Anikó, én úgy tudom, a Fehérvári úti sztk-ba a körzeten belüliek járnak, és Érd nem ide tartozik. Csak nem a Söfiben szültél volna? Mert most onnan küldik el tömegesen a kismamikat. Vagy más a gond?
Én dokim Dr. Faludi Pál, középkorú, sokat tapasztalt, szülésnél tök megnyugtató, terhesgondozáson mindent elmagyaráz - de azért kérdezni kell, és lehet is. Egy háklija van, hogy a kismama ne hízzon el. És van egy adag szarkasztikus humora, ami vagy bejön, vagy nem. Magánrendelője a Petőfi híd budai hídfőnél, a MOL székházban van.
Telefonszámot sajna nem tudok mondani, én sztk-ba járok hozzá, de ha érdekel, biztos lesz itt, aki tudja a számát.
A
www.TV2.hu honlapon a Műsorok alatt a Szülőszoba egy régi adásában (első évfolyam 7. adás) megnézheted, hogy vezet szülést, és egyúttal a kórházba is bekukkanthatsz. Ami egyébként egy nagyon klassz hely, és többnyire jók a tapasztalatok, leszámítva talán néhány marcona csecsemősnővért meg egy dokit, akinek "nem mondjuk ki a nevét".
Szülés után együtt lehettek a pároddal és a babáddal, és mikor már fel tudsz kelni és lezuhanyozni, megkapod a babádat, akivel innentől kezdve minden percben együtt lehetsz. Ha látogatóid jönnek vagy zuhanyoznál, betolhatod a csecsemősökhöz. Párod bent lehet a szülésnél, és még utána is egy darabig, aztán ő 2-3 napig csak üvegen keresztül láthatja a babát, mert a gyermekágyas osztályra nincs bejárás. Persze Te kimehetsz a társalgóba bárkihez, bármikor.
A szobák nagy része kétágyas, és 2 szobára jut egy fürdő (minden jó állapotú, felújított, nincs kórház-szag se) de lehet 5ezer ft/éj áron egyágyasban is lakozni, ennek saját fürdője is van.
A kórház nem csak külsőleg modern, a szellemisége is annak mondható, a szülésznők gyakorolják a gátvédelmet, kevés a császármetszés és a dokik többsége partnernek tekinti a szülőnőt és családját. A szülőszobákban is szabadon lehet vajúdni, zenére, gyertyafényben, ülve-állva, labdán, bordásfalon, szülőszéken, szinte bárhogy, és van egy Ikea-szoba is, ami olyan, mint egy otthoni hálószoba, csak van benne egy kád is, ebben is lehet vajúdni, ha épp szabad és nincs semmi komplikáció.
Ha esetleg nem sikerülne dokit találnod, még járható út, hogy felfogadsz egy szülésznőt, aki végig melletted lesz, és az ügyeletes dokinál szülsz (egy normál szülésnél egy dokinak végülis úgysincs sok dolga). De ez akkor az igazi, ha tényleg semmi problémád sincs. Mert abban a pillanatban hogy felmerül vmi, és nincs fogadott dokid, még az is lehet hogy elküldenek egy másik kórházba, hacsak nem épp szülsz... szóval ez kicsit rizikós.
De reméljük, hogy lesz doki, aki félidős pocakkal is elvállal!
üdv