A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuz,
igen, mindenki azt mondja, hogy kivülröl nagyobbnak tünik. pedig tényleg csak annyi! söt, Zsolo szerint csak netto 25 :? de jol berendeztük, ill. kiszedtük a válaszfalakat, és nem tünik annnnnnyira picinek.
monyo meg monya :lol:

Deni,
én azt hiszem megusztam a nehezét, hála az oscillonak (meg h idöben bevettem), Zsolónak meg folyik még az orra rendesen, de ma fél napra be kellett mennie.... és reggelre B sem köhögött csunyán, lehet hogy a váladék a torkára folyt szegénynek az éjjel :roll:
fibi

Zuz :) Bazsónak nagyon klassz már a szókincse! :D Bálint is egyre több mindent mond már, ő a lerövidítések mestere, pl. ku=kulcs, ma=mandarin, ká=kád, accis=azt is (tökre, mint Bazsó, csak c-vel), bezzeg a kakaót már "kakó"-nak ejti :lol: És nem akarom elkiabálni, de már 3 este egymás után megcsinálta: mondjuk neki, hogy megyünk aludni és a játékok is, erre megfogja őket és belerakosgatja a dobozukba! Olyan rendet rak, hogy csak nézek :shock:
denizsa

Fibi :) Örülök, hogy Te már javulsz!! Remélem Zsolo nem esik vissza a mai nap miatt! még jó, hogy jön a hétvége és nem kell bemennie! Bálintodnak adsz Stodalt vagy lándzsás utifüvet a bizt. kedvéért? vagy annyira már nem köhög? És én is megnéztem a házfotókat és nagggyon jók lettek!! :D Ezzel a Campival szembeni házzal mi van? Meg fogjátok nézni?
denizsa

Lindi!
ergonómiailag úgy van kiképezve, hogy az jó a hátnak, szemben az ótós üléssel. anno sokat olvastam utána, a mamáknak igen bevált, de a fő hátránya miatt nem vettem meg, vagyis, hogy csak kb. 2 hónapig használható és drága. nekem eszembe se jutott, hogy használtan is lehet venni :). szóval vedd meg azoktól, akiknél még szinte új, nagyon olcsón, aztán használjátok BArnival, majd add el nekem iszonyatiszonyat olcsón :]

Gabi!
rettentő irigy vagyok!
először is annyira tetszik a házatok!!! meg a burkolatváltás is. lesz ott valami fém profil? a konyha esetleg az antikpácolt fenyő Ikeás? a mosogató csaptelepnél nem zavar, hogy ilyen magasan van (fröcsköl)? :) milyen fajta mosogató gépet választottatok? ha jól látom Goka szobája többszögletű, azaz emiatt kellett ilyen sarokpolcot tenni? ugyanis ebbe azonnal beleszerettem és próbálom elképzelni, hogy egy szimpla téglalap szobába is jól mutatna. ugye nem fogsz megharagudni, ha... :)
ha nem lesz neted, akkor nem tudom hogy, de valahogy mindenképp szeretném veled tartani a kapcsolatot, hiszen korábban megígérted, hogy beszámolsz róla, milyen az új ház, beválak-e a tervek, jó-e a szigetelés, stb. ezeket az infokat nagyon várom! még mielőtt elmégy, gyorsan írjál, meg priviben a tel.számodat is, mert nem szeretném, ha csak úgy eltűnnél :(

Zuzi!
Maris nekem is kell, esetleg kereshetünk közösen, és akkor délelőtt nálad, délután nálam van, vagy ilyesmi.. :). de nekem max. havi 1 alkalomra lesz pénzem (ha apát rá tudom dumálni), addig majd én csinálom, ahogy a papok táncolnak. vagy te nem a taxinőre gondoltál?

Zsanci!
neked volt szülés utáni depressziód? mert most úgy látszik szülés előttid van. ha már nagyon nem bírod tovább, vagy összefutnak a hullámok a fejed felett, esetleg keresd meg Bogárkát, és ő biztos megnyugtat, mint szaGember. próbáld meg kényeztetni magad dolgokkal, hátha az segít. és igenis Írországot ne vessétek el!
ancsipancsi

Deni,
nem, B már nem köhög ugy, mint éjjel.
persze, valamikor meg fogjuk nézni, de most hétvége már tele van programmal. na meg félek kicsit, hogy mi lesz a hibája.... mert ennyiért sokkal rosszabbak vannak fent a neten, ez meg felujitott, jo helyen van, stb. Vagy az elrendezéssel lehet gáz, vagy talán vizesek a falak, nem tudom :roll: a neten jonak tünik a képek alapján, de ez semmit nem jelent. a helyszinen szoktak kiderülni a dolgok :?
fibi

Deni!
Este nálunk is közös rendrakás van! És nálunk a Mandarin mani, és a kulcs kusu 8)
zuzmo1

Ancsi, Lindi,
a pihenöszéken én is gondolkozom erösen, de itt a többiek (Macs, Votiv, stb) pont azt irták, hogy nem jo a baba hátának :? most akkor mi az igazság? engem nem zavar ha 2-3 honapig használjuk csak, de szükség lesz valamire, ahova biztonsággal beletehetem, és talán B nem birja majd kiboritani (ezért nem merem a bölcsöt majd) :roll:
fibi

Fibi!
mindenhol azt olvastam, hogy ez sokkal jobb a hátnak, mint a többi alkalmatosság, de ebben sem lehet egész napokat, csak napi max. 2-3 órát.
amúgy megnéztem a házatokat, nagyon tetszik, elfogadnám nyaralónak (mivel lakásnak kicsi :) ).
B-nek gyógypuszik!
ancsipancsi

Ancsi,
akkor jo, használtan én is beszerzek egyet majd :D
igeeeen, nyaralonak nagyon kafa!!! nem veszitek meg? :lol: :lol:
és Park utcai házrol nem tudsz véletlenül valamit? :mrgreen:
fibi

Fibi :) Hű, látom már vérprofi vagy árakban, hibákban, stb! :wink: :lol: De drukkolok, hogy legyenek még csodák és esetleg ez legyen jó!

Zuz :) Akkor megnyugodtam, már azt hittem, vmi gond van a gyerkőccel, hogy ilyen rendszerető lett :lol: na jó, csak este van ez... "mani" :lol: nagyon jóóó! Ezek már komoly szavak! :wink: És lakáscsere-ügyben tudom, hogy nem akarsz elkiabálni semmit, de legalább azt mondd meg, meddig drukkoljak?!
denizsa

Köszönöm a dícséreteket :oops: ,de ez még csak félkésznek minősül!
Sajna hétköznap csak esténként tudunk kimenni,meló után.Na de holnap! :lol:
Egyébként a nappali-konyha nálunk is csak 30nm,de ahogy Fibi is írja,mivel nincsenek falak,optikailag nagyobbnak tűnik.
Ami a netet illeti,még kutakodok,mivel nem igen van arra szolgáltató,csak 1 utcával feljebb :shock:

Ancsi:
Te mint nagy tudor :lol: ,nincs ötleted?Állítólag van valami megoldás mobilon keresztül :?

Jobban aggaszt,hogy még csak földút van,ami ebben az esős időben igen izgalmas :lol: Elég vicces,hogy ahol vége az aszfaltnak ott sorakoznak az autók,onnan gyalogol mindenki :? Na de mi neeeem :lol: Előre látok voltunk és lecseréltük kicsi kocsinkat egy "tankra" 8)

Den:
Bálintod pont,mint Dorkám ezekkel a rövidítésekkel :lol: pl.:mondjuk neki esténként,hogy megyünk dömösre a házikóhoz:"dömö házi" :lol: Végül is a lényeg benne van :wink:
Na de innen nincs visszaút,amit imádok!Egész nap rajta visongunk :lol:
Látom tetszik a bútorunk,gondolom nem kell mondanom,hogy honnan van? :mrgreen:
4D uh-ra mikor mentek?

Zuz:
örülök,hogy jól vagytok :P

Zsan:
bizony úgy van az,ahogy írtad!
Sajnos szembesülni kell néhány dologgal ahhoz,hogy kicsit más szemmel is láss! :(
A lopásra meg nem is találok szavakat :shock:

petergabi

Fibi,
Egyébként én is akartam írni h sokkal nagyobbnak néz ki, mint ami valójában. És tényleg, ha Budán vagy akár a környékén lenne, szerintem nem is akarnátok onnan elköltözni, maradna a bővítés :lol:

Zuzi,
Megnyugtattál, azt hittem h csak én látom ilyennek a szülést :D

Rylie,
Igen, a Kuszára gondoltam és bevallom őszintén jó is h átcsúszik a délutánba :D A bowlingos talit más alkalommal gondoltam :D

Deni,
Szupi h neked is jó az 1 óra.

És tényleg nem akar még vkik jönni??? Pl, akiknek nem kell az egész várost átutazni nagy pocakkal és/vagy babakocsival??? Votiv, Neet, Lindi??????? Öööö és még nem tudom kik laknak arra fele :oops:

Gabi,
Nagyon tuti belülről a ház :D

Kép Kép
curse

Deni,
nem vagyok vérprofi (az inkább Ancsi :D), csak egész nap ezeket nézegetem, meg álmodozok :lol:

Gabi,
mi utcánk is földut, és esöben tényleg izgi, de hoban-jégben még inkább :D tankon jot röhögtem :lol:
fibi

Fibi :) itt egy link egy pihenőszékről, sztem jó árért (4000) és helyi lakos!, átmehetsz megnézni :wink:
denizsa

Curse,
Votiv Biatorbágyon lakik, és pocakos de a többi stimmel :lol:

igen, bövitenénk, ha nem itt lenne, hiszen sokminden jo is benne...
fibi

Den,
link, hol? :lol:
fibi

Ancsi:
aranyos vagy,hogy aggodsz,de nem fogok végérvenyesen eltünni!
Válaszok:
-konyha stimmel:antik pácos
-mosogatógép:indesit
-mosogató:nem zavar a magassága,mert csak dísznek lesz :lol:
-burkolás:igen lesz még rajta,vagyis közte egy összekötő akármi :shock:
-szekrény:a gy.szobák nálunk is téglalapok.Én találtam ki,hogy az ajtó mögött legyen egy plafonig érő beépített szekrény/még lesz rajta 2 tolóajtó/,mert az a hely úgy is kihasználhatatlan.Így lett háromszögletű szekrény,szerettek is érte az asztalosok :lol:
Meg vagyok elégedve vele,ilyennek képzeltem el,ráadásul ha benyitsz a szobába teljesen rácsukódik az ajtó,nem látni belőle semmit.Szerintem nagyon praktikus!
Ha tetszik nyugodtan nyúld le az ötletet,majd megegyezzünk :lol: :lol: :lol:

petergabi

Gabi :) tank :lol: Látom, Dorka is rajong az új házikóért :lol: 4D-re majd kb. 5 hét múlva megyünk, már nagyon várom :D

Curse :) Sztem is írj nyugodtan szüléssztorit! És nem csak kíváncsiságból mondom (bár csak részleteket tudok :mrgreen: ), hanem minden szülésnak van tanulsága, hagy okoljunk! :wink:
denizsa

Fibi :) így jár az, aki kapkod :oops: :oops: link itt: http://www.teszvesz.hu/item159956355_ba ... oszek.html
denizsa

OFF:
tud valaki valamit az "Éjszaka a muzeumban" c. filmröl?? :) érdemes megnézni?
fibi

Ancsi,
én olyan szülés utáni depresszióban szenvedek, h még most is tart...csak közben tényleg átment szülés előttibe...
:lol: de tényleg...

Zuz,
megadjam Marika számát? Egyébként hozzánk eddig kéthetente jött 2 órában. El tudod képzelni, mi mindent lehet ezalatt megcsinálni????? :lol:
viszont igy nem is került sokba... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Deni,
kösziiiii :D
fibi

Deni,
ha a fiad vitte el az ebédünket, minden meg van bocsátva!!!! :lol: :lol: :lol:

Rylie,
4 nap hiján nem vagyok Ikrek...hanem Bika... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, Ancsi!
Marika sajnos nálunk nem játszik :cry: Férjem igazi Szűz ezen a téren. A legnagyobb alakítása az volt, amikor most hazajöttem a kórházból, és szülés után 5. napon mondta, hogy ő elviszi B-t játszótérre, addig, ha van időm kiporszívózhatnék :shock: :twisted: Ja, szóval innen jön a gyerekem porszívómániája! :roll: :lol:
Nem is meséltem, milyen tragikus napunk volt, lemerült az elem a possíjjjóban! :shock: :lol:
zuzmo1

Zuz :) elem-tragédia :mrgreen: :lol: :lol: Férjed és a porszívó :evil:

Zsan :) B. csak újságot gyűjtött, ebédet nem, bár ki tudja, lehet hogy amíg egy fél percre másfele néztem... :lol:

na megyek, ébred a "ded"...
denizsa

Gabi!
valamit, valamiért. minden nem lehet frankó hirtelen :D. akkor nyilván csatornátok sincs.
a mobilos net nagyon drága, de nem kivitelezhetetlen, ha az ember nem akar töltögetni, csak írogatni, akkor oké. kell hozzá egy 3G-t tudó mobil, vagy egy 3G kártya (ha még létezik ilyen), és vagy laptophoz, vagy asztali géphez csatlakoztatni. (Pannon, Voda, T-Moblie többet tud erről mondani) kis tetves 500 mega forgalom/ hó kb. 6900 Ft-ba kerül.
köszi a kimerítő válaszokat. a tolóajtóról is kéne kép, meg konkrétan, hogy hogyan lett behelyezve alulra az ajtó (sín?). nagyon megtetszett a szekrény!
a mosogatót gondoltam..., én is arra szánom a jövőben. ill. a gépbe nem tehető cuccoknak, meg apróságoknak.

Zsanci!
mégis mennyibe került? kijárt közben bagózni, meg lábat lógatni?

Zuzi!
én már legutóbb a kínai bótban vettem 4 db béna elemet 100 ft-ért, hogy ne legyen olyan drága. de amúgy főként töltős akkut használok. én férjemet is győzködni kéne még, de hátha... :). különben, ha elviszi Lencsét, én is szívesen takarítok, de mellette tök nehezen megy.
ancsipancsi

Zuz,
ha Tomi igazi Szüz, akkor bocs, de neki kellene porszivozni!!! hisz ö a rend,- és tisztaság mániás :lol:
fibi

Fibi!
Általában ő szokott, csak tőlem is elvárja az ő tisztaságmániáját, plusz nem képes belátni, hogy két gyerek mellett le kell mondani bizonyos dolgokról!
zuzmo1

Zuz,
igen, Fibinek ebben igaza van... :wink: és ezek a pasik...komolyan, néha olyan hülyeségeket mondanak, tesznek...nálunk meg Levi csinálta azt kb. ugyanakkor, h én vigyázzak a két gyerekre, amig ő kint összeszereli a konyhabútort, h vmi HASZNOSAT is tegyen, amig itthon van...

Ancsi,
óránként 1000-ért jön, de 2 óra alatt nem lehet egy lakást érdemben kitakaritani...igy ált. vasal, vagy a konyha-fürdő-wc háromszöget teszi rendbe...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

gyerek elájult a karomban, gyorsan megszabadultam tőle (betettem az undok ágyába :twisted:)
és csodák csodájára pár órára kiürült a lakás is!! :D mindjárt szebb a világ :wink:

Lindi, pihenőszékről én nagyon lebeszéllek, és mindenki mást is! Amikor már lehetne használni, rég nem fog benne egy percet se ülni a kisfiad. Ha korábban használjátok (amikor még nem tudna önállóan ülni), az rossz a gerincének és az idegrendszeri fejlődésének is.
Mindig én nyomom itt a vészmadár témát, de a korai fejlesztőben a gyógypedagógusok sikítófrászt kapnak, ha pihenőszékben és babahordozóban tartott gyerekekről hallanak, bébikompról nem is beszélve :wink:
Akkor már sokkal inkább a játszószőnyeg!

Gabi, nagyon kedves, meleg otthonotok lesz! :D Dorka szokta még mondogatni, hogy szeretlek?

Curse, Indi, Rylie és Többiek, Kusza randi nekem is okés, csak majd ha megbeszéltétek az ip-t, véssétek nekem ide nagy betűkkel, ok?

Zsanci, Marikát pusszantom. Ő volt a legnagyobb segítségem, miután Isti megszületett! milyen kapós lett már :lol:
ez a mostani takim is elég jó, meg gyors is, de egész idő alatt panaszkodik meg szúrós megjegyzéseket tesz :roll: nekem terhesen nincs annyi bajom, mint neki egészségesen :? (neki nincs gyereke, ezért nem tudhatja, milyen "jó dolga" van :lol: - persze lemarad sok óriási élményről is, szóval a világért sem cserélnék vele)

votiv 8)
votiv

Curse, az én szülésemet is max egy horrorfilmben lehetne leadni, de majd Te is meglátod, idővel a hormonok teljesen letompítják :lol: sokkal fontosabb, hogy TE elfogadd, hogy milyen volt, mint hogy bárki más mit szól, meg hogy Te légy a szülészek álma :wink:
Nekem is ez volt a legnehezebb, főleg hogy sokszor hallottam utána, hogy mindenki úgy szül, amilyen ő maga, és ha ez igaz, akkor én egy mindent túlbonyolító, túlaggódó, kikapcsolni képtelen, türelmetlen, gyenge akaratú, hisztis, kiállhatatlan, arrogáns kis dög vagyok :twisted:
úgyhogy most nagyon gyúrok egy szép szülésre, hogy "megcáfoljam" az elsőt :D

na de tényleg, én örülnék, ha leírnád a szülésedet :wink:

votiv 8)
votiv

Indike, ez pedig Neked:
www.hogyantakarekoskodjunk.com
el tudnám képzelni, hogy valami ilyesféle oktatást is csinálhatnál :) mit szólsz?
votiv

Votiv,
de a pihenöszékben feküdni is lehet, nemcsak ülni. 3 fokozatban dönthetö. vagy hülyeségre gondolok? :?
fibi

egyébként az én első szülésem is horror volt...akarja vki hallani?? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Dr. Mengele világra segitte a fiamat...kissé :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

fibi, a ferdén fektetés sem ajánlott, teljesen természetellenes testhelyzet :?

Zsanci, én már hallottam az első szülésed történetét, de azért mondd csak :D legfeljebb borzongok picit, és elgondolkodom, hogy ehhez képest én mit merészelek rinyálni :wink:

votiv 8)
votiv

bocs, FIBI :D

és sztem nagyon hangulatos a pici házatok, szép a környék is, és barátságosak a fények.
votiv

Votiv,
ennyire azért nem volt vészes... :lol: :wink:
és a tied sem volt semmi... :wink:
én csak kicsit haragos vagyok, amiért hülyének néztek...végül is ez volt a legborzasztóbb az egészben..

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és még vmi, én is fejlődőképes vagyok, már nem ráz meg annyira az egész, mint régen...
magtanultam felejteni... MÁR nincs jelentősége...itt a fiam, okos és szép, én is itt vagyok, és kész...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
még egyszer gratula!!!!!!!!!!!!!!! olyan szépek vagytok a képen!!!!! :lol: :lol: :lol:
és jó,h van egy ""szakértő" is köztünk!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indike!

Gratulálok!
ÉS köszi az urbanlegendes linket,megtaláltam legalább a COCA-colásat is rajta.Hallod NEET!?

Votiv!

Ne haragudj,hogy ellentmondok neked meg a koraifejlesztősőknek
de pihenőszék nem teszi tönkre a gyereket.ÉS amikor még nem tud ülni viszont már nagyon unja a fekvést akkor jó szolgálatot tehet,pont úgy mint a babacsoki kicsit megemelt háttámlája,mert jobban lát.Körbe-körbe nézegethet.
Nekünk volt és ugyan úgy mint a komp nem tette tönkre őket egy életre.Szerintem erre is a "módjával alkalmazva még hasznos is lehet" elv érvényes.

Uff.
20170114224602

Köszi, aranyosak vagytok! Írtok néha nekem oda, hogy ne érezzem magányosnak magam? :lol:

Domicsek ma felnőtt ebédet evett - paradicsomszószos spagettit - majd ennek elfogyasztása után felállt teljesen egyedül és kirámolta a gyógyszeres fiókot - ami a feje feletti magasság :lol: Persze csak homeobogyók meg kencék vannak benne, így kárt nem tud tenni magában. De olyan boldog, alig lehetett elaltatni! Meg én is :)

Zsanci :) ha nem fájdalmas a visszaemlékezés, én szívesen olvasnám az első szülésed történetét is.

indianyo

Votiv: nekem egy nagyon bölcset mondott Andi a kórházban a szüléssel kapcsolatban. Szóval nagyon nehezen éltem meg a kórházi napokat lelkileg, míg a szülésem könnyű volt, míg Andinál ez inkább fordítva volt - lelkileg jól bírta, de fizikailag nehéz volt. És hogy mindenkinek más a feladata - nekem a lelki rész volt nehéz, ezt kell megélnem, nem hiába az a foglalkozásom, ami.

Kép
Kép
tinu

nálunk az volt, hogy a kiságyban elvolt Lencsém, de elejében, mikor olyan hasfájós volt, lehet, hogy szívesen feküdt volna abban a pihenőszékben, mert gondolom a kezemben sem volt jobb helye. vagy igen? :) vagy ilyen picit bele se lehet ültetni? lényeg, hogy volt kb. 1-2 hónap, amikor jól jött volna egy olyan szék, napi 1-2 órára, mert lehet, hogy jobban érezte volna magát, mint mindig fekve.

különben én úgy tudtam, hogy a babakocsit nem szabad ülő pozícióba tenni, míg nem tud ülni a gyerök, erre egyszer Vera mondta, hogy kicsit ültessem már fel Lencsét, mert nem lát semmit. onnantól kezdve úgy élvezte a babakocsit, hercegnőként üldögélt benne :), hogy csak akkor dönthettem meg, amikor aludt :).
ancsipancsi

Na, megírtam végre a kórházi élményeimet is. Kicsit hosszú lesz, sorry. :oops:
Az első éjszaka nem tudtam aludni, valószínűleg az adrenalinlöket miatt – folyamatosan a történtek mentek a fejemben. Tündit beadtam éjszakára az újszülöttrészlegre, mert ezt tanácsolták – de most már tudom, hogy felesleges volt, úgysem igazán tudtam aludni, csak hajnalban pár órát. Sajnos másnap délelőtt a szobatársamat hazaengedték és kaptam egy másikat. Na, ez az istencsapása volt… Most már tudom, hogy akármennyibe is kerül, legközelebb kizárólag egyágyas szobába vagyok hajlandó menni!!! Amúgy is gyűlölöm a kórházakat, szerintem semmi keresnivalója nincs egy megszült nőnek egy ilyen egészségügyi intézményben, de egy ilyen szobatárssal megfejelve, maga volt a pokol. Úgy éreztem magam, mint egy női börtönben – látogatás csak az üvegajtón kívül, folyton jöttek vizitelni, meg hőmérőzni, meg kajáltatni stb. A szobatársam az a fajta volt, akiben a minimális tapintat sincs meg, amelyet a beszédkényszerrel párosított. Vagyis non-stop beszélt, nem törődött azzal, hogy esetleg a gyermekemmel szeretnék amennyire lehet kettecskén lenni, vagy egyszerűen csak pihenni. Ráadásul folyamatosan azt éreztem, hogy ő milyen egy fasza anyának érzi magát, és bezzeg az ő gyereke milyen szupi, míg az enyém „sírós”. Pedig szerintem Tündi egyáltalán nem nehéz gyerek. Kifejezetten jól alkalmazkodó, jól megnyugtatható baba, és ha itthon lettem volna, akkor senkit nem zavart volna a sírása, ami teljesen normális volt.
Nagyon vegyes érzéseim maradtak a kórházi személyzettel kapcsolatban is. Igazából mindenki nagyon kedves volt, segítőkészek is voltak, de csak addig a szintig, amíg nem kellett túl személyre szabottnak lenni, vagy igazi segítséget nyújtani. Az első nap az egyik csecsemős el is mondta, hogy ha azt szeretném, hogy velem foglalkozzanak, akkor bizony csecsemőst kell fogadnom… Az egyetlen bajom nekem a mellretétellel volt. A mellbimbóm – ahogy kiderült – nem igazán funkcionális. Vagyis nem emelkedik ki eléggé a mellbimbóm és a babó nem tudta bekapni rendesen (bár érdekes, szülés után azért úgy, ahogy sikerült neki). Megnézték számtalanszor a mellemet, a gyereket rászívatták, majd 2 percen belül mondták, hogy akkor elő a bimbóvédővel. Szóval én ezt nem nevezem igazán segítségnek – rászívatták Tündit a mellemre, majd otthagytak, hogy csináljam ezt még 5 percig. De azt nem nézték meg, vagy mutatták meg, hogy akkor én egyedül hogy tudom mellre tenni a gyereket rendesen. Fekve szoptatni amúgy is iszonyú macerás volt azon a béna ágyon, amelyen megfordulni kész katasztrófa volt annak ellenére, hogy nekem még gátsebem sem volt és fitt voltam, el se fáradtam a szülésben. Előtejem sem volt, csak egy-két csepp, de valószínűleg az át sem ment a bimbóvédőn. A lényeg, hogy a második éjjel Tündit nem lehetett sehogy sem megnyugtatni. Próbáltam megszoptatni, de nem sikerült – valószínűleg még nagyon béna voltam én is, ő meg kapkodta a fejét, kifordult stb. Adtam neki cukros vizet – egy ideig elhallgatott, aztán ismét sírni kezdett. A következő körnél a csecsemős már rögtön benyögte a tápszert. Először nem akartam, de mivel éjjel semmi segítséget nem kaptam annál, minthogy szoptassam meg (de épp ebben kellett volna a segítség…), végül hajnali 2-kor belementem a tápszerezésbe. Ennél a pontnál kezdődött a kétnapos sírásom, mert azt hittem, megszakadt a szívem a látványtól, mikor a csecsemős nyomta bele a tápszert Tündibe, aki szépen szlopálta befelé, majd nagy megnyugodva elaludt… És aztán végig ez volt. Az összes csecsemős elmondta, hogy tápszerellenes, elmondták, hogy ne idegeskedjek, meg fog jönni a tejem stb., majd pedig szépen rövid úton mindenki végül belenyomta a tápszert. De ez volt összességében mindenben: az orvosok, nővérek, csecsemősök napjában többször jöttek, hogy hogy vagyok, tudnak-e segíteni stb., de ennek ellenére minden annyira személytelen volt, mert mindenki kb. 5 percet akart, tudott foglalkozni a problémáddal.
Szerencsére mivel Tünde nem sárgult be nagyon, a súlya is megfelelő volt, ezért elengedtek haza és aznap reggel a tejem is megindult. (Megjegyzem, teljesen normális módon a 3 és feledik napra.) Végülis Tündi egész motivált lett a szopásra ezzel, úgyhogy azóta gyakorlunk. Tápszer azóta nincs és én meg igyekszem túllenni a parázáson. :)

Kép
Kép
tinu

Ja, még annyit tennék hozzá, hogy ha nem az első gyerekemet szültem volna, akkor valószínűleg teljes mértékben elégedett lettem volna a kórházzal. Vagyis az egyetlen baj, hogy egy teljesen tapasztalatlan, elsőszülő anyukának volt kevés az, amit ott kaptam. :?

Kép
Kép
tinu

Tinu,
sajnálom a rossz élményeidet!!!! és én is ezt éreztem, amig nem vagy TÚL SOK, addig kedvesek..és ez a szoptatásos-tápszeres mizéria valóban szörnyű lehetett!!!!

én pedig próbáltam nem túl sok lenni, mert megfelelési kényszerem van...mondjuk most a négy nap alatt asszem azért sikerült túl soknak lennem...

és igen, otthon hirtelen minden könnyebb lett...
legközelebb menj egyágyas szobába, én is igy teszek, pedig nekem nagyon keves szobatársam volt, mégis egyedül akartam lenni, és menj haza minél előbb...erre is van mód...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Jucus, persze, ezer gyerek használja, és csak tíznek lesz bármi baja tőle, de ez is épp elég lenne, ha az ember sajátja véletlen pont beleesik...
nekem inkább az a véleményem, hogy a gyártón kívül ebből senkinek sincs valódi haszna :wink: és legfeljebb kényelmi eszköz a szülőnek, aki nem tudja/akarja kézben tartani a gyereket meg folyamatosan figyelni rá vagy hetekig állni mellette, míg meg nem tanul járni (bkomp).
oké, hogy ez nem TE vagy, de sztem egy átlagos szülő simán "bennefelejti" a székben gyereket :roll:

votiv 8)
votiv

Zsan: én is igyekeztem nem túl sok lenni, meg alapvetően nem vagyok tahó, hanem olyan kis kedves, mégis úgy éreztem, hogy a terhükre vagyok, pedig többször is elmondták, hogy menjek nyugodtan segítségért. Nem szeretem ezt a duplafenekű kommunikációt: segítünk, csak mégsem... Mindegy, túlvagyok rajta és most már ugyanilyen soha nem lesz újra. :)

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: