A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Pocok,
azt miért írja ki, hogy az e-mail cím meg a profile nem elérhetõ, mit kell vele csinálni, hogy meg lehessen nézni,
légyszi segíts!!!:o)))))
Manócska
14+2
manócska

Pocok,
ja már mûködik:o))))))))

Szóval akit érdekel, milyenek is voltunk az esküvõn, megnézheti, bár kicsit szégyenlõsek vagyunk:o)))))))

Manócska
14+2
Manócska

de miért csak akkor mûködik, ha az összes adatot kitöltjük?
Manócs
manócska

Sziasztok,

Pocok, atyavilag, mar benne vagyok az elos tizben! Sot, ha jol szamolom, a kozeljovoben hamarosan ujabb babak erkeznek, es akkor...jajj, neha olyan felelmetes belegondolni....Kép
Anyosod se lehet az az "egyszeru" anyos. Hogy viseled Ot kulonben? KépKép Mi mondtuk a nagyszuloknek, hogy csak ugy kapjak meg majd a gyerkocot, hogy mellekelunk hozza egy "betartandok listajat" (Kép ), mire az en szuleim azt kerdeztek azonnal, hogy mikor kapjak meg a jatekszabalyokat, az anyosom reagalasa edig a kovetkezo volt: "Perszeeeee,, ahogy azt Ti gondoljatok!!!" Sajna, a hangsulyt nem tudom ide mellekelni, de nem a segiteni akarasrol szolt...Kép Aaaa, mindjart felhuzom megint magam rajta..KépKép

Saci,
Veled mi van? Ugye nincs gond?

Timici,
ma voltunk az IKEA-ban, TROGEN a neve annak a komodnak, amire pelenkazo lapot is tudsz venni. A www.ikea.hu oldalon is fent van. Mi csak "sima" Praktikeres komodot vettunk, a jovo heti projektunk lesz raszabatni egy pelenkazo lapot. Kép
Tok jo, hogy otthon vagy, es nem a korhazban! Kép

MAnocska,
nagyon szepen neztetek ki az eskuvotokon! Gratula meg egyszer es sok boldogsagot kivanok az elkovetkezo 100 evre! KépKép

Egesz ejszaka nem birtam aludni, igy nekilattam a kimosott babaruhak vasalasanak hajnali 1/4 3-tol 1/2 6-ig. Bevallom, kicsit be is tojtam, ugyanis most mar gyakran vannak menzis-szeru gyenge gorcseim, alul a szemeremcsontom szet akar szakadni, a pocim kemenyedik, szoval hetvegen osszeallitom a korhazi csomagomat, es befejezem a babaruhak mosasat/vasalast. Biztos, ami biztos. KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
36+6
gombóc

Sziasztok lanyok!

Velem minden rendben, remelem Veletek is. Tegnap este jottunk haza Anyosomektol Miskolcrol, es bar igertem, hogy irok Nektek onnan is, nem irtam, mert nem volt ra idom. Most viszont visszaolvasok, es mar elore latom, hogy regenyt fogok irni.Kép

Puszi:

Leszter
26+1
leszter

Sziasztok! Kép

Most van egy kis idom, megirom, hogy zajlott nalunk dec.29 Kép
Reggel fel 9-kor a kispapinak el kellett menni itthonrol, en pedig ugy gondoltam visszabujok meg egy picit az agyamba. Nehany perc fekves utan szabalyosan ereztem a burokrepedest, ami egyaltalan nem fajt, csak erdekes erzes volt. Felalltam, es el is kezdett folyni az atlatszo-picit veres viz a labamon. Ekkor meg gyanakodtam, nem bepisiltem-e, de kizart dolognak tartottam, annyira egyertelmu volt. Fajas egy darab sem sehol, de azert felhivtam a parom, hogy jojjon vissza haza, es a valasztott szulesznom (Hajagos Orsolya), hogy mit is csinaljak. O azt tanacsolta, hogy azonnal be a korhazba, nhogy elore sodorja a viz a koldokzsinort.
11-re beertunk, megvizsgalt az ugyeletes doki, bo egy ujjnyi voltam, es tuti tagitott rajtam, mert ahogy leszalltam a vizsgaloagyrol, a fajasok is megkezdodtek. Szoltak a doktornenimnek (dr Skriba Eszter), aki hamar megerkezett, s mar azon vettem eszre magam, hogy egy tok szep egy agyas szuloszobaban vajudgatok CTG-l a hasamon. Olyan 60-s fajaserossegnel kaptam fajasszunetben beontest, ami szinten nagyon felgyorsitotta a folyamatot, mar 100 es afolott volt a mutato, en pedig egyre nehezebben birtam. A zuhany jol esett, de sajna v. szerencsere olyan gyorsan tagultam, hogy nem kaphattam epiduralt.
Erdekes, hogy miota megtalaltam a ket legmegfelelobb embert a szuleszno es a doktorno szemelyeben, egyaltalan nem feltem a szulestol, de sajnos ennek ellenere az egyetlen dolog amitol tartottam utolert. Sajnos volt mikor nem birtam es muszaly volt orditanom, es ettol teljesen kikeszultem. Nem a fajdalomtol, hanem, hogy nem akartam a meltosagom elveszteni. Hiaba mondtak, hogy ez meg belefer, akkor is tok ciki volt, arrol nem is beszelve, mennyire megnehezitettem a dolgom a kitolasi szaknal. Csak nagyon sokadikra szuletett meg a pici feje. A teste siman ment, a placenta pedig szora sem erdemes, annyira semmi sem volt. A gatmetszest ki lehetett birni, mivel picurka baba lett Sara 2850 gr-l 49 cm-l Kép
Miutan elobujt azonnal a pocimra tettek, ami elkepeszto jo erzes volt. Azonnal megszunt minden fajdalmam, es csak ot meg a ferjem arcat neztem, milyen buszke is rank. Azt hiszem eletem legszebb napja volt az o szulinapja.
Ugy orulok, hogy meg lett orokitve az is amikor a mellkasomon piheg a kislanyunk Kép
Osszefoglalva akkor nagyon hosszadalmasnak tunt a szules, pedig 6 ora elso babanal szinte semmi Kép
Remelem nem lett tul hosszu, es kivanok mindenkinek olyan szep elmenyt mint az enyem volt Kép

www.tar.hu/haszene/sara

kamilla+ 5 napos Sara
kamilla

javitva:

[url=http://www.tar.hu/haszene/sara" TARGET="_top]http://www.tar.hu/haszene/sara[/url]
kamilla

Újabb képek Hayim babáról Kép, most már új címen:
<A HREF="http://www.devenyi.hu/Mark" TARGET="_top">
http://www.devenyi.hu/Mark
</A>
Udv: Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Velem is minden ok. Itthon lopom a napot. Kicsit furcsa még. Kép Kedden megyek dokihoz, már alig várom, remélem minden ok.
Tényleg. Zsuszi mikor ér vissza? Nem tudja valaki? Már hiányzik a netrõl. Kép

Kangi

Mi újság? Mesélj mi volt a dokinál. Remélem minden ok. Olvastam a magzatvízproblémáról, és csak azt olvastam, hogy nem jó, ha sok, de kevésrõl nem volt szó. Úgyhogy reméljük semmi komoly. Kép A kilókkal pedig én sem foglalkozom. Alkatomból adódóan azt hiszem elõbb utóbb visszaalakulok, biztos így lesz nálad is. Kép

Timici, Pocok, Kispici

Örülök, hogy írtatok a komódokról, mert nekem is ilyen gondom van. Nekem van már egy Narvik komódom, de az nagy lett sajnos. Viszont a Askedal méretiben szuper lenne, én is megnézem. Kép

Kamilla, Hayimpapi Kép
Végre látunk több képet is. Írigykedem, olyan szépek vagytok.

Pocok
Tényleg tapíntatlanság volt anyós részrõl, az ilyentõl én is rosszul tudok lenni...

myssnia
34+1 atyaééég, mááár?
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Ma jottunk haza a korhazbol, koszonjuk a sok gratulaciotKép Nagyon jol vagyunk, Kislacko gyonyoru babaKép Rengeteget alszik, most is mar vagy 4 oraja, megyek is lassan ebreszteni, mert azert ideje lenne enniKép Szulestortenet majd kesobbKép Szopival vannak problemaink, de remelem hamarosan megoldjukKép

Jahh, remelem Kakukkfu nem haragszik meg ha elarulom, hogy ma hajnalban megszuletett EmmaKép Meretekre mar nem emlekszem, majd biztos o is jelentkezikKép Kiscsajt nem lattam, csak Kakukk-kal beszeltem, jol volt, de meg faradt (ma reggel). Ja es nagyon gyors szulese volt, ugyhogy o sem paanszkodhatKép

Pusza: orsoly
orsoly

Kakufffû! Kép
Nagy-nagy gratulia. Éljen! Kép

myssnia
34+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Igen ma hajnali 2 órakor megszületett Kakukkfu kislánya Emma. Jól vannak. A kislány 3,5kg és és 52cm.

Orsoly: Örülök hogy jól vagytok, mi is jól vagyunk a szopival nekünk is gondok vannak de már kezd beálni.

A finiseseknek nagyon nagy drukk..

Most csak beugrottam, hogy közöljem veletek Kakukkfu kislánya születését õ majd megirja a szüléstörténetet.

Sziasztok
Andy és a ma 1 hetes Márk
andy78

Sziasztok!

Még mindíg rendszeresen olvaslak titeket, nem tudok róla leszokni, csak már írni nem szoktam. De most mindenképpen szeretnék gratulálni a kislányom "druszájának" születéséhez, na és perzse az össze többi babának és anyukáiknak is. Várunk titeket a másik topikban, ahol együtt a régi társaság!!!

Manó és a 12 hetes Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok lanyok!

OrsolyKép
Gratulalok Laszlohoz, sok-sok tejcit es boldogsagot!Kép

Kamilla,
Gratulalok a kis Sarahoz, nagyon sok boldogsagot!Kép Aranyos a kicsi lany, es koszonjuk a tortenetet!Kép

Tuni,
Neked is hatalmas gratula Gergohoz!Kép

Gomb-csaladKép
Lili nagyon szep baba, es ahogy a mamajara nez figyelmesen, hat az egyszeruen csodas erzes lehet!Kép Gratulalok, sok boldogsagot!Kép

Kakukkfu,
Nektek is nagy-nagy gratula, sok tejecsket Emmanak!Kép

Timici!KépKép
Jaj de jo, hogy hazaengedtek!Kép
Amugy milyen volt a korhazban, nagyon unalmas volt, vagy azert ossze tudtal baratkozni valakivel? Az a hajnali sztori tenyleg iszonyatos elmeny lehetett, de a lenyeg, hogy nem lett olyan szornyu a vege... Nem tudod esetleg, hogy hogy van az a baba? (En is kb annyi idos terhes vagyok, mint az a lany...Kép)
Szerintem egy hos vagy, hogy karacsony elott kepes voltal azt mondani, hogy inkabb nem mesz haza sajat felelossegedre!Kép Nagyon orulok, hogy minden rendben, de ugye megigered, hogy ovatos leszel? Pihenj sokat!Kép
Azt mibol erezted, hogy beilleszkedett a babad feje?

Snoopy,
Koszi szepen a valaszt az elotej kifejesevel kapcsolatban! A konyakra szerencsere nem volt szukseg.Kép

Mano2,
Jo leltarozast, te szegeny!Kép A fonokoddel nem lehet konnyu, teljesen ki tudjak zsigerelni az embert, az en fonokom is hasonlo volt... Hogy dontottel?

Csucsuka,
Koszi Neked is a kemenyedeses hozzaszolast, valoszinuleg tenyleg a frontok okoztak, mert azota szinte semmi.Kép
Aranyos lehetett a kisfiad, gondolom majd' elolvadsz, amikor ilyeneket mond.Kép

Saci,
Orulok, hogy felhoztad ezt a tarifas temat, engem is erdekel...Kép 7000 Ft szerintem nagyon sok... 4 hetente kell menned?
Az en dokimnal a maganrendelesen a normal nogyogyaszati vizsgalat dija 5e Ft, de a terhesgondozasert "csak" 3e Ft-ot ker, es 3 hetente kell menni, a vegen majd persze surubben. Ha valami surgos problema miatt a korhazba kellett mennem hozza, akkor nem fogadott el penzt. A szulesrol meg kozvetlen infom nincs, de azt hallottam, hogy 60e...Kép Hat nemtom, ezt azert elegge sokallom, remelem, hogy kevesebbel is megelegszik majd.Kép
Most olvastam csak, hogy elestel. Mizujs azota? Ugye nincs baj? Nagyonnagyon drukkolok!!!++++++++++++++++++++++++++

Kispici,
Engem elkuldtek EKG-ra meg az elejen, de az eredmeny nem nagyon erdekelt senkit, vegul megmutattam a haziorvosomnak, aki azt mondta, rendben van a szivem, de a terheskonyvembe be sem irta senki azota sem.

Nyulandi,
Orulok, hogy jol vagytok!Kép Te nem ismerhetsz engem, mert akkoriban, amikor eltuntel, meg irni nem nagyon mertem babonabol, csak olvastam a topikot. Arra viszont nem emlekszem, hogy pontosan mi tortent Veled a 22. heten. Kinyilt a cervix? Milyen tunetekkel? Vagy csak a szokasos vizsgalatkor vette eszre a doki?

Zulu,
Orulok, hogy jol van mar a kis Anna! Mi volt a baj?

Gomboc,
Nem szeretnel esetleg bekerulni a kovetkezo Murphy-konyvbe?Kép
Ez egyre izgibb, leszallt pocak, szemeremcsontszetszakadas, de joooo Neked!Kép

Kangi,
Orulok, hogy megkerultel, es egeszsegedre!Kép Es tenyleg csini vagy!Kép
Mi volt az UH-n?

Norkini,
Babauszast mi is tervezunk, en imadom is a vizet, de jo lenne ugy jarni, hogy vagy a kispapa usszon a babaval, vagy mindketten, hogy ne csak en reszesuljek a babazas oromeiben.Kép

Omnia,
Gratulalok a lanykahoz!Kép

Nadine,
Ne is torodj a vedonenivel, ha ilyeneket mond... Nemtom, ok nem voltak terhesek???
Hetfore drukk!KépKép Es persze a 22 hetes UH-hoz is!Kép

Lora, Andy,
koszonjuk a sztorikat, es meg egyszer gratula!Kép

Pocok,
Megkaptuk a tablat, hetfon akkor mar felteszem en, mar ha mas jelentkezo nincs, mert akkor meg hetvegen bajvivassal eldonthetjuk a kerdest.Kép

Finiseloknek drukkkkkkk!Kép Bar mar egyre kevesebben maradtok!Kép

Bocsi, hogy ilyen hosszu lett, de jopar napot kelett bepotolnom.
Puszi:

Leszter
26+1
leszter

Kakukkfûnek hatalmas gratula Emmához!

Manócska, küldtem mailt!

Orsoly, Andy, jó, hogy itt vagytok, jól vagytok!

Pussz mindenkinek
Franyo
32
franyo

Kakukkfûnek hatalmas gratula Emmához!

Manócska, küldtem mailt!

Orsoly, Andy, jó, hogy itt vagytok, jól vagytok!

Pussz mindenkinek
Franyo
32
Franyo

Kamilla, Orsoly, Kakukkfû
Hatalmas gratula a kis lurkókhoz!!! KépKép

Gyerekek!
Az normális dolog, hogy már ilyenkor elkezdett valami tejcsi féleség szivárogni a cicimbõl? Épp most fedeztem fel fürdés közben. Nem korai ez még?

Puszi,
Eelweiss
29+1
edelweiss

SZiasztok!

Gömbölyû! Nagy gratula Lilihez! Kép

Kakukkfû! Nagy gratula Emmához! Kép

Milyen jó, hogy mindennap lehet valakionek gratulálni KépKépKép És hogy "megugrott" a sorszámom is! Kép

Ma megkérdeztem telefonon az AFP eredményemet: jó lett! KépKépKép Csak a béta-HCG-t felejtették el megnézni Kép, úgyhogy amiatt majd hétfõn kell még telefonálnom! És kaptam idõpontot a genetikai UH-ra, 14-én megyek, remélem, minden vizsgálattal rendben lesz minden! Kép

Maci_2! Neked ki csinálta végül ezt az UH-t? És kedves volt? Felvettlék kazettára? Mert én szeretném nagyon felvetetni!

SZüléspénz: Úgy látszik, nekem nagyon nagy mázlim van a dokimmal, mert nincs tarifája! Rendelésre mindig a kórházba megyek hozzá, de megadott idõpontra, nem kell várni és nem várja el, hogy fizessek érte és a szülésért sem "kér" pénzt. Ettõl persze még adok neki Kép, de jószívvel, mert önként tehetem!

Komód: nekünk is IKEÁs van, a pelenkázólap nem leszerelhetõ, hanem felhajtható a késõbbiekben és nagyon csinos szekrényke válik majd belõle! Sima fenyõ, nem lakozott, hanem viaszolt, teljesen normális, mintátlan!

MÁV "kontra" SOTE I.: Valószínûleg mindkettõnek van több pozitív és negatív vonása is. Én sajnos feküdtem 9 napot a SOTE-n 3 éve méhenkívüli terhesség miatt + oda kezdtem el járni akkor is, mikor Árminnal voltam terhes, de a 24. héten váltottam a MÁV-ra és egyáltalán nem bántam meg. Számomra a SOTE annyira embertelen volt, hogy egészséges terhességgel sosem mennék oda vissza - mindemellett elismerem, hogyha bármi gond van, akkor a patológiás esetek ellátásában/kezelésében nagyon jók - csak mintha nem élõ emberekkel foglalkoznának. A MÁV-os dokimmal emberileg ÉS szakmailag is nagyon elégedett voltam és vagyok is! KépKépKép

Márti
17+3
márti

Edelweis!

Túl vagy a félidõn. Az elõtej teljesen normális. Nekem a 20.hétnél tovább nem bírta tej nélkül a cicim. Kép

Kakukkfû!
Gratulálok! Ugye, hogy baba benn nem marad? :o

Leszter!
Csak így tovább bátran! Nem lesz semmi baj.

Orsoly!
Remélem a szopigondok a meggyötört mellbimbóidig terjednek, nem tovább...
Ha tudok esetleg segíteni, akkor szólj!

Napsütéses hétvégét Nektek!
Sziasztok!

Snoopy
21+6

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Még mindig egyben, de legszívesebben már elmenekülnék a világ elõl.
Már a családom is a "soha nem jön elõ az a gyerek" címû nótát fújja.
A kispapi meg már le is mondott róla, hogy az idén még megszületik..(tisztában van vele, hogy 2003. január van)
Az idegenekrõl meg nem is beszélek.

A másik meg a "milyen óriás lesz az a baba" címû dal.
Ugye az UH 3-3.5 kg- saccolt, a centis módszer (ami meg kell hagyni sokaknak bejött) 2.9 kg-t.
Kiváncsi leszek én arra az óriásbébire.

Tegnap volt itt a védõnéni (a dokim felesége) és azt mondta, hogy 8 és 18-a között nem ügyel a dokim, és lehet, hogy ezért 8-án megpróbálja megindítani, ha addig nem lesz meg.

Ki mit tud róla, a második szülésnél is olyan erõsek a fájások, mint az elsõnél?
Mert reggel fájdogált a hasam 10-15 percenként, de még bõven az elviselhetõség határain belül. A fiamnál meg majdnem meghaltam, legalábbis úgy éreztem.
Vagy lehet, hogy ez még nem az igazi.

Holnap reggel megyek dokihoz, és akkor majd többet tudok!

Kakukkfûnek nagy nagy gratulaKép Kép Kép Kép

Breki és Kisvakond vajon miért nem jelentkezik? Vagy talán már õk is babáznak???

Heni
39+6
heni1979

Sziasztok!

Minden oké, tegnap kijött a dokibácsi, megvizsgált, adott izomlazító szurit és ágynyugalmat rendelt el a tegnapi napra. Estére keményedett a pocim, de mára már semmi baj. De tény, hogy ónos esõben legközelebb még a kapuig sem fogok elmenni.

Engem is érdekelne, hogy milyen egy második szülés? Kinek milyen volt? Izgulok miatta. Az alábbi variációkat hallottam felõle:
- rövidebb ideig tart, de sokkal jobban fáj.
- rövidebb ideig tart és kevésbé fáj.
- ugyanolyan.
- hosszabb ideig tartott.
Persze biztos ez is mindenkinél más, de jó lenne tudni, hogy általánosságban mire lehet számítani.

Szerintem nem szabad egymással szembe állítani a MÁV-ot és a SOTE-t (bár ez utóbbit nem igazán ismerem). Bizonyára minden szülészeten volt már haláleset, szinte minden doktornak volt már mûhibája, amibõl késõbb vagy lett ügy, vagy nem. A bizalom a legfontosabb, de ha már megszokott az ember valami/valaki jót, nem szívesen vált másra. Én így vagyok a MÁV-os Herczegh dokival. Nagyon jó, nagyon szuper, csak sokallom. Mindenesetre 13-án megyek hozzá a magánrendelésére és akkor megbeszéljük a továbbiakat. Az tuti, hogy nem megyek hozzá 4 hetente 7000-ért. Parallel az SZTK-beli nagyon kedves nõgyógyászomhoz járok gondozásra, vizsgálatokra (ingyen). Kép

Puszillak titeket:

Saci
charlottee

Halihó Kismamekok!

Kakukkfunek nagy-nagy gratulaKépKép!!

Edelweiss, ahogy Snoopy is írta, nem korai már az elõtejKép Nekem is a 20. hét tájékán jelentkezett elõszõr, Danónál szülés elõtt 3-4 nappal már szinte "folyt".

Babaúszással kapcsolatban annyit szeretnék hozzátenni a már felsoroltakhoz, hogy érdemes - már ha van rá érdeklõdésKép - az apucival csináltatni! Nagyon jó kapcsolat tud így kialakulni a kicsi és az apja között, kicsit talán kárpotólva a teremtés koronáit a szoptatás bensõségességének hiányáért. Mi 3 hetes korában kezdtük az úszást nagykádban, és 5 hónaposan kezdtünk járni a Campona mellé. Most ott tartunk, hogy szombat reggel Danó (1,5 éves) már az úszással kelKép. "Apa, menyünk Úúú, úúú, autó, beül, úúú, úúú!!" És persze a vízbõl is nehéz kirángatni. JA! És ez igazándiból vízhez szoktatás, úszni úgy 3-4 éves korától tud tanulni a gyerek...

Heni, jó kis türelmes családod vanKép vagy inkábbKép? Hiszen még be sem töltötted a terminust... És még mindig lehet pontos a babádKép A fájáserõsség-2. gyerkõc kérdésedre én is nagyon várom ám a választKépKép Igazándiból, ha Te írod meg, nekem az is jóKépKép. Na nem rosszalkodok tovább, drukkolokKép!

Pocok, mily kedves anyósod van KépKép. Nekem fergeteges mázlim van az apai nagyivalKép Szeretem a táblicskut nagyonKép 57. voltam, amikor kezdtem, mostmár pedig benne vagyok az elsõ 30-banKépKép.

Na pusszantás!
Zsófi (27+2)
csucsuka

Sziasztok Kép

Leszter Kép
jó, hogy megvagy te is Kép

Saci Kép
örülök, hogy nincs semmi baj Kép nagyon vigyázz ám magatokra!

Szóval tegnap UH-n ... hááát ... a magzatviz most is kevesebb ... megnézegette szivét, gyomrát, hólyagját, veséjét, nem lát bajt a doki.
Viszont picike a baba. A feje szerint 32 hét 1 napos, a pocija és a combja szerint viszont csak 30hét 4-5 napos Kép Átlagban 31 hét 1 nap jött ki, és hát tegnap már a 33. hetet töltöttem Kép
Súlyra 1660 grammot saccolt.
MÁR 2 KILÓ KÖRÜL KELLENE LENNIE!!!
Persze mindenki nyugtat, meg én is próbálom nyugtatni magam, hogy hát a 160 centimhez (meg Apuka 172 centijéhez) nem pici, hanem arányos, és nem lenne jó kiselefántot szülni, és a természet tudja ezt, és különben élénk, mocorog, és nem lehet igaz, hogy ha én ennyire jól vagyok, és nem érzek semmi rosszat, akkor neki bármi komoly baja lehet ...
Csak hát ... akkor is ... ti biztosan megértitek, hogy milyen érzés, hogy félek, valami baja van, és nem tudok semmit tenni. Most elkezdtem az Elevitet, meg vizszintest javasolt a doki, hogy a lepény vérellátása javuljon, meg ne stresszeljek.
Szóval ez a helyzet, nem túl fényes a hangulatom.

Igaz, ami igaz, én 2750gramm voltam, a húgom meg 2850. Úgyhogy lehet, hogy ez szimplán genetika. De hiába TUDOM, hogy két kilós babukák is szép nagyra nönek idekint, akkor is aggódom kicsit.

Na, nem nyafogok tovább. Pszichológia dogát kell irjak (he-he: a munkahelyi streszröl), úgyhogy nekiállok.

Pussz
Kangi
33+1 (brühühüüüü KépKépKép)
kangi

Sziasztok!

Kangi

Szerintem nem olyan kicsi az a tökmag. Kép Az, hogy méretek alapján pedig 31. hét körüli méretek vannak, az sem nagy gond. Amúgy is, most kezd csak hízni a baba, úgyhogy lesz rajta még +kiló, az biztos. Nyugi.
Nekem meg nagyobb a méretei alapján, és állandóan azon parázok, hogy tuti elõbb szülök, és én meg nem vagyok "kész".

Lányok!
Az elõtejjel kapcsolatban. Nekem igy a 35. héten semmi. Ez jelent valamint, vagy egyénenként változó?

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Csak második szülés témában kicsit belekotyogok: nekem másodjára (majdnem napra 8,5 év kihagyással) annyira nem fájtak a "fájások", hogy egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy szülök. Sokkal erõsebb jósló fájásaim voltak elõtte. Csak amikor már 1,5 órája 10 percenként jelentkeztek, kezdtem gyanakodni.
Maga a szülés jóval gyorsabban lezajlott, és mivel az elsõ a la nature volt, a második EDA-s, fájdalommentesebb is.
Rékával valahogy hajnali 5 körül kezdõdtek a fájások (kb. 7-ig még vissza tudtam szunyókálni), és 16:55-re lett baba. Lucával ebéd közben (fél egy körül) és este 7:20-ra lett baba. De nekem ritka megértõ és udvarias lányaim vannak!KépKépKép
Borcsa boszi

Borcsa
KépKépKép
borsts

Kangi!

Ne aggódj már annyira. A fiam a 41. héten született 3140 g-al, és 47 cm-el. És megnõtt.
Én azt szeretném, ha a lányom nem lenne több 3 kg-nál, mert olyan aranyosak a pici babák. Idekint meg majd megnõ Kép Kép

Nálam még mindig semmi Kép
Várom a havat, hátha segít!

Heni
39+6
heni1979

Sziasztok!

KakukkfûKép
Nagy-nagy gratula nektek! Sok boldogságot és tejcsit kívánok.

Panka
29+6

panka

Sziasztok!

Kangi!
Ne aggodj! Kép De tenyleg, foleg ha a pici meretek jellemzoek a csaladban4!! De a doki gondolom, ugy is megnyugtat. De tenyleg. Csak semmi stressz. Az nem jo a babonak. Gyonyoru ido van (Volt), setaljatok egy nagyot, pihizz, olvass. Szoval probald az "erem masik oldalat" nezni!

Heni
Mi ujsag a fajasokkal?

Saci
Jo,hogy minden ok! Kép A pihi amugy sem art. Bar nekem is azt rendelt a dokim, de nem nagyon megy a fekves. Allandoan mehetnekem van...

Myssnia
Nekem sincs elotejem, de nem is banom! Meg nem vettem melltarto beteteket....!Kép De ugy tudom,hogy nem sok koze van a szoptatashoz annak,hogy kinek-mikor indul be az e.teje.

Szia Leszter!
Jo,hogy vissza jottel!!!

Lanyok, teszek fel reszletet a babaszobabol a profilomba. Meg mindig nincs teljesen kesz, de mar beleszerettunk! Kép
Ja
a napokban egesz eros szurasaim voltak. Nem olyan mint amikor no a pocak. Masnal is van ilyesmi? Tobb is szokott jonni 1szerre, aztan abbamarad.Par ora mulva ujra kezdi. Ez mi lehet???

Pussz
Norka
33
norkini

Kakukkfuuu!
Nem tudom,hogy mar gratulaltam-e , vagy mindig csak akartam?! Szoval inkabb legyen 2 a jobol!Nagyon sok boldogsagot a babahoz. Kicsit varatott magara, de biztosan megerteee! Kép Kép

Norka
norkini

Norka
Gratulálok a szobához, ugye a falat festitek? Én is festettem egyszer egy ismerõsõméknek, egy egész falat, (uff) Kisvakond és társait. Nagyon bébi lett. Kép

Nekem is volt a napokban hirtelen nyilalás lent, többször is. Egybõl be is magyaráztam, hogy szülök. Kép Most pedig az az új, ha sokáig ülök, majd felállok, nyomást érzek ugyancsak lent, mintha a gravitáció levinné a babát, amíg csak lehet. A hasam oldalt fáj, mert a tökmag rendszeresen ugyanazon a helyen rugdossa. Szóval, egyre több, új dolog van nálam mostanság, de még mindig nem tudom milyen is és hol érezhetõ a joslófájás. Ha valaki tudja, akkor help.

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Norka!

15-20 percesek, de mellette mostam, fõztem, sétáltam a gyerekkel, leszedtem a karácsonyfát...és még mindig nem fáj annyira, amennyire szeretném. Kép Kép
Na de majd holnap a doktorbácsi "megpiszkálja", meg jön a hidgfront hóval... (és lehet hogy beleér az ujjam a bilibe)
szóval lehet, hogy meggondolja magát a kislány, és elõbújik.
Úúúúúúgy szeretném már magamhoz ölelni Kép Kép Kép
Mondtam kispapinak, ha megszületik, és hazaér, az legyen az elsõ dolga, hogy üzen nektek, és felteszi a képeket.

Franyó, Myssina és a többiek!
Lehet, hogy ebben egy kis segítségre lesz szüksége!

Heni
39+6
heni1979

Heni Kép

Nagyon szívesen segítek, csak tartanánk már ott. Kép Kép Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Manócska Kép

Még nem írtam, de gratulálok az esküvõdhõz, mert nagyon szépek vagytok a képen. A sok "hajgond" is megoldódott, ahogy látom. Kép

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia, Heni, Norka Kép
köszönöm a biztatásokat Kép Én is ilyenekkel vigasztalom magam, meg hogy kislány lesz, és azok mindik kisebbek, meg ilyesmik Kép
Végülis ma pihentem, alig mászkáltunk - ja, de visszavittük a bérfenyöcskéket! Kép Remélem, megmaradnak, és jövöre is lesz ilyen akció!
Szóval pihentem sokat ... mi következik ebböl a pszichológia dolgozatomra nézve ... ??? Kép

Megyek, megnézem a Dunán a Sejtjeink-et. Biztosan bömbizek majd egy jót rajta ...

Heni Kép
ha megjön a hó, lehet, hogy tényleg beindul a babóca, föleg, ha dokibácsi is JÓL megvizsgál Kép

Norka Kép
nemtom, mi lehet ez a pociszúrás ... esetleg egy kádfürdö ilyenkor nem segit? Te sem vagy az a nagy darab, lehet, hogy nehéz neked a poci??? Talán ... mindenesetre ha jól vagy, biztos nem lehet baj Kép

Juj! Kezdödik! Futok!

Pussz
Kangi
33+1
kangi

Ma nagyon ráérek... Kép Egyfolytában írok.

Kérdés:
Tapasztaltak! Valószínû szükség lesz etetõszékre, bár még koria ezzel foglalkozni, mert még egy jó pár hónap amig belenõ a kicsi. Van-e valakinek tapasztalat e téren. Én eddig a Brevi típusuakat néztem, mert praktikusnak tûnik (ráadásul most akciós áron a Megatoysban).

Most kaptam infót Zsuzsiról:
"Daninak hamarosan lejar az utlevele-persze ma vettuk eszre indulas elott!Hetfon beadjuk a kerelmet,ferjem visszamegy,en +varom amig kesz lesz,remelem a baba is!"
Szóval még egy darabig nem lesz köztünk.

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

MyssinaKép

Úgy néz ki, én is nagyon ráérek Kép

Etetõszék: Nekem hordozóm volt a Bencével (igaz a picinek újat kellett venni, mert annyira elhasználódott) én abban etettem. Utána a Brevi Pony vált be, amikor ülni tudott, és a mai napig is azt használjuk. Talán nem kell belõle újat venni Kép
Szerintem amíg nem ül biztosan a baba, addig jobb a hordozó.
De ez csak a az én véleményem. Igaz nekem ez annyira bevált, hogy a lányomnál sem változtatok. Mások is követték ezt a példát Kép

Heni
39+6 (még mindig)
heni1979

Sziasztok lanyok!

En egy picit megint el vagyok kenodve.Kép Elore is elnezest a naturalis leirasert...Kép Voltunk ma a Coraban, ahol persze maszkaltunk is eleg sokat, es semmi bajom nem volt (az ehsegen kivulKép), de mikor hazaertunk, vecezes utan megint olyan gyanus kullemu cuccot talatam a papiron (bocsi). Lehet, hogy csak bemagyarazom magamnak, mert tenyleg majdnem teljesen feher volt, de en nyugtalankodom amiatt, hogy csak majdnem, es volt benne egy pici drappos tonus (megint bocsi, de nemtom mashogy leirni). A bugyimon amugy semmi a vilagon. Szoval gondolom, hogy ez meg onmagaban nem nagy gaz, de akkor is idegesit...Kép Ja es emellett van egy mulofelben levo fertozesem is, es tudom, hogy ilyenkor az enyhe gyulladas miatt a nyalkahartya serulekenyebb, de akkor is, ugy ramferne egy kis megnyugtatas mar megint...

A Coraban (Fot) amugy lattam jonehany nagypocis kismamat, nem volt ott ma delutan kozuletek esetleg valaki?Kép

Meg egy OFF kerdes: szerettem volna venni olyan tepsit illetve sutoformat, amiben muffint lehet sutni, de nem volt, se a belevalo kis mignonpapir szeruseg. Nem lattatok valahol ilyeneket mostanaban? Es ha mar meglesz a sutoforma, akkor receptre is szuksegem lenne, ha jol emlekszem, nemreg jart itt kezrol kezre egy muffinrecept (talan Timicie), el tudnatok nekem is kuldeni? Elore is koszi!Kép

Manocska,
Nagyon szepek voltatok az eskuvon! Megegyszer gratula!Kép

Saci,
De orulok, hogy minden rendben Veled! Sokat gondoltam Rad!Kép

Csucsuka,
Kedvcsinalonak felolvastam a kispapamnak azt, amit a babauszasrol irtal.Kép Tetszett neki!Kép
Te akkor most Zsofi vagy, vagy Gabi?

Kangi,
Tudom, hogy mondani a legkonnyebb, de nyugi!Kép Ha jol emlekszem, Sasha irta, hogy szerinte az UH-n mert adatok kozul az egyetlen valoban pontos adat az a BPD, es az Nalad csak kevesebb, mint egy hettel kisebb a koranal. Annyi meg boven belefer. A sulybecslesek pontossagarol meg mar volt itt sokszor szo... A legfontosabb megis az, hogy a belso szerveivel semmi gond...Kép
A Sejtjeink-en en is sirtam egy jot.Kép

Norkini,
De joooo!Kép Nagyon aranyos az a Tigris, nagyon ugyes baratnod van!Kép

Heni,
Drukkkkk!!!

Puszi:

Leszter
26+2
leszter

Heni Kép
Pont a Brevi Poni akciós, 10e ft. Eddig nagyon drágákat láttam, 20-30 ezerért, és ezért is tartom jó árnak.

Kangi Kép
Nézem a Dunát én is. Melyik kórházban készültek a felvételek?

Lányok Kép
Zuszi még annyit is írt, hogy üdvözöl mindenkit, és már nagyon olvasna minket.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter Kép

Szerintem aggódalomra semmi ok, egyszer-kétszer én is vizsgáltam a színeket, de csak túlaggódtam magam, fõleg ha fertõzésed is volt. Ha nem lesz semmi a továbbiakban, akkor meg pláne semmi gond nem lehet. Egyébként multkor én is voltam a Corában, ideges is lettem a tömeg miatt. Én is láttam sok pocist, és pont az jutott eszembe, mint neked.

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter Kép
szerintem az enyhe fertözés miatt szines a folyókád ... az enyim se teljesen szintelen, inkább enyhén sárgás. Sose is akart szintelen lenni, pedig még kúpot is kaptam. Ne izgulj, és csak óvszerrel kispapázz Kép Amúgy a BPD-vel kapcsolatban teljesen igazad van, köszi Kép

Myssnia Kép
a végén a Szent János Kórháznak mondtak köszönetet, úgyhogy szerintem ott. Kisirdogáltuk magunkat a kispapával, és megállapitottuk, hogy milyen nagyon jó nekünk, hogy csak úgy pikk-pakk összejött Gumimaci Kép

Csucsuka Kép
nálunk kispapa már teljesen be van sózva, hogy majd viszi a picilányt úszni Kép Ö nagy vizeskedö, én kevésbé ... Kép

Hayimék! Márk gyönyörü! KépKépKép

Kamilla, nagy gratula nektek! Sára nagyon kis drága! És, ahogy olvastam, ö sem volt gigászi babuka ... aztán milyen helyeske mégis ... most már én is kevésbé aggódom Kép

Pussz
Kangi
33+1
kangi

Kangi Kép
Igen, láttam a végén, hogy János Kórház. Ennek csak örülni tudok, mert én ott szülök. Bár az orvos nem volt ismerõs, de a környzetet sem ismertem fel, nem mintha láttam volna akár szülõszobát, vagy mûtõt. Kép

myssnia
34+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Halihó kismamekok!

Kangi, én is csak azt tudom szajkózni, mint a lányok, ne aggódj!! Inkább örülj, így nem riogatnak a téraránytalansággal! KépKép Nekem a dokim szokta mondani, hogy jók ezek az átlagos adatok, - amit ugyi sok-sok adatból számolnak ki - legalábbis arra, hogy tudjon min idegeskedni a cseppet sem átlagos kismama...

Myssnia, etetõszékügyben szerintem térjünk vissza rá, majd ha féléves lesz a babódKép. Az elsõ idõkben ugye nem lesz rá szükség. Amíg nem ül rendesen addig jó a hordozó. Aztán függ a babótól, sajtkukac-e (mert akkor olyan kell, amit nem lehet szétugrálni) vagy olyan kis egyhelybenülõ, ebben az esetben bármilyet vehetszKépKép. Én a barátosném tanácsára vártam, és nem bántam megKép... Ja, és a legegyszerûbb IKEÁsat vettük, amit az asztalhoz is oda tudsz tolni, így már velünk eszik a manóKépKép.
A felvételek a budai meddõségi centrumban készültek.

Leszter, ne idegeskedj, jó?!!! Ahogy leirtad, ez még teljesen belefér, hát még akkor, ha érzékenyebb vagy az átlagosnál! Úgyhogy pihizz egy kicsit, relax, és írd meg, hogy már semmi sincsKép!!
Név ügyben: Gabinak kereszteltek, de a világ nagyobbik fele vagy Csucsunak vagy Zsófinak hívKép az elsõ becenevemet 2 évesen kaptam, a második "keresztelõm" pedig 18 évesen voltKép. Emiatt, ha utánamkiabállnak, a Gabira fordulok meg legkevésbé...

Na pusszantás!
Zsófi (27+2)
Csucsuka

Sziasztok!
tök sokat írtatok.Kép

Kakukkfû, gratula a babucihoz, sok tejcsit és jó egészséget!!!KépKépKép

Norka,
baromi szuper a babaszoba fala.Kép Nekem Füles a kedvencem.Kép Milyen jó lesz a babunak, hogy lesz mit nézegetnie.Kép Nálunk megint stagnál a gyerekszoba project. Apa vizsgázik a jövõ héten is, így várnom kell...remélem Bence is kivárja, míg az apjának lesz ideje a szobájára.Kép

Kangi,
ne parázz, az én babám pedig 2héttel nagyobb(32hetesen már 36hetesneke felelt meg a BPDje). Elõször én is izgultam, hogy bizti a cukor miatt, de mivel õ mindig nagyobb volt, így most már nem idegesítem magam ezzel. Ráadásul fiú, tehát elvileg nagyobb, mint egy lány.Kép
Neked pedig lányt jósoltak, úgyhogy miért ne lehetne kisebb, ráadásul én úgy tudom, hogy ilyenkor már igencsak bejátszanak az egyéni sajátosságok, adottságok. Szóval nyugi!!!Kép
Ráadásul én is úgy szeretnék egy komfort méretû újszülöttet =53-54cm 3-3,5kg) és nem egy félkész gyereket.Kép
Én anno 2800gr-al, párom 2950gr-al született, de szerintem Bence túlszárnyal majd mindkettõnket.Kép

Leszter!
azt, hogy az UHn a BPD ami talán tuti, azt én írtam és így is gondolom. Fõleg, hogy a 30.heti UHn 1570gr-ot "mértek", majd rá két hétre 2530gr-ot. 2 hét alatt nem nõ egy gyerek se 1kg-t, szóval a súly szerintem nagyon nem vehetõ tutinak.
A súlyt egyébként is a mért adatok alapján becslik és ehhez elég, ha az egyik méretet 1mm-rel nagyobbnak vagy kisebbnek méri (hisz emberek vagyunk, megeshet) és máris "rossz" a súly.

A múltkor pedig a tejfejésrõl írtad, hogy csinálom, de én NEM fejem a mellem és nem is fogom szülés utánig.Kép Ugyanis nem merem, mert nekem attól mindig méhösszehúzódásaim lesznek, azok pedig fájnak. Azért remélem, hogy bár nekem sincs elõtejem, mint ahogy Myssniának sem, szülés után nem lesz gond a tejcsi.

Azt, hogy a baba feje beilleszkedett(35+6) onnan éreztem, hogy mikor ültem belefejelt a méhszájamba, ami pedig elég fájdalmas tud lenni, majd meglátod.Kép Mellesleg már elõtte kb.1 hónappal "mentem szét a lábam között", vagyis tágult a medencém és fájt a szeméremcsontom. Egészen olyan érzés, mintha esnék szét darabokra.

Most pedig már úgy érzem, hogy kicsi vagyok a babához, mert minden irányba nyomul és a bõröm már nem tudja követni. A bordáim és a méhszájam fáj leginkább, meg az, ha sokáig mozog vagy ha hirtelen mozdul. Hol van már az az idõ, mikor figyelni kellett arra, hogy mikor mozog...Kép

A trutyizásról csak annyit, hogy ilyen fehéres-sárgás nekem is volt mindig, még a klinikán is. Hiába kaptam rá kúpot nem használt. Most is van valami, de nem viszket, nem fáj, csak van. Próbálj kicsit lazítani, mert ha ennyire stresszeled magad, nem lesz jobb. Hidd el, hogy nem lesz semmi gond, itt mindannyian drukkolunk, Te pedig CORA után pihizel. Ugye???Kép
Én mindig arra gondoltam(mostanában is), hogy amíg Bence ilyen erõvel tud ütni-vágni-rúgni, addig nagy baja nem lehet.Kép Fel a fejjel, nem lesz semmi, hisz látod velünk is mennyi minden volt, aztán nemsokára szülök.Kép

Muffin receptet küldöm mail-ben, sütõt pedig az IKEÁban vettem, azt hiszem 2ezer forint volt, 12db süthetõ benne és teflonos.

Megyek vissza vasalni, jók legyetek és szép álmokat.
Pusssza,
Timici
37+1
timici

Ahogy most olvasgatom a hozzászólásaitokat, egyszerüen elmúlik az aggodalmam, és megint az lép elötérbe, hogy én jól vagyok, tehát ö is jól van, és mocorkál is, meg tegnap azért azt is láttuk a felvételen, hogy nyitogatja a kis száját meg nyújtogatja a nyelvecskéjét Kép Biztos a magzatvizet kóstolgatta Kép

Amúgy a kevesebb vizre azt mondta a doki, hogy "Maximum száraz szülés lesz". Szóval ö nem izgul, pedig ugye ö látott már több száz kismamát, nem csak ezt az egy parásat, aki én vagzok Kép Merthogy úgy látja, nem a baba szerveivel van gond, hanem a termelödés-felszivódás üteme tér el kicsit a normálistól. A védönömnek mindkét gyermekével kevesebb volt a vize, egészséges mindkettö.

Szóval köszi mindannyiótoknak. Nemsokára (pedig hajaj, milyen soknak fog még az tünni, föleg az utolsó hetekben!!!) úgyis kibújik, és akkor majd lehet máson aggódni Kép

Pussz
Kangi
33+1
kangi

Sziasztok!

Leszter!
Ne csináld már!!!
Semmi bajod nincs! A babának sem. Ne parázz!
Take it easy! Kép

Babaúszás:
Nem tudom, hogy mindenki kocsival járna-e babaúszásra, de ha nem és ezért nem hordozóban vinné. az nagy szívás egy pici, még nem ülõ babával. Próbáltam. A párom pont akkor dolgozott egy párszor, nála volt a kocsi, a hordozót meg nem cipeltem. Nincs hová letenni biztonságosan egy legurulni képes babát.
Jobb ha olyan helyet találtok, ahová ketten is mehettek ugyanannyi pénzért. Mindenhol jó drága ahogyan hallottam.

Myssnia!
Egyéni dolog az elõtej. Ettõl még remekül szopizhat a babód.

Sziasztok!
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Lanyok, tettunk fel a profilomba uj kepeket, van 2 uj a rohamosan novekvo pocakomrol (karacsonykor es ujevkor keszultek), es egy a babankrol, a 3D UH-s felvetelrol.
Akit erdekel, feltette a kispapa a 3D UH-s felvetelt, itt lehet megnezni.

Myssnia, Kangi, Csucsuka, Timici, SnoopyKép
Nagyon koszi mindenkinek a batoritast!Kép Amugy most tenyleg nem parazok, az is lehet, hogy csak rosszul lattam, nemtom. Csak egy kicsit atmenetileg rossz kedvem lett ettol a cucctol, es gondoltam, leirom. Utana olyan jo olvasni, ahogy gyozkodtok, hogy nincs baj, ez ugy megnyugtat, koszi.Kép Jo huje vagyok, igaz?Kép
Amugy azota szerencsere semmi, pihizgetek, es nem stresszelek, megigerem!Kép

Timici!Kép
Tokre szegyellem magam, bocsi, nem tudom, hogy kevertem ennyire ossze a dolgokat...Kép Szegeny, raadasul korhazban voltal, es meg tiltakozni sem volt lehetoseged...
A tejfejessel kapcsolatban arra emlekeztem, hogy irtad, hogy cicikenegetesnel mehosszehuzodasaid vannak, es csodalkoztam is, hogy akkor hogy fejed ki. De ugy ereztem, hogy teljesen tisztan emlekszem, hogy ezt irtad... Ezek utan mar semmiben sem leszek biztos.KépKépKép

Puszi, joejt mindenkinek:

Leszter
26+2
leszter

Sziasztok!

Itt a hó, a hideg, és én még mindig egyben. Kép Kép
A ctg-n a kisasszony csak aludt, lehet, hogy kora volt neki.
A doki csak szerdára ígért vizsgálatot, úgyhogy várunk.
Ha valami van, jelentkezem.

Heni
40+0
heni1979

Sziasztok Kép
megjött a hó, de már olvad is ...

Azt mondjátok meg nekem, hol van Miszike és Borsi???
Hol vagytok, lányok?

Mi jól vagyunk, mindjárt mgúsztatom a pocit - megyünk fürdeni Kép

Pussz
Kangi
33+2
kangi

Sziasztok!

Leszter
Megneztem a videot! Tunemenyes a babatok,ahogy tatja a kis szajat+ nyomkodja a mehfalat! Kép

Kangi!
Orulok,hogy mar nem aggodsz! Kép
Amugy probaltam a furdot. Pillanatnyilag nagyon jo volt, de utana ugyanugy bokdosott a hasam!
Amugy tegnap nagyon, nagyon sokat kemenyedtem, igy ma fekvos progi van...Hetfon pedig UH. Legalabb megnez a dokim is. Remelem nem nyiltam tovabb, es nem ez szurogatott!

Heni
DRUKK, DRUKK!

Snoopy
Mi szerintem mindenkepp kocsival mennenk. Azert busszal kicsit problemas lehet (marmint babauszas Kép ) Itt szerencsere vasarnap reggel vannak a foglalkozasok, ugyhogy Kispapa is szepen eljon majd velunk!

Timici
Mi is teljesen be vagyunk zsongva a szobatol! Komolyan,mint a gyerekek! Kép Es a Fules is tenyleg jol sikerult, pedig eleinte olyan aranytalan volt szegeny...:0/

Na megyek
Ja itt ismet deka ho nem esetttttttt!!

Norka
33+1 (Te jo eg!!!! Ahogy Kangi is irta....)
norkini

Kangi
ELõször is bocs, hoyg megint itt vagyok, annak ellenére, hogy már nem vagyok kismami, de remélem elnéitek nekem, de olyan jó ide bejönni és olvasgatni benneteket, még így gyakorló anyukaként is.

Szerintem a baba súlya miatt ne aggódj, meg fog nõni! Valahol olvastam, hogy ha az anya kisebb súllyal született, akkor akkörüli lehet a baba is, persze nem minden esetben.
Ha jók a leleteid, Te is jól vagy, akkor biztosnan a baba is. Az UH-k sem mindig pontosan, attól függ, hová teszi a kis keresztet méréskor. Nekem volt, hogy július közepére írta gép a babát, a kiírt júli 5 helyett, és mégis júli 2-án megszületett 2900 grammal, egézségesen, most meg már 7740 gramm 6 hónaposan.
Na meg kisebb babát könnyebb is megszülni, mint egy 4 kilós kiselefántot, persze itt is vannak kivételek.

Én poénból mindig azt mondtam, hogy az én és a férjem születési súlyának az átlaga lesz a babánk súly. Így is lett Kép

Elõtej:
Nekem kismamiság alatt nem volt elõtej egyáltalán, de a mai napig vígan szopizik a babánk, aki 6 hónapos múlt pár napja!
Én nem fejném a cicit szülés elõtt, mert méhösszehúzódásokat idéz elõ, én már csak tudom,majd a szülés utáni elsõ hetekben megtapasztaljátok!

Babaúszáskor mi ketten járunk, de a párom a férfiben öltözik, a nõiben vannak pelenkázók és meg lehet kérni az anyukákat, amíg bepakolok a szekrénybe, hogy figyeljen a picúrra + van járóka is átmeneti "tárolásra".

pusz
gumicukor és Dani (26 hetes)

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: