A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

[quote="curse"] írta:curseDe nem is panaszkodom, másoknál sokkal nagyobb problémák vannak, csak én élem meg így a dolgokat, túlságosan magamra veszek mindent és túlságosan meg akarok minden elvárásnak felelni.

Indi,
csak, h magamat idézzem, amikor összefoglaltam a problémákat, ezzel a mondattal zártam :)
És érdekes, amit írtál a testi/szellemi fogyatékos gyerekekről. Nagyon sokan azt vallják közülök, akár csak a felnőtt társaik, h nekik ez a normális élet, mivel nem tudják, h milyen fogyatékosság nélkül élni, ezért ők nem is szeretik, ha sajnálják őket vagy ha másként kezelik őket azok az emberek, akik nem élnek fogyatékossággal :? Számomra furcsa ezt elhinni, de nagyon sokan gondolják így közülük.

Kép Kép
curse

Indike,
ugye? :D én is azért szerettem, amikor terápiás-lovagoltattam, mert azt az örömöt, ami ezeknek a gyerekeknek/embereknek az arcán van ilyenkor, az fantasztikus. Amikor érzed, hogy picit te is részese lehetsz ennek az előidézésében, akkor rögtön értelmet nyernek a dolgok. :)
ezért szerettem volna létrehozni, egy ilyen alapítványt és ezzel foglalkozni. Mert ez egy olyan dolog, aminek értelme van számomra.. :oops: :D
macskanyu

Fibi :) Naplószám mindenhez(!) kell, mindegy hogy vérvétel, uh, stb.!! Jó hoszzú számsor, valszeg az lesz, amit találtál.

Macs :) Jaj, ez a bürökrácia :evil: és sokkal inkább a stílus a felháborító. De megtaláltad a legjobb gyógyszert: almabor :wink: :lol:

Tinu :) Sztem nem hülyeség kutyakiképzőtől tanácsot kérni, sok a hasonlóság (na majd mehetek a mókusok elé :mrgreen: ), de Verának igaza van, az egyensúlyt kell megtalálni a gyerek és az anyai lélek között, hogy ne legyen lelkifuri sem, de biztos ügyes leszel. :wink:

Rylie :) Üdv újra :D Most már minden rendben lesz, ne aggódj ++++

Indi :) De jó, hogy jobban vagytok! :D Sok +++++ Nektek a lábadozáshoz!

És ma én is megjártam az e.ü-t, voltam a dokimnál, aki miután megvizsgált, megállapította, hogy kistesó már nem fejvégű fekvésben van, hanem megfordult és lábbal előre medencevégűben :mrgreen: és ismertette a statisztikát, miszerint a 2. gyerek ált. 30-40 dekával nagyobb, mint az első, szóval készüljek egy 4,5 kilós gyerekre lélekben :shock: és ha medencevégű fekvésben marad, akkor nagy valószínűség szerint ekkora súly mellett császár lesz... :shock: de én nagyon optimista vagyok, mert Bálint is forgott még a 38. héten is 8) de még ha be is fordul jó irányba, akkor sem valószínű, hogy ekkora gyereknél megúszom a gátmetszést... :roll: de akkor is boldog vagyok, hiszen lesz mégegy gyerekünk és az élet szép :D :lol:

Kép
Kép
denizsa

Curse,
náluk Apa mozgássérült. Nem születésétől, hanem mert volt egy balesete, 21 évesen. Ő és a hozzá hasonló élettel rendelkezők sem szeretik a sajnálatot, sokszor a segítséget sem, mert ők Önállóan, maguktól szeretnék, mint mindenki más (szándékosan nem azt írom, hogy mint a normális emberek!), tenni a dolgukat. Ugyan így van az értelmi, és egyéb fogyatékosokkal is, azokkal, akik születésüktől ilyenek. Mi abban tudunk segíteni, hogy olyanná tesszük a körülményeiket, az életterüket, hogy ne szoruljanak rá, ill. mennél kevesebbet szoruljanak rá bárki más segítségére.
Az értelmi fogyatékosok legtöbbje pedig, tán kárpótlásul az élettől, nagyon magas érzelmi többlettel, nem ritkán érzelmi intelligenciával bír és végtelenül hálásak, akár csak egy mosolyért is :) Nem mások akarnak lenni, hanem a maguk módján részesei a mindennapi életnek.
macskanyu

Deni,
Hú, nem semmi babaméret :shock: Bár a doki engem is hajlamos volt ijesztgetni Adél méreteivel, hogy mekkora lesz :)

Macs,
Teljesen egyetértek. Csak azt próbáltam kifejezni, h csak nekünk, furcsa az ő életük, akik nem élnek fogyatékossággal. Bár én még ezt a szót sem szívesen használom. És valóban szomorú, h ennyire nem tudjuk a mindennapi életüket megkönnyíteni pl. azzal, hogy egy nyamvadt feljárót csináljuk nekik, hogy bejuthassak vmilyen épületbe. Valamelyik nap egy mozgáskorlázott férfit mutattak a tvben, aki a gyógyszertárba nem jutott be. Megkért vkit, aki pont a gyógyszertárba ment, h hívja ki a gyógyszerészt, aztán 20 perc várakozás után, mivel nem történt semmi, hazament. Ezeken a dolgokon van még mit javítani ennek az országnak.

Kép Kép
curse

Deni,
köszi :) akkor remélem, az AZ :D
De mintha Te irtad volna, hogy nem kellett az UH-hoz naploszám. akkor az miért volt? (bocs, ha irtad, és én nem ffigyeltem)
Áááá, ne törödj a statisztikával, egyszer sem biztos, hogy kisöcsi nagyobb lesz, mint Bálint volt!! és igy van, csak optimistán, még simán visszafodulhat :D (én bébim meg harántban fekszik épp...)

Macs,
én is valami terápiával szeretnék majd foglalkozni, irta is az asztrologus, hogy valo lenne nekem :) (engem a müvészetterápiák érdekelnek nagyon :wink: , csak kár hogy nem értek egyikhez sem kellöképpen)
fibi

Bár mondjuk tényleg mit várhatunk, amikor egyáltalán nem segítőkészek az emberek túlnyomó többsége. A bk egyik "sztárja" a minap szenvedett balesetet az m0-son. Szerencsére semmi baja nem esett, viszont az fájt neki a legjobban, h senki sem állt meg és segített neki. Meg sem nézték, h jól van-e vagy vmi. Mindenki továbbhajtott a kocsijának a darabjain. Neki kellett a mentőket és a rendőrséget is kihívni. Úgy látszik nagyon sokan elfelejtették az egyik kötelezettséget, a segítségnyújtást, amit nemcsak az emberi lelkiismeret ír elő, hanem a jogszabály is.
Ennyit a toleranciáról.

Kép Kép
curse

Fibi, Curse, Leni!
szerintem jobb, ha mégis panaszkodtok, ugyanis, ha az ember nem tudja elmondani a számára igenis fontosnak tartott problémákat (még ha azok bagatellnek is tűnnek kívülálló szemében), akkor besavanyodik, begolyózik otthon. itt meg van aki meghallgatja, tanácsokat ad, nem is egyet, többet is. ugyanígy érdemes a dühöt, haragot, csalódottságot, megalázottságot levezetni, ki kell beszélni, nincs mese. mindenkinek a maga problémája a legfontosabb, azokat kell megoldania. terápiás céllal tényleg érdemes elolvasni egy-két rémhírt, megnézni egy-két szánalmas műsort a tévében :D , megfigyelni egy-két szegény kis/nagy beteget, hogy az ő problémájuk mellett eltörpülni látsszon a miénk. és csak ezután fog rájönni az ember (saját eszével), hogy ennél mennyivel nagyobb gondok is vannak a világban. mivel a fórum nem csak örvendezésre, "jaj mit evett", "mit nem evett", "hány falattal próbálkozzam", "tüsszentett kettőt" dolgokra jött létre, akinek segít, szerintem panaszkodjon! én meg majd adom a hülye tanácsaimat, meg meglátásaimat :).

Curse!
próbáltam finoman fogalmazni, mert tudom, hogy nagyon nehéz, nekem is nehezemre esik nem szóvátenni ezt vagy, azt, de férjem valójában nagyon sokat segített mindig, születése óta ő a fürdetésért a felelős, persze elvárásai is vannak. azt vettem észre, ha valamiért szólok, akkor rögvest az a reakciója, hogy jó, akkor inkább semmit nem segít, hogy én is megtudjam, hogy milyen az. úgyhogy megpróbálok nyelni és tartani a képem :). (viszont a házimunkából sosem csináltam gondot, első a gyerek, utána én, és ha nincs neki kaja, akkor majd vesz a boltban, vagy ha nincs rend, hát rendet tesz, nem izgatom már magam rajta)

Macs!
azt az egyet nem értem, hogy a rendelőben miért nem tudtak mégis elnézőbbek lenni? vagyis kivételesen miért nem tudtak így ellátni, mondván, hogy szerezz be egy beutalót, meg naplószámot és az eredményt csak úgy tudod majd átvenni? szerintem ez kész szivatás, amin te ma átmentél! nehogy már ne legyen megoldás, nem vagy te egy haramia, aki nem fizet TB-t, hogy elküldjék! én vagyok olyan sértődős, hogy első utam a betegjogi képviselőhöz vezetett volna, hiszen, ha ezek régen rögzült szabályok lennének, oké, de most átláthatatlan minden, aminek ne már egy kismama igya meg a levét.
tegnap gondolkodtam rajta, hogy nektek lesz-e netetek, ha költöztök. UGYE LESZ??? remélem!

Indi!
kellett végül gyógyszer Dominak, vagy magától jobban lett?
ancsipancsi

Igen, :( ez sajnos valami általános tendencia, hogy az emberek szeretnek "átnézni" a segítségre szorulók feje felett. "ez nem az én gondom, hál'istennek" felkiáltással. Szomorú. Bezzeg, ha őket éri baleset/szerencsétlenség stb. akkor van ám kiabálás... de szerencsére még mindig van sok-sok segítőkész ember. Én hiszek (naívan és makacsul, 1000 saját rossz tapasztalat ellenére is) abban, hogy ha én is úgy viselkedem másokkal, ahogyan szeretném ha velem bánnának, akkor az úgy is lesz :) És tényleg sok segítséget, figyelmet, mosolyt kaptam/kapok, amikor nagyon nagy szükségem van rá! Onnan is ahonnét nem is várnám.
Vol egy kedves kollégám, ő már a cégnél dolgozott, mikor én a váró foteljában feszengtem és vártam, hogy a Nagyvezír szeme elé kerülhessek, felvételi beszélgetésre. A leendő kollégák jöttek, mentek, ügyet sem vetettek rám, az ominózus fiatalembör viszont mellettem elhaladtában rámmosolygott. Én meg automatikusan viszamosolyogtam, nem is nagyon vettem észre. A srác megtorpant és döbbenten mondta, hogy ő sokmindenkire rámosolyog, (valóban ilyen az alaptermészete), de viszontmosolyt nagyon ritkán kap. És annyira meglepődött ezen, hogy most muszáj neki megállni és megcsodálni ezt a ritka jelenséget :)
Ezt most nem azér' írtam le, hogy ejj de jófej vagyok, hanem hogy sokan mennyire nem veszik észre az olyan egyszerű, de szívet melengető dolgokat, mint egy mosoly. Nézzetek meg egy babát, ha rámosolyogsz, Ő rögtön viszonozza :D

Deni,
ez olyan vicces! Fülit is össze vissza dekázták, végül 3850 g-ra saccolták, oszt lett belőle 3300.. :mrgreen: és Öcsifej még az utsó pilanatban is megfordulhat, hát előre a normál születésért! :D
macskanyu

Fibi :) Igen, én írtam, tényleg nem kellett, mert "visszarendelt" voltam, vittem a korábbi uh-leletet és úgy minden oké volt. De pl. most ráírta a doki az uh-leletre is a naplószámot, hogy azzal menjek legközelebb, szóval már mindenki elvész a bürökrácia bugyraiban :lol: A visszaforgásban én is nagyon bízom, kisöcsi nagyon a bátyóra hasonlít sokmindenben, remélem ő is megtalálja a helyes irányt :lol: Pocaklakód hogy van?

Curse :) Én is mondtam a dokinak, hogy ne ijesztgessen, de végülis ő csak a statisztikát közölte, és nem baj, ha erre (is) készülök lélekben... Adélnak milyen súlyt "jósolt" a doki?
És sajnos nagyon igaz, amit írtál, mert tolerancia meg segítőkészség és még jó pár dolognak igencsak híján vannak mostanában az emberek, valahogy "elidegenedik" a világ, nem tudom, hogyan lehetne jobbítani a dolgon, azon kívül hogy az ember megpróbálja a gyerekét másképp nevelni... :roll:
denizsa

Ancsi,
:mrgreen: kerek beszéd volt :mrgreen: de naplószám sajna mindenre köll... persze ha nagyon kedvesek akartak volna lenni, kérnek egy naplószámot a szomszéd szobából, a körzetitől... a védőnő ma mndta, hogy nekik is kéne adni pl.orthopédiai beutalóhoz, a gyerekeknek, de mivel náluk nincs napló, ezért csinálnak egy fiktív naplószámot. Szerinte, ha ráírtam volna vmi megfelelő hosszú számsort, vita nélkül beveszik a papírom....
és igen :mrgreen: a tudomány mai állása szerint lesz net a Macska-lakban! a tv-t viszont teljesen negligáljuk... :mrgreen:
macskanyu

Ancsi,
:D :D :D :D :D :D :D :D
fibi

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni, de nagyon tetszik az eszmecsere. Sajnos én is hajlamos vagyok a saját problémáimat túl intenzíven megélni...

Rylie!
Örülök, hogy otthon vagytok, remélem a kórházi "élmények" hamar a feledésbe merülnek! (Én is alvázmosást tartok Emmánál minden kaki után, bár elég nehéz most már mindig átcipelni a fél lakáson, de nálunk is volt hasonló gond, csak szerencsére mi könnyebben megúsztuk).

Deni!
Köszi az uh telószámát! Sikerült hétfőre időpontot kapnom, de ezek szerint beutaló is kell? Eddig nem kellett, elég volt csak a kiskönyv :?

Kép
Kép
manoka11

Macs :) Énis-énis 3300-as gyerkőcöt akarok!!! :lol:

Ancsi :) Sztem a rendelőben nem Macs-ellenes nap volt, egyszerűen tényleg nem fogadnak el semmit naplószám nélkül, engem is elküldtek anno egyszer és még sokan másokat is, akik már leállták az a bazi nagy sort, pont e miatt... De ettől még nem kéne senkire sem ráförmedniük és van még csiszolni a stílusokon a kedves ügyintézőknek...
denizsa

Deni,
ja értem :) nekem mondta BS, hogy ad beutalot az UH-ra, és mielött megyek, irjak neki emilt az adataimmal meg hogy mit akarok, és ö felkutatja a naploszámot, és válaszban megirja. nem semmi......
Téged meg lehet hogy azért ijesztget a dokid, hogy készülj fel minden eshetöségre, aztán maximum kellemesen csalodsz. vagy nem tudom, mire jo ez....
Pocaklakom továbbra is egy ugri-bugri tündérmano, aki minden figyelmet hálásan fogad :D
fibi

Manoka,
pont ma jutottál eszembe, mert azt álmodtam, hogy azt irtad nekem, hogy ne szenvedjek már itt a házzal, gyorsan kössek szerzödést a Duna House-szal :lol:
És jol vagytok?? Emma, pocakbaba?
fibi

tudjátok mi a legfrankóbb? amikor az ember felismeri, hogy egyes problémája milyen kis törpe a világ nagy dolgaihoz képest. én csúnyán el szoktam szégyellni magam ilyenkor, van, hogy bőgök is, hogy milyen marha voltam. majd jövök panaszkodni :), ha megint ilyen lesz.
ancsipancsi

Macs!

Visszaolvastam a mai történetedet, tényleg irgalmatlanul bunkó nőcivel futhattál össze :evil:
manoka11

Manó,
én a 12 hetesen voltam legutóbb uh-on a bártfaiban és nem köllött az égegyvilágondesemmi.. csqak annyit mondtam, hogy x doki küldött 12 hetesre... pedig még csak körzetess sem vagyok De az a tuti, ha felhívos az uh-t :)

Deni,
igen jót röhögtem ezen a Macs-ellenes napon :mrgreen:
macskanyu

Fibi :) Én is próbálom így felfogni az "ijesztgetős" dolgot :lol: Puszi az ugribugri manódnak (is)!! És megkötötted a szerződést, ha már megálmodtad? :wink:

Manóka :) Írtam mélt :wink:
denizsa

Ancsi :) Ez így van, sokszor bagatell dolgokon tudunk problémázni, és nagy szerencse, ha erre rájövünk és magunkba tudunk szállni :D Lencsi azóta nem röptetett cumisüveget?
denizsa

Fibi!
DH :lol:

Köszönjük, jól vagyunk, Emma nagy kópé, állandóan huncutkodik, pocaklakó meg ugrabugrál, ma du. megyek dokihoz.
manoka11

Sziasztok!

Macs,
felháborító, amit csinálak Veled :evil: Amikor én voltam AFP-n, aznap reggel kaptam meg a beutalót a dokimtól és SORON KÍVŰL FOGADJÁK A KISMAMÁKAT (meg is lepett a dolog :roll: ) Ki van írva egy táblára is , legalábbis a Fehérvári sztkába. Szóval nem kell sorba állni! Szépen előre kell sétálni az ablakhoz a kiskönyveddel és sürű elnézéseket kérve átadni a papirokat :roll: :wink:

Fibi,
cukorra a házidoki adott beutalót??? :shock: Nekem nincs naplószámom, csak egy valamilyen nagy Á4-es lap, amit a doki adott :? Most nem is tudom hogy egyáltalán fogadnak e vele?! :shock: :x

Deni,
A statisztika, az egy dolog...... Minden rendben lesz, tudom!!! És F.szeret túlozni is :? :lol:

Rylie,
nagyon jó hogy otthol vagytok!!!

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Most hívtam az sztk-át, mert nem hagy nyugodni ez a naplószám dolog :? Először egy nővel beszéltem, aki azt mondta hogy ha nincs naplószámom, akkor fizetni kell 600 ft-ot, de nem biztos..... :? aztán kapcsolta a nőgyógyászatot és ott azt mondták, hogy hívjam fel a dokimat és majd ő megmondja mit kell ráírni :?

KI A FENE TALÁLTA KI EZT A NAPLÓSZÁMOT!!!! :evil: :evil: :evil:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása,
ha Te a fehérvári sztk-ban voltál vérvételen, akkor gondolom a cukros izére is a 11. kerületbe mész? akkor szerintem Neked elég a dokid beutaloja (aki szintén 11. ker.) Naploszám viszont lehet hogy Neked is kell majd :roll: Nekem azért kell a háziorvostol (IS) beutalo, mert én Gödöllöre járok laborba.

Deni,
nem kötöttem velük szerzödést.
fibi

Deni, hát jól beijesztgetett téged a dokink :evil: nyugi, meg fog fordulni és nem lesz 4,5 kilós se Andris vagy Bence!
egyébként sztem mindkét név csodás, klasszikus és férfias és nőilények számára igazi beleszerelmesednivaló, de jól lehet kisfiúsan becézgetni is :D

Zsanci, én szeretlek így is, vagyis épp így. csöpp-csöpp :D

Macsek, durva :evil: jogos a felháborodás! ha szeretnél újságcikket, szóljál, ok?

Rylie, fő hogy otthon és hogy már javulóban vagytok! ne tégy magadnak szemrehányást hogy befeküdtetek, jobb félni... még ha ez amolyan kétnapalattelmúlós tüdőgyuszi volt is :? 5 hét antibigyó :( de ha ez segít... puszi Nektek és gyógyuljon a család!!!

már most tök ki vagyok fulladva, egész nap szereltem, meg fúrtam-faragtam, és még nincs fenn egy polc meg egy kiszakadt karnis :roll:
valamiért a karnisaink sorra megadják magukat, épp mindig mikor a takarítónő van a környéken - ki tudja, talán ez a karmája :evil: de az jobban zavar, hogy a virágjaim is tönkremenedeznek a közelében :evil: persze lehet hogy minderről másvalaki tehet, csak jobb egy idegenre fogni :roll: :wink:

Neet, halacskádat nem lehetne megörökíteni? úúúúgy látnám!!!

Indike, gyógyuljatok, hajrá hajrá :)
ÜK új jelszónál én úgy tudom nem a betűknek nem szabad stimmelnie (nekem gyépésnek ugyanaz a jelszavam mint a felhasználói nevem :oops:), hanem a jelszóba kell nagybetű és kisbetű is és legalább egy szám.

Barbi, spenótos gyerek egyből vándorolt a fürdőkádba (szerencsére ez már vacsora volt :twisted:), a takarítás meg nem volt sokkal több a szokásosnál :wink:

na most fel is ébredt az emlegetett...
a pocakcsajom meg folyton csuklik, most is. pedig szegénykét alig emlegetjük, mostanában nagyon kis hátrányos helyzetű :( de majd ha megszületik, bepótoljuk szeretgetéssel :)

Fibi, voltál/voltatok ma relaxon?
én se tudok felkérésre mosolyogni pedig különben folyton vigyorgok mint egy vadalma :D

votiv 8)
votiv

Fibi,
elegendő a dokim beutalója. Viszont a naplószám is kell :? De ezt igazán tudhatta volna, nem?! :roll: Mind1 holnap felhívom (mobilon nem akarom zavarni) és akkor maj oksabb leszek (vagy nem :lol: )

Mása
szmagdi

Fibi,
egyébként mikor mész cukorra???, mert hozzád igazítom én is :lol: :lol: :lol:

Na jó, elvileg 24 hetesen kellene,nem? De 23 héttöl lehet menni... :roll:

Mása
szmagdi

Mása,
ez valóban így van a Fehérvári úton, de a XV.kerületben, az SzTK-ban nincs kivételezés. A kismamák, ha nem mennek oda legkésőbb reggel 3/4 7-re, akkor sokkal többet várhatnak éhesen, álldogálva. :(
Én nem 11.ker-es vagyok, a házidokim a XV.-ben van, tahát oda megyek laborba. :( ez van.

Votiv,
gondolod, megér egy cikket? nem vagyok "bosszúálló" alkat, de mások okulására esetleg érdemes lehet.

Fejlemények: felhívtam a dokim, kaptam naplószámot. Beutalót nem tud írni, de nem is érti, mert nem kell!!! Felhívtam a háziorvosomat, akinek fogalma sincs az afp vizsgálatról, de beutalót, azt semmi szín alatt nem hajlandó írni, ha ilyet akarok, akkor az sztk nőgyógyászaától kérhetek... :evil: :evil: :evil: szerintetek :?:

nu, megyek, oszt rittyentek valami vacsorát a Zapának... :wink:
macskanyu

Mása, cukor én úgy tudom 26. héten esedékes :) (mi dokinknál legalább is)
micsoda szar ez a sok bürokrácia... :?
votiv

Macsek, sztem nagyon tanulságos az eseted, és tuti most rengetegen járnak ilyen cipőben!! :? meg az érintettek is hátha tanulnak belőle, ha megjelenik, és legalább a hozzáállás javul :roll: és persze remélhetőleg idővel a rendszerben mindenki megtudja, azt is, mi a feladata, milyen papírokat kell írni stb.
szóval ha van időd/kedved, foglald össze, küldd át, berakjuk.

az ilyen információk fontosak lehetnek bárkinek!

nagyikámnak pl. lejárt a közgyógy igazolványa, és már majdnem 2 hónapja nem kapja meg az újat (majd küldik jeligével). idő közben persze elfogyott a gyógyszere, és az orvosa szerint most akkor ő csak a teljes áron írhatja fel. miközben a közgyógy-jogosultsága ugye nem szűnt meg :twisted:

még szerencse hogy pár napja láttam a tv-ben!, hogy ilyenkor se a doki se a patikus nem mondhatja azt, hogy teljes árat kell fizessen, de ennek ellenére sok helyütt ezt eljátsszák :evil: :evil:
a híradóban a riportalannyal vmi többtízezer ft-os gyógyszert fizettettek ki :evil: aztán lehet utólag az OEP-pel levelezni, hogy adják vissza a pénzt, aztán vagy visszaadják, vagy nem...

szóval ilyen káoszhelyzetben végre hasznos/fontos szerepe lehet a sokat szidott médiának :wink:
votiv

Votivia,
sztem is csinálj cikekt a mai eüből, hasznos lehet!

És a lányom lassan 2 hete kizárólag anitázik, anya helyett. Általában vicces, bár kijavítgatom, de a buszon hazafelé már kezdtem úgy érezni magam, mint egy túlkóros bébiszitter :lol: (Hol a sofőrbácsi, Anita? Mehetünk, Anita! Pijos a lámpa, Anita? Az mi, Anita?)

Den,
sztem is jó mindkét név, de az Andris mellett nekem plusz egy voksom van. :)

És most a lány, immáron halfarok nélkül tologatja a babakocsiját (játék) a szobában, és mondogatja: elkésünk, Anita, megy a busz... hogy ezt hol hallja folyton? :mrgreen:
neet
neet

Mása,
én jövö héten megyek cukorra :) és sztem is tudhatta volna a dokid... :roll:

Votiv,
nem voltam relaxon, mert tegnap már késö volt szervezkedni, Zsolónak ma más dolga volt. meg épp tovább aludt B (fél 8), és mi is kiélveztük :P (nekünk innen 8-kor el kellene indulni, hogy beérjek :? )
fibi

Fibi,
ez fél nyolc akart lenni? :D Egy másik fórumon a deleteként írt dolgok alakulnak át, így a végrendelete mindig csak végren marad. :D
neet
neet

Neet :lol: :lol: :lol:
Lányod igen szórakoztató!!! :lol:

Bár egy idő után biztos dühítő, hogy átkeresztel :lol:
leni

Neet,
ja, most látom, hehe :lol: igen, fél 8 akart lenni fél 8) helyett :D
és az anitázás nagyon kul, én halálra röhögném magam :D Bálint meg képzeld, rászol a hugomra, hogy "Nem Andi, hanem ANYA!!! ÉRTED??? " :lol: :lol: :lol:

Mása,
és mi a turonak találták ki egyáltalán ezt a buzi naplószámot??

Macs,
én még tavaly a védönömtöl kaptam AFP-re beutalot, de már akkor is szaroztak vele, mondván hogy ezt csak szakorvos irhatja, igy szerzett nögyogyászos pecsétet rá, de legalább elintézte szegény.... Januártol már ezt is csak a háziorvos adhatja (a szadai adott vérvételest is, mondjuk ö belgyogyász is, lehet hogy ezért adhat....), de hallottam olyat, hogy nem mindegyik háziorvos hajlando valamiért :? :evil: ezesetben sajna tényleg a helyi sztk-s nögyogyász adhat csak... :(
fibi

Fibi,
az sztk-s nőgyógyi nem ad, mert nem oda járok terhesgondozásra.. :twisted: :twisted: :twisted:

Votiv,
ha Füles ad nekem valamior holnap, holnapután egy órácskát, összefoglalom és átküldöm.

Neet, Fibi,
gyerekszáj a legjobb :mrgreen:

És olyan jót röhögtem szegény Fülin az előbb... Főztem a konyhában, Füles meg állandóan leült mellém játszani. Aztán gondolt egyet, kihozta a fürdőszobából a lavórt, kézre kapta a kiflit, az egész miskulanciát mellém húzta és beleült. Csak az a bibi, hogy már nem fér bele, így felháborodva forgolódott, meg ordított egy darabig :mrgreen: Ez a végeredmény:

Kép
macskanyu

Fibi :) Hogy miért találták ki ezt a n.számot, számomra is rejtély :roll: pláne, mert csak számítógépes nyilvántartásba vett ellenőrzötten biztosított betegek mehetnek a rendelőbe, de vkinek biztos elsült az agya és feltalálta a n.számot, amivel sikerült még tovább bonyolítani az egyébként sem egyszerű bürökráciát...

Votiv :) És miért TE szerelsz?? ráadásul karnist a magasban... már bocs, de nemsokára szülni fogsz!! inkább pihenned kéne! :? virágaidnak egy kis +++, ugye nem a felmosóvízzel locsolja őket a néni? :mrgreen:

Mása :) Hát ez az, dokibácsink nem poénkodott, hanem olyan komolyan halkan, kedvesen, "doktorosan" beszélt (ezért is "ijedtem meg" :lol: )

Neet :) Anita :lol: lányodnak nagyon tetszik a neved :wink:
denizsa

Macs,
Füli :lol:
de akkor ki fog adni beutalot Neked???? :roll:
fibi

Macs :) Fülicsek hihetetlenül édes a kiflivel!!! :lol: :lol: :lol: és milyen nagy már! :shock:
denizsa

Votiv :) ez a karnisszerelés nekem se tetszik :evil: Tessék várni egy kicsit, míg meggyógyulunk és jövök szerelni, neked TILOS!!! Irgumburgum!

ÜK: ez valami új dolog, én is csak a nagybetű-kisbetű-szám megoldással próbálkoztam, majd amikor ötödször is kivágott a rendszer, kétórai telefonálás után sikerült beszélnem egy üi-vel, aki elárulta, hgoy ez a titok és ez nincs odaírva az oldalra: egyetlen betű sem egyezhet meg - kipróbáltam...

Nagyon jó, hogy írsz erről az egész mizériáról! És arról is írjál a cikkedben, hogy a gyerekek adataihoz hogy jutunk hozzá!

Zsanci :) köszi az Arsenicum Album megoldást, sajnos nincs, aki hozzon nekünk most a gyógyszertárból (az egész család beteg, tesómék is) de venni fogok, úgy tűnik ez a nyavalya kísért itt elég gyakran. És B hogy lett múmia a farsangon? Képek? Emlékszem Igi tavalyi tündéri malackás képére :)

Ancsi :) múltkor kérdezted a cumit: csak alváshoz használjuk, de akkor muszáj - nincs cici, ugye... illetve van, csak nem kő neki :(
Mostani nyavalyára nem kell orvosság, szépen lassan kilábalunk diétával és némi Podophyllummal.

Johi :) Nagyon köszönöm a Cataflamot, remélem, hogy most, hogy már itt van, nem lesz rá szükség! De jó tudni, hogy ha hajnalban zokogva ébred a csibe a fájdalomtól, akkor meg tudom oldani, áés nem ülni tehetelenül. Köszi!

indianyo

Ildi,
Timinek gyógyulást!!

Neet,
Peti engem is Mónikának vagy Móninak hív. Nagyon ritkán anyának. Ez szept-től van így. (Saját maga találta ki, én is bébiszitternek érzem magam. Az a lényeg, hogy én mindenre hallgatok és ugrok.)

Leni,
Én szervezetem 32 éve nem kíván mást, mint a csoki (előtte 2 évig anyám - a zsarnok - nem adott). (Én se adok fiamnak, de már rajta is látszanak a jelek.) Próbáltad a magas kakaótartalmú csokit? Egészségesebb, kevésbé hízlal... és sztem finomabb.
Mire kell koncentrálin szülés alatt?? Ez most nagyon befészkelte magát az agyamba.

Curse,
Ez nem fog vigasztalni, de párom nekem se sokat segített. De ahogy nő a gyerkőc egyre többet.
És Neet igazat szólt. Én alig várom, hogy Petit lepasszoljam, de piszkosul tud hiányozni. És a múltkor elvitték volna hétvégére, de nem adtam. (Ez hülyeség volt a részemről, de mindegy... És most se adnám, de már tervezek egy kávézós kiruccanást nélküle.)

Zsanci,
Én is elgondolkoztam a teherbírásodon és az előző két terhességeden.

Tinu,
fogyás - sztem mindenkinél máshogy van. Én akkor fogytam le az utolsó pár centit (nem kilót, hanem centit a hasamról - és hát nem az utolsót, csak aztán terhes lettem), amikor abbahagytam a szoptatást. De sztem legtöbben szoptatás alatt szépen fokozatosan fogynak.
És Kisün-nek igaza van a sírni hagyással. Én egyszer hagytam (huzamosabb ideig na most megmutatom stílben) sírni Petit. Lementem sétálni az utcára pár percre (gyerek apjával maradt). Minden kapuban a sírását hallottam és annyira kiborultam napokra, hogy úgy döntöttem, ennyi volt az elvekből. (Szóval tényleg úgy csináld, ahogy neked jó, ahogy te érzed.)

Kisün,
A terheléses vizsgálaton kicsit magas volt és nem csökkent elég gyorsan. Tehát a szervezetem tovább tárolta a cukrot, mint kellett volna.
És képzeld, veled álmodtam. Azt mondtad, hogy gyerekeidnek ha nem alszanak sört adsz. Én pedig meg akartam kérdezni, hogy milyen márkájú sört adjak Petinek, mert éjjel nem aludt. Tényleg, mit szólsz az ötlethez? Mégse olyan durva, mint a pálinkás kenyér. (Nem csinál semmit, amikor nem alszik, békésen szuszog, csak én nem tudok addig aludni, amíg ő ébren van.)

Indi,
tök igazad van, de tényleg olyan jó panaszkodni és kis vigasztalásra találni. Néha.

Macska,
Én az sztk-ban a terhesgondozóba járok beutalókért a vérvételre és annyira kedvesek és rugalmasak. (Örs vezér tér). És ma táppénzes papír miatt hívtam a házidr asszisztensét. Azt hittem le akar rázni, mert azt mondta "leadom a portára". De kiderült, hogy nem engem akar visszakapcsolni, hanem leadja a papírt. És amikor érte mentem nem volt a portán, a portásnő viszont fogta magát és felment a dokihoz és lehozta. Mostanáig nem tértem magamhoz.

Votiv,
Az a baj, hogy amikor anyám átjön én is elkezdek rakodni, pakolni, cepekedni... Ahelyett, hogy pihennék. De azért szerelni nem szoktam. :shock: (Mondjuk nem tudok.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi!

Babacsoki meg van anyum szerint.Megnézem a hétvégén,leképelem,megnézed és ha küldesz majd egy itinert akkor elviszem neked.

Jucus
20170114224602

Erről a "házidoki nem ad beutalót, a kerületi kórház nem terhesgondozó, de akkor ki a szösz és hol fogja levenni a vért, ha nem tartozok a Szt Imrébe" én is mesélhetnék :twisted:
Hogy végül hogy oldódott meg, nem részletezem drága nőgyogyim érdekében, de tény: akkora a kavarodás jelenleg, hogy gyakorlatilag KIZÁRÓLAG az adott egészségügyi dolgozó emberségén múlik, kinek mekkora kanosszát kell járnia egy-egy vizsgálatért :?

És mint azt a mai két hozzászólásból láthattuk: néha attól szakad le az amber arca, hogy mekkora bunkók - néha meg attól, hogy ekkora jóindulat és rendesség még létezik :roll:

Monisa: most tök izén érzem magam... tényleg jöjjek elő a lilaköd dumámmal? Mármint, hogy nekem mi segített a vajúdás alatt? Annyira gázul hangzana.... :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Votiv!
mikor aktiváltam az ÜK jelszavamat, nekem is ott volt, hogy nagybetűnek és számnak is kell benne lennie, meg hogy nem lehet X karakternél kevesebb. de ha ámitástechnikus lennék, én az azonosságot is szűrném :), nem engednélek így jelszavazni ;-),habár nem tudom a felhasználói neved kinek a birtokába juthat...
a férfi melót bízd az ügyvédedre, vagy hívjon szagembert, de nehogy már te szerelj!!! :/ a karnisok meg rosszul vannak feltéve, azoknak 10 évig se lenne szabad leszakadniuk, még ha Isvánka cibálja is. biztos szar a tipli.

Macs!
Füli annyira édi! nagyon emlékeztet Lencsémre, ő is ilyeneket szok' csinálni.

Indi!
nem vagyok cumi ellenes, csak csodálkoztam, mert azt hittem, hogy te az vagy, ráadásul nem is láttam még Domicseket cumival :). de amúgy nagyon édi, én is adtam Lencsémnek, meg tudja is a szót: "cumi", de nem használja már 2 hós kora óta. néha arra jó neki, hogy ahol jön a foga, oda teszi és rágja. lehet, hogy Zsömléd is rágásra használja néha.
valamikor kéne talizni, ha még kell neked a tappancs a csempére! :)

Móni!
szerintem összekevered Kisünt Neettel. ez utóbbi topictárs adna álmodban sört a gyerekeknek, hiszen neki is felettébb bevált. :lol:

BABANÉZŐ:
ma meglátogattunk egy 2 hós csöppséget, és Lencsém nagyon szépen szerepelt. előbb csak aszonta, hogy "szejeti babát", aztán meg mondta a gyerek anyjának, hogy "kérem, kérem ádidé!" :D. totál a kezében akarta tartani. na, erre a csajszi oda nyomta Lencsének, akinek több se kellett, a mostanában szokásos , erősen megnyomott neMmm(ö)-eket ismételte. oda adta az ajándékokat is a kisbabának, aztán mikor eljöttünk, el akarta hozni a macis csörgőt. :) :) de egy szóra visszaadta.
amikor sírt a baba, ő megjegyezte, hogy szegény baba, és könnybe lábadt a szeme :]
ancsipancsi

Ancsi, babanéző: ilyenkor nem gondolkodsz el egy kistesón? :P
Engem teljesen lenyűgözött volna Lencséd!!!!!!
leni

Deni,
ezen a "valakinek elsült az agya" nagyon jot röhögtem :lol:
és ha nem haragszol, elmeséltem Zsolonak, mit mondott ma a dokid, és teljesen kiakadt, hogy milyen jogon ijesztget Téged :x
fibi

Leni!
dehogynem, de én pontosan tervezek és még most nem jöhet a kőc. nyáron fog megfoganni :) (remélem)
ancsipancsi

Ancsi, ÚGYLEGYEN!!!!! :lol: :lol:

Lencsi most mennyi idős is? - csak hogy tudjam, mikorra kell ezt az értelmi és érzelmi színvonalat elérjük :lol: már ha valaha sikerül 8)
leni

Indi, hát akkor én vagyok az ellenpélda :D ÜK-t vígan használom, pedig minden betű egyezik :oops: :D

Macs, ok :) Füles micsoda huncut csaj, két rosszcsont fiút is kitesz :D

Deni, a pasim egy barkács-antitalentum, a tesómnak meg műszakba kellett mennie, és itthagyott a félmunkával :?

a polcot meg a nappaliban lógó karnist végül feladtam, megvárom míg újra erre jár vki. de csak mert nagyon szar a fúróm, nem viszi a téglát (betont?) :twisted:

egyébként sztem a barkácsolás kb fele annyira se megerőltető mint mondjuk a bevásárlás egy irányíthatatlan kocsival, megspékelve egy hisztiző kétévessel, vagy alvó Isti felcipelése a garázsból a másodikra így kb 39 nappal a szülés előtt :wink:, szóval max kifulladni lehet tőle, megrokkanni bele nem, ráadásul tök nagy sikerélmény, ha szépül a lakás :)

Leni, az én pocakom is hirtelen óriásira nőtt, karácsony előtt a boltokban kérdezgették, hogy meglesz-e már az ünnepekre a baba :shock: aztán úgy tűnik elérte a max tágulást, és azóta csak 1-2 centit nőtt havonta a kerületem. És még az uh-n is normál méretűnek látszik a gyerek, szóval én nem számítok óriási másodikra, pedig Denivel közös dokink puszta felvilágosításképp nálam is felvetette a 4 kilós gyerek elvi lehetőségét :twisted:
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: