A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs,
ja, viszed magaddal a tornára a laptopot? :mrgreen:
(amugy csak azért kérdeztem, mert néha szaraxik a hotmél)
fibi

Rylie!
Szegény Pólt azért terrorizálja a szomszéd Felisa Tilmen, mert a drága pól megölte a tesóját, aki korábban itt lakott, Márta hjúbörtöt. Ja, és hogy miért ölte meg? Mert Pól felesége (m.h. Liptai Klaudia) megölte Zeköri anyját (akinek egyébként az apja Májkül), és ezt Márta megtudta, és ezzel zsarolta őt, ezért is lett öngyi (mármint Pólné!) :mrgreen: Remélem, érthető volt, kérdezz bátran máskor is :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Johi!
Te kérdezted a göncöl turit? A Hengermalom (vagy az már az Etele???) úton van, a fehérvári és a tétényi út között, ha a fehérvári felé mész, akkor a jobb oldalon!

Tinu!
Eszembe jutott még valami okosság. Tegnap írta Neked Fibi a Kismama magazint, elolvastam én is a cikkat, Ott reklámozzák az Éjszakai Gondoskodás c könyvet, na, én most olvastam. Azért akartam elolvasni, hogy megerősítsen, hogy nme én csinálom rosszul a dolgokat :lol: :lol: Sikerült :wink: NAgyon jó könyv! Tök jól leírja, hogy milyen alvási fázisai vannak egy babának, és azok hogyan változnak. Hogy pl ilyen kiskorban azért nehéz elaltatni egy babát, mert hosszú aktív alvási fázissal kezdenek, amiből nagyon hamar felébrednek. ( ez az agyfejlődéshez kell) De ez meg fog változni!!!!! A könyvben a 3. hónapot írják, amikortól észrevehetően változik a helyzet. És a nagyobb babáknál már mély alvással indul a dolog (pl BAzsónál is!!!)

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi :D
engem meg a cikk erösitett meg abban, hogy nem csináltam rosszul a dolgokat :lol: valszeg Bálint pici korában nem tudta kezelni a tulérzékenységét, és az örökmozgo természetét 8) amit ma már vigan lerohangál :P azért emellett beismerem hogy az aggodásom sem használt neki biztosan.
fibi

Tinu, lehet, hogy csak panaszkodni kell itt egy kicsit, és máris javul a helyzet!? :)
én is attól tartottam, hogy félrenyeli a bogyót, azért oldottam fel eleinte. aztán láttam, hogy nem, és akkor már mertem neki adni. Akkora bogyót képzelj el, mint egy golyóstollban a golyó. szinte azonnal elolvad.

Macs, riszpekt az éjszakáért! és próbálj pihenni :wink: avókádó nyami... ma megint itt csorgatom a nyálam a billyentyűkre :(
most ettem egy tányér levest meg egy almát ebédre. ennyi fért a gyerek mellé.
votiv

Sziasztok!

Tud valaki segíteni, hogy hogy lehet itt levelezni? Hogyan lehet képet feltenni, hogy ne kelljen mindig külön csatolni?
ruca

Még nem sikerült megszereznem a Kismamát, de akkor leadom a rendelést a férjemnek a könyvre is. :D

Kép
Kép
tinu

Ada,
gratulálok Jonatánhoz!
:D

Móni pici Marcija,
isten hozott erre a szép tavaszi világra!
:D

Votiv,
te vagy a következő, nagyon izgi, drukkok mennek :D

no idő, drukkoljatok, hátha este végre lesz :lol: Éljenek a frontok, a délután nem alvó gyerekek és az esti nyügik :lol: De csak azért ilyen pozitívan, mert most nyomtam be élvetegen egy NAGY szelet dobostortát, és még tart a csoki-cukormámor :)
kisün

Sziasztok!

Isten hozta Marcit és Jonatánt!

Mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntéseket, NAGYON jól esett, hogy gondoltatok rám!!! :lol: A családdal egyébként 28-án tartjuk, hogy mégiscsak február legyen, de sokan köszöntenek március 1-jén. Ma reggel pl. olyan telefon-csúcsforgalom volt, hogy h10-kor még itt álltam pizsamában, és esélyünk sem volt elérni tücsökzenére, de ennek csak örülök, mert olyan sokan gondoltak rám :D

Most viszont megyek egy kicsit összepakolni a lakást, behozni a reggeli lemaradást.

Kép
Kép
manoka11

ÁÁÁÁÁ elszállt egy hosszúm..:(

Rájli,
én kitalálhatok neked recepteket, de szerintem nem baj, ha paradicsomos. A lényeg, a sok vas, ami az avokádóban van :) És bármely zöldséggel pürésítve, remek kencéket lehet csinálni, mivel nem karakteres az íze, majd'minden zöldfűszer remekül passzol hozzá, főleg a fokhagyma.Akár pépsűrítőnek is használhatod. Füli minden esetre felzabálja előlem, csak úgy natúrban is. Hiába a tengeri cocák növényevők na :mrgreen:

Ruca,
ööö...privát üzenetet a kiválasztott személy párbeszéd-ablakában, alul található "pü" gombra kattintva írhatsz, képet meg a 'profil' menüpontban, az 'avatar" illetve az 'aláírás' pontokban tölthetsz fel.

Votiv,
jó étek a leves is :) Egészségedre
macskanyu

Curse :) Este megpróbálom "összerakni" a receptet, mert az egy kísérleti alany volt és inkább érzésre ment, mint dekára :lol: de örülök, hogy ízlett :D

Szrek, Macs :) Éjszakai műsor :( (nem az SZF-re gondolok, hanem a fent kukorékoló gyerkőcökre :lol: ) Remélem a mai jobb lesz és alszanak a dedek!!

Tinu :) Sugárkaki :lol: nálunk apának jutott ki belőle és igencsak zokon vette, én meg jót röhögtem rajta :lol: Remélem pocigondok mielőbb megoldódnak, szupi hogy ilyen jól aludt az éjjel :D Recepteket köszi! :D

Fibi :) Ma volt a cukorterhelésed? De jó, hogy túl vagy rajta! tényleg pocsék az a lötty...

Votiv :) Nem sok helyet hagyott már a csajod a kajának! tegnapi mélem megkaptad?

Rylie :) Nem kell recept a Cebionhoz, de látom Fibi már írta. :wink:

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok topiklalók!

Már jelentkeztem doki ügyben nálatok. Nem akarom offolni a topikot, és köszönöm az eddigi segítségeket, már csak a Bálint Balász doki elérhetősége nincs meg és sajnos nem is tudtam eddig megszerezni.

Tudnátok segíteni nekem? Köszi

Mel.
hammy

Rylie, Isti (meg a mamája) szereti az avokádót banánnal összekeverve, villával épp hogy csak összetörve.

Deni, megkaptam, igen, válasz neked is folyamatban :oops:

Hammy, ez nem is offolás, teljesen ON vagy! BB elérhetőségét majd vki megmondja, én sajna nem tudom. És tök jó választás, aztán hajrá azzal a pocakosodással :)
votiv

Beleolvastam a Nemmondjukidoki topikjába... Kép
macskanyu

Deni,
igen, de szerencsére ide csak egy nap kell menni, mint a régi rendszerben. Én valahogy nem birom a szölöcukor izét, vajudás alatt sem esett jol. lehet hogy ezért hánytaM? :lol:

Hammy,
BB magánrendelöjének száma: 386-0700, du. 4-töl hivhato azt hiszem. nem tudom, melyik nap, mert én az apukájához (BS) járok, csak egy helyen magánrendelnek.

Manoka,
aztaa, ennyien hivtak :shock: :D én össz. 3 sms-t kaptam szülinapomon. hiába, aki ilyen fiatal, mint Te :P
fibi

Votiv,
hát, én akkor eszek helyetted is :lol: láthattad a képen, mekkora már a hasam 8) már nem is állok rá egy ideje a mérlegre.
fibi

Fibi:
Én ráállok a mérlegre, a pocakomtól úgysem látom az eredményt... :lol: :lol: :lol: :lol:

Látom, mindenki nagy avokádó fan. Én múltkor csináltam avokádókrémet és sztem olyan volt az íze, mint a mogyoróvajnak... Nem nagyon jött be...

Azt hiszem a gyomorégésért egyedül a Réka felelős :) csak az a baj, hogy ha megéhezem, akkor semmi perc alatt átveszi az égő érzést, a szörnyű éhség (tisztára, mint az első 3 hónap) és jól bekajálok, mert annyira jól esik. Utána meg...

mondjátok el nekem, hogy ki a nemmondjukkidoki, lécci-lécci!

nukada

húúú, talán túl kicsi lett a betű... :lol: :lol:

nukada

Sziasztok,

Most hívott a főnököm, h esetleg nem-e akarnák visszamenni dolgozni :shock: :lol: Egyenlőre nemet mondtam, mert bízok benne, h most már vmelyik munka apának összejön :?

Szrek,
Én is azt hittem, h kapok vmit :lol:

Rylie,
Szerintem Zuzi tök jól leírta :)

Deni,
Ha ez csak egy kisérleti alany volt, akkor csak kisérletezz tovább más sütik terén is :) Milyen lehet, amikor már tökélyre vitted? :wink: Imádtam :)

Kép Kép
curse

Fagyasztott meggyet eszünk kétpofára - egészben :lol:

Tinu :) Gripe Water adható ilyen pici gyereknek? Én anno azért nem próbáltam ki, emrt mire adható eltt volna, már nem is kellett. Viszont homeobogyóval jól boldogultunk, eleinte én is féltem, vízben oldottam fel, aztán berágtam, hgoy olyan sokáig tart és kipbáltam egyben - édes vigyor az arcon és azóta is nagy vigyor, ha cukorkát - homeobogyót - kap :)
Ezek a gyerekek sokkal ügyesebbek, mint mi gondolnánk :)

indianyo

Macs :) Nemmondjukki topik olvasása szellemi extrémsportnak minősül :mrgreen:

Nukada :) ha icipici betűkkel írsz, büntetésből csak holnap reggel mondjuk meg, kiről is van szó :lol:

indianyo

Indike,
szegény Nuk oldala perforál addig..

Nuk,
TE ne olvasd, majd csak ha megszületett kicsi Réka..

Itt a 17+3 hetes pocakom :)
Kép

Itt meg a kalapos hölgyem, amit a konyhaszekrényből csent:
Kép
macskanyu

Jelzem, Fülessel a 6-7 hónap tájékán volt ekkora a pocakom... :mrgreen:
macskanyu

Macs,
tök csinos vagy :D nem is értem az aggodalmad kaja és torna ügyben :wink: Füli meg ééédes :)

Indi,
B is imádja a homeos bogyokat :) ma sirva fakadt, hogy csak 1 db Coryzaliat kapott :lol:
fibi

Nuk,
szerinted én látom az eredményt a mérlegen? :lol:

Curse,
mit dolgoztál Adél elött?
fibi

Votiv :) Köszi, megkaptam a mélt! (de nem sürgetésből kérdeztem ám rá!)

Fibi :) A szőlőcukrot én sem szeretem (és akkor finoman fogalmaztam :lol: ) még vajúdás alatt sem voltam hajlandó enni, csak vittem, mint azt rendes kismamához illik :lol:

Curse :) Főnököd "jó" fej :roll: receptet méleztem :wink:

Macs :) Csatlakozom Fibihez, nagyon csinos vagy!! :D (és a Te fejed is lemaradt, mint az enyém anno :lol: ) Fülicsek meg nagyon csinos, piros gatyóhoz piros kalapot vett :D :lol:

Indi :) Fagyi meggy? ejha! jó étvágyat! :D :D

Mi meg randiztunk ma Kecskeméti Verával és ő lesz a szülésznőm :D Nagyon kedves volt, a 36.héttől majd az nst-t is ő csinálja és mindent megbeszélünk, én nem is gondoltam, hogy ennyit foglalkoznak a szülésznők előre is a kismamákkal! :o Szóval most nagyon optimista vagyok :lol:
denizsa

Kedves anyucik!

Nagyon köszönöm a segítséget! (csak ismétlem önmagam :oops: )

nagyon bizakodom, hogy mielőbb csatlakozhatom hozzátok!!! :lol:

addig is sok-sok boldog és derűs napot kívánok minden maminak és csemetéjének!!

Mel.
hammy

Az oldalam nem a kiváncsiságtól lyukad ki, hanem a ma nagyon aktív "nyolcadikutasomtól" (azért leírhatnátok a nevét, úgysem mertem horror filmeket nézni a terhesség alatt, kicsit pótolnám...)
Meg azért is kéne, mert van egy doki, szegény sógornőm nála szült és azt mondta, ha legközelebb meglátja, akár félig kint a gyerek, feláll felöltözik és hazamegy. Mindezt olyan indulatosan, hogy majdnem sírt. Nem mertem megkérni, hogy mondjon részleteket...

Macs:
Pocak-macsek tartózkodási helye nagyon kis formás!!!
Füli meg kis tündér a vödör/tállal a fején!
Ja és olyan jó vékony vagy!!!

nukada

Macs: Füles nagyon édes a "kalapjában", neked meg szépséges a pocid.

Monisa: Isten hozta a Babádat, minden jókat kívánunk nektek.

Zuz: köszi, akkor tudom melyik, csak nem tudtam a nevét. Anno ott vettem egy vagány mellényt Fanninak, de érik egy látogatás oda holnap. :-)

Curse: máris dolgozni? Nem semmi. Hol is dolgoztál?

Avokádó: még nem adtam a gyerkőcnek, lehet, hogy szeretné. Én nem nagyon tudtam eddig jót csinálni belőle. De most, hogy jöttek tippek, újra fogok kísérletezni.

Tinu: én egészen korán adtam Fanninak bogyeszt, nem lett soha semmi baja, szépen szopogatta, a mai napig követel minden reggel homeobogyót, már alig tudom kitalálni, hogy melyiket is kapja. Mondjuk sajnos mindig van egy kis megfázás, meg immunerősítő, de nyakra főre zabálná őket. Biztos fincsi....
Anno egyébként én is azt hittem, hogy soha nem jön rendbe a pocifájása, borzalmas volt. Én szélcsövezni nem mertem, bár tudom, hogy ártalmatlan, de valamiért mégsem. Aztán amikor 4 hós lett, mintha elvágták volna, már nem is emlékszem, hogy milyen is volt. Úgyhogy kitartás és rengeteg +++ energi....

Rájli: kókusztejet, nagyon egyszerűen, vettem egy zacsi bájó kókusztejet és azt kevertem vízzel. Imádta a ded. MOst a vajaszsemle vagy mézeszsemle a menő... no meg nagy örömömre az AMLA vagy Ama mikor hogy nevezi. Egy egészet befal belőle.

Na, ennyit engedélyezett a ded fürcsi elött. mindenkinek szép estét.

J és F
johanna1975

A Macskanők és macskalányok nagyon szépek - még vödörrel a fejükön is :)

Nukada :) Ha megígéred, hogy többet nem írsz ilyen minivel,a kkor elolvashatod a privimet :wink:

indianyo

Den: hisz ez tök jó hír... gratula a szülésznődhöz. remélem a szülés után is ilyen lelkes leszel. Szuper. Ja és nem is mondtam, hogy nagyon csini kismámika vagy.

Fibi: akkor Bálint olyan mint Fanni, mindig megy a harc a homeóért.
johanna1975

Avokádó: ugye az az elmélet, hgoy mindig idénygyümölcsöket együnk és lehetőleg honi termést. Ezzel és egyet is értek és gyakorlom is - de néha azért a citrom és az effélék mellett egy-egy avokádó becsúszik - én legjobban magában natúr kedvelem, de a guacamole - Macs le is írta a receptjét avokádókrém néven, ha jól emlékszem - nagyon finom mártogatnivaló. Én nyers paradicsommal nagyon szeretem szendvicsben.

indianyo

Deni,
Receptet megkaptam, köszi :) Még jó is, h küldted, mert anyósék hétvégén nálunk celláznak, oszt őket is kisérleti alannyá teszem :lol:
Kecskeméti Verához gratulálok :) Én is őt akartam megfogadni, csak sajnos lekéstem róla.

Fibi, Johi,
EDS-nél vagyok legalábbis állományban biztos :) azon belül pedig humánerőforrás. A főnököm egy kicsit megszívta, mert az egyik kolléganőm alig, hogy visszajött dolgozni (engem váltott), most újra el, mert megint babát vár.

Macs,
Pocak nagyon helyes :) Füli pedig nagyon édi :)

Kép Kép
curse

és most már írni sem tudok :roll: alighogy :oops:

Kép Kép
curse

Tinu,
szerintem a Gripe Water 3 hónapos kortól adható ha jól emlékszem ez van ráírva. biztos ami tuti nézd meg. nekünk amúgy nem jött be az sem viszont baromi büdös.... kenegettük a pocakot orbáncfű olajjal (Maria Treben) talán az volt a legjobb, bár lehet hogy csak a masszi. :?

Ma este avokádókrémet ettünk pirítóssal :D csak mert látom avokádó a topik :)

help! gyerekem meg semmit nem eszik csak bébiételt. próbáltam legalább felesben keverni a mamfőztjével, de úgysem kell a büdösének. a tányéromból kóstolgat, de ha evésről van szó akkor csak a babakaja. és színről szagról megismeri nem tudom becsapni.

ja! és ha ugat a kutyánk akkor ő is heves ugatásba fog :lol: ez a mai nap történése...de hát az apró örömök ugye...... :D :D

és van olyan, hogy kimarad a kúszás-mászás és rögtön az állás és lépegetés jön?? :? :?

eldugultam

Kép
akata

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ti mikortól kezdtetek el enni káposztát, meg borsót és ehhez hasonlókat?
Én kb. egy hete próbáltam a kelbimbót, de attól totál kivolt Adél. Ha attól fájt a poci, akkor a többitől is ez várható, vagy próbáljak kisérletezgetni? :?

Kép Kép
curse

Deni,
ez szupeeeeeer!!! :D örülök, hogy Vera elvállalt és hogy ezek szerint Neked is szimpi volt :) majd meglátod (remélem), hogy tényleg milyen jo, hogy már szülés elött is foglalkoznak a kismamival :wink: mindig ö jön NST-zni, meg ilyesmi :)
fibi

Curse :) Anyósékon nyugodtan kísérletezz :lol: Én már ettem borsót (imádom főzeléknek), amikor Bálint már nem volt hasfájós, és nem volt gond. Szóval mondanám, hogy próba cseresznye, de nem szeretném, ha Adél miattam szenvedne...

Akata :) Sztem vannak "korszakok" a gyerkőcök kajálásában, van amikor vmit nem esznek meg semmi pénzért, aztán az lesz a kedvenc, stb. De ha legalább eszik, akkor az jó, mégha nem is a Te főztöd részesíti előnyben, hanem a bébipapit. Ez nem azért van, mert Te nem jól főzöl!! csak éppen ilyenje van :wink: Pl. fiam szereti a krumplit, de ma mégis mesterien kiválogatta és csak a csirkét ette meg, abból viszont 2 combot is benyomott 8)

Fibi :) Tényleg szimpi volt Vera :) és pont ez a plusz foglalkozás és figyelem olyan szokatlan nekem az e.ü.-ben :lol:

Johi :) Köszi :D
denizsa

Deni!
Szuper, hogy van szülésznőd! Itt a topicban csupa jót lehetett róla hallani!!!!

Nálunk ma itt voltak Ryliék és Votivék, szuper volt!!!! Köszi a látogatást!

Jó, hogy ennyit írtok az avokádóról, én még soha nem kóstoltam.

MAcs!
De szép poci! Na és a nagylány is!

Curse!
B-nél nagyon vigyáztam, fél éves koráig semmi puffasztót nem ettem! Most viszont már szinte mindent :oops: :lol:
zuzmo1

Kata :) Ákos bébiétel-vonzalmához nem tudok hozzátenni, vannak ilyen gyerekek...darabos ételeket szívesen eszik már?
A kúszás-mászás viszont nagyon fontos fázis, az nem maradhat el - mármint jó lenne, ha nem maradna el!

(A felállás nálunk nem ülésből, hanem térdelésből- hasonkúszásból jött és az egy-két lépés ebből a biztos állásból indult)

indianyo

Ruca!
Az Avatarban nem tudok segíteni, nekem is úgy segítettek ebben :oops: , de írj magatokról, hogy találtál ránk, stb.
zuzmo1

Indi, Kata: a Gripe Watert 1 hónapos kortól lehet adni. Nekem spec. tetszik az illata, és úgy látom, Tündinek meg ízlik. Biztos van benne valami édes, én nem kóstoltam. Mondjuk nem adom neki nyakra-főre. Napi 6x lehetne adni, de nálunk a max. a 4 volt. Nem akarom mindenféle cuccal tömni.
Egyelőre még szélcsövünk sincs, de ki fogom próbálni alkalomadtán. Én nagyon féltem a fenékbe dugdosós dolgoktól, de a múltkor megmértem a hőjét a gyereknek és meg se rezzent. Az orrszívó sem zavarja. A K-vitaminnal sincs baja. Mondom én, hogy tökéletes ez a gyerek. :lol:

Kép
Kép
tinu

Deni,
gratulálok Verához! :D Az összes vera ugyebár köztudottan mindmind jó fej :mrgreen: Remélem, hogy te is ugyanolyan jól megleszel vele, mint én, és ha bármi kérdésed van, megtalálsz :)

Macs,
széééép poci :)

Kata,
ne félj, vannak ilyen korszakok! Dóci hol igen falánk és szinte mindenevő, hogy keveset csipeget és válogat... utóbbitól mindig a frás kerülget, de előbb-utóbb elmúlik :)

Fibi,
a Jonatán szép, veretes ótestamentumi név (többek közt Saul egyik fiát hívták így), az etimológiától most megkiméllek :mrgreen:
Cukros lötyi: részvétem, bár nekem speciell ízlett, mert a szőlőcukrot is töményen ettem... aztán jól megbosszulta magát :D

Tinu,
nekem alapból két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy én is laktoherbbel kezdtem, és Dócit eszméletlen mód puffasztotta. Onnan tudom, hogy amikor elhagytam, egyik pillanatról a másikra abbamaradt a pocifájás.
A másik, hogy egy hasfájós babát nem biztos, hogy óránként kellene szoptatni. Ancsi már rácáfolt erre, de szerintem egy 2-3 napos próbát megér, hogy vajon a ritkább etetés nem enyhít-e valamit :)

Indi,
valamelyik nap az egyik német adón egy olyan emberkével volt interjú, aki a különböző zöldségek-gyümölcsök vegyianyag-tartalmának bevizsgálását végzi, és végigvették, hogy pl. a déligyümölcsök honnan biztonságosak, és honnan nem. Az érdekes az volt, hogy egyáltalán nem volt származási ország szerinti tendencia, az x helyről származó ananász pl. okés volt, de az onnan jövő banánok pl. nem.
És gratulálok Dominónak a lépegetéshez :D Maholnap rohanni fog :)

Nukada,
nekem mindkét gyereknél égett a gyomrom a vége felé. Orvosom azt mondta, hogy egy-egy rennie-t nyugodtan ehetek, és az tényleg segített valamit. De igazából csak a szülés szüntette meg :D No meg pl. este nem ehettem paradicsomot, mert attól égett csak igazán minden. Az is nagyon érdekes volt, hogy csak az egyik oldalamon tudtam aludni, a másikon rögtön kezdődött gyomorbaj :(

Curse,
Dóci 3 hónapos volt, amikor óvatosan próbálkoztam egy kis káposztával, és mivel nem lett semmi baja, bátrabban próbálkoztam egy kis töltöttkáposzta-székelykáposzta-chili kúrával, és attól sem lett semmi baja... na utána már mindent ettem :D De Marci pocakja sokkal érzékenyebb volt az ilyesmire, nála csak 2 hónapja tudok mindent enni, előtte mindig jelentette, hogy igen, anya, ma messzire mentél :mrgreen:

Dóci ma délután sem aludt, viszont cserébe beájult 8-kor :) ÉS MA TAVASZ volt, IGEN!!!! :D :D
kisün

Micsoda hírek!Hurrá!

Éljen Marci! Gratulálok Móni!
Isten hozta Ada Jonatánját is!

Manóka boldog születésnapot neked! Milyen különleges napon születtél.:)

Indi, Barbi, Fibi, Ancsi, Deni, Zuzi, Curse
Köszi a mellápolós tippeket. Aventet rendszeresen használom, most kevésnek bizonyul. Apa beszerezte az Indi-féle lanolint, minden erősködés nélkül kapott. Remélem, használni fog, mert már elég nehezen bírom. :(

Indi, Ancsi, Rylie, Deni
Köszi a rajzolós tanácsokat. Mágnese táblánk nekünk is van, gyermek firkál is rá, nekem olyan illúzióromboló, tudom pedig, hogy pocakbarát és tiszta.:) Na jó, megbarátkozom vele.

Indi, egyébként hol lehet méhviasz-krétát kapni?

Ancsi,
Crayola lemosható filcünk van. Az okés, hogy gyermekem nem szúrja ki vele a szemét, de beveszi a szájába, és ráadásul utána nem fog. :)
A fogmosás nálunk is a fogkrémes fogkefe rágcsálását jelenti. Én vagy apa próbáljuk közben kézbe venni az irányítást, de max. pillanatokra megy, egyik nap jobban, másik nap kevésbé. Szerintem is ez a lényeg, hogy kedveli, ha mi mosunk, neki is adni kell.

Rylie,
C-vitamin nálunk is Cebion, napi vízbe 10 csepp megelőzésképpen.

Dorka,
Gratulálok a kis :) Márkhoz

Zuzi,
Nagyon klassz vagy az egyedül játszózással. Na meg, hogy SZF-ben is ennyire otthon vagy.:)

Macsek,
Ez a banánturmix irtó jól hangzik. Füli helyében várnám az estét. Édes a kalapban. Te is nagyon csinos vagy. :)

KépKép
nonni

Vera :) Ma nemalvós nap volt akkor.
De Marci előbb fog Angival karöltve szaladgálni, Dé a lassan de alaposan rombolós-vigyorgós fajta. Szaladástanulás előtt még kicsit átalakítja az elektromos és mechanikus berendezéseket, biztos, ami biztos :lol: ÉS naponta két-három alaklommal fontos meggyőződni arról is, hogy a nyelvem és fogaim még megvannak :lol:

NAgyon érdekes műsor van a reteken, nem tudom, mi a címe, csak msot kapcsoltam oda: rejtett kamerávl vizsgálják, hogy a hivatalokban kisgyerekkel hogyan lehet ügyintézni - soronkívüliség, vécé, pelenkázás, leülés..

Zuz :) de jó, és Panna mit szól a látogatókhoz? Bazsó Istókkal játszott - vagy inkább Kamilla volt a favorit?

indianyo

Tinu,
Szerencsére Peti (azt hiszem) nem volt igazán hasfájós. Nyűgös, nyugtalan viszont igen, ki tudja mitől. A szopi közbeni böfi szerintem is segíthet. Én is tapasztaltam, tapasztalom, hogy az én lelkiállapotom, aggódásom stb. nagyon átsugárzik Petire is. Akkor csökkent a nyűgösség (abszolút értelemben vagy számomra?:), amikor elfogadtam, hogy ő ilyen gyermek. Én sosem tudtam igazán mit kezdeni a hány óránként egyen kérdéssel. Peti az első 3 hónapban nagyon hosszan szopizott, belealudt, nem nagyon tudtam megmondani, hogy mikor fejezte be a szopit, és mikor kezdte a következőt. Sok türelmet kívánok. Pihenj, amikor tudsz, ne AKARJ aludni, legyél elégedett azzal is, ha csak pihenni sikerül fekve. :)

De jókat írtatok az avokádóról, lassan kedvet kapok hozzá :), még sosem kóstoltam.

Deni, gratulálok, hogy sikerült szülésznőt választanod:)

Biztosan hülye kérdés: miből isszák 1-2éves gyermekeitek a tejet/tápszert/kakaót/banánturmixot?

Jó éjszakát!

KépKép
nonni

Nonni :) Méhviasz krétát a Katicában lehet kapni, 3 boltja is van Pesten-Budán. Kicsi gyerekeknek a tégla formájú az ideális. jól marokra lehet fogni, de van hosszúkás, ceruzaforma klassziksu darab is. Stockmar márkánjú. W-oviban isiben ezt használják, ezzel is tanulnak írni.

www.katica.hu

indianyo

Indi, Panna nagyon szép kislány, és olyan nyugodt és egy örökmozgó kétéves anyukájának nagyon meglepő, hogy ott marad, ahová lerakják meg milyen kis nyugiban szemlélődik meg elcuppog magában :)
A három kis kertészgatyós gyermek édes volt együtt, Kamillának néha kicsit sok volt a két srác, de bírta a kiképzést :D
Bazsó meg Isti nagyot autóztak, és volt némi harc a posszijón (egyébként lenyűgöző, hogy Bazsi milyen szépen tisztán beszél és mekkora a szókincse!) de a legcukibbak akkor voltak, mikor összebújva ültek a kanapén és egy zenélő bigyót nyomkodtak :D
és Zuzi nagyon szép mami, a haja szuper, és már a régi gatyóit hordja (irigy-irigy), és irtó finomat sütött - Denit is sűrűn dícsértük, aki a receptgazda :D
szóval klassz volt minden és köszönjük a meghívást Zuziéknak!
Isti úgy fel volt spannolva, hogy hazafelé a Kolomposra végig azt ordította a kocsiban, hogy CSÜCCS! (mikor már rég nem a Sétálunk, sétálunk... ment a magnóban) aztán gyorsan zuhanyzott, de utána még odaült az asztalhoz vacsizni - nekem csak elé kellett pakolni a választékot :mrgreen: és aztán szunya :D

engem meg ma reggel kivetett az ágy, arra keltem, hogy k...ra fáj a szeméremcsontom :shock:

Macsek, szép poci! enyém is irtó hamar nőtt nagyra, de aztán lassított :) úgyhogy már nem hagyom magam négykilós babákkal riogatni :wink:
votiv

Indi, megnéztem a Katicát, hát nem olcsó bolt :D
pár dolgot tudok, ami a Kreatív Hobbi áruházban (Üllői út eleje a Kálvin térnél) olcsóbb, pl. az "ujjfesték", amiből 5-600 Ft körül van egy tégely, de most nézem a méhviaszkréta is 300 ft-tal olcsóbb egy dobozzal (végülis nem olyan sokkal), de van "fantáziavilág" meg "természetvilág" színválaszték is :)
www.kreativhobby.hu
votiv

Votiv :) akkor nagyon klassz napotok volt tegnap :)

Katica drága bolt. Stockmar drága kréta/festék. Viszont garantáltan csak valódi méhviasz és ehető dolgok vannak benne - én ezért pártolom.

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: