A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok Csajszik!

Nemsokára bent lesz otthon is a net, sajna most a munkahelyről klampírozok sietve és általában inkognitóban, nehogy valaki észrevegye. Vonalzót majd csinálok otthonról, akkkor már többet tudok írni, így csak kapkodva és sietve leskelődök a topicban. :lol:

Rennie?? Az most minek számít?? Lehet szedni??? Dokibá azt mondta felejtsek el bármit is bevenni ami nem természetes eredetű...... Egész hétvégén úgy fájt a fejem bár könnyeztem, de nem vehettem be semmit....

Jajj mennem kell
Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Mona

A táppénz és a gyed megállapításának alapja a 4 lezárt negyedév.
tehát a tavalyi fizudat fogják figyelembe venni.
az idei év akkor se számítana, ha nem lennél táppénzen.

Szamo

ha táppénzen vagy, érdemes az összes szabadságot kivenni előtte, az ui. jár mindenképpen, s ha rögtön táppénzzel kezdesz, akkor már csak akkor lesz lehetőséged kivenni a szabit, ha visszamész dolgozni.

Bogesz,

szuper ez a kép, én nem gondoltam, hogy akár ennyit is lehet már a 13. héten látni.

Bee

voltam ma a védőnőnél, azt mondta, hogy ő ad majd nekem beutalót, amivel mehetek itt, Oh-n a laborba, ők leveszik a vért, én visszaviszem a védőnőnek, s ők elküldik majd Gyulára. Ez jó, mi? Át se kell mennem. aztán a lakcímemre küldik majd az eredményt.

Csajok,

van már valakinek pocakja? Olyan jó lenne már poci képeket is nézegetni.
én tennék fel szívesen, de még most nincs mit.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Nyuszifül, a Rennie-t direkt ajánlják kismamáknak is, sokszor reklámozzák kismamaújságokban.

Fejfájásra esetleg próbálj sétálni egy kicsit, vagy jól kiszellőztetni a szobát.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi

most látom, Te is könyvelő vagy :D
meg gondolom tb-s is.

Kép
zsuzsi73

Nem tb-s csak ami rám ragadt belőle. :D

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi,

igazad van, rémes, amikor már nem tudsz mit csinálni a gyomorégéssel. A baj csak az, hogy terhesség alatt az ember nem tudja, mihez tartsa magát, mert az egyik helyen azt olvasni, hogy ne vegyünk be semmit, a másik helyen azt, hogy ezt vagy azt be lehet szedni, a harmadik helyen épp azokat tiltják, szóval én speciel már nem tudom, mit gondoljak. Meg amúgy is gyógyszerellenes vagyok. Persze tudom, hogy van, amikor elkerülhetetlen, és akkor tényleg be kell venni, csak az a baj, hogy, mint látjuk, az sem mindenkin segít.

Zsuzsi,

nekem sincs még pocakom, bár néha olyan "kellemesen" sikerül felfúvódnom, hogy az már majdnem annak látszik. :wink:

italoman

Sziasztok Kismamák!

Külön üdvözlet Cilinek, érezd jól magad a csapatban.

Italoman, Zsuzsi73, Mona, Dudu: küldtem nektek privit.

Ma nagyon elfáradtam a munkahelyemen, ráadásul a kisfiam táskája olyan nehéz volt, alig bírtam hazáig cipelni, ráadásul előtte még boltban is voltam. Azt hittem sosem érünk haza. Olyan jót fogok aludni, mint még soha. Csak az a baj, hogy reggel ismét korán kel felkelni. :(

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Már voltam is az Iwiwen, akinek megígértem bejelöltem. Amúgy nagyon helyesek vagytok, nekem sajnos csak 1 képem van fent, az is 2005-ös, de majd ha ráérek, akkor még teszek fel.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok! Én is rajta vagyok az iwiw-en. Légyszi írjatok privit, hogy megkereshesselek titeket!

Én még csak egyszer voltam védőnőnél és azt mondta, hogy havonta kell mennem hozzá. A kerületi terhesgondozáson kaptam beutalót mindenhova, de még vérvételre mennem kell.Ja meg fogászatra, oda azonban majd a sajátomhoz fogok elmenni.
A választott nőgyógyászomhoz pedig csak kb 2hét múlva fogok először menni. Apfre pedig febr.23-ára kaptam időpontot.

Nekem is állandó émelygésem van, a rókakóma pedig eddig csak egyszer látogatott el hozzám. Remélem így túl a 12.héten hamarosan elmúlik.
Tudtok valamhol Bp-en olyan kismamaboltot, ahol aránylag normális áron lehet ruhákat vásárolni?

Ti már bejelntettétek a munkahelyeteken, hogy babát vártok? Meddig fogtok dolgozni?
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Üdv Szamo, örülök, hogy csatlakoztál!

Bogesz, nagyon aranyos a kép, hihetetetlen, hogy már ekkora!

Én már nagyon gondolkozom, hogy bejelentsem-e már a munkahelyen. A 12 hetes uh-ig tűztem ki a hír bejelentését. Ti hogy gondoljátok?

Kép
nap12

nap12!

Én épp ma jelentettem be. én is úgy gondoltam, hogy várok a 12.heti vizsgálatokig.Ja és rögtön közöltem, hogy max. április végéig szeretnék dolgozni, mert nálunk a könyvelőirodában a május egy kicsit gáz. Hát ez nem igazán tettszett a főnöknőmnek, de engem igazán nem érdekel, hogy ő mit is gondol.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Szia Szamo, üdv köztünk!

Bogesz
Nagyon szuper a kép, hihetetlen, akkor az én picurjaim is így nézhetnek ki? De jó, de szuper. Méreteit írd meg! Köszi

Én a 12. heti sima ultrahangon még "ufósnak" láttam őket, de nagyon jó, nem csodálom, hogy a fellegekben jársz. Én is szeretném látni őket, lehet, hogy most én is bejelentkezem...

Kép
Kép
times

Szia Nap!

Én is a 12. hét után jelentettem be, amikor a Gergővel kismama voltam, de nálunk pont ellenkezője volt a reakció, mint Krisztinél.
Az én főnökömmel azért folyt a vita, mert nem akartam elmenni táppénzre. Augusztus 31-ig dolgoztam, szept. 15-ig voltam szabin és szept. 15-től táppénzen, a Gergő pedig okt. 9-én született!
Most viszont bepótoltam, már dec. 21. óta táppénzen vagyok, mert jobban jövök ki, mint a GYES-sel, s szerencsére már a főnök is megenyhült, s engedte a táppénzes állományt.

Kép
Kép
times

Lányok!

Én ma este bugyorgásokat érzek a pocimban! Már kétszer vacsiztam is, hogy hátha csak éhségtől van, de nem!!! Kitartóan bugyog! Nem olyan mint a korgás, hanem más, olyan furi! :D

Nektek volt már ilyen? Most is!!!!! :lol:

Kép
nap12

Krisztike, az elfogadható ruhabolt engem is érdekelne, mert eddig még csak borsos árakon láttam bármit is. Azt hallottam a napokban, hogy a Bakáts téren, a Schöpf-Merei mellett van olyan bolt, ahol olcsó (talán használt? nem emlékszem) kismamaruhák kaphatók. A jövő héten úgyis megyek UH-ra, majd akkor terepszemlét tartok. Addig meg csak kibírom szoknyákkal és kigombolt nadrágokkal. :wink:
Ti hogy álltok ezzel a témával?

italoman

Sziasztok Kismamik!

Üdv. az újaknak!

Jaj, a tegnapi napom katasztrófa volt! :cry: Kezdve azzal, hogy reggeli közben Bazsókám elkezdett köhögni és a kakaót kihányta a konyha közepére. Az én hányingeremnek se kellett más... csatlakoztam! Alig tudtunk elindulni a suliba, olyan rosszul voltam. Aztán ez egész nap folytatódott annyira, hogy a bőgés kerülgetett. :cry: A hab a tortán az volt, amikor suli után Tomi alig evett az ebédből, közölte, hogy neki ez nem kell. Ekkor elbőgtem magam! Hányingerrel küszködve trappoltam délelőtt a konyhában, hogy legyen ebéd, erre nem eszik! Biztos a hormonok miatt reagáltam ilyen érzékenyen, mert már megszokhattam volna, hogy nagyon rossz étvágyú gyerek. De most olyan rosszulesett! Este már a sok rókától olyan gyengének éreztem magam, alig vártam, hogy lefeküdjek!

Lányok, nekem reggel óta nagyon fáj a hasam. Ez a 3. elmaradt vérzés ideje, hét végén lenne esedékes. Valószínűleg csak ezt érzem. Úgy rémlik, múlt hónapban is volt ilyen. Nektek is jobban szokott fájni ilyenkor?

Látom, hogy van köztünk pár könyveléssel foglalkozó, tb ügyekben jártas kismami. Tudnátok nekem segíteni? ( még nem jutottam oda, hogy utánajárjak... :oops: ) Nekem május végéig jár a gyes, de többen tanácsolták, hogy írassam ki magam táppénzre, anyagilag jobban járok. Ilyen esetben miből számítják a táppénzt?
2003 októbertől B. születéséig táppénzen voltam, aztán gyeden ill. gyesen. A munkaviszonyom nem szűnt meg. A B. születése előtti keresetemből számolnak , vagy ilyenkor más a helyzet?
Előre is köszi a segítséget!

Egyébként én is fent vagyok az iwiwen, ha küldtök privit, jelölgethetünk! :lol:

Szép napot mindenkinek!

bee
bee73

Sziasztok!

Bee, nem akarok hülyeséget írni, úgyhogy valaki erősítsen meg, de a táppénzt szerintem abból a fizudból fogják számolni, amivel annó elmentél GYED-re.
Képzeld tegnapelőtt még én is baromi rosszul voltam, tegnap nem volt semmi émelygés, hányinger és eddig ma is jól vagyok. Sőt tegnap már olyan kaját is ettem amire előző nap ránézni sem tudtam. Úgyhogy van remény. (múlt hét pénteken még úgy mentem dokihoz, hogy imádkoztam el ne rókázzam magam várakozás és vizsgálat közben)

Még a tegnapi gyomorégéshez: én úgy tudom, hogy az utolsó hónapokban azoknak a kismamiknak ég jobban a gyomra, akinek a babája sörénnyel :D fog születni.

Iwiw-re tettem fel új képeket.

Kép
Kép
robcsi03

Jó reggelt Kismamik!!!
Vagyis inkább Szép Jó Napot!! :lol: :lol: :lol:

Bee az én hasam is fáj. Szúrkál, de inkább este érzem. Akkor ha lemegyek vízszintesbe, rögtön érzem a pocakot, feszül, szúrkál, helyezkedik, ráadásul még a gyomorsavam is hupsz feljön.
Veszek Rennie-t, lesz ami lesz.......
Én is szoktam érezni dolgokat a hasamban, lehet hogy csak beképzelem, mert még ugye "törvényesen" nem érezhető semmi, de sokszor én is érzek bugyogást, sőt olyan is volt már, mintha egy buborék lenne bennem, ami tök lassan elindul valamerre, és érzem is hogy halad, aztán meg elmúlik. :) :shock:

LÁnyok ez a vonalzó katasztrófa. Kiválasztottam, beírtam, kérte az e-mail címem is, beírtam, de azóta sem történt semmi. Mit kell most csinálni???? Lassan már csak nakam nem lesz vonalzóm.

Szerintetek busz kirázhatja a Kiscsimbókom, vagy ha már ott van onnan nem jön ki...... Nagyon szörnyű, ma meg végképp az volt, annyira rázott a busz (bokros-busz, ami kocsival 10 perc a busszal 45), hogy amikor leszálltam szúrt mindenem. Nagyon megijedtem..
Remélem nem lesz gáz.

A méhlepény kialakulását, önállósodását jelzi a nagyobb mértékű folyás???? Ez el fog múlni? Valaki? :shock:

Sok-pusz
Rókamentes délelőttöt!! :D :D :D
Nyusz
nyuszifülû

Robcsi, köszi, én is így gondoltam. Ha ez így van, lényegesen jobban járok anyagilag, mint a 25 ezer párszáz forintos gyessel.
A múlt héten már én is kezdtem reménykedni, hogy elérkeztek a rókamentes szép napok. 3-4 egymást követő napon egész jól voltam. Aztán vasárnap óta megint gyötör az egész napos hányinger.
Nem tudom mi okozza a gyomorégést. Nekem Tomival csak a 7. hónaptól kezdődött, Bazsónál már a 2. trimeszter elejétől, most meg a legelejétől. Legjobban éjszaka kínoz. Egyébként mindkét fiam nagy hajjal született, de a barátnőmet a kis kopasz babócával is gyötörte a gyomorégés.

Nyuszifülű!

Több helyen rákérdeztem, nyugodtan lehet Rennie-t szedni. Én is szedem, annyi a savam, hogy sokszor csak azt hányok. Ez egyébként is egy ártalmatlan savkötő, nem árt a babának.
A buszozás biztos nagyon kellemetlen, én alapból nem bírom a buszt, rögtön hányingerem lesz. A rázkódás biztos nem árthat a babónak, ő nagyon jó helyen van.
Figyu, a vonalzókkal nekem is gondom volt, nálam a html kódot nem fogadta el a gép, csak a másikat, végül azzal sikerült.
Én is szoktam "mocorgást" érezni a pocimban, de szerintem csak a belek ficánkolnak. A babót még korai érezni, bár többedik terhességnél ez korábban jelentkezik. Mint a poci növekedése is. Most olvastam, hogy 2.-3. terhességnél hamarabb kezd el nőni a poci. Szerintem ez nálam igaz is, bár amit látok, az inkább háj, amit sajnos a nyáron sikerült növesztenem. :cry:
bee73

Robcsi, bejelöltelek! :lol:
bee73

Csajok a http://www.babafalva.hu-n van egy tb szakértő, (valamilyen Mónika) akinek, ha megírod, hogy mi mennyi, akkor gyorsan, korrektül válaszol rá.

Nekem sajna marad most a GYES, mert azt írta, ha táppénzre mennék, akkor viszont a TGYÁS-om marha kevés lenne. Így meg ha összejön elég jól fogok kapni.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok Lányok!

Ma reggel hozzám is bekopogtatott róka koma, pedig nem nagyon szokott, ez volt a 3. Remélem ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lesz. Ilyenre nem is gondolok, töröl... töröl... rossz gondolatok!

Az én munkahelyemen már tudják a béren kívüli juttatási rendszer miatt derült ki, bár nem kellett volna, de drága főnököm szemfüles volt, berántott magához és rákérdezett. Nem tehettem mást megmondtam, de közöltem vele, hogy még nem akartam elmondani, ez kb. 3 hete volt! :evil:
Végülis utólag jobb is így, de jobb lett volna, ha akkor tudja meg amikor én akarom, február elején akartam megmondani! Aztán persze ő meg híreszteli minden felé, én meg mondtam neki, hogy talán nekem kellene elmondanom, és akkor, és annak amikor és akinek én akarom! Na de most már mindegy, nem is bosszankodom!
Szeretnék addig dolgozni amíg bírom, de szerintem legkésőbb július közepéig, végéig!

A Baross utca 32 szám alatt van egy kismama bolt, tegnap találtam a neten Mamma Mia a neve, bár nem tudom hogy mennyire jók az árak, de úgy olvastam, hogy nagyon nagy a választék, meg vannak akcióik!

A hasam nekem is érdekes dolgokat csinál, folyamatosan fújodok, bár én most még mindent a bélmozgásokra fogok, de ki tudja? :wink:

Ez az émlygés most nem nagyon akar múlni, megyek eszek egy joghurtot, hátha használ!

További szép napot!

Kép
szamo

Vonalzópróba.
Kaptam egy kódot e-mailben. Ezek után mi a teendő??
nyuszifülû

Jó reggelt!

Kedves times a méreteiről csak annyit tudok, hogy 8cm-esnek mérte a gép, írta, hogy fejvégű fekvésben van a baba, hiánytalan végtagok, gyomorbanfolyadék (magyarul, már nyel), de ezen kívül nem volt más a papíron. Ja, meg a nyaki redő 0.9mm. Olyan van még a papíron, hogy G.A. 12w5d, Avg 6.40cm Na ezeknek nem tudom a jelentését.

A Rennie-t kifejezetten ajánlják terhes kismamáknak, sokat segít a sav lekötésében, nyugodtan alakalmazhatják. Az én dokim is nyugodt szívvel ajánlotta.

nap12 én is érzek ilyesmi dolgot, és én is a gyomorkorgásra gondoltam, betoltam valami kis kaját, de ugyanúgy megmaradt, úgyhogy valószínű hasonló dolgokon megyünk keresztül! :)

A munkahelyi bejelnetéssel szerintem mindenki várja meg a 3 hónapot, mert addig még görénykedhet a főnök, ha akar, utánna meg védettek vagyunk! Ezt a cég könyvelője mondta nekem, ugyanis én itt bennt tegnap kérdeztem rá, mielőtt megteszem a nagy vallomást! Sajnos én a legrosszabb fogadtatásra számítok, mert egy megalomániás, öntelt, egoista főnököm van. A munkatársaim biztosan örülni fognak, szerencsére jó a munkahelyi légkör. A könyvelő azt ajánlotta, hogyha rosszul fogadja a főni, azonnal menjek el t.pénzre, nincs értelme, hogy szívja a véremet... :evil:
Irígylem azokat, akiknek lojális, megértő a főnökük!
Szép napot Lányok!
h.bogesz

Sziasztok Kismamik!

Bogesz! Nekem a védőnénim mondta, hogy amennyiben már van kiskönyvem, onnantól kezdve védve van a kismama. Három hónap előtt is.

Lányok hogy kell ezt a vonalzót megcsinálni??? Melyik kódot kell hova beilleszteni??? :shock: :shock: :shock:
nyuszifülû

nyuszifülü, a profilodba az aláírásodhoz illeszt be, azt a kódot, ami neked be van kapcsolva, HTML, vagy BBCode. :wink:

Kép
mona76

proba
nyuszifülû

Hurrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a segítséget Mona!!!!!!!!!!!!

Pusz :lol:
nyuszifülû

Én már nemtudom kivel jelöltük be egymást az iwiw-en, akivel nem, megírnátok priviben a neveteket :?: Köszi :!:

Könyvelők, de jó hogy vagytok, tudnátok segíteni :?: Nem rólam van szó, csak segítek érdeklödni. Szóval az a kérdésem, hogy a levelezős suli díjját visszalehet-e igényelni :?: Az első félévről van szó, mert aztán novemberben a csaj ott hagyta a sulit. És, ha igen, elég-e hozzá a készpénzes számla, és ezt az iskola köteles-e útólag is kiállítani. Köszönöm.

Kép
mona76

nyuszifülü, ügyi vagy
Kép

Kép
mona76

Mona, amennyiben a csaj egész félévre kipengette a tandíjat a suli köteles neki kiállítani 1 igazolást, hogy ennyi és ennyi pénzt fizetett ki. Mondjuk nálunk ezt az igazolást kérni kellett, önként nem adták :shock:

Bogesz, Nyuszifülnek igaza van, attól a pillanattól, hogy orvosi papírod van róla, hogy terhes vagy védett vagy, nem csinálhat veled semmit egészen a GYES lejártáig.

Nyuszifül, jó lett a vonalzód :D

Kép
Kép
robcsi03

:oops: :oops: Köszi!!!! :oops: :oops:
Megszenvedtem vele. :shock: Aztán csak rájöttem hogy nincs URL-em.

Belgyógyvizsga akármikor lehet ugye? Jól tudom?
Melóhelyen én majd csak jövő hét pénteken jelentem be, addig nem akarok elkéreckedni ide-oda. Nem is tudom mennyire fogják a fejem leszedni. Örülök mindennek ami velem történt, csak nem várom a fogadtatást, ami biztos negatív lesz. ......:(:( Nincs itt valami jó kollektíva....sajnos.... :cry:
Jajj csak már mehetnék innen...........

Pusz
Nyusz

Ui: csajok a folyásos dologrol nem írtok? Most akkor rinyáljak vagy ne rinyáljak???? MIndenki tök száraz? Nincs valakinek valami jó kis infója erről az időszakról úgy konkrétan? :shock: :shock: :shock:
nyuszifülû

Kép

Kép
mona76

robcsi köszönöm szépen!
És ezt visszalehet igényelni adóvisszatérítéskor?
nyuszifül, nekem is van folyásom, mindennap, a babó előtt nem volt. De itt már többen írták, hogy nekik is van.
Ne is foglalkozz vele mit szólnak a meló helyen. Mondjuk én könnyen beszélek, mert nekem örültek hogy bejelentettem, mert tudták, hogy már régóta vártuk. Bár annak nem örültek, hogy már el is jöttem. Pityeregtem is az útolsó napon Kép

Kép
mona76

Nyuszifül, ha bejelentetted törvényi jogod amennyiben dolgozol a munkáltatónak elengednie a kötelező vizsgálatokra.
Ne rinyálj :D mindenkinek van ilyenkor folyása ez is a drága jó hormonoknak köszönhető :D

Mona, nem az egészet a 30%-át a befizetett összegnek.
Táblához az adatok: 2006. november, Komárom, 2007. 08. 10., 29 év, 2. baba.

Most nézem milyen sokan vagyunk a táblában és közülük egy csomóan nem jelentkeznek. Vagy legalábbis mióta visszatértem nem jelentkeztek.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!! Jó régen jelentkeztem, de megvagyunk :)

Folyásról: teljesen természetes,hogy terhesség alatt több a folyás. amíg nem sárgás, zöldes, túrós, és nem csíp- ég, vagy ilyesmi, akkor nincs gond. (mert ugye könnyebben összesezdünk mindenféle bacit, gombát :? )

Voltunk 12 hetes UHn, ami már 13 hetes volt :) 6,8 cm-es, nyaki redő 2,4. Úgyhogy minden oksa. (remélem). tegnap voltam Gyulán a kromoszóma vizsgálaton. sajna a pesti doki beutalója nem volt jó :) ...de lecsapoltak, utána meg átloholtam kérni egyet a szülészetről. rendesek voltak, adtak. 16. héten megyek vissza. nem kellett várni, nem volt senki sem.

ja, a GYES. én sem tudom,hogy van ez :? én tavaly májusban kerültem új munkahelyre, előtte PhD ösztöndíjon voltam. Akkor most majd hogy számolják ki?? hiszen az ösztöndíj adó- és minden más mentes....remélem nem fogok így rosszul járni. mert a fizum alapján jól kapnék, de ha az ösztöndíj is benne lesz :? :shock:

Az ultrahang élmény volt, babóca mocorgott,mint egy sajtkukac, emelgette a kezét, a végén meg megunta,hogy bökdösik, így a lábával elkezdett rugkapálózni :)

A Renniet szedtem. jó volt. nekem nagyon égett 2-3 hétig a gyomrom. de sajna csak kb. 5-10 percig volt jó:( de legalább addig is hatott vmi:)
dimet

Sziasztok!

Én is vagyok, csak délelőtt baba-klubban voltunk a törpémmel, bicajjal mentünk, de igen kifáradtam, lehet, hogy marad az autó, pedig olyan szép idő van.

Folyás: pont ma délelőtt én is éreztem, s meg is illyedtem, de szerencsére most már abbamaradt, igaz a klubba védőnőmet kikérdeztem, azt mondta, lehet hogy lent helyezkedik el vmelyik törpém és nem tudom a vizeletet rendesen visszatartani, mert nyomja. De ha ez nem nyugtat meg, akkor vigyek neki holnap vizeletmintát és megnézi a tesztcsíkkal.

Gyomorégés:
Nekem csak a friss levegő segít, pedig már ma elkezdődött a 4. hónap és még mindig szenvedek tőle. Mondjuk hányni még szerencsére csak 2-szer kellett. Pedig néha a kakis pelusok megviselnek...

Kép
Kép
times

dimet, de jó hogy jelentkeztél! :wink:

robcsi küldtem neked privit, iwiw. :wink:

dimet, h.bogesz nem csináltok vonalzót? :wink:

times, babaklubban voltatok, de jó, felénk nincs ilyen :(

autót takarítok, nálunk nagyon jó idő van, talán itt a tavasz :roll: :D

Kép
mona76

??? :shock: :shock: Ha lent helyezkedik el, akkor mi van,mit csinálnak???? Azért van több folyadék??? :shock: :shock: Akkor mi van ha a ciszta nem tűnik el a 12-UH-ig valaki tudja??? :shock: :shock:
HŰű de parás vagyok.
Most nagyon elkezdett a hasim fájni. :cry:

Robcsi! Köszi a tanácsot!!! :lol:

Puszi nektek!!!!!!!!!!
nyuszifülû

Nyuszifülű!

Ne aggódj, nem hiszem, hogy gond van, de ha ennyire aggódsz, akkor szerintem keresd fel a védőnődet, és ő majd megnyugtat.

Nem tesz jót ha aggódsz,a pocód is azért kezdett el fájni.
Nyugi....

Kép
Kép
times

nyuszifülü, neked is van cisztád? :(
nekem 5.héten volt 49mm, 7.héten 43mm. Azt mondta a dokinő, hogy a 16.hétig kell lehúzódnia. Azt már nem mertem megkérdezni, hogy ha ez nem történik meg, akkor mi lesz :? . Majd holnap rákérdezek, mert én holnap ez miatt megyek uh-ra. :roll:

Kép
mona76

Szerintem a folyásról senki nem beszél szívesen, de ahogy látom mindannyiunknak előjött, ahogy nekem is. éha már magamtól is undorodom, főleg reggel, szinte összeragad a pu...im :? :oops:
Nem lehet ugye napont 5-ször fürdeni, úgyhogy Nivea Intimo nevezetű törlőkendővel törölgetem magamat minden pisilés után, ettől teljesen felfrissülök.
Találtam egy jó kismamaboltot, szerintem még az árak is egészen elfogadhatóak és mégse "zsákokban" jár az ember, hanem elegánsan, divatosan. Kukkantsátok meg:
http://www.waiting.hu/garment.php?page=wfy_06_s_24

Nézegettem kismama tornát is és találtam egy nagyon szimpatikus, hozzáértő nőt, aki szinte mindenre megtanít a 16. héttől kezdve a szülésig. Állítólag kemények nála a tornaórák is, de nagyon jó kondiba hozza a kismamákat. Azt mondta, hogy semmiképp nem ajánlja a sportolást a 16. hét előtt, mert félő, hogy a placenta rosszul tapad meg, köldökzsinór problémák lehetnek, pecsételő vérzés stb. Utánna viszont belehúz!! Nem tudom kinek esik közel és kit érdekelne, de tényleg nagyon szimpi volt. A nőci újpesten van a Duna Pláza után. Heti 2 alkalmat javasol. Internet címe:
www.edinakismamatorna.hu
h.bogesz

Csajok!

Nekem pont az a gondom a folyással, hogy nincs. Sőt! Néha úgy érzem, olyan száraz vagyok, hogy az már kellemetlen. Amikor Bazsót vártam sikerült mindenféle hüvelyfertőzést, gombát összeszednem, félek ez most is így lesz. Említettem a dokinak, de nem nagyon reagált rá.
Az is aggaszt, hogy látom, mindannyiótokat a betöltött 12. héten rendelték be tarkóredő uh-ra. Nálunk az a divat, hogy a betöltött 11. héten csinálják. Már 9 éve is így volt, amikor Tomit vártam. Én holnap megyek, akkor leszek 11+4. Tiszta hülye vagyok! Ez a 3. terhességem és az előző kettőnél nem paráztam ennyit. Nagyon megbízom a dokimban, a város legjobb ultrahangosa, de most mégis idegesít a dolog. Változik a nucha redő vastagsága a 11. és 12. hét között? ( Tudom, később eltűnik.) Mi van ha a 11. héten jó értéket mér, de egy héttel később még nő? Vagy a 12. héten csak jobban látszik és könnyebben mérhető? Próbáltam ma elérni a védőnőmet, de nem sikerült. Nektek mit mondott erről a doki?

Dimet!

Lehet, hogy akkor az én vásárhelyi beutalómat sem fogják Gyulán elfogadni? Amikor felhívtam őket azt mondták, hogy csak beutaló legyen, mindegy honnan. Egyébként jövő kedden mennénk.

Mona!

Írtam neked privit!
bee73

én is bee73 :wink:
hűű, bogesz, ez nagyon drága butik szerintem. :(

Kép
mona76

Sziasztok Kismamák!

Bkrisztike, Bee, Robcsi, Nap: küldtem nektek privit.

Most a férjemmel 4 napig kettesben leszünk, ugyanis holnap és holnapután a suliban síszünet van, így a fiunkat a férjem elvitte a mamához, úgyhogy édes kettesben (hármasban) leszünk. Ez szerintem neki is és nekünk is jó lesz, mindannyian kipihenjük magunkat, már amennyire munka mellett lehet pihenni.

Én már január első hetében bejelentettem a munkahelyemen, hogy babát várok, semmi negatív hatása nem volt, mondjuk könnyítést sem kaptam. Én úgy tervezem, hogy szülés előtt kiveszem az 1 hónap szülési szabadságot, valamint az éves szabadságomat, így kb. május végéig fogok dolgozni. De majd a nagyfőnökkel meg akarom beszélni, hogy áprilisban és májusban már ne kelljen tárgyalásokra járnom. Remélem megértő és humánus lesz velem.

Kép
Kép
márkanyuka

Bee, én is felhívtam őket, és akkor még jó volt a pesti beutaló:( de ha nem fogadják el, akkor átszaladsz a szülészetre, és adnak:)
dimet

Sziasztok!
Nem írok minden nap, de egy nap sem múlasztom el a napi termés elolvasását.

Üdvözlöm az újakat! Jó hogy ránk találtatok! Szerintem annál jobb minél többen vagyunk.

Hát sajna nálam még mindig terítéken van az egész napos rosszullét, pedig már betöltöttem a 12. hetet. Szomorúan olvasom, hogy ezzel nem csak én vagyok így. Pedig már úgy szeretném élvezni ezt az állapotot, amit elhinni sem tudok...

Még én is csak egyszer voltam védőnőnél és az ottlétem után egy héttel már meg is akart látogatni, csak lemondtam, mert éppen cserépkályhát raknak nálunk és egy építési területhez hasonlít a
lakásunk. Azt mondta, hogy neki a terhesség alatt 5-ször el kell mennie a kismamákhoz és az első látogatásnak a kiskönyv kiadása után 2 héttel meg kell történnie.( Még nagyon fiatal, s szerintem mindent úgy akar csinálni, ahogy a naygkönyvben le van neki írva.)
Gondolom a tapasztaltabbak már rugalmasabban kezelik ezt a látogatás dolgot, ez lehet az oka, hogy vkihez. még be sem jelentkeztek.

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez és köszi az Uh_os képeket. Olyan jó nézegetni őket.

Én holnapután megyek kombinált tesztre. Nagyon várom, de persze izgulok is.

Bkrisztike!
Az Istenhegyin az apuka is bejöhet az Uh-ra?
Az intézet udvarán lehet parkolni vagy az utcán kell helyet keresni?

Márkanyuka!
Jó pihizést a hosszú hétvégére!

Kép
mirosz

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem, de rendszeresen elolvasom, kivel mi történik.
A munkahelyemen annyit ülök a gép előtt, hogy itthon sokszor csak az e-mail-jeimet töltöm le, azt kész.

Megpróbáltam a vonalzómat beállítani, remélem sikerült.

Látom, sokan voltatok már a védőnőnél. Mivel az én dokim azt mondta, bőven ráér a 12. hét körül, így nem is rohantam, hogy még oda is járhassak.
Érdekes lesz, ha a bejelentett lakóhely szerinti védőnőhöz kell menni: a város túlfelén vagyok bejelentve, mint ahol tartózkodom :)
Vajon így is meg akar majd látogatni?
Akinél esetleg már volt a védőnő: mit néz ilyenkor? Mért látogat meg? Van aki már ilyenkor elkezdi a leendő babócájának helyét kialakítani? Mi még költözni is szeretnénk addig.

Kíváncsi vagyok, mikor fog ténylegesen látszani a pocim. (Én már érzem, hogy kezd szűkülni a nadrágom.) Ahogy olvasom, szerintetek a 12. héten illene már bejelenteni a munkahelyen (legszívesebben megtenném, világgá kürtölném), de még próbaidős vagyok :(
A próbaidősöket is védi a kiskönyv? (6 hónapos próbaidőm van) Ugyanis a 16. héten várható a véglegesítésem, s félő, hogy addigra már látszani fog (bár én már alig várom, hogy látszon).

Lehetséges, hogy amit most úgy gondolok, hogy mocorognak a beleim, az tulajdonképpen a Picurkánk?! Tök jó lenne!

Igyekszem gyakrabban jelentkezni, de ha nem írnék, akkor is figyelem, kivel mi történik.
Aki még szenved a rosszullétektől, annak kitartás!

Kép
katkala

Hát ez a vonalzó ki akar rajtam fogni.

Talán most sikerül :D

Kép
katkala

Mirosz
Nálam mikor a Gergővel várandós voltam egyszer sem volt a védőnő. Csak akkor jött amikor már megszületett.

Katkala

Én pont tegnap szörnyűlködtem ki magam a tükör előtt nekem már látszik, (attól félek olyan leszek mint egy víziló) sőt ma a babaklubban észre is vették. Igaz két pici lakik a pocimban.
Félek is mert a Gergőmmel 17 kg-ot híztam és 2kg sajna rajtam is maradt.

Kép
Kép
times

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: