A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

ma voltam uh-on, mert ma vagyok 12,0 hetes. ez volt a genetikai vervetel es uh, a Down-kór illetve az idegcsõzáródási rendellenességek (triszomia) kiszuresere. mar meg is lett az eredmeny es csupa jo hir! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira jo volt a orvos, nem kapkodott, mindent megnezett es lemert 4-5szor. ugy mentem, h vittem minden mertet magammal es azt is, h mit merjenek le (mar volt egy terhesseg megszakitasom rendellenesseg miatt, es arra jottem ra, h csakis ugy mehetek orvoshoz, h tudjam a valaszt a kerdesimre, es megfogadtam mindent 100* le fogok ellenorizni)
12 hetesnek es 3 naposnak felelek meg! MINDEN MERET STIMMELT! ugy ficánkolt a kis bebink , latszott a 2 keze, 2 laba, hasija, feje - olyan boldog vagyok, annyira vagyunk mar egy kisbabara!

szerdan megyek a SOTE I.-re uh-ra es az orvosomhoz!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok !

Tegnap voltam uh-n .
A petezsák 31mm és a benne lévő kicsi baby 17mm.
Nagyon cuki volt izget-mozgot. Nagyon jól ki lehetet venni ahogy ver a szíve.
Hallhattuk a szívhangját is nagyon vert a drága.
Bent volt a párom is igaz ő semmit nem látott az egészből csak lérdezősödött, hogy mi micsoda.
A vér és vizelet leleteimmel minden rendben volt.
Legközelebb 03.14-én kell menjek újabb uh-ra ahol a nyakiredőt méri majd.
Annyira izgatott voltam, hogy teljesen elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor menjek a védőnénihez.

Kérdeztem a májat és azt mondta, hogy nyugodtan ehetek csak mértéket kell tartani.
A kajákra azt mondta mindent lehet enni kivéve a penészes sajtok és a lágy tojást.

Kérdeztem még azt is, hogy mikor tudhatjuk meg a baba nemét és azt a választ kaptam, hogy ha nem szégyenlős akkor már a 14. héten megtudja mondani.
A 4d ultrahangra szerintem mi a 16. héten megyünk mert utána elutazunk 2 hétre külföldre és ott szeretnék már venni egy két dolgot a kicsinek.

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Köszi Judis! :D

A hétvégi vérzés miatt úgy megijedtem, hogy nem mentem el hétfő reggel a vérvételre, és most tök bánom, hogy 1 hetet csúszok a vizsgálatokkal... :( Nálunk csak hétfő reggel mehetnek a kismamák, de azért lehet, hogy megkérdezem, hogy mehetek-e másik nap is.
Volt egyébként valakinek ilyen vérzése? Azóta szerencsére semmi, de most aztán alig merek valamit is csinálni. Bár olvastam, hogy lehet a nyálkahártya sérülékenysége miatt is, mivel pont aktus után történt a dolog.
Viszont lett még egy UH-s fényképünk!!! És már 23 mm-es! Most azt mondta a doki, hogy 9 hetes. Valószínűleg nem középidőben volt peteérésem.
Kép
mazsola7

Sziasztok!
Timi, én voltam, aki a májjal kapcsolatban azt írta, hogy inkább kerülendő, mert egy sor kismamakönyvben ezt olvastam (pl. Kismamák kézikönyve 157. oldal: "a máj fogyasztása veszélyes lehet a magzatra nézve"), de örülök, hogy az orvosok megcáfolták. Én is nagyon szeretem a májat. :D

mmarica, szívből gratu!

mazsola, ha a babával minden oké, ne aggódj a vérzés miatt. (a magánvéleményem: talán az orvosnak nem ártana azért utánajárnia, hogy pontosan mi volt az oka (pl. terhességihormon-szintet nézni).)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Timi, én voltam, aki a májjal kapcsolatban azt írta, hogy inkább kerülendő, mert egy sor kismamakönyvben ezt olvastam (pl. Kismamák kézikönyve 157. oldal: "a máj fogyasztása veszélyes lehet a magzatra nézve"), de örülök, hogy az orvosok megcáfolták. Én is nagyon szeretem a májat. :D

mmarica, szívből gratu!

mazsola, ha a babával minden oké, ne aggódj a vérzés miatt. (a magánvéleményem: talán az orvosnak nem ártana azért utánajárnia, hogy pontosan mi volt az oka (pl. terhességihormon-szintet nézni).)

Kép
Kép
irina

bocs a duplázásért!

Kép
Kép
irina

Irina!

Igazad van. Az a baj ám, hogy az ügyeleten voltam, és szerintem a dokit felébresztettem, meg amúgy sem csípem azt az orvost. Holnap megyek a saját dokimhoz, és kikérdezem!
Köszi a nyugtatást! :)

Kép
mazsola7

Sziasztok!

Még valamikor nagyon régen írtam nektek, azóta kicsit lemaradtam :) Igyekszem felzárkózni.
De azért valamennyire vissza olvastalak titeket.

Vadvirág szuper ez a link:)

Hajni szuper a tábla :)
Segítő adatok a táblázathoz, adataim:
10+2 ma
szeptember 16. a várható időpont
SOTE I.
03.02 UH
Hú akkor menet közben kikerültem :( Visszateszel Hajni??

Manófalvi
Elképzelhető, hogy ez mindenhol másképp van. Nekem nem kellett megvárnom a 12 hetes UH-t
Sőt a nőgyógyászom már a 8. héten megírta a papírokat, amivel mehettem.

Timi
Ha ez megnyugtat én néha 2X, 3X is kelek pisilni :), néha meg a szörnyű éhség riaszt fel.
Ilyenkor ennem kell, nincs mese.

Eszter
Borzasztóan sajnálom. Mi történt?Sok lelkierőt neked.

Szia Móni
Gratula neked :).

Anikó
Szorítok, hogy minden rendben legyen a 12 hetes UH-n.

Irina
A sárgás folyás normális. Nekem is van, elég sok.

Silka
Nagyon édes :).

T.Köszegi
Nekem pont van, íme :)

Hajni
Gratula

Ancsi
Részvétem :(

Little
Sajnálom :(

Motiot
Nekem nem is volt szinte egyáltalán :).

MMarica
Ez szuper hír!!

Én sajnos elkaptam ezt a vírusos izét. Most torokfájok és lázas vagyok. Beszéletem a háziorvossal természetes módszerrel igyekszünk átvészelni.
Remélem nem lesz baj...
Kicsit aggódok.

Puszi nektek

KépKép
KépKép
fleur

Timi aztán meg nem küldtem el :)

Na most
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

fleur aranyos a picurod!!

Megpróbálkoztam a profilom módosításával,remélem sikerült.
Senki nem válaszolt nekem pocinövekedés ügyében. :(
Pár napja megint iszonyúan nyomódik a hólyagom és kidomborodik végre picurom. :D
Valaki más,aki hasonló dolgokat észlel?
Ja és ami a lényeg:egyre jobban érzem magam,viszont a gyomorégés egyre többször kínoz..

Üdv:Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Először is:
Minenkinek gratulálok a szép uh eredményekhez. :)

Én cefetül avgyok. ez a 4. napja, h mindent kihányok. :(
Ha nem javul, akkor kórház lesz belőle. :cry:
Apa influlenzás. :cry:

Fleur:
természetesen visszaraklak a táblába.

Most ennyi.

Amint tudok jövök.
Vendég

Szia !

Fleur köszi a képet !
Tegnap voltam uh és kaptam én is sajnos feltenni ide nem tudom mert a fényképezővel elég homájos lesz de hétvégén majd bemásoltatom és akkor majd felteszem.

Mindenkinek sok pihit.
20200310173350

Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok az UH-khoz :) :)

Nekem is meg volt tegnap az első hányás :( Elég rosszul voltam egész nap. olyannira, hogy kettőkor haza kellett mennem munkából. Csak mondja azt valaki, hogy a terhesség csupa öröm!! :lol:
Hazamentem és aludtam. Ma reggelig...
Hétfőn megyek UH-ra. Még nem a genetikai, csak ellenőrzés.
Nagyon sokat gondolok arra, hogy nehogy valami baja legyen Pöttynek. Már nagyon várom a meggyőző vizsgálatokat!
Pihenjetek sokat!!!
sense

Sziasztok Csajok!

Milénamoni!
Poci ügyben még nem tudok dönteni, hogy látszik-e. Estére mindig úgy néz ki, hogy igen, ezért valószínű, hogy csak a felfújódás. Először azt hittem egyidősek vagyunk, de nem, Te egy héttel előttem jársz. :) Viszont most nekem is pár napja újra előjött a sűrűbb wc-re járás. :)

Hajni!
Jobbulást Neked és Apának is! Drukkolok, hogy ma már jobban legyél és ne kelljen kórházba menned!!!
Olyan jó, hogy csinálod a táblát, köszi!

Na megyek dolgozni!
Puszi!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!

Mmarica
gratula a jó eredményekhez! :D
Én holnap megyek a 12.hetes UH-ra, sajnos ott nem látom majd a monitoron a Minit, de remélem, minden adat Ok lesz...

t.koszegi
Már a 14.héten kiderülhet a babó neme?????? Olyan fura, mert ez már nagyon közel van?! Van valakinek megérzése, hogy fiú vagy lány lesz???? Ti már 16.hetesen elmentek 4D-re? Nekem a 20.hét körül ajánlották, de lehet hogy elgondolkodunk rajta. :)

Mazsola7
A vérzés nem tréfa dolog, mindenképpen említsd meg a dokinak!

A májat akkor mértékkel lehet???? A múltkor megkívántam a májkrémes kenyeret, de eddig nem mertem enni. Akkor szerintetek bevállaljam???

Fleur
Neked jobbulást, és vigyázzatok magatokra! Édes a fotó, mint egy kis ebihal.... :D :D

Miléna
pocinövekedés ügyben azt kell mondanom, már eléggé feszítenek a nadrágok, és állva már érzem, de fekve még nagyon behorpad... :lol: Persze még mindig inkább tűnök jóllakott óvodásnak, mint várandósnak... :lol: :lol:

Hajni
vigyázzatok magatokra! Remélem, javulsz és nem kell kórházba menned!!!!!!

Tegnap megvolt ez első védőnői találkám is. Nagyon szimpi volt a védőnő, minden kérdésemre válaszolt és megmérte, amit meg kell. Délután ruhástul is kevesebb volt a súlyom, mint 2 hónapja. Szóval nem jó ez így. De lesz ez még így se!! :lol:

Üdv
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hello Lányok,

UH-soknak gratu az eredményekhez!

Rókásoknak-pipiseknek kitartás, hamarosan túl leszünk ezen az időszakon :wink: Már én is nagyon unom az éjszakai mászkálást...

Nálam most a gyomorégés és a fejfájás a legújabb napi program. Előbbire Rennie-t nyomok, utóbbi ellen pedig a masszírozós technikát próbálom bevetni több de inkább kevesebb sikerrel. Vmi front lehet, mert tegnap du már azt hittem megveszek. Egyenlőre bírom gyógyszer nélkül, de hogy meddig???

Miléna,
poci ügyben nehezen tudok nyilatkozni. Korábban már írtam, alapból nem lapossal indítottam, meg mindig iszonyatosan fel vagyok fújódva. Érezhetően nőtt, de hogy ez a baba, vagy a fújódás? Passz. Kajával óvatosan bánok, úgyhogy tuti nem plussz kiló, mert jelenleg -1-nél tartok.

silka
silka

Sziasztok!

Hajni!
Hipp-hopp gyógyulás! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

manofalvi:én is holnap megyek 12.hetes uh-ra!Nagyon várom már...
Én szoktam enni májkrémes kenyeret,iszonyúan kívánom néha,azt mondták lehet,csak mértékkel.

silka,manofalvi:az én hasam sem úgy látszik még,csak alul a szeméremcsontnál kiemelkedik már,ha megsimítom érezni kb hol a méhem.Mondjuk mivel tanultam szülészetet,tudom mit kell nézni és hogyan. :D Elvileg a védőnő is kitapinthatja lassan,ha szokás ez még.Régen az volt,nekik is kellett nézni a pocin,hogy a méh hogyan változik.

Szorítsatok,holnap jövök a hírekkel!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna,

drukk Nektek!
Tök jó, hogy van köztünk vki, aki tanulta ezt :!: Majd számítunk a szakértelmedre :wink:

silka
silka

Sziasztok !

Manofalvi
Nekem a doki azt mondta, hogy májat lehet de a mértéket azt tartsam meg. SZerintem ehetsz de ne egy rúd májast.
A 4d uh-ra visszatérve én szeretnék menni mert mi utána való héten utazunk el két hétre külföldre és ha esetleg megmutatja magát a kicsike akkor tudnék vásárolni egy két dolgot neki.
Ha szégyenlős lesz a kicsike akkor semleges dolgokat veszek.

Én estére marha szarul vagyok nem tudom ki, hogy van ezzel.

Mindenkinek kellemes napot és sok pihit.
20200310173350

Miléna
Köszi :)
Pocinövekedésre csak annyit tudok írni, hogy már nekem is domborodik, pedig még csak 10 hetesek
vagyunk :). Persze ez lehet a némi zsírbegyűjtés is. Előtte elég vékony voltam.
Nagyon szorítok!!

Hajni
Sajnálom a hányást :(. Próbáltál már hűvös cukros limonádét? Állítólag az segít a reggeli rosszullétben.

Manófalvi
Apuci szimplán lepacázta :).
Örülök, hogy szimpi a védőnő ez nagyon fontos. ÁÁ szerintem a súly miatt ne fájjon a fejed, majd
pótlod később :).

Vadvirág
Megnéztem a fotóalbumokat. Le vagyok nyűgözve. Ez aztán a nagy család!! :) Szerintem olyan, hogy egy családban két iker páros szülessen ritka, mint a fehér holló :).

Mi már picit jobban vagyunk, legalább a láz megszűnt. Azért van orrfolyás, meg köhögés, meg torokfájás. Most pihi van, sok vitamin és tea. A doki megnyugtatott, hogy nem lehet Pindúrnak semmi baja, így én is megnyugodtam. :).
Csak mára sajnos a férjem is kidőlt, de megvan ennek az előnye is, hogy így együtt vagyunk egy pár napot. :)

Pusza

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok Lányok!
Ma voltunk 12 hetes uh-on :lol: Nagyon jó volt látni őt :lol: Megnem állt egy másodpercre sem. Minden rendben van, napra pontosan a korának megfelelő méretű. Fotót is kaptunk, csak én nem tudom felrakni, ha hazaér a párom majd ő segít :lol:

Miléna!
A párom szerint már látszik a pocimon, én még nem igazán vettem észre. Egyetlen nadrágom veszül csak rajtam a többit még simán tudom hordani.

Hajni!
Jobban vagy már? Nagyon sajnállak, tudom milyen mikor semmi nem marad benned :( Nekem a sima vajas kifli megmaradt, módjával. Remélem nem kell korházba menned. Vigyázz magatokra :D
Mindenkinek szép estét. Gratulálok az uh képekhez mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!
Az első laborvizsgálaton nézik a hormonszintet, ugye? Mert ott voltam tegnap. Bár az eredményre még várni kell.
Holnap végre megyek a dokimhoz! Remélem, UH-n is megnézi, hogy rendben van-e a Mazsolám! :)

Látom, hogy sokan rosszul vagytok. :( Kitartás mindenkinek! Nekem az émelygésem is elmúlt, mióta minden nap ananászt eszek. Bár hányingerem egyáltalán nem volt (annak idején anyukámnak se, valszeg örököltem).

Hajni! Szorítok, hogy jobban legyél!

Én a májkrémre is azt olvastam, hogy "kerülendő". Én is szeretem, de inkább kihagyom.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Fleur!
Köszi, édes vagy! :D :D Bizony így van, elképesztően ritka, az orvosok szerint is csupán minden 100. terhességre jut egy-egy ikerpár... :D :D

Mondjuk mi már régóta hiszünk a csodákban... :D :D

Hipp-hopp gyógyulás neked is! :D :D

Móni!
GRATULÁLOK! :D :D

Vadvirág
Vendég

Hello Lányok!

Miléna, tegnap beletetted a bogarat a fülembe :lol: Este otthon vagy 10 percen keresztül lassan simítottam a hasamat, hátha érzek vmit. Lehet, hogy csak bebeszéltem magamnak de pár perc után vmi furit éreztem, mintha a hasam puklija egy helyen más lett volna, kicsit másnak tapintottam. Ez lehetett volna a méhem? Passz, de nagyon jó érzés volt :D :D

Képzeljétek, tegnap álmodtam a babámmal. Most először terhesség óta. Annyira boldog álom volt, igazából semmi nem történt benne, csak láttam az arcát és ahogy rám mosolygott. Én meg baromira boldog voltam. Totál nyugodtság és békesség vett minket körül. Ja, és hab a tortán: lánnyal álmodtam. Pedig a családból mindenki fiút érez, anyukám már álmodott is fiú unokával. Azóta inkább fiú jut az eszembe, ha a babára gondolok. Erre most lánnyal álmodom... ...nagyon érdekes.

Ti szoktatok a babával álmodni? Van megérzésetek a nemével kapcsolatban?

silka
silka

Sziasztok!
Köszi mindenkinek minden reakciót, tanácsot! :D
Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást, sok pihenést!!!

Mazsola, őszintén: nem tudom, néztek-e terhességi hormont nálam, mert az első leleteimet nem láttam (majd holnap), csak telefonon beszéltem a dokival, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyire tudom, hormonokat néznek persze a vérvételnél (pajzsmirigyhormont mindenképpen), de a terhességieket nem biztos, csak később, ha oka van (pl. vérzés, lombikos terhesség). Szerintem okvetlenül kérdezz rá!

Domborulat-ügyben :lol: : nehéz megítélni, én is puffadok a világba, bár reggelenként jobb a helyzet. Én látok némi domborulatot, de eredetileg sem állt 90 fokban a hasam :-) A mostanában látott terhes ismerősök végképp meggyőztek arról, hogy a hasnövekedés és -méret teljesen egyedi. Van, akinek a 7 hónapos terhességét kb. 5-re saccoltam, más 4,5 hónaposát meg eltaláltam. Van, akinek már a 6. hónapban látványosan hasa volt, másnak szülés előtt is kisebb.

silka, én dettó így vagyok, a fejem rengeteget fáj. Émelygés viszont már alig van! Mostanában a tünetek szűnése miatt jobban is aggódom, mert eddig legalább ezek biztosítottak arról, hogy a terhességem megvan, rendben van. Szóval most már tényleg nőnie kellene annak a pocaknak, hogy megnyugodjak. A baba neme: én kislányt érzek, de lehet, hogy csak azért, mert kislányt mindenképpen szeretnék. Egyébként nem téma itthon, de persze meg fogjuk kérdezni a nemét, amint lehet. :D
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Lekopogom jobban vagyok. Hányni hányok, de kevesebbszer. Ma még csak 3x. Már ez is eredmény ám. :lol:

Silka:
én Marcinál éreztem, h fiú. Biztosra.
Most is fiút érzek, bár messze nem annyira erősen.

Mindenkinek gratulálok a szép uh eredményekhez. :)
Én 14-én megyek. Olyan messze van még. :(
Vendég

Jut eszembe, májkrémhez még: a magas A vitamin tartalma miatt nem ajánlják (de más magas A vitamin tartalmú termékeket sem). Megnéztem a terhesitalomat, nincs is benne A vitamin. Nyilván kell belőle valamennyi, de ezek szerint nem sok.
A férjemnek rémlett valami összefüggése az A vitaminnak a terhességgel, utánanéztem, ezt találtam:
"Habár a máj rengeteg vasat tartalmaz, az A-vitamin koncentrációja szintén nagyon nagy. Ha túl sokat eszel belőle, az A-vitamin felgyülemlik a májban, és ez súlyos károsodást okozhat a magzatban." (http://magazin.mimi.hu/Article44.html)
"A terhesség első harmadában A-vitamin nem javasolt" (http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html?menu=11&tkid=15052)
"Terheseknél a napi A-vitamin dózis az 5500 NE-t nem haladhatja meg, mivel állatkísérletben több fajon a nagy adagok magzati fejlődési rendellenességet okoztak. Rutinszerű A-vitamin pótlás terhesség vagy várható terhesség esetében nem javasolt."
(http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html?menu=11&tkid=2190)
"A terhes asszonyoknál ajánlatos a nagy A -vitamin adagok kerülése, valamint a tartózkodás a máj és a máj termékek fogyasztásától, mint például a pástétom, amely természetesen magas A -vitamin tartalmú. Ennek oka, hogy a túlságosan nagy A- vitamin fogyasztás a terhesség alatt összekötődött a meg nem született gyermeknél előforduló fejlődési hatásokkal. Mindazonáltal, a túlságosan kis fogyasztás is kockázatot jelenthet a foetus-nak. "
http://www.mete.mtesz.hu/ffe4/docs/2002/ffe572cg62.htm
Üdv!

Kép
Kép
irina

És drukkoljatok, Lányok, holnap megyek a 2. uh-ra, nyaki redőt és minden mást nézünk!

Kép
Kép
irina

Friss tábla:

Kép
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

rögtön javítotom a táblát.
Vendég

Javított tábla:

Kép
Vendég

Sziasztok Kismamik! :lol: :lol:

Én az augusztusi topicból ugrottam át hozzátok!! :lol: Simán lehetek még szeptemberi is, nem tudják megmondani pontosan. Sacc/kb aug.23-szept.2 között...... :lol:
Szóval fél lábbal ide is tartozom.... :lol:

Egy fontos kérdés miatt jöttem át, hátha ti tudtok valami infót.
A szemüveges kismamiknak ugye szemvizsgálatra kellene menni, hogy szülés közben a nagy erőkifejtés miatt ha véletlen beteg a szeme, meg ne vakuljon.
Nem tudja valaki közületek ezt pontosan? Hogy mekkora dioptriától veszélyes? Mert én olyan pletyót hallottam, hogy 2.es fölött császároznak, de remélem ez hülyeség..... :shock:

Kellemes pocakosodást!!!!!!
Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Sziasztok!

Gratula az eredményekhez!

Az én pocimon még semmi se látszik bármennyire bűvölöm. :cry:
Viszont egyre jobban érzem magam. :D
Sajnos az alvás iránti igényem cseppet sem csökken. Már elég jól lennék, hogy visszavegyem a feladatok ellátását a páromtól csak fennmaradni nem vagyok képes.

Hajni nagyon rendes tőled, hogy bevállaltad a tábla készítést.

Én álmodtam arról, hogy megszületik a baba és kisfiú. Azóta hiába mondogatom magamnak, hogy ez csak álom volt egyre inkább úgy gondolok a babára, mint egy kisfiúra.

Kellemes napot mindenkinek.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

hajni, nagyon köszi a táblázatfrissítést! (A 12+3 olyannyira nem volt távol az igazságtól, hogy szerintem a baba valójában ennyi idős, és nem 12+1, mert nem középidőben fogant, de majd a doki megerősít :-))

Szia, Nyuszi!
Hm, nem értek hozzá, de a 2 dioptria feletti császározásról még nem hallottam. Nekem másfeles (pluszos) mindkét üvegem, amit én eddig elég enyhének tekintettem. Ahogy látom, van egy ilyen témájú topik itt a babaneten: Szemüveg= császármetszés??
És itt pár szakorvos (szemész is) segít: https://www.babanet.hu/faq/szulk02.php

Kép
Kép
irina

Szia Hajni !

Friss adatom csak annyi van, hogy 03.14-én megyek uh-ra ahol nyakiredőt mérünk.

Nagyon tutti ez a táblázat.

Üdv mindenkinek.
20200310173350

Irina!!! Cuki vagy! :lol: CuPpPPpp!!!!
Nem láttam a fátol az erdőt! :oops:
Köszi szépen
Nyusz
nyuszifülû

Hajni,
szupi, hogy mindig frissítesz. Én majd 13-án megyek az első hasi UH-ra, de az még olyan messze van.... :cry:

Szia Nyusz,
ilyenről még nem is hallottam, hogy megvakulhat az ember szülés közben... De egy vizsgálat hogy tudna javítani a helyzeten? Én egyébként pont 2 hete voltam szemvizsgálaton, de ott nem mondtak semmit. Bár én sem jeleztem, hogy babát várok, eszembe sem jutott, hogy kéne... De ha tényleg ilyen veszély állna fönn, akkor erre alapban rá kéne kérdezniük, nem? Bár szerencsére nekem csak -1-es a szemüvegem és csak monitorhoz meg időnként TV-hez, esti vezetéshez használom...

silka
silka

sziasztok,
Már jó régen jártam internet közelében. Gratula az UH-khoz. Már én is nagyon kíváncsi vagyok. Hétfőn megyek beutalóért, aztán védőnőhöz és ha minden igaz akkor jövőhéten pénteken megyünk UH-ra. Olyan izgi.
Poci, én már egy ideje észrevettem a kidudorodásomat. Volt amikor estére úgy bekeményedett, amikor kifárasztottam magam. Lapos hassal indítottam ezért látszik talán, de a derekam lassan kezd eltünni. Nektek? hízni nem híztam, tartom a kezdő súlyom, de valahogy kezdek már átalakulni. A derekam, csípőm néha fájdogál. a ruhák még jók rám, csak már nem látszik hogy van derekam és csípőm is. valahogy kezedk egybeolvadni. Fura. Mióta látom és érzem a poci sokat simizem, olyan klassz dolog.

Mozgás
Szert tettem egy jóga kismamáknak könyvre, amiben részletesen le vannak írva a mozdulatok, megadva melyiket mikor( hány hetesen ) lehet, aztán van benne szülés utáni feladatok.
Nekem nagyon tetszik, nem megereőltető, de azért másnap érzed hogy olyan helyen van izmod ahol nem istudtál róla. ajánlom mindenkinek.

Nagyon izgulok hogy milyen védőnőhöz kerülök és hogy minden rendben legyen az UH-n.

Nekem is fájdogál már egy jó pár napja a fejem, más tünetem csak az hogy hihetetlen gyorsasággal tudok megéhezni úgy hogy majd kilyukad a pocakom. Óvatosan kajáok, a finomított dolgokat kerülöm ( cukor, liszt..) Már alig várom a friss hazai zöldségeket, gyümölcsöket. Főleg a piros gyümiket. Addig is fagyaztott eper, meggy, áfonya, szeder adják a reggeli turmixom alapját! Így valahogy kibírom.
Na most ennyi, igyekszem legközelebb hamarabb jönni.
Vigyázzon mindenki magára!
Szép napot az eső ellenére!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Most voltam dokinál,rendben van minden a babával,nyaki redő is ok!!! :D :D :D

Ami nagy hír még: FIAM lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
99,5% a doki szerint.Hüvelyi uh-val már ilyenkor lehet látni,ha jól helyezkedik el.Az enyém úgy látom nem szégyenlős,képet is kaptam a
bizonyítékról!
A babáról is,mindenét szépen látni rajta.Hétvégén felrakom ide ha sikerül.
Ma Zétény napja van,ha tényleg fiú lesz,akkor éppen jókor tudtuk meg,azt a nevet szeretnénk. :D :D :D
Nagyon kis aktív és szopja az ujját állandóan.

Olyan boldog vagyok lányok!!!!!Az én kisfiam... :D :D :D

Puszi mindenkinek!

Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Hajni!
Örülök hogy kezdesz jobban lenni. HURRÁ! :D :D

Miléna!
Nekem is mindig megmutatták milyük van, már a 12. heti UH-n. :D :D

GRATULÁLOK!!! :D :D

Vadvirág
Vendég

Miléna,

gratu az eredményhez meg a fontos infó-hoz. Tök jó, hogy már ilyen korán kiderült! Ha Zétényt akartatok, akkor biztos nem véletlen, hogy ma meg is mutatta magát :D Nagyon kíváncsi vagyok a fotóra!

Én 11+1 naposan voltam UH-n, a doki nekem is mondott vmit, de azt mondta nagyon bizonytalan, úgyhogy egyenlőre ne is foglalkozzak vele... ...de majd a következő UH-n!

silka
silka

Silka!
Azért kell vizsgálni a szemet, mert a rövidlátóknak gyengébb a szemük, vagy valami tartó izmuk vagy mi, és az erölködéstől baj lehet.
Irina feltette a lelőhelyet. Nagyon jól le vannak a dolgok írva.

Tényleg Silka neked nem romlott a szemed mióta kismama vagy???? ( hormonális hatásra romlik, homályosabban látunk, aztán szülés után visszaáll normálisra. ezt valamelyik babás-mamás újságban olvastam. )
nyuszifülû

Sziasztok!
Miléna gratulálok :D
Mellékelem az uh képet a manókámról :D Mi még nem tudjuk mi lessz, de igazán nem is érdekel. Az a lényeg, hogy egészséges legyen. :D Kép mano 12 hetes uh

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,
gratu a képhez, nagyon szépen látszik minden! Nem idősebb a baba UH szerint? Olyan szép nagynak látszik :D

Nyusz,
nem, nem romlott szerencsére :D Sőt, először gyengébbnek vizsgálta be a nő (máshol voltam, mint legutóbb 1 éve). De mondtam, hogy maradjunk a régi értéknél, azzal még élesebben látok.

silka
silka

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
l.móni nagyon aranyos a manód! :D
Számunkra is legfontosabb,hogy egészséges legyen a baba.
Nálunk első perctől a kislányt mondta mindenki,viszont én valamiért mindig kisfiúként gondoltam rá...Főleg emiatt voltam kíváncsi rá.Az anyai megérzés úgy tűnik működött... :D

Én tegnap megtárgyaltam a májas témát a dokimmal.Azt mondta egyem nyugodtan ha jólesik,csak ne éjjel-nappal.Azon a véleményen van,hogy azt kívánjuk amire a babának szüksége van.

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én sok mindent nem bírok megenni amit imádtam.Vagy meg sem tudom enni,vagy kijön...
Viszont rengeteg olyat kívánok,amit nem szeretek.Megeszem,de nem ízlik.Semmi extrém dologra ne gondoljatok,csak sima kaják.Ami érdekes,hogy ezek nagy részét a férjem imádja...
Lehet rá hasonlít kismanóm?
Az tény,hogy amit megeszünk az a magzatvízben érzékelhető.A baba oyankor nyel belőle ha ízlik neki,pl. ha édes.

Az enyém biztos nem az édeset szereti,mert az édesség az,amit nem bírok megenni. :D

Valakinek valami hasonló észrevétel?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Ma voltam a dokimnál, csinált UH-t is és kaptam róla fotót :D
A kis picinkém úgy ficánkolt, hogy még a doki is elnevette magát. Egyébként minden rendben van. Kép

Kép

Kép
falevel2

Sziasztok!

Hajni!
Remélem hamarosan véget ér ez a hányós időszak nálad, de azért tudsz enni?

Megtennéd, hogy frissíted az adatomat a 12. heti UH dátumával: 2007. 03. 08. Köszi!

Miléna!
Gratulálok a kisfiatokhoz! Biztosan nagyon boldogok lehettek. Én két hét múlva megyek 12. heti UH-ra, már alig várom.
Én is Szolnokon lakok. Te hol voltál uh-n, a kórházban? Ilyen jól látták már a baba nemét? Ki a dokid?

Silka!
Én is álmodtam már a babával, szintén kislányt láttam. Gyönyörű volt, vigyorgott rám. Azóta nem álmodtam, de olyan valóságosnak tűnt!

Gömbölyödés: az én hasam már látszik. Mindenkinek más a testalkata, ettől is látszik különbözőnek a hasunk. Rám csak 1 nadrág jó, még jó, hogy a barátnőm varrónő, varrja sorban a kismamaruhákat. :-)
Kismanó apukája mindig simogatja a hasamat, meg beszél hozzá, pedig még csak 10 hetes!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Mindenkinek gratu a jó UH eredményhez! Olyan jó látni a képeket!

Miléna! Tök jó, hogy már megtudták mondani, hogy kisfiú! Én is úgy érzem, hogy fiam lesz, de anyukám, meg kislányt mondott. :) Na majd kiderül. Ezek szerint Neked most is még hüvelyi UH-t csináltak?
Megnéztem a Béres Gravidát, amit szedek 2000 NE A-vitamin van benne, szeritem emellé még elfér egy májkrémes kenyér időnként.

Én is rövidlátó vagyok. Nekem -4,5-esek átlagban a szemeim. Remélem, nem lesz gond. Az unokatesóm, hasonló dioptriákkal, már 3 gyerkőcöt szült, de azért majd a dokit megkérdezem.

Nálunk is apa már beszél kicsi Babszihoz. :)

Mindenkinek szép hétvégét!
Puszi!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: