A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Ja, megnéztem ezt az könyvet (5 perc baba), nem tudom már ki írta a múltkor. Mindenesetre ha vki megrendeli és elolvassa akkor számoljon már be róla!!!

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Előszőr is Boldog Új Évet Mindenkinek!!!

Végre van orvosom!!! A Hegedűs lett, örülök neki és a Gozárral is meg tudtam beszélni, hogy inkább nem hozzá járnék. Tök jól fogadta. tegnap voltam is a kórházban a Hegedűsnél, megbeszéltük a vérvételem eredményét, szerencsére minden jó lett, csak sajnos nem estem át azon a toxo... valamilyen betegségen.
Jövő hét után kell mennem a 12. heti nyakiredő szürésre 3D uh-ra. Nem tudja valaki esetleg a 3D uh tel. számát?
cukorfalat

Ancsaboszi,

istenem, ne haragudj, nem emlékeztem az előző császárra! Így viszont más a helyzet és tényleg legyen inkább császár ha az a biztonságosabb. Gyorsan leírom a császárt támogatandó, hogy a szülés piszkosul fáj, annyira hogy már azt hiszed nem fogod kibírni! Én közben úgy odamondtam életem párjának, hogy csak na! Hogy micsoda egy utolsó dög, ezt tette velem, majd szétszakadok! :-)))
Viccet félretéve, menjetek biztosra, a baba a fontos!

Barimami,
nekünk 6 hetesen olyan 18 órát aludt Máté egy nap, ma sincs ébren sokkal többet. Biztos a hasfájás miatt nyugtalanabb, adsz neki valamit rá? Vagy pukicső? Ha vigasztal már csak max. 6 hetet kell kibírni és elmúlik! Nekünk egyébként semmilyen szer nem jött be.
Ami egyedül működik: ha látom hogy álmos azonnal elkezdem altatni. Minél fáradtabb, annál nehezebb az altatás.
És igaza van Marcsimnak is, van olyan baba akinek elég a 12 óra. Ha jókedvű akkor nem kell piszkálni.

Hajhullás
gőzöm sincs mi használ, Cancan felkészült játékosnak látszik a témában! :-))

Válaszolás,
én meg szoktam nyitni egy új email ablakot és abba irogatom bele olvasás közben a választ, aztán bemásolom a babanetes ablakba :-)

Eszesmerci,
Üdv a klubban :) Császár ügyben én nem tudok segíteni, de van aki már szült utána simán, biztos neked is menni fog!

Monacs,
nekem hason alszik Máté, még a babakocsiban is van hogy átfordítom, mert háton felébred egy félóra után. Szerintem nem gáz, miért gondolod hogy az?

Györgyi,
mi vittük már 3 hetesen minden nap, pedig ő koraszülött volt. Öltöztesd fel jól és vidd nyugodtan.
masni

Sziasztok!

Eszesmerci! Üdv a csapatban! Szép nagyon a gyermeked és gartula a következőhöz is :wink:

Valentina! Nekem is Kolos az utolsó pillanatig nagyon aktív volt. Tisztára olyan volt, mintha egy "alien" közlekedett volna a pocimban :lol: Azért a szülés előtt egy-két nappal már észrevehetően csillapodott az aktivitása, úgyhogy az is jelezheti a szülés időpontját, ha lelassul a pici odabent. Figyelgesd majd!

Steffi! Nem tudom mire ébred fel éjjel Kolos, szerintem mindig másra mert van, amikor az a jó, ha hasra fordítom, van amikor csak meg kell simogatnom, van amikor fel is kell vennem. Picinek sem volt pocakfájós nagyon, úgyhogy nem hiszem hogy azért. Szerintem nagyon éberen alszik és ha elkezd mozogni a keze-lába az felébreszti. Ma éjjel például teljesen keresztbe volt fordulva és úgy vigyorgott. Szóval még álmában is "mászkál" és azért ébredt fel mert keresztbe már nehezen fér el az ágyban. :lol:
Az ünnepi távollét szerencsére nem nagyon fordította fel a "napirendünket". Mondjuk az igaz, hogy elég sokat kézben volt és szeretné, ha itthon is abban lenne, de szép fokozatosan sikerült visszaszoktatni a járókába.
Steffi próbáltátok már úgy hasra fordítani, hogy amikor felérbed éjjel akkor megpróbálni, hogy ugy visszaaltatni. Nálunk is csak akkor hajlandó hason lenni, de ez bevált.

Egyébként nem tudom, hogy Ti megfigyeltétek-e a picurkákon, de én arra jöttem rá, hogy amikor van valami nagyon halaszthatatlan fontos dolgom és nem tudok Vele foglalkozni, akkor nem is olyan követelőző. Érzi, hogy mikor tud "kihasználni" és akkor követel. Úgyhogy el is határoztam, hogy februártól folyatom az egyetemet és majd meglátjuk mi lesz.

Hajhullás: nem tudok tippet adni, de nekem is nagyon hullot a szoptatás elején és mostanra csillapodot. Én elevitet szedek, de nem minden nap, úgy heti 3-4-et. Hogy az segített-e azt nem tudom.

Györgyi! Nyugodtan vidd ki sétálni Jázmint minden nap, ha esik, ha fúj, legalább 1 órára!

Zsófi! Jujj de izgi lehetett az uszás. Nagyon édesek! Én is gondolkodom a dolgon erősen, de még nem szántuk el rá magunkat.

Lilluska! Jobbulást a lurkóknak!!!!

Lányok! Milyen teát lehet adni a babáknak, most leszünk nemsoká 4 hónaposak. Mondjuk még vízet sem nagyon ivott, de kiváncsi vagyok.
marcsim

Helló Lányok!

A betegeskedőknek mielőbbi jobbulást! Sajnos én is közéjük tartozom :cry: , reggel úgy ébredtem, hogy alig bírtam felkelni, pedig Beni nagyon rendes volt fél5 körül beszlopálta a 170es adagját és utána fél 10kor kelt. Addig aludtam én is. De úgy fájt minden porcikám reggel, hogy nagyon gondolkodóba estem, hogy s.o.s. szednem kéne valamit , mert ez csak rosszabb lesz. Mivel nagyon kevés a tejcsim ott szemeztem az aspirinc-vel, hogy most igen avagy sem. Végül győzött. Úgyhogy nagyon úgy néz ki befejeztük a szopit.... :( :( :( Az az igazság, hogy már csak kb. 2-2 percet cicizett, azt is 2 korty aztán elengedte , röhögés, bekapta, megint ez és elengedte. Nem tudom mennyit ehetett.

Szandi is még nagyon rondán köhög és tiszta takony, pedig szedi az antibiotikumot. Szerencsére láza már nincs. Benit is pánikolva figyelem nem lázas-e, de szerencsére jól van. Remélem így is marad. Kedden kéne kapnia oltást ( még a 3 hósat!!!!) de nem tudom, nem fogja-e a doki még elhalasztani.

Marcsim:lehet kapni a gyógyszertárban Mecsek Babateát( filteres) gyógynövényes vagy instantot is adhatsz már neki,. Ebben sokféle ízesítésűt kapsz. Én már kb. 1 hónapja ezzel adom be a d-vitamit. Mondjuk ici-picit rakok csak a vízbe, épphogy valami íze legyen.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Cukorfalat: a 3D-s ultrahang telefonszáma: hívd a kórházat, majd a 7469-es mellék.
Készülj, hogy elég sokat kell várni. Legalábbis nálunk csúszás volt.

Sajnos engem is ledöntött a kór a kábamról. Valami felső légúti nyavajám van, állandóan köhögök, ami már a hasamat is megviseli annyira intenzív. A Teleki doktor lándzsás útifű szirupot javasolt, azt szedem kedd óta. Mivel nem javult a helyzet, és már a fejem is nagyon nyomott, elmentem a körzetihez, aki maradt a szirupnál, és egy hét szobafogságra ítélt.

Így jól kezdek az új cégnél, betegállomány kapásból 1,5 hétre. De most a pici a legfontosabb ugyebár. Szerencsére a fiam és apa nem kapta el, ill. sikerült nekik hamarabb kimászni belőle.

A felmerült témákban vagy egyáltalán nem vagyok járatos, vagy a sok év távlatából már nem tudok tanácsot adni. Bocs!

Gyógyuljatok, illetve vigyázzatok! Éljen a citromos forró tea! :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Barbi!
Köszi a tippeket, holnap kipróbálom, ma már nincs erőm rá.
Nagyon édes Dani baba! A mi kifogónk is ilyen csak kék és teknőc van rajta. Minimanós. :lol:
Tényleg Te is Siposos vagy és 23 éves?! Mikor töltöt a 24-et, ha nem vagyok túl indiszkrét?:wink:

Melinda!
Akkor Te nem vagy babonás?!

Monacs!
Esküszöm már hiányolni akartalak!:wink:
És értem Durciékkal kapcsolatos érzéseidet!!!
Megrendeltem a könyvet, ha elolvastam szólok!

Kriszta!
Majd legközelebb sikerül! Emlékszem mikor mi is belevágtunk a babaprojectbe, az első hónapban
tuttira vettem, hogy sikerül még tesztet is vettem, de negatív lett. Viszont a következő
hónapban már pozízivat teszteltem!!!!

Györgyi!
Mint mondtam Martin is cicin alszik el néha és én sem ébresztettem akkor fel büfizni, viszont
most már igenis felébresztem és csak büfizzen! Utána nekünk még egész egyszerűen visszaalszik.
Arra gondoltam bele, hogyha mi sem tudunk büfizni mi is tök rosszul érezzük magunkat! Próbáld
meg finoman a válladra tenni, hátha csicsizik tovább!

Lilluska!
Kitartás!!!

Merci!
Most megnyugtattál úszi ügyben! Benji hogy van?! És te?!

Ildi!
Nagyon édes Hanna!

Cukorfalat!
Jó, hogy végre megállapodtál! Hegedűs jó fej!!! Én sajna nem tudom a tel.számot.

Györgyi!
Martin még pár hetes (2-3) volt mikor elvittük az Ikeába, valaki innen még látott is,már
nem emlékszem, hogy kicsoda...:oops: Én is vittem sétálni eleinte félórákat, aztán órákat,most már
mindennap 2órákat sétálunk, a jó levegőn jót alszik és nekem is jó. Néha bemegyek a CBA-ba
vásárolni. Én mindig úgy csinálom, hogy előtte megszoptatom, büfi, hasinak egy kis torna,
tiszta pelus és megyünk.

Ja: másnál is patáliázik a baba öltöztetés közben vagy csak az én kis lurkóm ilyen?!

Marcsi!
Kösz, hogy elmondtad, de én mondjuk itt az altatásra is gondoltam meg a napközben alvásra
ilyesmire...
Nem próbáltam még, de most elaludt a vállamon már egy 40 perce és hasra tettem az ágyban.
Holnap a hajszárító mellett ezt is kipróbálom. :lol:

Heni!
Gyogyulást!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Lányok! Kitartást nektek és a babáknak... :? Olyan rossz hallani, hogy így levett a lábatokról mindenféle kórság. Nekem ez a parám (sok közül az egyik), hogy nehogy már betegen menjek szülőszobára. Lilluska, Heni (meg mindenki), ne felejtsetek el szólni, mi újság veletek.

Ildi, Hanna nagyon cuki! Jó látni, már olyan régen tettél fel képeket. Annak is örülök, hogy Merci Olijáról is láthatunk képeket.

Cukorfalat, biztos jó érzés megállapodni... :wink: Toxoplasmosis fertőzésen én sem estem át, pedig macskabolond vagyok, és 14 éven keresztül volt is. Nem jelent semmit, csak kerüld az alomtálakat. :roll:

Nekem láb vizesedik. Érdekes módon csak az egyik, és csak a lábfejem, de az ritka brutális. De ez úgyis elmúlik, nem? :shock:

Steffi, Györgyi, akkor nyugodtan lehet majd hason altatni a babákat? Én annyira béna vagyok-leszek... :lol: Szegény gyerekem.
vbea

Csajok-babák jobbulást mindenkinek! Ez az enyhe idő sajnos kedvez a fránya baciknak :(

Toxoplasmozis: nekem sem volt védettségem, de nem kell betojni tőle. Nem lesz semmi baj, ha nem eszel-iszol macskaalmot, nem kotorászol földben és nem eszel nyers husit. Szerintem nem nehéz ellenállni ezeknek :wink:

Cancan, köszi a tea tippet.

Steffi, az alvás, altatás dologban nem zavart be a távollét. Ugyanolyanok voltak és azóta is az éjszakák és a nappalok is. Egyébként nincsen határozott napirendünk, bár a 3 óránkénti etetés azért adott napközben, de a reggeli ébredés még teljesen változó. Ti hány óránként esztek?

Ildi! Nagyon vagány a kiscsaj. Tisztára úgy néz ki, mint TE!!!! Annyira édes ahogy ott ül :lol: Nagyon kis husigombóc, hány kiló?

Vbea! A vizesedés tuti el fog múlni, ne aggódj. Így a vége felé nekem is vizesedett, de elmúlt 1 hét alatt teljesen.

Barnama! Nagyon nem hallani rólad, ugye minden ok?

Kolossal egykorú babás mamák a Ti babátok is mindent begyűr a szájába, mint egy vadember? :D Nagyon durván mindent bevisz és rágcsál, szopogat és persze ha kiesik vagy nem úgy megy be ahogy ő akarja akkor jön a hiszti. Nem tudtam, hogy ez az orális korszak már ilyen hamar elkezdődik.
marcsim

Sziasztok!

Vbea, Hanna 3 hetes korától hason alszik éjszaka és soha semmi gond nem volt. Ha a hátán vagy oldalt fekszik, mindig kalimpál a kezével, lábával felébresztve így saját magát. Viszont hason nagyon nyugodtan alszik. Érdekes módon, ha napközben én fordítom hasra, hogy úgy is játszadozzon egy kicsit, azt viszont rettentően utálja.

Györgyi, Hannát 6 naposan vittük magunkkal vásárolni. :oops: Sőt most, hogy taknyos, így is kiviszem egy kicsit, hiszen annyira jó idő van. Nyugodtan sétáljatok.

Marcsi, én is a Mecsek Baby teát ajánlom. Mi az első naptól, hogy hazajöttünk a kórházból használjuk. Persze 4 hónapos kortól már többféléből is lehet választani, állítólag a HIPP ízesített teák is nagyon jók.

Lilluska, javulást a csemetéidnek!

Csajok, Hanna még csak a jövőhéten lesz 4 hónapos, de már ezerrel nyomja a tejpépet és a sütőtök bébikaját. Viszont a sárgarépával nem voltam ilyen sikeres, a maga módán közölte a gyerek, hogy kenjem a hajamra! Nálunk nem nagyon működött a pár kanállal való rászoktatás, ugyanis a sütőtökből második alkalommal benyomott egy negyed üvegnyit, és amikor érzékelte, hogy nem kap többet, hatalmas bömbölésbe kezdett. Persze nem adtam többet. És rettentő ügyesen eszik kanálból!

Pocakosok kitartás!

Kép
ildi35

Sziasztok, most értem haza anyuéktól! :)

Szemészeti ügy a -8-as szememmel kapcsolatban:

Voltunk ma a párommal a szokásos helyen megrendelni az éves kontaktlencsémet......pont ott volt a doktornő. Mondtam neki, hogy nézze már meg a szememet, mivel ugye a szemfenék állapotától meg a szem állapotától teszik függővé a csaszi vagy sima szülést! Azt mondta, hogy a szemfenekem...a szemem nagyon szép, semmi elváltozást nem lát....sőt mondta, hogy cukorbetegséget és egyéb szemből megállapítható betegséget sem! DE, akkor sem engedne ilyen dioptriával simán szülni..., mert nagy a rizikó, és a szemem világa a legfontosabb! Azt mondta, hogy egyenlőre 50-50% nála a dolog....kiváncsi más orvos mit fog mondani! Amúgy aranyos volt!

Kép
elizabeth25

Marcsi, nem tudom hány kiló, mert nincs mérlegünk, béreltük és már visszavittük. Őszintén szólva én is nagyon kíváncsi vagyok, miután 1 hónapja mértem utoljára. Annál is inkább, hogy így bejön neki a bébipapi. Ha addig meggyógyul és lesz oltóanyag, akkor szerdán az oltás előtt kiderül.

Kép
ildi35

Sziasztok!

A táblázathoz: Dr. Hegedűs Tibor
szülésznőm még nincsen
25 éves vagyok
Nagykovácsiban lakom

A dokim szerint nagy baba lesz Viktor. :lol:
V
Kép
valentina

Lányok, ti mennyit híztatok terhesség alatt?
Én a 18 hétig semmit, most meg mintha repülnének rám a kg-k! :( Ez nagyon gáz!

Kép
elizabeth25

Elizabeth!
Én 20 kilót szedtem magamra, pedig esküszöm nem is zabáltam! Mégis szinte ugrottak rám kilók. Olyan voltam, mint egy víziló. :lol: :lol: Hála az égnek, már 14 kiló lejött, még azzal a maradék 6-al kínlódok. Az volt a vicces, hogy mindenki azt mondta (még a szülés előtt 2 órával is), hogy jó nagy babám lesz, ehhez képest 2,55-el született a Hanna, igaz a 37. héten.

Kép
ildi35

Ildi az a baj, hogy én 168 cm-vel és 85 kg-val kezdtem, és mondta a doki, hogy 10-12-kgnál nem lenne jó ha többet híznék! :( De félek, hogy úgy fogok kinézni, mint egy tehén! :( Mondjuk a babó az fejlettebb 1,5 héttel a koránál! :)

Kép
elizabeth25

Marcsi, nekünk is nagyon nehéz babakocsink van, de én úgy gondoltam, hogy gyalog mennék azon az úton, ami a strandhoz vezet, szerintem max fél óra alatt ott vagyok. Ha nincs nagyon hideg, akkor lent szoktam lenni akár két órát is, úgyhogy egyáltalán nem gond és nekem sem árt, ha többet mozgok. :)

Valentina, Nagykovácsiban hol laktok? Ugyanis a sógorom is odavalósi meg az unokanővéremék is ott laknak.

KépKép
osori

Steffi: Az én gyerekem imádja az öltöztetést és a vetkőztetést is. Ne utáljatok meg - fogalmam sincs, hogy sikerült ilyen gyereket csinálni! :lol: Este, amikor tudja, hogy fürcsi jön, már hangosan kacag, nagyon csikis , így hihetetlen kacagásba kezd amikor a bodyból bújtatom ki. Meg kell zabálni!!!! És imádja a pelusozást is, nagyon szeret meztelenkedni!

Ildi: akkor jó. Én nem mertem hangoztatni, hogy már tejpépet eszünk , pedig mi si jövő héten leszünk csak 4 hósak. Megkóstoltattam vele az almát, na, neki erről volt az a véleménye, mint a Te Hannádnak! :lol: Annó Szandinál is a sütőtökkel kezdtem és nagyonimádta. Azt hiszem ez lesz a következő lépés.
Vettünk egy banános tápszert is ( ami 4 hós kortól van ) - ma ugyan csak sima tápszert kapott, mert tegnap elég nehezen kakilt, úgy sajnáltam szegényt, lehet sok egyszerre a tejpép is, meg a banános tápszer is.

Eni: nyugi, le fog menni a vizesedés, de ne ijedj meg, ha szülés után 1-2 napig durvább lesz. Aztán eltűnik. Ugye küldesz sms-t, ha eksön van??????? Vagy valakinek....

Elizabeth: én 17 kg-t híztam :oops: , a végén jöttek rám nagyon és hirtelen, de ez víz volt. A 165 cm-hez voltam 87 kg :oops: :oops: Borzalom volt, szerencsére hamar le is ugrott, kb. 2 hónappal szülés után már annyi voltam, mint amikro terhes lettem, azaz 70. Na, most itt stagnálok, pedig egy 10-est nagyon le kell adnom. Főleg, hoyg esetleg nyár végén újabb babaproject....
A szemedhez meg, legfontosabb a biztonság. elhiszem, hogy nagyon szeretnél normál úton szülni, de nem ez a legfontosabb. Azért drukkolok!

Különben, ez tök érdekes, némelyik dokinak a mániája a kg-on lovagolni és stresszelni a kismamát, nekem Vida egyszer sem mondta, hogy ejnye-bejnye, vagy jó lenne vigyázni....Sőt, amikor egyszer megkérdezte, hogy mennyit híztam, és látta, hogy hát... khm.. rosszul esett a kérdés, odahajolt, hogy csak súgjam akkor..... :lol: :lol:

tiszta takony vagyok-..... :cry: :? :roll:

Heni

Kép

Kép
cancan

Eni!
Szerintem altathatsz hason, tényleg jó, főleg a hasfájós babáknál. És -bár nem ismerlek személyesen,még :wink: - de tudom, hogy nem vagy/leszel béna. Ha megvigasztal az elején majdnem mindenki ezt érzi aztán hamar túl is vagy az első hónapok nehézségein :lol:

Marcsi!
A 3 óránkénti evést most már én is tartom, mert rájöttem, hogy azért is fájt a pocija, mert túlette magát és unalmában is cicizett, úgyhogy tartom a 3 órát és minden sokkal jobb! Hétvégén pl. elsétáltunk a kistarcsai Lidl-ig meg vissza (oda-vissza 6 km) kb. 2.5 órás út és végigaludta az egészet!
Szájbagyűréssel kapcsolatban annyit, hogy bár a kisfiaink közt 3 hét van Martin is most mindent gyömöszöl, az öklét, pelenkát, kispárna sarkát, takarót az én polómat, ha a vállamon van :lol: , mindent! Nem nagyon értem, hogy miért.

Ildi!
Elfelejtettem, hogy hány hós oltásra viszed? :oops: 4? És nincs oltóanyag?!! No comment...

Megpróbálok felrakni egy képet...
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jaj, Steffi - nagyon vagány Martin ebben a szerkóban!!!!!! :lol: :lol:
Beninek is van egy ilyesmi ingje, vasalásra vár - még nem volt rajta - de azt hiszem holnap ráadom.
Már alig várom, hogy totyogjon a kis Nike cipőben ( még Szanditól maradt) meg tréningben. Na, nem ez a lényeg, de annyira vagányan zabálnivalóak benne.

Beni is mindent gyűr a szájába ami belefér...

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Kösz! Szerintem is nagyon édes volt benne! Olyan kis nagyfiús :lol: Majd rakj fel te is képet Beni bébiről!!!
Nálunk apa nagy foci őrült és az egyik ilyen foci menedzseres játékon nyert vásárlási utalványt amiből természetes a kicsi fiának is vett egy adidas melegítőt, amin 2004-es foci EB szimboluma van :lol: Szerinted?!

Gyógyulgass!!!

Vica és Jube nem is írtak ma :? És Gabi se?! Jujj... Egyszer már ránk hozta a frászt... Tündi is jöhetne és a többiek is persze! Monacs!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, igen 4 hósra vinném, ha lenne oltóanyag. Hát igen, szerintem is no comment. Sajnos leginkább minden így működik kis hazánkban........... Hogy mekkora a fiad!!! Hány kiló??
Csajok, a lánykám fél 7-kor elaludt és azóta is húzza a lóbőrt, se fürdés, se vacsi, se semmi. Kíváncsi vagyok, mikor ébreszti a hasa? Gondoljátok, hogy nagy gáz, ha kimarad a fürdés? Vagy akár éjfélkor is dugjuk a kádba? Na de akkor totál felébred és mikor fog újra elaludni, hajnalban? :roll: Ilyen még nem volt, most tök tanácstalan vagyok...... :roll: :roll:

Kép
ildi35

Sziasztok!

Még mindig csak témák szerint, de majd belejövök (nem tudom mennyi idő múlva frissít a gép, meg hogy nem tünik-e el a szöveg, amit írok közben)de azért :lol:

Gyyógyulást mindenkinek!
Sok folyadék, c vitamin és idő (türelem). Mikor Olicskával terhes voltam, volt hogy 3 hétig is küzdöttem, végül a gégész azt mondta örüljek, mert egy igazi nátha 3-4 hét! ÉS mivel általában vírusos eredetű tök fölösleges gyógyszert szedni. Olíviának a dokinéni eddig max anitbiotikus orrcseppet adott, azon kívül csak köptetőt, kalciumot..stb.

Hajhullás
Ezt is csak az idő oldotta meg nálam. A csodaszerek nekem sem segítettek. A terhesség elején iszonyúan hullott a hajam, most mindenem gyorsabban nő és egészségesebb, mint valaha.
Éjszakai csecsemősnővér probléma
AKi még szülés előtt áll, annak csak azt mondhatom, hogy az első éjszaka után mindenképpen tartsd magadnál a babát, vagy ha leadod is, mond, hogy ébresszenek fel a ha felsír. Nekem ezt a nővérke ajánlotta és így is volt. Első éjszaka a császár után (éjfélkor volt) aludtam 6 órát. Kövi éjszaka hozta ha sírt. Utána már velem volt (5 napig) és cicire tettem ha sírt rögtön. Nem is volt gond soha a cicizéssel.

Tea
Én Olicskának csak akkor adtam teát, ha fájt a hasa (édesköményt) a cicizés mellett csak vizet kapott. Ennek most örülök, mert nem szokott rá semmilyen édes lötyire, csak tejet, kakaót, vízet és narancslét iszik.

Cumizás
Olicska sajna még most is cumizik, de én nem vagyok túlságosan szigorú ebben a témában. Állítólag 2 nap sírás után le lehet szoktatni, de még nem vettem rá magam! Ha van valakinek ötlete (elviszi a Mikulás a kisöcsi típusú praktikák nem jöttek be!)

Görcsölés, haskeményedés
Állítólag jobb a pezsgőtabletta, mint a MagneB6, mert nagyobb a hatóanyaga és gyorsabb is és max 5-öt be lehet belőle venni egy nap. Én már mindent kipróbáltam, eddig csak a teljes nyugi segített, ha keményedett a hasam és az előre hajolás!

Hízás
Én az első babámnál 18 kilót híztam, Tóth doki azt mondta el fog tanácsolni, ha tovább hízom és letiltott a csokiról. Ebből persze sok volt a víz és nem akarok senkit elkeseríteni, de Olicska 2 éves elmúlt amikor már 3 hónapja tornáztam és nem szoptattam és csak akkor kezdtem el fogyni. Igaz a kórházból 12 kilóval könyebben jöttem ahaz, de ez így is maradt, ezért most 5 kg plusszal indultam Bebével. Az elején nagyon rosszul voltam ezért eddig összesen csak 10 kilót híztam. Félek, most jön a neheze.

Csajok szerintem nem szabad édességet enni (max pár kocka csokit naponta), helyette sótlan magokat inkább, sokat inni vizet és sokszor enni keveset a nap folyamán. Nekem ez bejött eddig.

Bebét a 28 hetes 4d UH-on 1,5 kg -ra saccolták (kb 40 dkg val nagyobbra mint kellene). Olicska fejkörfogata 37 cm volt! A fotón Bebének olyan pufók kis feje van, félek nagy baba lesz és ezért nem szülhetek, és a férjem is csak rám legyint, "úgysem fogsz szülni". Ez rohadtul zavar, meg tudnám ölni érte :lol: . Tudom, hogy félt azért mondja, neki is kemény volt a közel 20 óra vajúdás, de én nagyon elszánt vagyok. Olvasom a "Szülés gyöngéden"-t és meg fogok küzdeni a jogaimért a kórházban.

Altatás=Lengőbölcső
Bár Olcsikával nem volt gondom míg csecsemő volt, most azért felkészülök. Vettem egy fonott mózeskosarat (az a békebeli) használtam, makramézok hozzá tartópántokat és fel fogom akasztani egy olyan IKEÁS gurulós vállfatartóra. Nappal ringatva (hintáztatva fog elaludni, éjszaka pedi anélkül remélem. Különben utánajártam a korai idegrendszeri és koordinációs fejlesztés egyik eleme a hintáztatás (hintaszék, lengőbölcső..stb) ezért is és mert semmi segítségem, szeretném ha minél könyebb lenne két gyerekkel (nekünk csak egy nagymamánk van, az anyósom és ő fehérvári, ezért elégnek érzi, ha másfél havonta találkozunk). Próbáljátok meg nappal a lengőbölcsőt! Sajnos neten kapható német import 90 ezer Ft, de össze lehet tákolni sztem hasonlót!
Majd beszámolok, hogy Bebe szereti-e és persze, hogy működik-e!

Ildi
Köszi a bíztatást, ha van kedved leírnád pár sorban szülésed történeteét Tóth dokival? Én nem jutottam el odáig, de nagyon érdekelne milyne volt!

Jó éjszakát mindenkinek!
M

Kép

Képurl]
eszesmerci

Osori!

A templom tértől nem messze lakunk. A sogoród melyik utcában lakik?

Lányok ti miben vitéttek haza a babátokat?
Olyan sok félét hallottam már, hogy nem tudom mi az optimális.

Jó éjt mindenkinek!
V
Kép
valentina

uh, mi még a 3 hós oltást sem kaptuk meg - totál csúszásban vagyunk.....

Szerintem hagyjátok ki ma a fürdést. Lehet, "megzavarodik" tőle és totál felborultok.
Én viszont megyek fürdeni....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Feladtam a visszaolvasást. Éhenhalok, a férjem meg kiakad :)
Na, szóval üdv az újnak, én császáros voltam, és szeretnék majd természetesen szülni, de még nincs kistesó útban :) Nekem Hegedűs a dokim, és tudtommal ő ilyenkor nem szeret kockáztatni, úgyhogy nekem majd meg kell őt győznöm :) Ha sikerül.

Bocsi lányok, mindenki gyönyörű, örülök a fürdőzőknek, de a többit nem tudtam követni.

mtunde

Valentina
Sztem ilyen "hosszú" úton feltétélenül autóshordozóban vidd haza és persze téli overálban, alatta rugdalózóban. Lehet hogy nektek elég lesz egy vastagabb anyagú, olyan "mackószőr" borítású kezeslábas és egy vastag takaró, amíg befűt az autó. Persze ha ilyen enyhe idő lesz ki tudja. És lehet hogy akkor lesz csak igazi tél. Elég lesz a kórházban kitalálnod. Tegyél fel képet magadról kérlek, hogy megismerjelek, ha a kórházban járok CTG-n vagy ki tudja hogy alkulnak a dolgok, csak 2 hét van közöttünk :D

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Na, én is alkalmazom azt a módszert, hogy külön megírom a dolgokat, és aztán idemásolom. Lehetetlenség ugyanis mindent megjegyezni, úgy beindultunk! Ez persze tök jó!

Steffi! Mi a Rubin Hotelbe mentünk, eredetileg is ezt terveztük, csak aztán elbizonytalanodtam, majd meggyőztem magam! Szerintem megéri, hogy egy kicsit messzebb van és szerintem más sem lenne közelebb!

Ildi! Igen, itt is van "edző", mi egy fiatal csajt kaptunk, ő mondta, hogy mikor mit kell csinálni. Nála van egy játékbaba, azon mutatott mindent a medence széléről, de ha volt valami, amit csak igazi babán lehetett megmutatni, akkor bejött a vízbe és kölcsönkért egyet! :) És nagyon tetszett, amilyen szeretettel megfogta a kölcsönkért babát!

Merci! Mi is oda járunk, fel is ismertem a labdákat! :) Hogyhogy csak fél évig jártatok? És nekem is Tóth a dokim! Van egy ismerősöm, aki most szülte a harmadik babáját. Az első természetes szülés volt, a második császár, most megint természetes. Szóval minden lehetséges!

Léna is mindent töm a szájába, nyalogat, harapdál. Legújabban a saját vagy a mi ujjainkat. Megfogja, beteszi a szájába, fintorog egyet, kiveszi, megnézi, visszateszi, és kezdi újra az egészet. És ezzel elvan jó sokáig! :)

Ma este iszonyat nehezen ment az elalvás. Lehet, hogy az volt a baj, hogy aludt 5-től 7-ig, és utána rögtön fürcsi és vacsi volt, nem volt túl fáradt. Nem szokott már közvetlenül a fürdés előtt aludni, de most nagyon keveset aludt napközben és hulla fáradt volt. Asszem legközelebb ezt nem fogom hagyni, de felébreszteni meg úgy nem akarom.

Na, én is megyek aludni, mert tegnap is 1 után 3óránként kelt, ettől már kicsit elszoktam, és hulla vagyok. És holnap megyünk 4hós oltásra, remélem lesz oltóanyag, és nem lesznek rengetegen, mert a doki dec. 18-a óta holnap rendel először. Szabin volt...
Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Merci, nagyon szívesen megosztom Veled a szülésem élményét, de valójában semmi extráról nem tudok beszámolni. Hála az égnek minden nagyon simán és gyorsan zajlott.
Este fél 8 körül folyt el a magzatvizem (éppen fecseréztem a Babaneten), de az égvilágon semmilyen fájdalmam nem volt. Felhívtam a szülésznőmet, ő azt mondta, hogy indulás a kórházba. Fél 9-kor bent voltunk (pont a Tóth volt az ügyeletes) és már a szülőszobára kellett rögtön cuccolnom. Valójában nem értettem, hogy miért, mert tényleg az égvilágon semmilyen fájdalmat nem éreztem, mondhatom fél 11-ig "halálra untam" magam a szülőszobán. A lényeg, hogy fél 11-kor volt az első fájásom és 1 óra 05-kor már meg is volt a Hanna. Annyira simán ment minden, hogy a Tóth doki jóformán végig karba tett kézzel állt a szülőágy mellett és a végén meg is jegyezte, hogy nem is érti neki miért kellett itt lennie. De ha már ott van, akkor, hogy valamit dolgozzon is, hát összevarr. :lol: :lol: Szóval ennyi volt. Az igazság az, hogy 3 évvel ezelőtt volt egy kisebb nőgyógyászati műtétem és (mint szülőszobán megtudtam) ez nagyon megkönnyítette a szülésemet. Ugyanis e miatt én nem tágultam ujjnyiról-ujjnyira, hanem egyszer csak kinyílt a méhszáj és már kint is volt a baba feje. Na ez nagyon brutális volt, el nem tudtam képzelni, hogy létezik ekkora fájdalom!!! Hát létezik.....
Egyébként én hálás vagyok a sorsnak, hogy több, mint 3 éve a Tóth dokihoz kerültem, már az említett műtétet is Ő csinálta. Szerintem annyira EMBER, hogy hihetetlen, én csak szuper lavituszokban tudom Őt említeni. Én mindig biztonságban éreztem magam mellette, számomra mindig nyugalmat árasztott. Igaz, a hízásom miatt engem is zrikált, de leginkább humoros formában. A szülősznőmről is csak a legjobbakat tudom mondani.
Érdekes, hogy amikor először bejelentkeztél és pár szót mondtál a szülésedről és az előtted álló szülés lehetőségeiről anélkül, hogy az orvosodat megnevezted volna, valahogy rögtön éreztem, hogy a Tóthról van szó.
Na jó hosszú lettem, és ha segítséget nem is nyújt a történetem, talán annyira jó volt, hogy biztos lehetsz abban, hogy a Tóth dokinál jó kezekben vagy.

Kép
ildi35

Zsófi! Rubin Hotel? Az nem a Budaörsi úton van? De lehet, hogy nagyon eltájoltam magam. De ha mégis arról a hotelról van szó, az nekem nagyon szuper lenne mivel Budaörsön lakom.

Kép
ildi35

Sziasztok , jó reggelt mindenkinek!

Kép
elizabeth25

Jó reggeeelt!

Hanna+Martin nagyon édik!!!!

Ancsa
Dani nevében köszönjük a dícséretet :D

Steffi
Ápr. 14-én töltöm be a 24-et! Te mikor?

Elizabeth
Kitartás szem-ügyben, a császár se volt olyan rossz, nekem elhiheted :wink: A szemed épsége a legfontosabb, de persze azért drukkolok!

Masni
Hasfájásra most Gripe watert adunk, espumisan nem használt, de amúgy minden mást is bevetünk: torna, masszázs, "kólika-tartás", ringatás, figyelemelterelő táncos-éneklős koreográfiák :lol: De még mindig a hajszárító a nyerő :D Szélcsövet végül nem vettünk, nem mertem, kissé drasztikusnak találtam...vagy? De egyébként már egyre jobb a helyzet, mintha már nem annyira fájna a hasa! (kopp-kopp, lekopogom!!)

Vbea
Lábvizesedés ellen vannak jó kis tornagyakik. Pl. leülsz a földre, kinyújtott láb és spicc-pipa, utána körzések minden irányba! Nagyon jót tesz!!

Monacs
Amikor idekerültem, már leírtam a véleményem Sipiről, de a szülés, plusz annak fényében, hogy megismerkedtem Vida dokival bennt egy vizit során, már kissé megváltoztatta a véleményem. Mármint Sipost továbbra is nagyon jó orvosnak tartom, alapos és tényleg a műtétet profin levezette, plusz a sebem is tök szép, varratszedést meg se éreztem, de lehet, hogy jobb az olyan tipusú orvos, aki nagyobb empátiával rendelkezik és egy kis kedvességgel, ill. viccel el tudja terelni a figyelmed a fájdalomról. Pl. amikor kiderült, hogy császár lesz, a doki nem túl sok biztató szót intézett hozzám, csak közölte a tényt és kész, ennyi. Igaz, a szülésznő, plusz anesztes megtette helyette és lehet, hogy ő már fejben a műtétre készült vagy ő is feszült volt és aggódott a baba szívhangja miatt, de akkor is, neki a beteg lelkével is kéne jobban törődnie. De ezt leszámítva a terhesség során teljesen meg voltam vele elégedve, mindig minden vizsgálatot ő végzett, még az uh-kat is és bárminkor hívhattam a mobilján, mindig elérhető volt! Hát, röviden ennyi!

Ildi
Hát, nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan szültél, bár azt mondják, hogy ott meg nincs időd hozzászokni a fájdalomhoz, így sokkal jobban fáj! Nekem ez kimaradt, de talán legközelebb...

Hízás
Én 13 kilót híztam összesen, de két hét alatt ebből 9 le is ment! Fogyókúra eszembe se jutott, mivel így is állandóan tejhiánnyal küzdök, bár Dani pocija miatt ugye csoki kizárva, ami azért nálam elég komoly hízási tényező lett volna!! :lol: Szerintem ez nagyban függ a génektől is, én szerencsés vagyok, anya nagyon jó alakú még most is, 52 évesen, két gyerek után! Ő a példaképem egyértelműen! :)

Na megyek vissza aludni, végre Dani is álomra hajtotta a buksiját!

KépKép
barimami

Barimami neked csaszi volt? Megtennéd, hogy írsz nekem róla priviben, meg a kórházban töltött napokról, persze ha csak nem baj! :)

Előre is köszi!

Kép
elizabeth25

Barbi!
Köszi! :lol:
Febr. 28-án töltötm a 25-öt.
Azon gondolkozom, hogy nem láttuk mi egymást 1x-2x Sipire várva a kórházban?!

Ildi!
Tényleg tök jó szülésed volt és drukkolok, hogy legyen oltóanyag!
Végül felébredt vagy hogy volt az éjszaka? Mi már párszor kihagytuk a fürdetést :oops: , de nem lett tőle baja

Valentina!
Szerintem is hordózókában vigyétek haza, azt biztonságosan be lehet kötni az autóba! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

A Rubin Hotel a budaőrsi útról nyíló kis utcában van. azt nem tudom, hogyan lehet bekanyarodni oda, ha az ember Budaörsről megy, mivel én mindig az ellenkező irányból mentem. szép hely, mindig jó volt nézni, ahogy a babák lubickoltak a medencében. én ugyan nem da viszem a fiam úszni, de ugyanaz a társaság nálunk is elkezdte az úszást.

én 12 kilót szedtem fel legutóbb, ebből 4-et simán az utolsó egy hónapban, pedig nem ettem többet, mint előtte. most is kb így vagyok, úgyhogy most jönnek majd a kilók!!! :? :?

Valaki tudja Várnainé Horváth Gabriella szülésznő elérhetőségét? szeretnék vele beszélni, hogy bevállalna -e engem is. igazán nem ismerek senkit, mint szülésznőt, de ő tartotta decemberben a szülőszoba látogatást és nekem is és a férjemnek is nagyon szimpatikus volt.

Kép
Kép
Kép
manóka28

A vigyor jelet a fürdés után akartam nem a hordozókás beírás mögé!
Bocsi :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Elizabeth, szerintem is az a fontosabb, hogy lásd is a szülés után a babádat :) Hogy hogy jön ki, az most mellékes.

Gyermekünk úgy rákattant a legóra, hogy üvölt, ha elviszem onnan, mert megyünk valahova, vgy enni kell, vagy fürdeni. Imádom :) Pakolja ki-be, szelektál, stb.

Babaúszást mi valószínűleg későn kezdtük: 5 hónaposan, és 6 hós volt, amikor a merülésre került sor. Na, ez nagyon nem tetszett neki, innentől már nyűglődés volt,. végül amikor meglátta a medencét, már sírt. Úgyhogy mi nem erőltettük tovább. Ezzel együtt itthon imád pancsolni, és nyáron is, a balatonból nem lehetett kiszedni, pedig csak 18 fokos volt a víz :roll:
T

mtunde

Steffi

Képzeld én voltam aki látott az Ikeában. :lol: :lol:
Viszem sétálni! Ja és ő is üvölt amíg azt a sok cuccot ráadjuk. :?
Túl lehet etetni a babát anyatejjel? Akkor lehet hogy Jázminnak is az a baja? Döbbenet sokat enne, eszik is, aztán meg nyöszörög.
Ez az igény szerinti szoptatás nem nagyon tetszik. Kicsit kaotikus.

Eni

Dehogy leszel béna! Te is írtad nekem amikor paráztam. Igaz bénának érzem magam, de már rájöttem, hogy nem vagyok az. Te sem leszel. Ja és igazából majd Benedek eldönti, hogy has, vagy hát. A Kútvölgyiben azt fogják mondani, hogy oldalt altasd, de az tényleg nem jó a csípő miatt. Én a hason alvást érzem biztonságosnak, mert miután letettem egy csomót büfizik órák múlva is így szépen kifolyik.

Elizabeth

Én iszonyatosan sokat híztam. De azt mondja a védőnő, hogy kb 5 kg mínusszal indultam, így az nem számít. :lol: Lehet hogy csak vigasztalni akart. Én 178 cm vagyok, 59 kg voltam, 82 lettem :oops: , most 72 vagyok. Hát még van mit leadni, de szerencsém, hogy magas vagyok így annyira nem látszik. :D De ahogy olvastam a csajokat én híztam a legtöbbet. Ciki.

CAncan

Tényleg mázlista vagy! :lol:

Valentina

Mi hordozóban vittük haza. Abban az autósülésben. Végigaludta az utat.

Csajok! Ti mikor vittétek először vidékre a picit? A szüleim vidékiek, nincs messze, egy óra autóval és persze már alig várják, hogy majd vigyük. Mikortól lehet vajon? (A dokinéninket meg sem kérdezem, mert annyira szigorú, hogy legszívesebben búrát tenne a gyerekek köré. Ő biztos azt mondaná, hogy akkor majd ha a saját lábán megy :lol: :lol: )

Kép
gyorgyi33

Ja erről a szoptatás dologról is írjatok. Ki hogy szoptat? Igény szerint vagy háromóránként? A dokinő (a szigorú) azt mondta, hogy nem szabad megerőszakolni a gyereket, mert akkor máris frusztrált lesz, akkor kell szoptatni amikor kéri. Dehát Jázmin mindig szopna!!! Ez egy hülyeség! :?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Én sem tudom végigolvasni... ne haragudjatok, csak az utolsó oldalt olvastam el... nagyon sok mindet kell ma csinálnom.

Légyszi gondoljatok ránk délután, megyünk a neurológushoz...... :? kicsit zizi vagyok mindig, mit mond majd....

Györgyi,

Panni is iszonyúan sokat evett (eszik), főleg ha anyatejről van szó. Az ogény szerinti szopi szerintem is baromság, Panni is folyton cicin lett volna. Én bevezettem a 3 óránkéntit. Aztán kb 5-6 hét után nem szoptattam meg, csak ha sírt érte, így lett, 4-5 végül 6 óránkénti a szopi. De most vacsira az eddigi mért rekord 360.... úgyhogy hiába evett ő ritkán, olyan sokat benyomott, hogy egy hétig kitartott volna. Ritkítani meg sokkal könnyebb volt, mint kevesebbet adni neki, mert akkor szomorúan lelelézett egész nap.

Úgy szoptass, ahogy nektek jó.

Mi 6 hétig nem nagyon vittük sehova, de szerintem a szüleidhez nyugodtan vidd el, csak ne fogadjatok senkit, aki taknyos, vagy nem feltétlen kell, hogy lássa Jázmint. Minél kevesebb bacival találkozik, annál jobb, de nem kell üvegbúra alá tenni szerintm.

Eszesmerci,
üdv nálunk!

na futok a dolgomra,
jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Hát, nekünk elég kaka éjszakánk volt, fél6-kor végül köztünk kötött ki, ott szopizott és aludtunk 3/4 9-ig! Alig ébredtem fel, amikor a párom elment dolgozni. :oops:

Igény szerinti szopi: én úgy csináltam, ha jól emlékszem, hogy adtam neki, amikor kért, de általában megpróbáltam kivárni legalább a 2 órát. Ez általában bejött, de voltak az első hetekben napok, amikor én is azt éreztem, hogy egész nap csak szoptatok, mert akkor még volt, hogy 1 órát! is szopizott... Most már 3-4 óránként eszik.

Mi is hordozóban vittük haza, majdnem végig aludt, csak a párom beszaladt a gyógyszertárba, ahol bénáztak, na akkor felébredt.

Györgyi! szerintem nyugodtan viheted vidékre, 1 óra egyáltalán nem sok, szerintem.

Ildi! Igen, a Rubin a Budaörsi út elején van, a Dayka Gábor utcában. Azt én sem tudom, hogy ha Budaörs felől jössz, akkor hogyan, mert mi is belülről mentünk. Szerintem jó hely, a medence csak babásoknak van fenntartva. Itt tudsz utánaolvasni: www.babauszas.hu

Cancan! Kezdem azt gondolni, hogy neked egy játékbabád van... :lol: :lol:
Léna is nagyon utálja, ha öltöztetem, néha segít, hogy éneklek, néha nem. A pelenkázást viszont ő is szereti.

Na, már megint jó hosszú lettem, megyek mert nyafog a lánykám, megyünk tornázni! Aztán meg oltásra. :?

Mindenkinek szép napot!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

V30 köszi a tel. számot fel is hívtam és kaptam időpontot jövő csütörtökre 12.25-re. Már alig várom, remélem minden rendben lesz.
A hízáshoz: nekem azt mondta a Hegedűs, hogy 8 kg-ot hízhatok. Kíváncsi leszek, főleg úgy, hogy mindenki olyan 15-20 kg-ról beszél.
cukorfalat

Sziasztok!

Betegeskedők remélem ma már mindenki jobban van!

Ildi! Tényleg hihetetlen, hogy most szültünk és a jányod már kanállal nyomja a finomságokat befelé. Szerintem nem szabad erőltetni azt a fürdetést, ha ennyire csúszik az ember a napirenddel. Kibírnak egy napot fürcsi nélkül, hiszen nem gázolnak még szügyig a porban a csemetéink:)

Elizabeth! Én 6 kilót híztam, de az biztos, hogy a következő terhességemnél legalább a dupláját fogom hízni mégha tömnöm is kell magamat, mert szülés után lefogytam 47 kilóra (175 cm magas vagyok) és olyan gyenge voltam hetekig, hogy még büfiztetni is alig bírtam felemelni a babámat, szörnyű volt. Úgyhogy inkább több legyen az emberen szerintem, ne aggódj!

Orsi! Az nagyon jó lenne, ha el tudnál jönni a strandig, hiszen mi itt lakunk a stranddal szemben. Ma és holnap nekünk nem jó, csak délután, de szerdán már nyélbe is lehetne ütni egy közös sétát, ha nektek az jó!

Steffi! Kolos is utálja a téli "bundákat", amikor beletuszkolom és alig bír mozogni szegényke. Egyébként imád pucéran lenni, úgyhogy amikor csak tehetem például pelenkacserénél jó sokáig hagyom meztelenül és olyankor annyit dumál, olyan édi. nagyon vagány ez a kép Martinról...és az a szemöldöktartás, hát meg kell zabálni.
:lol:

Valentina! Mi mozeskosárba vittük haza, a babakocsi levehető mózesában, amit be lehet kötni a kocsiba is és a mai napig abban szállítjuk a kocsiban Kolost. Persze ha rövidebb időre megy az ember, akkor a hozrdozóba is bele lehet tenni, de azt mondják, hogy abban maximum napi 1-2 órát szabad csak lennie, hiszen abban azért ül a baba és a gerincük még nagyon gyenge az ültetéshez.

Györgyi! Én úgy tudom, hogy a pici babák pocija az anyatejet 1,5 óra alatt emészti meg. Ha ez valóban így van, akkor szerintem 2 óránként nyugodtan lehet etetni őket, ha kívánják. De ami a legfontosabb szerintem az, hogy Te is érezd jól magad, ha neked nem tetszik és egy kicsit aggályosnak tartod, hogy állandóan a cicin lóg, akkor ne csináld. Én az elejétől kezdve próbáltam tartani a 3 órákat Kolossal és nekünk ez be is vált és napközben a mai napig 3 óránként szopizik, este pedig 5 óránként. De mindenki más, úgyhogy ebben neked kell dülőre jutnod és megpróbálni, hogy mi lesz a megfelelő mindkettőtöknek. Egyébként nem csak Jázmin szopna egész nap, minden baba ha tehetné a cicin lógna állandóan. Szerintem ezt az igény szerinti szoptatást azért ésszel is lehet csinálni anélkül, hogy a gyerek frusztráltá válna.

Én úgy emlékszem, hogy mi 7 hetesen vittük először vidékre a szüleimhez Kolost és ők is egy bő 1 óra autóútra laknak hozzánk. Szóval szerintem ha letelik a 6 hét gyermekágy utána mehettek nyugodtan!
marcsim

Györgyi!
Igen én Rád is emlékeztem, de nem voltam benne biztos.
:oops: :lol:
Ne haragudj, de én úgy örülök, hogy nálatok sem egyszerű az öltöztetés! Azt hittem csak mi vagyunk ilyenek...
Szerintem is túl lehet etetni simán! Én kb 1.5hónapig csináltam az igény szerintit, de én is próbáltam legalább 2órát várni. Azért is próbáltam így, mert ha mondjuk 1 órája szopizott akkor utána ráevett és persze, hogy fájt a pocikája! De mostanában is próbálkozna azzal, hogy cicizne 1.5 óránként, volt hogy megszoptattam és utána az egészet kibukta! Annak meg mi értelme van?! Most mi ott tartunk, hogy 3-4 órát is kibír kaja nélkül, de mint kiderült egy egész éjszakát is. Hogyha felébred akkor a hasa miatt és akkor már kéri a cicit, szerintem nem azért mert éhes, hanem mert megnyugtatja.
És bevallom neked őszintén, hogy mi még nem vittük vidékre Martint, bár már 3 hónapos. Félek, hogy megzakkan a napirendje és utána 1 hétig szívók vele. Én a nagyszülőknek is megmondtam,hogyha látni akarják akkor jöjjenek ők, nekik egy kicsit egyszerűbb, mint nekünk egy pici babával. Elég volt mikor a nagy hasammal 40 fokban utaztunk 3.5 órát! Nincs is belőle sértődés mindenki tudomássul vette.
De, ha viszed szerintem is csak a szüleid legyenek a közelben, nem kell az egész utcának látni a gyönyörű lányod! Majd mutatnak róla képet anyudék!:lol:

Jube!
Jó, hogy jöttél és gondolok rátok!!!!

Zsofi!
Nekünk is szar éjszakánk volt. Este betettem a kiságyba felébredt, ringattam végül feladtam és közénk vettem. De apa mikor bejött nagyon hideg volt be akart takarni, a neszezésre felébredt elkezdett üvölteni én meg olyan csúnyán néztem rá szegény apára, de aztán Martin megnyugodott mi meg pusziszkodtunk egy kicsit :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsi!
Köszi! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Lányok, ti aztán nem unatkoztatok!

Szóval Eni te is víztorony? Nekem is a ballábam a durvább, bár a másik sem túl kecses. Olyan gumibabás vagyok, mintha nem lennének csontjaim :lol: . Szép...

Eszesmerci, elvileg 2hét van köztünk is. Te wiwezel? Innen elég sokan fent vagyunk, ott képet is találsz mindenkiről, persze, ehhez fel kell adnod az inkognitódat. :wink: és ez a lengőbölcső! tuti ötlet!!!

Dorka77? Úgy eltűntél!!!

Köszi Steffi, hogy gondolsz rám, csak semmi frászkapás, úgyis küldök Heninek sms-t, ha akció van!

Ildi! Hanna annyira aranyos, esküszöm hasonlít rám babakoromban...

Hál1 Isten, minket elkerülnek a bacik és vírusok kopp-kopp, mindenkinek kívánok gyors gyógyulást, akit megtámadtak ezek a rondaságok!!!

Durcával mi lehet?

Cukorfalat, de jó, hogy végre van kihez járnod!

Valentina! Én már összeraktam a csajszim cuccát: hordozó, overall, takaró, és a rucik. Mi Kecskemétre "szállítjuk" haza.

Györgyi, szerintem is nyugodtan vihetitek vidékre, az úton legalább szunya lesz!

Hízás: Nálam előzőleg 20kilócska, most is kb. ott tartok, de Vida nem idegeskedik emiatt, mondjuk a vérnyomásom alig megy (ha megy egyáltalán) 100 fölé.

Tényleg nem akarok senkit mellőzni...bocs, ha vki kimaradt. Ennyire futotta szerényke memóriámból.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Steffi, hááát érdekesen alakult az éjszakánk. Miután 6-kor evett, és 7-kor bealudt, éjjel 1-kor ébredt. Teli szájjal vigyorgott, dumált, bohóckodott, ez ment 3-ig. Utána elaludt ugyan, de nagyon nyugtalan volt, egyfolytában dobálta magát, ezzel többször felébresztve saját magát. Most pedig fél 7-től ébren van. Úgy érzem magam, mint a mosott sz...r! Belenéztem a tükörbe, hááát rémísztő volt. A szemem alatt nem is táskákat, hanem egyenesen bőröndöket cipelek! :lol: :lol: Valahol, valaki azt mondta, hogy az életben a legnagyobb kaland egy gyerek. Na, ma éjszaka én kalandoztam rendesen!

Zsófi, mondanál pár szót a babaúszásról? Csak besétálok, és mondom, hogy beszertném íratni a gyereket? Egy héten hányszor van és meddig tart? Hány hónapos kortól lehet menni? Mennyibe kerül? (Esküszöm a megadott honlapon is utána nézek, ha lesz energiám)

Marcsi, bizony-bizony, hogy szalad az idő! Lassan randizni fognak a gyerekeink. :lol: :lol:

Kép
ildi35

Steffi! ebben a szerkóban jöhettek majd udvarolni Sárihoz! tuti siker!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Lányok a Vida Pünkösdkor sem vállal szülést? Nekem nem válaszolt rá! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Eszesmerci:
Sajnos nincsen képem magamról, mert nem érkezett meg még a telepítő programom, mert nekem a telcsimben vannak képek és onnan szeretném felrakni a képeket. :?
De szerintem könnyen fel lehet ismerni, mert úgy nézek ki mint egy 16-17 éves lány. Ahogy itthon mondani szokták "Kölyök képem van"

Gabboka:
A fiam cucca is összevan készítve, csak dilemát okoz, hogy miben hozzuk haza, mert van hordika és van mozeskosár, na meg polya is.
A szüleim is Kecskeméten laknak. Ti Kecskemét melyik részén laktok?

Valentina
Kép
valentina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: