A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Vera,
én nem irtam, hogy a Jonatán nem szép név, csak számomra érdekes, mert még nem igazán hallottam :) Az tök jo, hogy ritka név, sajna mi mégsem adhatnánk a vezetéknév miatt.

Votiv,
de jo napotok lehetett tegnap! remélem, én is látlak még szülés elött :wink:

Nonni,
én ugyanezt tapasztaltam mint Te: hogy inkább nyügös volt B kicsinek, mint hasfájos. És akkor változott a helyzet, ahogy szünt az aggodalmam, és ahogy elfogadtam, hogy ö ilyen és az okokra késöbb jövünk rá esetleg. Mi valamiért azt hittük, hogy nyugis gyerek lesz, mert mindketten azok voltunk picinek. De nem igy lett, és ez abszolut nem baj, csak tudni kell elfogadni :)
fibi

[quote="tinu"]M írta:tinuég nem sikerült megszereznem a Kismamát, de akkor leadom a rendelést a férjemnek a könyvre is. :D

Tinu!
arra vigyázz, hogy ne vásároltass be minden frincfrancból most, hogy gáz van, mert később megbánhatod, mikor ott ülsz majd a halom közepén és a gond magától megoldódott. :) ha valami megvételében nem vagy biztos, inkább költsd magadra a lét (kis ez, kis az :D ).
a homeo bogyó feloldása nálunk is gond volt, semmiképp nem adtam neki szopogatni (így is mindent félrenyelt), még később is prüszkölt tőle (8-10 hósan), viszont órákig, vagy egy napig oldódott a cucc a vízben. úgyhogy fel is adtam, mert elmúlt végre a hasfájás.

Gripe Water: no para, az egyik legkorábban adható szer, 1 hónaptól kaphatja a ded! asszem édesköményből van :)

Nukada!
akartam neked mondani, hogy a tej elvileg nem okozhat égést, hiszen pont lúgos a kémhatása, úgyhogy valószínűleg, hogy a baba a "ludas". ilyenkor már minden gond, de a legfőbb, hogy jóval kevesebbet szabad csak enni, mint régen. (plusz jobb oldalon aludni)

Curse!
engem is folyton nyaggatott a főnököm, és most, hogy vettünk egy lakást tőlük és igényeltünk hozzá szocpolt, esett le neki, hogy bizony lesz még második kőc is, nem megyek vissza.
unokatesóm felesége is az EDS-nél melózott, aztán kiment Angliába, ott is ott melózott, aztán átment Belgiumba EU-s állásra, úgyhogy a férje kezdett az EDS-nél melózni. lehet, hogy ismered is őket, nem tom.

Macskanyu!
MÉG HOGY SONKÁK????????? olyan lábaid vannak!!!!!!! szép a pocid is!

Deni!
nekem is KV volt a szülésznőm és a MOM-ban csinálta az NTS-t, mostani áron 10eFt-ért. remélem téged a kórházban nst-z majd.

Vera/Tinu!
lehet, hogy csak már elcsigázott voltam, és úgy érzetem, hogy nem segít a rendszeres etetés, de mindenképp a rendszeresség híve voltam, így sosem adtam 2 órán belül, majd rászoktattam a 3 óránkénti evésre. már csak azért is, mert anyósom meg minden bömbölésnél azonnal etetni akarta, egyszer hagytam, nagy hányás is lett belőle.

Fibi!
biztos hallottad már a Jonatán nevet, ha más nem, alma tekintetében :)
ancsipancsi

Kisün: szerintem a laktoherbbel nincs gond. Mióta hazajöttünk a kórházból, mindig azt iszom, de ehhez képest teljesen változó, hogy mikor van nyűgösebb nap és mikor kevésbé. Nem szoktám ám óránként szoptatni. :oops: Akkor teszem mellre, ha már semmi nem használ a nyügi ellen. Talán ha 2-3-szor volt olyan, hogy óránként szopi, egyébként 2-2,5-3 óránként, sőt ha bealszik, simán kibír még többet.

Látszik, hogy rossz a marketingem... :lol: (Ilyen vagyok ám, szörnyű! :cry: ) Szóval szerintem a gyerekem egyáltalán nem nehéz gyerek, csak én vagyok tapasztalatlan. És emiatt aztán valahogy sikerül úgy beállítanom a dolgokat, mintha Tündebaba állandóan síró-rívó lenne. Pedig nem az. Most már ti se hiszitek el, igaz? :roll: Ilyenkor nagyon szégyellem magam. :oops: :oops: :oops:
Pl. még sose volt olyan, hogy éjszaka órákat kellett volna járkálni vele, hogy elaludjon. Napközben szokott éberebb lenni, ilyenkor nehezebben alszik. De már kezdek rutinosabb lenni, és nem pánikolni ilyenkor. Tegnap a barátnőm átjött hozzánk, és olyan fél 5-től este 10-ig nem aludt a gyerkőc, vagy csak rövid időket sikerült elaltatni. És már nem akadtam ki rajta, hanem szépen eldiskuráltunk a barátnőmmel közben, együtt altattuk és kész. Aztán 10-kor bealudt és aludt hajnal 3-ig Tündi.
Ennek ellenére nem ígérem, hogy nem panaszkodok többet. :wink: Olyan jó tanácsokat adtok ilyenkor, hogy érdemes! 8)

Kép
Kép
tinu

Ancsi: elkésett a figyelmeztetés! :lol: Már így is itt ülünk egy halom felesleges cucc tetején. Amennyi szarságot összevásároltunk már... Mindegy, egyszer kell megvenni, aztán kiderül és többet nem esünk bele ugyanabba a hibába. Magamra meg minek költsek? :? A 10 kilóval nagyobb seggemre? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Úgyse járok emberek közé - egyelőre.

Kép
Kép
tinu

FONTOS!

Ha valaki mostanság készül Bártfaiba UH-ra, előtte kell új beutalót (Naplószámosat! :twisted: ) kérni a nőgyógyásztól! már nem lehet csak régi lelettel/törzsszámmal menni :evil:

én is így jártam, de úgyis kell mennem egy vérszívásra is az SZTK-ba, majd összekapcsolom a kettőt.

votiv 8)
votiv

Jó reggelt mindenkinek :)

Curse,
szerintem kezdhetsz kísérletezni lassan, a kajákkal. Nekem anno azt mondták (és úgy tűnt, bejött), hogy a "k"-betűsek a legpuffasztóbbak, ezeket legutoljára! Káposzta, kel, karfiol, karalábé...a krumpli pesze nem :mrgreen:

Tinu,
ugyan már :) te csak kérdezz bátran, mi válaszolunk, neked meg nem is lesz más dolgod, mint a sok különböző tapasztalatból kiválogatni, a neked szimpit :mrgreen: Én is rengeteget ríttam itt anno, a csajoknak :mrgreen: most meg osztom az észt :mrgreen: (jellemző... :mrgreen: )

Votiv,
nem tartok a 4 kilós babától, noha az sem lenne meglepi, a 2m-es Apuka miatt :) csak elcsodálkoztam, hogy már most mekkora.. :)

na akkor leírom, én hogy látom a seggméret-dolgokat, de nehogy elmenjen a totyik, ebbe az irányba! --nem ez a célom! Szóval: engem nem zavar senkinek sem a mérete, sem széltében, sem hosszában.Például sztem Nukada is gyönyörű, pedig nem vékony, viszont süt a képeiről és az írásairól, hogy jól érzi magát a bőrében, hogy imádja az életet. Az én súlyom sem zavarna, HA jól érezném magam a bőrömben,- bármekkorában!-, de nem érzem jól. Tudom, mert a ruháimon is , meg a mérlegen is látszik, hogy sokkal jobban tülekednek a kilók, mint anno Fülessel, mint szeretném. Senki mást nem zavar rajtam kívül, még Apát sem hiszen ha sivalkodom neki, hogy mekkorát nőtt a seggem, akkor végigmér egy dévaj pillantással, megnyalja a szája szélét és közli: "nyamm!" :oops: :oops: :lol: szóval a komplexusaim régebbi keletűek. Másrészt a diéta nem csak az agyrágó bogaram miatt kell, hanem Fülivel anno nagyon rossz terheléses vércukor eredményem volt, akkor nagyon szigorú diétára fogtak. Most, ezzel a testsúlykontrolal, diétával és mozgással ennek is elejét szeretném venni. No, elmondtam, hogy tudjátok, nem kommentigénylő iromány, csak hogy értsétek, időnkénti tengerimalac-rohamaimat :mrgreen:
És ha jól emlékszem Csíkhal Zuzi is Esővizes Hordózta, illetve Bálnázta magát Pannával.. :mrgreen:

Megyünk tornázni! szép napot nektek!

csók
Macsek
macskanyu

Tinu, csak nyugodtan panaszkodj, ha jól esik :D
ettől még senki se gondolja egy percig se, hogy Tündi rémes gyerek, vagy hogy Te rossz anya vagy :)

az almafajta szvsz Jonathan :wink: csak "jónatánnak" ejtik
persze lehet hogy ezt is fonetikusan írná a magyar, mint mindent, de mivel tulajdonnév, talán mégse... (a Granny Smith se Greniszmisz :roll:)
de én sose voltam igazán jó nyelvészetből :wink:
Kisün?

votiv 8)
votiv

Ancsi,
igen, a Jonatán almát már irtam is, pedig nem cikizni akartam senki vele :oops: :roll:
Bálint azt mondja az elöbb a mobilba: "Hogy vagy Samu Lemente?" Olyan édes, még emlékszik, hogy emlegettük igy a picit. (csak azért vetettük el, mert birkára és macskára asszociáltak a népek, meg sokakat a csontvázra emlékezteti ez a név :? . tudom, az én hibám, hogy minek hagyom befolyásolni magam :( )

Votiv,
nekem mondta BS pár hete, hogy a köv. UH elött irjak neki mélt, és ö válaszban megküldi a naploszámot, amit rá kell biggyesztenem a beutalojára.
fibi

Tinu,
elhisszük, hogy Tündi aranyos kiscsaj, nyugi :D

Macs,
jo tornázást, a lényeg hogy jol érezd Magad :wink:

Votiv,
nem tudom hogy irják a "jonatán" almát, de mivel igy ejtjük ki, ezért jutott ez rola eszembe.

mi meg el ügyintézni...
fibi

itt a forrásom:
http://www.mkk.szie.hu/dep/kerteszet/ta ... elyzet.htm
A magyar almatermesztés történelmének rövid áttekintése :D

Macsek, én megértelek, és majd nem kommentelek, ha úgy akarod, csak még utoljára, sztem apának igaza van, jó csaj vagy és szép kismami! és nagyon bölcs dolog, hogy figyelsz a kajára/cukorra, őszintén becsüllek érte! csak ne légy túl szigorú magadhoz (egyébként se :wink:) hisz tudod, Apa is szeret, Füli is szeret, Pocakmacs is szeret, mi is szeretünk, ez már azért jelzés értékű, nem? :wink:
votiv

ja, és a Jonathan-röl meg a Sirály jut eszembe :D
fibi

Macs,
tudod, én is mindent értek!!! és uaz a cipő, mint neked... 8)
és a párom kb ugyanigy reagál a méreteimre.
Votiv,
figyi, ha vkinek magán dokija van, az honnan fog adni naplószámot? vagy akkor majd külön el kell mennem az sztkba is egy naplószámért??????????? :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
nekem is magándokim van, és azt mondta, megszerzni a naploszámot. Miért, elvállalt BP? :)
fibi

Macs :) ZSan :)tényleg az a lényeg, hgoy jól érezzétek magatokat a bőrötökben :) Emellett még szépek is vagytok, de az bónusz :wink:

Milyenféle torna? vagy már írtad, csak én figyelmetlenül olvasok?

Valamiért én azt gondoltam, hgoy a Jonatán őshonos magyar almafajta :shock:

Nekem meg a pelikán jut róla eszembe :wink: de teccik!

indianyo

Macs: én teljesen megértelek mert kb én is igy érzem magam csak pocakmacs nélkül 8)

Mi is jól éreztük magunkat tegnap Zuziéknál - thenksz még1x :)
Kamilla annyira lezsibbadt a srácoktól, hogy az első sarkon már horpasztott a kocsiba, feljöttünk vele, kicsomagoltuk és vissza is altattam és reggelig húzta a lóbőrt!
Bazsi kicsit hangos volt neki, és kissé meglepődőtt, hogy hintalónak akarja Bazsi használni, dehát ez van - bírni kell a kiképzést :lol: :lol: Istók meg átnézett Kamillán - nem volt neki partner merthát nem autózott vele :P Votivnak hatalmas a pocakja!!! és tényleg mindgyá szülni fog :shock: :P Zuzinak szuper a haja (én azt hittem, hogy sokkal-sokkal rövidebb) és ha Pannával csíkhal volt akkor most nem is tudom micsoda...neonhal? :lol: A sütik finik voltak, hagytunk is egy csomó posszijózni valót a földön magunk után :roll: :oops:

Amúgy Zuz köszi a SZF leírást - 3szor olvastam át mire fogtam ki kivel van :lol: kérdés: és Pól neje (aki öngyi lett) miért gyilkolászta le Zak oridzsi anyját????

MAcs: képek jóóóók anya és ded egyaránt fáintos :)
kipróbálom majd, hogy kezébe nyomom dednek az avokádót ala natur mit szól hozzá...

Votiv: avokádó+banán :roll: fene egy ízlésetek van..bár kismami vagy, igy ez érhető ;)

Johi: én már adhatok Kamillának kókusztejet szerinted?

Indi vagy aki tudja: a Pomelo-nak milyen íze van??? Mostanában egy csomó zöldségesnél látok ilyet, kb kétszer akkora mint a graipfruit (hű ezt igy írják??) és bazi drága, viszont marha kiváncsi vagyok, hogy mi is ez :roll:

Ma Lencsit látogatjuk meg! :)
A tegnapi bkv-ás nem is volt olyan gáz, de Őrmezőre azé ma kocsival megyünk 8)

Rylie
rylie

Tinu,
egyáltalán nem az jött le, hogy Tündebaba egy problémahalmaz, SŐŐŐŐŐŐT, bennem pont hogy egy tündéri aranyos szuperfej baba képe jelent meg, akinek sajna néha fáj a pocija :lol: De ha nem így lenne, ill. ha teljesen tökéletes lenne a lányod, akkor meggyanúsítanálak, hogy boltban vetted és műanyagból van... vagy még jobb, nincs is gyereked :lol: Az, hogy mindenki ráveti magát a probléma megoldására, egyszerűen azért van, mert segíteni akarunk, ötletelünk, hátha valami bejön :lol:
Értem, laktoherbre azért reagáltam, mert láttam, hogy volt téma, és gondoltam, megosztom, hogy nekem konkrétan olyan gyerekem volt, aki érzékeny volt rá :)

Macs,
párod dévaj pillantásán behaltam :mrgreen:

Fibi,
nem mondtam, hogy nem találod szépnek :lol: csak gondoltam, megmondom, honnan jön :wink: Egyébként ha már ritka és bibliai, akkor Hiszkijáhu, Jebediás vagy Malakiás...
Ja, és ettől még rondának is találhatod, ez sem baj, ld. szubjektív véleményformálás joga :) Nálunk ugye a "viccnév" netovábbja a Pintér Kevin Kund, de lehet, hogy valakinek pont ez tetszik :D

Zsan,
apropó Jebediás: does it ring a bell? Ha nem, akkor itt a megoldás: Jebediah Springfield :lol: Én itt találkoztam vele először, nem ám az esti magányos bibliaolvasgatás közben :lol:

Votiv,
nagyon jó napotok lehetett :D Nagyon izgi, hogy mindjárt szülsz :) Jonathan vs. Jonatán problémához sajna lövésem sincs :shock:

Indi,
Marci is leellenőrzi nap mint nap, hogy megvan-e minden az arcomon, és jól oda van-e csavarozva :D És képzeld, Marci néhány napja felállt a járókában, de Dóci alapján - aki nagyon óvatos duhaj volt, pedig 8 hós korában álldogált - azt mondom, hogy lehet, hogy csak 15 hós kora körül indul el önállóan :lol: Aztán ki tudja...

v
kisün

Votiv, Indi
adalák az alma-krízishez :lol: Itt szinte mindent megtudhattok...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_%28apple%29
kisün

Tinu!
nálunk végülis csak a játszószőnyeg lett fölös, mert a többit előbb utóbb használtuk, ja és a mellbimbó kiemelő, mert az se jött be L-nek. amit írtál elhiszem, de azt is, hogy néha elkeseredik az ember.

Votiv!
milyen kafa, hogy ti kitapossátok a leendő mamáknak az ösvényt. ha én leszek babás, már mindent tudni fogok tőletek :)

a magyaru Jonatánnak írt szó, nem egyenlő a külföldiül Jonathan-nak írottal? lehet, hogy semmi közük egymáshoz? sík mindegy, nekem bejön, mint fiúnév, igen különleges. (mondjuk almában inkább a golden [nyami]) sajnos nálunk csak magyaros nevek jöhetnek szóba fiúnév esetén, férjem ragaszkodik ehhez (meg a vezetéknevünk is megkívánja).

Macs!
amúgy teljesen igazad van. nekem ráadásul rengeteg komplexusom adódik a súlyfeleslegemből, el nem hiszed, hogy milyenek. régen pl. olyan gátlásos voltam, hogy bárhogy átverhettek a boltban, nem mertem szólni. meg ilyenek. vannak még olyan fóbiáim, hogy nem merek rálépni az utcán csatornafedélre, vagy beleülni az ikeás fotelba, hiába szavatolják, hogy akárhány kilóig kibírja az embert. bármikor sikerült fogynom, mindig csak magam miatt. mások miatt bele se szabad kezdeni. Norbert diétája úgy látszik bejön, habár nem olyan durván fogyaszt, mint a többi, de jó ez nekem így, van időm a nyugdíjig. most úgy érzem, hogy terhesség alatt is tudnám csinálni, szóval nem adom fel.

ancsipancsi

Vera,
valahonnan nagyon messziről hallottam a harangok zúgását... 8)
igy utána néztem a dolgoknak pontosan, mert egy pedálgép vagyok.
Ime: :lol: FYP

Jebediah Obadiah Zachariah Jedediah Springfield is the purported historical founder of the town of Springfield.

Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vera :) Marciból simán kinézem - majd jövő héten a gyakorlatban is - hogy egyszer csak felpattan és iszkiri :) A felpattanás már meg is volt:wink:

Hiszkijáhu? Én azt hittem, már nem ér meglepetés, na most jól feladtad a leckét, csak nem ő a japán zsidók ősatyja, aki feleségül vette Ábrahám valamelyik fiának valamelyik lányát? :lol:

indianyo

GYEREKSZÁJ:
Lencsi éppen "magában" beszélget egy babával: babája, hamizni nem? kezébe a nyuszikát? dem! sétálni nem? nem!
szóval erről jutott eszembe, hogy mostanában azzal szivat, hogy:
"anya púzott?" erre rögvest zavarba kerülök, mert nem púztam, de ő egyre erősebben kérdezi, hogy "anya púzott?", hiába mondom neki, hogy nem, erősködik.
magára meg azt mondta minap, mikor járás közben rotyogtatott, hogy "púzott a csecsemő!" a nagy röhögés után megkérdeztem, hogy Nyuszi, púztál? erre aszondja, hogy "anya púzott" :D. este már kicsit örültem, mert az apjának kezde el ezt mondogatni, de ma megint kezdte velem.
ancsipancsi

Sziasztok!

Bocsi, ha zavarok de nagy a gondom, azért szeretnék tanácsot kérni!
Én most vagyok 22. hetes és eddig úgy gondoltam, hogy tök jó az orvosom meg minden, de megváltozott ... !
A védőnőm ajánlotta a Szent Imre korházat, szeretnék ott szülni, légyszi segítsetek, hogyan tudok orvoshoz infóhoz jutni - aki ide tartozik, vagy esetleg a korházba van nőgyogyászati rendelés?

Köszönök mindent!
Anikó

Kép
h anikó

Indi,
Macsek és Füli terhestornára mentek a Brendonba (Váci ut). ugy volt h mi is megyünk, de B taknyossága miatt nem vinném most gyerekek közé :(

Aniko,
milyen orvost szeretnél? Nö/ffi, fiatal/idös? magán/sztk? A Bártfai utcai rendelöben találhatod meg öket.

Ancsi,
én férjem is inkább magyaros nevet szeretne. pedig nekem a germánok tetszenek (Fülöp, Ferdinánd, stb) :D Jonatánra én is azt hittem, hogy a Jonathan magyar megfelelöje :)
fibi

Ancsi: micsoda dumája van Lencsinek. Nem semmi. Mondjuk én is szét röhögöm magam Fannin. Mert mindenre azt mondja, hogy Jojo, mármint ha tetszik neki. Ha pedig valamit jól csinál, akkor úgyúgy... annyira édes.

Rylie: szerintem adhatod.... én is kb. ennyi idősen adtam Fannibébinek.

Votiv: még úgy megnéznélek kismamiként. :-)

Johi
johanna1975

fibi :) kösz, emlékszem is már a brendonos tornára. Valamit kombináltam :lol:

Fülöp ügyben ki kell, hogy ábrándítsalak: Jézus tanítványa volt, nem germán - ezt ugye nekem hivatalból illik tudnom:wink:

Zsanci :) Köszi az igen értékes információt :lol: Remek, ez a wikipedia oldal!

indianyo

FIBI :oops:

indianyo

Rylie :) Pomelo tulképp egy nagyranőtt grapefruit em,lékeim szerint, nem tudom, hogy lett ez a név, spanyol eredetet sejtek, mert olaszul pompelmo-nak hívják. Ha Kamilla kapott már narancsot, akkor a grapefruit meg se fog kottyanni.

Ha már etimológia: Neet nyelvészkolléga nagyon belefeledkezett a szakdolgozatába... És Zsanci és Vera kollégák hogy állnak az övéikkel?

indianyo

Vera,
nem tartom csunyának a Jonatán nevet, csak érdekesnek, na :lol: a Kevin Kund viszont tényleg ölég vicces combination :mrgreen:

Ancsi,
"Anya puzott" szövegen marha jot röhögtem :lol:
Bálint meg mindent utánoz, amit tölünk hall. tök felnöttesen beszél. pl tegnap este mondom apjuknak, hogy elzsibbad a hátam az üléstöl. Erre B (puzzlezés közben is fülel) azt kérdi: "Anya, hol fáj? Azt kérdem!". Mondom neki, a hátam, megmasszirozod? erre ö: "mindjárt jövök, csak ezt kirakom" :lol: és tényleg jött 1 perc mulva simizni a hátam :D

Indi,
bocs, Fülöp görög eredetü, tényleg :) nevekkel kapcs. asszem jobb ha hallagatok, nem értek hozzá :P
fibi

Fibi,
inkább mondjuk azt, hogy a németes hangzású nevek tetszenek nekünk. (mert nekem is) pl. tetszik a Henrik (Henrietta után :D), férjemnek persze nem. mikor nagyon nyomja a magyar neveket, mondom, hogy oké, akkor legyen Gyeücsa (Géza).

Johi!
nálunk is mindent kommentál a gyerek, amit csak lát. és az igen helyett azt mondja, hogy dem.

REKLÁMOK:
tegnap L. meglátott egy Mikla reklámot a tévében, suhannak benne a hódok, minden, erre aszondja: Maci. jóvan, mondom, kislányom, ügyes vagy :). vége a reklámnak, szerintetek mit mondott rögvest? "téjet a cocit!" (kérek csokit) nagyon sokáig mondta, de én mondtam, hogy nekem nincs csokim sajna, úgyhogy bement az apjához is, hogy akkor tőle kérjen. :) mivel nem vagyok híve a csokiztatásnak, sajna nem adtam neki, de közben eléggé sajnáltam. persze megbosszulta, mert ma felmászott a konyhaasztalra, ahol ott maradt egy félig elfogyasztott (becsomagolt) kisebb csoki, és mire észrevettem, összenyomorgatta, valamint felét megette.
ancsipancsi

Sziasztok!

Fibi!
Nekem végülis mindegy : Nö/ffi, fiatal/idös? magán/sztk?
Én érdi vagyok, de itteni rendelőbe nem akarok menni! Azt pl. nem tudom, hogy más sztk-ba mehetek? De akkor olyat kéne találnom ahol az orvosok a Szent Imrébe tartoznak?! .... !
A Bártfai utcai rendelöbe hogyan lehet bekerülni? Telefonon, személyesen?
Te kihez jársz, hol rendel? Te hol laksz?

Köszönök mindent! Esetleg ha még valaki tudna segíteni?!

Anikó

Kép
h anikó

Ancsi!!!
Ahányszor beírod Lencsi dumáját, pottyogank a röhögéstől a könnyeim!!! :lol: :lol:

Tisztára irigy vagyok, hogy ilyeneket mond!!! :oops:

Remélem magatoknak is jegyzeteled, mert 20 év múlva szerintem nagyon hálás lenne érte! :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Anikó, én egy cipőben leledzem Fibivel - sajna nem tudok többet nála :(
leni

Fibi!
Zöld Jonatán :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rylie!
remélem, nem okoztunk maradandó károsodást Kamillában
:oops: :roll: :lol: És legalább megérted, hogy nem hiába panaszkodok itten :? :D
SZF: Pólné azért ölte meg Zek anyját (akit aztán egy játékdobozba raktak és a medence alá betonoztak, majd Pól kiásta és elrejtette, majd a rendőrség megtalálta), mert nem lehetett gyereke, ő még odaadta nekik a sajátját (mert drogos volt), és egyszercsak megjelent, hogy akkor visszaveszi(akkor már nem volt drogos). De ez már a régmúltban történt.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vera!
Álló Marcihoz gratula!

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi,
igazad van, németes hangzásuak :D Henrik is tuti jo!!, és nekem még az Artur is jopofának hangzik :lol: és az Edvárdot is birom 8)

Zuzi,
ugye hogy ugye? :mrgreen:

Aniko,
én sem vagyok 11. kerületi (Szadán lakom), igy magánba járok Bálint Sándorhoz. A Bártfaiba nem tudom, hogy lehet bejutni, a többiek biztos megirják (azt hiszem, Denizsa és Votiv oda jár, de ök kerületiek). a 22. héten nem tudom, ki vállalna el, talán olyan doki, aki nincs tulterhelve.

el teregetni, ha már gyerek nem alszik...
fibi

Gyerekek! óriási felfedezést tettem! Van egy ingyenesen letölthető magyar szoftver, ami kijelzi a névnapokat a gépen az ikonra kattintva. Hát nekem ez nag segítség, emrt nincs noteszom, naptárom és így időnként elfelejtem a kevésbé gyakoriakat . Ha érdekel valakit, belinkelem, nyilvános és legális.

Anikó :) a 22 héten azért némileg korlátozottak az esélyeid, lévén a kórház és orvosai igen népszerűek. Gyakorlatilag szinte minden praktizálóorvosnak vannak itt hívei. A Fehérvári úti SZTK-ban is rendel néhány orvos. persze magánrendelőbe is mehetsz.

Vica kollégánk doktorbácsija például Budafokon rendel, őt Dr. Holbának hívják és egy nagyon kedves, meleg szívű ember, ajánlom szeretettel.

indianyo

ááááá, az Artur kelta-angol eredetü (most megnéztem), tényleg lejáratom magam teljesen :lol: :roll: :lol:
fibi

Ezt a témát lezárhaznánk szerintem,mert nekem esik rosszul Ada helyett is. Érdekes,hogy az senkit sem érdekelt,hogy mekkora,mennyi idő alatt stb....csak a neve
20170114224602

Jucus :) Sajnálom, hogy rosszul esik, szeritnem senki sem rossz szándékkal viccelődött - én a magam részéről biztosan nem. Ami pedig az érdeklődést illeti: én úgy emlékszem, hogy Ada kábé egy éve nemigen ír ide, a pocakját se ő maga, hanem Votiv jelentette be és azóta is csak úgy távolról kapunk híreket, nem elsőkézből. Én a magam részéről ezért is nem kérdeztem semmi bővebbet. De természetesen ez nem von le semmtia bból, hgoy örülünk - örülök - és sok boldogságot kívánunk. Csak hát így közvetítéssel elég hülyén veszi ki magát.

Hú, remlélem, most nem bántottam meg senkit ezzel.

indianyo

Indike!

Konkrétan nem rád gondoltam,de az almás megjegyzés nekem már kicsit sok volt.
ÉS persze,rég írt ide Ada csak gondoltam megosztom veletek is a jó hírt.

Akinek nem inge ....tudod

Babacsokit nem felejtettem ám el csak nem voltam anyumnál,de ami késik nem múlik !
20170114224602

Tinu,
Senki sem gondolja azt, hogy Tünde baba olyan rossz baba lenne, inkább, mint egy kis tündér :)

Zuzi,
Lehet, h én is ilyen laza leszek a második gyereknél, de lehet, hogy szerencséd van és ennyire stramm csaj Pannusod :) Mondjuk volt kitől örökölni :wink:

Kisün,
Töltöttkáposzta-székelykáposzta-chili kúra :shock: :lol:

Ancsi,
Lehet, h ismerem őket :? Tőlünk azért olyan sokan nem mentek ki Angliába és a kilépőkkel én foglalkoztam :)
Fogyás terén teljesen egyetértek veled, mindenki magának csinálja, ne mások kedvéért. Egyébként nem ma tartjátok Lencsi névnapját? Láttam a naptárban, de ki tudja, h még hány napon van :?
Gyerekszáj :lol: :lol: :lol:

Macs,
Talán azért, mert a krumpli hivatalos neve burgonya?! :wink: :lol:

Fibi,
Bálintod még mindig beteg? Szegényke :( Jobbulást!!! És milyen jó masszőröd van :) Mónival azóta sikerült esetleg beszélned, hogy vannak, mi újság velük?

Kép Kép
curse

Képzeljétek olyan büszke vagyok magamra, nyertem ma egy csatát a főtávval szembe :lol: Short sztori:
Tavaly nyáron adtuk el a lakást, de sajnos már megkezdett hónapban, így kértük a főtávot, hogy majd időarányosan számolja ki, h nekünk mennyit kell még kifizetni. Egyszer csak kaptunk egy olyan számlát, ami már nem ránk vonatkozott, persze nem fizettük be. Aztán múlt héten a díjhátralékosoktól jött a levél, h nekünk ennyi és ennyi tartozásunk van és ha 8 napon belül nem fizetünk blabla.... és mellé fizessünk még 735 ft kamatot, meg 350 kezelési ktsget. Na több se kellett írtam az ügyfélszolgálatra, megspékelve egy kis fogyasztóvédelmi felügyelőség befenyegetéssel :evil: , h mi is ez a tartozás és hogy a félév alatt miért nem küldtek fizetési emlékeztetőt. Nagy bocsánat kérések közepette, annyit írtak, h csak a tartozást fizessük be és a kamatot és egyéb ktsgeket hagyjuk. Sajnos rendszerhiba miatt nem tudtak hónapokon keresztül fizetési emlékeztetőket küldeni :shock: A tartozás jogos volt persze (amiről szintén anno elfelejtettek számlát küldeni), csak hát a többi egyéb ktsg nem, ami azért nem kevés összeg. Csak ha 50 fogyasztóval csinálják ezt meg, az mennyi plusz bevétel? :?
Ezt csak azért írtam, mert szerintem nagyon jó tanulság arra, h a szolgáltatók pofátlanul ki akarnak az emberekkel olyan tételeket is fizetni, ami nem is a fogyasztó hibájából adódik.

Kép Kép
curse

Én is bocsánatot kérek Jonatántol és Adátol (igy látatlanban is...), és teljesen osztom Indi véleményét. Senkit nem akartam megbántani. (Samurol is mindenki leirhatta a véleményét, és én sem sértödtem meg)

Curse,
köszi, már javulgat :)
Moni nem válaszolt az sms-re, szerintem van böven tennivaloja :) igy nem akartam zavarni telefonhivással sem.
fibi

Sziasztok!

Macs!
Nagyon csini pocakod van, de megértem a kilókkal kapcsolatos érzéseidet, mert én is kb. így érzem, csak nem vagyok annyira elhatározott, hogy kevesebbet egyek és tornázzak, pedig lassan ott tartok most kilókban, mint Emmával volt összesen :(

Nonni!
Nálunk Emma már jó ideje mindent pohárból iszik, kivéve ha elmegyünk itthonról, akkor szívószálas pohárban viszem neki az innivalót, igaz, mi soha nem használtunk cumisüveget. Esetleg valami csőrös itatóval lehetne próbálkozni, ki kell tapasztalni, mi válik be a gyerkőcnek.

Kép
Kép
manoka11

Anikó, én úgy tudom, a Fehérvári úti sztk-ba a körzeten belüliek járnak, és Érd nem ide tartozik. Csak nem a Söfiben szültél volna? Mert most onnan küldik el tömegesen a kismamikat. Vagy más a gond?

Én dokim Dr. Faludi Pál, középkorú, sokat tapasztalt, szülésnél tök megnyugtató, terhesgondozáson mindent elmagyaráz - de azért kérdezni kell, és lehet is. Egy háklija van, hogy a kismama ne hízzon el. És van egy adag szarkasztikus humora, ami vagy bejön, vagy nem. Magánrendelője a Petőfi híd budai hídfőnél, a MOL székházban van.

Telefonszámot sajna nem tudok mondani, én sztk-ba járok hozzá, de ha érdekel, biztos lesz itt, aki tudja a számát.
A www.TV2.hu honlapon a Műsorok alatt a Szülőszoba egy régi adásában (első évfolyam 7. adás) megnézheted, hogy vezet szülést, és egyúttal a kórházba is bekukkanthatsz. Ami egyébként egy nagyon klassz hely, és többnyire jók a tapasztalatok, leszámítva talán néhány marcona csecsemősnővért meg egy dokit, akinek "nem mondjuk ki a nevét".

Szülés után együtt lehettek a pároddal és a babáddal, és mikor már fel tudsz kelni és lezuhanyozni, megkapod a babádat, akivel innentől kezdve minden percben együtt lehetsz. Ha látogatóid jönnek vagy zuhanyoznál, betolhatod a csecsemősökhöz. Párod bent lehet a szülésnél, és még utána is egy darabig, aztán ő 2-3 napig csak üvegen keresztül láthatja a babát, mert a gyermekágyas osztályra nincs bejárás. Persze Te kimehetsz a társalgóba bárkihez, bármikor.

A szobák nagy része kétágyas, és 2 szobára jut egy fürdő (minden jó állapotú, felújított, nincs kórház-szag se) de lehet 5ezer ft/éj áron egyágyasban is lakozni, ennek saját fürdője is van.
A kórház nem csak külsőleg modern, a szellemisége is annak mondható, a szülésznők gyakorolják a gátvédelmet, kevés a császármetszés és a dokik többsége partnernek tekinti a szülőnőt és családját. A szülőszobákban is szabadon lehet vajúdni, zenére, gyertyafényben, ülve-állva, labdán, bordásfalon, szülőszéken, szinte bárhogy, és van egy Ikea-szoba is, ami olyan, mint egy otthoni hálószoba, csak van benne egy kád is, ebben is lehet vajúdni, ha épp szabad és nincs semmi komplikáció.

Ha esetleg nem sikerülne dokit találnod, még járható út, hogy felfogadsz egy szülésznőt, aki végig melletted lesz, és az ügyeletes dokinál szülsz (egy normál szülésnél egy dokinak végülis úgysincs sok dolga). De ez akkor az igazi, ha tényleg semmi problémád sincs. Mert abban a pillanatban hogy felmerül vmi, és nincs fogadott dokid, még az is lehet hogy elküldenek egy másik kórházba, hacsak nem épp szülsz... szóval ez kicsit rizikós.
De reméljük, hogy lesz doki, aki félidős pocakkal is elvállal!
üdv

votiv 8)
votiv

Curse!

Ügyes vagy, sajnos ezek a szolgáltatók iszonyatosan megpróbálják kihasználni az embereket. És az jó, hogy mondjuk a mi korosztályunk elintézi az ilyen dolgokat, meg nem hagyjuk magunkat átverni (vagy ki tudja), de pl. a nagymamám vagy az anyukám biztos észre sem venné, és ez dühít engem igazán :twisted:
manoka11

Manoka,
képzeld, felhivtam a DH-t, és hétfön jönnek szerzödést kötni :)
fibi

Fibi!

Örülök, remélem sikerül eladniuk a házatokat! És milyen típusú szerződést köttök (kizárólagos vagy nem?) Majd írd meg, mi volt, remélem kifogtok egy szimpi üzletkötőt!
manoka11

Sziasztok! Meg mindig a Szent Imrenel probalkozok. Ismeri valaki Dr. Tasi Robertet? Barmit tudtok rola szivesen fogadom! :lol:
Balint doki es Balogh doki nem vallaltak be... :(

Niki
ninna26

Indi, Votiv,
köszönöm a viaszkréta lelőhelyeket. :) A kreatív hobby katalógust megnézve eszembe jutott, hogy láttam már kisfilmet viaszfestésről. Mondjuk az alapján eszembe sem jutott volna, hogy ez pocakbarát rajzeszköz is lehet gyermekeknek.:)

Indi, :)
miért ezzel-gondolom ceruzával-tanulnak írni a gyerekek a Waldorfban? A természetes anyag miatt?

Tinu,
Tündi tündéri :), ne aggódj. Az meg természetes, hogy az ember lánya első gyermekével nem boldogul könnyedén. Sokáig én is jóformán csak panaszkodni tudtam, vagy legalábbis az első gondolataim ilyesfélék voltak. Voltaképpen csak arról szóltak, hogy "jaj, nem olyan magától értetődő ez". Aztán a gyermekem elkezdett nagyon szociális lenni az utcán, mosolygott a járókelőkre (ekkor biztos voltmár min. féléves, mert előtte az utcán csak aludt :) ), mindenki dicsérte, én olvadoztam, itthon meg a hajamat téptem a nyűgössége miatt. :) Szerintem ez így van rendjén. Menni kell a gyermekkel emberek közé, (azért is) mert a dicséretek nagyon feltöltenek. Különben is, a fiam nyűgössége nyilván a frontoktól van, de a barátságos, érdeklődő mosolya csakis nekem köszönhető. :wink:

Fibi,
de jó, hogy újabb lépést tettetek a házeladásban. :)

Manóka :)
köszi az öteletet, a szívószálas pohár elkerülte a figyelmemet eddig. A csőrös poharat használjuk, Peti egyelőre csak vizet iszik belőle.

KépKép
nonni

Fibi :)
egyébként én ismerek egy Sámuel nevű kisfiút Masi becenévvel. Nagyon jó fej, belevaló kissrác. :D De nem akarlak befolyásolni ám.

KépKép
nonni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: