A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Lányok!

Újra itt, bár alig tudok gépelni, mert meg vannak fagyva az ujjaim...

Andrea: Gondolom nagyon megijedhettél attól ami történt, örülök neki, hogy végül nem volt semmi nagyobb baj. Gondolom nem lehet könnyű, de pihengess, hagyd magad kényeztetni párod által :wink:

Emi: Én férjem szüleihez "költözöm" pár hétre, mert anyuka tud segíteni, ha kell valami, apuka meg főz, szóval semmire sem lesz gondom. Férjem is dolgozik, úgyhogy ez neki is jobb lesz így, mivel nem tudna velünk lenni, bevásárolni, főzni, stb.
A szülésnél férjem nemtom bent lesz-e, nekem tényleg teljesen mindegy, mondtam neki, hogy döntsön róla, ahogy neki jó. Az a rossz, hogy mivel dolgozik nem is biztos, hogy odaér a végére, az viszont már nem lenne olyan jó. Mert ugye lesz köztünk párszáz km. :cry:

Molkata, remélem többet nem fogsz elájulni!!! Nekem is véres szokott lenni az orrom mostanság, de nem ennyire!!! :?

Zsuzsi! Fel a fejjel! Remélem a mai napod már sokkal jobb lesz! Nekem sem szokott pattanásom lenni, most mégis van mindig valami... Node majd a tavaszi napsütéssel elmúlnak!!! :D

Gurgula, jobbulást!

Bori: Köszi az intimtorna leírást. Majd kipróbálom, csak sajnos ahogy magam ismerem tuti pár alkalom után nem fogom folytatni... :roll:

Uxi: Nem akarok nagyon undok lenni, de íme: Bátyám 3200g, én 3600g, öcsém 4200g.
Hogy ki hányadik hétre született ugyan nem tudom.
Remélem azért Neked nem lesz 4kgos gyerkőcöd!!! :lol:

Amúgy szerintem is nagyon jó, hogy leírjátok a rossz és jó tapasztalatokat egyaránt! Pl én sem tudtam, hogy a szoptatás ilyen fájdalmas lehet. Persze nem lehet tudni, hogy nálunk hogy lesz, de legalább felkészülök rá, s nem ér meglepetésként a dolog. Gátmetszéssel úgy vagyok, hogy nem szeretném, de ha kell, hát kell. Szüléstől sem félek, biztos nagyon fog fájni, de mindent megér majd az a csöppség, akit a karjaimba raknak majd utána!!! :oops:

Nekem is van néha, hogy kemény a hasam. Ha minden igaz jövő hét kedd környékén megyek végre orvoshoz, majd mondom neki...
Legyen nagyon kellemes napotok!!!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltunk AFP-n, szerdához kéthétre lesz eredmény! Utána a genetikai.

Én már mindennap érzem Babócát és egyre erősebben. Tegnap Apa is elkapta és egy "hatalmasat" rúgott belé! :lol:

Keményedések: Általában kéthetente egyszer vannak, és akkor is ha hirtelen felpattanok valahonnan. Mondjuk én Elevitet szedek és lehet, hogy az abban levő Mg tényleg segít.

Zsuzsi: pattanások engem is kerülgetnek néha. :x

Mi még nem tudjuk, hogy lesz, ha hazajöttünk. Remélhetőleg páromnak csak sikerül két hét szabira jönni (többre nem is merek gondolni), akkor jöhetne anyukája is. Aztán, amikor visszamegy dolgozni, akkor az én anyumra számítok, de nagyon!

Sajna egyre ritkábban tudok jönni, mert a szakdoga végett könyvtárba kell csücsülnöm. :(

kispiskóta

Sziasztok!

Mindjárt visszaolvasok, cska tegnap este valami eszembe jutott zuhanyzás közben, gyorsan leírom.

Szoptatás.
Azt hiszem, kissé naiv voltam, mert azt hittem, a mellben csak úgy benne van tej, ha a baba kieszi, újratermelődik, és kész.
De azt sehol nem olvastam, és senki nem mondta, hogy akkor is termelődik, ha nem eszi ki a baba! :oops:

Szóval az elején sorozatban kb. hetente kaptam mellgyulladást, mert ugye ha nem ürül ki rendszeresen, begyulladhat, és kell pár hét, mire beáll a termelés.
Mivel Emi rosszul és alig szopott eleinte, én meg nem tudtam fejni, szenvedtünk egy darabig, végül mellszívóval egész jól megtaultam fejni, utána soha többé nem gyulladt be.

KépKépKépKépKép
uxi

Merre vagytok?

Ilyenkor itt már tatárjárás szokott lenni, most sehol senki?
Akkor megyünk mi is játászóterezni...

KépKépKépKépKép
uxi

Csak Uxi kedvéért írok, hogy ne érezze magát elmagányosodottnak, emrt egyébként marha sok a meló. :wink:
Erről a születés-után-ki-segít-otthon-lesz-e-Apa kérdéskörről jut eszembe, hogy hallottam valami olyasmit, hoyg a baba születésekor Apának is jár pár nap. Erről tudtok valamit? KÖszi

Kép
nenoke

Sziasztok lányok!

Mandarka!
Édesek a kérdések! :lol: :lol:

Blur!
Nekem nincsen könyvem, mi nem abból választottunk nevet. :)

Uxi!
Szuper, hogy így sokmindent megosztasz velünk kezdő anyukákkal, jó hogy vannak velünk gyakorlott mamik! :shock:

Andrea!
Pihenni, pihenni, pihenni! Tudod jobban fogod értékelni ha majd utána felkelhetsz! Jobban vagy már? Hogy érzed magad? :)

Zsuzsi!
Ma hogy ébredtél? :roll:

Nenoke!
Jár apának is! Nem tudom pontosan mennyi, de jár!
:wink:
Mary!
A dokinál nincsenek nyelvi akadályok? Mindent meg tudsz vele beszélni? Bocsi, ha hülye kérdés volt... :wink:
baba24

Sziasztok Lányok!

Babdorka! Neked már többször akartam írni, hogy nagyon jó a táblázat. Ügyi vagy. Remélhetööleg már neveket is tudunk mondani, mert most megint szüükült a kör. :D

Nenoke! Apának jár 5 nap, amit nem muszáj azonnal kivennie, de a magyar törvények szerint jár. :P

Uxi! Tök jó és sok infót megosztasz velünk! Aranyos vayg!
Lányok! Nagy szerencsénk van a többedszer szülöökkel! :D

Kispiskóta! Tök jó érezni! Jó könyvtározást!

Mária! Jónak tüünik az anyóshoz való költözés, pláne ha jól kijösz velük. Valami segítségem nekem is majdcsak lesz. Párom szülei már nem élnek, az én anyukám a beteg nagyival otthon kell legyen (Erdélyben). Addig még sok van és majd csak lesz valahogy. Egyelööre, nem izgulok sem ettööl sem a szüléstööl, inkább várom.

Ma kicsit fájt a pocim és még most is egy kicsit. Inkább a csontjaimat érzem.... Tegnap egy nagyon kicsit megemeltem 9 kg-t. Szerintetek az a gond? :x
molkata

Baba! Persze nem értek meg mindent 100százalék, de a lényeget igen, meg utánanézek itthon az interneten. Pl nem tudtam hogy mondják japánul, hogy méhlepény, de ahogy magyarázta az orvos rájöttem, hogy miről van szó. Sokszor találgatok, ezért mikor legelőször voltam, jött velem a férjem, s bekéreckedett a rendelőbe is, mert tudja, hogy nem mindig szoktam jól tippelni :lol: Nagyon aggódott, de mostmár nyugodtabb, ha van esetleg valami baj azt kértük írják le, hogy a férjemnek megmutathassam.

Ma takarítottam, s arra gondoltam, hogy fogom én ezt csinálni, mikor itt lesz a baba. Ha addig csinálom, míg alszik felébred, ha máskor sírni fog... Majd versenyeznek a porszívóval, hogy ki a hangosabb :lol:
Vendég

Mary, az unokaöcsém kifejezetten a porszívó hangjától tudott elaludni. Ha már nagyon nem tudtunk vele mit kezdeni (első félévben külföldön volt a papája, és nővérem hozzánk költözött), csak bekapcsoltuk a porszívót, és megnyugodott, többnyire el is aludt. :lol:

Kép
nenoke

molkata, kösz a dícséretet, olyan jól esik Kép

Én úgy tudom, hogy apának szülés után jár 5 nap, amit a szülést követően 30 napon belül kell kivegyen. De utána fogok nézni, hogy pontos legyek.

kétfiús anyuka
babdorka

Ezt találtam:

Gyermek születése esetén járó munkaidő-kedvezmény

A gyermekek után a szülői felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti vagy örökbe fogadó apák öt munkanapnyi munkaidő-kedvezményre jogosultak. A szabadság - az apa kívánsága szerinti időpontban - a születést követő második hónap végéig vehető igénybe úgy, hogy az eltöltött idő nem számít be a rendes szabadságba. A kedvezménnyel azok is élhetnek, akiknek a gyermeke halva születik vagy meghal. Az apa erre az időtartamra távolléti díját kapja az állami költségvetés terhére.

Forrás: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... ml#paragr4

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Igen, én is úgy tudom, hogy 5 nap jár Apának!

Nem is tudom, ennyi nehéz szoptatás-történet után le merjem-e írni...nekem tényleg nem volt semmi gondom, azon az első héten kívül, amit Virágnál éltem át (fájt a bimbóm). Jó, iszonyú sok tejem volt már az elejétől fogva. Pl. Bogi napi szinten kb. 2 liternyit fogyasztott egy hetesen (ez extra sok!) és mellette szinte uennyit lefejtem :shock:
Bercinél már nem voltam ilyen rendes, valószínűleg, mert nem volt tejtesó, míg Boginál igen. Érdekes módon így is a csajok 6 hós korukig szopiztak, Berci meg még most is szopik.
Vannak bennem kételyek az igény szerinti szopival kapcs.-ban.
Szerintem a lányok azért szoptak "rövid" ideig (a tejmennyiségemhez képest), mert a régi rend szerint 83-4 óránként) kaptak enni, majd viszonylag korán (szintén az ősmódszerek szerint) 6 hetesen elkezdtem a hozzátáplálást.
Berci fél évesen kapott először mást az anyatejen kívül, szinte óránkétn szopizott éjjel-nappal. Valszeg gyerekfüggő is a dolog (mmint, hogy milyen időközönként éhezik meg a drága), mert pl. Bogi egy hetesen 170-200 ml-t evett, Berci 70-80 ml-nél többet szinte sosem. Az energiaigényük meg nyilván egyforma.

Na, jól öszze-vissza zagyváltam már megen, remélem, azért ki lehet belőle hámozni némi hasznos infot :oops: :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok! Kép

Dorka: köszi! Még kicserélnéd a Samut Luciferre? Vagy csak írd mellé mint mégegy lehetőség :wink: Apánál most ez a befutó, és nekem is tetszik :lol:

Melgyulladás. Jó vele tisztában lenni, de nem biztos, hogy lesz. Nekem soha nem volt :wink:
Szerintem ezek a dolgok mind egyénfüggők ugyan úgy mint valaki mennyire hajlamos a hízásra, milyen gyorsan tud lefogyni, stb...

Én is úgy tudom, hogy szülés utánn apánik is jár néhány nap szabi. Nálunk sajnos ez nem játszik, apa maszekol! :lol: Sőt valószínű itthon sem lesz, amikor szülni fogok :cry: Ez kicsit rosz, azért is szeretném, hogy a szüleim itt legyenek, nem szeretnék teljesen egyedül szülni. Úgy gondoltam majd anyu vagy apu lesz bent velem, eldöntik ki szeretne :lol: A másik meg otthon vigyáz a srácokra. Persze, ha mindketten tudnak jönni :roll:

Kata: vigyázz az emeléssel, főleg ha nem vagy szokva! Én naponta emelek többször is 15 és 12.5kg-ot :roll: Én is félek, hogy gond lehet belőle, de nem tudok mit csinálni :roll:

Mandarka: aranyosak a kérdések! Én még nem mondtam a srácoknak, hogy baba van a pocimban. Úgy gondoltam, ráér majd ha már látszik meg érzik is a mozgását! Különben szerintem túl hosszú az idő! :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

KÖszi az apanapokat mindenkinek!

Jovika, bocsi a tudatlanságomért, de mi az, hogy tejtesó? :oops:

Kép
nenoke

Jovi: neked nem érzékeny a melbimbód? Én kb 1-2hete csillagokat látok néha mikor Máté szopizni kezd :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!!

Tegnap délután pihentem, aludtam.
Sajna még mindig be van gyulladva a fogínyem.. :( cserszömörcével öblegetem.
Ma voltam AFP-n, szerdához 2 hétre lesz eredmény..látom neked is Kispiskóta!!!!

Én nem érzem a babát..nekem még sosem keményedett a hasam, biztosan a sok ásványvíz ívástól nem..(Magnézium hegyek)
Inkább puha.. :roll:

UXI!
Jó tudni, én is megrendelem a könyvet, nekem a barátnőm adta most kölcsibe..
Nagyon jó könyv!!

Szia Maryskiskacsaaa Kép

Nenoke!
Tejtesó, aki más anyukától kapja a tejcit és az ő babája meg akinek tejcit ad, tejtesók.. :lol:
A húgomnak is volt tejtesója.

Álmos vagyok, nyűgös vagyok..

Szép napot!!
torolve_20131003125716

Gurgula! Kitartást, remélem hamar jókedvre fakasztanak itt! Vagy ha tudsz aludj egy nagyot s álmodj szépeket!!! :)

Nenoke, remélem akkor itt is bírni fogja kisbaba a porszívót :lol:

A babát még én sem érzem... De még messze vagyok a 20.héttől :D
Megyek vacsit készíteni, Mindenkinek szép napot!
Vendég

Gurgula: pihizzél, ha tudsz :wink: Remélem hamar elmúlik a roszkedved!

Van valakinek 1998-asnál újabb utónévkönyve? Ebben nincs benne a Lucifer, pedig tudom, hogy anyakönyvezhető, legalább is Daninak volt óvodatársa akit Lucifernek hívtak :lol: Teljesen beleszerelmesedtünk ebbe a névbe :lol:

Engem megint meglátogatott rókakoma :evil:

brigi73

Brigi, szerintem nekem vadiúj utónévkönyvem van. Persze lehet, hogy változatlan utánnyomat, de majd este megnézem, de nyugodtan figyelmeztess priviben, nehoyg elfelejtsem. Abban olyan furcsa nevek is vannak, brazil szappanoperanevek és társaik, azért gondolom, hogy új kiadás lehet. Nem félsz kicsit a Lucifer névtől? Kicsit sátáni, nem? :oops:

Kép
nenoke

Szia Brigibaba!!

Köszii aranyos vagy..
Most picit enyhült az íny érzékenység.. :(
Lucifer..hm aranyos de ha jobban belegondolunk a jelentésébe..hát nemtom.. :roll:
Egyébként én hiszek abban, hogy valamennyire meghatározza a gyerkőc személyiségét a neve és annak jelentése..

Ájem Rita= tenger leánya, világosság gyermeke, gyöngy Kép
Na jó nem arcoskodom..de ha eccce ez a igassssság :lol:
torolve_20131003125716

sziasztok....

az utobbi idők para témáihoz szeretnék hozzá fűzni, az egyik amit jóagam is gerjesztettem :oops: szóval szeretném hangsúlyozni (és asszem uxinál is ez volt), hogy az én durva mellbimbó sebesedésem a lányaim nagyon korai fogzásának volt köszönhető.. persze számos más oka is lehet: ld. rossz tartás, "ügyetlen" baba, mellgyulladás.. stb.
amúgy a "harapós" szopizókat hamar lelehet szoktatni, ha azonnal bedugog az ujjad a szájába és elveszed a cicit, amikor szorít v. harap v. csak rosszul vette be a szájába...

a másik dolog a szüléstől való félelem: itt most csak én nyilatkozom, de lehet, hogy a többször szülők is megerősítik.
szorong-fél az ember kb a szülés előtti 2-3hétig, amikor is annyira eleged van már a nagy hasadból, hogy már csak szuszogni bírsz, az öltözködés-zuhanyzás-hajmosás-szárítás olyan mintha 10emeletet gyalogolnál eröltett menetben... a vizesedésről nem is beszélve... :lol: :lol: egyszóval semmire sem vágysz jobban, minthogy azonnal megszüld azt a gyereket! :D :D :D :D

KépKépKép
mütyürke

Hoppá!
Birgi utána néztem Lucifernek..nem is gondoltam volna, hogy ezt jelenti: Lucifer" jelentése "hajnalcsillag", amely a legfényesebb a csillagok között.

Luciferkó
:lol:
torolve_20131003125716

Nenoke: Nem igazán hiszek az ilyen dolgokban :roll: Meghát így is van két kisördögöm, legalább a harmadik majd igazolja a nevét :lol: Meg azért még bízom a kislányban :wink:

brigi73

sziasztok

jó ez a Lucifer dolog :wink:
én neten szoktam nézegetni a neveket, könyvem nincs is, ez is megfelel

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gurgula: köszi! :wink: Nalátod, mégsem olyan sátáni! Vagy a hajnnalcsillag az? Szerintem szép. Még jobban tetszik :lol: Jaj, mi lesz szergény Samuval :cry: Ez is nagyon tetszik :roll:

brigi73

Hello!

Én jelenleg nem magától a szüléstől tartok, hanem a kiszolgáltatottságtól. Nem nagyon szeretem idegenek előtt kimutatni az érzelmeimet, hiszen én egy nagyon fasza, kemény csaj vagyok! Ott meg majd bizti nem tudom ezeket kontroll alatt tartani.
Én azt szeretném kérdezni a mamiktól, hogy közben tudtatok beszélgetni, vagy végig magatokra koncentráltatok? Meg sem lehet "nyikkani"? :lol:
Végülis egy barátnőm így fogalmazta meg a szülést: Ha belegondolsz ezt senki más nem fogja megtenni helyetted, itt egy élethelyzet, amit magadnak kell végigcsinálnod. Egyszer úgyis kijön az a gyerek!

KépKép

KépKép
szivvi

Szép a hajnalcsillag tényleg!
Kicsi Samu! :lol: Samu babák!

Sámuel
Jelentés: Isten meghallgatott + Isten neve

Most már tuti Samu lesz ha fiúcska :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Megjöttem! :D
És mindenkinek nagyon köszönöm, hogy gondolt rám! Nagyon jól esik! Ma már jobban vagyok, nem sírtam, és bekentem éjszakára a szárrriiittóóós krémmel az arcomat, de az meg jól leszárrritttottta, és pergamenes lett. De má nem érdekel, csak a bébbbemm...

Nálam bejött a székrekedés. Kezdek izgulni miatta...:(
Haskeményedés mikortól van nektek? Nekem puha a pocakom... és tudjátok mi a furcsa? Olyan, mintha nem is lakna ott senki...nem tudom még mindig felfogni...

Nevek: Szerintem is meghatározó lehet a név az életben. Kép

Kép
zsuzsi**

Szia Szivvi!

Én ezt másképp gondolom..kiszolgáltatottság, stb.
Én biztos kiadom az érzéseimet, érzelmeimet..(mondjuk alapvetően nyitott vagyok és néha túl őszinte, nem zavar ha mások néznek..színisulit végeztem) Nyáron a műtétemnél pl. aláírtam, hogy orvos tanoncok végig nézhetik. Ezzel segítek az orvostudományon akkor miért ne.
Pl. Van egy nagy rózsaszín párducom, azzal alszom és simizgetem a pocom..és ha nem vagyok rózsás hangulatban hurcolom magammal..Szóval én beviszem a kórházba vajúdni az tuti! Nem érdekel mit gondolnak rólam, hogy esetleg óvodás vagyok, infatilis, stb..Ha ecce engem megnyugtat akkor márpedig ott lesz a szülőágyon velem és kész! :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Szivvi: Ott és akkor ne foglalkozz senki mással, csak magaddal és a babával! Tégy úgy ahogy neked a legjobb. Ha kiabálni akarsz, hát kiabálj :lol: Szerintem szülés közben nem lehet jól viselkedni, de ezt nem is várják el tőled. Legalább is a normálisabb orvosok nem :roll:

brigi73

Zsuzsi

Próbálj meg elnyammogni pár szem aszalt sárgabarackot, nekem szokott segíteni!

KépKép

KépKép
szivvi

Én is macikkal alszom, azt hittem ez nem baj :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Zsuzsi!!

Helyre fog jönni a pofikád, csak pozitívan!

Jó a smiled..háhá

Nekem is puha a pocom és nem látom, hogy nőne..
Márpedig bizony ott laknak a babák!
Nem baj az ha nem keményedik, addig jó.
torolve_20131003125716

Brigi

Arra gondoltam, hogy pl a férjemmel tudok-e majd beszélgetni, vagy abszolút nem lesz energiám rá??? A legjobb barátnőm, leordította a haját a férjének, mert elkezdte mérni a fájásokat, a barátnőm meg veszekedett vele, hogy ne méricskéljen, mert neki folyamatosan fááájj!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hasnövés:
Múlt héten meg voltam győződva, hogy ahogy megjön a fizum, rohanok a kismama-boltokba. De még mindig jók a gatyáim, így annyira nem vagyok lelkes, program elhalasztva. Veszek egy kismamaövet 1 héten belül, de mást egyenlőre nem.
Ti már beruháztatok?

Kép
Kép
emma1976

Szivvi: Én tudtam beszélgetni a férjemmel. Meg a Dokimmal is meg a szülésznővel is :lol: Sőt jókat nevettünk, mert én nagyon éhes voltam és hambit kértem, de nem engedték :lol: Szerintem attól függ, milyen a fájástűrő képességed, meg nem mindenkinek fáj ám ugyanúgy. Nekem Marcinál az utolsó fél óra volt talán nehéz ami a kitolási szak volt, arra nem is nagyon emlékszem mi történt körülöttem, annyira befelé fordultam. Máté meg jött mint a gyorsvonat, nem nagyon volt időnk beszélgetni, vagy bátmi mással foglalkozni :lol:

brigi73

Szia Emma!!!

Hogy vagy?? Hát én már karácsonyra vettem 2 gatyót :oops: Vettem a c&a-ban egy farmert, meg vettem egy fekete kordbársonyt. Remélem ez kitart májusig, utána meg már jó idő lesz és jöhetnek a sátorszerű ruhák!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Emma: Én a 8-9. héttől semmit nem tudok begombolni magamon. Extra nagy hasam van szerintem. :)
A mellem három számot nőtt a kezdet óta. A 10. héten má sírtam, annyira feszült. De szerintem ez alkati, én amúgy sem vagyok egy nádszál alkat, így szerintem jobban, vagyis hamarabb látszik... vagy nem tom.

Szivvi: Tényleg jó a barack? Kipróbálom, amúgy is imádom...

Kép
zsuzsi**

Csajok!

Betennétek linkben a név jelentéses lapot?
Nem tudom már hol van és nem nagyon tudom most megkereseni... :roll:
baba24

Kösz Brigi, már aggódtam szegény férjemért...Azon már én is agyaltam, hogy ha pl 10-12 órán át tart, akkor nem leszek éhes/szomjas??? :oops: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi: Jajj de cuki vagy!!!!

Kép
zsuzsi**

torolve_20131003125716

Emma, én már beruháztam. Vettem az Auchanban egy fekete kord kismama szoknyát, de csak azért mert olcsó volt, és tetszett, nem azért, mert már kéne. Viszont a farmermet már nem tudom használni, úgyhogy egy két számmal nagyobb nadrágot használok. És vettem egy csini nadrágot is két számmal nagyobbat, mert a normál munkábajárós már kicsi. Igaz, hoyg még nem volt rajtam, mert alapvetően szoknyás vagyok, de jövő pénteken lesz céges farsang, oda már abba megyek. Nem tudjátok véletlenül hol lehet fekete angyalszárnyíat kapni? Mert két kolleganőmmel Charlie angyalai leszünk (elég érdekes lesz egy kismama angyal, de sebaj, ha egyszer ez a becenevünk a cégnél. :lol: ), és hogy felismerhetőek legyünk, kéne szárny, de eddig csak rózsaszínt és fehéret láttunk.
Szivvi, nekem nem lesz ott a férjem, úgyhogy biztos nem fogok vele kiabálni. :wink: És én emg most jöttem rá, hoyg azért szorítom magamhoz mindig a kispárnámat, mert ez pótolja a gyerekkori kisnyuszimat :lol:

Kép
nenoke

Köszönöm Gurgula!
Sajnos Vazul nincsen benne :cry: Pedig már megnéztem, de elfelejtettem :oops:

Szivvi!
Édes vagy! Nem is vagy Te olyan marcona :lol:
Jó a sztori a fájások méréséről :lol: :lol:
baba24

Nekem már van kismamafarmerom, meg szép elegántos fekete nadrágom is.... nem tok mást felvenni...

http://www.gportal.hu/portal/elenorkismamaruha/
Ezt az oldalt nézzétek meg, szerintem tök jó, és olcsó is!!! De télleg nézzétek meg, mert egyszer már beraktam ide, de senki nem reagált rá :(.

Kép
zsuzsi**

Már én is vettem 2nadrágot. Igaz én a neten használtan :oops:

Szivvi: szép a pocid :lol:

Ez az enyém 15hetesen :lol: Kép

brigi73

Zsuzsi, tényleg tök jó, csak én elégg ódivatú vagyok, és muszáj megfogdosnom az anyagot. Meg felpróbálnom, úgyhogy én tuti nem rendelek neten ruhát. Viszont alig várom, hogy ne dolgozzak, mert akkor biztos varrok majd pár ruhát. Dehát az még odébb van. Nem tudjátok van esetleg kismama Burda, vagy lehet valahol kismama-szabásintákat venni/szerezni/letölteni?

De szép hasatok van! Nekem még kicsike. Tegnap észre sem lehetett venni, pedig szűkben voltam. Eléggé ruhafüggő, hogy mennyire látszik.

Baba, ha nem felejtem el, akkor este a Vazult is megnézem, csk figyelmeztessetek! Lucifer anyakönyvezhető-e, Vazul mit jelent. Próbálok memorizálni. :lol:

Kép
nenoke

én inkább zárkózottabb vagyok, szóval engem az orvostan hallgatók kíméljenek! :roll: szerintem a fájdalmat is sokáig titkolni fogom, már amennyire tudom

párommal tuti én is összevesznék "menet" közben, szóval ezért is nem jön be, talán a vajjúdásra rá tudom venni, mármint hogy ott legyen, amíg nincs vér és stb. addig esetleg ott lesz, de ő is a filmbeli ajtó előtt toporgós apuci lesz!

emelésre tényleg vigyázzatok!
van egy ismerősöm, nem volt semmi gond, de sokat emelt (babakocsi+1 gyerek+még egy nagyobb) és valószínű ezért született 3 hónappal előbb a kisfia, de szerencsére a picúr túlélte, és gyarapodik rendesen, 1 kg alatt volt, de már jócskán fölötte és megengedték az anyatejet is ihat, pedig nem lehetett volna még csak később

na szóval az emeléshez még annyit, hogy tegnap anyutól pár bútort elhoztunk, és párom kérdezte, kis segít neki majd felrakni, és mondtam, hogy hát én, és jól lehurrogott, hogy én csak ne emelgessek! :D olyan jól esett, hogy aggódik a drága!

tényleg nagyon jó, hogy itt vagytok gyakorlott anyucik! köszi minden jó tanácsot!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Nenőke: Nem kell neten rendelned... el lehet menni hozzá. Én is megyek valamikor a jövő héten, ha minden oké, és lesz pénzem... Én sem rendelnék a neten.

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: