Doris!
Én is úgy gondolom, ahogy Bea, fantasztikusan szuper nőci vagy és remek Mami.
Hidd el, eljön az ideje és előbb-utóbb Te is megint így fogod érezni, én ebben egészen biztos vagyok!!!
(Most még elég friss a dolog, ami történt, ez egyfajta gyász időszak ha úgy vesszük, természetes hogy marcangolod magad, ezen szinte mindenki átmegy akivel ilyesmi történt. Ne aggódj, bár talán most még nem hiszed el, de idővel minden szuper lesz újra!!! Sőt, talán még sokkal-sokkal nagyszerűbb mint valaha is volt. Majd gondolj rám hogy én ezt már rég tudtam.

)
Bea!
Őszintén megértelek, mi is pontosan ezért nem veszünk igénybe soha semmiféle támogatást amit a nagycsalád miatt megtehetnénk, nem vagyunk tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének sem (ami pedig megintcsak sok kedvező dolgot kínál) és az oviban, suliban sem élünk a kedvezményekkel.
(Miért és miben különböznénk az átlagos két gyerekes családtól? Ez maximum abban nyilvánul meg, hogy nagyobb autóra van szükségünk és sokkal pörgősebb az életünk és a napi feladatok jobb szervezőkészséget, összhangot igényelnek, mint másutt...)
És abban is egyetértek, hogy lehet akár egy-két gyerekkel (szuper anyagiak és diplomás szülők mellett) is valakinek pocsék a házassága, ahol apa-anya egymást semmibe veszi, a karrierjére koncentrál, meg a partikra, külföldi utazásokra és mindeközben senki nem törődik a gyerkőcökkel. Sőt...!
Azt sem értem, amikor elkezdenek szinte védekezni egyesek, hogy hát Ők bizony nem tehetnék meg hogy kettőnél több gyerkőcöt neveljenek és elkezdik sorolni a miérteket.
De hiszen az égvilágon senki nem is várja el tőlük hogy többet vállaljanak be annál, mint amit optimálisnak gondolnak és senki nem kérdőjelezte meg (velük ellentétben) miért "csak" annyi gyereket nevelnek amennyit...
Az egész fura, hiszen az adott házaspárnak önmagának kell tudnia hogyan és mitől lesz tökéletes az élete.
Nem hinném hogy lenne két teljesen egyforma család, akiknek egyforma a gondolkodásmódjuk és az életszemléletük.
Ezért is érdekes, amikor valaki végérvényes, megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásokat tesz (és előszeretettel általánosít egy-két negatív példa hallatán-láttán) egy-egy ügyben, ráadásul mindezt a nélkül hogy valaha is lett volna esetleg ahhoz hasonló élet helyzetben is, mint az akiről olyan bátran véleményt alkot.
Azt gondolom leginkább a sajátmaga által megtapasztalt helyzetekről mondhatná el a véleményét, amit Ő maga már megélt valaha.
(Azaz ha még sohasem nevelt pl. 4 gyereket, nem is tudhatja pontosan milyen is az.)
Szóval szerintem amikor idióta és megalapozatlan, elhamarkodott véleményekkel találkozol, akkor tényleg egyik füleden be, másikon ki és csak mosolyogj ezen.
Az biztos, hogy mi soha senkivel nem cserélnénk, ennél nagyszerűbb, boldogabb életet el sem tudnánk képzelni. Minden pontosan úgy szép és jó, ahogy van, istenien érezzük magunkat mindannyian.
Vadvirág