A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2006 végén kezdünk próbálkozni

Ildikó!
Megnézett az orvos UH-al? Nem szeretnék benned reményeket táplálni feleslegesen, de lehet, hogy megvan még a baba! Mennyire vérzel? Mit mondott az orvos?

Éva

Kép
balimama

Nem mentem el orvoshoz, mert feleslegesnek láttam. Úgy terveztem, hogy majd a mensi után elmegyek. Szerintem nem lehet meg a baba, mert elég jól vérzek (bocsi). Én arra gondolok, hogy esetleg később ürül ki a szervezetem - most húlyeséget mondok?

KépKépKép
ildiko74

Ildikó, szerintem mindenképp menj el a dokihoz! Egy próbát megér. Mert biztos hallottad, hogy sokmindenki menstruál még az első néhány hónapban. Lehet, hogy ott van még a baba. A hőd minden esetre bíztatásra ad okot.
Én biztos nem nyugodnék, amíg biztosat nem tudok!

Mororo, tényleg én sem értem... mikor akarsz tesztelni? Miért nem gondolod, hogy most esetleg babás is lehetsz?! Ilyen késés után joggal bizakodhatnál. Lehet, hogy a hőd hazudtolt meg, és volt pé-ed!!! Nem tudhatjuk ezt most biztosra.

Eszter, úgy eltűntél!!! Mesélj kérlek szépen! Hogy vagy?! Odabent hogy tervezed?! Meddig akarsz dolgozni?! Mikor mész dokihoz?! Tényleg, hova is fogsz menni?

Lányok, képzeljétek, tök negatív az LH teszt! A hőm akkor tréfálódik! Nekem mindig ilyen alacsonyan van pé-em! Vagyis előtte. Egyszerűen nem értem. Na, majd később kiderül. Minden esetre igyekszem a párom győzködni az együttlétről. Szörnyű, hogy győzködni kelljen! :(

KépKép
titi_27

Éva, kérlek szépen válaszold meg a reggeli kérdésem:

"Éva, egy kérdés… ha magas a prolactin szint, akkor mindenképpen kell jönni a tejnek? Mert nem voltam vérvizsgálaton a szülés óta, fogalmam sincs, normalizálódott-e a prolactin odabent, de ha nincs tejem, az egyértelműen azt jelenti, hogy igen?! Előre is köszönöm!!!"

Biztos vagyok benne, hogy erre is tudod a választ! Hátha megnyugszom tőle. Most olyan hülye pesszimista vagyok, és talán ez is segítene a lelkivilágomnak.

KépKép
titi_27

ildi,
kérek szépen emailcímet ahova mehet a kép rólunk.de ha rajta vagy az iwiwen akkor priviben küld el a neved és ismerősnek jelöllek :wink:
vérzés:nekem anno azt mondta a szülésznőm hogy az első 12 hétben a mindent vagy semmit elve érvényesül.szóval vagy minden rendben van vérzés,görcs és barna ellenére is vagy baj van.szóval a dokit mondjuk én is feleslegesnek tartom mert ez már eldőlt :cry: .de csinálj egy tesztet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! annyira kevés ilyenkor a szervezetben a hcg hogy elvileg -nak kell hogy legyen.egy ismim járt így hogy elkezdett vérezni,mondjuk ő később mint te.és csinált egy tesztet és tök - volt neki!próbáld meg!
Vendég

Ildikó! Igérem, hogy legkésőbb hétfőn küldök neked képet magamról. Az a baj, hogy a másik gépre vannak feltöltve a fényképek, és azt most illetve hétvégén a párom uralja! Azért ha hétfőn nem küldeném, szólj nyugodtan!
Ja! És én is szívesen venném, ha priviben Gigi, Mo, Éva és akiről nincs kép a honlapunkon küldene nekem egy képet! Már csak azért is, hogy tudjam kikkel van dolgom. :lol: Az a baj, hogy én az iwiw-re bizonyos okok miatt nem akarok felmenni, és ha valakinek csak ott van képe, azt nem tudom megnézni! :cry:

Mo! Akkor most mi is van azzal a teszttel?????

Titi! Nekem az LH teszt még a 16. napon se mutatott semmit. Most vagy a 11. nap előtt volt pé-m /mert akkortól kezdtem el használni/, vagy inkább most, mert tegnap és ma nagyon szúrkál a petefészkemnél. Lehet, hogy most a nagy babagyártós izgalomban hosszabb lesz a ciklusom, mint egyébként!
Vendég

titim
bár nem engem kérdeztél azért megválaszolom ha nem baj,nem kell hogy csurogjon a tej ahhoz hogy magas legyen a prolactinod.de ha csurog az sem jelenti azt egyértelműen hogy magas.itt semmi sem biztos.lh tesztet meg én sem értem,nekem meg tök erősen látszik még ma is :shock:és nehogymá pont te legyél pesszimista :roll: akkor én mi legyek :? :twisted: ??????????????????????????????csak +an,tessék megszeretgetni apát,na hagyd magad lerázni.vagy adjál neki c vitamint :lol: :lol: :lol: enyim apa azóta........ :wink: :lol: :lol:
Vendég

Nagyon rendesek vagytok! Gigi, én is azon gondolkoztam, hogy ha véletlenül ott is van a baba, amit egyáltalán nem hiszek, akkor maradna meg ha egészséges lenne. Amúgy, ha megtudnám, hogy tényleg ott van, csak stresszeném magam, amivel semmi jót nem érnék el.
Tesztem nincs itthon, és nem is akartam venni, mert értelmetlen szerintem csinálni, amig a miki itt van nálam. Igérem, ha elmúlik - és még mindig szédülni fogok, és még mindig magas lesz a hőm - tesztelek még 1-et.
Lányok, tényleg nincs miért idegeskedjetek most miattam, mert én nagyon nyugodt vagyok....

Gigi, küldöm az iwiw cimem :D

KépKépKép
ildiko74

Titi! Közben beleolvastam egy másik topikba, és ott azt írta egy csaj, hogy az LH teszt neki állandóan pozitívat jelzet. Tökre örült, aztán 2 év alatt se tudták összehozni a babát!

Lányok! Én levontam a következtetést! Sokkal jobb volt "tudatlanul" gyereket csinálni. Az előző babaprojectnél nem foglalkoztam semmivel, nem mértem hőt, nem vettem semmilyen tesztett, csak szexeltünk és mindjárt elsőre összejött a baba. Most meg mindenért aggódok, mindenre odafigyelek aztán ki tudja mi lesz az eredmény! Valószínűleg ez a sok aggódás sem tesz jót!
Vendég

Ne haragudj Titi!
Annyira magam alatt vagyok, hogy elfelejtettem válaszolni a kérdésedre! Gigi egyébként teljesen pontosan megválaszolta. Még az is egyénenként változó, hogy kinél milyen magas szint okozza, hogy nem lesz babás, mert van aki egész magas szint mellett is terhes lesz, van aki meg minimális eltérésnél sem. De szeritnem Neked semmi okod izgulni emiatt.

Gigi!
Az LH egyébként is jelen van a szervezetben, van akinek alapból kicsit magasabb, na nekik bármikor pozitív lehet az LH teszt. Ezért mondják az orvosok, hogy felesleges pénzkidobás. A múlt hónapban én is elcsábultam és úgy tűnik nálam használható, de nem sok jelentősége van, mert én még azt is érzem melyik petefészkemben lesz a tüszőrepedés.

Azt hiszem nekem sem lesz egyszerű, mert megnéztem (nem szoktam) de most még abból a mellemből is jön egy minimális tej, amelyikben sose volt.

Szóval én most teljesen készen vagyok és nem tudom meddig bírom még ezt az állandó készenlétet, várakozást, de már lassan ott tartok, hogy feladom és lesz, ami lesz!

Éva

Kép
balimama

Little, egyetértek veled. Már kezd az idegeimre menni a hőmérőzés, pedig nem is időzitettük soha az együttléteket a hő szerint. Csak egy idő után már félve mérem reggel a hőt, hogy most vajon olyan lesz-e, ami megfelel, stb - és ez is fárasztó tud lenni.
Nem tudom, meséltem-e nektek, hogy egyik este nagyon fáradt voltam, és ezt látva a párom megkérdezte, hogy van-e esély arra, hogy összejöjjön a baba. Amikor azt mondtam, hogy nincs, akkor rávágta, hogy akkor hagyja, hogy aludjak :lol:

Little, a képet majd követelni fogom :roll:

KépKépKép
ildiko74

Sziasztok!
Ildi!
Nagyon sajnálom!!! Olyan furcsa, amikor írtad a múltkor, hogy lett egy halovány teszted, olyan rossz érzés fogott el, és próbáltam elhessegetni, de nem ment. Azóta drukkolok ezerrel... de hiába. Komolyan mondom, kezdek félni a megérzéseimtől. Bár most simán érzem a babát a hasamban. :lol: Így a 3. dpo-n. ;) SZóval, Ildi, nagyon helyes ez a hozzáállás, tovább kell lépni, és majd a következő hónapban minden rendben lesz. A hőm nekem sem esett le rögtön, a tesztem viszont negatív lett. Nézd meg a honlapon az akkori görbémet. Meg fogod ismerni, jelölve vannak rajta a tesztek. Véletlenül sem azért írom, mert biztos így van nálad is, csak én is szeretem hallani a tapasztalatokat őszintén. :) Szóval szerintem, hajrá következő hónap!

Ne haragudjatok, hogy ilyen hülyeségek jutnak eszembe: hónapok óta azon gondolkozom, hogy hogyhogy régen automatikusan jelölte a vonalzóm a pé.-t... És ma rájöttem!!! Tudtátok, hogy a ferti automatikusan jelöl mindent a saját vonalzóján???

Ha már szóba kerültek a megéérzéseim: Éva, nekem annyira babás a görbéd!

Mo!
Igen, tudom, beszélni kéne róla, de annyira nehezen megy! Hülye p*csát azóta látni sem bírom, de mintha ma nem is köszönt volna. ;) Felhúzták az agyamat az órarenddel is: ez ezt kérte, az azt kérte, ennek így jó, annak úgy jó. AZ meg, hogy az osztályomnak kétszer van 5 órája, és abból az egyik péntek, és ezen a pénteken egy lájtos tantárgy sincs, az nem számít! Hülye önző barmok! Húúúú, de elegem van!!!

Ne haragudjatok, még mindig nics türelmem túl sokfélét írni, de nagyon sokat gondolok rátok, és NAGYON JÓL esik, ha szóltok hozzám!!! Olyan jó itt köztetek!!!

meri

Meri, nagyon örülok, amikor közénk jössz! :) - nyugodtan kifújhatod nekünk magad.
Ez nagyon jó hir, ha érzed a babát - jajj, annyira örülnék neked!
És köszönöm, hogy irtál a hővel kapcsolatban :)
És sz@rj le magasról mindenkit, aki idegesit - neked most tilos idegeskedni!!!!
Most azon mosolygok, hogy eddig nagyon vigyáztál arra, hogy ne irj a munkahelyedről.....

Évának én is mondtam, hogy nagyon "babás-szagú" a görbéje, de nem hisz nekem :lol:

KépKépKép
ildiko74

Tudod, Ildi, miért írok most ilyen nyíltan??? Mert borzasztóan bánt, hogy volt egy kis titkom, amit csak azzal osztottam meg, akivel én akartam. Akár hiszed, akár nem, a barátaim közül sem tudja mindenki. És most annyira bánt, hogy a barátaim nem tudják, ezek a hülye p*csák meg igen!!!! Érted? Annyira fáj, hogy legszívesebben világgá kürtölném!!!!

A tapintatról... (AMi ugye kedves pedagógustársaimra nem nagyon jellemző.) 10 éves kislány ma adta át a szülinapi meghívóját holnapra. Mondom neki, hogy nem tudok elmenni, már programom van, későn szólt. Erre azt mondja, azért nem adta oda korábban, merthogy meghalt a nagymamám... Gondolta, most úgysem lenne kedvem... Na, EZ a tapintat... És csak 10 éves! Imádom őket!!! (Meg is ölelgettem alaposan. :))

meri

ildi,
privi ment :wink:

meri,
velem kapcsoltabn mi a megérzésed :lol: ??????????de őszintén :roll: sajnos nekem is félelmetesen jók a megérzéseim :shock: :? és néha már félek magamtól.de komolyan :roll:

little,
kérek emailcímet ahova aképet küldjem
Vendég

Meri, nagyon meg tudom érteni, mire gondolsz! És ne is gondolj rá, hogy honnan tudják - mindenkinek joga van arra, hogy gyereke legyen, amennyit éppen megálmodott magának! És ha ez valakinek az a tény, hogy Neked is jogod van rá, sérti a közérzetét, egyszerűen nézz át rajta!!! :)
Az ilyen aranyos gyerekekért éri meg munkába menni! Csak erre gondolj!

KépKépKép
ildiko74

Szia Gigi!
Nekem azért érdekesek a megérzéseim, nem tudom, itt voltál-e már akkor, amikor ezt tárgyaltuk, mert én olyan vagyok, mint Titi. Mindent tidatosan akarok befolyásolni, megterevezek előre mindent, mindent irányítani akarok. A múltkor viszont (+/- után), azt mondta egy aurásember (nemtom, mi a neve igaziból), hogy jobban kellene figyelnem, hallgatnom a megérzéseimre.
Ezek után történt az a bizonyos karácsonykor a nagymamámmal, amit nem akartam elhinni (mármint a súgást, hogy utoljára látom). Aztán Eszter, és most Ildi. Éváról is van ez az érzés... de hát ki tudja... Én nem is akarom elhinni az egészet. :) Veled kapcsolatban nem érzek semmit. :) De ha majd mégis, ígérem, szólok. :)

meri

meri,
ez olyan szép,már maga amit leírtál,nagyon meghatódtam már az olvasásától is :) meg is éredelemte az a kis tündérke hogy jó alaposan megöleld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!én tudod mit csinálok egy ideje?????????????????szép nem szép szelektálok :oops: igyekszem oylan emberek társaságát keresni akiknek a felfogása eggyezik az enyémmel.és akiké nyilvánvalóan nem azokat leépítem :? .és azót sokkal jobban érzem magam a bőrömben :wink:
Vendég

meri,
ok,de ne felejts el szólni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!az a baj hogy magam sem érzek most semmit magammal kapcsolatban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

De jó Meri, hogy itt vagy!!!!! Gyere nyugodtan, és mond el ami bánt, az segít! És igaza van Ildinek sz@rj le mindenkit, és ne foglalkozz a munkahelyi dolgokkal, mert neked most fontosabb dologra kell koncentrálnod! Remélem a megérzéseid meg bejönnek, és gondolom, hogy ennek Éva is nagyon örülne!!!! :lol:
Hajrá csajok!

Az biztos, hogy ha nekem most megjön, akkor a köv. hónapban eldugom a hőmérőt /bár a hőmérőzésnek eddig se volt sok értelme/, és az se fogom számolgatni, hogy hanyadik napon vagyok!
Vendég

Jaj, Ildi, asszem nem fogalmaztam világosan a múltkor!!! Nem okozott az gondot senkinek, hogy én mire készülök!!! Nekem okozott gondot, hogy miért jelenti be ezt nagy nyilvánosság előtt egy olyan ember, akivel egy fél szót nem beszéltem erről???? Sőt, 5 év alatt semmilyen személyes dologról!!! Ez olyan, mintha a patikus kitalálná, hogy pozitív lett a teszted, amit nála vettél, és bejelentené a családodnak... :(

meri

Érdekes dolgo ez a hőmérőeldugás, én is gondoltam erre!!! Lázadjunk, csajok! :lol: Csak nekem az a baj, hogy következőre elkezdem szedni a clostit, arra meg azért csak figyelni kéne...

meri

Gigi!
Bocsi, úgy felpörgött minden, most látom, hogy közben írtál! Pont így szelektálok én is!!!! Ezért is nem volt ezzel a nővel eddig semmilyen kapcsolatom. :( Dehát főnök...
Az is a bajom, hogy én olyan kis naiv vagyok!!! Mo ezt már sokszor mondta, ha nem is ezekkel a szavakkal. :) Én mindig azt hiszem, mások is úgy működnek, mint én... De nem....

meri

Nahát!!! Hogy én mióta ülök itt a gép előtt tehetetlenül.... tiszta ideg vagyok. Nem tudtam jönni, mert a gép nem engedett. :twisted: :twisted: :twisted:
...és még csodálkozom, hogy rendszertelen a ciklusom?! Egyfolytában azt írta ki, hogy a lap nem jeleníthető meg. Nektek is csinált már ilyet? Most meg a babanet nem engedett. Phúúúúúú!!!!
Ildi! Én nagyon szívesen küldök neked képet, bár csak esküvői van a gépemen. (Persze nem szeretném ide, ezért kérlek, add meg a címed!)
Vendég

Olyan jó, hogy igy felpörgött az élet itt :D - csak az a gond, hogy nekem most mennem kell.

Gigi, én is bejelöltelek, és figyelembe veszem a kérésed!

Meri, hogy te milyen hasonlatot találtál ki :lol: :lol: nagyon jó....
Tulajdonképpen meg tudlak érteni, hogy felháboritott - ez a pofátlanság tetőfoka!!!!
Azt véletlenül nem mondta meg, hogy már baba is van a pocidban??? :lol: :twisted:

Lányok, tegyetek fel görbéket!!!!

További szép estét mindenkinek!
Legyetek jók, (ha tudtok)! :wink:
Puszi mindenkinek

KépKépKép
ildiko74

Ildi!
Örülök, hogy jó a kedved! :lol:
Szép estét neked is!

meri

ildi,
köszi,számítottam a diszkréciódra :) természetesen ez vissza is áll 8)

lassan nekem is mennem kell,esti programom van 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hajrá, Gigi!!

meri

Vasárnap tesztelek.
Meri! Tök igazad van. Tudom, hogy milyen dolog ez. Én ismerem ezt a nőt. Egy nagy érzéketlen majom. Minden érdekből megy odabent. Nincs természetes, szívből jövő érzés. Ez ebben az utálatos dolog.
Little! Ne te dugd el a hőmérőt, mert könnyen megtalálod. :lol: :lol: Még csak most kezdtem el ezt a méregetést, de máris kiderült, hogy nem vagyok normális. Még csak pé-m sincs a ferti szerint. Lehet, hogy én is abbahagyom?! Hmmm. :?
Éva! Ne aggódj! Gyönyörű ez a görbe!!!
Vendég

Verzsike!
Nagyon szeretnélek végre beírni a babavárók közé! Várom az új vonalzód kódját is! És a jóváhagyást a babafotó feltételéhez! :)

meri

Jaj, Meri, látom, nagyon megviselt ez az egész munkahelyi probléma. Bár őszintén mondom, abszolút megértem. A te kis titkod, had mondd már el annak, akinek akarod. De mégis?! Honnan veszi a bátorságot magának?! Szerintem ez egyértelműen minősít egy embert, nem is érdemes rá szót pazarolni. Sajnálom, hogy így nem igazán tudod jól érezni magad a munkahelyen. Azt hiszem, minden szempontból is "jól jönne" Neked is a baba. Ezt biztos érted! Mindenhogy. A lelkednek, a jövődnek, mindenhogyan.

Mo, szóval, mikor is tesztelsz?!

Gigi, Éva, köszönöm a prolactinra vonatkozó válaszokat! Igyekszem nem ezzel foglalkozni folyamatosan. Vagyi próbálom nem a problémákat felfedezni mindenben.

Olyan hülye vagyok, nem is tudom, mit agyalok folyton azon, mikor van pé-em. Együtt kellene egyszerűen lenni 2 naponta folyamatosan, ez a megoldás. Még mindig várom a párom, mert fürdik, aztán elkapon. Csak ne fájna ennyire a fejem! Szétrobban! Talán iszom valamit... egy pohár bort vagy valamit. Eltompítom az agyam. Biztosan lefáradt a héten.

Lehet, hogy ez az LH teszt nem fog nekem sem bejönni?! Majd kiderül. Little, nem értem, hát, lehet, hogy ez nálunk nem működik... de azért még csendben vagyok, mert még csak a 10. napon járok. Csak a hőm tréfált meg ma akkor nagyon! Mert úgy leesett, mint pé-kor szokott! Gigi... a te LH csíkod sem értem. Istenem, mennyire boldogok lennünk egy pozitív terhességi teszttől! Ránk férne már. Mikor is volt Neked az ominózus eset?

Lányok, én holnap elutazom apukámhoz vidékre, úgyhogy hétvégén nem leszek. :(

KépKép
titi_27

Mivel TUDOM, hogy innentől kezdve beindul a zebraeső, szeretnék kérni néhány dolgot.

A babás görbét, jelölve rajta a tesztelést. Esetleg magát a tesztet. Új bemutatkozó szöveget. Új vonalzókódot. Ja, és fotót! :) Hadd lássuk, hol tartunk, és hadd örüljünk egymásnak!

Köszi.

meri

Na, mire megírtam a hsz-t, addig írtatok. Mo, jaj, de kíváncsi vagyok a vasárnapi tesztre!!!

KépKép
titi_27

Hőmérőeldugás... egyszerűen hőmérő függő lettem. Minden este már a reggeli hőmérőzést várom, úgyhogy nem megy. Inkább mérem, szerintem még bolondabb lennék, ha nem tenném!

KépKép
titi_27

Titi!
Én dokinénim konkrétan szokta javasolni a finom vörösbort még vetélés elkerülsére is! ;) Úgyhogy hajrá! Jó utat! Vigyázz magadra!

meri

Találtam is egy bontott vörösbort a kamrában. Nem rég bontottuk meg, úgyhogy iszogatok egy kicsit. :)

KépKép
titi_27

Én is innék holnap, de nem merek. :(

meri

Little! Most látom, hogy te is kértél képet. Ok. Megpróbálom átvarázsolni. (Mi az e-mail címed?)
Titi! Nagyon szép estét kívánok! :oops:
Jaj, olyan egyszerű lenne ez a kétnapi dolog, mégis olyan "nehéz". Én akkor is agyalnék megállás nélkül, ha minden másnap együtt lennénk. Sajnos eddig nem is célirányosan csináltuk a dolgokat. Csak mostanában mondogatom a férjemnek megállás nélkül. Elárulom: azt mondta, hogy amióta veletek beszélgetek, állandóan a baba a témámk itthon is. Szerinte megváltoztam. Már a névválasztás is átalakult, és eldőlni látszik.... Levente vagy Georgina. Azt mondta, napközben már nem az új házunkon agyal, hanem a kisbabán...-édi pofa :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ha már itt tartunk az iszogatásnál, hadd kérdezzem már meg! Mi a véleményetek a kávé ivásról. Sajnos ájulós vagyok. A vérnyomásom sokszor a béka feneke alatt van. Én napi kettőt simán iszok. Szerintetek hagyjam abba?!
Vendég

Hatóanyagaik mai ismereteink szerint ártalmatlanok: a koffein egy picit fokozza a szívműködést, javítja az agyi ( és a lepényi keringést), de a hatás elmúltával visszacsaphat. A teophyllin, ami a teák fő hatóanyaga, javítja a lepényi keringést, csökkenti a méh ingerlékenységét-görcskészségét.
Tehát: mértékkel szabad. Az ártalmatlanabb a tea. Ha a "szokásosan" híg teából akár napi egy litert elfogyaszt - rosszat nem tett.

meri

A kávé élvezete korai terhesekben növeli a vetélés kockázatát. Svéd és amerikai kutatók több, mint 550, a 6. és 12. hét között spontán vetélt terhes adatainak elemzéséből arra a következtetésre jutottak, hogy napi 100 mg koffein emelte a vetélés rizikóját.

Aki, több, mint 500 mg-ot fogyasztott, az 2,2-szeres kockázatnak tette ki magát és magzatát. Különös módon ez az összefüggés csak a nemdohányzók között volt kimutatható, a dohányzók esetében a kávéfogyasztás nem emelte a vetélés kockázatát. (3 dl kólában kb. 40 mg, egy feketekávéban 50-60 mg koffein található)

meri

Mo, beleolvasgattam ebbe-abba, szerintem 1-2 kávé nem okoz gondot. A szervezet elvileg úgyis jelez, ha nem kívánja. :)

meri

Meri! Ezt csodálom benned!!! Te olyan felkészült vagy. Hogy a csudába csinálod?!
LÁNYOK! MERI MINDIG ILYEN!! :D
Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen. Féltem, hogy teljesen le kell mondanom róla. Mondjuk, ha nem kívánnám, biztos könnyebb lenne. Csak ez egy hülye megszokás is. Így kezdem a napot. Úgyhogy talán azért 1-re sikerül lecsökkentenem.
Vendég

Mo!
Egyszerűen mindig tudom, hol kell keresni a válaszokat! :)
De azért köszi. :oops:

meri

Little! Megkaptam a címed. Köszi. Kezdődik a hókusz-pókusz. Türelmedet kérem! :oops: :lol:
Vendég

Ne haragudjatok, ezt be kell, hogy másoljam ide!!!

Baba

Tisztelt Doktorno!
A parommal gyereket szeretnenk, mar 4 honaja probalkozunk, de meg semmi eredmeny. Az utolso menstruaciom elso napjatol nekifogtam honerozni, csak azert, hogy megtudjam van-e peteeresem, mert ugy tudom, hogy ha vegig farkasfoghoz hasonlo a gorbe akkor abban a honapban nem volt peteeres, ha viszont a 14. nap korul lezuhan a homerseklet majd parabolaszeruen tartja magat akkor volt. A kerdesem az lenne, hogy a homerseklet lezuhanasakor vagy utana 1 nappal a legvaloszinubb-e a megtermekenyules? Esetleg valamit tudna-e ajanlani, hogy sikeuljon a megtermekenyules
Koszonom valaszat!

Dr. Radványi Krisztina / 2007-01-09 20:34 Válasz / #10939
Mileyen a férje spermaképe? Ha nem tudjuk, akkor is szedhet napi E vitamint, ha hajlandó. Az ön petevezetői rendben? Ez is lehetne nézni. Maca vibe nevü gyógynövényes szer termékenység fokozó.
Ha lemegy a hő, akkor van LH csucs és reped meg a pete, tehát az előtte való naptól (ekkor lány születik inkább) az emelkedést követő napig termékeny igazán (az utobbinál inkább fiuk születnek)
De a legjobb arra gondolni, hogy az a baba, aki magukat választotta, még nem jutott oda a tündérlétrához, hogy leereszkedjen, őt ki kell vári!

meri

Mo!
Csak hogy megnyugodj!

[size=7]Ancsa / 2004-11-22 15:36 #3797
Kávéivás babavárás alatt

Tisztelt Doktornő !
Két kérdésem lenne, amiben a segítségét szeretném kérni. Pár hetes kisbabás vagyok - kb 5 hetes állapotos -, és az lenne a kérdésem hogy
nagy kávéfüggő lévén napi 2 csésze mennyire árthat a babának. Vagy az még megengedhető? És ha nem, akkor koffeinmenteset sem szabad inni ? Második kérdésem, hogy 2 héten belül esedékes az évi kötelező tüdőszűrés, amire nem tudom hogy elmenjek-e (a sugárzás ártalmas volta miatt) ?
Válaszát előre is köszönöm
Dr. Radványi Krisztina / 2004-11-29 15:53 Válasz / #3797
Tüdőszűrés nem!
Két csésze kávé teljes nyugalommal mehet, sőt eleinte jót is teszt az alacsony vérnyomás miatt. Koffeinmentes meg bármennyi.

vombi / 2004-09-07 13:50 #2176
Kávé- és teafogyasztás

Tisztelt doktornő!
Kb. 6 hetes terhes vagyok. A problémám az lenne, hogy terhességem elején (amikor még nem tudtam, hogy babát várok) napi 2 pohár kávét és 2-3 pohár teát ittam meg egy nap. (Előző hónapokban 4 kávéspohár kávét is megittam, de ettől a ciklustól kezdődően lecsökkentettem kettőre. ) Amióta tudom, hogy terhes vagyok(múlt hét pénteken csináltam tesztet, ami pozitív lett), napi 2-szer iszom fél pohár kávét (ha nem iszom, fáj a fejem), és 1-2 pohár teát. A vérnyomásom egyébként általában megfelelő, 120/80 körül szokott lenni. A terhességemmel eddig nincs semmi problémám, hányingerem nincs, csupán a melleim feszülnek. Orvosnál hétfőn voltam, ahol megállapították, hogy a korának megfelelő a mérete. A kérdésem az lenne, hogy az a mennyiség, amit a terhességem elején, illetve amit most fogyasztok, lehet-e valamilyen káros hatással a kisbabámra? Kell-e valamilyen vizsgálatot elvégeztetni, hogy kiderüljön, nincs semmi probléma? Válaszát előre is köszönöm!
Vombi
Dr. Radványi Krisztina / 2004-09-12 17:12 Válasz / #2176
Semmi gond nincs ezzel, ez nem olyan komoly adag.

Pongi / 2004-09-07 07:54 #2165
kávé és várandósság

Kedves Doktornő!

Harmadik hónapot betöltött várandós kismama vagyok.
A vérnyomásom egyébként is nagyon alacsony volt, de a várandósság ideje alatt, sajnos még tovább csökkent. Most általában 90/60 alatti értékeket mérek. Ez fejfájást, szédülést, fáradékonyságot okoz számomra.
A kérdésem az volna szabad-e kávét fogyasztanom a vérnyomás emelése érdekében, és ha igen milyen mértékben? Illetve, hogy van-e valamilyen készítmény (gyógyszer, gyógytea, stb. ) ami kiváltaná a kávét, amit terhes nők is fogyaszthatnak?
Igaz-e, hogy a bab rossz alvó lesz, sírós lesz ha a kismama kávét fogyaszt a terhessége alatt.

Várom válaszát, melyet előre is köszönök!

Dr. Radványi Krisztina / 2004-09-12 13:14 Válasz / #2165
Mértékkel szabad. Napi 1-2 biztos nem árt. Fekete tea is tudja, csak nem olyan gyorsan.
[/size]

meri

Meri!! Hol találtad meg a leveleimet, amit írtam a doktornőnek? Ejnye!
Na jóóó. Neeem is één írtam. :lol: :mrgreen:
Mondom én, hogy szuper csajszi vagy!!!! Mintha én írtam volna....tisztára, szó szerint igaz rám. Nagyon kedves vagy!!!!!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! Megnyugodtam.
Akkor most jöjjön az én bambaságom. Little megadta a címét, hogy hova küldjem a képeimet.... én meg tök más címre elküldtem "neki". Hi-hi. Tök mások vagyunk. Veled ellentétben, én tudok ilyeneket is alkotni.... szerinted mit gondol rólam az a valaki, aki most kapott egy rakás képet?! Hadd örüljön szegény....!!! :mrgreen:

Itt az ideje, hogy a többi bénázásomat megakadályozzam. :mrgreen:
Megyek, lepihenek.
Jó éjszakát! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most, hogy így nagyon átrágtam magam a dokinak írt leveleken, csak szeretném, hogy szó szerint legyenek a dolgok.... rám csak a kávézásos dili igaz..... :mrgreen: :mrgreen: , meg az alacsony vérnyomás. A kisbabát meg csak remélhetem...... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Merre vagytok!Bocsi,ha kicsit önző leszek,csak rohanok Bálintkámért edzésre és írok egy kis helyzetjelentést.
Apának telefonon mondtam el,mert nem bírtam ki.nagyon örült,annyira meghatódott,hogy csuda és most szuper boldogok vagyunk.Tegnap megmondtuk Bálintkának,aki egyszerűen szuperül fogadta.Fülig ér a szája és percenként kérdez a babáról.Este úgy aludt el,hogy ugye nem álmodom,lesz egy kistesóm.Reggel meg már számolta a kis pénzét,hogy szeretne venni neki valamit.Én iszonyat fáradt vagyok,mintha egy hete nem aludtam volna és olyan lelassult.A cicim fáj, a hasam nagy,a gyomrom liftezik és undorodok mindentől.Tegnap pl nem bírtam tankolni,úgy felkavarodott közben a gyomrom.Szóval Bálintkámmal nem éreztem semmi hasonlót.Enni nem igen megy,úgy vagyok mint Erzsike.Néha valamit nagyon megkivánok és van,hogy mire megenném már nem megy.Nagyon boldog vagyok.Csütörtökön megyek a dokihoz,negyed 11-re.Feldobom a babás görbém és mindenkitől elnézést kérek,amiért csak itt örömködök és nem írtam senkinek,de ennyire maradt idő .

Kép

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: