A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi:++++++++++++++++++++++++++++++++++++jobbuljál má!!

Zymaflore: érdekes a mi dokinénink a Svájciakkal példálozott :)
de én nem adok a dednek, mert én tutti nem bírnám adogatni naponta 14 éves koráig?! Másrészt meg nem olyan gázosak a fogaink.

Akata: ilyen penge állást otthagyni háááát lehet, hogy én se döntöttem volna másként...annyira nehéz ügy ez :cry: De drukkolok, hogy a köc minden új tudományát akkorra időzítse amikor te is otthon vagy! Apjuk előtt le a kalpaggal!

Den: kisvasútra nem ültünk fel, mert szerintem ez még Kamillát nem kötötte volna le. A Mikut azért másztuk meg, mert kellett a naptárba a decemberi képnek :)

Naptár: hát kész lett tegnap, de nem vagyok tőle elragadtatva :? túl sok magentát (piros) hagytak rajta és persze hiába kértem olyat amin a névnapok is rajta vannak, az valahogy lemaradt - ezt persze itthon vettem már csak észre,igy nem is tudom, hogy érdemes-e reklamálnom :x

Voitv: az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy Isti azért rosszalkodik, hogy Apja figyelmét magára irányítsa??? És ha ez nem sikerül akkor mérges és ezt meg rajtad vezeti le, hm?

Fibi: nekem is vérzett a fogam végig (még most is néha), de nem voltam vérszegény - én hetente egy elevitet és háromnaponta egy vas+c ittam. Vigyázz ám,mert ha jó a vasad és ráterhelsz akkor az is veszélyes lehet - a kolleganőmnek volt ilyen baja pocakosság alatt!

Gréti Mikulás :) :)

MAcs, Gabi: házak :shock: dejóóóó nektek!! irigyrylie :)

Kriszta: gratula a kettesre! Én is arra gyúrok majd ;)

Ábel is +++++++++++++++++++ Lándzsás szeritnem is rulez+Sterimar Deni helyesen szólt!

Curse: gratula a régi gatyókhoz ez olyan jó érzés tud lenni!
Vessetek meg, de én amikor először elmehettem itthonról ded nélkül úgy örültem a friss levegőnek, mint nyúl a farkának! Merthogy kb 3 hétig csak a lakásban voltunk, mert olyan hideg volt kint és nekem már nagyon hiányzott a külvilág és a hülye óriásplakátoknak is annyira de annyira örültem, mert szüléssel együtt kb 4 hétig be voltam zárva. És babicsek meg itthon volt Anyuval és őszinte leszek - egy csöppet se izgultam miatta! :roll:

Na most el, mert ebédet kő kotyvasztani!
Apa épp az agyagot gyúrja - ill karifákat szab belőle és majd megfestjük Kamillka kezét és úgy lesz rajta lenyomat!

Rylie
rylie

Most ugy megijedtem, hogy vettem vastablettát is, de a köv. vérképig nem merem beszedni, amiatt (is) amit Rylie irt.... köszi, R. :)
Vettem feketeszölölét meg ribizlilét is, azt majd iszok sokat. És néha a vas+c sem árt talán...
Meg miben is van vas? Spenot, brokkoli, marhahus??? jol emlékszem? :roll: ezeket szeretem szerencsére :P

Csoda, hogy sikerült a nagybevásárlás, annyian voltak a teszkoban, hogy nem volt sehol parkolo!! még a füvön is álltak a kocsik :shock: nekem épp mázlim volt, az orrom elött álltak ki egy helyröl :)
fibi

Ancsi,
Szegénykém, pont ünnepek előtt. Jobbulást!!! És azt hiszem inkább nem eszek mézessütit, nem akarok kockáztatni. Szegény anyós pedig már most süti ezerrel a mézes krémest.

Neet,
Eszti olyan édes lehet :D Talán már nekünk is a kövi karácsony olyan lesz, hogy a ded nagyon fogja értékelni.

Fibi,
Érdemes konzultálni a dokival előtte, de szerintem nyugodtan szedheted a Maltofert. Nekem is azt írták fel a vérképem miatt, mert állítólag ez nem olyan brutál, erős vitamin. Egyébként nekem is vérzett az orrom megállás nélkül a legelején.

Képzeljétek azt nem is meséltem h Adél baba most már tényleg csak nekem mosolygott, nem a pelusnak szólt a dolog :lol: Most már kezdi a hangját is próbálgatni síkongatt, meg gagyarászik. Persze az utóbbit a pelenkázó asztalon teszi a 70%-os alkoholnak, most lehet, hogy aggódnom kéne :lol: :?

Kép Kép
curse

Curse,
köszi :) én is azért gondoltam a Maltoferre, mert azt csecsemök is szedhetik (persze kis mennyiségben), talán nem olyan brutál. Mert a tabletta meg még székrekedést okozhat, jááááj :?
70 %-os alkohol? :o az miben is van? a köldökös cuccban? :lol:
fibi

Fibi,
Igen, a köldök ápolásához kellett. Csak az asztalon ragadt, mert még időnként használtuk.
Nálunk most apa ment még vásárolni a corába. Bízom benne h lesz valami értelmes szaloncukor. Az auchanbe olyan gagyik voltak ízesítésre. Remélem azért nem lesznek ezren, mert akkor apa biztos hülyét fog kapni. Szeret nagyon vásárolni :lol: És még csak ma vesszük meg a fát is. Ragaszkodom hozzá h én is ott legyek. Szegény apa meg azt hiszi h nem bízok a választásában, pedig nem arról van szó. Ez már nálam hagyomány :D

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Fibi! ne izgulj, ha véletlenül vashiányos is vagy, a baba akkor is kiszedi belőled azt, mai neked kell. Igyál sok céklalét, meg egyél vörös húst.
A kevés vas a szüléskor gázos, a vérveszteség miatt.
De, nekem ezt elmagyarázta a doki (B.Zs), még le is rajzolta.
Én mindig is vérszegény voltam, de nem vagyok hajlandó vastablettát szedni, főleg nem huszonakárhanyadik héten, inkább megeszem kajában, meg természetes vitaminban.
Viszont a terhes női szervezet úgy van megcsinálva, hogy eleinte látszódika vashiány, de ahogy haladunk a terhességben előre, úgy erőlködik a szervezet. Én mindent ugyanúgy eszek és ettem is a terhesség alatt, és az elején vashiányos voltam, a közepén meg tök jók voltak az eredméyneim, pedig semmin nem változtattam.
Ha meg mégis extrém módon vashiányos lennék a szülés előtt, akkor kellene lépni, mint Neetnél is, mert az ember elvérezhet. De addig felesleges, mert lehet a szervezeted 1-2 héten belül visszaáll.

Curse! Az Adél név tényleg nagyon szép.
Nekünk is pelenkázás közben gőgicsélt Gréti a legtöbbet.

Ancsi! Még mindig beteg vagy? Karácsonyra gyógyulj má' meg!

Képzeljétek Gréti 2 napja csak és kizárólag bilibe pisil és kakil. Tegnap vettem is neki bugyit, csak még nem mostam ki.
Pár napja próbálom a bilire szoktatni, nehogy visszafertőzödjön, meg így gyorsabban gyógyulna a puncija is. Először én ültettem rá óránként, de tagnap meg ma már szólt ő, hogy pisilni vagy kakálni kell neki. És úgy megörül magának, mikor valamit rak bele, és mondja, hogy ügyes vagy, meg ha az apja otthon van, akkkor kiabál neki, hogy "Apa, gyere gyorsan, villámgyorsan, mutatok valamit", és dagadó mellel vezeti az apját a bilihez.
Persze ehhez az is hozzátartozik,hogy előtte a kórházban ,eg itthon is órákat ültem mellette és már mindketten sírtunk, hogy pisiljen végre a bilibe a minta miatt, mert abba a hülye zacskóba sosem sikerült.
El is voltam keseredve, hogy a biliprojektet egy jó időre el is felejthetjük, biztos annyira megutálja Gréti a bilit, de aztán a visszafertőződéstől való félelmem erősebb volt és mégis megpróbáltam. Bár lehet érezte, hogy most nem akarom annyira az eredményt, mert nem időre kell produkálni.

KépKép
KépKép
lindicita

S.O.S

VAN 2 TISZTELETJEGYEM MA ESTÉRE A DIÓTÖRŐRE (MAGYAR NEMZETI BALETT ÉS A BOLSOJ SZÓLISTÁI) A SPORTARÉNÁBA 19 ÓRÁRA.

KI KÉRI????

természetesen nem kerül semmibe és Budára szívesen elugrom vele, de az fájna, ha senki nem menne el.

votiv 8)
votiv

Nekem a 120-170 közötti normál hemoglobin volt valami 90 körül... és szept.ben kaptam a vénás vasat, és nemtom már hány szúrás után sikerült feltornázni 119re. Mindenesetre én nem próbálkoznék, hanem a dokit kérdezném meg, pláne, ha a túladagolásnak is lehetnek árnyoldalai. Azért is írtam az IS-t, h ennek IS lehet a tünete a vérző íny, orr, stb, de másé is. (Vérző orr pl magas vérnomyás jele is lehet.)

Gréti nagyon ügyes, csak így tovább!

Curse,
igen, olyan édes!!! :D És ma segített beiglit sütni, de azért kész lettünk. :) (Zsan, sajnos csak 3 lett, méghozzá 1.5 diós és 1.5 mákos. Pedig az lett volna a titkos meglepim, h felhívlak, hogy na hova vigyem? Nem baj, majd jövőre!)
Szaloncukorból eddig egyet kóstoltunk: Tibi tiramisu. Nyami. Bár nem sok köze van a régi konzumos ízekhez.. :)
Na és persze a zseléset nem lehet elrontani. Meg a kókuszosat sem. De még vágyom a marcipánosra is, csak félek, h apa kivág vele. Pedig ha tudná, h nálunk anno volt vagy 5 féle és mindből min egy kiló....
És nálunk az egyéves karácsony még nem volt nagy szám, most viszont már várjuk a Jézuskát nagyon! :) Hozhatná már azt a hajót...! :lol:

Szrekuc,

Rájli,
enyém naptár is pirosas, úgyhogy a nyuszifoghoz most piros nyusziszem is dukál. De sztem a nagymamák ezen nem fognak aggódni. :)
neet
neet

Votiv! Lehet? De én kifizetem.

KépKép
KépKép
lindicita

Curse :) De jó olvasni, hogy ilyen jól vagytok! :D Gratula Adélnak a szép súlyhoz, Neked meg a jó alakhoz! :D Mosolygós Adél :D nincs is ennél szebb, amikor először mosolyognak!

Szrekuc :) Király az új avatarod! :D Legalább már láthatjuk Ábelt! :D

Barbi :) De jó lenne, ha sikerülne az 1fogú kép! Drukk! :wink:

Fibi :) Orrvérzés :( Vas van a spenót meg egyéb zöldfélékben, de legjobban az állati forrásokból szívódik fel, mint pl.a vöröshúsok (sertés-, marhahús, máj), legalábbis ezt olvastam róla :roll:

Neet :) Eszti nagyon édes! :D Nektek meg bulást!

Ancsi :) Nem tudom, hogy van-e rá támogatás, mert nekünk nem írta fel a dokink, csak mondta, hogy szedjük. Egy doboz egyébként 100db-os, szóval 3havi adag. És buljál már, Te Anyamama! :lol:

Rylie :) Hajrá az agyagozáshoz! Nagyon izgin hangzik, majd teszel róla képet, ha elkészült, ugye?! :wink:

Lindi :) Gratula Grétinek a bilizéshez!! Látod milyen csajod van: ilyen szép ajándékot ad Nektek karácsonyra! :wink: :D
denizsa

Lindi,
köszi szépen a kimeritö hsz-t, most kicsit megnyugodtam :D
bilizéshez nagy gratula!!!

Neet,
irtam a dokimnak mailt, 1-2 napon belül szokott válaszolni :P
vérnyomásom 90/60 :lol:

Curse,
nem ezren, hanem százezren vannak a corában is :( párom nyitásra ment, de már alig volt hely a parkoloban :?
fenyöfát mi is csak ma vesszük meg, de sajna apa egyedül, mert nem szeretnénk hogy B lássa :) meglepi lesz neki :D
fibi

Deni,
akkor jo, mert ma spenottal göngyölt sertéshus volt az ebéd :lol: de marhahus is jöhet, meg céklát is imádom :)
fibi

Rylie, ha Istike fel akarja hívni magára apjája figyelmét, felmászik rá és a hasán ugrál, vagy belecsimpaszkodik a lábába és nem engedi el :D
de ma már minden a "régi" volt, Istók egész nap borogatta magára a holmikat válogatás nélkül. persze épp karácsony előtti nagytakarítok, és minden a földön, meg szerte szét, virágok a fürdőben, méteres kupi a konyhaasztalon - szóval igazi vidámpark a rosszcsontnak :twisted:

Ancsi, gyógyulj ++++!

Lindi, Gréti nagyon ügyes! mi meg majd úgy 10 év múlva elkezdjük a bilizést :D

érdekes, amiket a vasról írtál! én sem vagyok hajlandó tablettást szedni, a Maltofertől olyan lett a gyomrom, mint a beton :x de a dr. Steinberger vörösszőlőléből napi 1 decit iszom éhgyomorra, ha nem felejtem el. a céklalé is nagyon tuti, és persze a normális táplálkozás. én még megfejelem ezt egy kis kalcium-magnézium táplálékkiegészítővel, mert így is ramatyak a fogaim, és intő jel előttem, hogy szegény anyámnak a 3 terhesség/szoptatás alatt totál tönkrement a guzija.

a term-gyógyász kollégám szerint vitamint meg folsavat is főleg az első trimeszterben (meg fogantatás előtt) ajánlott szedni, aztán lehet csökkenteni, és ő az utolsó 1-2 hónapra nem látja szükségesnek, csak hadd ürítse ki a baba a raktárakat. aztán a szoptatás alatt megint lehet szedni.

votiv 8)
votiv

Fibi! Dokival persze beszéld át, de addig amíg nincs egy vérkép a kezedben fölösleges izgulni, a vashiány nem halálos betegség :D egyél, igyál sok olyan az ünnepek alatt,a miben vas van, aztán majd léptek, reméljük nem olyan nagy az a vashiány (ha az egyáltalán), mint Neetnél.
lindicita

Fibi! Dokival persze beszéld át, de addig amíg nincs egy vérkép a kezedben fölösleges izgulni, a vashiány nem halálos betegség :D egyél, igyál sok olyan az ünnepek alatt,a miben vas van, aztán majd léptek, reméljük nem olyan nagy az a vashiány (ha az egyáltalán), mint Neetnél.
lindicita

Lindi, mondom, hogy tiszteletjegy :D
na majd mindjárt felhívlak!
votiv

Votiv,
anno az elöadáson is azt mondták, hogy vitamint és folsavat az elsö trimeszterben ajánlott szedni, azon már pont tulvagyok :D viszont még szoptatok :lol:
(BS még a Magne B6-ot szokta ajánlani a terhesség vége felé, föleg a lábikragörcs miatt.)
fibi

Fibi, rajtad nem lehet kifogni! :lol:

a lényeg amit Lindi írt, ne idegeskedj semmin, főleg az ünnepek alatt ne. inkább igyál egy kis vörösbort :D én is mindjárt azt teszem! koccintunk? :wink:
votiv

Diotörö: hu, de vágyom, hogy egyszer megnézhessem :) na, majd 10 év mulva a fiammal talán :lol:

Szaloncukor: én csak marcipánosat vettem magamnak, Bálintnak meg gyártunk apával sk (cukos és kakao nélkül) :D
fibi

Votiv, Lindi,
köszönöm, aranyosak vagytok, olyan jo kedvem lett :D

Votiv,
vörösbor?? szabad? :lol: én most tényleg 3 honapja semmit nem ittam :lol: Van itthon Ikeában beszerzett Herrljunga Glögg (alkeszmentes red wine), azzal tudok koccintani Veled :lol:
fibi

Hát akkor ma Votívnak hála Diótörőt nézünk. Úgy örülök, köszi szépen Votivia!
Peti már be is szervezte anyósomékat, jönnek vigyázni Grétire, gyorsan ki is takarítom a vendégszobát meg a fürdőt.
Hú, de izgi. És hajat is kell mosnom, de legalább kicsíphetem egy kicsit magam.
Köszi, köszi Votív!
lindicita

sziasztok,
Fibi,
sztem se izgulj, én is vashiányos voltam/vagyok/leszek, de ezen a pár napon/héten nem múlik semmi.
Nekem is vérzett az orrom az előzőekkel, és most is vérzik az inyem, mint mindegyikkel. Ennél sokkal rosszabb a gyomrom, amelyik nagyon meg lehet nyomva. Mert ugye baba kifele nem látszik. Igy valszeg befele és felfele nő.
Volt karácsony az oviban, és ott találtam egy könyvet a fogantatásról, szülésről (hol máshol, mint egy oviban???? :roll: ) és volt egy rajz, amin két nő volt félbevágva, egyik nem terhesen, másik 5 hós terhesen. És eléggé meglepő módon lapul kb. felére a gyomrod meg a hugyhólyagod, meg a beleid. Én ezt el sem tudtam volna képzelni...
miket tud meg az ember egy oviban....
és még nem gratuláltam Bálinthoz, aki ilyen ügyesen és nagyfiúsan alszik el. Már mi is javulunk, esti elalvásnál kis cici, aztán elbúcsúzunk ("pápá, cicic") és utána, összevissza mocorgás hegyek, és kb. 10 fele, végelgyengülésben kinyúlunk... :lol: de legalább nem rágnak halálra az egérkék...

Neet,
de ari vagy, h megpróbáltad!!! :lol: :lol: :lol: majd jövőre küldesz nekem, jó????? :wink:

Lindi,
NAGYON JÓ SZÓRAKOZÁST KIVÁNOK MA ESTÉRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! én úúúúúúgy megnézném, de ez most mission impossible. Igy majd én is a fiaimmal. Pár év múlva. És remélem hagyományt teremtenek a sportarénával, oda mégis többen beférnek.

betegeknek bulást, egészségeseknek további sok szép napot.

ez a mai nap már majdnemhogy GUSZTUSTALAN volt. VOltam savoyában, hát ennyi embert már rég láttam...
tegnap akadtam ki igazán a tescóban, mikor azt a rengeteg pénzt kifizettem a nagy SEMMIRE, mert apám tegnap adott pénzt az ajándékra, és igazából a gyermekeimnek SEMMIRE nincs szükségük, viszont mégsem mondhatom azt apáméknak, h a kocsira költöttük a pénzt, pedig igen ramaty állapotban van...
és majd kapják a gyerekek ezt a rengeteg ajándékot, és már valszeg csömörük lesz az egésztől, és olyan hülyén érzem magam, mert én pont ezt akartam mindig elkerülni, h targoncával kelljen elszállitani az ajándékokat, mert ez az ünnep nekem sem erről szól.
Persze a család annyira azért rugalmatlan,h nem tudják egyszerre odaadni a pénzt, mert én annak a hive vagyok, h ha már vmi, akkor az jó minőségű legyen, és ne sok kis szar, amit nem tudunk már kerülgetni a lakásban.
De az idei év azért különleges, mert tényleg SEMMIRE nem volt szükségük a srácoknak, duplo, lego, plamobil már annyi van..
Szóval, én most megfogadtam,h bár nagyon "cheap", de én jövőre igenis veszek nekik "praktikus" dolgokat, mint ruha, cipő, mert arra viszont szükség lenne...
szal, igen csalódott vagyok karácsony ügyben.
Egyébként mi is ma vettünk fenyőt, azaz apa reggel elfutott érte. Holnap elutaznak, igy lesz 1,5 napom, h minden megoldjak Szentestére.

hú, ma szófosásom van, bocsi... :oops: (a kávé miatt :wink: )

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
már kezdtelek hiányolni :wink: köszi a megnyugtatást Neked is :)
Iginek is gratula akkor, pápá cicic édes lehet :lol: és B is ugyanigy kb 10-re döl ki, miután össze-vissza rugdalodzik, szegény apa zacsijai is bánják néha :lol:
Ki utazik el holnap? csak nem Levi?
fibi

Fibi,
Levi utazik holnap 2 fiammal Bajaországba!!! :lol:
remélem nem lesz semmi gond, mert akkor eret harapok magamon!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gyerekágy beszerezve, összeszerelve. Gyereknek tetszik. Kérdés: mivel veszem rá, h benne is maradjon? Mágneses mező? Végkimerültség? 4 mesét elmondtam, és kimászott.... pedig ma csak 1 órát aludt a 2.5 helyett!
neet
neet

Curse,
Amit írtál az elmeneteledről eszembe juttatta, hogy milyen furcsa érzés volt a fiam születése után az utcán járni. Egyrészt nem volt ott, másrészt minden olyan rohanós, zsúfolt, zajos volt. Hetekig azt hittem nincs mese, tanyára kell költöznöm. (Én szülés előtt jó pár napot már a kórházban töltöttem, így volt időm belassulni.)

Mézről nem olvastam, hogy szoptatás alatt ne lehetne enni. Én mindenesetre ittam mézes teát és mézzel készült sütiket.

És hatalmas gratuláció az alakodhoz. Én szülés után 5 nappal kb. ugyanannyi kiló voltam, mint terhesség előtt évekig. Viszont a régi ruháim nagy része hosszú-hosszú hónapok alatt jött fel rám. Sok-sok-sok-sok hónap alatt. (Biztos most is így lesz, de már nem is várok mást.)

Ancsi,
Jobbulást!!

Fibi,
Vörösbort? Sztem igen. Vagy legalábbis én ittam. Igaz, hogy nem sokat (szoptatás alatt), a párom halálra is röhögte magát. De kellő idejű absztinencia után 1 korty is fergeteges hatást tud elérni. És annyi hasznos anyag van benne. (Bár lehet hogy ahhoz azért pár korty kevés.)

Neet,
Peti is most kezdett el mindenfélét mondogatni - és annyira élvezem. Nekünk nincs tévénk, de ha lenne se nézném már. Mostanság elém áll és elmeséli, hogy a nagymamája az erkélyen állva dobálja a tányérokat a parkoló autókra. (Nem dobálja, vagy legalábbis nem a mi tányérainkat, mivel az összes megvan. Peti már igazi sztorikat talál ki és olyan szórakoztató.)
Eszter hozzászólásai klasszak és igazán kiforrottak.

Móni
Kép
Kép
monisa

Diőtörő a Bolsojjal - na ez midnen vágyaim netovábbja - majd jövőre.. de miért kell a Diótörőt este 7-kor, ez sose fogom megérteni :(

Neet :) Milyen ágy? Ma vettétek? Eszcinek irtó jó szövege van. Én az 1 bejgliért is megdicsérnélek, ehhez még az én vállalkozó kedvem is kevés. És te csak ne gondold, hgoy a marcipánost nem lehet lerontani!
Tavaly a Westendben vettem két zacsival és angy lelkesen - félidős terhesség, ágyba kényszerítve, hát elgalább az a kis szaloncukor legyen meg - nos rávetettem magam, hogy napi 3 szemet ehetek, de nem jutottam sehová: bonbonmeggy volt benne, jó cukros és alkoholos, az kell a magzati fejlődéshez :evil: de csak akkor jöttem rá, amikor egyet benyomtam nagy mohón és leszédültem a székről.

Curse :) klassz csaj a lyányod :) meg te is :)

Zsanci :) másfél szabadnap? Ha nem karácsonyi elitézendők lennének, azt mondanám, király dolgod van :wink:

Msot én mondom, hgoy képtelen vagyok visszaolvasni, illetve én elolvasok mindent, de egysezrűen nem marad meg semmi az agyamban, bocs, ha nem reagálok valamire!

indianyo

Fibi :) Hű de jó, hogy nem az utolsó pillanatra hagytuk a vásizást! Hogy bírtátok ezt a tömeget?! Bálint-altatás azóta is megy apának? Orrod azóta hogy van? Vörösbor rulez, néha higítva 1-1 korty nekem is lecsúszik kaja után apával :wink:

Lindi :) Jó szórakozást Nektek!

Zsan :) Miket lehet megtudni az oviban! :lol:

Indi :) Sztem a balett max. a felnőtteknek izgi, emlékszem én voltam olyan szerencsés, hogy kiskoromban elvittek rá, hát mégegy olyan hosszú estét... azóta nem szeretem a balettet, de legalább megpróbáltam... :mrgreen: Alkoholos szaloncukor :x
denizsa

Ded végül benne maradt! Mert eszembe jutott a jó öreg ostor, na meg az általános igazságok is végigcikáztak a fejemben, (miközben előttem állt és kérlelt, h hadd jöjjön le a gallery-ről) miszerint az anya kételyei és bizonytalansága áthat a gyerekre. Így aztán a "TESSÉK AZ ÁGYBA MENNI" és a "VIssza kell vinnünk, ha nem használod!!" parancsszavak hatottak. :lol:
Ikeás oldalon fent van, mindjárt linkelek, és leírom a mínuszos tapasztalatokat is.
neet
neet

Ha minden igaz:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/s ... r=80032587

De sajna mellényúltunk, így nem a fa színű, hanem a fehér lett, de már nem akartuk visszavinni (30 kiló).
Negatívum: az ágykeret kemény és kilátszik és ha ded ugrál, bizony dullván odabatta a térdét miegymást a kerethez. Apa átszerelte, h a matrac magasabban végződjön, de ha újra indulnánk ezen a versenyen, valami sima kis rekamiét vennénk, ouhább, bevont széllel. (Aki most vág majd bele, gondoljon erre.)
Egyébként szuper meg minden, 200 cm ig hosszítható és ráférnek a babák, kutyák, hajók, stb.
neet
neet

PUFF
neet
neet

Felnyögött, visszatettük, elbarikádoztuk, alszik tovább. :shock:
neet
neet

sziasztok,

szeretnék mindenkinek nagyon nagyon boldog,békés szeretetben gazdag ünnepeket kívánni,egy számomra nagyon kedves idézettel:

"Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről,gyermekeink megtanítják nekünk,hogy miről is szól az élet"

puszi
gigi
Vendég

Naszóval, az a baj szinte az összes ikejás ággyal, h a kerete és a benne/rajta lévő matrac egy síkban végződik (mint ez látszik a mellékelt képen), és ha nem ügyes az ember, beveri a bármijét.
Aki már vett ilyen keretes ágyat, az hogy járt? Vagy senki se kerettel? Vagy csak nem ugrátok? Vagy...?
neet
neet

Gigi,
ez jó és szia és neked is!!!
neetps: és hol van mindenki?
neet

na akkor mesélek még, végre ráérek..
mi is kipróbáltunk mindenféle patikai cuccot torokra, de végül az "Aszútörköly" nevű párlat nyerte a versenyt, a torokfájás egyből elmúlik. (Én utálom a pálinkát, de ez valami finomított verzió és ki se ráz a hideg, miközben lenyelem. :D)
neet
neet

neet,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
puszi
Vendég

Valamit írtam, de eltűnt... éljen a toroköblögetőm.... 8)
Den, nagyfiad hogy állt rá az ágykérdésre? Vagy az összeszerelés annyira meghatotta, h ki se akar mészni belőle? Vagy slendrián olvastam, és... ?

Curse, úgyis mint jólevő baba mamája :D
a babaotthagyásról jutott eszembe, amikor Esztert először hagytam Kisünnél oskolába menet és a vilimegállóban beugrott, h vazzeg, hol a babakocsi???? És pár mp után lenyugodtam, de addig tuti dupláztam Fibi vérnyomiját....
neet
neet

Én is megkaptam a fiamtol a karácsonyi ajándékom: elaludt cici nélkül, életében elöször este!!!! :D :D :D Szegény apafej, már minden hülyeséget kitalált neki mese gyanánt, de sikerült :D közben én is bealudtam egy kicsit :)

Neet,
birom a humorod, mondtam már? :lol: :lol: :lol:

Den,
sztem nem hagytuk utso napra, csomoan holnap, meg vasárnap délelött is fognak menni bótba. Tömeg elviselhetö volt, elöre felkészitettem magunkat, B meg legalább több mint 2 orát aludt ebéd után. Orrom köszi, változatlan.

Moni,
valamit akartam Neked is, már nem emékszem. De szeretem olvasni, amiket irsz :)

Gigi,
Neked is minden jot és szépet az ünnepekre! :) cupp :lol:
fibi

Eszcinek szép álmokat az új klassz ágyikóban, Bálintnak meg az első cici nélküli éjszakán! (És gratula apukájának a figyelemeltereléshez :) )

Sziasztok és szép álmokat! Gigi :) Neked is minden jót! :)

Ps. Neet :) én egy ilyen elfajzott gyerek voltam, imádtam operába járni és a balettet is - már óvodásan is. Azóta is szeretem és legnagyobb ünnepek ünnepe ez. Hát ebből most egy darabig kimaradok, de majd járunk matinéra :lol:

indianyo

Fibi,
Bocsi, de lehet h félreérthető voltam a maltofer és az orrvérzés tekintetében. Szóval nem feltétlenül van a kettő összefüggésben. Én csak azért írtam h volt orrvérzésem, mert megnyugtató tudni h tényleg ilyen előfordulhat. Én először egy kicsit betojtam, amikor eleredt az orrom. A maltofert ettől függetlenül a vérképem miatt kaptam.
Gratula a cici nélküli elalváshoz :lol: Ja és tényleg igazad volt. Rengetegen voltak a corában, apa teljesen kikészült. Még az is rátett egy lapáttal h beteg szegény :(

Neet,
Nagyon tuti vagy, bírom a stílusod :lol: Eccer mán tényleg össze kéne futni :D Babakocsi sztori jó lehetett :lol: Én ugyanígy jártam tegnap. Gondoltam h a dedet külön altatom, mivel apa beteg. Éjszaka felriadtam h most nyomtam össze a gyereket, mire leesett h a kiságyában van :lol:

Indi,
A bonbon meggyes szaloncuki nagyon tuti, csak valóban nem terhesség alatt :lol:

Móni,
Mézes süti tekintetében megnyugtattál, mert már láttam lelki szemeim előtt hogy ha nem eszek az anyós nyolc tonna mézes krémeséből biztos kitör a harmadik világháború :lol: Anyós pont ma újságolta h kész a süti és hogy hozza, loboztam volna le? A család már megszokta h csak nekem kell sütit készíteni, mert iszonyúan édesszájú vagyok :D

Lindi,
Jó szórakozást!!! Vagy lehet hogy későn írom már :?

Ma végre sikerült megvenni a fenyőfát, nagyon tuti. Ahhoz képest h földlabdás nagyon olcsó volt, viszont baromi nehéz. Hiába, a magas fákat szeretem. Apa meg izzadhat :lol:

Kép Kép
curse

Jó reggelt mindenkinek! Már csak 2t kell aludni! (Ma du és éjjel!!)

Indi,
a matinés sztori nekem lett szánva? Mert nem értem az összefüggéseket. :) Bár lehet, h csak keveset aludtam, egész éjjel azt figyeltem, kijön-e a baba az ágyból. De nem jött, csak fél 7kor, amikoris kitallta, h velem fürdik. :D

Bálint hajrá, hagyd a cicit másra! :)

Curse, :D :D

neet
neet

Jó reg!

Neet :) matinét csak azrét írtam, mert mesélted, hogy utáltad a balettet - én meg nagyon szeretem, de hát Domingóval nem lehet este 7-kor ilyeneket nézni, mert olyankor már elájul - igaz, felébred és randalíroz, de ez nem egy operai műfaj. Úgyhgoy majd a déleltőti és vasárnap délutáni matinékra (színházi berkekben böfögős :) ) járunk, míg picurek.

Curse :) Egyed csak a mézest, jót tesz az :)

Kérek szépen etetési tanácsokat: van egy kis halacskánk, hogy adjam a dednek karácsonykor? Mármint megfőzöm, átpasszírozom a szálkák miatt (ponty) és utána mivel keverjem? Paradicsom és tejtermék ugye még kilőve, krumplit nem pártoljuk, de van itthon sárgarépa, alma, barack, borsó, gesztenye és zöldbab a mályhőtőben.

KAta :) kedvenc uzsonnánk: kukoricapehely (darálva, mert egészben köpködi a beste kölke) összekeverve banánnal, körtével vagy bármilyen gyümölccsel plusz egy kanál olyan tápival, amit hoztál, némi vízzel lehet lazítani. Mindketten ezt eszegetjük. DM-ben van natúr kukpeh, amiben se só, se cukor.

ÉS a főtt gesztenye almával és rizzsel - nyamiiii :) Holnap azt ebédel a fijacskám.

indianyo

Indi,
és ezt mikor írtam? Mert tény, h nem a kedvenc műfajom.... asszem a kismamakori szeniitás végképp utolért... :lol:
Mi halat tavaly úgy adtunk a dednek, h kivettük a halászléből, (nem volt erős!) és kiszálkáztam neki. ÉS befalta. De akkor ő már nagyobb volt, mint Domino most.
neet
neet

Neet Drága! Ez úton követlek msot, mert nem is te írtad a balettosat, hanem Deni (őt is megkövetem) Csak egymás után írtatok és mindkettőtöknek akartam írni aztán a nagy összevisszaságban jól megkutyultam. Bocsesz !!!

indianyo

Votiv!
asszem védőnői átverés áldozata lettem :)

Rylie!
naptár :(

Curse!
szerintem a hőkezel mézesből ehetsz, de Indi tud asszem erről a témáról többet!

Lindi!
tök frankó ez a Margaréta lányka!!! :) éljen a bili!

Fibi!
tök furcsa, de nekem , mikor valami vérösszetevőm kevés volt (nem vashiány, de ez is vérszegénység), akkor a dokim azt mondta, hogy kefírt tessék enni.
hajad hullik különben?

Denizsa!
köszi, bulok én. ha 3 havi, akkor tényleg nem drága, aszittem pár hetes. anyamama rulez :D

Zsanci!
és hoznak neked vásárfiát? :)

Neet!
gyerekágyhoz bilincset nem mellékeltek? a Régió játék kereskedésben kb. 500 Ft-ért lehet szív alakú műanyagot kapni :D
mikor eszeveszetten fájt a torkom, eszembe jutott férjem 12 éves viszkije, és kértem belőle 1 kortyot. azon túl, hogy majdnem visszajött, és égette a gyomromat, nem sokat segített. :(

Indi!
pl. nagyon finom a tejszínes rizses halacska. azaz a főzéshez kevés tápi :), és rizs. és az egészet átpasszírozod. így levesebb lesz, nem olyan száraz. de só kell bele, hogy normális íze legyen!
de ha ez nem oké, akkor gesztenyével is adhatod, meg almával is, csak kicsi só menjen bele.

Diótörő:
én a balettot nem komálom, de Csajkovszkit nagyon, úgyhogy inkább hallgatom naívan :]

még mindig beteg vagyok, krahácsolás, hőemelkedés, orrfújás (csúnya lerakódások), de a közérzetem olyan jó, hogy 4 na után kidugom az orrom és elmék itthonról végre!!!

ancsipancsi

Sziasztok!

Diótörő tegnap nagyon szép volt, a jelmezek és a díszletek mesések voltak, balett igazán a második és a harmadik felvonásban volt, nagyon szép volt, de a körítés nem volt nagy szám.
Fura volt a helyszín (igazán jól és kényelmesen sehonnan nem lehetett látni) és a szervezés (3x20 perc előadás, közte 40 perc szünetekkel), de nagyon jól éreztük magunkat
Köszi Votív!

Curse! Te mit csinálsz hajnal 1-kor alvás helyett?

Apjuk hazavitte anyósomékat Grétivel, így délig szabad vagyok, de ki kellene takarítanom. Remélem 2 óra alatt a zajosabb részével végzek, és míg Gréti alszik folytatom.
25-én anyósomék meghívtakmagukhoz karácsonyozni sógornőmékkel együtt, erre Peti kitalálta, hogy ott kicsi a hely, inkább jöjjenek hozzánk :shock: És ezt csak így tegnap az egyik szünetben közölte. De megnyugtatott, hogy nem kell semmivel készülnöm, mert a kaját anyósom hozza, csak nem náluk esszük, hanem nálunk. Mintha így aztán tényleg semmi dolgom nem lenne ezzel kapcsolatban. Férfi :roll:

KépKép
KépKép
lindicita

Tegnap délután már nem is adtam Grétire pelust, egész végig bugyiban volt, és száraz maradt :D Olyan kis ügyes, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megy (nyáron is volt egy próbálkozás, kevés eredménnyel és akkor inkább nem erőltettem)
Ma reggel korábban kelt a szokásosnál, és levettem róla az éjszakai pelust és adtam rá egy tisztát, mert még behoztam a mi nagy ágyunkba, hátha visszaalszik. Persze nem, de a nagy hancúr közepette egyszer csak azt mondja, "bilibe, bilibe", már kelek fel, erre ő lemondóan "bepisiltem" :lol: Szóval kis balesetek még biztos lesznek.

Ancsi! Betegség :cry: Még van egy napja karácsonyig, hogy odébb álljon.

Na, húzok takarítani.
lindicita

Én simán ettem egy szem alkoholos szaloncukit (vagy bonbon volt, már nem is emlékszem) egy-két hete. Most akkor gaz terhes nő vagyok? :oops:
Jaj, jaj, ma takarítani kell, holnap meg főzni egész naposan. :? Remélem, nem szülök meg közben. :shock:

Kép
Kép
tinu

Neet,
Látod, Eszti tudja mi a dolga :lol:

Indi,
Tök ciki, de félreolvastam, amit írtál :oops: Azt hittem h a halacska akváriumba várja Dominot, nem pedig a serpenyőbe :lol: Na igen, nem sokat aludtam, ez a fránya készülődés :D

Ancsi,
Kitartás!!! Nálunk is apát már vagy 3 napja gyógyítom, de nem hogy jobb lenne, inkább rosszabbodik.

Lindi,
Azért voltam még fent, mert vártam a dedet h felkeljen enni. Sajnos én azt nem bírom h lefekszek és 1-2 órán belül fel kell kelni. Inkább ébren maradok :D
Gréti tündéri lehetett, amikor mondta h bepisilt :D És hát igen, a férfiakról no comment :D

Sikerült felállítanunk a fát. Nem semmi volt. Mire bevittük a házba és mire beleimátkoztuk a dézsába, egy kicsit szűkös lett :roll: Ja és addigra a lábamat totálisan összeszurkálta, szóval most úgy néz ki, mint akinek kiütései vannak :lol:
Ja és még mindig nincs halunk!!! :(

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: