A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

A ferjem most tajekoztatott, hogy a teljes holdfogyatkozastol van, mert hogy az van ma!

KépKép
horilda

ma meg úgy tűnik én nem tudok aludni... :cry:
pici76

Szisztok!

Már nem tudom ki linkelte be az ötlettáras babafelszerelés listát, de az nagyon jó!! Kivéve, hgy egy idő után lehalasztja a számítógépet, nadeattólmég a lista tök jó!

Én is találtam benne olyasmit amire eddig még nem gondoltam. :)

Mellszívó téma: én annak idején kézi medella tipusut használtam, nekem remekül bevállt most is csak 4000 forint körül van. De mivel kaptam 50% kedvezményes DM kupont, így mostanra egy AVEN via-t vettem, hát kiváncsi leszek.... A barátnőm esküszik rá, ő mindkét gyerkőcénél azt használta jó sokáig, mert nem szoptak a gyerekek de így is majd hat hónapig kaptak anyatejet. Tehát ő sokat fejt és ha azt mondja jó akkor hiszek neki :)

Tényleg ti hogy álltok a fejés gondolatával, mert ugye erre nincsenek varázsreceptek. Fogtok szopizás után fejni, amíg teljesen kiürültnek tűnik a mell vagy sem? Éjszaka ha esetleg nem kell fel szopni a babu, akkor ti fel fogtok kellni fejni?

Ki mit hallott beszéljük meg! :)

Napsütéses gömbölyödős vasárnapot mindenkinek! :) 8)

KépKépKép
bogyra

szia!

mivel első baba, mindenki mást mond-tanácsol, de nekem eddig a legtutibb megoldásnak az tűnik h nem veszek előre mellszívót, ha meg kell, kipróbálok egy-két-háromfélét h nekem melyik a legjobb és beszerzem/szereztetem. asszem hozzá kell szoknom a gondolathoz h innentől fogva nem tudok mindent 100%-ig a saját fejem szerint eltervezni és megvalósítani - mert már a babának is lesz beleszólása ;) nekem sokan mondták h megbánták h előre megvették a tök drága kütyüket és végül nem v csak egy-egy alkalommal használták, pedig nekik is tanácsolták h előre ne vegyék meg, csak nem hallgattak a védőnőre/ismerősökre. de különben nem akarok fejni, ha nem muszáj, viszont meg szeretném megtanulni a kézi fejést és masszírozást is, ha véletlenül szükség lesz rá.

bogyra, mi volt az, a listában, amire eddig nem gondoltál? (én csak átfutottam, mert már több verzióm van listákból, nem akarom halmozni)

szép napot!
Vendég

Doo!

Nekem a melltörlő kendő, az amiről mégcsak nem is hallottam eddig, de most utána olvastam, több féle is van, van amelyik csak higiéniai törlő, de van ez amit ő is ajánl ez kifejezetten jó szájpenész ellen.

A fejésről, annak ellenére, hogy ekem már van tapasztalatom, még nem tudom hogy fogom csinálni. Annak idején én sem vettem mellszívót, de a tejbelövelés kb a szülés utáni 2. napon történt este már zokogva hívtam a páromat, hogy azonnal szerezzen egy mellszívót. És ő persze nemismert akadályokat! :) Mintahogy azt is megoldotta, hogy december közepén éjszaka epret szerezzen nekem 9 évvel ezelőtt, ami akkor nagy teljesítmény volt , ezt is megoldotta, és ő hozta a medellat, tehát nem én választottam.
Nekem a taktikám az volt, hogy amig nem tudta a baba kiüríteni a cicim, addig fejtem folyton akár két szopás közt is! Utána mikor már nagyokat szopott, akkor is fejtem egy 10 percet utána, mondjuk nekem végig volt büfiztető segítségem, mert apa 1 hónapig otthon volt velünk. Így meg tudtam oldani.... Annak ellenére hogy Gergő 100 grammot szopott és ugyanabból a cicimből utána még sokszor akár 120-180 grammot is kifejtem, nagyon hamar elfogyott a tejcim, amit én a rossz teknikának-taktikának tudok be. Mondjuk a sok lefagyasztott tejből 6-8 hónapos koráig táplálkozott, d enem szoptattam csak 3 hónapig.

Most mindenképpen szeretnék sokáig szoptatni... csak még a megfelelő teknikát nem tudom.... :(

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Mindenkinek szép, napos vasárnapot!

A héten írtátok többen is, hogy éjszaka felébredtek és nem tudtok visszaaludni. Nah, én két napja vagyok így. Pontban 3-kor fel...aztán végül sikerül visszaaludni és aztán pontban 7-kor megint fel...
Arra gondoltam, hogy biztos ez amolyan felkészítő a szülés utáni időkre, amikor ez rendszeres lesz.

Szoptatás-fejés.
Én is szeretnék minél tovább, de ez nem csak rajtam fog múlni.
Fejéshez kaptam egy NUK elektrische mellszívót. Egyszer már ki is próbáltuk párommal. Na az vicces volt. Ráteszem, képez ugyan vákumot, de semmi, mondja párom, nyomd a push-t, nyomom, semmi, eltekerem jobbra, semmi, eltekerem balra, aztakuraaaaaaaa! :x :P
Nagyon durva volt. Aztán ő is kipróbálta, de ordított egy nagyot.
Persze most már nem próbálgatom, állítólag beindíthatja a szülést.

Tényleg Bogyra! Erre már én is gondoltam, hogy akkor szopizás után büfiztetni is kell, meg igény szerint fejni is. De ezt egyszerre hogyan csinálja az ember, ha nincs segítsége? :roll:
Ezeket majd remélem a helyzet hozza...

Niki

Kép
niki30

Összeraktuk a babakocsit! :)

Mindjárt megfürdik a büszke kispapa és már teszem is fel a képeket:)
Meg a tegnapi bevásárló körút eredményét is lefotóztam :) :)

KépKépKép
bogyra

Jajj még valami eszembe jutott!!!

Ti szedtek valamilyen vitamint? Vagy meddig szedtetek? És meddig akarjátok szedni?

KépKépKép
bogyra

Szoptatas> Ameddig tudom, en szeretnem szoptatni, persze nem harom eves koraig :)

Mellszivo> Nekunk Avent van, a kezi, azt vettunk!

Vitamin> En nem szedek semmit, egeszsegesen taplalkozom, szerintem az mindennel tobbet er! Max. Magne B6/ot javasolt a doki a pocifajogatas ellen, meg Tovitat/t szedek, bar az nem vitamin, es ennyi!

Kép
elizabeth25

Én szedem a vasat és a magneb6-ot, de nincsenek is szerencsére lábgörcseim...
Vitamint még akkor szedtem, mikor próbálkoztunk (elevit), aztán a terhesség elején túl nagynak találtam a kapszulát. Egyszerűen nem tudtam lenyelni. Mondjuk nekem gyerekkoromban is gondjaim voltak a gyógyszerbevétellel. A hányingeres időszakban is szenvedtem, magneb6-ből is az ivó oldatot kellett venni...hiába. De most már ügyesen be tudom venni! :)

Ti hogy álltok a borral?
Én azelőtt nagyon szerettem. Többször volt olyan, hogy felbontottunk egy üveggel és azt elszopogattuk párommal.
Mostanában nem annyira kívánom.
De ma délután ittam egy keveset.
Ti szoktatok?

Niki

Kép
niki30

En Elevitet szedtem egeszen ket hettel ezelottig, aztan abbahagytam.
Szerintem boven eleg volt addig is. Mast nem szedtem/szedek.
En sosem szerettem a bort, de szerintem nem gaz, hogy ittal egy kicsit, azt mondjak 1-1x agy pohar abszolut nem art a babanak.

Mellszivo: Hat nem igazan tudom meg milyenek vannak, de jo hogy irtok rola, foleg a szpotatasrol, akinek mar van babaja, addig is tapasztalatot gyujtok.

Fontos kerdes!!! Ma tobbszor ereztem alhasi hirtelen belenyilalo fajdalmat, ami egy pillanatig tart. Eddig ilyen nem volt, ijeszto.
Nektek volt hasonlo a varandossag alatt? Mitol lehet?
Most mar honapok ota semmifele hasi panaszom nem volt, ezert aggodom kicsit.

KépKép
horilda

Horilda, biztos nincs baj.
Ha holnap is többször érzed esetleg, azért kérdezd meg az orvosod.
Lehet, hogy csak pihenned kell...
Szedjél magneb6-ot, az görcsökre van.
Igazándiból nekem még nem nagyon volt ilyen, kivéve, amikor hasmenésem volt...

Kép
niki30

Sziasztok!

Én most találtam rá a Béres gravida nevű vitaminra, ez az egy ami jódot is tartalmaz! A jódnagyon fontos a baba agyfejlődéséhez,ami most rohamosan fejlődiképpen. Eddig én sem voltam egy nagy vitamin szedő, eddig összesen 60 db Elevitet szedtem be kb, azt is összevissza amikor épp eszembe jutott bevettem egyet.
Mostmár több mint egy hete szedem ezt a gravida nevűt igazából csak a jód tartalma miatt. egy-egy nehezebb nap után szoktam inni magnézium pezsitabit, hogy ne keményedjen a hasam.

Niki! egy kis bor senkinek sem árt főleg nem a babának. Én ugyan nem szeretem a bort, de most úgy gondolom ha a májusi nagy melegben megkívánok egy pohár sört akkor azt meg fogom inni. :) Amúgy aszem egy jó pohár kólával többet ártanánk a gyereknek, mint egy minőségi vörösborral! :shock: :lol:

Horlida! Az alhasi hirtelen nyilalást a méhszalagok húzódása, elfáradása, nyúlása okozza. Akár a szeméremajkakba,vagy a combba is sugározhat. Nekem már egy-két hete jelentkezett. Amikor is én kis buta utána eredtem egy busznak, ugyan csak három négy lépést futottam, de utána majd összeestem, annyira fájt. Azóta is szokott lenni, főleg ha lépcsőzöm, vagy felfelé nyújtozom valamiért. Úgyhogy ne aggódj, csak egy újabb jel, hogy növekszik a trónörökös!:)

Gyanútlanul betértem ma egy könyvesboltban, gondoltam veszek nagy szoptatós könyvet, gyerekek én nem vagyok szívbajos, de 7000 forint 300 oldalért, aminek a fele nem is a szoptatásról szól....

Úgyhogy leültem az olvasó sarokba, elolvastam a hogyan készítsük fel a mellünket a szoptatásra és azokat a részeket amelyeket akórházi tartózkodásra ill. belövelésre ajánl..... aztán majd kivesszük könyvtárból :)

Ha biztosan tudnám hogy a könyv árán múlik majd a sikeres szoptatás, akkor persze kötelezően megvenném... de lehet majd tápszerre kell költeni a könyv árát! :oops: :shock: :lol:

Bosszantó, hogy ennyibe kerül, nem? :twisted:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Horilda: Szerintem azert fajsz,mert megint novekszik a baba, nekem az elejen votl, meg most mutl heten egyszser. A mehszalagok miatt van. De tenyleg keresd fel a dokid, ha gyarkan jon. En az elobb megemeltem egy eleg nehez targyat..hulye vagyok...olyan erzes votl,mintha Manoka a koldokomon akarna kijonni. De most ulok es nincs semmi baj.

Mellszivo: En pont most akarom megkerdezni baratnomet, neki milyen volt. Noveremnek ez a kezi pumpas volt...eleg faraszto volt neki. Minden szoptatas utan meg fejt egy csomo ideig, mire vegzett..gyakorlatilag kezdodott elolrol..a kezivel eleg sokaig tartott es maceras volt. En is szeretnek legalabb 1 evet szoptatni..utana mar azert ehet midnent a baba,akkor nem biztos, hogy nagyon forszirozni fogom. De hat majd meglatjuk, ezt csak most gondolom igy.
Ez mindenkinel mas, hogy mennyi teje van, nem? Van akinek nem is kell fejni szoptatas utan...masnak meg, mitn tesomnak, olyan sok teje votl, hogy csak fejt szoptatott, fejt szoptatott!! :) Tudja a fene mi lesz majd! Olyan felkeszuletlennek erzem magam!! :( :( SOkat babysitterkedtem csecsemokre is...de valahogy ez mas. Neha panikolok!!!! Na meg attol, is hogy hogyan fog ez a pindur kijonni!!!!!! :-o Ti nem feltek neha szulestol, fajdalomtol?? En vagyok csak ilyen gyava nyuszi? :)

Ma eleg produktiv napunk volt. Voltunk anyoseknal, aztan haza jottunk viragmagokat ultettunk, majd befejeztuk a babaszobat, folraktuk a plafon es fal talalkozasara a disz csikot. En mondjuk leginkabb aszisztaltam, mert ma valamiert hulla faradt vagyok es most estere a jobb labam, derekam kikeszult! de azert orulok, hogy mindenfelet csinaltunk.....illetve aszisztaltam hozza! :) :)

En Elevitet szedek..meg mindig. Szerintetek mar nem kene? Ismeroseim meg szoptatas alatt is szedtek. MagneB6-ot is szedek, de nemsokat napi 2-3-szor 1. Azert remelem ezek nem novesztik nagyon a babat!!! Ti tudtok errol valamit? Regen a matern anagyon megnovelte a babat....ezeka mostani vitaminok mar nem annyira, ugye? :-o

Bogyra varjuk a kepeket!

Kellemes estet!
Lorcika

Kép

Kép
lorcika

Nah az ígért képek!

Kép A babajárgány mózeskosárral + a kedvenc kisruhácskánk :) Kép Autósüléses babakocsi

KépKépKép
bogyra

Bogyra, valóban többet ártanánk a kólával.
Söröcske? Hm, azt is szeressem. Volt már, hogy abból is ittam egy kis pohárkával. Semmi bajunk nem lett tőle. Ennyit szabad.
Jól tetted, hogy a könyvesboltban el is olvastad, ami érdekelt. Tényleg k...va drága!

Kép
niki30

Szoptatásról még annyit, hogy én most tudtam meg, hogy a mellben nem tárolódik tej csak a bimbók területén, a többi tejecske az a szopás alatt termelődik. Így ha fejővel folytatod a "szoptatást", akkor jön még tej.

Hát nem tudom mi lesz, erről még sok mindent el kell olvasnom aszem, meg főleg majd idővel kiderül. Mert ha majd szétrobban a mellem szopikázás után, akkor tuti fejni fogom, bár erre is inkább a forró zuhanyt ajánlják. De kérdem én, hvateszem a gyereket amíg én és a duzzadt emlőim forró zuhanyt veszünk? :D

Nah mindegy vannak érdekes tanácsok..... majd még jó sokat olvas mindenki és van még időnk kivesézni ezt a dolgot is! :)

Úgyhogy hajrá, mindenki ossza meg a hallottakat és tapasztaltakat!

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Klassz a babakocsi es a ruci is nagyon edes!! :)

Vorosbort en szoktam neha inni, olyan fel poharral.....a neha az olyan 1-2 hetente egyszer. Meg sorbol is kortyolok. Na es a reggeli tejes kaverol sem mondtam le..persze nagyon keves kaveval iszom...plane ha apuka csinalja nekem! :D Allitolag nem kell megvonni magunktol azt, amit eddig bevittunk a szerevzteb, csak nyilvan modjaval. Azt is hallottam, hogy koffeinmentes kaveval rosszabbul jarnank, mintha napi egyszer reggel egy kis kave sok tejjel!!! Ha nem iszok reggel kavet, akkor komaban vagyok egesz nap! Ezt babuka sem akarhatja? :)

Kép

Kép
lorcika

Bogyra nagyon jó a babakocsitok! :)

Lányok, olyan jó, hogy így megtudunk beszélni mindent, és ezáltal tapasztalatot is tudunk cserélni egymással! :)

Kép
elizabeth25

Bogyra, látom ti is ezeket az antik pácos bútorokat kedvelitek!
Nekünk is ilyenek a bútorok. Imádom!
Emmának is most ilyen szekrénykét veszünk az ikeában.
Tényleg cuki a kis szerkó:)

Kép
niki30

Bogyra: En is rogton kiszurtam az Ikea komodot! :) Nalunk is a nappali total antikpac. :) A babaszoba mondjuk nem lesz az, mert faktum butort veszunk.

Kép

Kép
lorcika

Hátigen IKEA buzik találkozója! :lol: :lol:

De a babaszoba nálunk is faktum lesz,kivéve ami IKEA-s! :d
Ugyanis a nagyfiúnak a magiker sorozatból van a szobája, ikeás kanapéja van..... ehhez választottuk a nelli bútort, ugyanaz a színe mint a magikernek.

Majd ha hetek múlva meg lesz a babútor akkor küldök róla képet, hogy milyen az egész gyerek-lak. :)
Épp azon röhögünk a párommal, hogy mindenhonnan folynak ki a babaholmik, a gardróbból, az erkélyről, a fiókokból... És mindent a bababútortól teszünk függövé.
Majd kiselejtezünk és rendet teszünk itt meg ott, ha már meg van a bababútor és lesz hova pakolni, úgyhogy itt ülünk a kifolyó babaholmikon... :D

Ti hogy vagytok ezzel?

KépKépKép
bogyra

sziasztok!

szoptatás:a nagyfiam 1éves 7hónapos koráig szopizott.nem szerencse kérdése,akaraté.ha a tej belövellt a 2. 3. napon,császárnál 4. v. 5. napon,evés után fejés.én igy tettem minden büfi után,annyi tejem lett,hogy 4 babát szoptattam.és a tévhit:nem enni,inni kell sokat a tejcsihez rostos üditőket,sok vitaminnal.nekem lefagyasztott tejem is még igy is nagyon sok volt,amit aztán fözelékbe is adagoltam késöbb.ja,és a tejcsi nem függ a cicimérettül.szoptasson mindenki,annál jobb nincs!!!

puszi

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bogyra, nálunk már a babaholmik bevannak pakolva a komódba...igaz, még nem mostam ki őket...de lassan majd ráveszem magamat! :)
Most gondolkoztam, hogy nemsokára lehet összepakolni a kórházi cuccot, nagyrészt megvan hozzá már minden!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Jaj,jaj,annyi mindenről lemaradtam! :o
Ahogy olvasom,látom mindenkinek mozgalamas 7végéje volt ! :D
Nekünk is! :D Pénteken mi is megvettük a babakocsit,Graco típusut,de használtan,így is 35ezer forint volt.Megkaptuk a babaülést és a hordozó is érkezőben van.Szombaton a Corában voltunk kicsit shoppngolni,és képzeljézek csudi jó kismama cuccokat sikerült beszereznünk!Olyan láz kapott el,hogy a néni aki a próbafülkét felügyeli fittyet hányt mindeb szabályra,ami a ruhák számát illeti és jóválisan rámhagyta mennyit viszek be magammal! :D Olyan jó érzés volt a több garnitúra rucit prábálni,hogy csak na!!!!!!!!!!A látvány azért néha elszomorított,amit a tükörben láttam.Annyira nem jók ezek a fülkés tükrök!Túl őszínték! :o
Babucinak vettünk néhány kiegészítőt,fürdőlepedőt és két édes pokrócot,ami nagyon olcsó volt(1000Ft/db).Kapott még cimit és üveget is,biztos ami biztos alapon.Az Avent elektromos mellszívó itt 15ezer forint volt,azt nem vettük meg.
Pénteken a szülésre felkészítő tréningen a meghívott pár beszélt a szülésről,na meg a szopiztatásról.Na hát az nem volt semmi,amin az a lány keresztül ment! :cry: Két hónap munkája van benne,hogy mostanara már nem probléma a szopizás!Állítólag mindez azért.mert elvitték a babát tőle és három éjszakán át megetették,így ő már a mamitől nem fogadta el a cicit.Azóta a párom a fejébe vette,hogy bármi áron,de fizetős szobába kerüljek.Na nem!8000ft/éjszaka egy ilyen szoba!Azért inkább én is lefoglalok magunknak valahol egy nyári 7végét!
Szopizásról annyit még,hogy én Alexát 3hónapos koráig tudtam,most azon leszek,hogy ez sokkal tovább tartson,de őszínte leszek:amin ez a nő átment én nem tudnám végigcsinálni!Minden elismerésem az övé,de én köszönöm abból nem kérek és valszínű egy tini mellett nem is lehetne kivitelezhető!

Szombaton ébredés hajnali 2kor és aztán már sose nem tudtam visszaaludni,így a tegnapi egri kiruccanás kicsit álomittasra sikeredett,nem voltam egy agilis várvédő! :lol:
Apa kapott jó néhány flaska bort,amit én picit irigykedve csak néha néha megsimiztem.Én nem merek inni egy kortyot sem.

Vitaminok:én a 20.hétig szedtem az Elevitet,de már akkor nagynak tűnt a baba,abbahagytam.Most már csak magnéziumot és kálciumot iszom,ezt is inkább már csak megszokásból.

Bocsi lányok,hogy ilyen sokat írtam,de nem akarnék kimaradni semmiből,remélem nem baj,hogyhy késve is,de reflektálok az általatok beszéltekre! :oops:

Most meg megint mennem kell,mert mindjárt érkezik a védőnéni,addog még meg kell dumiznom az állatokkal,hogy viselkedjenek rendesen,amíg itt lesz!Kutyival nem lesz baj,de a szélhámos cicó biztosan egyből az ölébe fog kucorodni,utána meg jól megharapdálja csak úgy játszásdiból! :twisted: Remélem nem fog kiselőadásba kezdeni állat ügyben,mert azt nehezen fogom viselni!

Szép napot mindenkinek,ha elment és suli előtt lesz még kis időm jövök még!(ez nem fenyegetés! :lol: )

Kép
bringababa

Halika:)

Hát én is elvoltam hétvégén, szombaton barátosnő, ahol egy három és egy másfél éves kislány szórakoztatott minkez:). Szivem szorult, ugyanis egyedül bírkózik az anyuka a két gyerekkel, mert a drága apuci elhagyta a családot. Nem mintha addig jelentett vokna valamit, hogy ott van, max még egy "gyereket", akit ki kell szolgálni. Úgyhogy ismét megállapítottam, mekkora szerencsém van a párommal, aki ha kell mosogat, porszívózik, mos(teregetni utál), és persze a bolt az övé, mert cipelni nem enged.
Vasárnap Dunaújváros, ahol az unokatesómiat és babáikat nézegettem. Két közel két éves, és egy 15 hónapos babuci produkálta magát, haláli édik voltak. Kaptam a csajoktól egy halom rucit, kissebb-nagyobb méretben, takarót, ilyesmiket, ráadásul párom haverja is szólt tegnap, hogy már összekészítettek ők is egy adag cuccot(másfél éves a fiuk), úgyhogy ruhára egy darabig nem lesz gondom, annyi szép és jó holmit kaptam már:)
Úgyhogy igazából csak pár dolgot kell vegyek, és lassan megvan minden nálunk is. Nagy megnyugvásomra, mert már alig bírok magammal:):)
Örülök, hogy látom, mindenki ezerrel készülődik, és kívánom, hogy a maradék hátralévő idő hamar teljen el:) (Most már csak attól félek kicsit, hogy hamarabb bejön a meleg, illetve a hőség, és májusban kidöglünk a melegtől! Jobban örülnék a kellemes 20-25 foknak)

További jó gömbölödést!

Márti

Kép
horpika

Lányok, az idei nyár marha meleg lesz, aztmondják, hogy már évek óta nem volt ilyen.....szóval 40 fok és izzadás ezerrel! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!
Napsütéses szép reggelt kívánok Mindenkinek!
Látom, jó sokat írtatok hétvégén, és van is téma bőven. Megpróbálom felvenni az iramot, bár nem biztos, hogy mindenre sikerül reagálnom.

Szoptatás: Én is szeretném szoptatni Manócskát ameddig csak lehet, de minimum 1 éves koráig. Remélem, lesz is tejem hozzá.

Mellszívás: Nekem Pesztonka elektromos van. Az öcsémtől kaptam (ő is kapta valamelyik partner cégüktől, így ingyért van :) ) A német szülésznő barátnőm azt mondja, hogy kint nem divat a mellszívás. Talán csak az első pár hétben, amíg beáll a tejtermelés. Szerinte, azaz a kinti tapasztalatai szerint a tejtermelés mennyisége mindig a baba igényeihez alkalmazkodik. Ez belénk van kódolva. Az biztos, hogy szeretném valamennyit lefagyasztani, hogy ha esetleg valami bajom lesz, is legyen átmenetileg valamennyi tartalékban. De hosszú távon még nem tudok tervezni. Szerintem adja majd magát. Én egyetértek Gabibabával, hogy nem az evés mennyiségétől lesz a tej, hanem a minőségétől (rengeteg vitamin tartalmú ételt, gyümölcs/zöldség – mi még szerencsések is vagyunk, mert pont nyárra jön a baba, amikor nagyobb a természetes vitaminforrás). Plusz sokat vegyes folyadékot kell inni.

Vitaminok: Még teherbeesésem előtt el kezdtem szedni a folsavat. Azt azóta is szedem. A 19. héttől szedek vasat (de ezt sem feltétlenül kellene, mert nagyon kicsi az eltérés a süllyedésben, ami normális terhesség alatt). Néha bekapok egy 200 milis C vitamint, de csak ha emberek közé megyek (általában minden hétköznap :) ) Magne B6-t akkor szedek, amikor eszembe jut, általában napi 2x2-t.
Lorci: A dokim azt mondja, hogy az Elevittől nem lesz óriás méretű a baba. A felesége is végig szedte a gyerekekkel, és 4 kg alatt voltak a babák. Én ettől függetlenül abbahagytam a 3. hónap után. A barátnőm sem szedte a terhesség alatt, mégis 4 kilós babája lett. Viszont a szoptatás alatt szedi, mert azt mondja, jobban érzi fizikálisan magát tőle.

Babamozgás: Szerintem egyre kisebb a helye a babóinknak, és a mozgásuk is átalakul. Már nem tudnak akkorákat rúgni, inkább csak fészkelődnek/helyezkednek odabent, amit nem érzünk annyira intenzíven. De az időjárás is közre játszhat, mert az én Manócskám sem annyira aktív, mint 4-5 nappal korábban.

Bor: Én is szoktam száraz vörös bort inni hétvégenként apuéknál a terhességem előtt. A terhességem alatt is nagyon ritkán megkóstolom, de egyszerre még sosem ittam 1/4-1/2 decinél többet (mondjuk előtte is max egy pohárral, 1-2 decit)

Lányok, nagyon szépek a szobák, a babakocsik. Mi még sehol sem tartunk, és még ebben a hónapban nem is nagyon fogunk, mivel még dolgozom, és nincs időnk hétköznaponként. Hétvégén pedig mindig valami más dolgunk van, és nem tudunk bemenni Pestre körül nézni. Azért nyitva tartom a szemem/fülem, és lesem innen az ötleteket.

Kérdés: Az M5-ös melletti RS bútorboltot nagyon nehéz megközelíteni tömegközlekedéssel? Van autónk, de mivel nem ismerjük Pestet, én előbb bepróbálkoznék BKV-val odamenni. Valaki volt már a MiniManóban? Érdemes oda elmenni? Vagy inkább az Elefani jobb?

Szerintem nem lehet előre megjósólni a nyári időjárást. A száraz, meleg tavalyi nyár után is azt mondták, hogy kemény telünk lesz, aztán megkaptuk az évszázad legenyhébb telét. Reméljük, az idei 40 fokos nyár azért elmarad. Elég lesz a 30 fok is :)

Hát én is sokat termeltem - miért bocsi - de be kellett pótolni a hétvégi lemaradást :wink:
Vendég

Hu! En imadom a meleget, de azert varandossan 40 fok 8)
Meg az a szerencsenk, hogy nem 3-4 honapot fogunk nagy pocakkal szenvedni a melegben.
Bogyra, Niki30 koszonom a megnyugtatast! Tegnap este ota mar nem ereztem, remelem nem is fogom, azert majd szerdan megemlitem a dokinak, ugyis megyek.

Mivel eddig dolgoztam, havonta jartam vedonohoz+dokihoz, tappenz alatt pedig 2 hetente kell.
Meg tudnatok mondani, hogy hanyadik hettol kell surubben jarni?
Latom irtatok a mellszivirol, azt mondja az egyik kolleganom, hogy az elektromos jobb, mert az gyorsabb, egyszerubb?
Nektek is ez a velemenyetek???
En meg nem neztem ilyeneket, de nagyon orulok is, hogy meg tudjuk beszelni ezeket!
Sokat segitunk egymasnak szerintem! :D

Remelem lesz az a tapeta, amit kineztem, mert sajnos van egy olyan tulajdonsagom, hogy 1x valamibe bebeesek, akkor aztan szoba sem johet mas. :o

KépKép
horilda

Sziasztok!

Most olvasok egy 98-as könyvet a babasírásról. Írja, hogy ugye minden gyerek más, mindenkinél más praktikák jönnek be a baba megnyugtatására, de azért felsorol néhány lehetőséget, illetve tapasztalt anyukák is nyilatkoznak.
Érdekes. Remélem, hogy nem lesz sok gondunk.
Mondjuk nagyon az van bennem, hogy minden simán fog menni és az én kislányom egy álott jó gyerek lesz. Hát majd meglátjuk.

Szép idő van. :wink:
Jajj, nem szeretném az irdatlan nagy meleget a nyárra. :x

Niki

Kép
niki30

Hello csajok

na hol is kezdjem..
vitamin: mivel én vega vagyok valahogy mindig úgy éreztem kell a vitamin, hogy mindent megkapjon a bau. Sokáig elevitet szedtem, most a doki tanácsára áttértem a gravidára, mert az magyar fejlesztés és a magyar viszonyoknak megfelelően van benne plussz jód, merthogy mi nagyon jódhiányosan eszünk.. a hétn megyek UH-ra, ha azt mondják túl nagy a babó abbahagyom... de a védőnő azt mondta az ő 20 éves tapasztalata nem táasztja alá, hogy a vitamin miatt nagyobb lesz a babó...

a szoptatást egyenlőre nehezen tudom elképzelni, én is azt tervezem hogy min egy évig szoptatok, de hogy hogy s mint??? :shock: ahány barátnőm szoptat annyifélét mondanak... van aki nem fej egyáltalán, van aki minden nap... majd ha látom mennyi teejm lesz, eldöntöm..
a mellszivóról úgy gondolom, hogy kinézek egyet, aztán ha szükség lesz rá, majd a párom megveszi... a kórházban egyéként úgy tudom adnak ha kell, és fejni is megtanítanak

NIki, én is szoktam borozni esténként néha a párommal, a vörösbor nagyon egészséges :) 1-1 decit el szoktam szopogatni, több nemis esen jól. A sör pedig állítólag szoptatás alatt nagypn jó, persze az alkoholmentes fajta, segíti a tejtermelődést!

Én a hétvégén 10 ezerért rendeltem könyvet a neten... megvettem a Suttogó titkait I-II, állítólag nagyon hasznos, mindenféle kisbabás szitura ad javaslatot, meg a Picik és Kicsik címűt arról is nagyon sok jót hallottam.
pici76

Angie!

Én voltam minimanóban is meg elefániban is egyértelműen elefánit tanácsolok! :) Ha másért nem aszem 70000 forint felett 10% kedvezményt kapsz utána minden vásárlásból. Tehát mi odamentünk megvettük a babakocsit, már annak az árából is lejött a 10% és azóta is mindenből... Én nagyon szeretem, sok mindenük van és egyre bővül a választék.

épp hétvégén írtam, hogy kimentünk brendonban mert rámjött az agymneés hogy nincs választék az elefániban és végül még az nap délután az elefániban dorbézoltam el a maradék "babakeretet".

Épp akkor hoztak be egy csomó új cuccot, mert lekezdtek forgalmazni valami új márkát is.

Nézz körül a honlapjukon bababolt.echt.hu de itt korántsincs fennt az összes termék, se árak, de a havi akciók rajta vannak...

Az árakról annyit, hogy a brendon outletjétől általában pár száz forinttal olcsóbb és minusz még a %.... Szóval abban nem lehet cslódni.

Vannak kismama bugyik és melltartók is.
Nah ez itt nem a reklám helye!

Anie! Merre laktok? Honnan jönnétek tömegközlekedve?

KépKépKép
bogyra

húúú csajok nem is mondtam megint álmodtam... a barátnőm (aki mellesleg singli) szült, és nyitva hagyták az ajtót és én kint várakoztam és végighallgattam ahogy vajúdik meg ahogy ordít kitoláskor.. hát nem ez volt életem legszebb álma... én nem szeretnék ordítós szülést!!!! :shock:
pici76

Bogyra!
Köszönöm a gyors választ. Akkor marad az Elefani. Az merre van? Gondolom, van cím a weblapjukon.
Én egyelőre Pesten dolgozom, de Vác irányából járok be vonattal a Nyugatiba. A babakocsit már kinéztem a neten 41e ft-be kerül, és van hozzá mózeskosár, táska, lábzsák, esővédő, nagy kerekei vannak (ami nekünk elengedhetetlen). Így babakocsi nélkül nem valószínű, hogy 70e forint fölött fogunk költekezni. Dunakeszin van egy bolt, ahol állítólag lehet 1000 forintért tiszta pamut szoptatós meltartót venni. Az unokatesóm felesége fedezte fel. Kismamabugyit nem hiszem, hogy fogok venni, mert nem szeretem, ha túl sok minden van a hasamon (bugyi, harisnya, nadrág). Úgy érzem, mintha szorítana ez a sok minden, pedig nem, csak azt az érzést kelti.
A ti babakocsitok is nagyon praktikus. Mi kapunk babahordozót, így arra nem kell költeni.
Vendég

Sziasztok! Ez az elébb lemaradt! :)

Szoptatás és folyadék fogyasztás : ezt is most hallottam egy szoptatós szakembertől, hogy a túl sok folyadék is apasztja a tejet, és rontja a minőségét. Hát én már nem tudom mi lesz majd.... :shock:

Annak idején azt ajánlották hogy kb 2-3litert igyak meg. Ezt én úgy oldottam meg, hogy a szobába bevittem a két 1,5 literes ásványvizet, vagy abban az üvegben teát, limonásdét.... szóval előre bekészítettem a napi mennyiséget, és így biztos hogy megittam.

De amúgy a szervezet se böszme annyira, ugyanis abban a pillanatban hogy rászívott a cicimre olyan szomjúság érzés fogott el, hogy majd bele pusztultam. Így aztán átálltam arra, hogy a félliteres korsóban odaraktam magam mellé az itókát hogy elérjem anélkül, hogy a babit megzavarjam.

Huh ennyire nem rossz ám a helyesírásom, de ez az új billentyű ilyen rádiós zsinor nélküli izé sztem nem veszbe minden betűt, ha gyorsan gépelek összezavarodik :P

KépKépKép
bogyra

En meg azt almodtam, hogy mar a szuloszoban vagyok, hatalmas a pocakom, szinte nem latok ki mogotte, jon a doki es mondja, hogy akkor szulunk, en meg erre mondom, hogy ugyanmar dehogy hiszen nincsenek is fajasaim, es egyaltalan tok jol erzem magam :wink:
Na ez biztos nem igy lesz! :?

KépKép
horilda

Angie!

Van egy elefáni a Kálvin térnél, hát azt ugye nyugatiból metróval lehet megközelíteni 5-6 megálló kb.
De ott még nem voltam... de ugyanaz a cég, így szerintem abban sem fogsz csalódni.

És van egy a kosztolányi térnél, nah szerintem az nektek kiesik.... amúgy 7-es busszal lehet odajutni.

Szerintem egyszerűbb a Kálvin téri. Faktum bútort forgalmaz az elefáni darabonkánt kb 5-10 forinttal olcsóbban mint az RS, úgyhgy csak azért sztem teljesen felesleges kimenni oda.

Amúgy ha a nyugtaitól jöttök, akkor egyszerűbb a Reiter Ferenc utcába menni RS-be, ha ragaszkodtok hozzá.

KépKépKép
bogyra

A Suttogó titkait nekünk is javasolták,plussz még a tréningen mondták a kopogtatós módszert.Ez abból áll,hogy amikor a babu mocorog bekopogsz neki mondjuk mindig hármat.Egy idő után megérti,hogy most ez direktbe Neki szól és válaszol rá,pont úgy,mont az új T-mobil reklámban.Kipróbáltuk,MŰKÖDIK! :D Már aznap este válaszolt,a 7végén pedig tökélyre fejlesztettük a mi kis párbeszédünket! :lol:
Amit még javasoltak és ezt a babás barátnőmtől is hallottam,az a zene.Igazándiból mond1,hogy mit,de leginkább komoly zenét ajánlanak.Na szóval,napi 10 perc csak Neki,csak Vele,csak ezt és ez a zene ha lehet szóljon a szülés alatt is,azután amikor nyűgös és már semmi igazi oka nem lenne rá ez a zene meg fogjí nyugtatni.Én ezt kicsiben már próbálgattam annak idején Alexánál,a barátnőm pedig ezt alkalmazza a kicsi lánynál és ez is MŰKÖDIK!

A baba szobékhoz gratulálok,nagyin szépek és nagyon ügyesek vagytok! :)
Nálunk nem lesz külön szoba,helyhiány miatt az első évben biztosan velünk fog aludni,nincs szívem a nagylányt megfosztani a függetlenségétől,pedig nála lenne helye bőven,az ő szobája is 20nm-es. A nagy átrendezés tehát nálunk még hátra van,ki kell alakítani egy gardóbszobát,abból amit eredetileg Lilinek szántunk,de az olyan picur(Kb 8nm),hogy oda inkább nem költöztetjük őt,inkább a ruháinkat.
Úgy gondolom az első évben megleszünk így is,azután ha minden igaz költözünk vidékre egy pészséges házikóba.Én még egy gyereket nem szeretnék itt felnevelni,az biztos!Szörnyű ez a peremkerület feeling! :(

Kép
bringababa

én is mindenhol azt hallottam hogy sóóóókat kell inni szoptatáskor, én hiszek benne hogy a szervezetünk megmondja majd mi kell :)
pici76

sziasztok
horilda, Én is dolgozok, és úgy nézem egészen húsvétig dolgozni is fogok... :?
a dokim protokollja szerint a 28. hétig 4 hetente találkozunk, aztán a 28-36. hét között 2 hetente, a 36. hét után minden héten. A védőnőt nem tudom, hozzá is 4-5 hetente mentem eddig és legközelebb március közepén kell, szóval nem tudom, hogy ő mit fog mondani.

Elevitet szedek a legelejétől kezdve, minden nap 1-et, és a szoptatás alatt is tervezem. Mást nem. Az óriás csecsemő effektet nem a terhes vitamin okozza (geneteikai adottság, cukorprobléma vagy bármi más lehet...) és nem is híztam tőle. :)

Háááát mi le vagyunk maradva hozzátok képest... se bababútor, se babakocsi, csak 1-2 babacucc és ennyi. Assezm fel kellene néznem az elefániba, ha ennyivel olcsóbb, akkor még azt a plusz utat is megéri :wink:

Legi

Legi

Kép
leglesscat

bringababa ezt a zenés dolgot én is hallottam, egy barátnőm babazenét halgatott minden este a terhesség végén, és msot is minden este arra alszik el a fél éves kislánya... már a kezdetektől fogva tudta, hogy ha ez a zene megszólal, az az alvás idejét jelzi.. ezt tutira én is kipróbálom..
pici76

Jo reggelt!

Olvasgatom itt a szoptatasrol a dolgokat, de csak azt szurtem le, hogy mindenkinel mashogy megy, minden szakember mast mond es ugyis kialakul! :D
Nekem elso babam lesz, de sokat hallottam olya,t hogy szoptatas utan nem szivta le ami meg maradt es este mehettek az ugyeletre, mert becsomosodott, begyulladt a mell!!! szoval szeirntem erre nincs szabaly!
Csak bizakodom,hogy jol menjen majd minden. Elore soha nem tervezek el..plane ilyeneket, hisz fogalmam nincs mennyi tejem lesz, hogy fog menni, hogy fog szopizni babuci. Szoval majd adja magat! :) persze jo tudni mindenrol, de ez szerintem abszolut egyentol fugg.

Na megyek vasalni!!!! Aldasos dolog! :)
Szep napot,
Lorci

Kép

Kép
lorcika

legi, én is dolgozom még 4 hetet, úgyhogy nálam is a babakelengye áprilisra marad... most már nem idegeskedem rajta :) de sokat tanulok itt a csajoktól, mit hol érdemes :) kösz csajok :)
pici76

Mi annak idején az indián fufuruffu zenét használtuk erre!

A gyerek mostmár tankcsapdát hallgat, nagy örömünkre :D :D

De ha elmegyünk egy aluljáróban és szól az indián zene, akkor tuti meg kell állni ott, néha egy órát is képes hallgatni...

Hát igen ezt hallotta odabent is meg vagy három éves koráig folyton... :)

Vettünk babamozart cédét, d ebevallom eddig csak kétszer játszottam le pindurkának... Mi inkább beszélünk hozzá, teljesen olyan már mint egy családtag... Épp erről beszéltünk a minap amiko rnem nagyon akart mozogni, hogy már olyan régen velünk van és olyan természetes hogy itt van, hogy mostmár nagyon nagyon rossz lenne h TÖRTÉNNE VELE VALAMI.....
Mert ugye az ember a 12 hétig meg sem próbálja beleélni magát... utána jön egy kis pozitív energia, de a genetikei ultrahangig is csak olyan visszafogottan örvendeztünk, hisz akaratunktól függetlenül is annyi ártó ágens éri a szervezetünket hogy bármi lehet. És lényegében a 20. hét körül meri csak az ember beleélni magát, hogy mostmár itt van, rendben van.... Jajj milyen kis szentimenti vagyok! :)

A hétvégi alakításom: Nekiláttam gyümölcssalátát csinálni, ugyanis két hete estére már nem eszünk mást csak salátákat. Szépen kockázom az almát, kiwit, ananásztstb stb közben facsarom a narancslevet hozzá. Olyankis precíz volt minden egyforma kockák... erre odajön az ember összevissza felvágja a banánt és beledbja a salátába !!! :twisted: :twisted: :shock:

Nah ezen egy órát bőgtem.... :lol:

Amúgy igazából azt akartam írni, hogy nálunk már mindenki úgy kezeli mint ha itt lenne, jön Gergő és mondja neki mi történt vele aznap, hogy ment a suli stb stb akkor rugdos neki egy kicsit. Jön apa ugyanígy én meg persze egésznap konzultálok vele.... :)

Jajjjjj ma megyek 4D-re!!! :lol: :D :lol:

KépKépKép
bogyra

Huu olyan turbon irtok, hogy nem lehet ezat kovetni! :)

A Suttogo titkat en is megvettem, el is kezdtem mar olvasni, azt mondjak jo, hat majd kiderul! :)
A zenerol en is hallottam, es gabibaba tetszik ez a kopogos modszer, ki fogom probalni! :)

En dokihoz legkozelebb 4 het mulva megyek, a vedono meg mar februar elejen lepasszolt, hogy eleg csak marcius vegen mennem!!! :shock: Meg gyerek orvosrol is kerdezoskodnom kell majd nala..kozelegh az ido es ilyen dolgokban felkeszuletlen vagyok!!

Nnnnnnnaaaa most mar tenyleg mennem kell vasalni!
Viszlat kesobb! :)

Kép

Kép
lorcika

Hogy én milyen hülye vagyok!!!! Pedig eddig azt hittem hogy én nem bénázom :D

Elfelejtettem megrendelni a bababútorhoz a polcot, meg mögé a polcos elemet.

Nah most jól megveregetema vállam.

KépKépKép
bogyra

Engem nagyon elkapott ez a fészekrakási balhé! :) mennék és csak mennék,de igyexem visszafogni magam,mert nem szeretnék ugyanabba a hibába esni,mint a nagylánynál,akkor rendesen kölcsönt kellett felvenni,mert annyi mindent vásároltam össze!Nagyjából a felét sosem hordta,és én sosem használtam.Megmondtam apunak a kártyát szigorúan tartsa magánál és még az élete árán se engedje ki a kezéből! :lol: Mondjuk ő a biztonsági motyokra cuppant rá teljesen,baby hordót nézett ki 45ezerért,alig tudtam meggyőzni,hogy nem kell.Ezután elosont és vett nekem biztonságiöv terelőt(jézusom,ezt hogy a
írják helyesen??????????????),majd újabb propaganda beszédbe kezdett babyörző,illetve légzésfigyelő ügyben.Úgy tűnik a pénzünk Alexánál lenne a legnagyobb biztonságban! :D

Lányok!Ti hogy álltok a szüléssel kapcsolatos anyagi dolgokhoz?Nekem fogalmam sincs mennyit kéne így adni a dokinak,hogy amúgy is muszáj lesz a kórháznak is.

Kép
bringababa

Pici! Legi!
Néha egy kicsit frusztrálnak érzem magam, amiért még semmit sem vettünk, és ahogy olvasom, nagyon sokan már minden nagyobb dolog beszerzésén már túl vannak. De aztán megnyugtatom magam, hogy olyan nagy a választék, hogy pár nap alatt minden lényeges dolgot be lehet szerezni. Így április elején még bőven ráérünk, mi, akik még dolgozunk.

Bogyra!
Végül is nem esik ki annyira az Elefani sem. Jövő héten eljövök valamelyik nap korábban a munkahelyemről, és elmegyek a KD térre. A piros metro vonalán dolgozom, így a 7-es buszra könnyen át tudok szállni. Tök jó, hogy mondod a babaágyat, mert akkor valóban nem éri meg kimenni csak az ágyért az M5-ös RS-be. Egyébként az RS weblapján azt láttam, hogy a Reitter Ferenc utcai boltjukban nem tartanak bababútort, csak az M5-ösnél. Én kinéztem egy nagyon szupi ágyat a neten. Bükkfából van, átalakítható gyerek heverővé, és csak 21e ft (leárazva). Csak az a baj, hogy Pécsett lehet megvenni. Oda pedig nem megyünk el egy ágyért. A Faktum is jókat csinál, csak gondolom, az jóval drágább.
Vendég

bogyra!de jó neked,láthatod most újra a kicsikédet! :D
Én már ilyenek nem akadok ki,hogy elfelejtek alapvető dolgokat.Már dagatra verhettem volna a vállam! :D

Kép
bringababa

En ugy dontottem, hogy marcius kozepeig eleg lesz a melo!
Koszi Legi, en is igy hallottam az orvoshoz menetelt, hat akkor mostantol mar ket hetente, nem baj ennek legalabb van ertelme, a a ket heti vercsapolasnak kevesbe erzem hangsulyat.

Hu Lorcika vasalas a halalom! Bar mar ulve csinalom+filmet nezek kozben, igy azert jobb!

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: