A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi
Gyönyörű ez a kislány, tényleg olyan csajos és nagyon fejlett, úgy értem sokkal idősebbnek tűnik. Igazából engem is csak ez boldogít, ha már nem tudom majd megszülni, legalább olyan 1-2 hónapos baba kinézete lesz a kis 4kilósomnak. Egy kis öröm az ürömben! A francnak vasaltam ki annyi 50-56os rucit! 

Valentina
Hát ha magamra gondolok nálam az semmit nem jelent, mert kb. 3 hónapja ezt csinálja a hasam. Most is direkt mászkálok mindenhova apáékkal (mindig itthon akarnak hagyni pihenni) hátha lesz valami, de semmi csak 10 perc séta 10 perc pihenés, meg a sok kigúvadt szem,…”Anyám mekkora hasa van ennek a nőnek….”. Szabadba már keveset megyek, mert ha feszít a hasam csak a pisilés segít, szóval kell a mosdó a közelben! Direkt testhez simuló cuccokat hordok, máskülönben bálnának néznének. Tegnap megnéztük az amerikai autókiállítást a Camponában. Nagyon szépek az autók és meg is lehet venni őket :roll: !
Tudom, hogy min mész keresztül, de próbálj tényleg másra gondolni, mint arra a hülye naptárra!

Cancan
Sztem hagyd, hogy a maga tempójában szokja meg a gyümiket. Talán túl pikánsak neki, azért rázkódik meg. Próbálgasd, de akkor sincs semmi ha akár 8 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást! Oli a mai napig nem kedveli a túl pikáns gyümiket (pirosakat pl). Alma, barack, körte, banán, mandarin, karalábé, répa. Ezek mennek nálunk!

Barimami
Hát ez klassz ötlet, Ungváry Renátától (sztem ő nem LLL tanácsadó, hanem „csak” tanácsadó, vagy tévedek?), de nagyon nem életszerű, ebbe hülyülnek bele az anyák, és ezért hagyják abba olyan korán a szoptatást. Azt mondja meg, ő hogy fogja szoptatni 40-50 percig a kicsit naponta többször 3 gyerek, háztartás, férj és meló mellett! :o . Tudod, most jön neki (vagy már szült is) a 4. gyerek!
A tejtermelésben igaza van, de sztem jobb lecsökkenteni az időt, két ciciből szoptatni és elhagyni a bimbóvédőt! A tejmennyiség így is meglesz begyulladt, iszonyúan feszítő-telt cicik nélkül. Akkor mindenhol külön előkészületek nélkül fogsz tudni szoptatni egy gyorsat, ha szükséges (nem látszik át apolódon majd az a kis sikkes melltartóbetét :D ) , nem leszel a gyerek rabja, mert nem kell hazarohanni a kirándulásból, vásárlásból vagy külföldön nem kell keresni valami helyet, ha éhes-szomjas a kicsi! Nekem legalábbis egyszerűbb volt így még „bulizni” (vacsizni) járni is.
Én emlékszem a Kútvölgyiben reggel hatkor hozták Olicskát (akkor láttam először), halál kába voltam és a dundi, fekete, hosszú hajú csecsemős nővér odajött „….Anyuka Olívia éhes (ordított a drágám)! - aztán meglátta a cicimet és – „ ….Jaj anyuka magának befelé forduló mellbimbója van, nem mondta a védőnő….” (….kicsoda?... :shock: szerinted egyszer is kiváncsi volt rá?....) – éz fogta a cicimet, összecsippentette ahogy kell és bedugta Olicska szájába. Őszintén szólva akkor meglepődtem, de ma már hálás vagyok neki, mert valahogy úgy csinálta, hogy Olicskának nagyon ment, másnapra tejem volt és sosem kellett bimbóvédő sem a befordult mellbimbó miatt, sem azért mert harapna a kis dög :lol: :lol: !!!!. Kétévesen már ugye rendesen megvolt az összes foga és sosem harapott. A befordult mellbimbót pedig a szoptatás ’javítja’ meg, nem a bimbővédő szerintem. Na megint okoskodtam kicsit, de hát nonszensz a 40-50 perc.

Igen csajok kérünk képeket az iciri-picirikről és

Manóka a szüléstörténetet is szívesen meghallgatnánk, ha vannak további publikus részletek! Nem térek még mindig magamhoz a „gyors szülés gátvédelemmel” történetedtől. Tanítani kéne!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Eni
Király eza fotó (a sapi de vagány) és a szeme sztem igenis apáé (mármint ha apa ölelget téged az iwiwen :o ), szóval kezd azért hasonlítanai majd valakire!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Eni

Nagyon édes!!!

Merci

Köszi! Ja és az 56-os még szerintem jó lesz. Nekünk még egy két hétig jó volt. Mostmár a 62-est is kinövi!!!!!! 68-as kell neki. Mekkora lesz ez a gyerek?

Kép
gyorgyi33

Merci!
El kell mondjam, igenis van gyerek, aki 40-50 percig eszik, Bene is ilyen volt, és ezt nagyobb lyukú cumisüveggel is tudta művelni. Ilyen a tempója! Ha akartam volna, akkor sem tudom megetetni hamarabb, és mondom, ezt nem csak szopáskor, és nem csak az első héten művelte. (sőt, egy barátnőm lánya is ezt csinálja, közben pihen, meg stb)
Úgyhogy örülj neki, hogy nálad nem így volt!!! De tényleg, biztos Barbi is szoptatna rövidebb ideig, de ha egyszer nem megy...

Azért ez lassan lecsökken 30-20 percre, de lehet, hogy náluk sem lesz soha 5-10 perc!

mtunde

Barbi-Merci!

Nem tudom, hogy ez megnyugtat, vagy elkeserít, de az esti evések nálunk is 50 percig, 1 óráig tartanak. Az elején (első hónap) minden evés 1 órás volt, abba majdnem beleőrültem, de aztán egyik pillanatról a másikra lecsökkent negyed óra-20 percre. Meg is ijedtem, hogy jóllakott-e. Napközben én csak 1 ciciből szoptatok, este viszont kettőből, mindkettőből 20 perc-fél órát. Szerintem ez az este nem csak az evésről szól, hanem szépen megnyugszik, rákészül az éjszakára, és elalszik. Én is nagyon szeretem ezt az esti nyugis 1 órát, párom ott van velünk és halkan beszélgetünk félhomályban.
Én is általában bimbóvédővel szoptatok, bár mostanában egyre kevesebbet. És nem a befelé forduló mellbimbó miatt, mert bár nekem is az volt, de azt tényleg megoldotta a Léna, hanem mert gyakran sebes és fáj. Így meg nem. Persze lehet, hogy rossz a technikám, vagy az a baj, hogy csak 1 ciciből szoptatok és használok melltartóbetétet, nem tudom, nálunk így alakult. Most, hogy Léna 10-15 perc alatt jóllakik 1 ciciből, hogyan tudnám még átrakni a másikra?
Ja, és azért szoptatok egyre kevesebbet bimbóvédővel, mert a kisasszony néha azzal szeret játszani, és leveszi. Aztán nélküle folytatja tovább a szopit. És, nem érzem, hogy ez nagy kötöttség lenne, ha nem vagyunk itthon, akkor simán szoptatok nélküle, itthon azért használom, hogy egy kicsit kíméljem a ciciket. És a melltartóbetét sem zavar, nem látszik szerintem, de lehet, hogy csak azért, mert nekem amúgy is óriási melleim vannak. Viszont annyira érzékeny a mellbimbóm, hogy ha nem rakok betétet a melltartóba, az is irritálja.
És szerintem nem nonszensz az 50-60 perc. Illetve nekem nem. Persze, a második babával ez lehet, hogy nem fog menni, de hát most még csak ő van.

Györgyi, Eni tündériek a képek! És már milyen jól alszanak!
Györgyi! Tündével beszéltünk egy szerda vagy csütörtök délutáni sétáról a ligetben. Jó nektek?

Itt egy kép a vigyorgó Lénáról is, mostanában állandóan fülig ér a szája:

Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Teljesen egyet értek Mtundevel!
Merci
Szerintem szó sincs arról, hogy Barbi fel akarná adni a szoptatást. Én úgy veszem ki, hogy nagyon is lelkes és ha tényleg ilyen lassan eszik hát na bumm, fő hogy eszik és van mit! Barbi szerintem csak magadra hallgass és az ösztöneidre! Danim az első egy hónapban bár igaz, hogy nem evett 40-50'-ig de volt, hogy óránként etettem nagyjából cicinként 10-10'-ig. Mindenki hurrogott, szomszéd, anyós hogy ez így nem jó, meg kell tanulnia 3óránként enni, nem baj, ha ordít, erősödik a tüdeje stb. Hát én jó lány módjára bólógattam vagy ha már nagyon elegem volt, akkor elmondtam hogy már mások a nézetek, mint amik az ő idejükben voltak és továbbra is csináltam úgy ahogy gondoltam. Kb. 1-1,5 hónapos korában ráállt magától a 3 óránkénti evésre.

Kép
Kép
monacs

Györgyi, Gabi, Eni - iwiwre küldtem üzit!
Ki az aki még Vidánál szült rajtuk kívül????
Jelentkezzen!!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi,

csatlakozom Monacshoz, annyi ideig szoptass, amíg szeretnél te illetve szeretne a babád. Tündének is igaza van, ez minden gyereknél más. Ha Olicska kiszopizta rövid idő alatt a tejcsit, klassz, de Pannim eleinte nagyon hosszan (50-60 perc) lógott a cicin. Aztán ahogy megnőtt, már csak 20 perc kellett. Volt, hogy a féktelen kajálása miatt próbáltam rövidebbre fogni, de csak sírás lett a vége.

És szerintem Ungváry Renáta nagyon jó cikkeket ír, nyilván konyít egy cseppet a babákhoz, úgy, ahogyan a csecsemősnővérek is.... csak abból indulok ki, hogy "asszem" nem 1-2 gyerekkel fogalkoztak eddig, velünk ellentétben.

Zsófi,

díjnyertes ez a vigyor! :lol:

Kép

Kép
jube

Zsófi!
Állati ez a mosoly. Igen, Györgyi, jó lenne, ha te is tudnál jönni. Majd Zsófival nem beszélünk közös emlékeinkről (ugyanis évfolyamtársak voltunk gimiben)!!!
Annyit módosítok, remélem, még időben, hogy a csütörtök biztosabb lenne nekünk. Kicsit bekavart a család. Tudjátok, én úgyis ráérek jelszóval, hiszen mi dolgom lenne???

mtunde

Sziasztok!

Hazaérkeztünk! Jó volt otthon a szüleimnél, de azért olyan jó itthon!
Apa nem volt velünk 3 napig és hihetetlen Kolos mennyire hiányolta az apját és amikor megjött, hát le nem lehet írni, hogy mennyire örült!!!!! Nem gondoltam, hogy már ennyire picin ennyire kötődni tudnak az apjukhoz a gyerkőcök, vagyis azért sejtettem, de hogy ennyire ki is tudja mutatni és látni rajra a hiányát!!!

Györgyi! Igen, azzal a módszerrel "tanítottam" meg aludni Kolost.

Lányok! Mennyire lehet ültetni az 5 hónapos babákat? Kolos már állandóan ülne, amikor ölbe vesszük mindig nyomja föl magát és tök ügyesen tartja is magát, de félek, hogy ez a gerincének még nem tesz jót.

Átolvasgattam a termést, de most csak ennyire futotta.
marcsim

Bea!
nagyon édes azzal a nagy cumival Benedek :D

Merci!
Nincs pocic kép rólad? :D úgy nosztalgiáznék!

Zsófi!
Nagyon KIRÁLY ez a kép Lénáról!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok, itt volnék!

Engem bizony megijesztett ez a perpatvar itt az előző oldalakon, úgyhogy inkább nem írtam, amíg le nem csendesedett. Véleményem van róla. :shock: :? :o :?:

Ha jól számolgatom, mi kb. 40 perceket szopizunk mostanában, de amíg itt nem merült fel, én nem gondoltam, hogy ez probléma lenne, pedig már anyuka vagyok egy ideje. Nekünk így jó, úgyhogy én biztosan nem fogom direkt erőltetni, hogy betartsuk a "kötelező" 10perces evéseket. :wink:

Jázmin, Benő, és Lencsi baba is nagyon szép!!!
teszek majd fel én is, ha odáig eljutok....

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit. Nyár óta hallgatom a beszélgetéseiteket ezen a virtuális kispadon, de nem szálltam be, mert nem mindig tudom személyre szólóan lekövetni a dolgaitokat, és igy lereagálni sem, és nem akarnék figyelmetlen lenni senkivel. De sok jó dolgot megtudtam, köszönöm a segitségeket. Most azért irok, mert kérdezte Cancan, hogy ki szült még Vidánál,és ha már belehallgatok a fórumba, végülis úgy illő, hogy erre válaszoljak. Tavaly szeptember végén született a kislányom, Melinda, Rákóczi Ági és Vidadoktor segitett, illetve az elején Zachár Erika. (Erről a másik topicban megemlékeztem). Én is csak a legjobbakat tudom róluk mondani.
Ha már itt vagyok, ezzel kapcsolatosan hozzáfűznék még valamit. Igen, régen a szülés csak a nők dolga volt, és mostanában szülő ismerőseimtől én is sok rosszat hallottam. De ebből ki lehet lépni, és sok múlik a kismamákon, hogy tájékoztassák egymást arról, hogy a szülés a legklasszabb dolog is lehet a világon, ha az embernek ilyen segitőtársai vannak. A másik: a kötelező vizsgálatokról és egy percig sem éreztem, hogy el kell tűrnöm azokat. (Azaz az egyetlen borzasztó élményt jelentő ultrahangot, amit itthon, egy vidéki kórházban csináltak, azt tényleg "ki kellett birni" - de ezért csináltam mindent a Kútvölgyiben.) Ez is attól függ, hogy ki végzi, nekem jó volt átbeszélni a dolgokat, látni, hogy fejlődik a kisbabám, nem is beszélve a törődésről amit kaptam tőlük. Szerintem sem véletlen, hogy mások is pozitiv véleménnyel vannak róluk és a legtöbb Kútvölgyis orvosról, aki nem hiszi, járjon utána, töltsön el az itteni kórházban egy kis időt. (Persze olvastam erről is pozitiv véleményeket).
A hétvégi "vitától" kicsit elnyúlt az arcom, de nem is teszek hozzá semmit olyan méltatlan volt, mindent leirtatok. Jó az szerintem, hogy a topicnak vannak iratlan szabályai, aki ide ir, vállalja, hogy ezeket betartja. Nem nehéz, mert nyitott, kedves társaság vagytok.
Szépek a babáitok, akinek még most jön, annak szép szülést kivánok!
M.
memme

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit. Nyár óta hallgatom a beszélgetéseiteket ezen a virtuális kispadon, de nem szálltam be, mert nem mindig tudom személyre szólóan lekövetni a dolgaitokat, és igy lereagálni sem, és nem akarnék figyelmetlen lenni senkivel. De sok jó dolgot megtudtam, köszönöm a segitségeket. Most azért irok, mert kérdezte Cancan, hogy ki szült még Vidánál,és ha már belehallgatok a fórumba, végülis úgy illő, hogy erre válaszoljak. Tavaly szeptember végén született a kislányom, Melinda, Rákóczi Ági és Vidadoktor segitett, illetve az elején Zachár Erika. (Erről a másik topicban megemlékeztem). Én is csak a legjobbakat tudom róluk mondani.
Ha már itt vagyok, ezzel kapcsolatosan hozzáfűznék még valamit. Igen, régen a szülés csak a nők dolga volt, és mostanában szülő ismerőseimtől én is sok rosszat hallottam. De ebből ki lehet lépni, és sok múlik a kismamákon, hogy tájékoztassák egymást arról, hogy a szülés a legklasszabb dolog is lehet a világon, ha az embernek ilyen segitőtársai vannak. A másik: a kötelező vizsgálatokról és egy percig sem éreztem, hogy el kell tűrnöm azokat. (Azaz az egyetlen borzasztó élményt jelentő ultrahangot, amit itthon, egy vidéki kórházban csináltak, azt tényleg "ki kellett birni" - de ezért csináltam mindent a Kútvölgyiben.) Ez is attól függ, hogy ki végzi, nekem jó volt átbeszélni a dolgokat, látni, hogy fejlődik a kisbabám, nem is beszélve a törődésről amit kaptam tőlük. Szerintem sem véletlen, hogy mások is pozitiv véleménnyel vannak róluk és a legtöbb Kútvölgyis orvosról, aki nem hiszi, járjon utána, töltsön el az itteni kórházban egy kis időt. (Persze olvastam erről is pozitiv véleményeket).
A hétvégi "vitától" kicsit elnyúlt az arcom, de nem is teszek hozzá semmit olyan méltatlan volt, mindent leirtatok. Jó az szerintem, hogy a topicnak vannak iratlan szabályai, aki ide ir, vállalja, hogy ezeket betartja. Nem nehéz, mert nyitott, kedves társaság vagytok.
Szépek a babáitok, akinek még most jön, annak szép szülést kivánok!
M.
memme

Jól le lettem szólva cicizés ügyben, és nem szeretném ha félreértenétek, nem hittem hogy Barbiék le akarnának szokni a cicizésről, sőt éppen azért írtam mert amit a tanácsadó ír szerintem nem életszerű és egy idő után megvalósíthatatlan és abba az irányba hat hogy kikészüljön az anya vagy a család a hosszú cicizésektől.
Abszolút anyatejpárti vagyok, Oli 2 évig cicizett, sosem ivott tápszert vagy evett pépeket, és ez nem ment volna, ha nem próbálom meg csökkenteni a cicizés időtartamát.
És azt gondolom azért mondhat butaságot akár Ungváry Renáta is (anélkül hogy hitelrontással vádolna valaki :lol: ), mert túl sok megkereséssel foglalkozik és talán nem gondol bele igazán a te proplémádba, amivel megkeresed, vagy mert nem ismeri az összes részletet: mert ugye azt is mondja, hogy szoptassunk igény szerinti gyakorisággal, akár 1-2 óránként. De kérdem én, hogy lehet 40-50 percig szoptatni óránként? Persze a legelején én is óránként megszoptattam Olit, és úgy éreztem összeérnek az etetések de egy idő után rájöttem hogy igazából már csak cumizik, mert tényleg nagyon klassz dolog anyához bújni. Így lassan elkezdtem csökkenteni az időtartamokat. Ja és hát pont a Kútvölgyiben mondták a csecsemősnővérek, hogy ne lógjon a gyerek 20 percig a cicin, mert attól lesz sebes. Na ez nekem perspéci bejött! Minél hosszabb ideig szopizott, annál érzékenyebb volt a mellbimbóm. Persze ez 3 éve volt, lehet hogy azóta már mást gondolnak, vagy mondanak! Nálam bejött az igény szerinti gyakoriság, két cici, max 15-15 perc kombináció! De hát sztem is úgy kell csinálni mindenkinek ahogy jól esik.

Barbi
Pont ezért jó ez a fórum sztem, mert hallasz olyan működő technikákról is, amik teljesen ellentétesek a tanácsadó véleményével vagy a hivatalos állásponttal. Aztán az egyik füleden be a másikon ki, ha úgy akarod :lol:

Zsófi
Léna nagyon édes, elmúlt már akkor a hőemelkedés? Mit mondott a doki mitől lehetett?

Eni
Tök vicces de Olíviát, amíg nem tudtuka nemét Benőkének hívtuk (biztosak voltunk abban hogy fiú), a Benjámin nevet pedig pár hónapja találtuk ki a fiunknak és most jöttem rá hogy a Benőke annak is a beceneve!

Marcsim
Oli 8 hónaposan ült fel magától én addig csak megemeltem picit a babakocsit vagy az etetőszék háttámláját, hogy jobban lásson, de nem ültettem, max a kis ideig az ölemebn.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Marcsi: Beni is állandóan ülni akar az ölünkben. Mi több, ül is. Tudom, hogy ez nagyon nem jó a gerincének, de hiába próbálom kicsit fektetni az ölemben , ő is húzza fel magát. Sokáig nem hagyom.

Léna is és Beni is nagyon nagyon édes!!!!!!!
:P
Tudom, hogy ma vasárnap van és kicsi a forgalom, de aki Vidával szült ( Eni, Gabi , Györgyi kivételével .- üzi ment az iwiwre ha nem olvasnátok vissza) és aktív tag a fórumon, sos jelentkezzen!

Heni

Kép

Kép
cancan

Szia Heni!

Bár én csak ritkán szoktam írni a fórumra, de azért küldtem egy levelet az iwiwre, ha nem gond. :oops:

Gyönyörű mindenki babája, gyermeke. Olyan jó a fényképeket nézegetni, és figyelemmel kísérni a fejlődésüket. :D

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok!

Nem vesztem még el!

Lányok aranyosak vagytok, köszönjük mindenkinek a gratulációkat és a kedves szavakat.

Na hát még adós vagyok a történettel. El is kezdem írni!

Ugye 24 reggelre volt ütemezve a császár az előzmények miatt :cry: és úgy volt hogy 23 reggel fél 9-re kell bemenni a kórházba! De 22-én este már éreztem egy két furcsa dolgot, de hát nem nagyon foglalkoztam vele. De nagyon féltem attól, hogy 23-ról 24-re ott kell aludnom a kórházban! Mert gondoltam tuti nem fogok tudni majd aludni úgy izgulok. És hát a kisHercegnő úgy döntött hogy nem is kell, nehogy már dokik határozzák meg hogy Ő mikor szülessen meg! :wink:

Szóval hajnali fél 5-kor úgy éreztem, hogy valami folyik odalent :)
Azonnal kipattantam az ágyból (hisz a biomatracot pár hónapja vettük és féltettem már előre, de nem lett baja) és beálltam egy sarokba :lol: és ott jött a víz. Mi az hogy jött, ömlött. Aztán lezuhanyoztam, aztán megint és 6 körül indultunk el, felhívtam a dokit, mondta hogy menjünk nyugodtan Ő majd jön, ha kell előbb majd hívják. Aztán olyan 7 körül a szükséges papírmunka után fel is vettek, és bekerültem a szülőszobába, ahol előkészítettek, és 9-kor a saját lábamon mentem be a műtőbe, addig a Gellért ott volt velem és erőt adott!

Negyed 10-kor még fent voltam hallottam hogy a dokik beszélgetnek felettem és hogy a dokimnak 4 fiú unokája van, egy másik doki meg idén lesz 40 éves de lehet hogy 39 :wink: )!
9,29-kor meg már ki is vitték Lara babát a Gellértnek, én nem láttam pedig felébresztettek, de a Gellért lefényképezte, így azt a folyóson megmutatta nekem, aztán Ő hazament, és 3 körül jött vissza.
De nekem fél egykor behozták a gyönyörű kislányunkat, és már olyan kis ügyes volt tartotta a fejét, és olyan szép!!!
Aztán a Gellért ott volt velem 3-tól fél 6-ig.

Este sajnos megint megjelentek rajtam azok a bizonyos pöttyök, és akkor azonnal vért vettek és hát a trombocita leesett 40-re, így kaptam infúzióba magnéziumot, ja és a vizeletemben is volt fehérje, :cry:

De reggelre jobb lett, igaz a trombocita pár napig ennyi volt, de más bajom nem volt, így azt mondták megmaradok. Első éjszaka monitoron néztek.
Nagyon, nagyon figyeltek ránk!

Köszönet mindenkinek!!! Hát nem részletezem mert az tényleg még egy oldal lenne, de köszönet az egész 5. emelet dolgozóinak itt MINDENKINEK, köszönet a hematologusainkank, és köszönet nem utolsó sorban az intenzíves orvosoknak, akik most is mint két éve nagyon figyeltek! Tényleg hálás vagyok és nagyon nagyon boldog hogy Lara baba megszületett és egészséges!!
Hát most ennyi, de majd még igyekszem jelentkezni!

Ja már 204 volt a trombocitám a varratszedés napján, így már az is visszatért a normális kerékvágásba!

Puszi mindenkinek!!!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Nem tudok változásról írni, mert még mindig nem érzek semmit :cry:

Merci te is be fog előzni, mert délután elpilledtem és megálmodtam :)
Ha változás lesz esetleg nálam akkor majd anyukám fog írni nektek a nevemben :lol:
Jó éjszakát mindenkinek
Valentina

valentina

Sziasztok!

Lara még alszik, várjuk hogy felébredjen fürdéshez! :wink:

Addig teszek fel pár képet!

Ja

Merci!
hogy vagy?
képzeld valamelyik éjszaka azt álmodtam hogy megszültél!
és ott voltál velünk a kórházban!

Kép Kedvenc képem Kép Kép

ancsaboszi

Kép Elégedett vagyok a súlyommal Kép

ancsaboszi

Sziasztok!
Cancan! Én is Vidával szültem, .. bár császárral.. számít ez? Bocsi, hogy most írtam csak, de mostanában el vagyok havazva, nem is tudok jönni..
Szoptatás.. hát, én azon szerencsések közé tartozom, hogy az elejétől kezdve 1 ciciből szoptatok, és 20 percből már csak 5 perc intenzív szopi maradt, de mostanában is szeretem, ha kb 20 percig az ölemben marad.. ez fontos mindkettőnknek.. De ez tényleg mák, hogy ezzel nem kell megszenvednem.. igaz, eleinte bimbókiemelő kellett, mert anatómiailag nem voltam un. szopibarát mellű, de szerencsére Olivér megunta a szilikont.. :D Inkább kivákumozta.. Mondjuk kell is erő, hogy olyan gyorsan megegye a magáét..
Én azt mondom, hogy minden babának megvan a maga tempója.. ezt be kell tartani. Ha nem tartanám ezt tiszteletbe, akkor kb. itt örjöngenék, hogy a kisfiam milyen passzív.. inkább azt mondom, hogy megfontolt, és tiszteletben tartom azt, hogy Ő még nincs felkészülve a nagy rohanásra.. :)
No most, hogy ilyen okosokat mondtam, megyek inkább.. Remélem tudok még jönni.
Puszi

satuk

Sziasztok,

Mostanában nem tudok jönni, mert Réka lefoglalja minden szabad percemet. :D

Manóka,
Nagyon sok boldogságot és sok tejcit kívánok!!!! Nagy ügyes voltál!

Valentina,
Azt szeretném kérdezni, hogy kedden lesz a Hegedűs doki bácsi??? Vissza kellene mennem rákszűrésre, de csak akkor megyek tutira ha ott lesz, mert visszem magammal Rékát is.

Minden baba gyönyörű!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szia Ancsa!

Örülök, hogy jól vagytok. Lara baba gyönyörű formás kislány.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Ancsa!
Lara baba tényleg csodaszép! Édes abban a nagy rózsaszín ágyban! Igazán gyömöszölni való! :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Mindenkinek köszi a dicséretet!

Ancsa!

Örülök, hogy jöttél, tündéri baba Lara, és gyönyörű neve van!

Merci!

Nem akartalak én leszólni, csak le szerettem volna írni, hogy lehet, hogy másnak más jön be. Napközben már nálunk is gyorsan megy a kaja, az estét meg mindhárman élvezzük. De tényleg pont erre jó ez a fórum, hogy meg lehet hallgatni más véleményeket/szokásokat! Én is már sokat tanultam tőletek! A hőemelkedés még nem múlt el, a doki szerint már csak a foga lehet, most azzal próbálkozunk, hogy nem mérjük... :shock: És minden reggel bedugok egy fém kanalat a szájába, hogy kocog-e már... :P De még nem. Kedden jön a védőnéni, előtte majd mérek lázat, addig nem, és megnézetem vele az ínyét.

Marcsi!

Írtam választ a kiállításról, láttad? Léna néhány napja akar nagyon ülni az ölünkben, én nem erőltetem, de nem is tiltom. Úgy tudom, hogy amit maguktól csinálnak, azt szabad hagyni. Nem ültetem fel direkt, de ha az ölemben előre akar dőlni, azt hagyom, persze csak rövid ideig.

Tünde!

Jó nekünk a csütörtök is!

Na, megyek aludni, mert a hétvégén kicsit későn jutottunk ágyba! Pénteken volt a párom szülinapja, ennek örömére most először hagytuk itthon Lénát, miután letettük aludni. Csütörtök este elmentünk vacsizni, akkor az öcsém vigyázott Lénára, pénteken meg a barátokkal sörözni, akkor az anyukám. Természetesen nem történt semmi, Léna békésen aludt, úgyhogy lehet, hogy most már gyakrabban fogunk eljárni!

Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Olyan jó látni a picurkákat, most, hogy a Pocaklakóm egyre többet ficánkol, s látlak Titeket, egyre inkább ébredeznek ismét a hormonok. :-)

Régiek, kár, hogy keveset vagytok, jó olvasni Titeket! :-) sokat lehet tanulni...
Minél nagyobb a baba, ezek szerint annál jobban lefoglalja az időt. :-)

Tudtok valamit Durcáról? Remélem minden rendben van, már aggódom értük...

Szép estét!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok,

Ancsaboszi,
annyira édes Lara Hercegnő, hogy megkívántam én is egy kislányt!!!!
Gratulálok kedves sorstársam!

Merci, Barbi,
nálunk téraránytalanság miatt ( mellem 3kiló per stück, gyerek összvissz 2,45) sajnos nem ment a szopi, csak bimbóvédővel :!: viszont az legalább 50 percig tartott. (Kicsi volt és gyenge is, mert 37. hétre született) Néha úgy kellett 10 perc alatt ennem, ,mert kezdődött a következő "menet". Nekem is mondták, hogy ez hosszú, de nem ment másképp. Egyszercsak becsuktam a fülem, kinayitottam a szívem, és azt mondtam, ok, ha így megy a hízás, akkor vállalom, mert végülis ő volt az első ( és maradt is :lol: :lol: :lol: ) Az elvet természetesen elfogadom, hogy 20 perc és egy mellből, de ez nálunk máig másképp működik.
A happy end, pedig, hogy 5 hetesen megtanult bimbóvédő nélkül szopni, (bezzeg most már harap is!! :roll: ) és még mindíg ez a non plus ultra. A mennyiség már természetesen csökkent, de a 20 perc az már nálunk is kialakult. Viszont két mellből.
Summa summarum:Nincs két egyforma eset,és nincs szerintem egy kizárólagos jótanács, mondja azt bárki is, csak követHETő elvek,lehetőségek vannak.
Nagy szerencséd volt Olicskával, és remélem Benével is az lesz!!!

Szép estét!
Hurcia

Kép
hurcia

Zsófi,

A hőemelkedéssel kapcsolatban én is a nem mérem módszert alkalmazom!!! :lol: :lol: :lol: Biztos a foga miatt van, de nálunk sokat segít a Chamomilla Vulgaris C12es. Bár biztos tudod már. Adod is a kis mosolygósnak???
Persze ha már lesz foga gondolj rá, hogy lesz mivel harapni! :roll: :wink:
Úgy látszik hasonló dolgokkal küzdünk :-)

No megyek szép estét mégegyszer!
Hurcia

Kép
hurcia

Ancsaboszi
De szép a kislányod, nagyon szép kerek kis pofija van! Köszönjük a történedet is! Bevallom bevállalnám az álmodat már holnap, mert szorít a határidőm (25-én elmegy a dokim egy hétre) :( ! Ja és különben voltam bent veletek a kórházban, mert CTG-n voltam de nem látogattalak meg titeket, mert nagyon frissek :lol: voltatok még!

Zsófi
Nem vagyok sértődős amúgy sem :D és nem is éreztem, hogy leszóltál, csak úgy hirtelen mindenkinek más volt a véleménye mint az enyém és így ömlesztve ijesztő picit :roll: !

Valentina
A próféta szóljon belőled! Képzeld délután az alvás már nem ment Olicskával, mert olyan furcsán érzem magam. Lehet hogy ez telepátia és az álmodat megéltem? Na akkor könnyű szülésem lesz! Azóta is furcsán vagyok. Sokat keményedik a hasam, mintha olyan menstruációs fájdalom is lett volna, és azt mondják, hogy a 2. terhességnél gyengébbek a jóslók és általában az 5 percesekkel kezdődnek a fájdalmak (ld Manóka) de azok jó durván. Különben megittam ma elég sok málnalevél teát és úgy hiszem így teszek mostantól, sok jót hallottam róla. Valaki javasolta még a lépcsőzést is, de így császár után nem nagyon merek kísérletezni.
Te viszont nyugodtan bevállalhatsz nagy sétákat a pároddal ha bírod még, annak nem lehet káros hatása (most hallottam egy távoli barátnőm a várban sétált jó sokat és persze felfelé és másnap megindult a szülés). Én már nem is tudnék. A sarki bolt sem nagyon megy már. Holnap még elviszem Olicskát bölcsibe autóval aztán lehet hogy már kiszállni sem tudok a kocsiból?
Jó volna, ha megvárnánk a holnapot, hogy ne kelljen éjszaka riasztani senkit! Mégiscsak jobb kedve van az embernek ha a munkaidejében kell dolgoznia.
Hasonló jó kis fájásokat kívánok neked, most megyek fürdeni, hátha történik valami!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jó reggelt lányok!

Mielőtt bárki "bepánikolna" semmi gond Vidadokival, továbbra is club tag vagyok és maradok is. :lol: :lol: Úgyhogy nyugi.
Illetékeseknek ment az iwiwre üzi.

Ancsa! Neked nagyon gratulálok Larához ( nagyon szép neve van) , gyönyörű kislány. Tényleg igazi kishercegnő! A mérleges képen ahogy fekszik és a fejénél a függöny mintája látszik ( Füles haja talán? ) olyan mintha Lara haja lenne ott :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Ancsa!

Nagyon nagy gratula, gyönyörű a kislányod!!!!

Kép
ildi35

Sziasztok!
Én is itt vagyok ám! :D

Györgyi,
Nagyon szép Jázmin!

Eni!
Beni is nagyon cukkancs! Tök jó a sapija!:D

Zsófi!
Léna milyen kis huncut!!!!! És ő is gyönyörű!

Ancsa!
Lara tényleg egy igazi kis hercegnő, egyetértek Henivel! Büszke lehetsz rá és magadra is! Nagyon édesen alszik!

A pénteki perpatvarhoz nem akarok mit hozzáteni, előttem már mindenki leírta a dolgokat, pedig lenne mit írnom, de hagyjuk...

Marcsi!
Jó, hogy megjöttetek! Éjszakáitok?! Nekünk gáz... :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok LÁnyok!
Ancsa! Gyönyörű a kiscsaj. Nekem is ilyen kell!!! :)

Merci, én sem akartalak leszólni. Csak a másik oldalt is felmutatni :)

Valentina, biztos a keddet várja Viktor, hogy a dokink bent legyen :)

Puszi

mtunde

Sziasztok Lányok!

Na, látom a szoptatási időmmel jó sok embert állásfoglalásra sarkalltam! :lol: Mindenkinek köszönöm, aki leírta a tapasztalatait ezzel kapcs., jó hallani minél több ember tapasztalatait!

Merci,nyugi, semmivel se bántottál meg, örülök,h leírtad a véleményed! Próbálom én rövidíteni a szoptatást és a hajnali etetés pl. csak 15 perc szokott lenni, de nappal sajna nem nagyon megy, ha min. 30 percet nem eszik, utána még éhes és sír... Bimbóvédőt meg pont emiatt kezdtem el használni, mert nagyon sokáig eszik és kikészítette a cicimet. De nélküle már nem is szeret szopizni, engem meg nem zavar, mivel legalább nem fáj :wink:
Amugy én a LLL-nak írtam (ki kellett tölteni egy marha hosszú kérdőívet) és az Ungváry válaszolt!

Eni
Hát ez a sapi naggggyon vagány, nekünk is kell ilyen! :D És Beni nagyon ügyi, hogy ennyit aludt egyben! Csak így tovább!

Zsófi
Hát ez a kacaj nem semmi! Hogy álltok az orrporszívózással? nekünk még mindig kell esténként csinálni... :(
Képzeld, Dani eléggé nyáladzik, plusz mindent a szájába töm, még kaja után is, pedig amikor tele van, régebben nem csinált ilyet, plusz mintha nagyon pici hőemelkedése is lenne, mert 36.9-37.1 szokott lenni a hőmérséklete. Lehet, hogy már jön a foga??? :shock: :shock:

Ancsa
Hát a képek alapján Hercegnő igazi kis szundigép!! :lol: Majd kérünk olyan képet is, amin ébren van! De tényleg cukin alszik, jó kis alvópozíciói vannak! :wink:

Steffi
Hééé, nekem nem válaszoltál, pedig írtam Neked! :? :D Voltatok végül a Corában? Mi lehet, hogy szerda du. megyünk!

Marcsi
Kolos nagyon édi, hogy már így hiányolta az apukáját! Örülök neki, hogy Dani az esetek többségében jól érzi magát mindenkivel, aki foglalkozik vele, de már én is várom picit azt az időt, amikor majd elkezd sírni, hogy anyát vagy apát akarja :wink: :lol:

Györgyi
Hát, előbb-utóbb én is majd elkezdek vezetni, gondolom majd akkor, ha már rá leszek kényszerítve, mert mennénk ide-oda. De ameddig csak anyáékhoz megyünk át, addig inkább még várok. :?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
barimami

Barbiiii!
Ne haragudj! Elég ramaty hétvégénk volt, péntekről szombatra nem alvás volt, és még soha nem volt ilyen! Martint letettem a szokott időben, fél 11-kor felébredt, a párom ment be, mert ilyenkor csak kicsit dédelgetni kell és alszik tovább. Hát most nem! Hajnali 2-ig nem volt hajlandó aludni, aztán talán cicivel elaludt 4-ig, aztán megint és végülis 7-ig tudtunk csak aludni :? Aztán jöttek vendégek, nem voltam túl boldog tőle... Szombaton már időben aludt, éjfélig 7-től és mi is lefeküdtünk 9-kor! Aztán csak 4kor kelt éjfél után meg reggel, ez már azért jobb volt. Ma este meg csak 9kor tudtuk letenni, elég nyugtalan, tuti, hogy a foga! Van olyan fogzási hőemelkedése is, tömköd ezerrel és meg van duzzadva szegénynek az ínye!
Úgyhogy corában nem voltunk, jövő hétvégén megyünk,ha minden jól alakul!
Puszi! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Eni! Beni nagyon édes fiúcska!!!! Nagyon vagány abban a sipkaban!

Zsófi! Léna nagyon huncut mosolyú és gyönyörű nagy baba! Köszi, hogy leírtad, hogy miben vittétek. majd lehet, hogy mi is megpróbáljuk, még ülőpózban nem vittük, de tutira tetszene neki, hiszen állandóan ülne ha hagynám. Én is úgy gondolom, hogy amit magától csinálnak azt lehet engedni...persze mértékkel.

Ancsa! Nagyon édes Larababa!!!! Remélem minden rendben Veletek!

Györgyi! Jázmin nagyon sokat nőtt és nőcisedett :wink: Nagyon édes!!!

Valentina! Merci! Kitartás lányok!!!!!!!! :wink: :wink:

Steffi! Sajnálom, hogy most meg a fogacskákkal szenvedtek :cry: Nem segít semmi sem Martinin? Nekünk továbbra is jól alszik és otthon is végigaludta az éjszakákat szerencsére.

Voltunk ma hasi ultrahangon, minden rendben van. Azt mondták, hogy a bukást majd kinövi. Mondjuk ezt eddig is tudtuk. Igazából azért vittünk, hogy magunkat is megnyugtassuk :roll: És képzeljétek tök nyugisan végigvigyorogta a vizsgálatot és segített a dokinének tartani a gépnek a zsinórját, olyan büszke voltam rá:)

A vitához nem szólok hozzá csak annyit, hogy ahol ennyi nő van "összeengedve" ott elkerülhetetlen, hogy ez előforduljon sajna.
Kellenének fiúk is ide :lol: :wink:
marcsim

Marcsi!
Semmi vész, csak nem hittem, hogy ilyen hamar jön a következő fázis.
Kolos viszont nagyon ügyi és Te is!!!
Homeos cuccot kap, de ma veszünk kin baby gélt, panadol szirupot, ilyesmi. Az a baj, hogy hiába látom, hogy álmos és teszem le, nem alszik, pedig már szétdörzsöli a szemét... ez van.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,
köszönöm a gratulációkat, nagyon rendesek vagytok.
ahogy itt olvasgattam a szoptatásról írtakat megnyugodtam, mivel a lányom elég nyugis tempóban eszik, és rendszerint több turnusban egy órán át (leteszem, akkor felébred és újra eszik, majd hamar bealszik rajta). ez nekem nagyon furcsa, mivel a fiam igazi kis haspók volt, gyorsan bekajált és aludt tovább. meg is ilyedtem, hogy vajon eszik eleget picurka, de látom, hogy ez sok esetben természetes, úgyhogy most megnyugodtam. (meg most hozta a védőnőnk a mérleget, úgyhogy este mérés is lesz!!! :D )

ami a szülést illeti, én kicsit rendhagyó vagyok, mivel magzatvíz egyik esetben sem folyt el, hiába voltak már összeérő fájásaim, úgyhogy mindkét esetben repeszteni kellett a burkot. ezúttal ráadásul még elég erőteljesen véreztem is, minden logikus magyarázat nélkül. picurka gátvédelem ellenére is 3 tolásra (pedig mondták, hogy gátvédelem esetén készüljek fel minimum plusz 10 tolásra) megszületett, bár az is igaz, hogy picike tényleg, így a kobakja sem nagy.

íme egy kép is róla. Kép

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka!
Jajj, de kis tündér Ő is!!!!!
Cseréld le a várandós vonalzót :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Manóka!
Szívből gratulálok! Nagyon kis édes a "nagylány". :)
De jó is volt amikor az én lányaim is bárhol, bármikor ilyen nyugodtan tudtak aludni! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Merci!
Látom már nagyon várnod a "nagyfiú" érkezését. :D Ez persze normális és teljes mértékben megértelek. Ne izgulj! Nem mindenkinek születik meg 2-3 héttel hamarabb. Nekem Kata 5 nappal, Szofi pedig 1 nappal született csak meg hamarabb. Arról nem is beszélve, hogy van hogy pár napot még bent "készülődik". Azt mondják, hogy az a jó, ha a baba indítja meg a szülést, AMIKOR MÁR FELKÉSZÜLT. Adj neki még egy kis időt! Nem baj ha más babája hamarabb lesz meg. Remélem érted!? Csak vígasztalni akartalak. Neki még biztos olyan jó bent a pocidban. És egyszer BIZTOS hogy ő is ki fog kívánkozni! :D :D :D Ezt már fél lábon is ... (tudod?) :D :D :D Nagyon szorítok! Neked IS gyors és sima szülést kívánok! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

GYÖRGYI! Ha benézel nézd meg az iwiwedet, fontos! köszi! :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Tünde!
Most beszéltem a Czeizel dokival. Ő a gyerek nemének a befolyásolására egy gyógyszert javasol. Így könnyebben lehet tudni hogy mikor van peteérés és mikor kell "dolgozni" az ügyön :lol: :lol: :lol: Hát nem tudom! Még konzultálok a férjemmel hogy menjük-e a Czeizelhez vagy sem. :?: :idea: :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali!
Veronikusz! Pontosan mit javasolt, írd le légyszi. Köszi.
Steffi, úgy sajnálom, hogy meg a fogával szenved Martin. És ezzel persze ti is. Nem is tudok mit tanácsolni, és kivételesen nem is akarok :) Próbálok leszokni róla :)
Tünde

mtunde

Tünde!
?? Nyugodtan mond a tipped, szivesen veszek minden ötletet!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Vica a Hegedűs Kedden mindig van,bár rendszerint 8:45 körül kezdi el a rendelédét. :?
Én is megyek hozzá Kedden.

Remélem tényleg csak a Keddet várja Viktorom :lol: :lol: :lol:

Merci:
Én ma kint voltam a kiskutyánkkal az udvaron, de semmi hatása sem volt. Lépcsőzőm eleget, ja a ctg-re is felszoktunk sétálni a párommal, mert az a nyavajás lift sose akar jönni.
Vagy ha jön is akkor is olyan lassan, hogy az csak na :P

Meglátogattak a keresztlányomék ma és nem akarták elhinni, hogy még mindig egyben vagyok. :?
Képzeljétek a védőnőm meglátogatott ma, teljesen váratlanul betoppant :roll:
Azt hitte kifoghat rajtam,de nem jött össze neki :lol:
Na jók legyetek
V

valentina

Sziasztok!

Még talán emlékszik valaki ránk.... Mától van internetünk megint, nem hittem, h a szülés elött még lesz...2 hónapba telt, h ide rákoscsabára bkössék a TV-t és a netet....no comment...
Mi még 2:1. Csak az utolsó oldalt tudtam visszaolvasni, látom sok-sok babával gyarapodott a forum és új tagokkal is! Mindenkinek kívánok is jó egészséget!
Én holnap megyek ctg-re UH-ra, még nézegetik a heget lehet-e természetes uton szülnöm - jó lenne, de nem élem bele magam, de legkésöbb 20-án be kell feküdnöm és akkor nagy valószínüséggel császár.
Most majd megpróbálok jönni és képbe kerülni újra!

Mindenkinek sok Puszi!
Judit
barnama

Tünde!
Hát csak annyit mondott, hogy legalább egyszer kellene találkoznunk. Gondolom írna fel olyan ciklus beállító bogyót 2 hónapra, ami után 1-2 hónapig rendszeres lesz a ciklus és ez tovább fokozza a valószínűségét annak, hogy JÓKOR legyünk együtt. (a mi esetünkben, pont peteéréskor és így fiú legyen). A PG53 és a Minimikroszkóp szerinte szar. (bocsánat) Én most azt poróbálom mérlegelni, hogy mennyire beszélhet HAZA. Az a plusz egy vizitdíj az csak jól jöhet neki is. (Elnézést. Már nem tudom mit szabad írni). Ja és még elárulná, hogy 1 liter vízhez kell egy kanál szódabikarbóna és ezzel kell irrigálni 30 perccel akció előtt. (Ezt egy fórumos nő mondta aki ott dolgozik. Ez kedvez az Y-os fiúknak) Ennyi.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! még annyi hogy nekem nem olyan rendszertelen a ciklusom, hogy nagyon "hozzá kellene nyúlni". Lehet hogy mi nem mengyünk. Próbálok inkább hőmérőzni. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: