A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuz,
:mrgreen: :mrgreen: És továbbra is jobbulást :)

Nukada,
ezt a hozzászólást ikejás asztal mellett, ikejás széken írom :lol:

Neet,
még annyi, hogy biztos oka volt, hogy a bölcsis nénitek pont most ment el, de szerintem is ez a legrosszabb egy gyerek szempontjából, hisz még sokkal nagyobb korukban is annyira tudnak kötődni egy óvó- vagy tanítónénihez :(
kisün

Vica!
próbáld meg megpárolni az almát!!! Inditől hallottam!!!

Indi!
belladonnát próbáltad fogzásra?

Vera!
köszi :D mél ment
zuzmo1

Indike!

Nagyon kedves tetsződik lenni!Köszönöm! :lol:
20170114224602

Zuzi,
visszaméltem íziben :D
kisün

üdülési csekk:
mivel mi eddig is a társadalom kizsákmányoló rétegéhez tartoztunk a bejelentett köztisztviselői fizetésünkkel, ezért nem érint minket. Azért annyira képmutató dolog ez! Aki hivatalosan rászorult lenne, az nem is tudná kihasználni, mert pl nem tudná hozzátenni a másikfelét az összegnek, plusz a költőpénz, utiköltség stb, plusz valószínű, ha tényleg annyiból élnének, kajára is alig telne........... :?

továbbtanulás: bár én nem pártolom a tandíjat, de a párommal már sokat dumáltunk arról, amit Johi is írt, hogy kiképez az állam szakembereket, akiknek a szaktudásából aztán más állam profitál. Egy orvos kiképzése több millió forint :!: , és már az egyetemen tudják, hogy ahogy végeznek, dobbantanak innen :? (van ilyen családtagunk!!!) Ha nem is tandíjjal, de valamivel elejét kellene ennek venni. Pl kötelezni az orvostanhallgatókat, hogy pár évig itthon dolgozzanak.
zuzmo1

Szia Kókusz!:)

Fibi!

3 nap hiányzás után kéri a bölcsi az igazolást!

Neet!

Nálunk úgy van, hogy ha ebben a hónapban hiányzunk X napot, akkor a következő havi ebédbefizetésből levonják azt a pár napot és annyival kevesebbet kell fizetni!

Tinu!

Gyógyulgass!:(

Lindi!

Jobbulást! Reméljük, hogy csak egy kis átmeneti torokfájásról van szó!:(
Egyébként nálunk is mindíg ez van! Páromat felrázni sem lehet (komoly, már kipróbáltam), olyan mélyen alszik! Üvölthet mellette Timi, akkor sem ébred fel! Holnap meg el kell mennem hajnalban melóhelyemre, úgyhogy pont ettől parázok most, hogy felébred-e, ha Timi kel!:(

Én már annyiszor terveztem, hogy elmegyek a betegjogi képviselőhöz panaszt tenni! Ezerszer lett volna rá okom, csak aztán sajnáltam az időt, meg utánajárást, meg mindig be vagyok tojva, hogy ki tudja milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülök még az életben és akkor nem jó összefutni azokkal az emberekkel!:(

Utazási csekkes infókat honnan szereztétek be???

Megyek, mert holnap délután még temetésre is megyünk!:(

Jó éjt nektek!
ILdi
ildi76

ILdi!
Mindig olyan rossz hangulatúak a HSZ-eid! gy sajnálom! Legyen kicsit jobb kedved, lásd meg a szép dolgokat is és azt is írd meg!!!!!!!! Mondom ezt én, aki általában panaszkodni jár ide! :mrgreen:
zuzmo1

Fibi!
Kiváncsi vagyok az új frizkódra! És jól láttam a RUz féle fotkon, hpgy Bálintodnak le van nyírva a haja???? Nagggyon dögös :D Úgy szorítok nektek a házprojekthez :D

Annyira jó, hogy a lányom éjfél előtt nem hajlandó aludni én meg itt topicolok egyedül!!! :roll: :D Féárjem meg szeintem bealudt B-vel, mert már egy ideje csönd van, ő meg nem jött ki :shock: :roll:
zuzmo1

Zuz :) panaszkodni? Hát épp ma írtad, hogy Bazsó kezd kiszeretni a pószíjjóból :lol: no és a háj :mrgreen:

Lindi :) pont ma gondoltam erre a mondásra. Ebből is látszik, micsoda hatalmas erőd van! Remélem, mindkét szőke tündér gyorsan meggyógyul!

Zsanci :) most nézem a Fakopáncs honlapját, olyan kardok és puskák vannak, de olyanok!!! És akkor most Levi nem megy, már biztosan? Vagy csak elnapoltátok a kérdést? És Igi mit szól az ovihoz?

Zanza :) Mi van???? nem írsz!

Mikor van az, hogy már nem sírom el magam, ha a saját kisfiamat nézem alvás közben? Sőt! Ma a pocakos kollégákat és Adél babát nézegetve is sírdogáltam. Én vagyok az a nyálas giccses anya, aki még a fájdalmakat is örömmel emlegeti :mrgreen:

Vera :) Marci jobban?

Fibi :) Ezek a Montessori építős-rakosgatós fajátékok hogyan illeszkednek a pedagógiába? És ovisok vagy isisek használják őket?

indianyo

Másáéknál a tali nagyon jó volt :) Kismamák csúcs szuperek voltak, mindketten olyan fitten ugráltak a gyerekekhez :shock: :) Minden elismerésem Nektek. Orsi hihetetlen aktív csajszi és nagyon jó vendéglátó, vajon kitől örökölhette :wink: Bálint pedig a hódító, a női szívek rablója :) Dominó mosolyától totálisan be lehet halni, az a huncut pofi :) Olyan édesek voltak mindhárman :) A lényeg a lényeg, Orsi mindkét fiút totálisan leteperte :) Indi tartott nekem egy gyors talpalós tréninget kendőkötés ügyében, szuper volt, de nekem még van mit gyakorolni :wink: Köszi még egyszer Indi! :)

Mása,
Nagyon szépen köszönjük a meghívást és vendéglátást. Nagyon jól éreztük magunkat, főleg Adél a sok alvásával :D Egy nálunk rendezett visszavágó ugye majd jöhet? :)

Lindi,
Milyen kedves egészségügyi dolgozók :shock: Hogy mondhat olyat, h majd hozza holnap, amikor tudja nagyon jól, h az anyuka egy kis gyereket hagyott otthon, amíg ezt intézni :evil: ráadásul egy ilyen nemes célért!!!
Jobbulást és kitartást Nektek!!!!!

Zuzi,
Most olvasom, h mennyire betegek vagytok ti is :( Jobbulást és sok-sok kitartást!!! Egyébként neked a hátad már rendbe jött?

Tinu,
Jobbulást Nektek is!

Deni,
Hogy vagy? Ugye csak egy aprócska vmi volt és már teljesen jól vagy?

Kép Kép
curse

Jó regg 8)

mindenki éjjel fecseg, most meg sehol senki :D Kép

Beet Lillájának boldog névnapot kívánunk! Kép Kép

Tinu,
hogy vagytok?

Lassan készülünk a Sugár átszójába! Ha valakinek még kedve támadna csatlakozni, akkor kb. 10 től ott vagyunk :)

Zuzi,
te nem is csak panaszkodni szoktál!!

na mék, oszt eldugulok! :)

szép napot mindenkinek!

csók

Macsek
macskanyu

Indi,
eljön az az idő is, amikor örömödben sírsz, h végre alszik az átok kölke. :lol: Én már csak meg-megállok, nyikorgó kosár nélkül és mosolygok rá. De jobb nem közelíteni, mert a faházunk irtóra recseg, (mit nekem kosár :lol: ) pláne, hogy osb-ből van az alvós galéria. :D
És gyes +300 ft, az bruttó, ugye? 8)

Kisün,
ja, Gábor már csak ilyen. :) Így jár, ki 40 kilós szőkenőt akart élete párjául, és kifogott egy 60 kilós vadszilvát. :mrgreen:
Bölcsisnéni szemszögéből nézve teljesen érthető, én is mentem volna, és ha most volt lehetősége, nem várhatott nyárig, tök tiszta. De én most önzőjen a saját gyerekem lelki életével vagyok elfoglalva...

Közérdekli valakit? Tescoban 2500 ft száz darab színes építőkocka! (Mindenféle alakzatban, nem csak kocka) Vettem volna már, csak babakocsival nem akartam azt is cipelni, mert van súlya. (Nem farost, igazi fa. :D )
És van kisebb kiszerelés is, (asszem 50 db) ahhoz meg valami kerekes izé is van, amiben húzni lehet őket, az drágább, de az is jó.

Ildi,
na ez rendes tőlük! Nálunk nem jár vissza píz. Szerencsére sokat nem hiányzunk, 1-2 nap x 300 ft meg bebukta, ez van.

Lindi,
és egy percig kell mosni kezet meg cicit? :) Sógornőm is zsírgazdag lesz hamarosan, de a lelki felemelkedés még ennél is jobb. :)

Drukkoljatok, hogy ma ne essen sokat, egymillió dolgom van a városban is. Na, indulok is.
neet
neet

Ja, ami még tegnapról kimaradt:
JUCUSNAK BOLDOG 18. SZÜLINAPOT! :D
neet
neet

Nahhát!!!! :oops:

tényleg JUC :) Boldogot Neked! :)
Kép
macskanyu

Juc,
boldog 18. neked!!! Most már szavazhatsz :lol:

Indi,
reggel rájöttem, hogy tegnap jól kifelejtettem szegény Marcit: szóval szegényke még mindig göthös, hőemelkedésen (37,8-38,0) semmi nincs, de olyan kis elanyátlanodott, elesett, törődött kis gombóc :( Most épp alszik, szerencsére éjjel is tudott aludni. Mellette karcsi is dögrováson van, úgy látszik, ez a nyavaj/lya most a család férfitagjait támadja :)

Neet,
te vadszilva, te :lol:

v
kisün

Tegnap Angi 23:00kor aludt el. Ilyet még sosem csinált. :shock: Hála tegnap már nem volt lázas, de nagyon nyügi volt, s sokszor elsírta magát :(

Ennyit haladtam:
Ancsi! Nuniápolásos megnyilvánulásom: Tutira vettem, hogy vki fog vmi ilyesmit reagálni :mrgreen:

Votív! Pont karbantartják az operabálos képeket, s nem tudtalak megnézni titeket! Még jó hogy raktál te is föl! Szuper a ruha, s te is tök jól nézel ki! :lol: :lol: :lol:

Curse! 10/10es apgar? Ritka mint a hollesz :lol: tök jó!

JUCUSNAK BOLDOG SZÜLINAPOT útolag

Mikortól lehet bugyispelust használni? Nálunk minden egyes csere egy kisebbfajta közelharc (úúúúúúútál háton feküdni napközben)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!

Hatalmas gratuláció Blayenak és családjának! Most már nagycsaládosok vagytok! :wink: És ehhez "csak" kétszer kellett szűlni :lol: Tök jó :wink:

Neet,
valamelyik nap gondoltam sokat Rád! Nem csulkottál? Sokat vasaltam, és az jutott eszembe, hogy Te kellenél ide a jó kis vasalóddal ;)

Indi, Course,
Örülök, hogy itt voltatok.
Orsi még este nyolcig pörgött (akkor mentek el a barátnőmék) és a kis Nimródot szeretgette, aki hagyta magát :)

Ma 11-re megyünk valami zene-ákármicsodára. U.a. a nőci csinálja, aki a tücsökzenét a 11 ker.ben :) És elutazunk hétvére anyukámékhoz. És csak vasárnap jövünk.

Most megyek, mert készülnom kell. Ha visszajöttünk anyukáméktól, jövök :)

Ja, és BOLDOG NÉVNAPOT A LILLÁKNAK!

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

külföldi főnök:
el is felejtettem, hogy hagyján, hogy üvöltött, de fekete Pákó is elszégyellte volna magát, amennyire káromkodott az öreg. rengeteg jó történetem van róla, régen csokorba szedtem őket :)
a vicc az egészben, hogy általában lecseszést kaptam mindenért, és mai napig mindkét helyre hívnak vissza, sőt, az egyik helyről apró melókat is kapok néha itthonra.

Cataflam csepp:
nem az volt a konklúzió itt pár hónapja, hogy ez nagyon erős gyógyszer, és inkább csak kirívó esetekben adjuk? én emiatt nem is kértem a dokitól anno.

BETEGJOGI KÉPVISELŐ:
elvileg nem nehéz nála a panaszkodás, mert múltkor a Fehérvári úti rendelőben egy figurát sérelem érte a vérvételnél (óráig váratták, majd elküldték a frászba), úgyhogy kérdezte hol a képviselő, mondták, hogy az ötödiken, persze le akarták beszélni a felmenetelről. a fickó felment és gondolom panaszkodott. ennyi.

Fibi!
Bálint, mint fodrász :lol:

Nukada!
Nimfák nem hangosak, ha bele lendülnek?
nekem a padlófűtés képe tetszik a legjobban, még sosem láttam ilyet :) (pedig nekünk is ilyen volt)

Johi!
épp egy ismerősöm mesélte, hogy akkor zárjnak be egy Postát, ha nem ad el elég sorsjegyet és egyéb sz...t!!! teljesen ledöbbentem!

Ruzy!
rendezvényszervezést én is csináltam mellesleg, de azt is utáltam, mert az arab főnököm mindent hatvanötször módosított, de még az ut. napon se tetszett neki semmi. a csúcs az volt, mikor megmutattam neki a költségvetést, és aszonta, hogy sok, úgyhogy ne legyen ásványvíz, csak csapvíz, amit az összegyűjtött ásványvizes üvegekbe töltsünk bele. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vica!
értettem, elismerem a vétót! :)
a gyed csak akkor jár, ha az ember fizetésnélküli szabadságon van, ehhez kérelmet ír, és a munkaügyes ezt bemutatja az oepnek. nem a gyerek fél éves korától mégy gyedre, hanem a TGYÁS 168. napja után, amit elvileg 1 hóval a születése előtt megigényeltetek, de biztos pár nappal. ezért a dátumváltozás. a szabi az idő egy részére jár, de elég az, így is sok fog összejönni. nekem pl. nem is fogják kiadni/kifizetni, előre megmondták.

Lindi!
a védőnőd sértettségét még megérteném, de akkor sem éreztethetné ezt veled, semmilyen körülmények között! a kórházas nyanya meg egy nagy fülest érdemel. ezek után ne csodálkozzanak, ha megvan az ember véleménye róluk, sőt, valakit nem is érdekel, hogy bezárják őket, vagy nem.
tök jó, hogy ilyen gazdag leszel a tejedből :))))))))))))

Neet!
én , mikor kb. ezer éve szedtem gyerek ellenes gyógyszert, 3000 Ft volt a 3 hóra, de a legolcsóbb is 1500 volt. hogy hogy most már ilyen olcsó?

Beet!
Lillának boldog névnapot!

Juc!
Isten éltessen sokáig!

Barbi!
bármikor használhatsz olyan pelust, de baromi drága!
ancsipancsi

Nagyon boldog návnapot Lillának!!

Juc :) Boldog szülinapot! (bocsi, hogy csak ma) És ez az üdülési csekk :evil: :evil:

Ancsi :) Ez a munkahely, főnök és meló... :shock: Te aztán strapabíró vagy! :wink: A pneumoc. is okozhat agyhártyagyulladást, meg tüdő-, középfülgyull.-t és vérmérgezést, szóval 2féle baci és 2 féle vakcina, sajnos a pneumc. sokkal drágább volt, mint a meningoc. (kapszkodj meg: 16ezer :shock: )

Fibi :) Bálint és a hajvágás :lol: Ezekszerint tetszett neki a fodrásznál? :wink:

Nukada :) Ház rulez és az esküvői kép is nagyon szép :D A Párod a macskával és a papagájokkal olyan, mintha az ebédet mutatná neki :lol: bocsi, de tényleg ez jutott eszembe :oops:

Johi :) Örülök, hogy Fannika jobban van!! :D

Ruz :) Gratula a házassági évfordulótokhoz!! :D

Ildi :) Ezt a papírmizériát! :evil: És mi volt a kontrollon? minden rendben?

Tinu :) Bulást Neked, remélem már nincs lázad!!

Vica :) Rizspép az egyik legkorábban adható kaja (van instant változatban is, de főzhetsz-turmixolhatsz rizst is), és persze olyan hozzávalókkal keverd össze, amiket már kaphat a ded, ált. nagyon szeretik :wink:

Lindi :) Bulást Benjinek és sok +++ a fogakhoz Grétinek! E.ü. rendszer :evil: nem csodálom, hogy kiakadtál, de nagyon klassz csaj vagy, hogy még ezekután is elintézted, én tuti hagytam volna a fenébe...

Zuz :) A gyerkőcöknek továbbra is bulást! Remélem Te nem kapod el! És micsoda jó hír: Bazsó kezdi nem szeretni a porszívót! :lol: :lol:

Curse, Indi, Mása :) Köszi az érdeklődést, sajna a helyzet nem javul, sőt ma már lázam is van :( Nagyon remélem, hogy nem adtam Nektek bacit, ez rosszabb lenne, mint maga a betegség. A képek nagyon aranyosak lettek, majd mindjárt teszek fel párat, már letöltöttem a gépre.

Kép
Kép
denizsa

Lencsi őrülten rázza a Hot Jazz Bandre :). kellene ilyen táncolós murit csapni a gyerekeknek, mert én olyan jókat röhögök rajta.
Lencsém első "mondókája": egy, kettő, három , négy, öt, hat...stb. kilencig megtanulta, a kukapokat pakolja, mintha számolná :)

Deni!
támogatással ilyen drága? :(
ancsipancsi

Ancsi, a tegnapi Tényekben van egy riport a kismamák továbbtanulásáról! a neten meg tudod nézni.
asszem 8 pluszpontot (!!!) kap alapból a felvételinél minden kismama, ami azért elég szép! (párom meg is jegyezte, hogy tűrhetetlen pozitív diszkrimináció :twisted: :lol:)
és az alapképzésben automatikusan megkapják a mentességet!
ha meg már többedik diplomáról van szó, az más tészta, de akkor már igazán elvárható hogy fizessen az ember.

Kisün, gyógyuljatok! :)

Lillusnak boldog névnapot!

képzeljétek tegnap ütemesen ugrált a pocakom, és nem tudtam rájönni mi ez, de apja azonnal rávágta, hogy hát nem emlékszel Istinél mi volt? hát csuklik :lol:
aztán reggel arra ébredtem, hogy mindkét vádlim begörcsölt áááááááááááá de szar volt. növelni kell a Ca-Mag bevitelt :)

votiv 8)
votiv

Jucusnak:

Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
el is kél a 8 plusz pont, mert a maximum 120, amit szerezni lehet jegyekkel és érettségivel (ha totál kitűnő az ember), és tavaly 126 pont kellett a szakra :). (persze, ha nyernék gyorsan egy országos nappalis tanulmányi versenyt, vagy lenne egy nyelvvizsgám, akkor több pontom lenne, de a 8 az kell mindenképp :) ) gondolom ezzel azt segítik, hogy valaki így jusson be az ingyenes szakra, csak 2008-tól ez megváltozott volna, viszont most úgy néz ki, h aki bejut az ingyenesre, az ott is marad. (ha első dipli)
ancsipancsi

Votiv!
megütötte vmi a fülem. "alap képzésben automatikusan.." , azaz, ha felveszik az ingyenesre, ha nem, akkor is ingyenes lesz? mert én osztatlanra mennék, nem alap képzésre, de nekem is azt írta mélben a tanulmányi osztály, hogy elvileg áttennének az ingyenesbe. (csak nem bízom benne, hogy naprakészek voltak jogszabályilag)
ancsipancsi

Tinu, lement már a lázad? cicidet figyeld, nehogy egy alattomos mellgyuszi legyen. egyébként rubophent én úgy tudom be lehet venni szoptatás alatt, vagy algopyrint, de ilyenkor egy telefon a nőgyógyásznak, és mindjárt megmondja, mit vehetsz be. Vagy a Kismama magazin végén van a címlistában egy gyógyszer-ügyelet, pont ilyen kérdésekben fel lehet őket hívni. De remélem már nem is aktuális :)

Vica, mikor már nagyjából beindult a hozzátápi, akkor lehet fincsi kis pépeket/kásákat gyártani otthon, bébiétel vagy tejpép helyett (mert azok is tele vannak ám rizsporral :twisted:)
kipróbálhatjátok pl. a Holle pelyheket, ezek nagyon finomak, jó minőségű bio pelyhek, és párolt/főtt vagy nyers gyümölcspéphez-zöldségpüréhez egy-két kanállal hozzákeverve teljesértékű étkezést adnak ki.

én az első időkben vettem 2-3 zacsi különféle gabonapelyhet a bioboltban (eleinte gluténmenteseket, később már lehetett gluténest is), pl. rizspelyhet, kölest, hajdinát aztán búza/rozs/árpa és zabpelyhet, és 2-3 kanálnyit egy deci forrásban lévő vízbe dobva megfőztem (de volt amit csak forrázni kellett, és ettől már megpuhult - a technika rá volt írva a zacsira is)

és ehhez dobtam egy-egy friss barackot, almát, körtét, banánt, meggyet, szilvát, bármit amit már ehetett a kölök.
ezt összemixeltem botmixerrel (ez jobb a piciknek mert a turmix telenyomja levegővel a kaját, és aztán lesz sírás...) és nagyon fincsi kis kása lett belőle! (és az is jó, hogy icipici mennyiséget is lehet belőle készíteni, Istinél minden kibontott bébiétel rámrohadt, egyszerre csak 1-2 kanállal evett)
vagy lehet "sósan" is csinálni, párolt zöldséggel, bár a krumpli mega répa nem minden gyereknek jön be, de az egyik legkorábban adhatók a tökfélék, pl cukkini - ezt egy csepp olivaolajon pirítottam-pároltam, de a "nehezebb" kajákhoz nyugodtan lehet tenni egy-egy kanál olivaolajat vagy lenmagolajat, búzacsíraolajat is, hogy jobban csússzon :)
később ezt az "alapreceptet" bővítettem husival, joghurttal, túróval, amit épp be lehetett már vezetni.

egyébként nálunk a hozzátápi nem is az almával indult, hiába vettem mézédes almát, nem szerette a savassága miatt. úgyhogy az első kedvence a banán volt, és bár erre azt mondják, hogy megfogja a hasat, nála ilyen sose volt. viszont a répától napokig szorulása volt, tehát ez is annyira gyerekfüggő, nem lehet mindent pontosan a táblázatok szerint csinálni. kísérletezzetek csak nyugodtan, és kialakul, hogy Máté mit szeret! :)

votiv 8)
votiv

Vica :) Csatlakozom Votivhoz: és nem elvetendő, hogy ezek a rizspépes ételek nagyon finomak - én is eszegetem ám őket nagy lendülettel :) Almát a mai napig pároljuk, mert savas és fáj tőle a pocak, de párolva is igen finom ám :) no és natúr kukoricapehely darálva (szintén mehet 6 hós kortól) hozzá elképesztően finom csemege!
Azt is szoktuk, ha nagyon sürgős a kaja és nincs 5 percünk se :wink: hogy tejecskébe teszek gabonapelyheket, és azt eszegeti pocakfájós napokon a baba. Így még egyszerűbb, anyatej ugye jóesetben kéznél van :)

indianyo

Sziasztok Lányok

Blaye
Egy igazi hős, hogy megszűlte simán a két gyönyörű csemetét. Nagyon irígylem érte.Most kicsit nosztalgiázom, hogy milyen csoda volt megpillantani az enyémeket és, hogy hogy fértek el egyáltalán????

Ház
A mi házunk kb. 150 éves, tehát van mit toldozni- foldozni rajta . Kb nyár közepére már átköltözhetünk az első részbe. Az eddigi 1 plusz fél szobából így lesz 2 plusz fél.Most eléggé lepusztult a ház, a kert és a támfal is. de kb 2 év alatt rendbehozható az egész. A párom nagyon kölcsönellenes és így gyüjtögetünk, ezért lassabban halad majd a munka, de nyugodtan alszunk.
kókuszdió

Kókusz!
És Beni hogy áll az ovival? Szereti még a dínókat? :wink: :lol:
És írj a lányokról is!

Deni!!!
Gyógyulj meg hamar!!!!!+++++++++++

Lilláknak nagyon boldog névnapot, Jucusnak utólag is nagyon sok boldog szülinapot!!!!! :D
zuzmo1

Ancsi!
F@sza melóid voltak :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: Megértem, hogy lépni akarsz, de nem akarlak elkeseríteni, hogy nekem milyen melóhelyem volt diplomával :? :twisted: Bár, lehet, hogy ez az én hibám :?
zuzmo1

Barbi!
Örülök, hogy Anginak már nem volt láza! A pelenkaharc pedig csak fokozódni fog :lol: :lol: :lol: Lesznek még olyan ínyencségek is, hogy Angi egy gyors mozdulattal belenyul a tartalomba, aztán a szájába veszi a kezét! :shock: :roll: :lol:
zuzmo1

Diploma után meló:
az egyik indiai utam után hazajőve azonnal kellett munka, így elmentem a Top Shop nevű tévés áruházhoz. Nos, két dolgot fontos tudni róla: a szerb maffia a tulajdonosa - és az összes főnők is szerb (nem szerbiai magyar, hanem szerb szerb) és csupa ócskaságot árulnak. Tehát ha valaki vesz valamit tőlük, legyen ezzelé tisztában. Ja, és az náluk az a szokás, hogy a szezon előtt gyorsan felvesznek embereket, 1-2 hónapig, míg tart a dömping, dologztatják őket próbaidős fizetéssel majd rövidúton indoklás nélkül kirúgják a népeket, így az uborkaszezonban nem kerülnek pénzbe. Életem legmegalázóbb munkája volt. Nem részletezem, de összeszorul a gyomrom, ha rágondolok.

Német- és svájci Waldorf sulikban egyre több gyerek választja a kézműves pályákat érettségi után az egyetem helyett. Ők már tudnak valamit... A mai eszemmel én is valami ilyet tanulnék, nincs is szebb a saját két kezemmel létrehozott dolognál. Legjobban az asztalos munkáját irigylem.

indianyo

Sziasztok, kedves szent imrés anyukák!

Bevallom, 1-2 hónapja iszom szavaitokat, és leginkább azért nem mutatkoztam még be, mert nem volt mit hozzátenni az általatok felvetett témákhoz - ellenben soraitokat olvasni nagy-nagy élvezet volt!

Most azonban egy kedves ismerősöm rámhozta a frászt - ő áprilisra van kiírva, én júniusra, és eddig örültünk a szerencsénknek, hogy a térítéses mizériát megússzuk, de a mai napon ezt tapasztalta:
"Ma megnéztem az Eü. Minisztérium honlapján a tájékoztatót a vizitdíjról és a részleges kórházi térítésről. Bár januárban még a azt olvastam, csak júniustól szűnik meg a szabad intézmény és szabad orvosválasztás ingyenes rendszere, a honlapon lévő prezentációból nem ez derül ki, egy kérdéskörben tárgyalják a vizitdíjjal, ami ugye tegnaptól él. Gyorsan fel is hívtam a zöld számot, amit szintén megadnak a honlapon. A hölgy irtó
kedvesen felhomályosított, ha én szülni akarok, de nem abban a kórházban, ahová az ÁNTSZ szerint tartozom , akkor bizony fizetnem kell. Az ellátás 30 %-a, ami normál, beavatkozásmentes szülésnél kb. 30 ezer Ft. Ezzel szemben áll az az
info, amit a honlapon olvastam, hogy fizetni csak akkor kell, ha nincs sürgős szükség esete, és később a sürgős szükségnél a szülést is felsorolják, mint mentes kategóriát.
Továbbá, ha be akarom hívatni a saját választott orvosomat, (neadjisten
szülésznőmet!!! is), akkor is kell fizetni ezt az összeget."

Mivel többeteket is érinthet a hír, gondoltam megosztom veletek. Nem rémhírterjeszteni szeretnék - remélem az fog kiderülni, hogy mégsem igaz - de talán igen, akkor meg nem árt tudni. Mégha erről a hírek hallgatnak is 8)

Utólag elnézést a néma megfigyelő szerepért, előre pedig hogy csak így lerohantalak benneteket, ígérem, most már majd "kibújok a paraván mögül". De ez leghamarabb most hétvége után lesz, mert mindjárt utazunk szüleimhez, ahol nincs net. :(

Szép hétvégét Nektek!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Halihó!

Jelentem az éjjel még 38 fokos voltam, de reggelre lement a lázam és vissza sem jött. A mellem továbbra sem fáj, egyéb tünetem nincs (egy kis nehézlégzés, de az előtte is volt). Az gyermek ma nyugodtabb és már rendes időközönként szopizik, nem ordít non-stop. Már csak a porszígvós orrszívózáson parázok, de lehet, hogy halasztom hétfőig, mikor jön a védőnő...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Jucusnak én is Boldog Szülinapot kívánok!

Lilláknak meg Boldog Névnapot!

Lindi

Nem semmi sztori ez az Eü-ről. Hihetetlen. :shock: És gyógyuljatok, meg minden, drukkolok, hogy hamarosan alhass egy jót! :)

Kókusz 150 éves ház? Húúúú az már igazi régiség, biztos nagyon hangulatos, bár gondolom munka van vele bőven. És tényleg írhatnál magatokról, Beniről, a lányokról stb.

Tinu

Én ha lázas vagyok, akkor algopirint szoktam bevenni, eddig mindenhol azt mondták, hogy azt lehet szopi alatt, persze csak ha nagyon muszáj.

Zuz

Porszívó. :lol: Jobbulást nektek!

Indi

Sírás. :D Én is el tudok érzékenyülni olyan dolgokon is, ha Bendi eljátszik valamivel ügyesen, vagy ha odajön és ölelget. :lol:

Kisün

Jobbulást a fiúknak!

Barbi

Örülök, hogy Angi javulgat. Na a bugyipelus az amit mi nem használunk, mivel Bendi nagy fenekére olyan nehezen megy fel, hogy mire felhúznám szétszakad. :lol: De simán ráadom állva is a rendes pelust. Az Bendi egyik kedvenc csínytevése, hogy mikor leveszem a pelenkáját felugrik és csupasz fenékkel visíítva rohan előlem. :lol:

Ancsi

Hát ez állati jó sztori volt ismét, betegre röhögtem magam. :mrgreen: :mrgreen: Azé nálunk ilyenek nem voltak, de az állandó módosítgatást utolsó pillanatban azt ismerem. :twisted:

Vica

Én úgy tudom, hogy a szabadság jár a TGYÁS időtartamára meg a GYED első évére, után már nem.

Den

Köszi, hogy te mindig mindenre tudsz figyelni! :) Jobbulást neked is!

Votiv

Csuklás :) apafej milyen felkészült. :) Vádligörcs áúúúúú, az nagyon kellemetlen, nekem is szokott lenni. :?

na felébredt a ded és pakolja ki a mosógépből a mosott ruhát, úgyhogy mennem kell segíteni neki :mrgreen:

ruz
ruzicsky

Votiv!
Pü-met megkaptad?
zuzmo1

Tinu,
ha úgy véled nagyon taknyos, akkor kamillás inhalálással sokat segíthetsz a légutak tisztításában! És ha van hidegpárásítód, az is nagyon sokat segít, hogy ne száradjon be a takony, ha van.
De! az ilyen pici babák általban nem a takony miatt szortyognak, hanem a tejtől, ami szintén visszajuthat a nóziba, pici bukásnál is! Ez teljesen normális ilyen idős babánál, emiatt nem kell aggódni.
Ha tényleg taknyos, akkor pár csepp anyatej, vagy sterimar cseppentve az orrába, szintén oldó hatású.
Örülök, hogy jobban vagytok! :) Tegnap randa front volt, Tünde nyugodtan lehetett emiatt bömbölős. A köv 3 hónapban lesznek még váratlan dolgok, de egyik miatt sem köll parázni :)

Leni,
üdv itt :) gyere és maradj is nyugodtan. Nekem a fenti témában azt mondta a dokim, hogy naponta változik a helyzet és a minisztérium álláspontja, egyenlőre semmi biztosat nem lehet tudni. Ha életbe lép a törvény, akkor is ELVILEG (és a szerdai álláspont szerint), csak azokat érinti, akiknek a terhesgondozása az életbelépés napjáTÓL kezdődik. Én ennyit tudok. Engem is érint, mert nem vagyok körzetes.
A doki szerint ugyanezzel próbálkoztak kb. 25 éve és akkor sem jött be, kb. 1000-en jelentekztek át a kerületbe...

Fibi,
sajna ma nem tudtam elmeséli, amit 2x is kérdeztél :oops: szóval dokinál minden okés volt, a kököl egy kész sajtkukac, pont mint anno Fülesem. Nem nagyon akarta mutogatni, hogy fiúcska-é, vagy leányka, de a lényeg, hogy minden teljesen OK.!
Ameddig dokiztam, addig Füli az apja munkahelyét rendetze át, de teljesen. (lehet, hogy lakberendező lesz a gyerek??!) Mikor értük mentem, a teljes emeletet papírdarabkák, újságok, meghívók és irodaszerek színes kavalkádja borította, Füles épp egy teljes adócsoportot vezényelt egy forgószék tetején, kezében egy marha nagy irodai vonalzót lengetett, mint egy megkergült hadvezér és harci kiáltásokkal ígyekezett mennél több dolgot eltulajdonítani, egy íróasztalról.... érthetetlen módon ez mindenkinek nagyon tetszett és nevettek, meg mondták, hogy nem baj, elpakolnak majd....
Ki érti ezeket a felnőtteket... :roll: :?:

Vica,
még egyszer ezer köszönet! Remélem Máté nem ordított, mire visszaértél :)
macskanyu

Zuzi,
neked meg akartam írni, hogy jót röhögtem a hájadon :mrgreen:

Deni,
neked meg jobbulást!!! tessen gyorsan meggyógyulni!!!

Zsána, Zanza, Neet :?: :?: :?:

pont ma döbbentem rá, hogy már megint "egyedül" fogok szülni..... :(

Nukada,
ma az IKEÁban gondoltunk rád :mrgreen: és tényleg szépséges menyasszony voltál! A múltkori fotók is tetszettek, csak mindig elfelejtettem írni... Viszont most már ráfoghatom a terhességi amnéziára :mrgreen: Nekünk is padlófűtés van a köves helységekben, de nekünk fehér a cső, nem piros..

Ancsi,
végül is hová adtad be a jelentkezésed? vagy írtad már..? :oops:
macskanyu

Leni!
Üdv itt! Nagyon szép neve van a lánykádnak. Ez a Hanna becézése, vagy önálló név? És gyere majd, írj magatokról!!!

Indi!
Párom is mindig mondja, hogy kitanul valami szakmát, azt hülyére keresi magát. Az asztalos szép munka, csak az a baj vele, hogy ahhoz, hogy az ember ki tudja fizetni maga után a járulákokat, adót, a műhelye bérleti díját és a többmillás gépeket (vagy részleteit), ahhoz dósajnos nagyüzemben kell bútorlapból konyhákat csinálnia, ami annyira nem izgi. Egy ismerősöm nagyon szépen dolgozik, nagyon szeret intarziás bútorokat csinálni, de akkora rizikó, mert már az alapanyag is rohadt drága. Ő mondta, hogy a biznisz a konyhabútorokban van, kb 1 nap alatt megcsinálja, csak baromi unalmas! De van egy olyan érzésem, hogy minden szakmánál ez lehet :?
zuzmo1

Ancsi :) Támogatás nélkül ennyi (legalábbis általános receptkategória), 70%-os támogatás meg csak veszélyeztetett gyerekeknek (koraszülött, tartósan beteg, stb.) jár. :roll: Lencsi nagyon ügyes már, ha így számol :D a tánctudásától meg eddig is el voltam bűvölve :lol:

Barbi :) Jaj de örülök, hogy már nem lázas Angi! :D

Zuz :) Köszi :) És a Te torkod hogy van?

Tinu :) De jó, hogy jobban vagy! :D

Leni :) Üdv itt! :D

Ruz :) Akkor Bendit pelenkázni már extrém sport :lol:

Votiv :) Csuklás :lol: Lábgörcs :( Eddig még nem szedtél magnéziumot?

Macs :) Füli és az irodai rend :lol: jól feldobta a hangulatot a kisasszony :lol:
denizsa

Macs! Mit vettetek az Ikejában?
zuzmo1

Deni!
Egész nap ömlik az orrom, nagyon szar :cry: Torkom most nem fáj, tegnap meg az fájt. Ki érti ezt???? Most épp B van a legjobban a családból :wink:
Figyi, én anno írtam itt ezt a pneomococcust, és azóta rákérdeztem a dokinál is, és igazából azoknak ajánlják, akik bölcsisek, ovisok, és nagyin ki vannak téve a fertőzéseknek. Nem várod meg, hogy B 2 éves legyen? És akkor csak egy oltással kell terhelni a kis szervezetét!

Eddig tartott a porszívó utálat, ma B kérte, hogy szívjam le az orrát, aztán hozta az orrcseppet :shock: :twisted: :roll: :lol:
zuzmo1

És akkor most szétoffolom a topikot a talis képekkel, de elvégre ezért van a babás topik :mrgreen: :lol:

Adél baba nagyon édes, hangját sem lehetett hallani, nagyokat aludt anyukája ölében és sokat szemlélődött :D
Dominó meg hihetetlenül cukor a göndör fürtöcskéivel, huncut szemeivel, már mászik és feláll! :D
Orsika meg nagyon csinos volt a szép kék rucijában, szinronaludtak Bálinttal és jókat játszottak :D És persze Orsika minden gyerkőccel foglalkozott, akár csak a mamija a többi mamival :D
Mása tündéri háziasszony, el voltunk kényeztetve :lol: Indit meg hallottam énekelni, nagyon szép hangja van!! :D Curse meg nagyon jól néz ki, el sem hinném, hogy nemrég szült :D

Dominó és Adél baba anyukáik karjaiban szemlélik egymást:
Kép
Orsika az Indi-féle isteni sütivel:
Kép
Adél baba édesdeden alszik anyukája ölében:
Kép
Dominó hintázik és ez Orsikának nagyon tetszik:
Kép
Dominó Indivel:
Kép
Adél baba már ébren:
Kép
Orsika és Bálint:
Kép
Orsika megvizsgálja Adélt:
Kép
Töprengő Adél baba Mása karjában:
Kép
Orsika Dominó szájába adja a cumit:
Kép
Orsika és Bálint motorozik:
Kép
Orsika és Bálint könyvet olvas:
Kép
Dominó mászik:
Kép
Dominó áll!:
Kép
Orsika könyvet néz:
Kép
Dominó kidőlt és alszik (Indi remélem nem sír :D ):
Kép
denizsa

Zuz :) Orrömlés :( Bulást Neked!! Bazsó édes, ahogy hozza a cseppet, és a porszívó úgy látszik nagy szerelem, lassan múlik :lol: remélem a család többi tagja is hamarosan olyan jól lesz, mint ő! De, én is erre gondoltam, hogy megvárom a 2 éves kort a szurival. A lakással-költözéssel mi hír?
denizsa

Deni!
Szuper képeket tettél fel!!!! Milyen nagyon kőcök! :shock: És Adél is milyen solkat nőtt! Hihetetlen. És Dominó!!!!! NAgyon tetszik a kép róla és Indiről!!!!
Még áruljuk a lakásunkat, addig nem költözünk, amíg el nem adtuk.
zuzmo1

Orsika és Bálint a motoron :wink: :lol: :lol: :lol: Nme lehet betelni a képekkel :D
zuzmo1

Deni :) jaj de jó képek!!!! Nagyon köszi - persze, kicsit hüppögök azért :lol: (azt a képet, ahol elöl-hátul van rajtam egy gyerek, ha sikerült, elküldenéd? ) Remélem, javulgatsz!!!

Zuz :) Nálatok is jól végigmegy a vacakság :(
Asztalosnak lenni tényleg nehéz, de miylen gyönyörű dolog fával dolgozni (bár bútorlappal nyilván kifizetődőbb :shock: )

Macs :) Fülicsek jó fej :) Voltatok ma főzni ikejában Pocakkal és Fibivel? És ha igen, csináltatok képeket ti is?

Neet :) Nagyon igaz, amikor órákig galádkodik a gyerök alvás helyett, akkor a meghatottság kicsit alább szokott hagyni :mrgreen: Remélem, Eszci hamar visszaszeret a bölcsibe Klári néni nélkül is! Nagyon vacak lehet neki :(

indianyo

Kisün: „ Mi találtuk meg már úgy Dócit, hogy miközben egy falat öcsinek, egy falat bobinak alapon osztogatta a kutyakaját, egyet jóízűen rágcsált” :lol: :lol: :lol:
Ilyenekre én is számítok... :lol: :shock: :lol:

Neet! Talán már 2x kiengedtem a hajam mióta Angi megvan. Természetesen akkor aludt. :mrgreen:

Zuz! +++++++ nektek
Gratula a porszívó megszeretéshez. :lol:

Deni! Talis képeitek nagyon szupik!!! Látszik hogy jó volt a hangulat! Babák csudaszépek!!! :lol: :lol: :lol:

Indi! cataflámot(nem tudom,hogy kell írni) D-nek kérted? :shock:

Köszi mindenkinek a bíztatásokat, tényleg „csak” a foga volt. Bevallom eléggé aggódtam, ahogy néztem a hőmérőt egyre feljebb és feljebb menni :( . 38,6 volt a vége, de én izgultam eleget. Úgy sajnáltam hogy az a pici test olyan forró. Persze tudom „jó” is :roll: a láz, de elég sűrűn kellett emlékeztetnem magam rá.
gödibarbi

Macs: igazából nem náthás, de azért látszik, hogy nem a tej miatt szortyog. Annyira nem gáz szerintem, megvárom hétfőn a védőnőt, hogy mutassa meg azt a porszívós mizériát. Gondolom, a cseppentéshez kéne valami cseppentő. Azt a gyógyszertárban lehet kapni?

Jaj, szupik a képek!!!
Adél mekkora nagy! Pedig még csak most született... :shock: Szörnyen telik az idő.

Kép
Kép
tinu

Mása :) Jó utat haza nektek! És de jó, hgoy Orsika végre megkapta megérdemelt jutalmát és legalább a legkisebb férfipalánta díjazta a kedveskedést :lol:

Zuz :) a motoros jelenetről jó videó készült volna :) Orsi egy cukorfalat :)
Belladonnát még nem próbáltam - mármint fogra, mert én eszem fejfájáskor, Dé pedig a durva nátha elején kapott, segített is. Jövő hónapban már talán el tudunmk menni a homeos doktornénihez a.sz. meghatározásra.

Barbi ) Cataflam csepp gyerekeknek általánosan használt f.csill - nem azonos a felnőtt lórúgással. De az én dokinénim szerint a bfogzás nem fáj :evil: Én paracetamolt nem adok, de éjszaka több órás keserves sírást nem vállalok be, megszakad a szívem érte :( CH sajnos nem mindig segít :(

indianyo

Indi! gondoltam hogy vmi ilyesmi a helyzet. +++++++ nektek.
sajna egyszer volt szerencsém cataflamihoz, s fél napra kidöntött.
nálunk ez a 6.oska nagyon durva, de legalább alszik a ded.

nekem is irtóra tetszett az Orsi közelről kép, s hogy milyen csudiszép nagy Adél, s a motorozásos kép is! :lol: :lol: :lol:
ja éd D alvását tanítani kellene :wink: :lol:

ha vkinek nem reagáltam ezer bocs! koppintsom rám, s pótlom :wink:
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: