A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Babdorka! Gratulálok! Úgy örülök! Kép

Kép
zsuzsi**

Ági! Szerintem nézz körül a neten, mert én itt Pesten is találtam olyan csajszit, aki varr kismamarucikat. Lehet, hogy nálatok is van, sőt...! :)

Az én első gatyám is ilyen textiles izé volt, de nekem takarják a felsőim. Úgy szoktam hordani, hogy a felső alá felveszek vmi színben hozzá illő feszülős trikót és az eltakarja teljesen, a felső meg felette van, és tök jól néz ki. Majd lefotózom. :roll:

Kép
zsuzsi**

Dorka!!! Sok-sok gratula!!! Mostmár biztosan jobban érzed magad. Tök jó lehetett látni. Képet kapunk????
molkata

Dorka! Én is gratulálok a kukishoz, főleg h még nagyobb is... Bár mind tudjuk nem a méret a lényeg :wink: :oops: :lol:

Ná: Nekem is fur a naci, jó nagy pulcsi tvettem ár és a moziban akkor vettem csak le ,amikor sötét volt :oops: ( mármint csak a pulcsit vettem le) :oops:
Zsuzsi ez a trikós ötlet egész jó, holnap családi gyűlés lesz és nem igazán tudtam,mibe menjek de ez így jónak tűnik!

Na puszi
Vendég

Orsi, nekem nagyon bevált, már majdnem mindig így veszem fel. Olyan, mintha lenne rajtam egy színes pamutöv. Nekem nagyon tetszik.

Kép
zsuzsi**

Dorka: Gratula a kukishoz!
Én is akarom már látni babócámat! Még kb 3hét mire megyek dokihoz, és holnap lesz 1hónapja, hogy láttam :roll: Olyan sok idő 8)

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka
Én is gratulálok!

Pillangó
Gurgulának kell a te pontos születési helyed és óra perc-re az idő, valamint a baba fogantatásának pontos napja!!!

Nekem is ilyen textiles farmerom van, de szerintem nem ciki, hogy kilátszik!! Na jó nem az egész!

KépKép

KépKép
szivvi

Igen, most már sokkal jobban vagyok, pedig még csak egy napot pihentem. Azért sokkal jobb itthon lenni!

Szkennerem nincs idehaza, de majd megpróbálom holnap a napfényben lefényképezni digifényképezőgéppel, és berakom.

Ja, AFP is, cukorterhelés is, minden ok. Dokinak mondtam, hogy az uh-sok azt mondták minden jó, mire mondta, hogy nemhogy jó, tökéletes! Ezt jó volt hallani. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Na akkor most már fel a fejjel és tessék boldognak lenni!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok :)

Dorka: örülök, hogy minden rendben!

Nem is tudok többet visszaolvasni, Apa megen "lelépett dolgozni Stockholmba, én meg a húgomékhoz Bercivel. Csajok meg hawaiioznak otthon egyedül :wink:

Csütörtökön voltunk megint genetikán. Dokibácsi tök rendes volt. Mgekértem, ha látszik vmi, akkor mondja meg. Nem 100%, de kukit látott :oops: A hasbaböki viszont még mindig csúszik, 15.-én kell befeküdnöm, 16.-án csinálják.

Jövő héten otthonról jelentkezem, addig is növesztgessétek a kismanókat, puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Kúú-kik, kúú-kik, kúú-kik 8)

Grat Dorka és Jovi!
Jovi, akkor Nálatok 2-2 az állás? Kiegyensúlyozott a párod tudása :)

Dehogy a lyányok milyen szégyenlősek...
Eddigi lányok mikor mutatták magukat? Mondjuk Uxi Emije? Mert gondolom Jovi lányainak idején még nem volt olyan szupi az UH mint most.
Vendég

Kösz a divattippeket :wink:

Úgy hallottam, h fixen megállapítani, h vki kislány, nehezebb (több idő kell), mert ugye a fiúknál már a 12. hét után látszik, aminek látszania kell, de ha kislány, ott nem látszik semmi :oops:

Zsuzsi, nem vagy vérszegény és attól a fejfájás? Nekem az volt az ok, szedem a vasat és az segít.

Bori,Gurgula, édes pocik!!!Ja és Bori, a félidőhoz is gratula.

Babdorka, Jovi, gratula a kisfütyishez.

Még ne kékezd a sorom Babdorka, nem adom fel, még várok, nem mondták biztosra, hogy kisfiú,a napokban voltam egy másik dokinál, ő nem nyilatkozott, azt mondta, csak a 2O. hét után mondhat biztosat. Na de attól még barátkozom a kék gondolatával....

Pillangó, üdv itt.
Vendég

Babdorka,pont 4 hónaposak vagyunk :wink: . Igaz hetekben számolom, számoljuk, de ez olyan szép kerek szám :) .
Vendég

szisztok lányok!
egy gyors bekukk és elmesélem mi van velem.ma voltam uh-on és csodabébi 5 hetes ma.szerettem volna ha tudjátok és köszönöm,hogy gondoltatok rám,amikor nagyon elvoltam anyátlanodva.most keresek egy októberi topikot.mégegyszer köszönöm és további jó babásodást kívánok.
moniá

Igen, zsani, ma kezdődött az 5. hónap!!! Kép
Rendben, a sort hagyom még sárgán.

moniá, nagyon örülök, gratulálok, és nagyon drukkolok, hogy a továbbiakban is minden rendben legyen!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok! Csak egy gyors bekukk. Mindenkinek köszi a gratut! :) Akinek jó eredményei születtek annak én gratulálok! :D
Babdorkaaaa: Üdv a kukac táborban! :lol: :lol: :lol: :lol: Gratula! :D
Vendég

Csak gyorsan benéztem....
Jól láttam, szupik az eredményeim, csak kicsit hüle vagyok mostanában... (mindig?)

Babdorka: nagyon gratulálok neked!

Rakottkel, hmmmm fini volt! :P

Jó éjt mindenkinek!

Andrea
Kép
kindernay

Jovika! Gratula!
Brigi! Akkor te is annyi hetet hagysz ki nagyjából, mint, amennyit én fogok most. Hú, de sok.... :(

Moniá! Nagy gratula neked!!!! Néha azért még néz be hozzánk!
molkata

No, nézegettem kismama divatoldalakat, h otthon legyek a témában :wink:

Egyre jobban nő a pocakom, húú, mi lesz még itt :P

Jó éjt!

Sziasztok!

Reménytelen visszolvasnom, anyukáméknál vagyun Szolnokon már két napja, és Emi abban a szobában alszik, ahol a gép van.Szóval mikor aludna, nincs gépezés, mikor ébren van, akkor azért...

De azért elkezdtem. :wink:

Valaki írta, hogy fenntartásai vannak a melltartóval: terhesség alatt fontos hordani, mert sajnos a mellet tartó szalagok (nem az izom tartja :cry: ...) rugalmatlan rostos szövetek, ha egyszer megnyúlnak a nagy súlytól, akkor azzal már nem lehet mit kezdeni, tornával sem állnak vissza. A mkelltartó valamennyire tehermentesíti a szalagokat.

Viszont ez a hastartó érdekes,én a végén semmit nem viseltem el a hasamon, a bugyit sem, meg a nadrágot is csak nehezen, állandóan keményedett tőle. Én biztos nem veszek majd...
Az tudja magát tartani.

KépKépKépKépKép
uxi

Blur!
Emivel nekem is állandóan görcsölt a hasam, a végén meg az utolsó két hónapot végigültem egy ikea fotelben, mert ha felkeltem, keményedett (=idő előtti kontrakciók).

Akkora adag mg-t szedtem, ami napi 60 db Magne b6-nak felel meg... :oops: (persze nem magne b6-ból zabáltam ennyit... :wink: )
A 34. héten már nem volt méhnyakam, 1000-es volt...

NEkem is ezt mondta a dokim, amit most neked, kérdeztem, ez mit jelent, hamarabb szülök?
Azt mondta,az nem biztos, de tuti könnyű szülés lesz, mert már előre is dolgoznak az izmok.

Az is lett...de nem korábban, a 41.héten :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Ezt csak magamnak offolom ide: a 80. oldalon tartok...

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, Emi a 28. héten mutatta meg, hogy mit takargatott a lába között. Addig nem látszott, állandóan keresztbe rakta a lábát.

A kisfiúkat könnyebb megállapítani, mert ha fityeg ott valami, akkor fiú :wink: (hacsak nem a köldökzsinór), de ha nem látszik ott semmi, attól még bármi lehet, a kisfiúk is eldughatják a kukkancsot...

Most már jöhetne egy kislány is, ne csak kék legyen a tábla :wink: .
Én vállalnám szívesen a rózsaszín festést :lol: .

KépKépKépKépKép
uxi

Moniá, örülök a babának!
Minden jót kívánok nektek!

Már van októberi babás topik. Az jó hónap a szülésre :wink:, már kipróbáltam .

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Lányok!
Olyan szép lett itt az idöö, egészen jó kedvem van :D Most készülöödünk a könyvtárba, meg vásárolni és sétálni...és isteni perecet lehet kapni, sós és vajas...már nagyon készülök rá.. :oops:

Uxi! Gratula! Te nagyon haladsz. Már a 80. oldal... mindjárt készen leszel :D
molkata

Sziasztok! Na, sikerült lefényképeznem a tegnapi uh képet:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Dorka: Hol a kukija? Ezen kéne látnom?
Képzeljétek, azt álmodtam, hogy kisfiam van... a védőnő ultrahangozott :) és láttam.

Kép
zsuzsi**

Szia Csajok!

Megjöttünk a dokitól. Hát a mi kis drágánk nem volt túl aktív, végig arccal lefelé feküdt és kb 3-szor csapott egyet a lábfejével. Úgyhogy nem volt magamutogató. Láttuk a gerincét, a fejebubját, meg a 2 tappancsát. Lába között nem látszott semmi, de azt mondta a doki bá, hogy ez még nem jelent semmit..Úgyhogy minden rendben nálunk, de ennyit tudtunk meg összesen. Na majd a 18. hetesen talán..
Képet nem rakok fel, mert semmi nem látszik :?
Ki hogy van???

KépKép

KépKép
szivvi

Halihó! Szal megvagyok ám én is, csak időközben ismételten keresztbe tett ez a netes kapcsolat :evil: . Így a régebbi irományokból nem sikerült továbbolvasnom, de nem adom fel.
Molkata: születésileg csíkszeredai vagyok, de már 7 éve a brassói lakosok létszámát szaporítom.
Babdorka: ha bepakolnál a táblázatba, akkor köszönet érte. Egyenlőre én maradok annál a számolásnál, hogy az utolsó mensi első napja, mert ahány uh, annyi dátum, s ahogy magam ismerem, sosem fogom az egyszer megcsinált vonalzót módosítgatni. Táblához az adatok: július 4-re várjuk, s ezennel Jovikát felmentem a rangidős titulus :lol: alól, hisz én már elmúltam 37. Születni a kicsi pedig reméljük, hogy Brassóban fog.
Még nem akarnám elkiabálni a dolgokat, de tegnap dokinéni kissé letörte a lelkesedésem: visszanézte az összes uh-s képet, s rámkérdezett, hogy szólt-e a múltkor, hogy talán egy kicsilányt vélt felfedezni a képen?! Hát majd elbőgtem magam, de azért még nem adom fel. Március 6-án kell menjek doppler és morfológiai uh-ra, s mivel azon gépezet a város legújabb szerzeménye (egy magánklinika és szülészet nyílt kb. egy hónapja itt), majd ha a kiskrapek is úgy akarja, akkor reméljük nyíltan a tudtunkra adja, hogy elég-e az Ádám nevet kiválasztani nekünk, avagy törjem a fejem, hogy Edina és Adrienn mellé milyen más lánynévre essen a szavazatunk. De persze azért azon kívül, hogy így elsőre rosszul esett, persze ő a mi kis picurunk, akármi is legyen a lábacskái között.
Pusszantás mindenkinek, s csak így tovább: mindig okés eredményekről olvasgassunk.
Ja, Moniá, tiszta szívemből örülök, hogy megosztottad ezt a fantsztikus hírt ezzel a csoporttal is. Azért a fontosabb eseményekről továbbra is szívesen olvasnék.
Manó

Kép
kissmanó

MAnó, mit olvasok! Ádám? Mmmm, tetszik ez a név ;)
Vendég

Ja, tudod, nálunk már nagyon bejött, hogy a lurkók nevében a második betű a "d" legyen :wink: . Igaz, előző alkalmakkor nem az Ádám volt a befutó, de akkor is ..... Hisz anno az Adorján nyert, anyósomék legnagyobb ledöbbenésére. Igaz, nem miattuk váltottunk, csak hát hátha a név volt a kedvezőtlen.
No de majd kideről.

Kép
kissmanó

Hali!

Ma nálunk volt egy baráti pár a 10. hónapos kisfiúkkal, meghívtuk őket ebédre. Finomakat főztem (azt mondták :wink: ). És kaptam kismamaruhákat, holnap felpróbálom őkte, ma már nem volt erőm. A felsők tuti jók lesznek.

Reggel esett a hó :P :P Nagy pelyhekben. Mostanra meg maradt a sár :cry: :cry:

Jó éjt!

Sziasztok!

Na, megint itt a hajnali bagoly :D
Ami a ruhákat illeti, én is nagyon örülök, hogy tavaszra-nyárra lesz igazán nagy a pocakunk, s nem kell ezerféle téli cuccot venni. Nenokével egyetértek, szerintem is jobb szoknyákat, ruhákat hordani, csak azért gondoltam, hogy jó lenne egy naci, mert ugye még hideg van. De szerencsére ezzel a vastag harisnyával is nagyon jól elvagyok. Csizmám nekem is magassarkú, de majd később maradnak persze a lapos papucsok. Túl sok mindent én sem akarok venni magamnak, hisz elég sok pénzt kell majd költeni a babára... A mostani ruháim sem kikmamaruhák, azkat majd csak akkor veszek, ha igazán nagy lesz már a hasam. Tegnap végül ruhát nem néztünk, csak két harisnyát, s pocakkrémet vettünk.

Gurgula, édes a pocid, s szerintem sincs háj rajtad :lol: S egy nagy gratula a jó eredményekhez!!!

Andrea, Jovi, Nektek is gratula, örülök, hogy minden rendben!!!

Dorka! Örülök, hogy jobban érzed magad, jók az eredményeid s hogy egy ilyen helyes kiskrapekot hordasza pocidban!!! :D

Brigi, remélem már javult a helyzet, s megmarad benned az étel... :( Tényleg rengeteg ez az idő, míg újra láthatod a babát!!!

Moniá!!! Nagyon szupi a hír, minden jót továbbra is!!! Drukkolunk Neked nagyon!!! S valóban, az októberi babák a legjobbak!!! :D

Ami a melltartót illeti, én itthon egyáltalán nem szoktam hordani. Ám akkor majd később viselek, ha nagyra nő, szerintem most még ugyanakkora mint ezelőtt, csak talán egy picit keményebb...
Jó volt tegnap egész nap kispapával együtt lenni, vásárlás, vacsi egy indiai étterembe, itthon dvdzés... Sajnos ma elutazott, s csak holnap látjuk, érezzük újra :cry:

Puszi Nektek, kellemes vasárnapot!
Vendég

Sziasztok!

Kissmanó, miért baj, ha lány?

Én kiakadtam, mikor a 28. héten a doki mondta, hogy látja a nemét, és megkérdezte, akarjuk-e tudni. Monduk, hogy persze, erre ő: nagy baj, ha kislány? Mint aki valami tragédiát közöl. :?
Mondtuk, hogy dehogy baj, azt szeretnénk.
Pasi doki...

KépKépKépKépKép
uxi

Halihó!

Ezzel a nemét akarjuk előre tudni csak most vagyunk így. Igaz, anno, mielőtt férjhez mentem, mindenki csak elhűlt mikor közöltem, hogy nekem egy (!!!!) gyerekem lesz, s az is lány. Kérdezték, hogy majd mit teszek ha fiú lesz, mire én: nem kell semmit tennem, mert tuti lány lesz. Totál elutasítottam a másik lehetőséget. Aztán apjuk meg már elsőre fiút akart, a végére én is megbarátkoztam a gondolattal, hogy ám légyen, ha fiú, akkor apának kedvez a szerencse. Az utolsó uh-n a dokinéni elszólta magát, hogy jé, mekkora hatalmas lány van a pocóban. Hát ledöbbentem, mert gondoltam már tudja, mi meglepetést akartunk, még magunknak is. De a kocka el volt vetve. Igaz, apával nem osztottam meg a titkot, remélve még ott belül, hogy ki tudja, valóban lány, vagy mégsem. Másodszorra minden uh előtt közöltem a dokinénivel, hogy a neme az titok, el ne árulja. Egyik alkalommal szövetkezni akartak ellenem, s ha már nem akartam tudni, egy kis cetlire fel szerette volna írni azon felkiáltással, hogy ha majd kíváncsi leszek, csak előveszem a papírt, s megnézem. De győzött a titoktartás, így a szülőszobán derült ki, hogy hugi lett. Namármost én tuti leálltam volna kettő gyereknél, hisz az előzetes nézeteim alapján már így os dupláját teljesítettem, de apa addig rágta a fülem, hogy még kaphasson egy esélyt a fiúra, hogy bedőltem.
Namármost nekem édesmindegy, hogy mi is lészen, a csajoknak van elég sok fiús cuccuk, hisz a nagyobbik amolyan tényleg lánybőrbe bújt kisördög, de ha már apa annyira fiút szeretne, tényleg jó lenne a fiúcska. Hisz a férfiak úgy is kisebbségben maradnának. A női fölény már megvan.
Szal ezért nem esett jól amit hallottam, de idáig úgy is a lehető legfontosabb, hogy a leletek alapján minden a legnagyobb rendben. Igaz, van egy kockázati tényező, ami azért nem túl jó, de azon sajna csak egy esetben lehetett volna javítani: ha valami fiatalabb csajszi vérét elemzik.

Na, megszűntem, látom most él a világhálós kapcsolat, megyek visszaolvasni.

Kép
kissmanó

Akkor drukkolunk Manó, hogy férjed vágya teljesüljön, s megszülessen első kisfia :D
Vendég

Uxi, fura volt az orvosod. Kérdezhetted volna tőle, miért, ha igen, kicserélné? :lol:
Vendég

Szivvi! Örülök, hogy Nálatok is minden rendben, s remélem legközelebb többet mutat majd magából a picid!!! :D
Vendég

Ja,azt nem tudtam, hogy van már 2 lány. :oops:
Akkor érthető :wink: .

Nekik nem csinálsz vonalzót?

KépKépKépKépKép
uxi

Babdorka gratulálok,hihetetlen mennyit nőnek ezek a lurkók!nagyon kiváncsi vagyok 2és 1/2 hét múlva miénk mekkora lesz.
holnap jövök majd bővebben.szép hétvégét mindenkinek!

Bridzsi

Kép
esztora

Köszönöm a gratokat. Nem, ezen a képen nem látszik a kukaca, de csak ezt az egy képet kaptuk.

Kissmanó, beraktalak a táblázatba! És ne izgulj, nem lesz semmiféle kockázat!

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok,
gyors kukk...
Nagyon gratulálok mindenkinek a jó eredményhez, és jóhírekhez!

Gurgula: igen, 1 MOM lett az AFP, de hétfőn jön a következő!?

További jó pihenést.

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Nagyon megfáztam.
Nem tudom 39 fok alá vinni a lázam. Szegény kisfiam sem tud szundikálni a pocakomban mert annyit köhögök. Megyek is vissza az ágyba. Jó éjt!
Vendég

Jajj Dorka, azt hiszem a rettenet sok szövegem közt nehéz kiigazodni.
Meglévő gyerekeim hallgatnak az Edina és Adrienn névre. A harmadik gyerkőcre lánynév tippünk még nincs. Ha kialakul, akkor szólok. OK?
Köszike.

Kép
kissmanó

Jaj, kissmanó, ne haragudj, akkor félreértettem. Ok, persze, addig kivettem a lányneveket, Ádámot benthagytam.

annee, egyél sok C-vitamint, és pihenj minél többet, nagyon drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyulj!

kétfiús anyuka
babdorka

Felpróbáltam a kölcsönkapott kismamaruhákat. A felsők szinte teljesen jók. A nadrágok közül talán egy. A többi (most úgy gondolom) nem lesznek jók. Jajjj, vagy olyan kövér leszek? :oops:

annee, sok C-vitamin, savanyú káposzta. Ha nem megy le a lázad 38 fok alá, én elmennék vmi dokihoz.

Jó éjt!

Annee, jobbulást!!! Remélem sikerült már levinni a lázad!!! Szerintem is feltétlenül menj el orvoshoz, ha még mindig magas!

Ha minden igaz holnap megyek orvoshoz. Remélem sikerül elmenni, s minden rendben lesz. Már nagyon várom, hogy lássam :D
Vendég

Dorka, Jovi :D
Sok-sok gratula a kiskukisokhoz! Gurgula nektek mit "jósolt"?

Kinder :D
1-es AFP? Gratulálok! Ilyen tökéleteset még senkitől nem hallottam! :D

Szerintetek az normális, hogy az ember a 15. héten nem pocim, nem feszül a has, minden tünet elmúlt? Nagyon szeretném élvezni ezt az állípotot, csak fura, hogy 2 hete nincs semmi különös jele, hogy itt egy 10 cm-es csoda a pocimban..

Kép
Kép
emma1976

Annee, amíg el nem jutsz orvoshoz, úgy hallottam a fürdővel lehet levinni a lázat: testmeleg vízbe beülni, és kicsit hűlni vele (ne nagyon hidegre, mert akkor meg megfázol). De mindenképp beszélj orvossal, nekem azt modnták, ha tartósan 38 fok fölött van, tenni kell valamit.

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: