A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Merci, bár már szerintem Te nagyon bent vagy a kórházban, és ezért nem olvasol, de azért minden jót kívánok neked!
Éjjel 3-tól 5-ig ébren voltunk, sokszor eszembe jutottál. Hajrá!

Györgyi, karalábélevest szerencsésen túléltük, semmi tünet. Jól vagyunk. :lol:

Tünde, igen, én is chicco löttyel.

Valentina, hááát ez nem túl vidám szüléstörténet. Ezt a babavisszanyomást én sem tudom elképzelni, hogyan is történik.
A lényeg, hogy otthon vagytok, egészségben! :D

Ancsa, Lara nagyon tündér azzal a kesztyűvel! Szép kislány... :wink:
Nálunk csütörtökön történt az első mosolygás, azóta is sokszor elbűvöl vele minket Sáricu.
Skype-ot most vettem észre, sorry...tegnap este nem én ültem itt, hanem a férjecském...én már aludtam. Mindig elfelejtem beállítani, hogy nem vagyok a gépnél.

Monacs! Te hová vagy ennyire eltűnve irgum-burgum. :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ancsa,
nem is tudom, meddig volt pöttyös, 2 hónapig biztos! Majd keresek képet és átküldöm, oké?

Masni
masni

SZiasztok!

Ancsa

Édesek a képek!!!!

Éjszaka

Jó volt! Lehet ogy átállunk? 7-kor letettem, aztán volt sírás, de azért elalud., 11-kor megjött Apa, persze felébredt a "csörömpölésre", de örültem mert legalább így megetettem még. Aztán 3/4 4-kor kelt, evett, aztán legközelebb fél 8-kor, akkor keltünk. Szóval megúsztam egy felkeléssel, mert 11-kor még nem aludtam. :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval mejd lesz valahogy, de inkább kelnék én háromszor, de már nagyon hisztis volt este. :roll:

Merci?????

Ancsa

Azt hogy vetted észre hogy kevés volt a tejed?

Kép
gyorgyi33

Ancsa!
Nagyon aranyos ez a kép Laráról! kis technika ördöge lesz, mert már most ismerkedik a számítógéppel. Mennyit MÁZSÁL a hercegnő? :lol:
Doki néni csak azt modta, hogy még van váladék benne és ennek a kiürülését kell segíteni. Kapott köptetőt. Fenistil cseppeket éjszakára, orrcsepet (bár már alig folyik az orra. :?: ) De tény hogy csúnyán, hurutosan köhög. :cry: Katának meg még be se gyógyult a szarvacska a fején, tegnap elharapta nyúnyám a nyelvét. Ezek mellett egy percig nem lehet unatkozni. :D :D
More Milk Plusz? az a helyzet, hogy ha valakinek az agyában blokkolódik a tejképződés, mert fél hogy úgy jár mint az első gyerekkel, akkor nincs az a bogyó ami beindítaná. Katánál addig járt át a nagynéném, míg magam is elhittem hogy nincs tejem, így őt csak 4 hónapig szoptattam. Szofinál kihúztam a kapucsengőt, kikapcsoltam a mobilom és szinte 6 hónapig be se engedtem. (8 hónapig szopott). Szóval biztos jó, csak nekem nem erre volt szükségem. Én tejfokozó gabonagolyókat csináltam/ettem, meg vettem az német ricinus olaj (vagy mi a nyavalya) homeot + az urtica urenst + napi 5-6 liter ásványvíz (nagyon szomjas voltam) + ittam a Laktoherb teát (Szofinak soha nem fájt a pocija tőle :D ) és tény hogy vettem párszor MMP-t is, de ha helyette C-vitamint adtak volna az is jó lett volna. Én közvetlenül az importáló csajtól vettem itt a Tétényi mellett és így kevesebb volt mint máshol. Ha érdekel az elérhetősége szólj, és megírom priviben!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa!
Nagyon ügyes Lara! Ez hihetetlen! Ilyen hamar .... :D :D :D

Merci!
Remélem a sok csuklás nem zavar annyira :lol: :lol: :lol: Hajrá! Szorítunk! (Ma ott mentünk el a Tölgyes Lakópark előtt, de gondolom már nem voltál otthon)
Oli nagyon ügyes, hogy már mindent a WC-be intéz el :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Tud valaki új híreket a kórházzal kapcsolatban?

Az is érdekelne, hogy arról hallottatok-e, hogy a kórházreform keretében megszűnik-e végül is a szabad szülész- és kórházválasztás. Mert valakitől azt hallottam, hogy erről a tervéről letett a kormány.

Amúgy jól vagyunk, a 12. hét vége felé járok, és most kezdek rosszul lenni, émelyegni. Ki hallott már ilyet? :o
Kedden voltam dokinál, 48 mm volt a CRL, pöttömke aludt, nem nagyon aktivizálta magát. Legközelebb 12-én megyek a kórházi uh-ra, akkor tarkóredőzünk (bár most is megnézte, és minden oké).
Nem tudom, itt ki a táblázatfelelős, de betenne minket is?
Név: Zsuzsóci29, baba kora kicst bizonytalan, egyelőre írjunk 12+2-t, elvileg itt születik, ha marad a Kútvölgyi, 2 tesó van: Áki 5 éves, Alexa pedig 2 lesz mához 3 hétre :)
Milyen adat kell még? (most nincs időm visszakeresni az utolsó táblát)

Mindenkinek szép estét!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsóci üdv. köztünk - mi még nem találkoztunk!
Kell még: születési éved, hol laksz ( város) kinél szülsz ( doki, szülésznő ) és a gyerekeid kinél születtek asszem ennyi.....

Látom, nincs ma túl nagy forgalom....
More milk plusz : én szedtem, minimálisat segített, de ahogy abbahagytam elapadt a tejcsim :cry: Azért aki teheti, próbálja ki, mert én olyat is hallottam, hogy teljesen visszahozta a tejet. Én nem hiszek abban, hogy "aki akar, az tud szoptatni" Én is akartam....

Merci: remélem már babázol......

Ancsa: nagyon édes Lara!

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:34-kor.
Vendég

Lilluska

Nagyon szépek vagytok!!!

Eni

Ha nagyon szépen megkérlek leírod nekem a MoreMilk Plus hatóanyagait, hogy mi van benne. Köszike! :lol:

Veronikusz

Milyen gabonagolyókat ettél? Azt hol vetted? Szerintem nekem van elég tejem, de azért érdekel a téma, biztos ami biztos. :roll:

Zsuzsóci

Sajnos nem tudok semmit a kórházról. Ja és jobbulást!!! Biztos csak egy kis utánlövés. :D

Kép
gyorgyi33

Zsuzsóci!
Szia! Név, lakhely /kerület, születési év, kinél szülsz, mikorra vagy kiírva, és ha lesz, szülésznő. És a tesók születési éve, és hogy kinél születtek.

Tünde

Ancxsa, igen, elmentem. Dögunalom volt, majd elaludtma, áradásul én ezt már mind tanultam, szigorlatoztam, stb. Viszont cserébe nem kell vizsgáznom, hanem vihetem a régi indexemet megmutatni, hogy én ue-t tanultam! :) Ennyi hazsna volt. Több se.

mtunde

Valentina
Huh, hát ezt a visszanyomás-dolgot énis nehezen tudom elképzelni!! :shock: :shock: Remélem azért Viktorral minden rendben van, jól eszik és jól alszik!?

Lilluska
Jaj, ezek a fotók isteniek! Mi nagyon ismerjük azt a vadasparkot, mivel volt rókánk és ott fogadták be, amikor már nagy volt! Meg a varjúnkat is oda vittük be!

Györgyi
Wow! Jól hangzik ez a fürdetés, én most úgy csinálom, hogy 9 körül kerül ágyba a Manó, így egyelőre még ki tudjuk húzni egy darabig, aztán el kell kezdenem egyedül fürdetni azt hiszem :( Jázmin ma is 7kor már aludt?

Ancsa
Dani 3 hétig nagyon pöttyös volt, aztán fokozatosan halványult neki! Emlékszem, még a szemhéján is volt pötty! De láthatóan egyáltalán nem zavarta, a doki is ezt mondta!
Nagyon jók a képek, pláne a síkesztűsek :lol:

Steffi
Nekünk Micimacis szőnyegünk van, de mi anyóstól kaptuk, aki Veszprémbe vette valahol, de elég kicsi, ha már kiköltözködünk a babaszobából, kell oda egy nagyobb szerintem! Tényleg, külön alszotok már Martinnal? Mi sajna most visszavontuk ezt az ötletet, mivel Dani sokszor felsír az éjjeli etetés után és csak a cumija nyugtatja meg és nem akarok mindig átrohangálni hozzá! (kipróbáltuk és akkor is ezt produkálja, ha külön szobában alszik)

Merci
Hajráááááááá!!! :D

Veronikusz
És még mondják, hogy az anyukák élete milyen kiegyensúlyozott és zavartalan, hogy a családi idillt élvezhetik otthon!! Hihetetlen, hogy milyen aktív leányaid vannak :lol: :lol:

KépKép
barimami

Lilluska!

Nagyon jók a képek!

Adrianya válaszolt valakinek a rossz élménnyel kapcsolatban?
Vagy azóta nem jelentkezett?.....

Szép estét mindenkinek, ha már napközben ilyen pocsék idő volt! :(
Vendég

Szia Gabi!
nem, nem válaszolt Adrianya.

Ja, és Lilluska, nagyon édes képek!

mtunde

Sziasztok!

Györgyi, köszi szépen már jobban is vagyok. Igazán csak akkor van hányingerem, ha valami kellemetlen erős szagot érzek.

Cancan
Hiányzó adatok: Budaörsön lakunk, 1978-ban születtem, Ákos 2001. nov. 29., Alexandra pedig 2005. 03. 24. Mindketten Mészáros doktor úrral és Várnai Gabikával. Ha lehet most is így szeretném. A kiírás időpontja bizonytalan, egyelőre írjunk 2007. 09. 13-t.
Előre is köszönöm, hogy betesztek a táblába. :)

Szép napot kívánok mindenkinek, remélem, most már jön a tavasz, és vele a játszóteres időszak, mert szegény gyerekeim már elvonási tüneteket mutatnak. :lol:

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Barbi!
Hát nem semmi a két csaj teljesítménye, de szerintem a többiek is tudnának mesélni. :lol: :lol: :lol:

Különben Szofi 3. éjjel, hogy csak egy kis teát kap és kb 5.30-6-ig kibírjuk kaja nélkül. Igaz emellett vagy 10-szer (de van hogy többször) is fel kell hozzá kelni, mert sírdogál. :cry: A teát viszont olyan nagy örömmel issza, hogy félek mindig fel fog érte kelni. Lehet most éjjel tea előtt vízzal fogok próbálkozni. 8)

Györgyi!
tejtermelét fokozó golyó: kb 3db/nap ajánlott (én többet ettem, mert finom volt. Család is folyton rájárt :D :D :D )
250gr búzapehely, 150gr árpapehely, 100gr zabpehely, 100gr kesudió, 150gr vaj (nem margarin!),150gr barna cukor
Én a pelyheket már darálva vettem a Móricz mellett. Ha nem úgy veszed, le kell apróra darálni + a kesudiót is. Az előbbieket SZÁRAZON meg kell pirítani (pelyhek + dió), hozzáadni a vajat, cukrot + annyi vizet, hogy formálható massza legyen. Elvileg golyókat kell formálni, de én csak beleraktam a masszát egy műanyag fedeles edénybe és kanalaztam amikor gondoltam. ha kedved van, formázhatsz belőle 2-3 cm-es golyókat. Sok sikert! mi ez BIOSÜTINEK hívtuk. Bárki eheti és még egészséges is! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok! SZiasztok!!!

Képzeljétek Jázmin tulajdonképpen végigaludta az éjszakát!!!! A kis édes! Este fél 7-kor szopizott, aztán 7-kor ágyba is tetem, 7.10-kor már aludt. Aztán 10.45-kor moccant kettőt és gyorsan kivettem és megpróbáltam megszoptatni, mert még ilyenkor úgyis fennt vagyok. Aztán 2-kor azt hittem felébred, mert álmában nyöszörgött, benyomtam neki egy cumit. Aztán reggel 7 óra 10 perckor kezdett nyöszörögni, de akkor is csak azért, mert hatalmas pukikat nyomott szegény. De fél 8-kor muszály volt megszopiztatni, mert a cicim azt hittem szétrobban! Döbbenet volt. Most történt először, hogy több mint 8 óráig nem szopott. !!!! Szóval isteni éjszaka volt, csak így sem aludtam sokat, mert 3-4 között, amikor szopni szokott mindig kipattant a szemem. Pavlovi refleX????
:roll:

BArbi

Szóval szerintme ne félj változtatni. De szerintem Dani úgyis jelzi neked, mert Jázmin nagyon jelezte. :lol: :lol: Ja és ne félj az egyedül fürdetéstől, nekem muszály háromhetente 7 estén át, az elejétől fogva. De Jázmin imádja. Kicsi víz és el is engedheted iszonyúan pancsikol, sikoltozik, nevetgél, bár utána brutális a fürdőszoba, meg én is tiszta víz vagyok. De nem baj. :))

Merci???? Izgulok érted!!!

Eni

Elfelejtettem ínri, hogy nem az Árkádban voltunk, hanem az Obiban. Mindent megvettünk Anyának ami kellett, Jázmin semmit sem csinált, aludt a babakocsiban, kicsit nézelődött, aztán megint aludt. Teljesen jó volt. A kengurut én APa nélkül nem merem kipróbálni, mert nincs hozzászokva és tutira nem aludna el, csak sírna. De a babakocsi így kényelmesebb is és jól elvolt benne.

Kép
gyorgyi33

Veronikusz

Köszi, ez nagyon finomnak tűnik. Miért csak 3-at lehet enni belőle?

Kép
gyorgyi33

Lilluska,
helyesek vagytok nagyon!

Barbi,
hát nektek meg honnan volt rókátok???

Gabi,
nekem nem váalszolt adrianya, pedig érdekelne

Györgyi,
nagyon ügyes a kis Jázmin! Reméljük ez a jó szokása meg is marad! Én is sokáig felébredtem és füleltem, hátha Máté ébredezik :-) majd megszokos egy pár nap alatt, hogy alszik a baba :-)

Masni
masni

Sziasztok lányok!

Nagyából vissza olvasstam amiket írtaok, és köszönök mindent nektek. 8)

Vikusom nagynehezen elaludt, de nagyon nyügös volt az éjjel és most is a volt amig elnem altattam.

Tudtok valamit Merciről???

valentina

Masni

Hát én is remélem, nálatok úgy maradt? És nem lett kevesebb a tejed? Mert ugye azt mondják, hogy ha ritkábban szopik egyre kevesebb lesz.

Valentina

Nem tudok semmit Merciről, de már izgulunk!

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
ehetsz nyugodtan többet is. Én is többet ettem. Csak gondolom tejtermelés fokozásához nem kell több. De ártani ennyi bio cucc biztos nem árt.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi
Juj, de jóóó nektek! Jázmin tényleg egy kis angyalka! :lol:
És hogy tudod elengedni fürdetés közben? A hátára lefekteted? Nem lepi el az arcát a víz?
Nekünk meg volt az év legrosszabb alvása :cry: Dani negyed 10kor aludt el, utána negyed 1kor felébredt és 2ig kb 6x kellett visszatennem a cumiját, akkor nem bírtam tovább megetettem, majd fél 5kor is kénytelen voltam, mivel állandóan felébredt, majd az ágyunkban aludt 7ig :cry: Teljesen kész vagyok, aludtam 1,5 órát (férjem vigyázott Manóra), de még mindg ki vagyok készülve...
Pár napja pedig napközben is nagyon nehezen alszik el és akkor is állandóan vissza kell tenni a cumit a szájába, nem tudom, hogy mi lehet vele! Azt hiszem az oltás óta van ez, lehet, hogy akkor felborult a biológiai egyensúly és azóta nem jött helyre :cry:

Veronikusz
Hmmm, ez nagyon fincsin hangzik!! :lol:
Talán még kell egy kis idő Szofinak, amíg átáll, nem? Én a mai éjszaka után gondolkodom, hogy egyszer teát adok Daninak, mert az éjszakai 2 etetést nem nagyon bírom

Masni
Apukám nagy állat- és természetbarát, így ha bármilyen állat elárvul, gyakran hozzák el nekünk és apa felneveli őket! :D Már volt rókánk, nyestünk, nagyon sok csókánk, varjúnk, szarkánk, ormányos medvénk, mókusunk, még egy pici vadmalacunk is, de őt sajnos nem tudtuk megmenteni! :(

Hány hónaposan tudja a baba betenni magának a cumit? :?:

KépKép
barimami

Jaj! ez nagyon szar ez a Babanet. Válaszoltam Barbinak 4 órája erre sehol semmi. :twisted:

Barbi!
Szóval Szofi nagyon issza a teát, így lehet most éjjel víz lesz az első kör. Hátha ezért már tényleg nem kel fel. 8)
Te mért akarod teáztatni? Nincs tejed? vagy csak ritkítani akarod az etetést éjjel? nekem az volt a dilim, hogy minnél többet szoptatok, annál biztosabb hogy tovább tudok szoptatni. (én minimum 3-szor etettem csak éjjel :oops: ) De erre a lányok már rácáfoltak, mert sokan írták, hogy már nem esznek éjjel és sok tejük volt. Szóval ezt Te érzed!

Még valami amit el kell mesélnem, mert szeritem olyan aranyos. Kata valahányszor meglát pucéron, rögtön jön oda, hogy ő kér egy kis tejet. :D :lol: Ilyenkor mindig ki kell fejnem pár csepp tejet, amit ő elégedettem lenyalogat. Ma is ez volt. Úgy sajnálom, hogy őt nem sikerült olyan sokáig szoptatni.
:cry: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Mi van itt? mindenki csavarog? :lol: :mrgreen:
de jó. Mi se lenénk itt ha Apuci nem dolgozna hétvégén is. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lilluska!
Nagyon jók a képek és nagyon szépek vagytok! :D (ez is elveszett az üzenetemmel együtt)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Na, már jó rég nem voltam, olvastalak titeket, csak nem volt időm írni. Már nem tudom ki ajánlotta a banánturmixot, de azzal is próbálkoztunk, köszi! Igazából elég fura a kiscsaj, mert ugyan a banán jobban bejön neki kanálból, mint az alma, de azért az sem az igazi. Viszont, ha egy gerezd almát a kezébe adok, azt évezettel csócsálja. És ma anyóséknál ebédeltünk, a desszertnél Léna az ölemben volt, én próbáltam inni (narancs-marakuja levet), és teljesen rácuppant a pohárra. Nem ivott belőle sokat, de szerintem nagyon ízlett neki. Viszont ebben ugye volt cukor... Remélem nem csináltam vele nagy bajt... Lehet, hogy a savanykásabb ízek jobban bejönnek neki? Vagy tényleg csak a kanállal van baja? Na majd holnap megpróbálom itatni.

Györgyi! Amikor Léna először aludta át az éjszakát, akkor másnap reggel én is azt hittem, hogy "kidurranak" a melleim, amelyikből nem szoptattam, azt le is fejtem. Aztán szép lassan beállt, ma már általában 8-kor eszik utoljára, az majdnem 1 órás és két ciciből, aztán másnak reggel 7 körül az egyikből, és 11 körül a másikból, és nincs semmi gond, nem lett kevesebb a tejem, vagy legalábbis Léna nem szólt. Mert ugye már nem mérem, hogy mennyit eszik. De még ma is van, hogy eláztatok melltartóbetétet. Szóval szerintem ne izgulj!

Barbi! Szerintem is próbáld ki a kevés vizet, Lénának is nagyon bejött! Épp csak annyit engedj a kád aljába, hogy ha elengeded, akkor ne süllyedjen le a feje a víz alá.

Veronikusz! Nagyon édes lehet Kata, amint tejet kér! Drukkolok, hogy jobbak legyenek az éjszakáitok!

Valentina! Nagyon édes Viktor! Én is ijesztőnek találom ezt a visszatolásos dolgot, főleg azért, mert Lénának is kétszer a nyakán volt a köldökzsinór, de meg tudott születni szerencsére. Mondjuk mondták is utána, hogy jó hosszú volt a köldökzsinór. De gondolom még nem volt kint rendesen a buksija, mert onnan nem lehet visszatolni, vagy igen? Remélem most már minden oké!

Majd még jövök, most megyek szopiztatni!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Barbi

Nem biztos hogy az oltás. Tegnap éjjek teljes holdfogyatkozás volt és hidegfront. Ez mind lehet ok. Megaztán tényleg lehet hogy éhes volt. A védőnőm mindig azt mondja, hogy 3 hónapos korban van valami váltás, mindent egy kicsit másképpen csinálnak valaki jobban, valaki észre sem veszi. Ezért szokta azt mondani, hogy Jázmin jó alvó, de lehet hogy nem lesz ez mindig így. Szerintem szopiztasd, ha felkel mindig, lehet hogy most több tejre van szüksége. Veronikusz írja, hogy teáztatni akarod. Ugye nem? Vagy miért?
Én is állandóan azon parázok, hogy nehogy kevés legyen a tejem, most is kevesebbet fog szerintem hízni mint szokott egy hét alatt, de végülis nagyon jól érzi magát, vigyorog meg gagyog, csak sírna ha éhes lenne nem? Biztos ez minden anya parája. Ja és kiderült, hogy elég szar a mérlegünk, pedig olyan van mint a Kútvölgyiben. Az a Tefal. Ha kétszer egymás után közvetlen ráteszem Jázmint teljesen eltér. Van olyan hogy 40 g-al!!! Hát nem mindegy hogy 100 g-ot szopik, vagy 140-et. :roll: Ráadásul ő napközben sem igényli már a három óránként kajálást. VAn amikor 4-re, három és félre eszik, nagy ritkán 2 és félre. De csak tudja, remélem. :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Zsofi:
Szerencsére még nem volt kint a feje.
Csak lentebb csúszott és picit látszott a feje, állitolag, mert onnan még nem láttam magam. Csak amit körülöttem mondogattak, abból következtettem és amit utána elmesélt Böbe. :lol:

Jó lenne tudni, hogy mi van Mercivel.
Jó éjt mindenkinek.
V

valentina

Zsófi

Egyszerre írtunk! Azt olvastam valahol, hogy az nagyon jó, ha a kezébe adod néha a kaját, mert így jól megtanul harapni. Ki gondolta hogy ez is probléma lehet? Mármint a harapás megtanulása. Pedig állítólag elég nagy gond, úgyhogy szeritnem az nagyon jó, hogy tetszett neki az alma a kézben.

Hát én nem nagyon áztatok el melltartóbetétet. Max ilyenkor mint tegnap, amikor ritkán eszik. És simán midig két mellből etetek, hogy tutira elég legyen. Sőt este eszi pont a legkevesebbet, mert szerintem akkor van már a legkevesebb tejem.

Kép
gyorgyi33

Barbi

Ja, a fürdetést elfelejtettem. Nem kell sok víz a kádba, csak max 10 cm-nyi. Egyszerűen belefekteted és elengeded. Csak a fejét kell egy picit fogni én az állánál, vagy a füle mellett szoktam, hogy ha félrerántja a fejét akkor ne igyon egy nagyot. :lol: Tényleg nagyon bírja. :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
nálunk többé-kevésbé így maradt, aztán egyszercsak végig aludt. Tejtémában nem tudok nyilatkozni, nekem mindig is kevés volt. Ahogy a lányok hozzászólásait olvasom, néhány nap alatt alkalmazkodik a tejecske az új helyzethez.

Barbi,
aranyos apukád lehet! Cumiügyben annyit tudok, hogy Máté még mindig nem tudja visszatenni...

Masni
masni

Hát Lányok,
Beni tegnap és tegnapelőtt délutántól olyan nyugtalan volt, sehogy nem volt jó neki. Lehet, tényleg hogy a holdfogyatkozás meg a front az oka.... Fene se tudja, de az a lényeg, hogy ma minden visszatért a régi kerékvágásba. :lol:
Barbi: Beni már berakja a cumiját magának :!: :lol:
Viszont forogni nem forog. Kb. 2 hete megmutatta, oszt ennyi..... Kis lustaság.
Zsuzsóci: akkor itt vagy a szomszédomban. ( Budakeszi) , ja és én is 78-as vagyok, és nekem is van egy Alexandrám, aki 03. 25-én született, igaz 2002-ben. :lol:
Mi punnyadtuk egész hétvégén, nem voltunk sehol. Pedig annyira szerettem volna egy nagyot sétálni pl. a ligetben, de erre igen ramaty idő volt. Igaz ma már jobb, de nagyon nagy szél fújt. Remélem jövő héten tényleg itt a jó idő!

Ja, ma voltunk anyósnál és beszélgettem is vele. ( nem a múltkor történtekről, hanem a hétköznapi dolgkról) Tök úgy tesz, mintha semmi nem történt volna..... :shock:

Györgyi: Jázmin nagyon ügyi az éjszaka miatt. Szandi is kb. ennyi idősen aludta át először, Beni pedig kb. 8 hetesen. Azóta is tartja a jó szokását, remélem így is marad.

De jó lenne Merciről tudni valamit....

Eni, Gabi
- olyan ritkán vagytok......

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Lilluska!
Annyira szépek vagytok!!!!!!!!!

Barbikám!
Remélem a ma éjjeletek sokkal-sokkal jobb volt!!!!!

Györgyi!
Hát Jázmin nagyon ügyike! Martin éjjel még azért 1x biztos ami fix felébred. De a mai éjjelünk nagyon nem jó volt. 2-3óránként keltem hozzá. Nem éhes volt hanem nagyon nyugtalan. Tuti az idő és a telihold!

Na, majd jövök.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jó reggelt!

Veronikusz

Képzeld mondtam a dokimnak a gabonagolyót és elkezdett nagyon nevetni. Kiderült, hogy ezt ő hozta be Magyarországra sok éve, de nem pelyhekből kell csinálni, hanem búza, árpa, és rozs Lisztből. A kesudió, a vaj és a barnacukor stimmel. Azt mondta, hogy már átalakult az eredeti, az internet, meg a félreértések miatt, de fontos hogy liszből legyen és ne zab, hanem rozs legyen az egyik. Jó mi? :lol: Nincsenek véletlenek. :roll:

Heni, Steffi

Hát ma éjszaka már nem aludt úgy mint tegnap. Felkeletem hozzá éjfélkor és fél ötkor, de nem baj, mert szépen visszaalszik, és nincs az a kínlódás este 9-ig. Ez volt a lényeg. Csak én attól féltem, hogy megborul és majd lesz sírás-rívás. :lol: Steffi működik a terasz?

Barbi

Írtam privit. Éjszaka?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok! :D

Heni, jó, hogy hiányolsz... De te sem vagy valami gyakran. Beni nem lusta. Megmutatta. Majd csinálja. :!: Voltunk a ligetben, jelentem, de minket elfújt a szél, a fülem még most is fáj.

Mentségemre legyen, hogy hétvégén egy kicsit többet családozok, 3asban tök jó; csavargunk, filmet nézünk, játszunk Benővel. :wink:

Györgyi, egy cipőben járunk... De hidd el, amíg a babák édesen szuszognak és kiegyensúlyozottak, addig tényleg nincs gond.

Steffi, meg sem köszöntem, hogy Nimi vállalta. Köszi. Tök mindegy, melyik rész van meg. De amikor adták a sorozatot, akkor nem nagyon néztem, na meg gőzöm sem volt, hogy mégis mit nézek... Most már egész más lenne. Martin pedig egy cukibogár.

A babák is amiatt feszültebbek, amiért mi. Front, ohne tél, hirtelen tavasz vagy mi... :? Kép
vbea

Hahó!

Ancsa!
Jajaj! Mit mondtam, amit nem kellett volna? De remélem, Te sem mondasz el mindent?

Mi a hétvégén ismét megismertük egy újabb kórház ügyeletét, mivel kilánykám fejreállt a kismotorral és lett egy seb a homlokán. nem tudtuk, össze kell-e varrni, meg nincs-e agyrázkódása, úgyhogy János kórház gyereksebészet. Hálistennek, úgy néz ki, nincs banagyobb baj, de nagyon megijedtünk. Ha elgondolom, hogy a Kútvölgyi szülészetet a Jánoshoz akarják csapni... Kútvölgyi és János ég és föld. A Jánosban össze-vissza kell kóvályogni, mire megtalálja az ember a megfelelő épületet. (Eni, szerintem te megszültél volna, mire megvan a szülészet... ) És az épületek állapota! Mindenhol ki van írva, hogy 2 méteren belül az épület mellett ne parkoljanak, gondolom, az épületek állapota miatt.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!
A pehely = összelapított mag, és mondtam hogy jól meg kell darálni, ezért én már őrölve veszem, mert béna vagyok. :lol: De az a fő, hogy HASZNÁL! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Na, itt vagyok végre!

Györgyi
Az az igazság, hogy én pont az ellenkezőjét tapasztalom, ha kimarad egy szopi, ill. ritkábban eszik, sokkal több tej termelődik és ezt már mások is modták nekem! Ha gyakrabban szoptatok, nm érzem, hogy több tej termelődne! Pl. ma a hajnali etetésnél már 2 mellből kellett etetnem, pedig ilyen nem volt már 1 hónapja!(amikor felkeltem, már akkor éreztem, hogy nem igazán van sok tej a mellemben, tehát nem attól van, hogy Dani többet eszik) Ezért gondoltam, hogy ha éjjel ilyen gyakran kel, akkor az egyik etetést kiváltom vízre vagy teára, plusz akkor talán nem fog felkelni.
Sajna a ma éjszaka se volt jó, nem tudom mi lehet a baj, még mindig a holdállás?
Receptet anyának elküldtem, ő fogja kivitelezni nekem! :D

Steffikém
Sajna Dani továbbra is nyűgi, napközben sokat erőlködik, meg pukizik, mintha picit visszajött volna a pocifájás vagy nem tudom... Éjjelünk se volt túl felemelő, negyed 10kor próbáltam altatni, nem akart elaludni, végül 10kor altatta el apa, majd éjfélkor felkelt, akkor hiába ringattam, nem segített, végül betettem magunk mellé az ágyba és így kihúztuk 3ig, akkor kaja, majd fél 6kor megint kelt (persze közben vagy 3x keltem, hogy betegyem a cumiját), utána pedig már csak 1 órára aludt vissza :( Ti hogy vagytok??

Zsófi, Györgyi
Ma kipróbáljuk a pici vizet, majd beszámolok!

Eni
Benedek nagyon cukika a fotón, olyan kis csalafintán néz! :wink:

Heni
Hú, akkor már csak 8 hetet kell kibírni! :wink: Dani iszonyat cumis, állandóan tologatom neki vissza, mert kiejti, utána meg sír. Néhányszor már megfogta és kiszedte a szájából, de visszarakni persze még nem sikerült neki, a rossz felét próbálta belenyomatolni a szájába :lol:

Huh, megint sírdogál, rohanok!

KépKép
barimami

Sziasztok,
rég jártam erre én is, nem is tudom visszaolvasni a történteket.
a gond az, hogy Mikolt nehezen alszik el, sokat görcsöl még mindig. (ahogy olvastam, ezzel nem vagyunk egyedül) most meg társult hozzá az is, Ricsi nem akar elaludni este, csak akkor, ha valaki ölében aludhat, pedig 10 hónapja önállóan alszik el minden este és mindezt ő akarta így annak idején is, nem erőltettünk semmit. úgyhogy, most apa is szolgálatban van esténként, mert tuti, hogy egyszerre kezdenek sírni mindketten.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Györgyi!
Nem is válaszoltam, de hülye vagyok: igen nagyon bejött az erkély!!!!!

Eni!
Édes cukorpofa Benő!!!! :lol: És már ő is 1hónapos 1hetes?? Őrület. Még most írta a barátnőd, hogy megszületett...
Hidd el, örömmel vállalta, hogy kiírja :wink: :lol:

Kriszta!
Hát a János tényleg nagyon gáz. 1x-2x én is voltam ott. 3/4 óra volt mire megtaláltam az épületet, ahol a barátnőm feküdt :?

Barbikám!
Most nem tudok mit mondani. Szegény Dani, szegény Te!

Manóka!
Halkam kérdezem, mint hozzá NEM értő: testvérféltékenység a háttérben?!

Merci!
Te babázol!!!!!!! :lol:

Képzeljétek 2órát sétáltunk, annyira jó idő van, hogy a hülye overált sem adtam Martinra és olyan jót csicsiskált a babakocsiban, mint még soha!!! Én meg jól elfáradtam és most én is szeretnék egy kicsikét szundizni.

Gabi?!
Marcsi? Te jól eltűntél... :?:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Heni, és te tudtál hétköznapian bezsélgetni anyósoddal?

Manóka, sajnálom, hogy fokozódik a helyzet. Remélem, csak átmeneti Ricsinél ez a kisbaba-állapot.

T

mtunde

Eni, édes a Manócskád nagyon, de nagyon!!!

Steffi, Heni, kösz, hogy hiányzom, itt vagyok, sok dolgom volt ma: ablakpucolás, és egyéb nyalánkságok. Olyan jó idő volt, ezt nem hagyhattam ki! :lol:

Lányok, gondoltam egy merészet, és megkerestem Merci férjét az iwiwen. Érdeklődtem Merciről, és Benőről, és ezt a választ kaptam, ide másolom:

"Helló!

Vasárnap reggel 6.17-kor császárral megszületett Benjámin André, 4.95 kg-val és 59 cm-el.A mami ma már lábrakelt.Valószínű,hogy pénteken elhagyják a kórházat és hazajönnek.

Üdv
Misi"

Szóval csajok lehet örülni! :lol:

Merci, nagyon sok boldogságot nektek!!!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Tényleg jó nagy babóca lett Benjámin, ihaj!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabi!
De jó, hogy jöttél!

Merci!
Sok boldogságot a fiadhoz! Nem semmi súllyal született!!!!!!!!!! Ügyes vagy nagyon!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

MERCI! Sok boldogságot Benjámin Andréhoz! Nagyon ügyesek vagytok!

Gabbó, de édi vagy, hogy érdeklődtél... :wink:

Ahan, Benőm csodamuki. Köszönöm.
vbea

Barbi, Veronikusz

Megcsináltam a golyót! Isteni finom, én egyszerre meg tudnám enni az egészet. Elmentem a Mórizchoz, ott van összedarálva a három féle cucc és mindent készen adnak hozzá, csak kérni kell. :lol:

Barbi

Én is ugyanígy érzem!! Nem termelődik több ha többet eszik. Ja és az alvás: ha Jázmin cumival alszik el, ugynilyen szarul alszik valahogy egy csomószor felébred és vissza kell adnom a cumit. Csak néha sajnálom sírni hagyni és ha nem alszik el 5 perc sírás után odaadom a cumit. Lehet hogy rosszul teszem?
Lányok
Viszont teljesen kész vagyok, mert képzeljétek a héten már inkább 4 óránként evett, éjszaka kihagyott egyet-egyet és nem hízott semmit!!! Most mértem és ugynúgy 5700 g, mint múlt ét kedden. Hát holnapig már nem fog sokat hízni. Annyira kétségbe vagyok esve! Pedig annyira jól szokott enni, de most ezen a héten valahogy nem igazán. Ja és nagyon sokat van már ébren. Ezért gondoltam hogy esetleg kevés a tejem, de közben meg naponta lefagyasztok több mint 150g-ot! Volt már ilyen valakinek??? :cry: :cry: :cry:

Eni

Annnyira édes!!!!!!!!!

Merci

Nagyon gratulálok nektek!!!! Miután kipihented magad várunk!

Marcsi?????

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Nekünk is olyan tefal mérlegünk van. És ha hiszed, ha nem mikor 3hónapos volt Martin ugyanez volt. 3 héten keresztül 6200grammnak mértük (1héten 1x vasárnap mérlegelünk) én tök kész voltam, és akkor kezdett el nem aludni is. Túl sok az inger és 3hónapos koruk körül kezdenek rájönni, milyen sok érdekes dolog van idekint. Ne aggodj, szerintem ez természetes. Mi egyébként most is 3hétig 7500grammnak mértük, tök kész voltam, de a férjem nyugtatott :!: (én szoktam őt), hogyha baj lenne nem mosolyogna, nem lenne pisis-kakis pelenkája stb. Szóval no para és nyugi! 3,5 hónap alatt még sokat fog hízni!!!!!!!
Ez persze csak az én véleményem.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Drága Steffi

Annyira jó hogy írtál, esküszöm nyugodtabban alszom. :lol: Egyébként holnap pont jön reggel a védőnő, remélem kiokosít. És tényleg lehet hogy sok az inger. Szopi közben is mindenfelé nézeget, kiköpi a cicim és vigyorog rám ezerrel, szóval nem valami éhes. :roll: Kakilni hetente egyszer kakil, kb. Pisi az van. :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Na már ezért megérte 'okoskodnom'. Egyébként Martin is szopi közben, ha bejön az apja akkor is elfordítja a fejét, vagy ha a zenében valami effekt van akkor is. Izgágák. :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Merci!
Gratulálunk! Nagyon ügyesek voltatok. Sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejecskét! :D :lol:

Györgyi!
Nagyon örülök, hogy izlik. Mi is szeretjük. Múlt héten is csináltam. :D
A gyarapodás pedig hullámzó. Vannak fejlődési ugrások. Ne aggódj! Aki ilyen korán már kitolja magát, az szépen fejlődik. :D és ez látszik is rajta. :D

képzeljétek! hajnalban bementem a gyerekszobába és csak a Szofi volt az ágyában. Kata kiment hálózsákban a nappaliba és ott aludt a fotelban. :lol: Kis holdkóros. Én is az voltam, de kinőttem. :lol:

Ja! van valakinek tapasztalata a Pokrivtsák diétával kapcsolatosan? www.slimport.net

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: