A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Tontica!

Írjál, hogy alakul a babák helyzete!
Én kíváncsi vagyok nagyon!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!
Igen, természetesen. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Köszi szépen! :)

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Köszi az ovi infót. Majd meglátjuk itt mit kérnek, aztán majd mondok valamit :)
Mondjuk egyébként is gondoltam rá, hogy csak délelőttre menjenek, ha már úgyis itthon vagyok. De ez még szerencsére messze van :D
Thomasosban keresztszemes mintám van, azt tudnék küldeni. Én ezt csináltam, de van nagyobb is:

Kép

Azért ha mégis kéred, írj mail-címet és el tudom küldeni :wink:

Vadvirág!

Köszi :)

Ditke
ditke62

Sziasztok :)
Ma este 21.00-kor ismétlik az Élet az anyaméhben - Ikrek c. filmet a Nat.Geon-n.
Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

A 12. heti genetikai UH-n kiderült, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van a babácskákkal!!! HURRÁ! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :lol: Gratulálok a picikhez :lol: Mi a 12. héten tudtuk meg, hogy ikreink lesznek.
Azon az egy UH-on volt bent Apa, után sosem engedték be, hiába mentünk korán v. későn, mindig volt valami kifogás :cry:

Andi

Kép
gandi75

Andi!
Köszönjük szépen. :D :D

Mostmár mi is hármasban (én a pocakmanókkal :D :D ) megyünk UH-ára, orvoshoz, mert addig Attila vigyáz a többi kicsire. :D :D

De sebaj, látott már éppen elég UH-vizsgálatot eddig is. Hihi!

Húúúúúúúú, akkor nálatok a 12. hétig nem is vették észre hogy geminik vannak a pocakban? Jó kis meglepi lehetett. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Én tudtam, hogy minden rendben lesz a kicsikkel, de azért én is gartulálok!!!!

Mi is a 12. héten tudtuk meg, hogy ikreink lesznek és először még nem is vette észre a dr.nő, hogy kettő van, ott csodáltuk az egyiket, hogy milyen szépen fejlődik, amikor egyszer csak megszólalt: várjanak csak itt valami nem stimmel, ekkor azt hittük, hogy valami baja van a kicsinek, aztán felkiáltott: ott van még egy baba!!!
Örömünkben sírtunk, hogy egészséges és még kettő is van belőle.

Puszi

Éva
éva75

Éva!

Köszi, édes vagy!!! :D :D

Azta! :D :D Ezt nem is tudtam... :D :D Hát akkor nektek is óriási meglepi lehetett tényleg. :D :D

És bátran állíthatom, hogy minden ikres kismami példaképe vagy a csodás, nem mindennapi várandósságoddal. :D :D Ahogy szépen megnövesztetted Őket, végig kihordtad a terhességet és aztán végül mindezt megkoronázva egy fantasztikus spontán, természetes szülést is véghezvittél és egészséges, érett babácskák láthattak napvilágot. :D :D Annyira ritka és gyönyörű történet!!! :D :D Olyan jó ilyet hallani! :D :D Remek nőci vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Köszönöm szépen a kedves soraidat, nagyon jól esett, amit írtál.

A szülés után döbbentünk csak rá, hogy tényleg milyen szerencsések vagyunk, hogy minden ilyen szépen alakult a teresség és a szülés során. Előtte igaz hallottunk rémtörténeteket ikrekről, de igazán csak akkor szembesültünk vele, amikor nálatok is megtörtént a tragédia, amit nagyon sajnálok.

Hát neked is hasonlóan szerencsés terhességet és szülést kívánok az ikrekhez!!!

Puszi
éva75

Éva!
2004-ben is Te voltál a példaképem és mindenben sikerült is követnem téged.
(Kár hogy az orvos Jázmin születése után rossz döntést hozott, mert különben az égvilágon minden rendben is lett volna. Na de mostmár mindegy...)

A lényeg, hogy megint ugyanúgy végigcsinálunk mindent szépen, csak a végén inkább most ezennel mégis biztosra megyünk. Hihi!

Puszi!
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág, csak így tovább! :)
Mi is a 12. héten tudtumk meg kb. Előtte csak egyet láttak a Róbertben. Aztán elkezdtem vérezni, beszaladtam a Margitba és ott már kettőt láttak. Hát én nem tudtam sírjak-e vagy nevessek. Mikor éppen csak eldöntöttük, hogy na jó megtartjuk. Volt egy 32nm-es kis lakásunk, abba még egyet kimatekoltunk volna. Szóval mikor már minden megoldódott, lett nagyobb lakásunk is, akkor már nagyon szerencsésnek éreztem/tük magunkat. És nagyon örülök, hogy végül így döntöttünk és ígyebbül alakult.

Most viszont iszonyú dilemmában vagyok. Persze iskola téma...
Levi nem akar menni, Nándi menne. Két tündéri tanárnéni van a körzetes iskolában MOST. Hogy jövőre mi lesz, nem tudom. Gyorsan még utána nézek. És valószínű ettől függ minden. Borzasztó jó lenne még egy évig kapni a dupla gyest is, de azt nem akarom, hogy káruk származzon belőle, és nem tudom mi a jó.
Nagyon okosak mindketten, de totál nem érdekli őket az iskola, nem látom a szemükbe azt a csillogást amit az iskolába menő nagyovisokéba látni. Nándi is csak azért menne, mert a haverok mennek.Akinek van építő javaslata vagy tanácsa vagy tapasztalata azt szívesen fogadnám!

Vadvirág! Sajnos tényleg annyira barom voltam, hogy elfelejtettem a filmet végül. :( Valahogy megkaphatnám. Akár ha valahová felteszed letölteném vagy kifizetnéma postát és a dvd/cd árát.
Köszi előre is!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!
Nahát! :D :D Akkor ezek szerint nem is olyan egyedi hogy először nem veszik észre hogy ketten is vannak a pocakban... :lol: :lol: Ez így még óriásibb meglepi lehet. :D :D

Érdekes, mert nálunk 2004-ben a 6. héten, most meg (szintén az 1. UH-on) a 10. héten tutira megmondták, hogy két babácska is van a pocakomban. :D :D

Persze hogy felvettem, de letölteni nem tudod, mert 2,6 GB lett és DVD-re van megírva.
Szóval szerintem az lehet a megoldás ha esetleg valaki eltudna jönni érte, vagy pedig feladnám postán. Amelyik egyszerűbb neked. :D :D

Én a film nézése közben ugyanannál a résznél elaludtam, mint a múltkor... :lol: :lol:

Iskolával kapcsolatban semmi okosat nem tudok mondani, Dávid is most fogja kezdeni, de szerencsére Ő szívesen megy, érdekli az egész. :D

Vadvirág
Vendég

Vikics!
És nagyon szépen köszönjük a bíztatást, aranyos vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vikics

Hát tényleg elég nehéz helyzetben vagy, nehéz döntés előtt állsz az biztos.
Nekem könnyű dolgom volt, mert a Lorena nagyon iskolaérett volt és ő nagyon várta a sulit, az ovit már nem is szerette, unatkozott. És most az iskolát nagyon szereti és szerencsére nagyon jó tanuló.
Szerintem bízd a fiúkra, ha még szívesen maradnának az oviban, akkor maradjanak nyugodtan, de ha iskolába akarnak menni,a kkor engedd, beszéld meg velük, hogy döntsék el közösen, hogy mit szeretnének, mert ettől függ a döntésetek, hátha mondanak valami okosat.

Vadvirág

Örülök, hogy jól vagytok.
És a nagytesók mit szóltak a hírhez, hogy két tesójuk is lesz egyszerre?

Éva
éva75

Sziasztok!

Éva!
Dominika első kérdése az volt, hogy viccelek-e. Hihi!
Aztán persze gratulált is mondta hogy bármiben számíthatunk rá és végig drukkolni fog hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen ezennel. :D :D

Dávid, Jázmin és Márk pedig ugráltak, visongtak örömükben, teljesen felvillanyozódtak és azóta is minden nap kérdezgetik mekkorák már a babácskák, beszélgetnek hozzájuk, stb. :D :D

(Amikor a 10. héten elmondtuk, akkor Anyukám és Heni barátnőm is azzal kezdte, hogy ez esetleg valami vicc-e és csak utána gratuláltak. :lol: :lol: )

Vadvirág
Vendég

Vikics!

Ezt még Ditke tette fel a "kisikres" topikba. Én úgy látom, hogy fogják még ismételni az ikres filmet.

Itt megnézheted:

http://www.nationalgeographic.hu/watch/ ... ogram=1255

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!
Vadvirág! Épp az előbb írtam neked a "3+"-os topicban. Nekem is annak idején a 10. héten mondták, de az volt az első UH, és jól meglepődtünk. Én amúgy is 4 gyerkőc párti voltam, valahogy tartottam a 3tól, a párom azt mondta, majd 3 után meglátjuk. Amikor kiderült, hogy ikrek, azt mondta: "na, ez legalább eldőlt". Nekem még mondta a doki, hogy még felszívódhat az egyik, ne éljem teljesen bele magam, de onnantól már drukkoltam, hogy megmaradjanak. (Na, ez sikerült, 2 óriás bébi, hihi!)
MÉg egy kérdés: Hogy oldod meg, hogy időnként mindegyik kapjon egy kis külön , kitüntetett figyelmet? Mert énigyekszem, de úgy érzem, még ez sem elég.
Suli: nem egyszerű. Nálunk Ábel később kezdte, és most elsős, Dávid viszont rögtön kezdeni fog, így a 2 év korkülönbség 1re csökken a suliban, és erre most a nagy tök féltékeny, állandóan keresztbe tesz Dávidnak, stb. Én most úgy gondolom, az ikreket együtt fogom küldeni, de nem tudom mit csinálok, ha pl Eszter, mint a lányok szokták, már érettebb lesz, és mondjuk Ádi még nem. De ez még a jövő zenéje!
Na, a párom is szeretne ideférni, majd igyekszem rendszeresebben jönni: Claire
claire

Claire!
Most írtam a másikba neked... :D :D

A külön figyelem úgy oldódott meg nálunk, hogy Attila vigyáz a többiekre, amig egy-egy gyerkőccel elmegyünk kettesben valahova.

Rendszeresen vannak ilyen alkalmak és olyankor tényleg kizárólagosan csak arra az egyre figyelek és ez szuper mindannyiunknak.
(Eleve pl. télen az indulásnál csak egyet öltöztetek. Hehe! És a kocsiba való ki- beszállás is olyan egyszerű és könnyed, ezek jó kis alkalmak arra hogy lazítsak.)

Persze felettébb élvezik az csapatos programokat is, isteni jól kijönnek egymással, rengeteget őrültködnek, folyton röhögcsélnek, őszintén szeretik egymást, segítőkészek, stb. :D :D

Tulajdonképpen Ők még soha nem mondták hogy Anya csak mi ketten menjünk ide vagy oda, esetleg csináljunk ezt vagy azt.

Inkább csak én gondolom hogy biztosan jó az is ha néha van ilyen, Ők szuperül megvannak a csapatban, ugyanannyi figyelmet kap mindenki, nincs kivételezés. Megtanulták hogy kezeljék a dolgot, megvárják amig az egyik befejezi a monandóját, utána előadja a következő mit szeretne.

És ha elkezdünk mondjuk rajzolni Dáviddal, akkor természetesen azonnal odarohan a többi kicsi is (annak ellenére hogy valami egészen mást játszottak addig) és Ők is ugyanazt teszik. Többnyire utánozzák Őt. :D :D

Vadvirág
Vendég

Hello!
Én is...
Az utánozás nálunk is megy, így a kicsik sokkal előbb kezdenek bizonyos dolgokat, vagy legalább is próbálkoznak. Persze ez néha tök röhej, mondjuk, amikor utánozzák, ahogy a nagyok sakkoznak, rakosgatják a bábukat, és bemondanak mindenfélét, amit hallottak a nagyoktól, olyan, mint egy paródia. Kevésbé vicces, amikor a hülyeségeket utánozzák. Nem tudom, hogy csináljátok, de nagyon ügyik vagytok, nekem pont az hiányzik sokszor, hogy tekintettel legyenek egymásra, megvárják, amíg más beszél, megkapja, amit kért, stb. Bár néha mutatkoznak jelek. Sajna a nagyfiam elég öntörvényű pasi, és mint legnagyobb, ő a fő minta. (Lehet, hogy egy nagylány könnyebbebből a szempontból? )
Ilyen külön progisat mi is szoktunk, hol velem, hol az apjukkal, hol anyámmal. Egyelőre az ikreknek nincs, de talán még nehéz is lenne szétválasztani őket.
Nálunk az jó a közös programokban, hogy igazán közel vannak ahhoz korban, hogy mindegyik élvezhesse ugyanazt, de azért néha nekünk elég sok energia a folymatos figyelés, mert tulképpen még egyik sem elég megbízható.
Egyébként az enyémek is szeretik egymást, ha vmelyik nincs itthon, akkor úgy hiányzik, de persze közben nagyon tudják ölni egymást, ami vhol normális tesók között, de időnként fárasztó, főként, ha hozzám jönnek, hogy "bíráskodjak". Ezt általában visszahárítom, de időnként képtelenek megegyezni, és akkor aztán tettlegességig fajul a dolog, és kénytelen vagyok beavatkozni. Szóval türelemből és toleranciából még van mit tanulni: Claire
claire

Sziasztok!

Ma lesz az oviban farsang. Tegnap jelmezes főpróbát tartottunk itthon, ilyenek lesznek a gyerekek:

Kép

Most rohanunk az oviba, én meg dolgozni :cry:

Andi

Kép
gandi75

Ja, ha nem lenne egyértelmű: Grétike magyar kislány, Gergő pedig Ludas Matyi :lol:

Kép
gandi75

Andi!
Nagyon édesek a gyerkőcök!!! :D :D

Claire!
Én is...

Ha esetleg nálunk kezdetét venné veszekedés, vagy valami hasonló, akkor azonnal elejét veszem és minden alkalommal elmondom hogy a testvérek között a legfontosabb a szeretet, a tolerancia és egyebek... :D :D Aztán persze elmondom hogy mi a megoldás az éppen aktuális problémára. Mondjuk amikor ugyanazzal a plüssállattal akar játszani mindhárom kicsi. :lol: És szerencsére elfogadják az ajánlatot mindig. :D :D

Az pedig hogy egymás után mondják el, ne vágjanak közbe, stb. megintcsak úgy volt lehetséges hogy amikor egyszerre akarták közölni a mondandójukat, azonmód megkértem Őket nyomatékosan hogy hagyják abba, így nem működik, nem tudok 4 felé figyelni egyszere. Megértették... :D :D

Azt hiszem nagyon szerencsés vagyok a családommal. :D :D

Vadvirág
Vendég

Kicsit eltűntem mert dögrováson voltunk meg még most is tart az utórengése... :(
Vadvirág :)
Emelem kalapom a családod elött mert ez még nálunk két gyerek közt sem működik igy pedig úgy érzem sokszor a lelkem is kibeszélem de mégsem... :lol: Én is mindig kinálok alternativát a másik félnek aki épp azzal szeretne játszani amivel a testvére de sok esetben hiszti a vége....
Örülök, hogy minden rednben volt az UH-on :)
Gandi :)
Édesek a gyerekek a képen :) Te készitetted a jelmezüket?

Vikics:)
Húúú, ez tényleg komoly téma... Nővérem is épp ezzel küzdött mostanáig igaz neki csak egy gyerkőccel volt ilyen gondja de még igy is dilemma...
Jó lenne tudni, hogy jövőre milyen tanitőnénik lesznek. Azt kizártnak tartod, hogy fél év alatt Levi is megérik a dologra? Mert az azért még hosszú idő :) Drukkolok, hogy jól tudj dönteni :)

Sajnálom, hogy lemaradtatok az ikres filmről...pedig ide is beirtam Nektek, hogy el ne feledjétek.

doris

Doris!
Édes vagy, köszönjük szépen. :D :D

Te már min. kétszer (amiről csak én tudok) hajtottál végre emberfeletti, fantasztikus tettet. :D :D

Hát nálunk ennyi gyerek mellett muszáj egy kis rendszert bevezetni, mert különben olyan esetek fordulnának elő gyakran, mint pl. az óvodában, amikor az óvónéni kimegy pár percre a csoportajtó elé beszélgetni egy-egy szülővel. :D :D És olyankor egyetlen pillanat alatt kialakul a káosz, megvadul a banda. Hihi!

Szép hétvégét mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :)
Zavarba hozol....meg nem is érzem igy de azért nagyon köszi :oops:

Az biztos, hogy akkora "sokadalomhoz :wink: " mint amekkora nálatok van tényleg rendszert kell tartani :)

doris

Sziasztok!
Rendszer: Igen, nálunk is muszáj lennie, meg én különben is kedvelem, ha rendszer van a dolgokban. Csak közben nem akarok csőrmester lenni. Én is az elmagyarázás híve vagyok, a gyerekek értelmesek is, épp ezért dühít, amikor mégsem tartják be aztm amiben megegyeztünk. A szabályokat jól ismerik, csak rájuk ne vonatkozzon, amásikat remekül kioktatják róla. Érdekes, hogy ha nem mi vagyunk velük, pl anyósoméknak sokkal jobban fegyelmezik magukat, minfig megkapjuk, hohy milyen szépen tudják a rendet! Biztos a szülőkkel, főként anyával kell a legtöbbet kipróbálni. (ki legalább olyan önfejű, mint ők :-)) : Claire
claire

Sziasztok!

Gandi!

Nagyon szép lett a jelemezetek a farsangon. :)
Te csináltad?

Claire!

Nálunk detto így van: a másikat , vagy más gyereket, vagy akár felnőttet rendreutasítanak, csak mikor róluk van szó akkor valahogy elfelejtik a szabályokat. A megbeszélés nálunk sem mindig megy, illetve azt tapasztalom, hogy többnyire Petra amit akar megszerez, Csenge meg enged. Tudom, nem jó ez így, de a béke kedvéért sokszor rájuk hagyom, különben hiszti van :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Töredelmesen bevallom, hogy a Grétike jelmezét örököltük a keresztlányomtól. Semmit nem kellett vele csinálni, csak mosni-vasalni, és Grétit beletenni. De a végeredmény gyönyörű lett :lol: Áááááá, nem vagyok elfogult :lol:
A Gergőét pedig turkálókból szedtem össze. Illetve a nadrágot meg az inget turiztam (az ingnek volt egy nagy gallérja, azt leszedtem róla, kicsit szakadt lett, de annál jobb lett a hatása), a kalapot nagyapámtól kaptuk, a libatollat a szomszédtól, tarisznyát Apa szerkesztette a nagymamámtól kapott vászonzsákból, a libát pedig a nagynéném turizta. Csak szegénynek kék volt a csőre, meg nem volt lába, így szét kellett szedni egy másik plüss jószágot, annak a csőrét meg a lábát átvarrtam a libára, és már kész is lett Ludas Matyi :lol: :lol:

Ditke! A Thomas-os keresztszemes mintáidat elküldtem pár anyukának (keresztszemező topikban) és mindenkinek tetszett. :lol: Most varrsz valamit?
Lassan megint mennünk kellene felétek a doki bácsihoz egy hallásvizsgálatra, mert azt mondta, hogy febr. körül menjünk (megnézi, hogy javult-e Gergő hallása az orrmandula-műtét után), csak nem szabad taknyosnak lennie. Mostanában azért folyt az orra, meg mi is összeszedtük ezt az influenza szerű nyavalyát, de lassan sort kell kerítenünk a látogatásra. Megvan még egyáltalán a fül-orr-gége osztály? Vagy mehetünk még egyáltalán oda, ha nem oda tartozunk? Mennyit kell fizetni? Teljesen be vagyok kavarodva. Nem tudsz valami okosat mondani, hogy működik most a rendszer?

Külön programot én is szoktam csinálni, habár csak 2 gyerek van, de néha olyan jó, hogy csak az egyiket viszem magammal. Pl. boltba, játszótérre. Most vasárnap csak Gergőt vittem el biciklizni, és tök jó volt, hogy csak egyfelé kellett figyelnem. :lol: Grétike addig Mamával süteményt sütött. :lol: Képzelhetitek azt a segítséget :roll:

Na mára elhallgatok, jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

sziasztok!

Andi!

Van még fül-orr-gége, de fogalmam sincs, hogy hogy működik most a rendszer (meg nekik se :oops: :? :( ), de valami vizitdíjat szednek majd. De ha elmész a területileg illetékeshez, ott is előbb háziorvos, akkor ugyanúgy 600 Ft mintha ide jösz egyből és még a beutalóért való sorbanállást is megúsztad, nem?
Szerintem hívjátok fel Attilát, ő biztos jobban tudja. Megvan a száma vagy küldjem priviben?
Mikor jöttök? Most betegek a csajok, jövő héten meg ha minden jól megy Munchenben leszünk, de ha utána jöttök akkor találkozhatunk :wink:

Örülök, hogy tetszett Thomas :))
Most egy 4 évszekos képbe kezdtem bele, de rengeteg franciacsomó kell bele én meg olyat nem tudok, így amíg megtanulom addig félretettem 8) Meg egy másikat meg a csajoknak varrok, majd lefényképezem és felteszem, bár még félig sincs kész. Meg van tervben vagy száz :)) Nagyon rákaptam :) Köszi a kezdeti segítséget :)

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Az imént voltunk a magánrendelőben és megint láttam a babácskákat UH-n.

Minden a lehető legnagyobb rendben velük, ismét nagyot nőttek és felettébb virgoncak voltak mindketten megint. :D :D
(A-baba fejvégű, B-baba faros.) :D :D

Kiderült hogy egy placentán osztoznak. :D :D
(Jázmin és Márk esetében mindkét babának egy-egy lepény volt.)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál!!!
Nálunk is egy lepény volt a fiúknál és két burok, de máig nem tudták megmondani, hogy egy vagy kétpetéjűek, de nem is számít.
A lényeg, hogy egészségesek.

Puszi

Éva
éva75

Sziasztok!

Vadvirág!

Mi is örülünk, hogy minden rendben van a babákkal! :D

Érdekes, nálunk is ugyanígy volt, kezdetektől egy méhlepényt és két burkot láttak, és az első 7 hetes ultrahangon még mondták is hogy egypetéjűek, de utána már ha rákérdeztünk, azt mondták, hogy nem tudják..
Így mi sem tudtuk meg még a szülés után sem hogy egypetéjűek -e, vagy sem.
Viszont nagyon hasolítanak egymásra, még mindig nagyjából egyforma a súlyuk, magasságuk.

Jó hétvégét mindenkinek,
Ildikó
ildikó

Éva, Ildikó!
Köszönjük szépen, édesek vagytok! :D :D

Bizony, a legeslegfontosabb, hogy időben, éretten, egészségesen lássanak napvilágot a babácskák. :D :D

Mi sem csinálunk nagy ügyet ebből hogy egy- vagy kétpetéjűek-e, ha teljesen egyformák lesznek akkor egypetéjűeknek könyveljük el Őket, viszont ha csupán annyira hasonlítanak majd egymásra mint két testvér, akkor meg kétpetéjűeknek gondoljuk majd Őket. :D :D

(Persze még az is kiderülhet hogy nem is azonos neműek és akkor meg végképp egyértelmű... Hihi!)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!

Gondolom, mindenki élvezi a négy napos ünnepet és ezt a szép napos időt és azért nem jár erre senki.
Nekem reggel nyolc óta kint vannak a gyerekek az udvaron és csak enni-inni, wc-ni jönnek be, olyan jó lenne, ha nem romlana el az idő.

Jó pihenést mindenkinek!

Puszi

Éva
éva75

Vadvirág!

Nagyon régen nem irtam a babanetre semmit,de most bekukkantottam egy kicsit.
Az elsü hsz pedig egy nagyon jo hirrel indult,a Te ikerterhességeddel!
NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK,és minden jot kivánol Nektek!
Csodálatos nö és ÉDESANYA vagy,hatalmas lelki erövel!
Más talán beleroppant volna abba,amin Te keresztül mentél,de TE talpon maradtál és tovább tudtál lépni!!!!!!!!!!!!!!!!
EZ MINDANNYIUNKNAK PÉLDA LEHET,SÖT PÉLDAKÉPÜNK LEHETSZ!!!!!

Az ikrekterhességröl csak annyit irnák,hogy az orvosok az UH-n nem veszik eszre korán az ikerterhességet.
Nekem is a 12. héten derült ki hogy ikreim lesznek,és csak a 16.-on hogy hármasikrek!

Bocsi,hogy most másnak nem irok,majd egy kicsit visszaolvasok,megcsodálom a gyerköcöket,és majd akkor.

Jo éjt mindenkinek!
Bea
beatrix2

Bea!

Örülök, hogy írtál! Mi van veletek? Lányok jól vannak?

Puszi

Éva
éva75

Bea!
Köszönjük szépen, aranyos vagy! :D :D

Hát igen, hiszem hogy a gyászidő leteltével mindenképpen tovább KELL lépni egy ilyen tragédia után is és ugyanolyan vidámnak, mosolygósnak, pozitív gondolkodásúnak, energikusnak, nyitottnak (újabb és újabb megvalósítandó tervekkel) lenni akárcsak előtte.

Ez az egész család érdeke. :D :D

Pár éve is nagyon klassz volt megosztani veletek szinte hétről-hétre a csodás ikerterhesség 39 hetét és megnyugtató volt amikor a szülés után, majd a tragédia idején egy emberként mellettünk álltatok és biztattatok, hogy előbb-utóbb minden rendben lesz. :D :D

Most pedig isteni érzés hogy ismét köztetek lehetek! :D :D

Húúúúúúúúúúúúú, nálatok az UH aztán elképesztő lehetett. :D :D Először kiderül hogy ketten vannak, aztán meg pár héttel később hogy hárman. :D :D :D Jó lehetett! :D :D Biztos mindenki alaposan meglepődött, amikor elmeséltétek hányan is vannak tulajdonképpen a pocakban. :D :D

Mostonában hogyhogy ritkábban jössz errefelé?

Éva!
Már két napja esős idő van felénk, remélem hamarosan visszatér a melengető napocska, olyan kellemes lenne megint. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Örülök, hogy írtál. :) Már hiányoltalak.
Dolgozol?

Marcsi! Efgabi!
Ti is merre vagytok? :roll:

A mieink tuti kétpetéjűek, ui. különböző a vércsoportjuk. :) Bár, ha egyező lenne, akkor is látszik a különbség.

Eri
simones

Sziasztok!

Nálunk nem igazán történik semmi különös, ezért csak olvasgatok.
Marcsi nekem is eszembe jutott a napokban, nem tud róluk valaki valamit? Jól vannak?

Grétivel ma voltam a dokinál, mert olyan csúnya ekcémás a kis keze, meg a térdhajlata, és hiába kentük akármilyen krémmel, nem akar elmúlni. Most letiltották a tejes dolgokról, csokiról, mogyorókrémről, Túró Rudiról. Kérnünk kell időpontot allergiavizsgálatra, de lehet, hogy csak 1 hónap múlva kapunk. Addig próbáljuk kerülni a tejtermékeket, és továbbra is kenegetjük szorgalmasan. Most egy szteroidos krémet írt fel a doki végső megoldásként. Remélem javulni fog a helyzet.

Hozzánk is megérkezett az eső, a szél, a felhők. Pedig de jó lenne megint a szép, napsütéses, napocskás idő.

Puszi: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Lányok! Köszi,hogy emlékeztek még ránk,tényleg régen írtam .
a csajszik szeptember ota ovodába járnak,nagyon jol birják!
Eddig egyszerre még nem voltak betegek,sőt egyenként is csak 1-2 napot voltak itthon kis köhögéssel és náthával! Szoval lekopogom jo az immunrendszerük,meg az évek ota szedett vitamin is közrejátszhat.
Oktober ota járok dolgozni,az egész csak poénként indult.A fönökömnek volt egy üzeme már másfél éve,ahol senki nem dolgozott,én meg felajálkoztam.Ma már 7-en dolgozunk és így sem birjuk a megrendeléseket.Nem irom le részletesen,a honlapunk címe: www.magvaskorong.t-online.hu

Vadvirág!
Én téged soha nem foglak elfelejteni,hisz én olvashattam annak idején elöször a hsz-t, amit írtál,és orákig a gép elött sírtam,ötvenmillioszor visszaolvastam!
Pár hét mulva szintén a gép elött és szintén a te hozzászolásod miatt sírtam másfél órát,veled örültem a boldogság miatt,a kérdés miatt,hogy létezik-e lélekvándorlás,a megtört de boldog család miatt! Jobban nem is tudom leírni. Veled bizakodtam,reménykedtem mindig,veled örültem a babának,és most megint csak szorítok nagyon!
BÁR MOST RENDBEN LESZ MINDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mint tegnap is leírtam,példa lehetsz mindenki elött,melletted csak DOrist tudom megemlíteni,hisz Ő is sok nehézségen ment keresztül,és ugyanolyan optimista ,bizakodo és szeretetre mélto mint volt!
Puszi neki is!

Többiek! Bocs,hogy rájuk ennyire kitértem,hisz minden Édesanya egy hös,és Mi,akik ráadásul duplán (triplán)azok vagyunk ,mi mégjobban,hissz egyszerre kell szembenéznünk a nehézségekkel.
És ugye még a legjobb anya sem tud osztodni?!

Vadvirág! Töled,neked nem mondják ismerösök,ismeretlenek,hogy uristen hat gyerek!!!!!!!!!???????????? Engem evvel kergetnek az örületbe!
"Uristen öt gyerek!Hát nem irigyellek ...........stb..........

Bocs,egy kicsit hosszu lettem

Üdv mindenkinek:Bea
beatrix2

Bea!

Szívből köszönjük a dícséretet és az őszinte drukkot, megint annyian álltok mellettünk, hogy egészen biztos vagyok benne, hogy valóban minden a lehető legnagyobb rendben lesz a babácskákkal. :D :D

Fantasztikus hogy ilyen klasszul bírják a csajszik az ovit. Nagyszerű!!! Igazán ügyesek mindannyian! :D :D

Megnéztem a linket és szuper a munkahely!!! GRATULÁLOK! :D :D

Ohhhhhhhhh, persze hogy szinte minden 2. ember "huhog" és értetlenkedik ennyi gyerkőc hallatán. Hihi!

De mostmár eljutottam odáig, hogy jókat mosolygok rajtuk. Nem tudják milyen energia többletből maradnak ki és mennyi őrültségből, nevetésből... Plusz a legklasszabb fiatalítószer. :D :D

Aztán ott vannak azok akik kimontottan irigykednek, mert ugyan Ők nagyon is szeretnének nagycsaládot, csakhát a férjük hallani sem akar erről, vagy valamiért nem jön össze a bébi.

Szóval mi abszolúte nem foglalkozunk ezekkel a negatív beszólásokkal, a lényeg hogy mi mindannyian tökéletesen elégedettek vagyunk az életünkkel. Remekül érezzük magunkat, ennél klasszabbat el sem tudnánk képzelni, minden a lehető legnagyobb rendben, igazán boldogok vagyunk. :D :D

(Gondolom ha mindenki elégedett lenne a saját életével, önmagával és megfelelőképp nyitott lenne a világra, akkor örülne látva mások örömét és nem negatív dolgokkal szurkálódna. Szerintem ilyen egyszerű... Azaz szóra sem érdemes, szerintem egyetlen percig sem érdemes foglalkozni az ilyesmivel. :D :D )

Vadvirág
Vendég

Bea :)
Én is örülök, hogy jelentkeztél a munkához pedig szivből gratulálok!!!!! Bár nekem is ilyen szerencsém lenne majd januártól...elvileg szeptembertől kezdjük az ovit - ha Geri is szobatiszta lesz addigra - és januártól gondoltam majd dolgozni.

Köszi a kedves szavakat...hát sziven ütött megmondom őszintén... Mostanában eléggé hadilábon állok.... az optimizmusom...hát az meg elhagyott de remélem újra rám talál valahol...
Példaként azért nem állnék senki elé...mostanában nagyon nem vagyok megbékélve magammal és bizony gyötör a tény, hogy én mindenkinek csalódást okoztam....áááá bele se megyek mert annyira lehangoló. Tény, hogy a gyermekeimnek nagyon sok szomorúságot okoztam azzal, hogy széthullott a családjuk és ezzel bizony napi szinten szembesülök. Nem nagyon irogatok ide mert nem szeretném offolni ezt a topikot, de a "Gyermekét egyedül nevelő szülők" topikban szoktam irogatni :)

Andi:)
Sajnálom ezt a fránya ekcémát...remélem javulni fog:)

doris

Vadvirág!

Tökéletesen egyetértek veled! Engem a legtöbbször csak az bánt,hogyha megmondom hogy hány gyerek van,akkor rögtön felszisszennek! Van ahol kevesebb,van ahol több van és olyan körülmények közt,mint az állatok:(
A mai társadalom nagyon sajmálatos modon nrm tudja elfogadni a nagycsaládot!És ez kár!
Na meg az is kár,hogy azt hallhatjuk,hogy kiöregszik a magyarság,nincs elég gyerek!Akkor meg miért nem támogatják jobban a többgyerekeseket?Az a havi 50000 ft,ami egy kicsit kevesebb is,gyes gyanánt,az mire elég?
Szoval én még eddig egy olyan gondolkodásu emberrel sem találkoztam,aki megdicsért volna az 5 gyerekért!!!!!!!!!
És akkor én magyarázkodjak nekik,hogy mi csak egy harmadik babát akartunk,és véletlenül alakult igy?Vagy a 16. hét után szültem volna meg öket és így szabadultam meg volna tölük?
Röhej!Bele sem gondol sok ember,hogy mit mond.A lényeg az hogy nekünk örömet okoznak ezek a lurkok,és boldogok vagyunk velük!
Most már én is magasan teszek rá,hogy mit mondanak!
(Az oviba is az esik rosszul,hogy ha van valami elöadás,tölünk nem fogadják el a háromszoros árat,vagy csoportpénznek a háromszor 300 forintot,mondván fizessek csak egyre!Én azértis befizetem mindegyik gyerköcöt külön,mert nem vagyok rászorulva!!!!!!!!!
A másik dolog ezzel kapcsolatban,hogy lehet,hogy joindulatbol mondják,de ezek a gyerekek együtt mennek iskolába,elöbb-utobb felfogják a pénz értékét,és majd csufolják a lányaimat,hogy azért nem fizettek ti mert nincs pénzetek.Hát köszönöm,ebböl nem kérek! Csak az bánt,hogy ezt meg sem kérdezték,csak közölték!
Na elég a panasznappbol!

Vigyázz magatokra!
Bea
beatrix2

Doris!

Nagyon-nagyon gyorsan vond vissza azt,amit írtál!
Én végigolvastam annak idején az összes weboldalon,az összes topicban az írásaidat (majdnem mind),tehát tisztában vagyok a történtekröl!
TEEEEEEEEEE szerintem nem tehetsz az egészröl,az azokbol kivett dolgok alapján a férjed volt az ,aki nem nött fel a feladathoz!!!
Nem térek ki részletsen,mert nem tudom,hogy itt mi publikus és mi nem,ki ismeri a történetedet és ki nem,de te nem vagy hibás.TE EGY ÉDESANYA VAGY,AKI FÉLTI ÉS OVJA A GYEREKEIT ANYATIGRIS MODJÁRA,és mindent megtesz értük. És megint nem írom a mondandom többi részét.
Hogy egyedülállo szülö vagy,ráadásul ikregyerekekkel,az pedig már péld önmagában is.
Hisz közülünk mindenki tudja,hogy két egykoru gyerekkel sokkal nehezebb a boldogulás.

Mesélj egy kicsit a gyerekekröl!Geri szeme hogy van?És a kisasszonnyal mi ujság? Visszaemlékezve a képekre mindig olyan kis belevalo "kölkök" voltak.Most is olyanok?

És nyugi,Te még mindig a legjobb ÉDESANYA vagy,és erre ismét rá fogsz jönni Te is!

Bea
beatrix2

Sziasztok:)
Bea:)
Igen, amit leirtál az mind-mind igaz, de azért egy házasság-párkapcsolat széthullásáért mindenki felelős és nem minden ikres-korababás mamát hagy el a párja szóval nyilván rengeteg hibát elkövettem magam is. Tudok is néhányat de az már tényleg nem illene ide. Tény, hogy a következményeket most viselem és múlt év augusztusában abban biztam ez majd hónapról-hónapra könnyebb lesz de nem számitottam arra, hogy a békés és kultúrált különválás mellett is ilyen szinten szenvednek majd a gyerkőcök. Nehéz az Ő kis szintjükön megértetni velük ami ézért még számomra is érthetetlen...

Köszi egyébként jól vagyunk:) Lilcsike is megkapta a szemcsijét egy hónapja mert Ő is rövidlátó és Ő is a bal szemecskéjére épp mint Gerő :) És mint eddig annyi mindent az életben ezt az akadályt is nagyon kis simán és strammul vette :!: :D Hordjuk bőszen a szemcsit de az az érzésem, hogy valami nem stimmel mert továbbra is ugyanúgy hunyorog és eltakarja a bal szemét mint szemüveg elött. Visszamegyünka szemészetre és rákérdezek, hogy ez miért lehet :)
Geri szerencsére érzelmileg stabilabb viszont itthon még mindig Ő a kis Uralkodó és Elnyomó :lol: Októberben lesznek négy évesek és szeptembertől kezdjük az ovit ha minden jól megy :wink: Lilcsike már teljesen szobatiszta napközben a nappali alvás idején is de Gergő teljes egészében elutasitja a dogot. Mot már az ovit sem számlálgatom, nehogy ez okozza Nála a görcsöt. Az oviban bent voltunk és nagyon elvarázsolta Őket az egész kis ovis világ persze csak egy óra hosszára de pozitiv élmény volt úgy láttam :P

Mostanában a könyvek, a gyurmázás, rajzolás lettek a központi játékok:) Könyvekből a Kippkopp-Tiptop kosorzatokat imádják meg a Márti-s könyveket :) Néhány mesét fejből tudnak :)
Lilcsikénél tapasztalok szocializációs problémákat a játszótéren vagy ha nálunk van valaki de nem tudom pontosan, hogy a válás miatt vagy az érzékenyebb idegrendszer miatt lehet-e. Épp most vettem fel a kapcsolatot egy gyermekpszichológussal mert Őt a különköltözés nagyon megviseli és jó lenne valahogy okosan segiteni Neki :roll:

Viszont szivesen néznék képeket Rólatok :P A Lányok még mindig olyan egyformák :oops: :lol: És a többi gyerkőc hogy van? Munka mellett nem nagyon nehéz összeszervezni ezt a nagy családot?

Puszi
doris

Doris!
Én is úgy gondolom, ahogy Bea, fantasztikusan szuper nőci vagy és remek Mami. :D :D

Hidd el, eljön az ideje és előbb-utóbb Te is megint így fogod érezni, én ebben egészen biztos vagyok!!! :D :D

(Most még elég friss a dolog, ami történt, ez egyfajta gyász időszak ha úgy vesszük, természetes hogy marcangolod magad, ezen szinte mindenki átmegy akivel ilyesmi történt. Ne aggódj, bár talán most még nem hiszed el, de idővel minden szuper lesz újra!!! Sőt, talán még sokkal-sokkal nagyszerűbb mint valaha is volt. Majd gondolj rám hogy én ezt már rég tudtam. :D :D )

Bea!
Őszintén megértelek, mi is pontosan ezért nem veszünk igénybe soha semmiféle támogatást amit a nagycsalád miatt megtehetnénk, nem vagyunk tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének sem (ami pedig megintcsak sok kedvező dolgot kínál) és az oviban, suliban sem élünk a kedvezményekkel. :D :D

(Miért és miben különböznénk az átlagos két gyerekes családtól? Ez maximum abban nyilvánul meg, hogy nagyobb autóra van szükségünk és sokkal pörgősebb az életünk és a napi feladatok jobb szervezőkészséget, összhangot igényelnek, mint másutt...)

És abban is egyetértek, hogy lehet akár egy-két gyerekkel (szuper anyagiak és diplomás szülők mellett) is valakinek pocsék a házassága, ahol apa-anya egymást semmibe veszi, a karrierjére koncentrál, meg a partikra, külföldi utazásokra és mindeközben senki nem törődik a gyerkőcökkel. Sőt...!

Azt sem értem, amikor elkezdenek szinte védekezni egyesek, hogy hát Ők bizony nem tehetnék meg hogy kettőnél több gyerkőcöt neveljenek és elkezdik sorolni a miérteket.

De hiszen az égvilágon senki nem is várja el tőlük hogy többet vállaljanak be annál, mint amit optimálisnak gondolnak és senki nem kérdőjelezte meg (velük ellentétben) miért "csak" annyi gyereket nevelnek amennyit... :D :D

Az egész fura, hiszen az adott házaspárnak önmagának kell tudnia hogyan és mitől lesz tökéletes az élete.
Nem hinném hogy lenne két teljesen egyforma család, akiknek egyforma a gondolkodásmódjuk és az életszemléletük.

Ezért is érdekes, amikor valaki végérvényes, megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásokat tesz (és előszeretettel általánosít egy-két negatív példa hallatán-láttán) egy-egy ügyben, ráadásul mindezt a nélkül hogy valaha is lett volna esetleg ahhoz hasonló élet helyzetben is, mint az akiről olyan bátran véleményt alkot.

Azt gondolom leginkább a sajátmaga által megtapasztalt helyzetekről mondhatná el a véleményét, amit Ő maga már megélt valaha.
(Azaz ha még sohasem nevelt pl. 4 gyereket, nem is tudhatja pontosan milyen is az.)

Szóval szerintem amikor idióta és megalapozatlan, elhamarkodott véleményekkel találkozol, akkor tényleg egyik füleden be, másikon ki és csak mosolyogj ezen. :D :D

Az biztos, hogy mi soha senkivel nem cserélnénk, ennél nagyszerűbb, boldogabb életet el sem tudnánk képzelni. Minden pontosan úgy szép és jó, ahogy van, istenien érezzük magunkat mindannyian. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy ennyien írtatok!!!

Doris

Sajnálom, hogy még mindig ilyen nehezen viseled a válást, de semmiképpen sem hibáztasd magad, lehet, hogy kettőn áll a vásár, de nem te voltál az, aki elhagyta a családját és nem hiszem el , hogy olyan nagy hibáid lehettek, amelyekért ezt meg kellett tennie a férjednek. Tudom, hogy milyen jó lelkű vagy és még most is inkább magad okolod a történtekért, minthogy a férjedet hibáztasd bármiért is, de ez nem tesz jót neked! Most már sajnos el kell fogadnod ezt a helyzetet és próbálj meg végre boldog lenni! Gondolj arra, hogy annál nincs is nagyobb csoda, hogy itt vannak neked a gyerekek!!! Igaz könnyen írom ezt én, aki boldog házasságban él?! De azért nagyon kívánom, hogy gyorsan túllegyél ezen a sok szenvedésen és boldog legyél!!!

Bea

Ha ma tartod a névnapod, akkor nagyon sok boldogságot kívánok!!!
Gratulálok a munkádhoz! Én is egy hónapja dolgozom egy mérnök irodában, de még nagyon laza az állásom, még kb. 8-10napot dolgoztam összesen és legközelebb is csak jövőhét szerdán kell majd mennem, és a fizetést megkapom egész hónapra, mintha már dolgoznék, nagyon mázlista vagyok, az biztos.

Nekünk is sokszor tettek olyan megjegyzéseket, hogy szegény anyuka, három gyerekkel?!, pedig nekünk csak három van, de én ilyenkor megmondom nekik, hogy lehet, hogy háromszor annyi fáradtság van velük, de háromszor annyi az öröm is, amit ők okoznak nekünk azzal , hogy vannak nekünk!!!
Úgyhogy én már nem is törödöm az ilyen beszólásokkal.

Vadvirág

Te se törödj az ilyen "kedves" beszólásokkal, a lényeg, hogy ti így vagytok boldogok és semmi és senki más nem számít!!!

Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik inkább a karriert, a pénzt, az utazásokat választották a gyerekek helyett, de mi ilyenkor a féjremmel mindig azt mondjuk, hogy majd megbánják 50-60 éves körukban, hogy maguk maradnak, nem lesznek unokáik, akiknek éljenek és majd 70évesen is a tengerparton napozhatnak csak.
Dehát nem vagyunk egyformák.

Éva
éva75

Éva!
Naná! :D :D Ráadásul mondjuk 15 év múlva (49 éves koromban) is ugyanúgy napozhatok a tengerparton édeskettesben Apával... :D :D

És persze a gyerkőcökkel együtt is el lehet jutni bárhová, max. szervezünk egy nagyobb csoportot (barátok, rokonok, stb.) akiket magunkkal hívunk és akkor mindig van aki éppen ráér és szívesen foglalkozik a gyerekekkel, amig mondjuk mi éppen vízicsúszdázunk egyet-kettőt. :D :D

Szerintem mindenre van valami szuper megoldás, csak elég kreatívnak kell lenni... :D :D

Arról nem is beszélve, hogy szinte bármikor meglehet szervezni egy-egy olyan progit is, ami csak kettőnknek szól. :D :D (Pl. alkalomadtán 2 óra edzőterem, szauna, szoli, egyebek.)

Szóval nem érzem ebből a szempontból sem hátrányát a sok gyerkőcnek. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: