A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Dorka,
Valami vicces DVD biztos jót tenne../ nekem be szokott jönni
Fel a fejjel, gondolj inkább az előtted álló rengeteg új feladatra :)

Kép
gabi
blur

Picit visszaolvastalak és csöpög a nyálam, Gurgula, te kínzol minket :D . Pár napja olyan nagy étvágyam van, ma már kétszer ebédeltem és meg mindig tudnék enni. Nálam sajnos semmi minusz kg nem volt( jó neked Lynia), mert tök laza volt az első trimeszter (rosszullétek szempontjából), így van 2 plusszkilóm...

Dorka, sírj ha az segít vagy kényeztesd magad.Tegyél olyan dolgokat amit esetleg máskor nem engedhetsz meg magadnak, de ma igen.

Nenoke, drukk, hogy megtudjatok a nemet.

Brigi: Lucifer 8) .

Én is sírtam a napokban, mert állítólag kisfiú van a pociban, pedig én annyira kislányt éreztem, akartam :? . Szabad csalódottnak lenni, nem? Most barátkozom a gondolattal, hogy fiú, tudom, hogy mindenképp imádni fogjuk, de azért egy kislány, az maga az álom lett volna...Ne nézzetek szívtelennek, tudom teljesen minden a neme,de ilyen hülye vagyok én...
Úgyhogy Gurgula, majd muszáj lesz bejelöld nekünk 2OO9-ben mikor és hol, hogy legalább a 2.kiscsaj legyen. :wink:
Bár még most is van egy kis remény :oops: , mert állítólag 16.héten még tévedhetnek....Na remélem is!

Még van valaki aki ennyire lánypárti ,mint én? :oops:
Vendég

Zsanett, én enyire fiú párti voltam, és asszem ennyire csalódott lennék, ha közölnék, hogy lány van a hasamban (nekem ugye 12. héten kiderült, hogy fiúcska). Egyébként én akkor is kiakadtam, amikor kiderült, hogy babát várok. Kb 3 nappal később leesett a tantuszt, és beparáztam. Nem kicsit, kb hisztérikus rohamot kaptam. Merthogy nekünk nagyon hamar összejött, és nem volt időnk felkészülni a várakozásra... De igyekeztem megbeszélni Bébbel, hogy nem haragszom rá (sőt, köszi a szorgalmat), csak megijedtem, hogy mekkorát fog változni az életem.

Dorka, ez nem orvosi értelemben vett depi. Az nem ilyen. Ettől tehát bébnek nem lesz baja!!!!

Én egyébként azt az elvet vallom, mint ami a Kismamában is volt: inkább egy-két kocka csoki most, mint egy tábla egy óra múlva. Én mindig kívánom az édeset, és sokszor engedek a csábításnak. De csak kicsit. Pl. reggelire nem sós péksütit eszem, hanem édeset. Ebéd után egy kisszelet csoki, túrós palacsinta vacsira, ilyenek. Sztem ez még nem egyenes út a túlsúlyhoz!
Vendég

Most nem volt időm végigolvasni, mert eddig mbeszéltem, most meg szaladok. Szurkoljatok!

Dorka, szerintem jobb a barna csoki, mert nem a kakaóvajban, hanem a kakaóporban van a boldogsághormont termelő, de persze lehet, hjyog rosszul tudom.

Szorítsatok, hoyg minden rendben legyen, mert ahogy befejeztem a megbezsélést, rosszul lettem a félelemtől, hoyg uyge nicns baj. Csövi, majd beszámolok!

Kép
nenoke

Zsanett!

Ugyanebben a cipőben járok én is! Bár én még nem tudom, így van remény, de Gurgula fiút mondott! És mindenki utál engem ezért!! Hogy nem lehetek ennyire hülye! Az urammal már jól össze is vesztünk emiatt! Nekem nagyon komoly átállás kell fejben, ha kiderül, hogy fiú. Amúgy fiú nevünk olyan van, hogy ha jobb nincs alapon :?

KépKép

KépKép
szivvi

És Íme, megmutatkozom én is.

Kép A hasam

De én vagyok a "legöregebb" babás! :oops:
Már majdnem átadják a helyet a villamoson. Még csak sandán félrefordulnak, hogy jajészresevettem... De majd tavasszal bűntetek 8)
Vendég

Bori! Jó nagy pocakod van! Kb nekem is akkora. :D ès én vagyok a második legöregebb babás. :P

Nekem teljesen mindegy, hogy kisfiú vagy kislány. Egyszerüüen boldog vagyok, úszok a boldogságban....

Nenoke! Nagyon szorítok. Majd írd meg!
molkata

Sziasztok!

Addig szervezkedtem mig tudtam időpontot szerezni 4D-s uh-ra holnap 16:30-ra.
Nagyon várom, és remélem rendben lesz minden.
Vendég

Blur,
ha ezt a linket megnézed, itt vannak a Szt Imre felkészítői. A következő kurzus március 13-án indul, ezek a heti előadások egymásra épülnek, én akkor fogom elkezdeni. Ha van kedved, mehetünk együtt? Illetve ezen az oldalon megtalálod még a Mona Lisa csoportrelaxációt, ami állítólag fantasztikus, majd azt is kipróbálhatnánk valamikor így március környékén.
No rohanok,
Üdv,
Ildi

http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/F ... d3f2e70331

Kép
lidikoka

Annee szurkolok nagyon!minden rendben lesz.várjuk a beszámolót.

Bridzsi

Kép
esztora

Halihó, jó sok termelés volt megint.

Mary, Brigi, Molkata, és Mindenki: köszi a drukkot 4-es lett a vizsgálm!!! Nagy a boldogság!

Nenoke: majd remélem kiderül, hogy hova tartozik a bácsi, holnap küldöm be a kárbejelentőt. Kiváncsi vagyok az UH-ra, feltétlenül írd meg, hogy mi volt, meg hogy fiú vagy lány! De izgi!

Jovika: ne tedd ezt velem, se szülésznő, se orvos... maradjunk az egy nap különbségnél? :lol: EGyébként a Jánosban hogy van a szülésfelkészítő? Az orvos javasolja majd? VAgy nekem kell érdeklődni? Vagy a szülésznő mondja? Én azt beszéltem Annamáriával, hogy a 36. héten hívjam. A barátnőm is a Jánosban szül (dr. Kasza? , Katika a szülésznő) április elején, Ő már a szülésznővel körbejárt mindent, meg csoportfoglalkozásra is megy. Neki az orvos javasolta.
Rajkai Árvácska.... szerintem olyan szép....

Babdorka: ne legyél depis, nézz meg egy jó filmet, bőgd ki magad, aztán feküdj le aludni. Nekem mindig bejön. Küldök egy jókedv buborékot. (Buborék :-)

Bori: de szép a pocakod... te sem híztál sokat, olyan arányos!

Molkata: pocak nekem is feszül, ma mondtam is az orvosnak, hogy nem lehet-e hogy a kötőszöveteim erősek és azt érzem, de semmit se mondott. Biztos gondolta, ja,ja idióta vagy! Mindegy. Magnéziumot szedek napi 3x2, mégis feszülget... Ez van... Biztos a kötőszövet :twisted:

Lynia: nekem is fáj a derekam, de az mondják a pihenéstől, meg attól hogy már kényelmetlen az alvás.... forgolódom én is éjszaka, mint egy pörgettyű..

Voltam ma dokinál, minden rendben. A súlyom még mindig -2 kg, nem híztam semmit, az orvos azt mondta, hogy ez nagyon jó!?
UH:olyan jó volt végre látni a kisbabámat, annyira aranyos volt! Képzeljétek a pocakomban törökülésben feküdt (mint egy kis Buddha) gondolta hát ha mán a hülye anyámmal ennyi minden történt a héten, legalább én relaxálok, meg meditálok egy kicsit. Hippijájé újjászületés!
Egyébként úgy néz ki, hogy kisfiú....

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok, itt vagyok, és minden ok. De teljesen kiakadtam a dokira. MOndjuk láttam, hogy beteg és fáradt, de könyörgöm, azért kicis tjobban odafigyelhetne. Először is nem tudom, mekkora a baba. Az elején megmérte, de annyira nem arra figyeltem, hogy nem láttam, mekkora. És csak utána kapcsolta be a videót, akkor meg ugye arra figyeltem, hogy dobogjon a kis szíve, meg minden rendben legyen. És nem is írta rá a leletre. Csak hazafelé jövet jutott eszembe, hogy végül is mekkora lehet.
Aztán mondta, hogy akkro februárban találkozunk. MOndom, nem is lesz addig több vizsgálat? (persze próbáltam rra célozni, hogy most kéne AFP-re mennem). Nem, nem, most nem lesz. MOndom, ja, azt hittem, mostanában lesz cukorterhelés, meg AFP. Nem, nem, AFP a 16. héten van. MOndom, igen, és én be is töltöttem. Ja, bocsi, akkor tényleg. És írt beutalót, és beszéljem meg a védőnővel. Most ez egyáltalán nem értem. Mit fog a védőnő csinálni? Leveszi a vért? De mikor? Hétfőn és kedden rendel, akkor meg már betöltött 17. hét leszek. Vagy akkor is lehet? De az is lehet, hogy elküld a körzetihze vagy az sztk-ban, vagy kórházba. Jaj, de gyűlölöm ezt!
És aztán megkérdeztem, hogy ha feszül a hasam, meg fáj, akkor magneB6, vagy mit tegyek? Azt modnta, Tokaji. MOndom, mi??!! Hát az alkohol van a legjobb hatással, és a legkevesebb mellékhatással. De mondom, ha bent vagyok a cégnél, akkor nem tudok inni. Erre csak nevetett.

Kép
nenoke

Ja, nem mutatta meg magát a kis HUncut. :cry: Úgyhogy Dorka, maradhat sárga a sor.

Kép
nenoke

Jaj, Nenoke, de jó gratulálok a jó eredményekhez! Én lehagytam a beszámolómból, hogy nekem se mondta meg, hogy hány cm, meg semmit, még UH felvételt se adott.... Én is idegbeteg voltam, és nekem is febr. 28-án kell mennem, AFP-re meg holnap! Nem értem, akkor pont a 16. héten? Holnap töltöm be a 16. hetet!
Szerintem már annyira tele van a fejük, hogy azt se tudják, hogy kivel, mi van.... Szerintem a héten csináltasd meg a vérvételt.

Andrea
Kép
kindernay

Andrea! Örülök a jó eredménynek. Nekem pont a 16. héten kellett mennem. èn is épp akkor töltöttem be.
Sajnálom, hogy feszül a hasad, de legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül...

Nenoke! Sztem, ha csak úgy bemész, akkor is leveszik a vért. Azért hívd fel a védöönööt.

Annee! Jó, hogy már holnap tudsz menni. Biztos megnyugtatnak! Aztán hozzál képet is. :P
molkata

Lányok, nagyon köszönöm a vígasztalásokat. Mire hazaértem, nem kívántam a fehércsokit sem. Filmnek ma megnézem a Született Feleségeket, hátha kikapcsolok.

Zsani! Pont ugyanígy érzek én is! Nagyon lányt szeretnék!!! Persze, amikor ezt kimondtam, akkor az anyósom is, Apu is rögtön ellentáborrá szövődtek, és közölték, hogy márpedig az biztos fiú lesz. Nem esett jól. De reménykedem. Talán pénteken kiderül. Bár nem fogom 100%-nak venni, ha lányt mondanak, mert abból még bármi lehet, de örülni fogok, hogy akkor még van esély, hogy lány legyen. Ha közlik, hogy fiú, akkor azt 90%-ra elhiszem. Még fogalmam sincs, mit fogok érezni, nem készültem fel rá.
Zsani, beszínezzem a sorodat kékre, vagy hagyjuk még sárgán?

ok, nenoke, a Tiedet hagyom még sárgán. Fura egy hozzáállása van a dokidnak!

kindernay, köszi a buborékot, jól esett

Olyan jó, hogy vagytok nekem!

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka ha jobban érzed majd magad lecseréled a vonalzómat a táblán.valamiért az megállt két napja.

Bridzsi

Kép
esztora

nenoke, ez még rosszabb, mint az én felesleges 25 percem... az én dokim legalább értelmesen beszél, és válaszol. de ő olyan, mintha nem igazán törődne veled. mindig ilyen?
Picur biztosan azért nem mutatta meg magát, nehogy a dokidnak sikerélménye legyen :D
Vendég

Andrea, Nenoke!
De jó nektek, hogy voltatok láthatáson!! Mi szombaton megyünk! Én mindig cincálom magammal a férjemet, hogy legyen valaki aki megkérdezi a dolgokat a dokitól, amíg én Maszatkában gyönyörködök az uh alatt.

Csajok
Én pénteken töltöm be a 16. hetet, de csak jöv hét szerdán megyek Afp-s vérvételre! Nekem azt mondta a nyanya, hogy inkább betöltött 16. hét legyen, nem baj a pár nap csuszás!

KépKép

KépKép
szivvi

Bori, tényleg 16 éves angyalkának nézel ki, vicces lehetsz, amikor dühöngesz, ahogy elmesélted. :lol:
Nem, sosem ilyen szokott lenni. Szerintem biztos azért, mert beteg volt és fáradt, de persze ez nem mentség.
A védőnők egyáltalán vesznek vért? Meg az enyémnek hétfőn és kedden van rendelése, most akkor holnap menjek el egy másikhoz? :?

Kép
nenoke

Szivvi az én dokim ragaszkodik a betöltött 16.héthez.
védőnő banya kérdezte hogy miért olyan későn?ezt imádom amikor ahány ember annyi féle te pedig magyarázkodjál.

Bridzsi

Kép
esztora

Fú én a dokimmal nem is beszéltem erről, csak a védőnyanyával. De lehet majd szombaton rákérdezek erre is.

KépKép

KépKép
szivvi

Még adalék az AFP-hez: most hallottam, hogy eddig az összes vért elvitték a Schöpf-Méreibe. Most meg ugye meg akarják szüntetni a Schópf-Méreit. És a dokik is meg vannak zavarodva, hogy most akkor mi lesz.
Egy egészségpolitikus azt nyilatkozta, a legjobb lenne, ha most fél évig nem lenne az ember beteg, mert addigra alakul ki az új rendszer, és most mindenhol csak összevisszaság van. A legjobb időt választottuk, Lányok. :wink:

Kép
nenoke

Tényleg kijön a védőnő háztűznézőbe??

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok én új belépő vagyok.Nekem ma jött meg az AFP eredményem.Ti hallottatok olyat,hogy az eredményből lehet következtetni a baba nemére?Még egy kérdés nekem kezdetektől fáj a hasam a mai napon is például, eléggé aggasztó nem tudom van-e köztetek ilyen?
pillangó7

Nálunk mindig van bent valaki, mert ugyanabban a helyiségben oldják meg többen a fogadást, és ha nem is szívesen, de segítenek általános kérdések megoldásában. Egy telefont megér.
Vendég

az enyém állitólag jönni fog ettől roppant boldog vagyok.
ki a te vnőd?

Bridzsi

Kép
esztora

Legutóbbi hozzászólásom nenoke védőnős kérdésére vontakozott, csak eltelt közben egy kis idő...
Vendég

Lidikóka,Blur! Engem se hagyjatok ki! Szóljatok,ha mentek és nem zavarok :oops:
Uhosok nekem még 3hetem van! És Nenőke neked azt mondta febr. 28. az csak egy hónap,de én jan.9én voltam és febr. 19én megyek legközelebb!
pocakosok: Csinik vagytok! Ma a drága nővérem is észrevette az enyémet!
Na aludjunk jól! Forgolódásmentes éjszakát kívánok nektek! :lol:
Vendég

Esztora
Én tképpen Pákozdon lakok, itt van egy idősebb nő, heti egyszer "rendel" másfél órát, gondolod mennyien vannak..Amúgy nem bunkózik, de nem is szószátyár. A barátnőm az ő védőnőjétől tök sok tájékoztató füzetet kapott, régi babás újságokat.
Úgyhogy én semmit sem tudok, hogy hogy van ez a szülésfelkészítő, stb.

KépKép

KépKép
szivvi

Orsi, de AFP-re sem mész addig? :wink:

PIllangó, üdv! Nem hallottam róla, hogy AFP utalna a baba nemére, szerintem ez elég furcsa lenne. A hasfájása a magnéziumot mondják az orvosok, kivéve az enyémet, aki ma alkoholt ajánlott. :roll:

Esztora, sajnos az én utónévkönyvemben a név sincs benne, nemhogy a névnap, úgyhogy nem tudok segíteni. :cry:

Kép
nenoke

A vörösborról hallottam én is nem tudom arra gondolt-e a dokid.Én nem nagyon merem kipróbálni.Vagy is a múltkor megittam 1dl vörösbort és iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt.
pillangó7

Üdv Pillangó! Szinte, mindannyiunknak fájogat a hasa, amikor. Azért kérdezd meg a dokid. Afp-s eredményrööl én sem hallottam, hogy utalna a baba nemére, de állítólag a tarkóredöö igen. Az alacsonyabb kisfiú, a magasabb kislány, de ez csak egy félszeg statisztika.... :?

Dorka! Örülök, hogy jobban vagy!!!

Nenoke! Te mindenkiben szépet és jót látsz. Aranyos vagy.
molkata

amikor=amikor nöö
molkata

Még egy jel, hogy fiú a szentem..Nekünk 1,4 volt a nyakiredő

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok és Babák jó éjszakát!

KépKép

KépKép
szivvi

Na sziasztok, Szia Pillangó!

Nekem 1 mm volt a nyaki rendőm, és a doki szerint kisfiú lesz....

Mi van ha ikrek? Az ismerősömnek ikrei lettek 1 fiú, 1 lány, és 2,2 lett az eredménye, a barátnőmnek meg 2 mm és fiú... Nemtom.

Pillangó én hasfájós vagyok, MgB6 napi 3x2, ha olyan érzés mintha valaki húzná (nyúzná :lol: ) a hasadon a bőrt, illetve nekem néha szúrogat (még volt hormonhatás) is, + feszülget.
Holnap reggel János K. AFP, pénteken meg már megvan az eredmény (AFP is) az Istenhegyin! Ez gyors lesz! Legalább nem kell izgulnom.

Ti milyen időközönként mentek a védőnőhöz? Én még csak 1x voltam az elején, azt mondta majd menjek. De mikor ? :roll:
Na sziasztok, jó éjt.

Andrea
Kép
kindernay

Hali!

Őrület, h 11 után tudok csak olvasgatni :(

Ma elvittem a körzetimhez (belgyógyász is) az 1. vérvétel eredményét, azt mondta, h nagyon vérszegény vagyok. Felírta a Ferrograd Folic nevű bogyót, ami vas- és folsavpótlásra jó. Vérnyomás, szív rendben. EKG is, csak azoknak a bigyóknak , amiket rám aggattak, meglátszik a helye. A mellem alatt mintha 3 kiszívás lenne :oops:
Azt mondta a doki, h ezt a vasas bigyót szedhetem az Elevittel együtt.

15+3 vagyok (majd lesz vonalzóm is egyszer), és talán már 1kg-ot híztam. A hasam rendesen gömbölyödik, már észreveszik, pedig nem járok szűk cuccokban. Az osztályomnak tegnap mondtam el, azt mondták, már tudták és amúgyis látszik :lol:

Én semmilyen panaszról nem tok beszámolni (szerencsére), dolgozom ugyanúgy, mint eddig, csak már a lépcsőzés megy nehezebben. :?
Ki dolgozik még?

No, páá!

Sziasztok, Üdv Pillangó!

Annee, nagyon remélem, hogy a mai vizsgálaton megnyugtató eredménnyel fog majd szolgálni az orvos! Egyébként meg pihenj sokat, remélem férjed tud segígeni abban, hogy minél kevesebbet kelljen fent lenned, ha tényleg ennyire fáj a hasad!!! :cry:

Dorka! Remélem jót tett a film, a pihenés, s ma már sokkal szebben látod a világot!!
Nekem is szokott sajna ilyen napom lenni, általában attól, hogy nagyon egyedül érzem magam :(

Emi és Bori, nagyon szépek a pocakképek! :D Bori, Rólad aztán igazán nem lehet elmondani, hogy 27éves vagy! Tényleg nehéz elképzelni, ahogy üvöltözöl :lol:

lidikoka, ez a fekete Audi nem semmi, hogy majdnem elütnek, a ZEBRÁN, s még nekik áll feljebb utána!!! wááá :evil:

Baba, szorítok Neked a mai vizsgálathoz!!

Andrea, Nenoke, gratula a jó eredményekhez!!! Nenoke, az orvosod tényleg elég lüke!!
Még jó, hogy van annyi eszed, hogy nem iszol alkoholt... Nemtom mit tenne, ha a viccelődését vki elhinné, s szépen leinná magát...

Amúgy mikor anyukám a több mint négy kilós öcsémet szülte, s persze majd megszakadt a fájdalomtól Napoleon konyakot itatott vele az orvos!! :lol:
Egy kis Tokaji aszut én is eliszogatnék... ám most pár évig erről le lehet mondani...

S Lányok, nagyon köszönöm a válaszokat, véleményeket!
Persze még semmi sincs eldöntve, a hónap végén megyünk anyukáékhoz, akkor megemlítem neki, s majd jól utánaolvasok én is ez pontosan hogy történik. Én is kicsit tartottam tőle, hogy mi van ha, de férjem szerint egy ilyen hely sokkal jobb, mint a kórház. Nemtom, még tényleg utána kell járnom... Mégegyszer köszi :!: :D
Vendég

Most megmértem magam, én 2kilót híztam eddig. Itt nagyon komolyan veszik a testsúlyt, ha vki plusz 10kg fölé merészkedik nagyon mérgesek lesznek...
Ám nehéz nem hízni, hogy eddig nap mint nap rohangáltam a munkahelyen, bicajjal járkáltam, most meg egész nap itthon ülök.
Mindegy, jövő héten ha megyek orvoshoz megkérdezem lehet-e tornára járni, s ha igen hova... Mert nagyon el leszek így gyengülve mire megszületik kisbabánk :lol:
Vendég

Ná, akkor tényleg gyorsan meglesz az eredményed! Remélem a vastabletta szedésével jobb lesz a vérképed is!
Nekem még csak akkor látszik a hasam, ha szűk ruha van rajtam, szerintem pólóban, pulcsiban senki sem venné még észre.
Jó érzés lehet, mikor észreveszik, hogy gömbölyödik ott valami :D
Bori, igenis erőszakold ki Magadnak az ülőhelyet!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Dorka, azért ha tartóssan fennmaradna ez az állapot (mondjuk 3 hétig, vagy tovább) azért érdemes elgondolkodni, hogy szakemberhez fordulj. LEgfeljebb megállapítja, hogy "csak" gyereket vársz, az is épp elég zűrzavart okoz az emberben.

Csak ha lehet, elsőre ne pszichiáterhez... inkább pszichológushoz. A pszichiáterek ugyanis haljamosak egyből gyógyszerhez nyúlni. :?

De az igazi depresziónak azért súlyosabb tünetei vannak (tartós lehangoltság, öngyilkossági gondolatok, fogyás/hirtelen hízás, örömtelenség, gátoltság/irritáltság, gondolkodási, figyelmi problémák, állandó fáradtság, alvásproblémák... stb).
Igaz, ezek egy része a terhesség alatt is lehet... Meg ez a hormonális zűrzavar is előhozhatja a lehangoltságot... De azért nem olyan gyakori az "igazi" depr.

Banális, de még az is segít, ha az ember kiáll egy kicsit a napra arcot napoztatni. Most épp süt is, bár még gyenge.

KépKépKépKépKép
uxi

Esztora, persze, lecserélem, melyiket rakjam be a táblázatba?

Lányok, a Mg nem a haskeményedésre van? Én úgy tudom, hogy a hasfájás normális, mivel növkeszik a has, nyúlnak a szalagok, de a keményedés és a fájdalom az más.

Uxi, köszi. Tegnap nagyon magam alatt voltam. A tünetek közül több is igaz volt. Ma sem vagyok sokkal jobb hangulatban, de azért egy kicsit jobb. Szakemberen már én is gondolkodtam, de még nem határoztam el magam. Nincs tapasztalatom, nem tudom, tudna-e segíteni.

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka a rózsaszín hangyásat szeretném .
ha továbbra is rosszul érzed magad irány a doki,Kismama magazin szerint nincs túl jó hatással a babára.
állitólag a www.orvostkeresek.hu ról idéztek egy rövid cikket.
januári szám 16. oldal.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora, kicseréltem a vonalzót. Kösz a tippet, még utánanézek / olvasok, legalábbis megpróbálom magam rávenni.

Kicsit amiatt is meg vagyok ijedve, mert eddig éreztem a mocorgást odabent, még ha nem is erőtljesen, meg egyértelműen, azért ráfogtam, hogy az már az. Viszont hétfő óta azt sem érzem, és fogalmam sincs, mi történhet odabent. Talán holnap kiderül. Drukkoljatok, kérlek!

Pillangó üdv köztünk! Táblázatba szeretnél bekerülni?

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt!

Nenőke igaz, AFP-re elküldött,de azt is még januárban!

Nekem is csodás estém volt tegnap. Kiakadtam,hogy a férjem megint fáradtan jön haza,aztán csak úgy bőgtem,hogy én kicsi vagyok és mi lesz velünk! Hogy fogom én megírni a szakdogámat,ha nem csinálom sose,meg mi lesz ha kibújik a baba,meg miből fogunk élni! Minden kijött belőlem egyszerre,persze voltak hulámok,amikor én is röhögtem magamon,hogy nem vagyok normális,de alapvetően rossz volt így lefeküdni! Ja a fő "rossz",amivel kezdődött az egész,hogy jövőhétre elmegy továbbképzésre a céggel Hévízre és csak szombat este jön. És hogy fog nekem hiányozni!
:cry: Jó de ma már süt a nap és összekapom magam és írom azt a szart! De nincs kedvem hozzá!
No jók legyetek,majd igyekszem jönni...
puszi
Vendég

Ja, írtátok többen, hogy menjek ki a napra, meg sétálni, meg kényeztessem el magam. De az a rossz, hogy dolgozni kell. Minden napom ugyanolyan. Reggel alig birok magamhoz térni, jövök be, ülök az iróasztal mögött délután fél 5-ig, aztán megyek haza fáradtan, elvégezni a házimunkát, és nem marad időm magamra. Így igen nehéz felvidulni...

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka nem tudod kiiratni magad?nem kell végleg csak mondjuk egy hétre hogy tényleg csak magatokkal foglalkozz?terhesség alatt nem is különösebb indok hogy kiirjanak.nekem a dokim alhasi fájdalmat irt indoknak ami persze nem igaz.
sokszor én sem érzem napokig a lurkót aztán meg bejelez hogy itt vagyok ám.drukkolunk!
Orsi ilyen napjaim nekem is vannak.múlthéten folyton bőgtem mindenen.csúcs az volt hogy R. mondta hogy megy a munkatársaival focizni meg hivták szaunázni is.nekem ebből annyi jött lett hogy prima ide se mehetek....pedig örülnöm kéne mert 2 hónapja van itt ennél a cégnél és nagyon jól érzi magát.

Bridzsi

Kép
esztora

Hellóbelló Mindenkinek! Kreatívan megoldottam az AFP-eredményt, elmentem az SZTK-ba, először a laborban álltam sorba, onnan átirányítottak a terhesrendelésre, ahol szó nélkül levették a vért. És modnták, hoyg két hét múlva mehetek érte. Meg a hepatitiszért is. Kérdeztem, hoyg miért, azt nem a védőnőhöz küldik? Nem, már nem. Úgy érzem, tényleg teljes a káosz az egészségügyben.

Dorka, én még egyáltlaán nem érzek semmit. Lehet, hogy amit korábban éreztél, csak bélmozgás volt, és most abbamaradt, nem?

Ami az alkoholt illeti, szerintem nem arra gondolt a dokim, hoyg igyam le magam, hanem arra, hoyg egy-egy pohárkától is ellazul az ember, és azt modnta, ennek van a legkevesebb melléklhatása bármiféle egyéb szerrel szemben. Szerintem egy pohár vörösbor sem árt, én pl. annyit szoktam vendégségben inni, nyilván nem mindennap, de ilyenek miatt azért nem kell lelkiismeretfurdalásnak lenni. :lol:

Kép
nenoke

Babdorka
Az a nagyon fontos, hogy megkülönböztessünk 2 dolgot: a fél órás sírásos - hisztis normál kismama hangulatingadozást a hetekig tartó levertséggel, cselekvésképtelenséggel járó depressziótól. Ha rosszul érzed magad, de 1 nap múlva tudsz ezen nevetni, és minden ismét rózsaszín, akkor semmi gond nincs. Ha nagyon sokáig ilyen xarul vagy (mondjuk 2 hét egyfolytában), akkor viszont ne legyints, arra nem lehet gyógyír egy tábla csoki, akkor keress fel szakembert, mert hónapokig nem lehetsz így, az neked sem jó, meg a babának sem!

Zsanett, Szivvi
Én pl fiúra számítok, és lányon lepődnék meg. De amióta felmerült a nyakiredő-témánál a Down, már komolyan gondolom azt a közhelyet, hogy édesmindegy milyen nemű, csak egészséges legyen! Sok nő érzi úgy, hogy csak egy azonos neművel tud mit kezdeni, vígasztaljon, hogy lesz egy pasi, aki életed végéig imádni fog :D

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: