuskerülő ember. Lényeg, hogy utána sem jöttek a csótányok, mert körülöttünk mindenki irtatta, így az egész ház bogármentes volt. A bogarak elpusztultak, mielőtt hozzánk értek volna.
Bogyra!
Nagyon édes pofija van a kisbabádnak.
Elisabeth!
Sajnálom, hogy ilyen szörnyű dolgok történnek veled, meg úgy egyáltalán, hogy ilyen dolgok vannak ebben a világban. Már én is estem el (nem terhesen), és senki nem jött oda segíteni, pedig aztán több hétig nem tudtam rendesen járni, annyira megsérültem. Sajnos, ilyen itt ebben az országban a mentalitás, hozzáállás.
Pár hete velem is történ egy olyan eset, hogy a férjem ki akart állni egy nagyon szűk patka melletti parkolóból, és kiszálltam segíteni. Aztán olyan türelmetlen volt egy autós mögöttem, hogy nekihajtott a lábamnak hátulról (igaz nagyon lassan). Annyira pipa lettem, hogy hogy lehet valaki ennyire bunkó. Odamentem a vezető ablakához, szétnyitottam a kabátom, és mondtam neki, hogy nézze meg, mekkora paraszt, hogy egy terhes nőt próbál lesodorni az útról. Nem is tudott megszólalni, szó nélkül elhajtott. Azóta sem térek magamhoz, hogy ilyen emberek vannak. Egy nem-terhes nőnek sem megyünk neki!!!
Dóri!
Hol építkeztek? Mi tavaly építkeztünk. Nagyon drukkoltam, hogy be tudjunk költözni decemberben. Szerencsére sikerült. Biztos nem lesz könnyű két gyerekkel, de ha jól megszervezitek, akkor minden rendben lesz. Mi is a 4. ker-ből költöztünk ki Vác környékére. Addig az SZTK közelében laktunk.
A hasam nekem is fáj már néhány hete. Estére érzem, hogy le akar szakadni. Aztán sokszor az ágyékomat is nagyon érzem. Azt mondják, hogy a szalagok nyúlnak. Én intenzíven sportoltam 16 évig, és valószínűleg kötöttebb vagyok, ezért is fájdalmasabb, ahogy tágulnak a dolgok odabent. Ja, és egy hete nekem is feljebb költözött a babó. A bordáim környékén rugdallózik, vagy inkább mocorog.
Pici!
Hajladozásnál nekem is mindig megkeményedik a hasam. Alig bírok felöltözni alulról. Cipőhúzásról nem is beszélve. És ez egyre nehezebb lesz

De megéri!!!
Szerintem nekem nem csuklik a babám, mivel még nem éreztem 2-3 mp-ként ismétlődő rendszeres mozgásokat, rángatózásokat.