Sziasztok Lányok!
Napsütéses szép reggelt kívánok Mindenkinek!
Látom, jó sokat írtatok hétvégén, és van is téma bőven. Megpróbálom felvenni az iramot, bár nem biztos, hogy mindenre sikerül reagálnom.
Szoptatás: Én is szeretném szoptatni Manócskát ameddig csak lehet, de minimum 1 éves koráig. Remélem, lesz is tejem hozzá.
Mellszívás: Nekem Pesztonka elektromos van. Az öcsémtől kaptam (ő is kapta valamelyik partner cégüktől, így ingyért van

) A német szülésznő barátnőm azt mondja, hogy kint nem divat a mellszívás. Talán csak az első pár hétben, amíg beáll a tejtermelés. Szerinte, azaz a kinti tapasztalatai szerint a tejtermelés mennyisége mindig a baba igényeihez alkalmazkodik. Ez belénk van kódolva. Az biztos, hogy szeretném valamennyit lefagyasztani, hogy ha esetleg valami bajom lesz, is legyen átmenetileg valamennyi tartalékban. De hosszú távon még nem tudok tervezni. Szerintem adja majd magát. Én egyetértek Gabibabával, hogy nem az evés mennyiségétől lesz a tej, hanem a minőségétől (rengeteg vitamin tartalmú ételt, gyümölcs/zöldség – mi még szerencsések is vagyunk, mert pont nyárra jön a baba, amikor nagyobb a természetes vitaminforrás). Plusz sokat vegyes folyadékot kell inni.
Vitaminok: Még teherbeesésem előtt el kezdtem szedni a folsavat. Azt azóta is szedem. A 19. héttől szedek vasat (de ezt sem feltétlenül kellene, mert nagyon kicsi az eltérés a süllyedésben, ami normális terhesség alatt). Néha bekapok egy 200 milis C vitamint, de csak ha emberek közé megyek (általában minden hétköznap

) Magne B6-t akkor szedek, amikor eszembe jut, általában napi 2x2-t.
Lorci: A dokim azt mondja, hogy az Elevittől nem lesz óriás méretű a baba. A felesége is végig szedte a gyerekekkel, és 4 kg alatt voltak a babák. Én ettől függetlenül abbahagytam a 3. hónap után. A barátnőm sem szedte a terhesség alatt, mégis 4 kilós babája lett. Viszont a szoptatás alatt szedi, mert azt mondja, jobban érzi fizikálisan magát tőle.
Babamozgás: Szerintem egyre kisebb a helye a babóinknak, és a mozgásuk is átalakul. Már nem tudnak akkorákat rúgni, inkább csak fészkelődnek/helyezkednek odabent, amit nem érzünk annyira intenzíven. De az időjárás is közre játszhat, mert az én Manócskám sem annyira aktív, mint 4-5 nappal korábban.
Bor: Én is szoktam száraz vörös bort inni hétvégenként apuéknál a terhességem előtt. A terhességem alatt is nagyon ritkán megkóstolom, de egyszerre még sosem ittam 1/4-1/2 decinél többet (mondjuk előtte is max egy pohárral, 1-2 decit)
Lányok, nagyon szépek a szobák, a babakocsik. Mi még sehol sem tartunk, és még ebben a hónapban nem is nagyon fogunk, mivel még dolgozom, és nincs időnk hétköznaponként. Hétvégén pedig mindig valami más dolgunk van, és nem tudunk bemenni Pestre körül nézni. Azért nyitva tartom a szemem/fülem, és lesem innen az ötleteket.
Kérdés: Az M5-ös melletti RS bútorboltot nagyon nehéz megközelíteni tömegközlekedéssel? Van autónk, de mivel nem ismerjük Pestet, én előbb bepróbálkoznék BKV-val odamenni. Valaki volt már a MiniManóban? Érdemes oda elmenni? Vagy inkább az Elefani jobb?
Szerintem nem lehet előre megjósólni a nyári időjárást. A száraz, meleg tavalyi nyár után is azt mondták, hogy kemény telünk lesz, aztán megkaptuk az évszázad legenyhébb telét. Reméljük, az idei 40 fokos nyár azért elmarad. Elég lesz a 30 fok is
Hát én is sokat termeltem - miért bocsi - de be kellett pótolni a hétvégi lemaradást