A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Brigi ez tényleg nagyon sok!ebben igazad van ennyi nekem se lenne.

Gurgula szerintem igazad van szallagokkal kapcsolatban.
én is ha hirtelen fordulok éjjel vagy köhögök beleszúr rendesen.
azt olvastam hogy oda kell tenni a kezed és lassan mélyeket lélegezni.

azt is olvastam hogy nem csoda hogy lurkó ennyit mocorog most ilyen időszaka van ahogy írták vagy nyugalomban vagy mambozik.

Mambózzunk egyet, anya! Talán valamely latin tánc mozdulatait gyakorolja a magzat? Igen, úgy tűnik, ha a kép drámai fényeit és a kinyújtott kezeket és lábakat nézzük. A magzat tevékenykedése szakaszokra bontható: külön „táncos számok” és alvási időszakok váltják egymást.

bemásoltam az idézetet.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú: köszi aranyos vagy, de a 18-ból sajnos messze van bevinni :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kindernay szerintem nem lehet gond.Nekem vasárnap fájt,szúrt a jobb oldalam 2 napig már azt hittem vakbélgyulladásom van aztán elmúlt hál istennek.
pillangó7

Mára elköszönök!

Aranyosak vagytok, hogy szorítottatok nekem!!

Szép estét!
Rita Kép
torolve_20131003125716

Brigi!
A XVIII ker-ben van sztem Waldorf ovi is. Ott annyit kell fizetni, amennyit tudsz, és társadalmi munkában is ledolgozhatod! Nemtom, hol kell rákeresni, de úgy emlékszem, van arrafelé.
Apa hol dolgozik? A bemásolt tv. szerint oda is lehetne vinni. Nem segít?
Fél-magán ovi projekt nincsen (amit már beszéltünk itt is, hogy pár mami összefog, és egyikük lakásában csinálnak ovit.)
Önkormányzatot kérdezd még meg, hátha tudnak ajánlani vmi megoldást. Petíció több mamival összefogva?
Kitartás!

Vagy ha nincsen semmi, alapíts egy waldorf ovit! Van egy barátnőm, aki tudna segíteni, a szentendrei alapításában benne volt.
Vendég

Gurgula: Tökre örülök, hogy minden rendben, nagyon cuki a bébi!!!!!!!!!! :D :D :D
Kispiskóta: gratula a kislányhoz!!!!! :D :D :D

Kép
barbuli

Sziasztok!

Ma nem nagyon leszek!

barbi, köszönjük!

Csajok nektek nem nagyon magas a pulzusotok. Nekem egy csomószor van olyan érzésem, mint akinek ki akar esni a helyéről! És tök szar érzés. Meg, mintha néha félreverne! Hát nem olyan jó érzés!Ez a terhességi hormonváltozástól lenne?

Este jövök olvasni Benneteket!

Addig is írjatok jó sokat!

Pusz

kispiskóta

Sziasztok!

Anyám, tegnap 4 oldalt írtatok?:shock:
Mekkkpróbálok visszaolvasni, de olyan csiga a netünk, nem tudom, meddig megy majd...

Babdorka, fel kellett venni. Nyírőben nem lehet saját hálóingben szülni, adtak egy kórházit, mikor felvettek a szülőszobára, az végig rajtam volt. Eszmbe sem jutott levenni.
Amúgy szerintem jó dolog a kórházi hálóing, ne a saját legyen már véres, ha netán az lenne.

Viszont szemetek voltak, mert azt mondták, nem kell saját hálóinget vinni, mivel végig adnak majd tisztát minden nap.
Igenám, csak elfelejtették, hogy pénteken szültem, és hétvégére nem jár tiszta, nincs mosatás. Úgy kellett behoztatnom, egész nap abban voltam, amiben szültem, mert nem adtak másikat.

Annee, szerintem keress egy dokit, (pl. akit ajánlanak), és hívd fel, kérdezd meg, vállal-e, és ha igen, mik a feltételek (magán, kórház, stb) én majdnem 3 hétig "hivatásszerűen" ezt csináltam kb. tucatnyi dokival...
Sajnos fel kell készülnöd, hogy nem lesz könnyű nyári szüléssel dokit váltani, mert sokan szabin lesznek, vagy legalábbis ezzel a dumával ráznak le.

A szomszédunk a Barossban fog szülni, egy napra vagyunk kiírva, ha érdekel, megkérdem tőle, ki a dokija. Ő ingyen jár (vagyioss tkp nem ingyen, mert ad borítékot, de senki nem jár ingyen...), elégedett vele, már a másodikat szüli nála.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Bori: köszi! Kispesten van waldorfovi ha jól tudom! Nekem viszont a szemléletük nem nagyon jön be :oops: Lehet, hogy én vagyok maradi. Mondjuk még az ovi talán oké, de az iskola, hát nem tudom. Nem igazán tudom elképzelni, hogy 8, osztály utánn az onnan kikerült gyerek be tudna e illeszkedni egy normál iskolarendszerbe :roll:
Meg nekem olyan ovi kéne ami tényleg nagyon közel van, mivel 3mat kéne magammalvinni :lol: Ha már utazgatni kell, nem éri meg :cry: Még nem adtam fel, ha már ott leszünk körbenézek mik a lehetőségek, csak sajnos senkitől nem kaptam semmi biztató infót :cry:

Zsú: nekem elejétől magas a pulzusom, de én nem érzem :roll: Csak ha mérem a vérnyomásomat, pulzust is mér.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nenoke, az apák nem látják a kitolást, a fejnél állnak.Mondjuk ha pl. guggolok, nem tudom, hol állna... :oops: Hátam mögött?

Nálunk bent lesz a férj, Eminél is bent volt, meg se nagyon beszéltük, csak jött magától. A végén a nevelőapja elkezdte mondogatni, hogy nem fogja bírni, mi meg kiakadtunk ezen, minek szól bele.
Én inkább attól tartottam, hogy összeveszünk, meg elküldöm a fenébe ott a nagy fájdalmak közepette (filmeken mindig ez van apás szülésnél, apuka mond valamit, anyuka meg bepöccen...).De nem volt semmi gond. Tartotta a fejemet, meg fogta a kezemet, aztán elkísérte Emit fürdetni, mérlegelni.

Gurgula, örülök, hogy menden rendben!A Praxis tényleg nagyon jó hely! Olyan bunkók tudnak lenne egyes dokik.
Van egy a Péterffyben, aki miatt én kizártam azt a kórházat, mikor dokit kerestem...(Már írtam régebben, Emivel ő vizsgált 6 hetesen az sztkban és abortusztra utalt, hogy elhalt a baba... De ő nem az, aki téged uh-zott.)

Kispiskóta, mi hajtunk rá, hogy Csenge ne egyedüli lány legyen! :wink:

Brigi, nincs valami alapítványi óvoda, ami nem méregdrága?
Micsoda??? 50 ezer/hó? Ez nagyon durva! :cry:
Mi nem kérdeztük még, remélem, ahová Emit íratni akarjuk, nem ilyen drága :shock: . Nem hinném, mert sok családnak 2-3 gyereke is odajár, és átlagos családok, nem jómódúak. (Mi a gyülekezetünk alapítványi ovijába szeretnénk majd íratni).

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Csajok!

Szép reggelt! Annyira tavaszhangulatom van!
ma jön a védőnő, vettem neki vaníliáskarikát!

Kép
zsuzsi**

Helló Mindenkinek! gratulációk, akiknek kellenek: Andinak vizsgához, Gurgulának a jó eredményhez! Nekem ma lett meg az AFP-m, 1,5, ha jól tudom, az teljesen jó. :lol: A hepatitszért még 2-3 hetet kell várni. Mi a csudát ülnek rajta ennyit?! :evil: Szurkolás, akinek kell, most hirtelen csak az ovi jut eszembe Briginek, pedig biztos van más is. :oops:

Igen, Zsuzsi, itt a tavasz, nekem már kibújtak a tulipánjaim, csak attól félek, ne jöjjön megint hideg, nehogy bajuk essék. És a madarak is tavaszaiasan csicseregnek.

Kép
nenoke

Nenőke! ez király! gratula! :D

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!!

Köszi UXI a gratut..
Jajj, ki volt az a doki, megírod priviben?? Kíváncsi lennék rá. Ez nagyon durva, amit írtál.. :shock:

Köszi Nenoke!! Neked is gratu az AFP-hez.

Barbuli!
Neked is köszönöm a gratut! :lol:

Kispiskóta!!
Nekem is magas a pulzusom néha..a szívnek többet kell dolgozni azért.
Tegnap megmérte a dokim és tök normális volt a vérnyomásom..118/80, szal a múltkori magas, az nemtom miért volt..
torolve_20131003125716

Sziasztok,
Gurgula: nagyon köszi az infót, megnyugodtam, akkor ez teljesen normális. Köszi még1x mindenkinek.
Nyúlnak a szalagjaim. :lol:

Lányok ti szedtek még valami vitamint?

Nagyon gratulálok Nenoke, a jó AFP-hez. Ez remek!

Brigi: az 50 e nem semmi. Én imádom a Waldorf ovikat, iskolákat, de mondjuk én csak a kislányoknál támogatom. Nem lehet az ovodavezető szívére hatni?

Andrea
Kép
kindernay

Köszi a gratulációkat. Andi, én csak folsavat szedek (eddig is csak azt szedtem), múltkor megkérdeztem a dokit, hogy kell-e még, és azt mondta, igen.

Kép
nenoke

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke: Nekem semmit sem mondott a doki, csak szedhetem a Béres Gravidát, vagy az Elevitet ha akarom.
Én az első 3 hónapban szedtem vasat meg folsavat. Most meg alkalmanként C-vitamin pezsgőtabletta, néha beveszem a Gravidát, meg magnéziumot ezerrel. Nem tudom? Nem kell rendszeresen szedni?

Andrea
Kép
kindernay

Én az elején naponta szedtem az Elevitet, most már csak minden 3. nap. A köztes napokon meg csak C-vitamin, Ca, és Mg.

Ma sajtos-tejfölös makarónit eszem! Hmmmm, nyami. Kép
És képzeljétek, kifogyott a nutellás üvegem, és reggel abba öntöttem a műzlit, és rá a tejet, így a maradék üvegre felkenődött nutellát is hasznosítottam. Írtó finom így a műzli!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Brigi! Tudom, mire gondolsz a waldorf kétségeiddel. Nekem is vannak. De az ovi, az más. Ott sztem még pont jó, ha van keret, szellemiség, szülők bevonása stb. Nem vezet egyenes út az iskoláig!
És egyébként nem kell a 8 ált után "hagyományos" gimibe menni, maradhat érettségiig is waldorfban ;)
Na, ezt majd kibeszéljük pár év múlva.

Jó sok ovi van ezen a linken, amit Andrea küldött!
Vendég

Babdorka: én meg bolognai spagettit eszem.. hamihami :P

Bori: én maradtam volna a Waldorfnál, ha kicsi lányom születik, de ha már kékülök, inkább valami "keményebb" ovit és sulit szeretnék, sok sporttal.
Mondjuk ezzel még ráérek. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

húú, csajok benyaltam vmi bacit, fejfájám, gyomorfájás, hasmanés, egyszer hánytam :( Kicsit bejöttem, rendbe tenni a dolgokat, aztán futok haza pihengetni...

Kép
Kép
emma1976

Andi: köszi! Már át is néztem, sikerült kimazsoláznom 4ovit ami talán közel van, a többi sajnos nagyon messze :cry: Most ezekre rávetem magam, hátha :wink:

Nenoke: én nem szedek semmi vitamint. Nekem azt mondta a doki, ha változatosan táplálkozom az is elég!

Dorka: kis rafkós :lol: Muszáj is hasznosítani az utolsó csepp N-t is :lol:

Én már +3.5kg-nál tartok, és nagyon bosszant :oops: Nem akarok sokat hízni, nem tudom mi lesz :roll: Az elmúlt 2hétben jött rám +2kg :evil:

brigi73

Emma : jobbúlást, nekem is fájogat a torkom remélem nem lesz belőle komolyabb. :cry:

Brigi: sok sikert! :wink: és szerintem az a +2 kg egyáltalán nem sok.

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Lányok!

Jól jött, hogy kibeszéltétek a szalag-nyúlásokat, mert nekem is szokott fájni, elég élesen. Àltalában 2 nap alatt elmúlik, csak azért parázok. Pl tegnap megíjedtem, h vmi fertöözést kaptam....de annyira vigyázok.

Tegnap fööztem gombapaprikást. Gombát nem tudok enni a terhességem eléjétööl, pedig addig nagyon szerettem. Most ettem. Estére olyan rosszul lettem, alíg jöttem helyre. Azt hiszem, egy ideig még lemondok róla. :( Babóca nem szereti :D

A Waldorf ´vival és iskolával nekem is vannak kétségeim. Sok gyerek járt a nevtanba onnan. Pl nem szabad náluk fekete színest használni, mert szerintük a gyerek személyiségével nem illik össze :shock: de valahohy ki kell adnia a félelmeit, nem? :? Ès elég sok problémás gyerek volt náluk, mert akikkel máshol gond volt, öök felvették....

Képzeljétek, hónapok óta üldözz a Bíróság. Mostmár kezdek bepöcceni rájuk. Kb 2 éve volt egy gázos ügyfelem, akkor rendöörségi ügy lett belööle és most került a bíróságra. Persze, nem elég nekik az akkori rendöörségi vallomásom és a szakvéleményem, be akarnak idézni. Már többször megírtam, hogy nem tudok menni, azt is, hogy miért, de írásban válaszolok, viszont többet úgy sem tudok, de nem hagynak békén. A dokim mondta, hogy ad igazolást, ha kérek. Kérni fogok. Nem megyek el, mert baromi sztreszes egy ilyen kihallgatás és az anya, aki ellen folyik, közveszélyes pszichopata. Kényszerkezelésen is volt. Csak szülés után fogom bevállalni. Egyszer már letámadott az utcán... :twisted: Szóval, most dühös vagyok!!!!
molkata

Elment a védőnő. Sok okosságot mondott a támogatásokkal kapcsolatban. holnap tudnám beszkennelni és feltenni a papírt, amit adott. Jó úgy csajok?

Vitamin. Én csak folsavat és Jodid200-at szedek. Azt minden nap.

Kép
zsuzsi**

Szia Csajok!

Emma!
Ez vmi vírus, kolléganőmet is ledöntötte a lábáról. Neki azt mondta a doki, hogy tea, keksz, pihi. Te is siess haza! Gyógyulj meg!
Andi
Te is igyál csáját!
Kata
Te meg vigyázz magadra! Ilyet? Megtámad az utcán??

Én nem gondoltam, hogy már az ovi választás is ilyen nehéz???

KépKép

KépKép
szivvi

Molkata: szegény, ez elég hátborzongatóan hangzik. :?

Észrevettem én is, hogy vannak olyan dolgok, melyeket nem szeret a baba. Például én amikor beveszem a Gravidát olyan hányingerem lesz tőle, aztán rendszerint ki is megy... Lehet, hogy nincs szükség erre a plusz vitaminra?

Andrea
Kép
kindernay

Kata: Ez szörnyű!! Vigyázz magadra és kérjél igazolást. Bakker, hogy mik vannak! :evil:

Kép
zsuzsi**

Emma: jobbulást neked, én is még a végét nyögöm a megfázásnak...

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Nagyon gratulálok Nenoke, a jó AFP-hez. Ez remek!
Nekem még kb. másfél hetet tuti várni kell, most voltam hétfőn!!!

Vitamin: Nekem az elevitet ajánlotta a doki, de csak mivel ikreket várok, ja és hozzátette, hogy elég ha csak tavaszig szedem...

Kép
Kép
times

Aranyosak vagytok csajok. Vigyázok!

Andi! Egy vérkép megmutatja, hogy kell-e a gravida. Èn utálom az elevitet, de azért vhogy lekínlódom mindennap...

Emma! Vigyázz magadra!

Sztem, nagyon nehéz az óvoda választás és az iskola is késööbb. Azt vettem észre (munkahelyi tapasztalatok), hogy olyankor szokott bejönni, amikor a szülöö nem intézményt, hanem óvonööt választ.
Brigi! Beszélgess el az óvonöökkel, biztos lesz köztük szimpatikus.
molkata

Ja! Èn eddig csak azt tudom, hogy ha veszprémbe leszünk, hova nem adnám a gyerekemet. De kiszemelt hely nincsen. :(

Times! Már többször akartam kérdezni: Egypetéjüü vagy kétpetéjüü ikreket vársz?
molkata

Molkata, köszi. A vérképem jó lett, a vércukor kicsit magas, és a vizeletem több helyen is jelezte a fertőzést (baktérium, hüvelyi), bár ez 12. heti eredmény. Akkor ha nincs jelentős hiány, nem kell Gravida? Bár én is úgy gondolom, hogy ha "kiveti" a szervezetem, akkor nem kell szedni. Tudja az a gyerek mi kell neki! :wink:
De mégis annyi mindent hallok, hogy mégiscsak jó az a vitamin, egészségesebb lesz a gyerek, stb.

Mikor van a következő általános vérvétel?

Andrea
Kép
kindernay

Kata, ez tényleg szörnyű! Amúgy Veszprémben lesz ovis? Nem Stuttgartban? Vagy még nem terveztek ennyire előre?

Kép
nenoke

Times: köszi, én is csatlakozom Molkata kérdéséhez. :lol: Jaj, de izgi!

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Sztem, ha jó a vérképp, nem kell. De kérdezd meg a dokid. Esteleg, próbálj meg mást szedni.
A 12. heti után, azt hiszem, hogy csak 24.ei van, ami kötelezöö. De az orvosod kérhet hamarabb is. Èn a 16. héten is voltam.

Nenoke! Még nem tudjuk.
molkata

Köszi lányok, hogy így segítettek ebben az ovitémában. Hát bizony nem egyszerű a dolog. A bolcsi meg úgy hellottam még gázosabb. Oda szinte lehetetlenség bejutni :evil:
Majd végigjárom az ovikat, meg beszélek az óvónőkkel természetesen, csak most fel akarom térképezni a dolgokat, mi hol van, mert ha elköltözünk egy darabig nem lesz netünk és hát csak úgy elindulni a nagy ismeretlenbe... :lol:

Nenoke: bocs, még nem is gratuláltam a jó AFP eredményhez. Ez nagyon jó, gratula!

Kata: ez szörnyű! És az ilyen szabadon mozoghat? :twisted:

Nem tud véletlenül valaki egy jó útvonalkereső programot? Nekem volt egy, de nem találom :cry:

brigi73

Emma: irány haza, és pihi!

brigi73

Brigi! Ez a nöö meg akarta ölni a gyerekeit, közös öngyilkosságot tervezett és a gyerekei is na´la lehetnek... ez a magyar igazságszolgáltatás. vannak még hasonló eseteim. Elöötte nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet. :oops:
molkata

Kata: No comment! :twisted: :twisted: :twisted:

brigi73

Sziasztok!Na végre van már megint netem.Vissza olvasni sajnos nincs idöm mivel lassan indulunk Magyarországra.Babócám jól van hála a jó égnek két napja esténként rendszeresen focizik. :P :P :P :P :P :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szia Hemej! Jó utat nektek és jó focizást az úton :D Az én babócám imád utazni, olyankor sokkal többet focizik! :P
molkata

SOS SOS SOS!

most hívtam az eredményem miatt az sztk-t, mert nem tudom, mikor tudok bemenni az eredméynért, ezért rákérdeztem!

és elkeseredtem!!!! 0,62 lett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a normál 0,7től kezdődik, mindenhol ezt olvasom! akkor most mi van????

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Elvonási tüneteim vannak :lol: Megyek N-t és túrótortát venni :D .
molkata

Lynia! Nyugi! Ez a hülye afp, nem jelent semmit. Majd a genetikai uh! Hogy megnyugodj, hívd fel a Törököt. Lehet behív egy uh-ra, vagy csak megnyugtat. Beszélj vele!
Vagy, ilyenkor lehet hívni a Csongrádyt is.
molkata

Emi!

Nekem 0,63.
baba24

A főnökömék is végigizgulták a rossz AFP miatt a terhességet, és teljesen egészséges a kislányuk. Ma meg az sztk-ban a barátnőmnek nem voltak hajlandók elárulni az eredményt, sőt fel voltak háborodva, hogy ez az UH-val együtt érvényes és majd az orvossal beszélje meg. Valószínű pont azért, mert ennyire félrevezető. Hallottad, Kata mondta, hogy Németországban már nem is csinálják.

Emi, nyugi!!!!

Kép
nenoke

köszike!

én is arra gondoltam. hogy az uhval lesz teljes a dolog!

a múltheti uh is tökéletes eredményt mutatott, a nyaki redő is gyönyörű volt az elején, most a gerinc, egyszwerűen nem értem!

mi a fenének idegesyítik ezzel az embert????

baba, neked erre mit mondtak????

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!
Szücsi vagyok. Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet róla szó. 31. éves vagyok és most várom az első babámat. Jelenleg 17 hetes és 5 naposak vagyunk.

Kép
szücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: