A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Móni!
Azt nem írtad, hogy a külföldi utat már a babával gondoltad :wink: Nagyon sok boldogságot!!!!!!!!!!!!

És persze Adának is!
zuzmo1

Tinu :) Colocynthis CH 15 a klasszikus - mi ezt használtuk pocakfájásra

indianyo

Ancsi!
Igen, a rendelővel szembeni patikában lehet mindenféle krémet, testápolót, még naptejet is venni (mind patikai készítésű!). Egy tégely vitaminos arckrém nincs 400 forint!!!! Méga csúcsgazdag barátosném is ezt használja, annyira jó!

Tinu!
Bár engem elriaszt a szélcső, de csak jókat hallottam róla. És állítólag ez olyan, hogy be is lehet ífgy pelenkázni a gyereket!
kitartás! Bújjatok össze, Pannus úgy mindig elszenderedik (aludni ő se sokat szokott), és akkor tudsz egy kicsit pihenni. Ha tehetem, fekve szoptatok, így tudok kicsit relaxálni. De ma tényleg front volt, nálunk is nyügi volt. Pannust csak kendőbe sikerült elaltatni. Mondjuk én adok neki cumit is, mert B miatt nem tudok mindig ugrani :? (aki szintén frontérzékeny :x ) És Indi megmondta a frankót!!!! A tejcsit nagyon hamar megemésztik ám, 1 óra alatt bőven! És Pannus többnaponta szokott csak kakkantani, de akkor aztán moshatok is :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Szia Jonatán :)

indianyo

Ma tényleg front lehet, mert én egész délután csak csokit zabáltam (volna), és zsibbad a fejem is :roll:

Jonatán érdekes név, nekem az alma jut rola eszembe :D a Jonathan gondolom az lehet angolul :) azt már hallottam.
fibi

Adának, Monisának és a babáknak mi is gratulálunk! Sok tejet, sok alvást, sok örömet! :)
Szüléssztorikat.... :D
neet
neet

Zuzi!
Nekem kéne egy ilyen krém. Vagy menjünk el egyszer együtt, mert nem tudom milyen rendelő, én mindig a Kórház főbejáratától megyek fel, vagy hozzál már nekem légyszi egy ilyet. (ezt nekem) és dednek is lehet kapni dedkenyőcsöt?
ancsipancsi

Isten hozta Marcit és Jonatánt! Egészséget, boldogságot nekik! :D

Votiv, köszönöm az együttérzést, aranyos Vagy. Már sokkal jobb, kis kamillázás és hipp-hopp, elmúl minden rossz. :)

Curse, ír farkas, ez igen! Az tuti, hogy magasabb, mint miénk jószág, és kilóra akár közel is lehetnek egymáshoz. :) Férjúrral pont azt beszéltük a minap, hogy jelenlegi kedvences ebállatunk után eccer majd valszeg más kutyamárkából (:)) választunk vagy keveréket, mindegy, és milyen furi lesz, picinek fogjuk látni, már annyira hozzászoktunk a monstre méretekhez (kivéve, ha leonbergit, ír farkast vagy más óriást választunk). :D

Emma is jelezte a mai frontot, de ez nem volt olyan durva, mint a hétfői, most inkább finoman mozgolódott a birodalmában, viszont elég sokat. :)

Jó, hogy írtok a szélcsőről, erről én még soha nem hallottam, és bababoltban sem láttam, gyógyszertárban kapható?

Szép és nyugodalmas álmot minden csöppnek és nagynak, bent- és kintlakónak! :)

Kátya
kincsimano

Móninak és Adának is hatalmas gratulák!! :D
(akkor most már én vagyok a következő? upsz...)

A két kisfiúnak nagyon-nagyon boldog életet kívánok!!! A családoknak pedig sok örömet Bennük :)
votiv

Ancsi!
HA legközelebb találkoznánk, előtte szólj. Mindig többet veszek egyszerre, szerintem most is van egy bontatlan doboz. Babás dolgokat nem néztem......
zuzmo1

Zuz,
ja, ez a Bártfai rendelövel szembeni patika? Zsolo ott váltotta ki szülés után a cuccokat, és mondta h irto rendesek voltak, mindent beszereztek :) akkor oda el kell mennünk asszem...

Ancsi,
nekünk azt a 33 forintos testápolot B-nek a homeos dokinéni irta fel, és mondta hogy sima krém, száraz börre. Ismerösöm megszagolta, és mondta, hogy igen, a háziorvosa is olyat irt fel, szoval ebben nem volt hokuszpokusz :wink:
fibi

Kátya :) hű, fogorvos miatt nem irigyellek! én is jártam pocakosan, fincsi volt :wink: Ír farkas és afgán agár a két kedvenc kajla kutymárkám :)

Szélcső egy pofátlanul drága (úgy egy ezres körül van) icipici puha műanyag csövecske, gyógyszertár a lelőhely.

Votiv :) bizony, most már te vagy a soron :wink:

indianyo

Fibi!
ilyen kell nekem!

Ada pici babáját is Isten hozta :)
ancsipancsi

Éljen sokáig Marci és Jonatán!!! Meg persze az anyukáik is!

Votiv:
Nekünk is így kéne összehozni... :wink:
Tényleg, te mikorra vagy pontosan kiírva? Mert ugye vonalzód nincs...

Du megint sikerült összebarátkoznom a wc-csészével... Nem értem. Illetve a terhességem végére rájövök, hogy a tejtől ég a gyomrom?!?!?!? Tegnap nem ittam, semmi baj, ma reggelire ittam és úgy égett a gyomrom, hogy porcelánbusz lett a vége. Viszont utána ettem főttkrumplit (meg egy kis hurkát :oops: ), egy fagyisdoboznyi mirelitt epret (szinte csak szopogatni tudtam, mert még jeges volt) és semmi bajom (azért gyorsan lekopogom: KOPKOPKOP)

Tök jó, hogy a gyerekek mellett feltűntek a kutyák is... Ír farkas és moszkvai őrkutya... azt hisuem én örülök a "kicsi" vizslámnak!

nukada

Deni,
Mása talijára te hoztad azt a fincsi sajtos sütit? Ha igen, elkérhetem a receptet? Kihasználom gyorsan, h apa itthon van :)

Kátya,
Na a leobergi sem egy kis kutya :lol: Mi szeretnénk majd mindenféleképpen még egy kutyit, persze Adélnak. Szeretném, ha együtt nőnék fel (egy kis erős túlzással) :) Úgy gondoljuk egy kopó nagyon jó választás lenne, szerintem ők eléggé gyerekbarát kutyák. Igaz Neet? :wink:
Mindenféleképpen úgy szeretném Adélt irányozni, h szeresse az állatokat. Olyan rossz látni baráti körben, h mivel a felnőttek utálják az állatokat, ezért a gyerküket is úgy nevelik :(

Votiv,
Tényleg te vagy a következő :) Választott neveket illetően remélem nem gondoltátok meg magatokat? :)

Kép Kép
curse

Na ezt a hszt csak is azért, h meglegyen az 500 :lol: Kíváncsi vagyok mit kapok érte :lol:
Szrek!!! Le fogsz maradni!!! :)

Mennyi minden történt az SZF-ben :shock: Szegény Lynettet úgy sajnáltam :( de legalább Pault jól megszívatták :lol:

Kép Kép
curse

Curse!
Aztán meg majd jól kiderül, hogya nem is csalta meg, csak valami meglepi vagy ilyesmi van mögötte :roll: :lol: És szegény Edie-t sajnáltam :wink:
kutyák: rólunk is mindenki azt hiszi, hogy utáljuk őket, pedig ez enm igaz! Csak pl nem szeretem, amikor valaki a gyerekeként emlegeti. Van ilyen rokonyunk, és kiráz tőle a hideg. És nem értek egyet azzal, hogy egy kutyát emeletes házban (lakásban!) tartsanak. És amikor nem szedik össze kutyaszart :twisted: és ugye mindenhova odabrunyálnak, pl a mi kapunkra is, és a gyerekem meg összefogdossa, aztán meg jól a szájába veszi a kezét :twisted: :twisted: :twisted: Szóval szerintem a kutyatartásnak is be kellene tartani a szabályait. A másik dolog, amiért nem tartanék kutyát, mert a családunkban látjuk, hogy teljesen bekorlátozza az embert, még nyaralni sem tudnak elmenni, mert nem tudják hova rakni a kutyát. Bárhova hívjuk őket, mindig ez a kifogás, hgy szegény kutya meg van kötve, haza kell menniük. Mert ugye akármennyire is a gyereküknek kezelik, nem vihetik úgy magukkal (mondjuk vendégségbe), mint egy gyereket. Persze biztos ezt is meg lehet oldani........ mondjuk a vizslákat nagyon imádom!
zuzmo1

Fibi!
Igen, az a patika! ÉS a kasszánál a vitrinben vannak kirakva ezek a gyógyszertái kencék. Asszem, arcradír is van! És többféle krém, pl kamillás, vitaminos, citromos... én csak a vitaminosat próbáltam.
zuzmo1

Nukada, április 1., de Ancsi táblázatában van vonalzóm is! :)

Curse, már nem is tudom :( én teljesen elbizonytalanodtam, de mostanában szinte mindenben, szóval foghatom a hormonokra (?)
vagy inkább az agytúlterheltségre :roll:
most is még dolgoznom kéne, de már tök be vagyok lassulva - ásító szmájli
votiv

Zuzi,
Teljesen igazad van. Én sem vagyok híve a lakásban tartott kutyáknak pl. Én nagyon sajnálom azokat az állatokat és valóban vannak olyan kutyatartók, akikre még ráférne a tanulás az állattartást illetően :? Mikor még panelban laktunk, akkor én is jártam úgy, h a kutya a mi bejárati ajtónkat pisilte le és a gazdájának eszébe se jutott a kutya nevében felvállalni és letakarítani az ajtót :evil: Elsősorban olyan emberekre gondoltam, akik tényleg nem szeretik az állatokat. Nem szívesen írom le, de az egyik családi barát, ha itt vannak, akkor majdnem hogy belerugnak a macskánkba. Én ezeket a típusú embereket nem szeretem. Attól függetlenül, ha vki nem szereti az állatokat, azért még bántani nem kéne. Szóval, ha ők jönnek hozzánk, akkor a macskát inkább elrejtem. Viccen kívül. Szerintem, ha vki akarná a nyaralást is megtudná oldani egy kedves szomszéd segítségével, vagy egy családtagéval, vagy akár egy barátéval. Mi pl. tavaly szilveszterkor a macskát anyuékhoz vittük le, de a barátnőm is felajánlotta a segítségét.
Én is drukkolok Lynettéknek, de szerintem igaz lesz a dolog. Egyszer volt egy olyan rész, amikor Tom apja itt volt és akkor mondta Tom az apjának, h bizony ő is félrelépett, amit szeretne, ha Lynette nem tudna meg. Méhcsípés tényleg nagyon gáz volt :)

Kép Kép
curse

Votiv,
Szerintem ne bizonytalanodj el. Szép neveket választottatok :) Ha a Lili gyakorisága annyira zavar, akkor inkább használjátok a Rózát (amit már írtam, h szerintem sokkal szebb, mint a Lili :) ), de mégis, ha Lilit akarjátok használni, akkor hajrá. Ne foglalkozzatok mással, ha nektek ez tetszik, akkor legyen ez. Mások véleménye ne tántorítson el :)
Még ilyenkor dolgozol? :shock: Nem kéne már pihenned, mondjuk aludni? :wink:

Kép Kép
curse

FIÚKNAK ÉS ANYUKÁIKNAK SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNUNK!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse, napközben esélyem sincs bármit is csinálni, és most egy ideig még főállású vagyok :roll: na de most már kész lettem, úgyhogy mindjárt megyek is pilledni.

ahogy mondod, annyira gyakori a Lili (és ez csak "rosszabb" lehet), hogy az már nekem kezd sok lenni :? vszínű nagyon benne lehet most a kollektív tudatalattiban :( a Róza továbbra is komoly, de a Lili nagyon billeg. az olyanok miatt is, mint a Lili-bili becézés (nem csúfolás!)
és közben még az is beugrott, hogy a Lili Róza rárímel az Egyszervolt.hu-n dögunalomig hallgatott Elvitte a róka c. Gryllus Vilmos slágerre :lol:
úgyhogy lehet hogy viszatérünk egy régebbi verzióhoz, és mondjuk Ella Róza lesz (vagy nem, mert ez már tényleg az "Elvitte a róka", legalábbis Isti előadásában).
Vagy szívesen adnám neki még a dédikém nevét is, de a Róza Mária a rozmárt juttatja eszembe :D
apafej részéről felmerült még a Franciska, azt már nem is merem leírni, arról mire asszociálok :oops:
még talán esélyes Lili helyett az Ilka, de ezt is csak nagyon félve mondom most... :lol:
votiv

Votiv:
Akkor teényleg neked +1 hét, nekem meg -1 hét... :wink:
Olyan nevet nem fogtok találni ami így-úgy nem "becézhető". Anyukám előszeretettel meséli mindenkinek, hogy az unokája Réka-béka lesz, de ezért még nem változtatjuk meg Leokádiára... :lol:
Amúgy, ha érdekel, nekem nagyon tetszik mindegyik variáns, de a Róza Mária különösen, sztem nagyon elegáns, arisztokratikus, mégis jól becézhető!

Zuz:
Teljesen megértelek kutya ügyben, aki kutyát akar, annak bizonyos fokú intelligenciával kéne rendelkeznie... Én néha azért is behívom a kutyát, ha ugat és tudom, hogy a szomszéd éjszakás volt, nehogy zavarja.

Szf:
Én úgy hallottam, hogy 10 éve csalja Lynette-et a férje... :evil: :evil: :evil: De majd kiderül

nukada

Amúgy ma valami idióta anya hormon kivert az ágyból már 5-kor, beraktam mosni a maradék babaruhát meg a pelenkákat, a múltkoriakat összeszedtem és vasalni akarok... Remélem ez nem maradandó károsodás!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Nevek: ha a szülők szívének kedves és jó szívvel adják a gyereküknek akkor annyira NEM számít,hogy más mit gondol!ÉS a rosszmájú megjegyzéseket pedig el kell engedni a fülünk mellett!
20170114224602

Indi: én még sose használtam homeós cuccokat. Ha bemegyek a patikába azzal a névvel a kezembe, amit írtál, az elég? És rája van írva a dobozra, hogy mennyit kell adni és hogy?

Zuz: Tündinek is van cumija, de leginkább alváshoz használjuk. Ha nagyon izgatott, akkor kiköpi. Pedig emlékszem, mikor első alkalommal adtam a szájába üvöltés közben, rögtön elhallgatott. Szóval már nosztalgiázni is tudok. :lol: Rohan az idő...

Deni: elküldtem a recepteket.

Votiv: az összes név nagyon tuti, amiken még gondolkozol. Szerintem jobb is, mint a Lili. :oops: Az Ilka hasonlít a legjobban a Lilire és még lehet is úgy becézni szerintem.

Kép
Kép
tinu

Túrófánkot sütöttem reggelire Lencsinek, és mivel most csináltam először, eléggé ...pfff lett. Tudja vki a titkát, hogy mitől lesz puffancs és nem egy lapos valami?
ancsipancsi

Tinu :) nosztalgia :lol: hiába, 1 hónap és 2 hét óriási idő egy baba életében :)

Homeobogyót kis dobozkában árulják. 400 ft körül van a Boiron, ez elég nagy golyóükból áll, de enyém baba ügyesen elszopogatta őket. Lehet pici forralt, hűtött vízben feloldani és úgy adni kanálból, fecskendőből, viszont nagyon lasssan oldódik. Általában nem értenek a gyógyszerészek hozzá - hacsak nem spéci gyógyszertár - de itt van Votiv és Zsanci - tőlük bármikor meg lehet okosságokat tudni. Illetve ez egy gyakorlott homeohasználó topik, úgyhogy feldobsz egy kérdést és tuti azonnal kapsz egy-két ajánlást :wink: Amit használtam, arról már én is tudok nyilatkozni. Colocynthis a kalssszikus, de Lycopodium, Chamomilla és Dioscorea is nagyon jó hatású a csecsemőkori pocakfájásra, általában 5 golyócskát ajánlanak egysezrre, bevallom, én 1-3 golyót szoktam alkalmazni, hacsak nem orvos külön ajánlja. Adagolására sok variáció van, adhatsz naponta 2-3 alkalommal 5 golyót, illetve a fájdalom kialakulásakor 3-5 golyót.

Remélem, más is elmondja az általa alkalmazott adagolást.

indianyo

Sziasztok!

ÉLJENEK AZ ÚJDONSZÜLT ANYUKÁKOK ÉS KISFIÚK!!!!SOK BOLDOGSÁGOT! :D

Curse,
már lemaradtam, mint az a bizonyos borravaló ;) :lol: :lol: :lol:

Tinu,
remélem, Tündi hamar elfelejti a hasfájást :D

Den, Fíbsz,
köszi szépen a recipét, még nem tudom, lesz-e belőle süti (apjuknak volt szülinapja, de azóta megint felütötte fejét itt a nyavalya, úgyh nem szülinapozunk valszeg meg semmi :roll: de recipét elteszem, jó lesz az next tájm ;) :lol: )

Vot,
nekem tök evidens volt vhogy az Ábel és nem nagyon zavart az se, hogy mindeki kábelezte meg aszonta, hogy a vezetéknevéhez nem passzol
úgyis azt a nevet fogja választani a babó, amit akar, úgyh dont vöri ;) :D

és Nukadával ti vagytok itten a következők, de már Deni is kezd ráfordulni a célegyenesre ;) :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Jó reggelt mindenkinek, a rémes éjjelünk után.. Kép

Nukada,
a terhesség végén, tök normális a sav is, mert a bébicsek nyomja a gyomrot alúlról... nem feltétlen a tej okozta. Egyébként meg ez jutott az írásaidról eszembe: Kép

bocs... :mrgreen:

Ancsi,
ha jól megkelt a tészta, akkor forró olajba és fordítva teszed bele. Fordítva: értsd. ha x oldala volt keléskor a plafon felé, akkor most az a fele kerül először az olajba. Nekem így mindig sikerült eddig...

Jucom,
teljesen egyetértek veled névügyileg :) Annyit tennék hozzá, hogy hiába tetszik néhány angolszász név, ha angol férjem lenne, minden toábbi nélkül adnám is a gyerekemnek, de így nem tudnám jó szívvel. És az itthon használatos nevek között is találok sokat ami tetszik. Ezért pl. sosem lesz a fiam Agenor....(oké, ez épp görög eredetű..)

na megyek, bepótoljuk a tegnep este, meglepetésszerű ölben-elalvással cselesen elkerült fürcsit..

csók

Macsek
macskanyu

Macs!
és a Krisztófer névhez miccósz? :)
btw én nem kelt tésztát készítettem, hanem azt a klasszikus túrófánkot, amiben tojás, liszt, túró és késhegynyi szódabikarbóna van.
ancsipancsi

Nukada, hurka? Nyami. Hétvégén egyik reggel Apával és ebbel sétáltunk egy irtó nagyot, de télleg, kicsit hideg is volt, hazaértünk, Apa felsóhajt, a legmélyebb belső óhajtás fátyolos hangján, "kolbászos tojásrántotta". Amúgylag soha nem szoktunk nehezet reggelizni. Nu, kolbi nem volt itthon, ezért összedobtunk egy lájtos szalonnás-hagymás verziót. Olyan jól esett! :D

Kutytartás - megvannak a szabályai, bé kell tartani, egyetértek. Nálunk is állatbari nevelést kap Emma és majdani kistesója, a kutyin kívül a szomszédoknál és Idösapámnál ismerkedhet csacsival, tikkal, gyöngytikkal, lúddal, kácsával, kecskével, vadászgörénnyel, mindenféle négy- és kétlábú élőlénnyel. :D

Kutya és nyaralás, mi tavaly naccerűen megoldottuk, amikor Szicíliára mentünk lásztminit. Onnan hoztuk haza Emmát. :lol: Mivel nincs a közelünkben rokon, a szomszédok túl idősek egy kajla és monstre eb etetéséhez, szóval veszélyes rájuk nézvést, végül a kutyakiképzőnknél szállásoltuk el ebünket napidíj fejében. Naccerű megoldásnak bizonyult, ezt választanánk legközelebb is. Bár idén valszeg nem ruccanunk nagyot sehova se nem. :)

Votiv, gyönyörűek a neveitek, mind az összes. Nálunk Emma Sára eccer csak beette magát a fejünkbe, azóta sem találtunk jobb alternatívát (nem is nagyon keresünk), pedig rendre hallok egy sor születendő Emmáról és Sáráról is. Evvan. :)

Indi, köszönöm szélcsőnek lelőhelyét. :D

Mai progi: zőccséggel teli marhahúsleves lassúdad elkészítése, és vmi takarításféle sem ártana. Nukada, bárcsak rám is így törne a tisztítási és egyéb vágy - hát mindegy, meg kő csinálni. :D

Kátya
kincsimano

Hopp, jólesett, hisz nem esett! :oops:

Kátya
kincsimano

Ancsi,
ööö.. hát nekem a Krisztofer nem annyira.... ami tetszene, ha angliában élnék, akkor inkább Brian, Brad,Morgan, Jack... főleg fiúnevek, de nem sok :)
tésta ügyileg nem tudok okosabbat...
macskanyu

Kátya,
fel se vedd, itt minenkivel előfordul elgépelés, gyors bepötyögés miatti íráshiba... már rég nem javítgatjuk.. :mrgreen:
macskanyu

Drága Jucus, teljesen igazad van. De gyarló az ember, én legalábbis nagyon, és nem tudok elvonatkoztatni a negatív dolgoktól, amiket hallok :( persze olyan úgyse lesz, hogy valami mindenkinek tetsszen, nem is ez a lényeg. De már azt se tudom biztosra mondani, mi az, ami nekem tetszik :oops: :( de majd gondolkodom rajta sűrűn, most már lassan el kéne dönteni :)

Macsek, mi volt a gáz? és szebb napot, mint az éjjel volt :)
leveled megkaptam, válasz folyamatban, csak most megyünk fejleszteni 11-re.

Tinu, én még egyel alacsonyabb potenciált adnék bébicseknek, a 9-est. eleinte mi is feloldogattuk, meg műanyag kanalaztuk stb (a golyókat nem érheti fém, és nem szabad őket tv, mikró vagy egyéb elektromos berendezés közelében se tartani), de a mai fejemmel inkább venném az apróbb bogyókat (nem Boiron hanem Remedia vagy gyógyszertári készítésű) és betolnám a szájába.
Adagolás nálunk: ha gáz van, akkor akár negyed óránként 2 golyó is mehet, egyébként napi 1-2x5.
belinkelek neked még infókat, ez talán segít eldönteni, nektek melyik szer lenne a legjobb:
http://home.tvnet.hu/~a3807/hasfajas.htm
és http://www.datanet.hu/pharma/phorient/130/130homeo.htm
aztán ha nem vagy biztos benne, még segítünk tovább is.

gyógyszertárak listája, ahol lehet kapni homeós bogyókat:
http://www.inetcom.hu/andrea/homeopatia ... zertar.htm
és tényleg csak besétálsz, megmondod mit kérsz és ennyi :)

magánkórház lehet a Söfi:
http://index.hu/politika/belfold/schopf070228

votiv 8)
votiv

Votiv,
tul képp nem sok. Ded fél 9 kor elaludt az ölemben, én meg nem tudtam elaludni, csak éjféltájt. Ded felsírt 1.50-kor,(valószínű, még mindig fog..), sikerült visszaaltatni kb. 3-kor, de ebbe egy kényszer-pelus csere is benne volt. 3-5 ig szundi, 5-kor nyüfítés, kihúztuk vhogy 6-ig, akkor átnyaláboltam a nagyágyba és ott boldogan rugdalt fél 9ig. Én kicsit tikkadt vagyok, ded meg ezerrel rohangál és bunyeváckodik..na ja, Ő kialudta magát.. :mrgreen:
macskanyu

Macs,
kőcök ezek szerint összebeszéltek :roll: :lol: többféle formációt próbáltunk ki mi is éjjel az alvásra - azért, mert ő jól aludt fél8-tól 1-ig majd 3-tól 6-ig, én még nem érzem kipihentnek magam :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
ez tiszta átvágás, azt hittem, az 500 vmi mágikus határ és legalábbis egy átminősítés jár érte, de nem ;) :lol: :mrgreen: már csak 32!!! :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Dorka: Gratula Márkhoz és nem semmi gátvédelemmel szülni egy ilyen apró fiúcskát!! :o :P

Johi: Fanninál vége a zsömle korszaknak? Hogy csináltad a kókusztejet??

Fibi, Deni: köszi a C vitaminos hszt. Ez receptre megy amúgy?

Macs: "túltáplált tengerimalac" :lol: :lol: az angóra fajta???? 8)

Manóka: Boldog 7. szülinapit ;)

Indi, Macs: avokádót mivel ízesítitek mert nekem nem gyere be magában - ded megeszi de csak paradicsommal. Van egyéb ötletetek még?

Tinu: nálunk akkor lett hasfájós két napra Kamilla amikor front jött és nyafizott én meg azt hittem éhes és jól bezabáltattam - kb óránként raktam cicire ő meg persze simán elfogadta! Aztán mondta a dokinénink, hogy erős tejem van dednek ki kell bírnia a 3 óránkénti kajálást! 1 nap húzós volt,de áttértünk a 3 óránkéntire és minden helyreállt! Ja és minden fürdés előtt pocaksimi meg masszír meg torna addig amig nem jött ki valami pukk vagy kakk :)

MÓNI: GRATULA MARCIHOZ!!! Bár igy bebuktad a külföldi utat ;)
ADÁNAK IS GRATULA JONATÁNHOZ!!!! :)

Curse: az SZF-ben a szomszédnő miért terrorizálja a Pault vagy hogyhívjákot???? erről lemaradtam és most nem értettem... :?

Macs: Hi Blájen! 8)

Votiv: Söfi mint magánh??? Ahhoz le kéne dózerlotatni az egészet és újra építeni mert szerintem korszerűtlen épület és zsúfolt és nem funkcionális..
igaz én nem vagyok Söfi párti :?

Rylie
rylie

enyém ded alvadt rendesen éjjel és most is ezt gyakorolja 8)

viszont újra visszaálltunk a napi két alvásra... :roll:

R
rylie

Rájli :mrgreen:
'I'm not Jewish. I'm a Roman.'' -''A Woman?'' -''No, no. Roman.'' :mrgreen:
És akár angrának is, mer' hosszú a hajam.. yesss :mrgreen:

Avokádó: próbáld ki fokhagymás pirítóssal+paradicsommal, vagy bármilyen zölségsalátába kockázva, kevés majonézzel. Finom, garnéla salátába is, de hát ez erőst luxus.. :(
szeretem még: paradicsom+póréhagyma+paprika+édeskömény+avokádó+kígyóubi összekockáva, keverve egy tálban, csipet olivában citromfű, szemernyi fehérbors, néhány csepp ecet és ezt a "szószt" borítod a zöldségekre.
Én magában is szeretem.. :)

Szrek,
fogadd együttérzésem
macskanyu

Na, tulvagyok a vércukros vizsgálaton is. Itt Gödöllön is cukros lötyit kellett inni :evil: , hu, de hányingerem volt abban a 2 orában... :?

Votiv,
én teljesen megértelek, ugyanabban a cipöben járunk. De hisz ugyis tudod... :wink: (Samut is ezek miatt vetettük el, Levente meg a gyakorisága miatt ingadozik)

Rylie,
Cebionhoz nem kell recept.
fibi

Egyébként krémnek is finom:
kis avokádó áttörve +1 teáskanál citromlé +1/2 fokhagymagerezdáttörve +1 evőkanál mogyoróhagyma áttörve +1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem +csipet chilli +só

Jóóól összekevered, behűtöd :)
macskanyu

Köll még recipe? :mrgreen:
macskanyu

Hát megvolt az első pelenkázás közbeni sugárkaki. :lol: De gyors voltam és elugrottam! 8) Úgy röhögtem, hogy csak na. Apjuk nem mert átjönni, hogy megnézze. A kis gyáva!

Votiv, Indi: de nem nyeli le, félre a baba a bogyókat? Nekem az előbb majdnem sikerült megfújtanom a gyerekem. :oops: :cry: Félrenyelte a Gripe Watert. Nagyon megijedtem.

Nálunk ma egész jól ment az alvás. Tünci este 10-től hajnal fél 3-ig aludt. Méghozzá most az ágyikójában, úgyhogy nyugodtan aludtam én is. Utána magamra raktam, és már csak picit aludtunk, de egész jól vagyok. Most. MÉg szerencse, hogy nem ma lesz a Született feleségek. A múltkori részt átaludtam. Valaki el tudná mondani, hogy mi volt benne? A mostaniban néhány dolgot nem értettem. Pl. hogy honnan tudta meg a szőke bige, hogy a barnával csalta meg a pasija?

Kép
Kép
tinu

Macs,
tegnapi mélem átment?
fibi

Macs: jóóók,
akkor ime egy kihívás: akkor egy olyan recipét adj, hogy már itt tartok:
paradicsompüré+avokádópüré és ezt tettem a dednek rizsára tegnap, de nagyon erősen paradicsomos...mivel tudnám fellazítani, hogy ne legyen annyira paradicsomos íze???? :roll:
magában szerintem semmi íze nincs az avókádónak 8) de ugye ízlések és angóra malacok :P :lol:

eddig tonhalas krémbe kevertem avokádót és melegszenya lett belőle - igy apjuk is hajlandó volt enni belőle :)

Tinu: barna bige őszinte vallomást tett levélben a szőke bigének csak ő ezt nem értékelte ;)

Fib: kösz

ébredezik ded

R
rylie

Átjött :)
válaszolni már nem nagyon tudtam, mert így is restanciáat pótoltam, de ha tornáról hazajövet, alszik Füles, akkor írok :)
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: