A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Steffi!
Szerintem is kenguru Gold!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

GYÖRGYINEK HATALMAS GRATULA! :)
ÉN SAJNOS NEM TUDTAM NÉZNI A HIRADÓT! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Steffi!!
Én elképzelhetőnek tartom a fogzás kezdetét, miután a Hanna sem töltötte még be a 3. hónapot amikor kibújt az első. Csatlakozom az előttem szólókhoz, szintén a Kenguru Goldot ajánlom. Hatalmas a választék színben, fazonban. Az árak? Hááát, nem olcsó, persze mihez képest? Mondjuk a Brendonhoz képest lényegesen kedvezőbb. Szerintem.

Kép
ildi35

Steffi Kengurut sok helyen találsz:
Mammut, Árkád (alul a baby bell üzletben van ) Hűvösvölgy a többit fejből nem tudom, de sok van és nagyon bőséges most a választék. 6-10ezer ft körül mozognak. De az auchanban is voltak most jók ott olcsóbbak, 3-4ezer ft.

Lányok! ELMÚLT a vérzésem! :lol: :P :lol: :P Tudjátok ez mit jelent nekem??????? Ezer köszönet a kedves doktorúrnak!!!!! :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi!
Csak az összehasonlítás miatt: a Genguru Goldban 8.000-ért vettem, aztán vettem egy másikat az Auchanban 2.500-ért és láttam a Brendonban 22.000-ért is.

Kép
ildi35

Elizabeth - küldtem privit :lol: sorry, hogy csak most.

Heni

Kép

Kép
cancan

Köszönöm az infokat, holnap megnézzük a Kenguro Gold vmelyik kirendeltségét :lol:

Kerepesen lakunk, de pont ma voltunk az Árkádban, de annyi eszem nem volt, hogy benézzek a Baby Bell-be :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca!
Tudom,hogy most nagyon elfoglalt vagy,de érdeklődni szeretnék,hogy hogy vannak a lányok!
Elsősorban Boróka felől.Hogy van a kicsilány? Van valami fejlemény? Van esélye,hogy karácsonyra hazaengedik?

Mandula meggyógyult? Igazi hős kiscsaj!

Te hogy bírod? NAgyon sok erőt Nektek,megy a drukk!
Kitartás!!!!

Eszti

Kép
Kép
mano4

na sziasztok!!!

végre van itthon netem, így az általam választott "börtön" falai megnyíltak, tudok kommunikálni emberekkel:))

Danival minden renben van, 24én hajnalban született 3500 grammal!
jól vagyunk, bár a szülés nem úgy ment, ahogy terveztük, mivel a lelkem belegabalyodott a köldökzsinórba duplán (nyakán, plusz lábán), így császár lett belőle, de Sipos doktor úr és csapata profi volt, a szülésznő is nagyon jó volt és az anesztes meg egyszerűen tökéletes, mintha még egy szülésznőm lett volna!!:)

most sajnos megkezdődött a hasfájós időszak, megőrjít, hogy minden este jönnek a görcsök és hiába adunk neki teát, meleg zseléspalack a pocira, masszázs, torna, semmi sem segít...:( ha esetleg valakinek van még ötlete, annak NAGYON örülnék!!!!

az én kengurumra (amitt kuponnal a brendonban vettem 10ezerért) az van ráírva, hogy két hónapos kortól. szerintetek ezt nagyon szigorúan be kell tartani? én 2 hét múlva már vinném benne őfelségét (akkor lesz 5 hetes)

na puszi mindenkinek és majd mostantól aktív tagja leszek a közösségnek:)

Barimami

ui: majrérács nem volt, legalábbis a napsugárban nem!! :lol: (ugyanis pár órát azért vajúdtam, mielőtt megcsászároztak)
barimami

Szia Mindenki!

Ildi!
Este még elfelejtettem írni, hogy köszi, hogy leírtad Te is az overálos tapasztalataidat! Ja és persze a fogzás dolgot is! Tegnap végül 21-kor beájult, de én azt gyanítom, hogy jön már neki a fogacskája... Lehet, hogy csak beképzelem!

Durca Drága!
Továbbra is sokat gondolunk Rátok, remélem nincs baj, hogy nem jelentkezel...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Először is gratulálok Györgyinek, és Barimaminak.. Sok boldogságot, és jó babázást kívánok Nektek (is). :D

Durca, mi van veletek? Remélem minden rendben. Sokat gondolunk rátok.

Nem tudom, hogy karácsonyig tudok-e jönni, ezért a biztonság kedvéért én elkezdeném a köszöntést :)

Kép

Puszi Nektek!

Ja, a húgom jól van, átadtam az üdvözleteket. Mindenkit puszil.. Jövő szerdán is megy UHra.. izgalmas.. :P

satuk

Sziasztok!

Barimami,

a gyógytornászok minimum 4 hónapos korig nem ajánlják a kengurut, mert a gyerekek gerincére terhelődik a súly, és ők még messze nem tudnak ülni....

de ha veszel egy hordozókendőt, (nem drága, nem tudom pontosan, mennyi) abban fektetve is viheted, tehát kb azonnal.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok, Eszter vagyok a 2006. tavaszi topicból!

Figyelmetekbe ajánlok egy hiánypótló, vadonatúj kiadványt, melyet bátyám, dr. Krivácsy Péter (intenzív terápiás orvos, gyermekorvos) írt.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, melynek címe: Gyermekkori vészhelyzetek - S.O.S. megoldások. Idegen szavak nélkül, röviden és egyszerűen, sok képpel illusztrálva segít eligazodni sürgősségi állapotok esetén.

Mikor hívjunk orvost, és mikor mentőt?
Mik az első teendőnk súlyos helyzetekben?
Enyhe vagy súlyos? Hogyan ítéljük meg gyermekünk állapotát baj esetén?
Ilyen egyszerűnek tűnő, de a gyakorlatban nagyon is komoly kérdésekre választ kaphatsz.

Kiknek ajánljuk? Szülőknek, nagyszülőknek, babysittereknek, óvónőknek és mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.
Néhány fejezetcím a könyvből: Áramütés, Bőrkiütések, Bölcsőhalál, Csonttörés, Félrenyelés, Gyógyszermérgezés, Kiszáradás, Láz, Rovarcsípések, Szemsérülés, Újraélesztés, Vérzések...stb.

Kapható a nagyobb könyvesboltokban (2850,-Ft), de az alábbi honlapon rendelve olcsóbb.
http://www.leghajo.hu/
Vendég

Sziasztok!

Barimami! Nekünk van kendőnk, 5-6000 Ft, attól függ, hol veszed. A Csalogány utcában van egy bababolt, én is itt hallottam róla először Marcsitól, ott elég olcsó. Abba tényleg újszülött kortól lehet őket vinni, Lénának nagyon nem tetszett a fekvő póz, ezért mi ültettük, de az sokkal jobban tartja a hátát, mert jól magadhoz tudod kötni. Mi 3 hetes korától abban visszük és nagyon szereti! Ja és persze gratulálok a kis jövevényhez! Lénának is kétszer a nyakán volt a köldökzsinór, de ő a lábát nem dugta bele, így meg tudott születni rendesen. :lol:

Szép napot mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Jube!
Nem is mondtam, hogy nem felejtettem ám el az Amwayes cuccot, csak most az öcsémnek vizsgaidőszaka van, alig tudom utolérni, és ő már nem foglalkozik vele, de megkérdezi a haverját, aki még csinálja..
Ahogy lesz valami, szólok,ok?
puszi

satuk

Sziasztok lányok!!

GYÖRGYI!!!Szívből gratulálok Jázminhoz,a szülésedhez,pont egy hét van a csajaink között.

Talán az eddigi legojbb híreket osztom meg veletek lányok.
Pénteken 11-től délután fél4ig műtötték Borókánkat! FÉl 4kor jott ki a doki a műtőből,ami sorsszerű,hisz pont egy hete fél4kor született a baba.Tehát van második szülinapja.
Hogy értsétek milyen műtétje volt: lézetik az un.Botalo vezeték,ami a magzati létben kordinálja a baba működését.Mikor megszületik,ez a vezeték pár nap alatt elzáródik és átadja helyét a tüdőnek,szívnek stb.Borinak ezen vezeték szövetei rátfonódtak az aortájára és ez szűkületet okozott,úgy,hogy a tüdő felé sok vér áramlott,az alsó testrésézbe pedig szinte semmi.No,a doki lefejtette a szöveteket,kivágta az aorta elszűkült részét és a két ép végénél összekötözte,plusz a tüdőbe vezető artériára pedig egy szűkítőt tett,helyreállítva ezzel a vérkeringést.
A baba állapota kielégítő,még alszik és géppel lélegzik,de nem is akarják elsietni a levételt,mert nagyon nagyon elfáradt a szíve abban az 5 napban,amig egy orrszondán keresztül lélegzett és összevissza ment a keringése.
Még csak monitoron láttuk tegnap(nem akartam bemenni,mert veszettül köhögök és taknoys vagyok és fáj a torkom,ami egyébként nem jellemző rán,biztos a stress),de a gyerek nagyon jól néz ki,végre van színe,nem szürke,békésen aludt és képzeljétek MOSOLYGOTT ÁLMÁBAN.Azt mondta a nővérkéje,aki ápolja,hogy nem jellemző a babákra,hogy gépi lélegeztetés mellett mosolyognának.ja,és elfogadja az anyatejet,szondán keresztül,tegnap még csak 10 milit,de ma már 20-at evett. Minden nap visszük neki a frissen fejt anyatejet,van bőven,legalábbis eddig volt,most csappanni látszik,biztos a betegség miatt.3 óránként fejek,remélem fent tudom tartani jó sokáig.

szóval itt tartunk csajok,remélem kedd körül megpróbálják levenni a gépről és akkor megy minden mint a karikacsapás..

a szülésről és a kórházról még pár szót,mert eddig nem volt igazán lelkierőm..
Sipos doki nagyon profi,szerintem megszerettük egymást,meghatódott ő is a szüléstől, Keszegh Évi mindenképp,imádom,anniyra benne volt szíve lelke az egsézben,hogy nélküle nem biztos,hogy sikerül.

De,hogy milyen orvos vett fel,azért ezt meg kell említsem,bánom én,hogy ki olvassa.Szabó doktor úrhoz volt szerencsém,aki a következőkkel nyitott,mikor megvizsgált és két ujnyira nyitva voltam:"Bár szép a lelete,de ne gondolja azt,hogy biztosan megszüli simán egy császár után"majd mikor kiderült,hogy 20 kilót híztam,gyakorlatilag lealázott,majd még jobban,mikor kiderült,hogy reggeliztem: "ha tudja,hogy műtétje lesz miért eszik,főleg banánt egy 20 kilós hizásra?"
Majd Sipost kezdte el csesztetni(a jelenléte nélkül),hogy engedhette meg,hogy ennyit hízzak..
NO,de róla ennyit,remélem nem sok szülőnője van!!!MONDJA MEG NEKI VALAKI,NŐVÉRKE VAGY SZÜLÉSZNŐ,AKI OLVASSA A BABANETET,HOGY NEM SOKRA TARTOM,MINT EMBERT,DE MINT ORVOSRA SE BÍZNÁM RÁ AZ ÉLETEMET...

A csecsemősökkel semmi bajom nem volt,Böbe és a többiek nagyon kedvesek,segítőkészek voltak és gyönyörűen beszéltek a kisbabákhoz.Persze,az,aki a szülésemnél nem szívta le rögtön Boróka orrából a mekóniumos magzatvizet KATA,nem kérdezte volna meg,hogy van a gyerek,mikor elszállították,rám de nézett,pedig megfordultam elég sokszor ott fejés gyanánt.

VIDAdoki
Meggyőződhettem róla lányok,hogy nagy lelke van..pedig nem is ismerjük egymást.
mikor megszültem megköszönte mosolygva,hogy nem kellett aszisztálnia a császárhoz:-)
majd este kétszer bejött,megdícsérni a szülésemet,majd beszélgetni a babáról
majd másnap,mikor látta,hogy kivagyok,mert elviszik a babát,megölelgetett,megvigasztalgatott
majd mikor hétfőn mentem el,bejött és kérdezett Boróka felől és megölelgetve elköszönt
ÖRÖK HÁLÁM NEKI!!!!!!!!!!!!!

JA,és mondtam már,hogyy Chopin szólt a szülésem alatt??!!!:-))

durca

Kép

Kép
durca

Durca Drága!

Annyira örülök a jó hírnek! Most jöttünk haza és első dolgom volt, hogy leüljek a babanethez, mondtam is a páromnak, hogy húzzon innen, mert már nagyon rég nem írtál és aggódok. Aztán mikor mondtam neki, hogy Te írtál be utoljára akkor Ő is idevágodott együtt olvastuk, amit írtál!
Nagyon-nagyon örülünk és boldogok vagyunk, de komolyan! El se tudom mondani, hogy mennyire aggódtunk és most egy kicsit fellélegeztünk, de gonolom Ti is! Nagyon bátor és erős csaj vagy! Le a kalappal!

A Szabó doktor ilyen kis alacsony emberke?

A Böbe tényleg tök aranyos, Martin születésénél Ő fürdette, élesztgette aztán Ő tette nekem mellre! Tényleg nagyon aranyos, imádom!

Vida doki meg hát... Hiába nem ismerem, emberileg nagyon ott van! De gondolom szakmailag is!

És tudtam én, hogy Sipi is tök jó fej!!!!!

Puszi nektek!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kedves Durca!
Annyira de annyira jó volt olvasni a soraidat. És a legfontosabb: érezni minden egyes szavadból az erőt, a kitartást a bizakodást az optimizmust. Minden rendben lesz meglásd! Nem lehet másképp! Boróka olyan stramm kis csaj, mint az anyukája!!!!!

Ki az a Szabó doki?Még a nevét sem hallottam.....

Böbének a nevét énis keretbe raktam, - igaz hogy második gyerekemet szültem, de Ő tanította meg, hogyan kell mellre rakni a babát úgy, hogy rendesen kiszopizza a tejcsit.

Vida dokiról én már nem mondok semmit..... :lol:

Steffi: Kaptatok overállt?????

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Igen kaptunk, de végülis a C&A-ban vettem. A Kenguruban ami volt, az nagyon vékony volt, vagy csak nagy méretben voltak az aranyosak. De a C&A-ban is egész jót kaptam. Más kérdés, hogy Manó utálja, dehát kénytelen lesz hordani...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Durca! Annyira örülök, hogy olvastalak, hogy majdnem a neveddel regisztrálatm most be.. sokat gondoltam rátok. Olivérrel is sokat beszélgettünk Borókáról, babanyelven szerintem sok minden jót kívánt Neki..
Remélem hamar meggyógyulsz Te is, és akkor már semmi sem választ el benneteket az agyon ölelgetéstől.
Most viszont megyek.,. mert ez nem babanyelv.. amit hallok.. hanem sipákulás :lol:

satuk

Durca-Barátnő! Olyan sokat gondoltunk rátok az elmúlt napokban. Hihetetlen, min mentetek keresztül alig egy hét alatt. Borókára nagyon büszke vagyok, csodálatos kis lény!!! Téged is csak dicsérni tudlak. Megkönnyebbültünk. Tegnap bőgicséltem el magam a férjemnek, hogy "leszarom", hogy nekünk most 3 hónap alatt lakást kell eladni, albérletbe menni, újabb hitelt felvenni... Basszus, épek vagyunk és egészségesek. Most más nem számít. Puszi nektek.

Vidadokiról megint no comment. :roll:

Lányok, ha már ez a téma. Nekem van egy 56-os és egy 68-as overállom. Kíváncsi vagyok, melyik méreten fogunk nagyobbat röhögni, amikor Benedeket "belerakjuk".
vbea

Drága Durca!

Azt hiszem, nem csak nektek, de szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy az egyiklegszebb karácsonyi ajándék, amit most leírtál!

Egy emberként állunk mögöttetek, és drukkolunk továbbra is! Mostmár hála Istennek csak azért, hogy megmaradjon a tejcid!!

Örülök, hogy alapvetően szép emlékek maradnak meg neked a szülésről!

Tudnod kell,hogy meséltem Kiscsillagnak, mi van, és nagyon imádkozott értetek, és rengeteget gondol rátok!!

Millió puszi neked és kis családodnak, Borókával az élen! Tényleg olyan erős, mint az Édesanyja! :D

Barimami!

Gartulálok neked is!!
Én is a hordozókendőt javaslom!
Megnézheted a www.hordozokendo.lap.hu - n is!
Ott meglátosd, hogy hol mennyi, esetleg hogy lehet e neten rendelni, stb!
Szerintem sem szerencsés 2 hónapos kora előtt kenguruba rakni!

Te is ide költöztél a 17. kerületbe, ugye!?

Esztipeszti!
Köszönjük az infót, én majd megnézem, hasznosnak tűnik a könyv!

Puszi mindenkinek!
Dóri

Kép
nagydora

Kedves Durca!
Nagyon jó hogy jelentkeztél,és hogy ilyen jó híreket oszthattál meg velünk!!
Olyan jó volt olvasni soraidat,nagyon megható.És hát minden tiszteletem a TIÉD (és persze férjedé) Hogy ilyen erősek vagytok!
Hihetetlen erőt érzek a soraidban és ez nagyon jó!
Boróka kicsilánynak mielőbbi felépülést és nagyon sok egészséget kívánok!Remélem mostmár minden jóra fordul és egy-kettőre felépül Boróka.
Nagyon sokat gondoltam rátok és nagyon szorítok nektek!

Barimami!
Szívből gratulálok!
Én sem nagyon javaslom még a kengurut.

Mindenkinek nagyon szép vasárnap estét!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Eddig csak csendes figyelő voltam, de végre rászántam magamat,
hogy írjak.
Én most várom az első babámat. Bevallom nektek, hogy eddig nem féltem,de amiket írtatok a Hegedűs dokiról, nos igen csak
rám hozdtátok a frászt.
2007.Február 5-re vagyok kiírva.
Aki tud valami hasznos tippel szolgálni, hogy ne parázzak akkor
azt előre is köszönöm.
Valentina
valentina

Durca jajj de jó, hogy szerencsésen túl vagytok a műtéten és minden rendben van. S ha mosolyog álmában, akkor tuti, hogy minden rendben is lesz és gyorsan felépül!
Manka rendbe jött már? Te pedig kúráld magad és pihenj, hogy legyen tejci!!!!
Ki sem tudom fejezni, hogy mennyire boldog vagyok, hogy ilyen szépen alakulnak a dolgaitok!
Apukád is jól van?

Steffi! Szerintem Kolosnak is a foga indult meg. Nyáladzás, ökölbekapsá, felsírás....szörnyű, hogy már ilyen hamar elkezdenek vele szenvedni a drágáink. Tényleg Martin pocakfájós még és olyan jól alszik még éjszaka?

Barimami! Gratulálok a kisfiadhoz!!!!! Pocakfájásra a hajszárítót hallottam még. Állítólag a hangja és a meleg levegő megnyugtatja. Mi ugyan nem probáltuk, de hatha segit.
marcsim

Barimami!
Ha nem tettem volna akkor gratulálok a babához! Kétszer rácsavarodott a köldökzsinor a nyakára és a lábára? Jesszus! Jó, hogy most már rendben vagytok!

Esztipeszti!
Köszi a tippet, már meg is rendeltem :lol:

Vbea!
Ezek a méretezések egyébként olyan bénák! Martin 57cm-vel született, de egy két 50-es cucc simán ráment, viszont volt amiből az 56-os kicsi volt...
Iszod a málnalevél teát vagy homeobogyót szedsz?

Valentina!
Ki hozta rád a frászt? Az én szülésemnél Ő képviselte az 'erőt'! Velem nagyon jó fej volt! Vákumot akartak, de végül őt hívták segíteni, odajött bemutatkozott, szólt, hogy szóljak a fájásnál, és amikor jöttem haza a kórházból akkor is mondta, hogy már épp ideje!
Talán Vica nála szült, ha jól emlékszem és Dorka. Hol vagytok csajok??

Marcsi!
Hát elég korán kezdik szegénykék! Bár én tapiztam az inyét, de nem érzek semmit.
Van még a nyavalyás hasfájás :? Mostanában a Gripe watert adom neki, ettől talán egy picit jobb, nem sírdogál, 'csak' feszit, nem megy a puki... Bár masszírozom és akkor jobb neki, dehát szörnyű látni a szenvedését!
Az éjszakák most úgy alakulnak, hogy fél 9-kor, de legkésőbb 9-kor már alszik, ált-ban 1 óra körül ébred, aztán utána szabályosan 3 óránként! Most már napközben is olyan 4x-5x szopizik.
Nálatok napközbeni alvás?
Nálunk most megint szokott délelőttönként csicsizni 1-2 órát, és már tök jól elfoglalja magát egyedül is, bár du. 4 után már elég nyügi.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca!!
Nagyon-nagyon örülök, hogy jelentkeztél és ilyen csodálatos híreket hoztál!!!!! Az egész családom és itt a teljes nőegylet szorított értetek.
Gyógyulj meg minél előbb és kívánom, hogy Borókát nagyon hamar magadhoz ölelhesd!!! Várunk a további jó hírekkel!!

Egyébként, ha már így szóba került, én is hallottam a Szabó doktorról egy elég durva történetet. Én nem tudom ki Ő, nem láttam soha, de kívánom, hogy soha ne is kelljen megismernem!

Viszont a Vida Szentünk glóriája egyre fényesebben ragyog! :lol: :lol: :lol:

Barimami!
Én a Hanna pocakját Babynos masszázskrémmel dörzsölgettem, volt, hogy segített, volt, hogy nem. Próbáld ki, hátha........

Steffi, Marcsi!
Vége a hasfájós időszaknak, jönnek a fogzás nehézségei. Ha van valami tippetek ennek enyhítésére, szívesen fogadom!

Valentina!
Üdv. a csapatban! Én ugyan nem a Hegedűsnél szültem, de mi volt ami ennyira megijesztett. Vagy valami elkerülte a figyelmemet?

Kép
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:24-kor.
Vendég

Sziasztok!

Durca,
végre!!! Már alig vártam a híreket Rólatok, de gondolom mindenki. Nagyon-nagyon örülök, hogy a műtét rendben ment, továbbra is imádkozom, hogy Boróka minél előbb haza kerülhessen. Szerintem, ha már eszik, az nagyon jó jel :lol: , csak gyógyulj meg minél előbb. (Homeós bogyeszt nem próbáltál a megfázásra?, nagyon bejött nekem a terhesség alatt az oscillococcinum.) Manka meggyógyult már? Vigyázzatok magatokra mindannyian!!!

Barimami,
nagy gratula a babához!

Vbea,
ne aggódj a méretek miatt, az 56-os az elején biztos jó lesz, a 68-sal meg valószínűleg kihúzod a telet. Én most kaptam ajándékba egy 74-est Bencusnak és nagyon édes benne, nem igazán zavaró, hogy 5-5 centinek még van hely benne :lol:

Valentina,
nem tudom, mitől ijedtél meg, én nem emlékszem, hogy bármi rosszat írtunk volna Hegedűs dokiról. Az ok, hogy nem Vida :lol: , de teljesen ott van ő is, és szakmailag szupi. Ezt mindenki igazolhatja. Én nála szültem, minden rendben volt, és normális volt végig, bár nem egy beszédes típus. Mitől félsz vele kapcsolatban, ha szabad megkérdeznem?

Na szaladok, mert a kicsi fiam üvöltözik, és Apa már nem bír vele :oops:
Csók,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Hello Lányok!

Köszi a sok gratulációt!

Durca: örülök, hogy minden rendben veletek, Sipos nálunk is nagyon profi volt és tényleg kedves!

Megfogadom a tanácsotokat és veszek kendőt, anya irodája úgyis pont a Csalogány utcában van, Zsófi, estleg meg tudod írni, hogy az utca melyik részén van vagy hogy néz ki az üzlet? Köszi előre is!

Dóri:
én a 3. kerületben lakom, másodikból költöztem át!

Vidáról még annyit, hogy vizit során volt egy-két kedves szava, meg egy arcsimogatás, tényleg cuki!!:)

na megyek szpoiztatni, mert elégedetlenkedik a lelkem....
ja, még egy kérdés, nektek hány hétig feszült a mell, csorgott a tej, ilyesmi...? ugyanis egy hétig nem fejtem, mivel nagyon sokat sírt Dani és nem volt időm és most parázom, hogy kevés a tejem, mivel csak 70 grammokat eszik, pedig már 100-akat is evett és már elég üresnek érzem a mellem, amikor befejezi, bár utána min 30-at mindig le tudok fejni...na mindegy, szerdán majd konzultálok a védőnővel is!

puszi!
barimami

Barimami! Ne haragudj, az előbb el is felejtettem gratulálni. Szóval hatalmas gratula Danihoz! Ügyesek vagytok. Ezek a babák eszméletlen sokat ugróköteleznek odabenn, Beni is ezt csinálja... Remélem, ez a maradék pár hét elég neki ahhoz, hogy kiszórakozza magát a zsinórból... :shock:

Steffi! A hajszárítót én is hallottam, mint hasfájásűzőt. :wink: Málnalevél-teát majd bő egy hét múlva szeretném elkezdeni, homeós bogyót pedig majd csak vajúdáskor kezdem, de van 3féle is. Te hogy ittad a málnalevél-teát? Hűtve, literszámra? :D

Dorka! Na, örülök. Mostanában jót mulatok az űrhajósnak öltöztetett gyerekeken... De akkor ezek a méretek így jók. Ki tudja, mekkora lesz ez a gyerek?!

Lilluska! Bár nem lányos anyuka vagyok... de nekem volt ilyen! Nem fog kicsilány füle benőni, mármint a luk. Én 10 év után tettem a fülembe (újra) fülbevalót. Ilyenkor tényleg a legjobb kivenni, és megvárni, míg meggyógyul. :)

Valentina, üdv!
vbea

Vbea!
A hajszárítót nem én írtam, hanem Marcsi, de no problem, már Tünde is összekvert minket :lol: :lol:
Én tudod nyáron ittam a teát, eleinte egy csészével, de aztán konzultáltam Zácher Erika szülésznővel és Ő mondta, hogy nyugodtan lehet inni elég korán (ő azt mondta akár a 28.héttől, persze, ha nincs gáz) és napi 1 litert kb, ízesítve ahogy jólesik. Én egy kancsóval ittam naponta (kicsit több, mint 1 liter) és citrommal, mézzel, lehűtve egész napra elosztva.

Ildi!
Sajna mi még küzdünk egy picit a hasával, bár már remélem, hogy hamar vége lesz, de szerintem fogzás is van, nagyon nyáladzik szegény, ökle a szájában. Nekem a vállamat szokta harapdálni, van amikor egy kicsit a kezemet is odaadom neki, de hallottam a barátnőmtől, hogy van egy homeos bogyó Camomila HC 15(lehet, hogy nem jól írtam :oops: ), ami nekik nagyon bejött. Nyugtató hatású a babákra és ő úgy adta, hogy reggel és este és végigaludta az éjszakát a baba úgyanúgy. Bár azt mondta van aki úgy adja, hogy amikor elkezd nyüglödni. Hallottam még a Dentonix gélről, állítólag az is tök jó, de még nem próbáltam. Holnap szerintem beszerzem ezeket a patikában biztos, ami biztos alapon :lol: És hát ugye rengeteg ugye szeretet :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca,

nagyon örültem, hogy túl vagytok a műtéten, nagyon sokat imádkoztam Borókáért! Jó, hogy már eszik a kis Tündérke.
Nagyon drukkolok továbbra is, hogy maradjon meg a lelkierőd, és várom a jó hírt, hogy mikor jöhettek haza.

Valentína,
üdvözlünk nálunk! Minden szülés más, nem biztos, hogy egy orvos mindenkinek szimpatikus. ( Kivétel Vida :P :P :P , őt nagyon szeretik/jük!) Lehet, hogy ti megtaláljátok a hangot.

Hasfájás:
Babamasszázs? Esti szopi és fürdetés előtt nagyon jó.Nekünk segített a hason alvás is. Jubénak a pukicső (szélcsőként árulják a gyogy.segédeszköz boltokban) jött be, nekem pedig a hőmérőzés. De a 3 hónap végére el fog múlni szerintem nálatok is. Legalábbis reméljük.

Barimami,
gratulálok nektek!!!!
Szép estét!
Hurcia

Kép
hurcia

kicsi Benikém ma du. igencsak nyűgös volt. Azt hiszem el lettem rontva általa, mert eddig még a hasfájás is elkerült minket, ez a gyerek csak eszik , alszik és mosolyog. Ma viszont hallatta a hangját jócskán, de mihelyt leültem elé és beszélek hozzá, teli szájjal vigyorg, vagy ha sétálok vele csak néz a hatalmas szemeivel - szóval nagy baja nem lehet. És csak kb. 2*fél órát aludt ma. Most talán elaludt....

Nem hiszitek el lányok mi van... :( megint vérzek. Ilyen a földön nincs. Tegnap SEMMI nem volt, ma de. se és du már kezdődött. Én már nem merek a Vidának semmit se mondani.

Azt hiszem amíg szoptatok, nem lesz megoldás. Utána meg a 3fázisú tabletta fog kikupálni. Kész vagyok.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Egy kérdés: (ha még nem untok)
Ködben ki lehet vinni a babákat???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!!!

Durca!!! Nagyon jó hírekkel jöttél, nagyon ügyi a kicsilány, csak így tovább!!!!!
Egyébként anno amikor írtam a csúnya dokiról, hát róla írtam. Olyannyira, hogy most szerdán nagyon erős fájásaim voltak, az első fürdő csak felerősítette, aztán a férjem megkérdezte telefonon ki az ügyi doki és kiderült, hogy ő. Így bemásztam újra egy brutál meleg kád vízba, leéget a a böröm, de hozzá nem akartam menni, még egy icinke-picinke vizsgálat erejéig sem. Fájásoknak annyi, és azóta is egyben. Puff neki.
Györgyinek és Barimaminak pedig szintén nagy gratula!!!
Amilyen az én formám, tuti bent leszek szenteste, egyenlőre nem sok jele van szülésnek.

Réka
Vendég

Sziasztok!
DURCA! Örülök a jó híreknek, nagyon örülök, hogy túl vagytok az életmentő műtéten, és Boróka ilyen jól viselte a műtétet, és te is bírod tejjel és lélekkel.
A szüléssel kapcsolatban majd lesz néhány privát kérdésem :wink:

Valentina, én is Hegedűshöz járok. 10 éve, és szakmailag mindenben meg vagyok vele elégedve. Tény, hogy a szíve mindenkinek egy Vida-típushoz húz, aki nem csak orvosként viselkedik, de tudok olyat, aki viszont még a hőn szeretett Vida dokival is összetűzésbe került. Nem minden a közvetlenség, és kedvesség, bár egy szülésnél azért nagyon sokat segít!!!
De kérdezz nyugodtan! Mi bizonytalanított el?

Barimami, milyen kengurut vettél? 6 hetes korban elég sok típust lehet használni, a Chiccot pl kezdettől, ha fektetős pozíció is van benne. Bene nem gyakran, de 6 hetes korától volt kenguruban, mert szépen tartottam a fejét, és így mertem néha abban vinni. A kendő mondjuk biztosan kíméletesebb a gerinchez.

Na, más most nem jut eszembe.
Tünde

mtunde

Sziasztok,

Durca,
Nagyon örülök a jó hírnek!!! Nagyon erős és bátor csajszi vagy!! Borókára tényleg nagyon büszke lehetsz, nagyon ügyes kislány! Mandula drágám hogy van?

Szabó doki: hát sajna nekem is csak rossz tapasztalatom van/volt vele. 16. hetes terhes voltam, amikor belázasodtam, hánytam fájt a hasam. Ki hívtuk az ügyeletet, akik azt javasolták, hogy menjek be abba a kórházba ahol szülni fogok,hogy megnézzenek, hogy minden oké-e. Felhívtam a kórház ügyeletét, ahol szintén azt mondták hogy menjek be, persze Ő volt az ügyeletes doki. A vizsgálat közben a falat tudtam volna kaparni, annyira fájt majd közölte ordenáré stílusban, hogy mit képzelek én, hogy így bejövök ide lázasan stb. és a poén, hogy közölte, hogy egyébként sem tud velem semmit csinálni. Mondtam neki,hogy én sem akartam jönni, de mint kiderült pont a Keszeghy Évi vette fel a telefont és Ő mondta hogy jöjjek be, mert a babát megnézik. Majd az Évi mondta, hogy azért Ő csinálna egy ctg-ét és kérte,hogy adjon egy lázcsillapító injekciót. (ha nincs ott az Évi, akkor engem páros lábbal rúgot volna ki) Szerencsére Rékával minden rendben volt. Mikor beszéltük a kórház témát, hogy akkor majd szülünk az ügyeletesnél én akkor pont rá céloztam, hogy van olyan doki akinél nem szülnék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egyébként alacsony és bocsi hogy így írom "ragyás képű" Hozzáteszem lehet, hogy a saját kismamáival nagyon aranyos, de nekem ennek pont az ellenkezője jött le! :cry: :cry:

Barimami,
Nagy nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó hogy jöttél, már nagyon hiányoltunk!!!!!!!!

Valentina,
Először is üdv. Szerintem Te valamit nagyon félre értettél. Itt szerintem eddig csak jókat mondtunk Hegedűs dokiról. Én is nála szültem, teljesen megvoltam ill. vagyok vele elégedve. AZ tény hogy nem egy bőbeszédű, de nem is ezért járok hozzá. Ja és persze a kapcsolatom sem olyan vele, mint a csajoknak a Vida dokival!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ha esetleg visszaolvasol vagy folyamatosan olvasol minket, akkor tudod, hogy miről beszélek. :D De, és ami szerintem fontos, hogy szakmailag nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!! Dorkával teljesen egyetértek és csak ajánlani tudom!! :wink: Kisfiad vagy kislányod lesz??

Na lányok, azért lassan de biztosan bővül a Hegedűs csapat is!!!!! :D :D

Cancan,
Hogy vagy?? Teljesen elmúlt a vérzésed? Nekem lehet hogy kellene a fogi gátló, ha eddig nem csaptak le rá. Most néztem meg,hogy az ucsscó levelet szedem és nem tudom,hogy a jövő héten sikerül e felíratnom. Holnap ez kiderül! Akkor megírom tutira.

Vbea,
Szóval nem leszünk szomszédok!! Szomorú vagyok! :cry: :cry: :cry:

Csütörtökön szigorlatozom!!!!! :( :( :( Tiszta para vagyok!!! Remélem az lesz a karácsonyi ajándékom,hogy sikerül a vizsgám!!! :D

Dóri,
Végül voltál vizsgázni? Kiscsillag hogy van???

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Steffi! Én ködben is kiviszem Kolost. Azt mondják, hogy az ilyen trugyis időkben azért nem szerencsés kivinni, mert hamar átnedvesedik a ruhájuk, de ha steppelt overál van rajtuk ez nem történhet meg szerintem, úgyhogy nyugodtan vidd ki Te is, pláne, ha tök jót alszik kint Martin is.
Hát a napközbeni alvás még mindig nagyon kevés. Délelőtt fél óra, dálután meg összesen másfél kb. A dokibácsink azt mondta, hogy nagyon sok babánál ez van ujabban...szerinte túl sok inger éri a gyerkőcöket, pláne akik mozgékonyabbak. Szóval belenyugodtam már, hogy ennyi az igénye és kész.

A sógornőm is használta ezt a homeopátiás szert a gyerkőcnél és nekik is segített, szerintem én is veszek.

Cancan. Sajnálom, hogy megint visszatért a vérzés. Szerintem azért konzultálj a dokiddal.

Cinicini kitartás!!!!!
marcsim

Cancan,
Most olvastam,hogy mit írtál a vérzéssel kapcsolatban :cry: :cry: :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:40-kor.
Vendég

Vica,
De nem leszünk ám messze! Úgy néz ki, hogy októberben költözhetünk Kőbányára. Azért a feltételes mód, mert előbb megvárom, míg valóban felépül a ház... Tényleg, el is kéne kezdenem "gyűjteni" a gyerekdokis stb infókat. Szóval csajok, Kőbánya vagy közelben?
Puszi.
vbea

Marcsi!
Kösziii a ködös infot! És akkor te használod majd a homeos bogyit, amit írtam?

Vbea!
Én Kerepesi vagyok, az annyira nincs messze, de Dóri és Masni a XVII. ker-ben laknak.

Ha már itt tartunk: Kerepes és körzete valaki?

Vica!
Írtam privit!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni!
Milyen helyes csaj vagy! És milyen szép pocid van!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Durca! Nagyon örülök a jó híreknek, ügyes kislány Boróka! Pihenj sokat, már ha tudsz, gyógyulj meg!

Barimami! Örülök, hogy rábeszéltünk a kendőre! A bolt a Csalogány u. 42-ben van, Babyfun babadiszkont, de én sem ismertem volna meg kívülről, ha nem tudom a pontos címet. A ház raktárában van kialakítva a bolt. Elég érdekes figura van ott, de tényleg jók az árak! Itt a honlap: http://babyfun.vasarlas.origo.hu
Szerintem érdemes viszonylag hosszú kendőt venni, nálunk a párom is szokta vinni Lénát.

Mi is megyünk ködben sétálni.

Jóéjt!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok,

Barimaminak sok-sok gratula!!!!!!!!!!!! képet is mutatsz majd?

Durca: kitartás továbbra is, Boróka rendbe fog jönni. továbbra is szurkolok nektek tiszta szivemből.

kenguru v hordozókendő: ezen mi is gondolkodtunk, de apának nem volt szimpi a hordozókendő, meg nem volt akkora méret, ami kényelmesen rá ment volna a széles vállai miatt. :wink:
így mi maradtunk a kengurunál, de olyat vettünk, amit fekvő pózba is lehet tenni.
Valentina: szerintem te félreértettél valamit, mivel én is Hegedűhöz járok, de egyáltalán nem parázok emiatt. sőt, nekem ő jelenti a biztonságot a terhességem alatt. nem az a jópofizós doki, de én ezt nem bánom, mivel az előző az volt, és mégis cserben hagyott. nyíltan közli a véleményét és álláspontját és én ezt szeretem.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!
Nem tűntem el, nem loptak el, csak szombaton jó korán felkeltem, elmentem nagytakarítani apukámhoz, aztán este anyósékhoz. Ott tomboltam vasárnap estig. Anyós kicsit gyerekbolond, így aztán semmi dolgom nem volt. Olyan volt, mint láykoromban. Pihi, szuszi.

Durca!
Úgy örülök, hogy jelentkeztél! És hogy kicsit jobb a helyzet. Gyógyulj meg, és Mandulának is ezt üzenem.

Barimami!
Neked is nagy gratula!

Lilluska!
Mi egyszer vettük ki a fülbevaló Panka füléből, úgy emlékszem két napra. Én is izgultam, hogy benő, de vissza tudtuk rakni. Bár szerintem már elkezdett benőni, mert eléggé nehezen ment.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Durca!!!!! Annyira, de annyira örülök, hogy ilyen naggggyon jó hírt hoztál erről a picilányról! Én úgy megkönnyebbültem! További soksoksok egészséget nektek!

Barimaminak gratulálok Danihoz! Kívánok minden jót, amit lehet!

Ancsaboszi hova a frászba tűnt?

Cancan, ezt nem hiszem el! Mi van veled? :cry: Azóta hívtad már Vidát? Ha nem, szerintem sürgősen tedd meg!

Valentina, szeretettel üdvözöllek! Én feb. 8-ra vagyok kiírva. Neked lány vagy fiú? Első, vagy többedik?

Lányok, most jól befostam, nehogy ez a Szabó doki legyen az ügyi., mikor majd én következem...és ha még mellé társulna Aranka is... :lol: :roll:

Steffi, te hol látod Enit? Azt hittem, tett fel képet, csak nem vettem észre.

Vbea! Leírnád nekem a vajúdós homeobogyók nevét? Most már ideje lenne beszerezni...kösz.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Durca Kedves,

nagyon örülök én is, hogy jól van Bori, és továbbra is nagyon drukkolunk, minél hamarabb hazamehessen.

Vica,

nem tudtam, melyik Sazbó doktor, de a leírásod alapján rájöttem... :D Hurciával mondtuk rá egyszer, hogy úgy néz ki, mint akiket a Derrick üldöz a tévében.... :)

Barimami,

a Csalogány utcai bolt tényleg olcsó, de készülj fel, egy légó pincében van, és az eladó egy akkora barom, amekkorát még nem láttál. Úgyhogy koncentrálj, mit akarsz venni, kérd határozottan, és ne hagyd, hogy elkezdjen neked mindenféle ökörséget dumálni..... :D írd össze, mi kell, nehogy a szükségesnél többször kelljen menned.... és legalábbis így szoktam. muszáj menni néha, mert tényleg sokkal olcsóbb, mint a többi, de amúgy meg megvan az "ára..." az hiszi, képzeltt gyerekorvos és védőnő egyben, amúgy meg egy melegítős hülye barom, aki azt hiszi, ő a legnagyobb ász.... Hurciával Olcsó Jánosnak hívjuk....
bocs lányok, de muszáj volt.... :)

Satuk,

az hittem elfelejtettél... :) köszi nagyon, ha rákérdezel.

Hasfájás:
még mindig a SZÉLCSŐRE esküszöm!!! :D (3 hónapig kellett, tudom, miről beszélek :lol: ) szerencsére mostmár, ahogy Tünde írta egyszer, "megtanult fingani" :) azóta sima ügy....

Lányok,
megint szoptatok éjjel is..... 4-5 napig csak reggel kért, most megint eszik éjjel is. :( a tegnapi éjszakánk meg horror volt, folyton üvöltött szegény, semmi sem volt jó.... a mai már valamivel jobb volt, de kicsit még mindig zombi vagyok....

na megyek,
Jube

Kép

Kép
jube

Gabboka!

Wiw-en kuksiztam meg :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes