Zuzi, az úgy volt, hogy 25. szülinapi ajándékként apafej elvitt december közepén 2 hétre Buenos Airesbe tangót tanulni

itt akart "elvenni feleségül" egy hajón az öbölben

Persze azóta se sikerült elválnia meg az öböl is inkább egy koszos folyótorkolat volt, és csak kereskedelmi hajók voltak, semmi sétahajókázás

de nagyon romantikus út volt, életemben először ültem repülőn, és máris átrepültük az óceánt
Buenos Aires művésznegyedében, egy tangó panzióban laktunk és minden nap táncleckéket vettünk (még ezt is vállalta értem!

) este pedig a Milongában lötyögtünk

nappal meg várost néztünk, sütkéreztünk a decemberi tavaszban, jókat ettünk, sok matét ittunk, és elmentünk a kedvenc íróm/regényem (Cortazar: Nyertesek) helyszíneire, és az egyiknél még egy emléktábla is volt, és én akkor majdnem elájultam a gyönyörűségtől

aztán az ő kedvéért körbejártuk a La Boca stadiont is
És voltunk indián piacon, meg a Panamericanán is gyalogoltunk (ez az út Alaszkától a déli sarkig végig megy Amerikán, kis megszakítás van Kolumbia fölött a dzsungel meg a drogcsempészet miatt) és ez a világ egyik legcsodásabb városa, aranyosak az emberek, jó a hangulat, az utcákon is folyton táncolnak, délelőtt meg alszanak
És fordított irányba megy le a lefolyóba a víz és a másik oldalára fogy el a Hold

és a buszokat le kell inteni az utcán és a leszállás is "folyamatos"

és gnocchit csak hónap végén főznek az étteremben, amikorra elfogy a kosztpénz

egyébként meg szinte csak marhahúst esznek, ráadásul majd minden részét (egyszer szembenézett velem egy tányéron egy szem némi velő meg vese között) és van egy isteni és irtó édes édességük, olyasmi mint a karamell, a neve dulce de leche, és minden sütiben ez van és totál eltömít, és hozzá pomelót isznak de isteni könnyű gyümölcsös borokat is csinálnak, és ha dollárod van, te vagy a legnagyobb király és 3-4 dollárból ötfogásos ebédet kapsz. és még annyit tudnék mesélni csak mindjárt mennem kell vérszívásra
úgy tervezem, életem alkonyán leköltözöm oda és emilen küldöm majd haza a cikkeimet vagy a nyugdíjamból császárként tengetem gyönyörű napsütötte hétköznapjaimat, megírom a memoárjaimat és csak festegetek meg tangózom