A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hali!

zsuzsi, érdekes, amit a rövidlátásról írsz. Főleg az örökletességről...priviben megírod, hogy kinél voltatok?
Öröklés: anyukám rövidlátó, apukám csak egy ideig hordott szemüveget a szívműtéte után. Erre én távollátó lettem, ami már kicsi koromban kiderült, öcsémnek kb. 5 éve van szemüvege, addig olyan szeme volt, hogy akár pilótának is elmehetett volna.

Gira, szerintem Hajnának tökéletes a súlya...főleg, hogy viszonylag nagy súllyal jött a világra. Nem nagyon értem a doktornénitek hozzáállását. Egyébként ez a percentiles dolog nagyon mű, főleg, hogy nincs két egyformán fejlődő gyerek.

Káti, egy másik topicban egy lány anno adta az ő lánykájának (hasonló gonddal küzdöttek), náluk nem vált be. Ez viszont nem általános, a többségnek be szokott válni.

Bibi, jobbulást!

Melinda, édes a kisebbiked. Mire volt ennyire kirittyenve?

Zitaa, mi a Port Royalban voltunk tavaly, most is oda megyünk. :) Le akartam mondani a foglalást, de anyukám mondta, hogy menjünk nyugodtan...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! Köszi a gyors válaszokat!
Bibi, azért gondolom, hogy éhes, mert másfél-2 óránként felébred, és akkor úgy szopik, mintha éheztettem volna, nem csak játszik. Vagy gondolod, hogy a foga lehet, ami zavarja? És ha csak kipróbálom a Sinlacot, attól még nem csinálok nagy bajt... :?
na felébredt...Nagyon kétségek közt vergődöm, mit kéne csinálnom. A fogára is gondolok, mert nyugtalanul alszik. Sokat forgolódik, rugkapál a lábával, és ilyenkor fel is ébred.
Mindenesetre köszi a tippeket!

Kép
káti

Enikő!
írtam privit.
Vendég

Karmen, Zituska!
Ti kértétek a Deák doktornő elérhetőségét, ugye? :)
Magánrendelés hétfő, csütörtök 16-tól 18-ig.
József Attila sgt.69/A
Tel.szám:316-629

Hát nekem ez van meg, de ugy tudom a Szemészeti Klinikán is be lehet jelentkezni a magán rendelésre.
Talán Dancsi is tud ebben segiteni? :wink:
Egyébként a rendelő nem egy nagy szám, ne készüljetek extrára. Panelházban van. :wink:

Zita

Kép
zitaa

Mégmielőtt bárki magára venné, nem azért nem nagy szám a magánrendelője, mert panelben van, hanem mert szerintem kb 15-20 év óta nem nagyon költhettek rá. :shock:
Nyárig én is panelban laktam, szóval nincs vele bajom, csak nehogy valaki magára vgye!!!! :o
Csak sok magánrendelés elég puccos, szóval ezért irtam!

Zita

Kép
zitaa

Zita: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ezt a mentegetőzést :) Percek óta ezen nevetek :lol: :lol:
Én ezt a telefonszámot nem ismertem :( Ellenben 3 másikat igen :roll: :roll: :lol: :lol:
Éttermeket ma telefonáltam végig...sehol nincs már hely :( Úgyhogy mi itthon eszünk féláron valami finomat :)

Melinda: Gyönyörű kislányod, mintha Erzsébet királynőhöz készülne teázni, úgy néz ki az első képen :)

Gira: Hajna nagy újszülött volt....szerintem teljesen normális a súlya. De miért paráztatnak ilyen baromságokkal anyukákat?!?!?!?!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!

Bea, hát ilyenkor már sehol se találni szabad helyet értelmes időpontra...én már vagy két hete, hogy telefonáltam, akkor szerintem még senki se kapott észbe. :)
De tavaly mi is majdnem megszívtuk, az előbb említett helyen volt csak vacsiidőre szabad hely. Az én férjem már csak ilyen, minden időben jut az eszébe... :roll: De most megelőztem...igaz, közbejött apu halála, de megyünk! Anyukám nem hagyta lemondani... 8)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bea!
Hát lehet, hogy ez a tel.szám is 20 évvel ezelőtti. :shock:
Azon a papiron van, amit a doktornő adott, hogy a háziorvosnak bemutassam. :lol:
Inkább ird meg légyszi te is a számokat! :wink:
A torkos csütörtökről annyit, hogy én is most akartam helyett foglalni a Holdfény( volt sóhordó) étterembe, és mondták, hogy nincs hely. :cry:
Viszont itt jövöhét hétfőn, kedden, szerdán is lesz, akkor 40 % kedvezménnyel. :shock:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Karmen, Dancsi, vagy mások, tudnátok ajánlani egy megbízható, szépen dolgozó hideg burkolót?

Melinda, csoda jól néz ki Lindád ! :D

Gira, nekem nem tűnik rossznak ez a súlygyarapodás. Sztem se aggódj!

Enikő, igen, tudják már a fiúk, abban bíznak, bővül a focicsapat :D

Karmen, a nagyok bejárnak majd a mostani sulijukba, Benci meg valószínű ott lesz ovis.

Hú, nem is gondoltam ennyien járnak étterembe. Mi családostól csak nagy ritkán jutunk el.

Szép napot!

Erika
gerika

Erika,
a mienket nem ajánlom teljes szívvel, kezd elku.....ni, nyáron burkolt nálunk a teraszon és nagyon a körmére kellett nézni, meg így utólag látva a házat sem túl szépen csinálta

de majd érdeklődöm :)

az új házunkat már nem vele fogjuk csináltatni mi sem, amúgy megbízható, pontos

étterem: mi szoktunk néha járni, a Fasor a kedvenc helyünk
Vendég

sziasztok!

Exi!
:cry:

Niki!
Nagyon édes a babátok!Mégegyszer gratula!

Zituska!
Sajnálom Boti szemét!!! :cry:

Melinda!
Tündéri a lánykád!

Goodfairy!
Én is üdvözöllek!

Minden Zsuzsának utólag is boldog névnapot kívánok! :lol:

Igykszem még jönni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Köszönöm, lányok, igazán megnyugtattatok :) Nem is értem, mitől nyugszik meg az, aki nem fórumozik :roll: Mert iagzából ilyenkor a tapasztalt anyukák vélemyénye az, ami felülmúlhatja a statisztikai véleményt.
Na jó, mindegy :lol: Tényleg jobban érzem magam :D
Vendég

Köszönöm a dícséreteket! :)

Exi! Aznap kapta a rucit, csak felpróbáltuk, másnap mentünk benne szülinapra. :)

Karmen!Nem volt még 8 hós a csaj, amikor felállt, azóta ezt már tökélyre fejlesztette. :)

Bea! Ezen a királynőnél való teázáson perceken át nevettem! Édes vagy! :)

Gira! Örülök, hogy megnyugodtál. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Köszi lányok!!
Macsek: miért nem teljes képet tettél fel?alakul a pocid szépen!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert elég sz@rul vagyok, meg Máté is nyügi. :(

Zsuzsi, köszi. Ki volt a szobatársad, emlékszel a nevére? Hátha ismerem.

Gira, látom a többiek már megnyugtattak. Csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a mi dokinénink az első naptól fogva azt mondja, hogy nincs két egyforma gyerek. Egyik többet, másik kevesebbet hízik ugyanannyi idő alatt. Az a lényeg, hogy egészséges, és szépen fejlődik. Látszik a képen is, hogy szép, fejlett baba. Úgyhogy szerintem se aggódj. :)

Káti, Máté is sokszor felébred éjszaka óránként, sőt félóránként. Nekem azt tanácsolta a doki, hogy kínáljam meg vízzel, mert lehet, hogy csak szomjas. Nálunk ez bevállt, bár most ő fogzik, így gyakorlatilag hajnal 2-től szinte egyfolytában fenn vagyunk napok óta. :(

Üdv mindnekinek, Manó elaludt, próbálok kicsit pihenni, mert az elmúlt napokból kiindulva kemény éjszakánk lesz. Ja, és apánk holnap elutazik vadászni. :evil:

Anita

goodfairy

Niki: Új vonalzóra lesz szükséged...VÉGRE!!! :)))))

puszi

Csajok: Barninál beindult a fogzás..pont mire minden rendben lenne (sokat mosolyog,keveset sír), mire megkönnyebbülök kezdődik minden nyügi elölről, de azért örülök neki!!

Kár, hogy kisvideót nem lehet ide felrakni.

Zsuzsik, Boldog névnapt így utólag, nem tudom követni a dolgokat, bocsi!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Jobb kedvre derülök, ehogy látom a babákat! Köszönet nektek, h tesztek fel képet!

Exi Ági
hogy vagytok???????????????

Gira!
Örülök, h jobb a kedved!

Anita!
Sós Andi volt a szobatársam, van egy 2-3 év közötti kislánya és juli született Dávid nevű kisfia.
Andrási Ibolya pedig munkatársam volt, 72-es születésű, Ő is vásárhelyi volt régen.

Voltunk ma tanácsadáson, Ábel 4 hét alatt 300g-t hízott, de így is 8200g. Egészséges. Egyre kevesebb az anyatej, lehet, h tápszer kell :-( Ez van.
A dokinéni szerint nem baj, h csak ennyit hízott hiszen közben felállt. Most már vagánykodik a fiam, zsebrevágja az egyik kezét és sokszor nem is kapaszkodik, vagy csak egy kézzel. Persze dől is el azonnal. Próbálom megakadályozni a buksi koppanásokat.

Ez a napsütés kimondottan jót tesz a lelkemnek, köszi Bea és Ildi!!!!!!! :D :D :D

szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Hát nincs jó hírem: Peti csak annyit javult, hogy mostmár a mandulája nem gyulladt, de a torka továbbra is piros. Mivel még köhög, napi 2x kötelezően kell neki Rhinathiolt adjak, és az orrszívás után is bevezettük mától a Nasivin orrcseppet, és felírtak Ventolint is... De felszakad neki a váladék, ami értelemszerűen a legrövidebb úton távozik is naponta egyszer.
Ha nem javul, akkor vinnem kell fül-orr-gégészetre és tüdőgyógyászatra is...éljen.

Torkos csütörtök: legalább egy héttel az időpont előtt kell helyet foglalni...egyébként röhejes, de a mai délmagyarban még az van, hogy aki menni akar, az foglaltasson asztalt... :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Mamánál voltunk, azért voltunk eltűnve egy kicsit. Ügyintézni kellett otthon is...

Exi: Sajnálom, hogy Peti csak alig javulgat. Kitartás és gyógyulást! A pulmonológia jó ötlet, sztem vidd el. :wink:

Macsek: Nagyon szép kis formás pocakod van. Nem is olyan nagy :) Hogy bírod így a 3. trimesztert?

Niki: Gyönyörű a csajod :) Gratulálok mégegyszer! Miért lett császár a vége?????

Uhh nem tudok visszaolvasni bocsika :oops: , csak életjelelni jöttem :lol: csajok jól vannak, holnap ovi/bölcsi, pocak is jól van, bár a gyógyszerek lelassították és 2 napig nem éreztem magzatmozgást:( be is tojtam és felhívtam az orvosomat és megkukkolta UHval, de valszeg a gyogyók miatt volt mert ahogy abbahagytam rá másnap -igaz, hogy csak este- de már éreztem megint, és megint kajálás után, naná mikor máskor :lol: És azóta is minden nap érzem többször is. Már nem csak bugyborékolás, hanem rendes halacska ficánkolás, olyan jóóóó (még :lol: nem rúgja le a vesémet :lol: )
Na eldugultam:)

Jóccaka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsuzsi, Andrási Ibolyát ismerem, a húga osztálytársam volt ált. suliban. A másik lányt nem ismerem.

Most csak ennyi, Máté leadta a hívóhangot. :D

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Zitaa! Köszönöm neked is a doktornö elérhetöségét

Erika! nekünk nagyon szépen dolgoztak ezek itt, de nagyon elfoglaltak, 1 éve ált. már le vannak kötve meloval. Aki régen a lakást burkolta rá 3 hónapra anyuéknál már nem vált be, igy mást nem tudok ajánlani csak aki a házon dolgozott. Amugy éppen most fogyasszuk a 3. kömüves brigádot is, szörnyü hogy mennyi a trehány szakember. Majd a férjem tudja ki csinálta itt, irok emailt

Exi! Remélem gyorsan meggyógyul Petike, Ventolin Orsinak segitett, mi 1 hónap mulva elhagyhattuk és azóta sem kellett.

Enikö! Nekem most váltottak Seduxenre, nekem is jol lenyugtatta a babát, de azóta alig keményedek és nincs görcs szoval bevált.

Eszti! Már fogzik? Még ilyen nem hallottam ennyire korán, remélem nem viseli meg nagyon szegénykét!

Zsuzsi! Szépen gyarapodott Ábel, mi 1 évesen voltunk ennyi:)

Melinda! Szerintem ez is ritka hogy ilyen korán felálljon valaki, nagyon szépen fejlödik Lindus is!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mire elküldtem volna a hsz-t az ördögök belenyúltak és elszállt az egész. :twisted:

Exi!
Jobbulást Petinek!Énm is elvittem Norbit pulmonológushoz és most kap egy bizonyos flixotide nevű spray-t.Nem tiltakozik a napi kettő fújás ellen már. :)

Enikő!
Tök jó lehet a mocorgás.ÉDi!

Melinda!
Aranyos az álldigáló Lindi! :)

Ma sütőtök volt a babakaja és annyit ettek belőle hogy már én rosszul voltam.Norbi alig birta kivárni hogy a szájához érjen a kanál.Minden egyes falat után" megigazgatták"a szájukban a kaját.(csak ugy mellékesen mindent csak totál pépesen esznek meg)
:lol: Gondolhatjátok hogy néztek ki :shock: :lol:

Egyre ügyesebben mozognak és képzljétek a Niki is elkezdett MÁSZNI.Édes a csaj és kezdődik a hiszti,ugyanis ha nem sikerül neki felállni vagy én nem veszem fel akkor ugy sikít hogy csak na....
:shock: :lol:
ESte teljesen jó gyerekek. 1/2 8 kor már alvás van és általában reggelig csendben vannak.
Egymással egész jól eljátszanak és "veszekedni"is szoktak már.

Kép
Kép
zitacicu2

Exi,köszi már jobban vagyok!!! :D :D

Petinek jobbulást,a Barni körzeti orvosa, Dr.Elek Ágnes, ő pulmologus is ,és nagyon rendi,rengeteg betege van,ha gondolod adom a számát!!! :wink:

Enikő,húúúúúúú de sz.. lehetett hogy nem mozgott a baba.
Én az utolsó trimeszterben bőgve rohantam a klinikára,mert a Barni nem mozgott,csak nagyon bealudt,és sehogy nembírtam felébreszteni,na azóta se csinált ilyet(Már hogy bealudjon).

Reggel is felébred,és 1 másodperc törtrésze alatt ,gyorsan feláll,hogy nehogy eltudjam kapni ,és visszaaltassam.
Ilyenkor persze vigyorog,és mondja hogy ann-na,tattatyy,közben pedig ugrál!

Anita,,nem irigyellek az éjszakáitok miatt,nekünk ha nagyon gáz éjszakánk volt,és fájt a Barni ínye,akkkor adtam neki Panadolt!!

Apropó,szerintettek lehet hogy a leges-leg hátsó fogai jönnek a Barninak??
Az első 16 már kinnt van,és állandóan a szájába van a keze,és hátulra nyúl?? :?: :?:

Eszter,hűha már így eltelt az idő,hogy a ti Barnitok,már 3 hónapos???
Azt a mindenit!!!

Zitacicu,ügyik a gyerkőceid!! :D

Káti,akkor lehet hogy tényleg éhes,nállunk ilyen nem volt,csak cumizni kellett neki:
Elképzelhető hogy a foga jönn,a Barninak,5 hónapossan bújtak ki az első fogai,de már 3 hónap végétől ,szenvedtünk vele..
Érdemes mindent kipóbálni!! :wink:
Szvsz a sinlacot is,bár én ezt nem ismerem!!

Karmen örülök hogy jobban vagytok!!
Tutira be kell feküdnöd???

Dancsi ti hogy vagytok???

Kép
bibi226

Bibi! Ha minden marad igy ahogy most van, nem leszek rosszabbul akkor elég lesz csak a 38. héten befeküdni, prog. császárral nem várják ki a terhesség végét.
Nem tudom a fogzásrol, Orsinak sokkal késöbb bujtak aki a fogacskái. Ha nektek már ilyen sok van, akkor lehet hogy tényleg a hátsók jönnek.

Zita! Örülök hogy ilyen jo az étvágyuk! Nikinek meg gratulálok, hamarosan állni is fog már!

Lányok, van akinek sikerült kitöltenie a Panadol kérdöivet? Csak mert én többször is probáltam és a 2. oldal után visszadob az elsöre, hibaüzenet nélkül

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Már én is berágtam a Panadol kérdőiven! :twisted:
Tegnap este, és most is próbáltam, de ugyanazt csinálja, mint Neked! :roll:
Nem veszik észre, hogy sz@r??? :roll:

Zita

Kép
zitaa

Lányok: nektek is volt olyan, h az elején össze-vissza szopizott a babátok??
:?: cenikö: Azért lett császár, mert kezdett leválni méhlepény!!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Enikő, az ilyen nem mozgásoktól én is idegbajt kaptam. Ráadásul Máténak szokása volt, hogy egész délelőtt nem volt hajlandó megmozdulni, akárhogy piszkáltam. :( Aztán délután meg estefele szétrúgra a vesémet. :) Ő most is ilyen, délelőtt szunya, meg pihi, délután 4-től akciózik. :D

Bibi, én egyenlőre nem akarok neki adni semmit, mert úgy látom, hogy inkább viszket, mint fáj az ínye. Sajna sok választás nincs is gyógyi téren, mert a panadolra én allergiás vagyok, illetve szinte az összes paracetamol tartalmú gyógyira, tehát ezeket Máténál is kerülni kell. :(

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Zsuzsik :) Utólag is nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Melinda :) Csatlakozom a Lindit dícséről táborába, nagyon kis tündér, főleg az első képen abban a szerkóban :lol:

Exi :) Jobbulást kívánok Petikének! A Ventolint mire kapja? Nem ismerem ezt a gyógyszert.

Bibi :) Szerintem elképzelhető, hogy a leghátsó fogak jönnek. Jövő hét?

Anita :) A Dologélt próbáltátok már? Az csak gyógynövényeket tartalmaz.

Karmen :) Végülis fogsz tudni a kórházban szülni vagy már tuti a klinika?

Niki :) Ha ez megnyugtat, nálunk hónapokig össze-vissza szopizott, gyakran a városban szoptattam meg. Szal nyugi, ez természetes :lol:

Zitacicu :) Gratulálok Nikinek a mászáshoz!

Velünk nincs semmi különös, Kristóf továbbra is a száján veszi a levegőt, ami nem túl jó :(

KépKép

KépKép
timika

Csajok egy gyors kérés aki járatja a Délmagyart, ha látja benne, hogy mit határozott a szegedi közgyűlés a Rigó utcai ovival kapcsolatban, hova kerül át a szerb csoport....stb akkor légyszi riadóztassatok!! Elvileg a héten hozza meg a közgyűlés a döntést!
Kösziiiiii :D

Niki: Sajnálom, hogy császár lett a vége, de a lényeg hogy már "külön" vagytok és hogy JÓL vagytok :wink:
Az elején össze vissza szopiznak,alszanak kell néhány hét mire kialakul a napirend :wink:

Karmen: Én nem szeretnék semmit szedni (mármint nyugtatót). örülök, hogy eddig nem írtak fel semmit. Violával ennyi idősen már nyugtatóztak, mert nyílt a méhszáj:( Tényleg sikerül még a kórházba szülnöd? Nagyon drukkolok hozzá +++++++++++++++++

Zitacicu: Gratu Nikinek a mászáshoz, nagyon ügyike :) Majd lesz ott még perpatvar a tesók között. Nem irigyellek :lol: :shock: Meggyógyultatok már teljesen???

Anita: Ezt szokták mondani, hogy amikor a pocakban sokat volt turbó, akkor szülés után is abban az időszakban volt éber. Én ezt az állítást alátámasztom, mindkét gyerekemnél bejött :)

Bibi: Sztem simán jöhetnek a hátsók is. Boginak is nagyon hamar kibújtak a fogai. Violának még most is csak 12 foga van :lol:

Dancsi: hol vagytok eltűnve? :(

Timi: Miért a száján veszi a levegőt? Orrmandula???

Puszka

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Timi, igen próbáltuk a Dologélt, csak sajna mivel Manókámnak az ökle állandóan a szájában van ledörgöli magának, aztán dörgöli a szemét meg az orrát, mikor álmos és ordít, mert csípi neki. :( Úgyhogy ez sem jött be. De még most egész türhető, a barátnőim gyerekei ilyenkor szinte éjjel-nappal üvöltöttek, meg az anyjukon lógtak. Szerencsére az elmúlt 2 éjszaka nyugis volt, csak késő délután nyűgös kicsit, remélem ez így marad, az ő érdekében. Borzasztó ugyanis, ha nem piheni ki éjjel magát. :( De ez gondolom nektek is ismerős, ha a gyerek nem alszik éjjel, nappal nyűgös. :(

Cenikő, igen én is olvastam ilyet, és én is ezt tapasztalom, hogy ez így is van. Máté most is 10 körül alszik el, és a pociban is akkor csendesedett el. Amikor pocaklakó volt minden hajnalban 6 körül "ébredt", ez is így van most is. :D

Niki, csak csatlakozni tudok a többiekhez. Máté is össze-vissza kajált és aludt kb. az első 3 hétben, aztán szépen beállt. Majd persze mindig változik a dolog. Nálunk először 3 óránként evett, 2 éjszakai ébredéssel (11-kor és 2-kor). Azután 4 óránként 1 éjszakai ébredéssel (2-3-kor). Most pedig már kb. 5-6 hete, hogy nem ébred fel éjjel, reggel 6-ig bírja, és 5 óránként eszik. Persze ez még fog változni. :D Tehát, no para, szerintem az igény szerinti szoptatás a legjobb. Nem tudom neked mit tanácsoltak, de szerintem nem szabad felébreszteni az evés kedvéért a gyereket, kivéve, ha sárga még kicsit. Úgyis felébred, ha éhes. :D

Jó éjt mindenkinek, bocsi a hibákért, de kicsit rosszalkodik a notebook billentyűzete. (persze épp nem garanciás már :x )

Anita

goodfairy

Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Alig birtam feltenni a képet .
Mindjárt dobok mégegyet.
Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Nem tudom miért nem megy egyszerre de mégegy a hapsiról.
Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Gyönyörűek a babáitok!!!

Gerika!

Elég surun olvasok itt,de már nem szoktam írni,kb 1000 éve,de most,hogy látom jön a 4. babó szeretnék nektek gratulálni és sok egészséget,bolgogságot kívánni!!!!
Fiúk mit szóltak a babához?

Ceniko!!!
Nektek is hasonló jókat kívánok!!!Látom nálatok is mindig történik valami!

Szép napot mindenkinek:Révi
révi

Zita! Tényleg gyönyörüek, és nekem a közös fürcsis (amugy is már meséltem a kedvenc képeim a fürdösek) szuper klassz!

Timi, Enikö! Nem tudom még én sem, hallok infokat hogy mehetek még a korházba, de amig nem a dokim mondja biztosra addig nem nyugszok meg. Márc. elején megint felhivom megkérdezni, mert Szegedre már nem megyek vizsgálatra, nem is birnám már az utat sem, csak szülni fogok nekiindulni.

Enikö! NEkem sem volt vágyam a nyugtato, de sajna muszáj, mert amugy görcsök lennének, meg nagyon keményednék. Igy is elöfurdul néha még.
Délmagyar nekünk nem jár, de a neten szerintem ha nézed minden nap fent van a friss ujság.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Révi: Írtam privit ekkor: 2006 Dec. 25 17:16 Még mindig a kimenő fiókban van, szóval ezek szerint te még nem olvastad. :( Na, azóta aggódok értetek. Írj pár szót léci, hogy mi újság!

Zitacicu: Nagyon aranyosak az ikrek!

Niki: Szüléstörténet? Gréti amíg szopizott, mindig össze-vissza szopizott. Ez az igény szerinti szoptatás.

Exi: Jobbulást Petinek!!
Megteszed hogy jövőre időben szólsz nekünk is hogy ne felejtsünk el asztalt foglalni a torkos csütörtökre? :)

Zsuzsu: Valami csoda folytán kifogtuk a hét legnapsütésesebb napját. :) Ja, garázsajtót azóta se tudom kinyitni....

Csibe: Képek? :)

Zita: Én meg a kis kartonlapról (amire azt írták hogy mikor kell menni, mi a teendő, stb. ) néztem a számokat amit a doktor néni nekünk adott...Plusz van a klinikás telefonszám amit még Dancsi mondott régen. Elküldtem priviben mindenkinek aki kérte.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Képzeljétek betörtek az ovinkba :shock: :evil: :cry: Amikor vittem a Bogit épp kint volt a rendőrség helyszineltek. Megáll az eszem, hogy egy óvodát fosztanak ki, hogy száradjon le tőből a kezük... :evil: Amúgy tegnap volt az ebédbefizetés, biztos arra hajtottak, szal valamelyik gyereknek a valakijének a valakije lehetett, mert tudta,hogy aznap ebédbefizetés, meg hogy melyik az iroda ablaka.... célirányosan ott hatolt be. Na pénzt nem találtak, mert azt az ebédbefizetés napján el is viszik, az ovi mobilját vittét "csak" el. Se a számítógépet se a nyomtatót (mindjuk őskövület de az ovinak létkérdés..) Hát teljesen kiakadtam! :shock: :cry:

Révi: Köszi én is hasonlóakat kívánok Nektek! A picifiad meggyógyult már???? Sokat gondolok ám rátok :wink:

Karmen: Elhiszem, hogy nem poénból szeded be ezeket a vackokat! Én nagyon sokat agyaltam ezen, a Violával tök sokat kellett szednem, és a fejlesztőbe mondták, hogy ezért is lehet a baj a Violánál... Szinte végig gyógyszereztek :( Akkor fogadtam meg, hogy nem fogok semmit beszedni! Jó nyilván egy megfázáskor az antibiotikum az más, meg a terhesvitamin..ilyenek, de nyugtatót, nem fogok szedni! Akkor inkbb egész nap fekszem, vagy nemtom.... :shock:

Zitacicu: Nagyon édes a csipet csapat :) Niki és Máté a klónod :lol: Norbi meg apa klónja :lol:

Anita: Milyen volt az éjszakátok????

megyek suliba!
Pusssz

ceniko
Szeged

Kép
Mátém

Ma volt az oviban a farsang.Azt mondták hogy a minik alig öltöznek be de ehhez képest alig volt gyerek akin nem volt jelmez.
Mátém tigris volt.Majd teszek fel képet.

Kép
Kép
zitacicu2

Bibi: Hát, igen...Barni tényleg sokat nőtt, de titeket úgysem érünk utól:)))

Barni telefonál:
Kép

szexizünk:

Kép

KépKép
esztermoro

Sziasztok!
A szüléstörténet rövid: kb vasárnap éjfélkor a kórházban aludni készültem, lefeküdtem és jöttek a fájások, de mivel napokkal előtte is éreztem ilyen lefekvéskor nem igazán foglalkoztam vele, csak amikor éreztem, h kb rendszeresek!!Elkezdtem nézni az időt és 10 percenként voltak.1/4 2-ig vártam, aztán a szobatársak is mondták, h most már csináljak vmit, erre bementem a szülőszobára ctg-re, de akkor már 8 és 6 percesek voltak a fájások. Kúp, tusolás, férjemnek, dokinak, anesztensnek telefon.1/2 3 körül beértek a dokik, a férjem kicsit hamarabb. Kaptam oxitocint, amitől a fájások egymást érték, közben burkot repesztett a doki, de alvadt vér darabok is jöttek, ami arra utalt, h kezd leválni a méhlepény, a baba szívműködése is esett. 6 cm-re ki voltam tágulva már, közben kaptam az epiduráltis!!Majd a dokim döntött, muszály császározni!!Én nagyon félős vagyok, de gondolom tapasztaltátok, de akkor semmi másra nem figyeltem, csak a helyes levegővételre, h jó legyen a babának a szívműködése!!!!
4 körül betoltak a műtőbe, emelték az epidurál adagot, de a bal felem még nem zsibbadt le 100%-osan, a dokim viszont mondta, h nem várhatunk tovább.Kb 5 perc alatt kivették Rékát, amit részben éreztem. Megsimogattam a kis kezét, arcát és nagyon boldog voltam és vagyok. A többi művelet pár percnek tűnt, majd kitoltak és csak sírtam és sírtam és egész estig el sem tudtam aludni!!
Hát ennyi!!

Kép
gyanixi

Enikö! Nem megfogadás kérdése, mert ahogy irtam 2 hete már a nyugtato mellett is folyton görcsöltem, keményedtem, ezért kellett másikra váltani. Anélkül meg biztosra mondták hogy nem huznám ki a 3. harmadot. Nem biztos hogy elég valakinek az ha csak fekszik, látod én az elsö 15 hétben szigoruan feküdtem, hetekig annyira hogy még wc-re sem mehettem ki, szoval nem kedv kérdése, ha csak ezen mulna nem kell a nyugtato gondolhatod én sem szedném.
Mindig felháborit hogy valakik gyermekintézményben akarnak rabolni v. tönkretesznek valamit!

Eszti! gyönyörü kisfiu! És már 3 hós? Rohan az idö nagyon. (csak magamon nem érzem hogy telne már.

Niki! A lényeg hogy nem lett semmi komoly baj, és jol vagytok már!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Útlevél infó, ha valaki utazna külföldre!!!!
Csak szólok, hogy számítsatok rá, hogy ha beadjátok az útlevél kérelmet, legalább 2 hetet számoljatok arra, hogy megérkezzen! Mi 14.-én azaz múlt héten szerdán adtuk be, és ma voltam érte és még nincs kész! :shock: A régi kék útlevelet ha pl hétfőn beadtam pénteken már hozta a postás...ezt az újat nem, jóval tovább tart elkészíteni!
Ha sürgősségivel kéritek, akkor dupla annyiba kerül, viszont néhány nap alatt megvan! Sztem nem érdemes duplán fizetni, inkább időbe be kell adni! És kérjetek időpontot (06/62 421-300-as számon) , hogy ne kelljen ott fél napokat várakozni!!!!!!

Niki: Tényleg az a lényeg, hogy minden okés lett a végén :wink: Milyenek az éjszakáitok???

Karmen: Igen, tudom :( Te mikorra is vagy kiírva pontosan???
Azt mondta az óvónéni nem az első eset már :shock: , és a bölcsis dajkáknak is elmeséltem és ők se voltak ledöbbenve, mondván hozzájuk is tök gyakran betörnek, sőt volt hogy hajléktalanok ott aludtak éjszaka :shock: :cry: Elkeserítő, azt hiszem ez minősíti a társadalmat.....

Hja felhívtam a Rigó utcai ovit,megkérdezem már, hogy mi van, délmagyarba semmi infót nem írtak róla, és a Hunyadi téri oviba kerül át a szerb csoport! Jövő héten megyünk Bogival megismerkedünk az óvónénivel :) Ha szimpi neki az óvónéni, és Bogi is akar, akkor átiratom!!!!

ceniko
Szeged

Sziasztok :)

Melinda :D , Zita :D , Eszti :D
Nagyon szépek és aranyosak a gyerekek!!! :D :D

Niki :D
Jesszus...érezted a vágást? Vagy hogy-hogy érezted? :shock:
Azért örülök, hogy végül minden rendben volt! :wink:
Az összevissza szopi miatt ne aggódj, majd beáll a rendszer! Addig is gondolj arra, hogyha sűrűn szopizik a csajszi, több tejcid is lesz! :wink:

Karmen :D
Nálad is telik ám az idő!! :D
Én meg pont azon akadtam ki, hogy már 34 hetes vagy!
Nemsoká babázol!! :D

Zita :D Jégvirág :D
Köszi a telószámokat! :D
Már be is jelentkeztünk, márc. 6-án fél4-re kaptunk időpontot! :)

Exi :D
Petinek jobbulást!!!
Én sem ismerem a Ventolint, az mire kell?
Milyen volt a vacsi tegnap?

Enikő :D
Betörés :cry: :cry: :cry: Fel nem tudom fogni, hogy mért pont egy ovit kell kirabolni.

Pusz!

Boti kedvenc elfoglaltságai :lol: :lol: :

Kép Kép Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Enikő, köszi egész jó, csak kétszer nyöszörgött Máté, akkor is csak a cumi kellett neki. Most viszont kicsit nyálkás a kakijának az utolja, de láza szerencsére nincs. Majd csak lesz már fogacska.

Niki, miért nem spinálist adtak? Az gyorsabban hat. Nekem egy örökkévalóságnak tünt, míg "összeraktak" a műtőben.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy

Karmen!
Hogy hogy nem mész dokihoz már? :shock:
A ctg.ket hol fogják csinálni? :?:

Enikő!
A Hunyadi tér még közelebb is van , nem??? :wink:
Azt mondják, jó az az ovi. :wink:
Bár azon a környéken elég sok a roma, Ők nem oda járnak??? :cry:

Zituska!
Hát igen, a konyhaszekrényből való kipakolás mennyei tud lenni!!!! :lol: :lol:

Zita

Kép
zitaa

Niki,a lényeg hogy jól vagytok mindketten!! :wink:
de mit éreztél így??
A vágást,nem fájt????

Szülés után,mi is sírtunk a férjemmel,mikor meglett a Barni.

A lányoknak igaza van,ez az igény szerinti szoptatás,az én fiam 13 hónap alatt soha nem szopizott egyidőben...................
Tipikussan össze-vissza,volt hogy 1/2 óránként,akár 4-5 is egymás után.

Ilyen időssen mint a Réka,a nap nagy részét pedig cicin töltötte,mondjuk volt is tejem bőven.!!!!

Szoptatás után pedig mindig kifejtem a tejet(kb.3 hónapig),és az első 2 hétben este ezt odaadtam neki pótlásnak.
Utána már nem fejtem!

Timika,még jocskán benne vagyok,nem szeretném hogy a Kristóf elkapja,amint meggyógyulok talizunk!!
OK???

Enikő,Violának 12 foga van? :lol:
Dobj már majd egy pocis képet,lécccccccccci!!!!

Eszter,úgy tellik az idő,mindjárt ti is szaladtok,vagyis a Barni!! :lol:
Nagyon édi!!
Látom ő is szeret szexizni!! :wink: :lol:

Révi,de jó hogy jeletkeztél!!
Remélem jól vagytok,légyszi nyugtas meg!!!!

Zituska,látom Boti is nagypakoló,akár a Barnit látnám,este mikor elalszik,az esti programunk az apukájával,hogy ketten pakolgatjuk a játékait össze!!!
Látom a kuka nálatok is bejön még mindig!!!

:D :D :D :D :lol:

Kép
bibi226

A vágást nem éreztem, csak feszítést, de az normális, meg ahogy húzták szét a szöveteket, akkor bal oldalon nagyon fájt, még mondtam is félig kiabálva, h ez fáááj, akkor adtak még valami fájdalomcsillapítót!!
Szóval akkor az összevissza szopi miatt ne aggódjak!!??!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Bibi!
Igen alapjába véve jól vagyunk,köszi :)
A kirakatban 4 felső és 2 alsó fogacska van és most jön 2 alsó rágó.Szóval a fogtündér nem osztogatja bőkezuen a fogacskákat:D
El voltam nagyon az iskola választással és ezt jóslatként is mondhatom,semmivel sem könnyebb mint a szülés :D ,talán csak nem olyan fájdalmas!De ti mire oda értek,addigra mi már a tinédzser napjaival fogunk szembenézni!

Blanka közölte,hogy nem bírja tovább a Balázs kiabálását,megyek segítek rajtuk!

Sziasztok,jó egészséget!

Révi
révi

Bibi: Imádunk szexizni esténként. Ma például összepisilte a franciaágyunkat. Férjecském leszidott, hogy milyen képet raktam fel.
Azt mondta, hogy most aztán bámulják a csajok, hogy milyen rút borostás férjem van, olyan jót nevettem.

csajok: szerintetek normális dolog, hogy még nem kezd forgolódni?
Se jobbra,se balra. Éppen ezért ma segítettem neki, belekapaszkodott az ujjamba és így áthúzta magát hasra (némi segítséggel), de magától, csak fekszik a hátán és játszik.

Ha hasra fektetem, akkor meg nyög nagyokat, bár élvezi, de nem tudja támasztani magát.

Képzeljétek,voltunk a torkos csütörtökön tegnap a Holdfényben, már 2 hete foglaltunk asztalt. Szeretjük a helyet, de ez nagyon gáz volt.
Elküldtek, pedig volt asztalunk, hogy jöjjünk vissza később (mellesleg nagyszülők vigyáztak Barnira, hogy mi ki tudjunk kapcsolódni kicsit) . Vicces volt a nagy tömeg, el is ment a kedvünk tőle.
Átmentünk a Mojo-ba és ott töltöttük el a szabad fél órát:)

Pár perc után azon kaptuk magunkat, hogy Barnikáról beszélgetünk, melyikünk hogyan büfizteti stb.
Minden gondolatunkat átvette, mostmár kitörölhetetlen része az életünknek..Olyan jó!!!

Nem tudom melyikőtök írta, hogy korai a fogzás. Fogacskája még nem jelent meg, csak a folyamat indult el:viszket az ínye,nyáladzik .
Furcsa lesz majd fogakkal a kis mosolya.

Mai sztorim a pékségben:
- Hány darab? (eladó csaj)
- 4 zsömle és 6 kifli. (én)
-De hány darab????
- 4 zsömle és 6 kifli (mondom én másodjára)
-DE ÉN ÖSSZESEN KÉRDEZTEM!!
- 10 darab
- Ok. köszi, akkor 160 Ft lesz.
:shock: :shock: :shock:
Kicsit kiakadtam, hogy egyeseknek problémát okoz ez a tény:
4+6=10

Na jó, nem fárasztalak titeket!

Jó éjt!!!

Kérdés: Nincs valamelyikőtöknek nagyon tuti mákos süti receptje?
Vagy szopi alatt a mákot is hanyagolnom kell?
Nem mákos bejgli,hanem valamilyen kevert.
Olyan ami már kipróbált, mert tegnap sütöttem egy internetes recept alapján és olyan nyammogós lett, hogy a nyelvem odaragadt a szájpadlásomhoz, meg a férjemé is és nem tudtunk beszélgetni.

Látszik, hogy fáradt vagyok, ha már ilyen dolgokat írok ide be, Bocsi még egyszer

KépKép
esztermoro

Üdv!

Enikő, ha kell, elviszem. Majd kiderül, igaz, leghamarabb március első hetében, mert a saját orvosunk csak 8-án lesz először.
A betörés felháborító!
Ez a nyugtatós dolog elég érdekes, nem tudom, ki szedett, és hogy fejlődött a babája, de pl. a bnőmnek szednie kellett, és a lánya Petihez képest nagyon le van maradva...
Útlevélhez a neten is lehet időpontot kérni! Gondolom én...
Hunyadi tér? Az elég közel van hozzátok. Remélem, minden OK lesz.

Kármen, ha már nem kell a Ventolin, lesz rá itthon jelentkező. :D

Zitacicu, Petinek 3*2 fújás kell, kaptunk kölcsön a rendelőből BabyHalert, Peti imádja! Édesek az ikreid.

Bibi, köszike, de magándokihoz nem viszem Petit elvből. :) Ez vagyok én. Nekem semmi bajom a körzetes orvosokkal...

Timi, a Ventolin hörgőtágító, az asztmásoknak adják, Peti azért kapta, hogy könnyebben kapjon levegőt.

Bea, persze, most is szóltam, de senki nem ugrott rá. :o Még nem számoltam, hogy jövőre mikor lesz...

Niki, a lényeg, hogy jól vagytok!!! Én ezt a feszítő érzést nem bírnám elviselni...

Zituska, Ventolint ld. feljebb. A vacsi jó volt, ismét nem csalódtunk. Bő adagokat adtak, a végén borravalóval együtt 3400 Ft-ot fizetett a férjem. Jövőre is oda megyünk, ha csatlakoznak az akcióhoz.
A kukázás nálunk nagyon megy, tegnap Peti rájött, hogy lehet felnyitni a kuka tetejét. :) :o

Eszti, nekem fel sem tűnt, hogy a férjed borostás! :D
Az asztalfoglalással egyébként majdnem mi is így jártunk, de én mondtam, hogy telefonáltam, és hogy milyen névre volt asztal, na a végén megkerült, csak elértették a nevet...habár a Szentesin nem tudom, mit lehet. :o
Összeadni két egyjegyű számot ezek szerint némely eladóknak hatalmas agyteljesítmény. Erre mondaná a tatám, hogy kevés a gigabájt a vincseszterükben...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: