A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zulu,

köszi szépen a dokinéni nevét. Ha majd a telcsiszámot is meg tudod írni valamikor, az nagyon klassz lenne. De nem sürgõs, mert még van jócskán idõm... Kép A Gábor Áron úton merre van a rendelõ? A Körszálló feletti utcában lakunk, onnan a Gábor Áron közepe, kb. három megállónyira van.

Kispici
31
kispici

Sziasztok!

Nagyon ciki, de már csak a táblázattal tudom igazolni, hogy szoktam néha errefelé járniKép. Pedig annyi idõt mindíg szakítok, hogy végigolvassam a legfrisebb történéseket, de írni már nem hagy az én kis boszorkányomKép. Bár lehet, hogy egyre tovább fent leszek este és így lesz idõm írni is, mert már kezd egyre körülményesebb lenni az alvás, mivel én notórius hasonalvó vagyok, ami ellen a marslakó egyre jobban tiltakozik. A lányom is ilyentájt kezdte érvényesíteni az akaratát, amibõl akkor még, én balga, nem vontam le messzemenõ következtetéseketKép.

Mielõtt elfelejtem, FRANYO, én a Metro áruházban vettem 10500 Ft-ért egy olasz magasszárú, bélelt bakancsot, kívûl vízlepergetõ bõrbõl kb. 1 hete. Annyira szuper, hogy alig akartam vékonyabb cipõre cserélni ebben a melegbenKép. Nagyon tudom ajánlani neked is!

Gombóc, én is drukkolok nekedKép, meglátod, nem lesz semmi komoly baj!

Babócákhoz én is gratulálok mindenkinek, de a neveket inkább nem sorolom fel, mert kiderülne, milyen rég nem írtamKép

Urszila, próbálj megnyugodni és bízni a legjobbakban, addig ne is gondolkodj a rosszabb verzión! Veled együtt várom a jó hírtKép

Kangi, én nagyon udvariasan, de tojnék a fõnököm elképzeléseire. Ha késõbb már nem bírod a munkát, szívfájdalom nélkül hagyd abba. Nem kötelezhetnek rá, hogy az irodából menj szülni. Megjegyzem, én a szülés elõtti utolsó hétig dolgoztam, de csak azért, mert nem volt semmi bajom és egy munkamániás barom vagyokKép. Viszont így a babával itthon töltött elsõ hetekben borzasztó nehéz volt lelassulni, még depis is lettem tõleKép.

Snoopy, neked is megy a drukk ezerrel, hogy minden helyre rázódjon!

Csucsuka, látom, bejelentkeztél a "kicsi-pici" topicba is, majd oda is megpróbálok írni egy keveset, mert nekem is vannak ám kisebb gondjaim, no meg aggodalmaim így a 2. babával kapcsolatban, hisz csak 17 hónap lesz a gyerekek között. Én direkt szerettem volna kis korkülönbséget, de most jön még csak a neheze, és hát kicsit beijedtemKép

Lányok, az evésrõl csak annyi a véleményem, hogy a jótanácsokat mérlegelve, de ésszerû határok között egyetek, amit szeretnétek, nagy bajt szerintem nem okoztok vele. Én se tartottam be minden szabályt tavaly az elsõ terhességemnél, mégis a 13 hónapos lánykám még náthás is csak egyszer voltKép

Üdv
Momo

Momo
momo

Jaj, a koromat le is hagytam a nagy gyakorlatommalKép

Momo
24+2

Momo
momo

Kispici,
annyira hülye vagyok, nem is Gábor Áron u, hanem a Pasaréti út, csak azért maradhatott meg bennem a GÁ, mert ha kocsival megyünk, a keresztezõdés után van a rendelõ. Szerencsére nem járunk sûrûnKép. De majd megírom a pontos címet otthonról.Kép Jó közel laktok a Városmajorhoz! Mi isKép.

Timici,
micsoda óriás már Bencebaba!KépKépKép
Vércuki nem túl jóKép, remélem jövõ héten jobb híreket kapsz, és nem kell befeküdnöd. Nem is lenne igazi ez a topic, ha hirtelen eltûnnétek Gombóccal, de persze ha muszáj...

Zulu
37+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu,
az a baj, hogy a cukor miatt is lehet nagyobb a babaKép csak abban bízom, hogy nem lesz semmilyen fejlõdési rendellenessége. Most olvasom ugyanis a net-et a témában is szinte mindenhol azt írják, hogy 8felett nagy a veszélye a rendellenességeknek. Mondjuk fõleg az elsõ 3hónap a gázos...hát remélem, hogy csak most alalkult ki és nem volt az elejétõl. Kicsit már bánom, hogy nem nézték elõbb...most már persze mindegy.

A diéta elég húzós. Pont ma tálálkoztam egy kismamával a dokinál, õ már a 40.hétbenKép van és õ is cukros volt. Azt mondta, hogy csak az elején szar, amíg a gyomor összeszûkül, mert annyira keveset ehetsz, hogy csak na. Pl. reggelire:8dkg barna kenyér,vaj,felvágott,Tízórai:2dl kefír(úúúúúúúútálom)2dkg barna kenyér(ez kb.egy szelet kenyér harmadaKép)Ebéd:3dl híg húsleves ohne zöldség,tészta+40dkg fõzelék, uzsonna: 300gr alma,Vacsora:ua.mint reggeli, PótvacsiKép:6dkg barnakenyér,vaj,felvágott.

Persze mindent mérni kell, oda a kajarendelésem, pedig olyan jó volt, hogy minden nap hozták a fini ebédet és nem kellett vele molyolnom. Most meg mehetek barna kenyeret vadászni és sakkozni, hogy mikor/mibõl/mennyit szabad enni.
Hát én ettõl tuti nagyon morcos leszek, na meg baromi éhes.Kép

Egyébként Bence most éppen fejfekvésbenm bírt lenniKép, legalább ennek örüljünk.KépKépKép

Bocsi, hogy hosszú lettem, megyek iszom egy pohár vizet, azt még szabad.Kép
Pussza,
Timici
30+0
timici

Sziasztok!

Ma voltam dokinál. Minden rendben, a baba fejreállt, a védõnõ megbeszélve. Jövõ héten talán jön is.
Az anyasági támogatásnak utána jártam. Tényleg igaz, ha valaki megszül, de csak január 1-je után igényli, akkor az emelt, 45 ezer forintos összeget kapja.
A baba 6 hónapos koráig lehet igényelni. Szerintem megéri várni másfél hónapot plussz 15 ezer forintért nem?

Heni
32+5
heni1979

Momo, köszi!
Megpróbálok valakitõl kölcsönkérni Metro-kártyát, aztán irány... melyikben vetted? Vagy biztos van mindegyikben?

Franyo
25
franyo

Sziasztok!

Heni: köszi az infót az anyasági támogatásról.Kép

Brokkoli: Mindjárt mész már szülni nemsokára babázhatszKépKépKép

Ja Praxis rendelõ: én most voltam múlthét pénteken és én is 8000Ft-ot fizettem, és megse kérdezték, hogy babanetezek-e. Nem tudom kinek mialapján kel fizetnie, ráadásul még ajándék pelust is kaptunk

sziasztok
Andy
33+3
andy78

Timici!
Hát ez a diéta nem hangzik valami jól. Nem tudom, jól emlékszem-e, de mintha úgy olvastam volna vhol, hogy a súlyosabban cukros kismamikat nem is engedik a 40. hétig, hanem elõbb megindítják. Errõl nem mondtak valamit?
Szerintem az, hogy egy héttel nagyobb a baba, simán belefér, az még nem biztos, hogy a cukortól van, ha meg most elkezded a diétát, akkor biztos, hogy hatással lesz a bébire is.

Kispici,
idõközben hazaértem a noteszomhoz. A rendelõ a Pasaréti út 69.ben van, ez egy szürke ház, a mellette levõ kis utcában tudsz parkolni.(azt hiszem, Guyon köz, de már semmire nem esküszöm megKép) A szám 200-65-75, rendelési idõ: H 16-18,K 12-14, Sz 18-19.30,Cs 10-12, P 10-12 Tanácsadás: Sz 16-18, Cs 8-10 Rendelési idõben fel tudod hívni a dokinénit, és akkor meg tudod vele beszélni a továbbiakat. Én már voltam receptekért.Kép

Andy,
a Praxisban úgy kapd a kedvezményt, hogy beregisztrálsz a fõoldalon, akkor kapsz egy kódszámot, amit ha bemondasz, egy ezressel kevesebbet kell fizetni.

Pusz
Zulu
37+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Gomboc

[url=http://www.nyilvantarto.hu/" TARGET="_top]http://www.nyilvantarto.hu/[/url]

Informaciok

Nepesseg-nyilvantartasi fuzetek

11. A személyiadat- és lakcímnyilvántartás összesített adatai 2001. január 1-jén

Fuggelek

Ferfi utonevek elofordulasuk sorrendjebe
Noi utonevek elofordulasuk sorrendjebe
Leggyakoribb fiu utonevek 2000-ben szul.
Leggyakoribb leany utonevek 2000-ben szul.
Leggyakoribb csaladnevek.

Jo nezelodest.
Névtelen

Zulu,
a neten azt olvastam, hogy 9 felett megindítják, mert az már nagyon veszélyes a babára. Szerintem se ezért nagyobb Bence, hiszen elejétõl kezdve így van.Kép A doki egyébként csak annyit mondott, hogy ne idegeskedjek, tartsam a diétát és majd õ idegeskedik ha kell.Kép Szóval jó fej volt, aztán leküldött a konyhára, ahol egy nagyon kedves nõ elmondta, mit/hogyan és mivel. Ez nagyon jó volt, mert rá tudtam kérdezni sokmindenre és azt is felajánlotta, ha bármi nem világos keressem csak meg nyugodtan.Kép

Kakukkfû,
A Praxisban már 2*voltam(4+7ezer Ft-ért) és az nem tetszik, hogy ott kb.10-12perc a vizsgálat mindennel együtt, míg a Mammutban vagy a Hattyúházban 20-25perc. És a 8(esetleg7)ezer forint áll szemben a 10ezerrel. Szóval most 3*-ra inkább a Hattyúházban szeretnék menni, de sokallom az összeget, viszont nagyon jó lenne, ha lenne a kicsirõl még videó és kép is amin látszik apofija. Szóval most vívódom.Kép

Zsuzsi,
voltam ma a Kálvin téren abban az anyagboltban, tudod, ami a sajtóbolt mellett van.Kép Megvettem végre az én kis drágámnak a textileket a szobájába. Nagyon helyes vajszínû alapon 15*15-ös kockákban kék birkák/nyuszik/csigák vannak és házikó. Ez így nagyon furin hangzik, de az anayg nagyon helyes és 390,-/m volt az ára.Kép Vettem is 15métert.Kép

Na meg vettem fonalat a ahhoz a pisztácia színû kapucnis pulcsihoz.Kép Már el is kezdtem kötni.

Ja és megkérdeztem ma a dokimat, hogy felírná-e a TENA betétet, sajnos NEM-et mondott, mondván, hogy csak inkontinenciásoknak írhatja fel.Kép Többiek, tapasztalat???

Kérdéseim lennének, help me please:
-ki hol vett lepedõt, milyet és mennyiért???
-matracra való nejlont hol lehet kapni?
-babatakarót hol érdemes nézni és kb. mennyi a normál ára?
-NUK cumisüveget hol lehet a legolcsóbban beszerezni?
-hálós bugyit mennyit és milyet vegyek???

Tudom, hogy sokat kérdezek, de egy kicsit pánikhangulatom lett a cukor miatt. Ez van, most igyekszem beszerezni, amit még kell, abból baj nem lehet.Kép

Na mára elteszem magam, nagyon várom az infókat. Elõre is köszi, köszi.Kép Pussssza
Timici
30+0
timici

Sziasztok!

Pocok,
két nappal fiatalítottad a babónkat! Ma már 39 hetes és két napos!

Biztos, hogy az elõttem levõ Owlet nem szült még? Tudtok róla valamit? Mert hát akkor én lennék az elsõ a táblában! Kép

Kamelia,
nagyon izgulok értetek hétfõn +++++, az már irtóra közel van! Viszont szépen fel tudsz rá készülni. Kép Én mindennap minden percében "készen" állok, mert bármikor indulhatunk. Emlékszem, amikor egyszerre tudtuk meg, hogy kisbabát várunk! Kép És Moni is akkor tudta meg, és õ már babázik!!! Neki a császár 13-ára volt tervezve?!? Vagy megindult hamarabb a szülés? Tudsz róla valamit?

Brokkoli, Zulu,
nálunk még "zárva az út" babó elõtt, de nekem már egy hónappal ezelõtt is hullámzott a CTG a fájásoktól. Ezek szerint nincsenek összefüggésben - leglábbis nálam. A hasam alja fájogat, bár egyre kevésbé, meg szerintem távozott a nyákdugó, legalábbis arra hasonlított leginkább. (Terhességem alatt nem jött belõlem onnan semmi különös.) A hasam nekem is a "földön" Kép Ülni sem normálisan ülök, mert egyszerûen nyomja a combom, hanem kicsit hátradõlve és terpeszben. Szorítok nektek, szerintem be fogtok elõzni! Kép

Pilinke (39+2)
pilinke

Timici,

Tenafix nevû bugyit vettem, gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül, egy csomagban kettõ van. 3-400 Ft volt. Remélem elég lesz kettõ. Csak az elsõ napokban akarom hordani, és gondolom ha kimosom, hamar megszárad. Ha meg még kell, akkor a párod elszalad és vesz! És szerintem mást és beszerez majd neked, ha esetleg nem lesz idõd rá! Ne pánikolj! Kép

Pilinke (39+2)
pilinke

Timici, hát ez nem jó hír!!! Drukkolok neked, hogy elég legyen a diéta. Jövõ csütörtök még messze van, addig még rendbe jöhetnek a dolgok. Neked most csináltak elõször ilyen cukor-vizsgálatot? Vagy volt már a 24. héten is, csak akkor minden rendben volt?
Pusza
Franyo
25
franyo

Halihoo Kép

Drágák vagytok, hogy bátoritotok. Csak én is egy munkamániás barom vagyok Kép
Meglátjuk. Mindenesetre azt nem fogom hagyni, hogy dróton rángassanak, hanem meglátom, hogy lesznek vizsgáim, és szépen elöre megbeszéljük, mikor megyek be. Max. heti 3 db 6 órás nap a mostani elképzelésem, január végéig. És ettöl NEM térek el.
Különben az is lehet ám, hogy ha megjön az utód, akkor másképp fogok érezni. Most nagy teher van rajtam, lehet, ha ez csökken, akkor szivesen megyek majd a kollégák közé, kicsit lazábban. A helyzet az, hogy eléggé hiányozna a nyüzsi.
Mondjuk Momonak a levele elgondolkodtatott, hogy nehéz lesz lelassitani ... hát igen, jobb lenne, ha elötte már rá tudnék készülni ... és NAGYON félek a depressziótól! Kép
No. Hát ezért max. január vége.
Az a jó, hogy nincs más aggódnivalóm ... kopp-kopp-kopp Kép egészségileg hálistennek eddig minden rendben, remélem, nem is lesz komoly nehézségem, persze ki tudja?!

Hüü, most, hogy itthon hasit a Net, egész kis értekezést irtam Kép

Timici Kép
nagyon drukkolok, hogy a profilod jó legyen. Szörnyü lenne, ha befektetnének, az ember egészen megszöldül odabenn ... persze a kismaciért megéri, de akkor is Kép

Gombóc Kép
rád is sokat gondolok ám!!!
Drukk-drukk! KépKépKép

Pussz
Kangi
26+0
kangi

Pilinke!Kép
Ha a nyákdugó már távozott, akkor annyira már nincs útlezárásKépKépKép! Drukkdrukk, ebben a szép idõben biztos sok babó elõbújik.

Timici,
mûanyag lepedõt én anno patikában vettem, két éve volt 200 Ft. De szerintem bármelyik babaáruházban kapsz.
A többi kérdésedre azt mondanám, hogy menj el a MiniManóba, ott elég nagy a választék, és az árak is nagyon barátiak.(mi olcsóbban vettük ott a babakocsit, mint amennyibe az importõrnél kerül, ugyanez áll az Avent cuccokra is)
Lepedõt mi gumirozottat vettünk, 100% pamutot, sajnos nem emlékszem a márkájára, de egy macifej van a csomagoláson, és több színben és méretben kapható. Ja, a KenguruGoldban vettük. Ott vannak nagyon édes Micimackós lepedõk is, szintén gumisak.
Babatakarót a Brendonban vettem, 2ezervalamennyiért, lehet, hogy nem olcsó, de pamut, és annnyira édes kis báránykák vannak rajta, hogy nem bírtam otthagyni.
Pánikhangulatot abszolút megértem, valami hasonló volt nálunk is egy hónapja, egy hétvége alatt vettem meg szinte mindent. Aztán tessék, Kiscsaj itt kéreti magátKép.
Zulu
37+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Franyo!

Ha szines kepet kersz az + 1000 Ft. Egyebkent az alapvizsgalat a videaoval, 7000, ha regisztralva vagy.
Kép
Szia
Kakukkfu
kakukkfu

Pilinke Kép
most esett csak le, hogy elhagytad a nyákdugódat?! Kép Szuper! Hamarosan magadhoz ölelheted a kisbabádat Kép Remélem Kép

Pussz
Kangi
26+0
kangi

Timici
Ne keseredj el a cukrod miatt mert ha betartod a dietatt lehet hogy minden ok lesz. Nekem is a 28 adik heten vettek eszre hogy nagy a cukrom de dietaval nagyon jol be tudom tartani persze napi haromszor merem a cukrom es ha egy kicsit nagyobb akkor mar rogton panikban esem hogy most mi fog tortrni de az az igassag hogy 7,8 fele azert meg nem ment. A multheten voltam uh es a babam csak 2,8000 pedig a dokim mindig azzal ijeszteget hogy nagy lesz a picur.
Ok most hagylak es ha van valami kerdesed akkor kerdez nyugottan kulonben a terheseg es cukorbrtrgseg topikban talasz infot
Pussz
Mokuci
37+4
mokuci

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok, mire átrágtam magam....
Elõször is gratulálni szeretnék OLgának a kis Andreához (végre tudok valakirõl aki ugyan ezen a napon született Kép ). Sok boldogságot, a babának meg sok tejcit!

Hát nekem meg van egy jó és egy rossz hírem. Tegnap este kicsit elkezdtem vérezni, gondolhatjátok, 20 perc múlva már a kórházban feküdtem, de szerencsére nem lett semmi baj. Csak a szervezetem úgy gondolta, hogy most kellene megjönni, de még idõben kapcsolt Kép . Kicsit frászt kaptam, de a doki megnyugtatott, méhszáj zárt, az UH szerint a baba jól van, és nem látták azt a valamit a gerincén, amit a múltkor látni véltek. De azért még 25-én megnézik még egyszer, akkor még nagyobb lesz, még jobban látszik. Azért a biztonság kedvérért, javasolták 5 napig szedjek magnéziumot, és pihenjek sokat.
Járt valaki így, hogy még meg akart neki jönni?

Na megyek aluszkálni, mert szájmenést kaptam.
Puszi
Nadine
13+4

Nadine
KépKépKép
nadine

Timici,
Rosszul leszek, ha arra a hatalmas mennyisegu kajara gondolok, amit megehetsz! Kép Jovo hetre a dietaval le fog menni a cukrod, ebben biztos vagyok, nem kell majd befekudnod a korhazba!
Az Auchanban szerintem eleg jo aron vannak a babas cuccok, csak az a gond, hogy nem lehet mindig mindent kapni! A vizhatlan lepedo szerintem nem letszukseglet, amit en vettem anno bontatlanul fekszik egy fiok aljan valahol, remelem szulesig megtalalom, ajd jo lesz alam!
Orulok, hogy vegre megvan a materia, keszulhet Bence szobacskaja! Ott a biziben nincs nagy valasztek, de ami van az szep es izleses. Fonalbol sikerult pisztaciaszinut venni, vagy csak a minta lesz ugyanaz?
De azert ne legyen mar ilyen szules elotti hangulatod!
Neha tenyleg nem tudoö eldonteni, mi a jobb, ha minden vizsgalatot elvegeznek, vagy ha ram bizzak, hogy jol vagyok e, es majd szolok, ha ugy erzem nem...mert azt hiszem itt igy mukodik! Vert tolem mar vagy ket honapja nem vettek, legkozelebb meg majd december 9-en, cukortesztrol meg szo sincs...megjegyzem, ez a harmadik terhessegem, es eletemben nem ittam glukozt, es nem reggeliztem zsemlet tejjel az SZTK-ban!!!

Nadine,
Pihenj sokat, es ne izgulj!

Pilinke,
Kezd izgalmas lenni a helyzet!

Kinottem a kedvenc kismama farmeromat!!! Bevag a hasam aljanal, ha leulok, amitol persze jol meg is fajdul a pocakom! Es nem akarom lefejezni a kiskiralyfit!

Kaptam egy Milupas reklamlevelet, van benne egy gyakori utoneveket tartalmazo fuzetke. Irhatnekom van, ugyhogy leirom nektek a 2001-ben tiz leggyakrabban valasztott nevet:

Fiuk: 1.Leon 2.Alexander 3.Maximilian 4.Lukas 5.JAn 6.Niklas 7.Tim 8.Daniel 9.Jonas 10.Paul

Lanyok: 1.Marie 2.Sophie 3.Maria 4.Anna/Anne 5.Laura 6.Lea 7.Julia 8.Katharina 9.Michelle 10.Sara(h)

Amugy jokat rohogtem a kiadvany altal javasolt nemet neveken, pl.: Jorg, Klaus, Kurt, Lothar, Gunter es tarsain Kép

Hol van a Mini Mano bolt? (Szeretnek magamnak karacsonyra egy Aventos "kagylot")

JO ejt es jo hetveget mindenkinek!
Zsuzsi
28+5
zsuzsi74

Franyó!

Én a budaörsi Metroban vettem a cipõt (azt hiszem Klondike a neve, van barnában és feketében, persze, nincs mindíg minden méretKép), de szerintem a többiben is van, hiszen ált. ugyanaz a kínálatuk.

Üdv
Momo
24+3

Momo
momo

Szép jó reggelt Mindenkinek!Kép

Zsuzsi,
a fonal nem teljesen olyan, mert olyat nem láttam, de nagyon hasonló csak melírozott(pisztácia zöld-sötétebb zöld). Persze arra emlékeztem, hogy 250gr kell, így annyit vettem, de itthon derült ki, hogy ez a fonal amit vettem csak 90m/50gr, míg a leírásban szereplõ 116m/50gr. Úgyhogy mehetek venni még egy motringot, hogy biztosan elég legyen.

Most kaptunk az Auchantól katalógust, még sosem jártam ott, úgyhogy akkor most majd jól körülnézek.Kép

Szülni nem akarok, eszemben sincs, inkább csak attól tartok, hogyha bennt tartanak nem fogom tudni beszerezni a kellékeket. Párom pedig elég sokat dolgozik mostanában, na meg útál vásárolni.

Mini Manó bolt:Bp, XIV.ker. Nagy Lajos kir.útja 112. Tel.:251-3126

MokuciKép
köszönöm a bíztatást és örülök, hogy nálad rendezõdött a dolog, majd átnézek a topicba is egy-két jótanácsért.Kép

Zulu, köszi az infókat, azt hiszem most már tényleg el kell mennem a Mini Manóba.Kép
Igen én is abban bízom, hogy ezek a prücskök nagyon sok mindent kibírnak, úgyhogy nem lesz itt semmi gond. Igazából csak az aggaszt, hogy a héten jól telepakoltuk a hûtõt mindeféle finomsággal és most ott ülnek a polcon én pedig nem ehetem meg õket(tiramisu,Kinder Pingui,sajtok, tejföl a rakott krumplihoz,kaliforniai paprika+sonka a tésztasalátához, Coca-Cola, stb.)

Egyébként az a lány akivel beszélgettem megnyugtatott, hogy a diétával a vizesedés is meg fog szünni, aminek nagyon örülök, ugyanis most már kezd egyre jobban látszani(bokámon és kezemen is). Majd meglátjuk...

Franyó,
köszi a drukkot, nagy szükségem van rá.Kép
Terheléses cukorvizsgálatot most csináltak elõször, eddig csak éhgyomri volt, de az mindig jó volt, most is. Igazából gondolhattam volna, hogy nincs minden rendben, mert az utóbbi idõben rengeteget iszom és azt hiszem itt mondta valaki, hogy ez is jele lehet a cukorbetegségnek, csak hát nem raktam össze a részleteket...

Kangi, köszi a drukkot, rámfér.Kép
Egyébként nem az zavar, ha befektetnek, hiszen ott sokkal könyebb tartani a diétát. Helyettem kiszámolják mibõl/mennyit ehetek meg is fõzik, stb. Inkább az zavarna, ha nem tudném befejezni, amit elterveztem(gyerekszoba,dekoráció, suli).
Na és persze nagyon, nagyon hiányoznátok.Kép

Pilinke, köszi, felírtam TENAFIX.Kép
Húha, elment a nyákdugód akkor most már nagyon közel a vége. Drukkolok, hogy könnyû és gyors szülésed legyen.Kép

Nadine,
én mindig más miatt véreztem, úgyhogy passsz. Az biztos nem fog ártani, ha szeded a magnéziumot és pihensz.Kép

Jól van lányok, megyek tízóraizni, aztán bevásárolni,postára,lottózóba, stb. Jók legyetek, pusssza
Timici
30+1
timici

Nadine Kép
én egy ciklussal korábban vérezgettem, a 7-8. héten, bár az inkább barnázás volt. Megértem, hogy a frászt kaptátok! Ne aggódj, nekem se láttak az UH-n semmi bajt, én is pihenkéltem, és ma reggel meg nagyokat rugdalt belém Angéla Kép Lazits!

Timici Kép
igazad van, a kórház tényleg jobb az ellenörzöttebb körülmények szempontjából. De akkor is ...
Lottózó???! Nehogy órákat állj sorba! Kép

Aztatat áruljátok el nekem, hun kapok ma kismamaharisnyanacit. Nemcsak nejlon, hanem pamut is érdekelne. Próbáljam meg ay EuroParkban, az ottani nemtomohgyhijják kismamaboltban, a földszinten?

Köszpussz
Kangi
26+1
kangi

Sziasztok!

Heni,
köszi az infót.Kép

TimiciKép
Drukkolok neked, hogy ne legyen olyan sok problémád a diétázással.
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
* TENA betétet és hozzávaló gumis bugyit kapsz szerintem bármelyik gyógyszertárban ill. gyógynövényboltban. Nem olcsó a betét, de úgy hallottam, hogy nagyon jó.
* Gumis lepedõ:
1. Én a METRO-ban vettem,mert itt a legolcsóbb asszem 600 Ft volt darabja, nagy babaáruházban nem szabad ilyet venni, mert ott ugyanez 1200 és 1500 Ft körül van. Sõt, a Mária nagykerben sem, az Auchanba is kb.900 Ft, és az Astiban sem, mert ott is drágább.
2. A Kistextben is vettem flanellt, ami ugyan nem gumis, de tiszta pamut, és olyan finom puha. Itt 700 Ft métere, de elég 90 cm-t venni, mert azt csak alágyûröd a szivacs alá. VAn fehér,rózsaszín és barack egyszínû, de mintásak is.

Az Auchanba szerintem nem érdemes babacuccot nézni, mert nagyon silány a választék, inkább a TESCO-t javasolnám, itt sokkal, de sokkal több dolog van. Én pl. itt vettem takarót a picurnak. 75x100 -as.Finom puha, vastag, pasztellszínû, és macik vannak rajta, és 3000 pénzbe került. Spanyol és dobozban van. Ugyanez pl. a MegaToysba és a Bébikerben 5600 Ft, de láttam már ugyanezt 7500 -ért. Nagyon körül kell nézni!

PilinkeKép
Hú.....neked már nyákdugód sincs?! de izgi, nem hiszem hogy beelõznénk téged. Én is minden pisinél lesem a nyákdugót, de még semmi "érdekeset" nem láttam onnan alulról kijönni.
Nagyon drukkolok neked. Hogy fogják hívni a kisasszonyt?

ZuluKép
Neked is drukkolok nagyon, nekem is azt mondta a dokim, hogy bármelyik nap kibújhat, amikor a kisasszony úgy gondolja, úgyhogy én is teljesen menetre kész vagyok, be vagyok csomizva, innivaló ( ezt ne felejtsétek el ), egy kis Milka nápolyi.

Köszönöm mindenkinek aki drukkol, jól esik.KépKép

pusz

Brokkoli
38
brokkoli

PilinkeKép
Egyetértek veled, szerintem Owlet már hónapok óta nem írogat ide, és szerintem már babázik. Lehet, hogy ki kéne venni az elsõ helyrõl. Ez most téged illet!

AndyKép
Most hogy ilyen babazápor volt az utóbbi 2 hétben, már te is nagyon haladsz felfelé a táblában.

pusz
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Ritkán nézek be ide, mert nem nagyon tudom követni a fórumot, de megkérdezném, ki - hol - mennyiért szerzett be kókuszmatracot?

SzaboZE
fekete_bárány

Brokkoli,
köszi az infókat.Kép
Tena betétet+bugyit már vettem is a gyógyászati segédeszköz boltban.(41,-/db volt a betét, 10-et vettem, ha kell majd még vesz a párom)

Auchanban most nagyon helyes mici mackós rágókát láttam, meg még van egy-két dolog ami most jó áron van, úgyhogy mindenképp el szeretnék menni körülnézni.

A TESCO, ami itt nálunk a Szentmihályin van nagyon szar, legalább is én nem szeretem, soha sincs semmi az akciós dolgok közül és a kínálat is silány.Kép

A Metroban kerestem múltkor lepedõt, de nem találtam. Melyik Metroban vetted?

Gyerektakaró most akciós a KIKÁban is.Kép75*100-as 2990,-
Kispestre szerintem már nem megyek ki, fõleg, hogy anyu megtalálta az én gyerekkori lepedõmet, ami szintén flanel.Kép

Már nincs sok hátra nálatok sem, függetlenül a nyákdugótól. Drukkolok nagyon.Kép

Kangi,
kb. 3 perc-et voltam a lottózóban, nem volt sorban állás, szinte alig voltak.Kép

Pusssssza,
Timici
30+1
timici

Sziasztok!

Kedves SzaboZe,Kép
Asszem én már leírtam neked a "Sanyarú... " topicban, asszem a múlt héten hogy hol vettem kókuszmatracot. ( KIKA 5990 )

TimiciKép
A lepedõt a Gyáli úti METRO-ban vettem. kb. 1-2 hónapja.
Nálunk viszont tök jó babacuccok vannak a Tescoban, mármint a Soroksáriban, és az Auchan is a Soroksári( ez persze gagyibb mint a Budaörsi )

Köszi a drukkot!Kép Most kicsit le vagyok konyulva, mert szinte egész nap egyedül vagyok itthon, tudod meséltem hogy építkezünk, és hát a kispapi minden szabadidejét ott tölti, persze örülök neki, és haladunk is, ráadásul amíg szép idõ van ki kell használni, csak hát hiányzik is, .... na mindegy

pusz
Brokkoli
38
brokkoli

Sziasztok!

Nagyon régen írtam, mert költöztünk, és nem volt netem hetekig. Azért még talán van, aki emlékszik rám.

Urszila!!
Megértem, hogy aggódsz, teljesen hasonló cipõben járunk, én is a 17. héten vagyok, nekem is a harmadik baba, nekem is rossz lett az AFP-m, pontosabban nekem a Down-risk érték. Nekem megismételték az AFP-t, aminek már rendben volt az eredménye, és ultrahangon is azt mondták, hogy ennek a babának az égvilágon semmi baja sincs. Úgyhogy megúsztam a kromoszómavizsgálatot. De halálra aggódtam magam, mindenféle szörnyûségeken járt az agyam folyton.
De szerencsére a történet jól végzõdött, teljesen megnyugodtam, biztosan nálatok is így lesz!!Majd jelentkezz mindenképpen, hogy mi volt!!
Szorítok neked!!

Anyakati
17
Anyakati

Halihó kismamikKép!

Brokkoli,
én úgy építkeznék már, de sajnos nálunk még a tavaszi kezdés se tuti, a hülye közmûvek miatt. Addig nem adnak ki engedélyt mifelénk, amig nincs meg az összesKép. Addig is, várom a lottósorsolástKépKépKép!
Mi is jól betáraztunk csokiból meg szõlõcukorból, az a múltkor is jól jött. Meg persze vagy 3 liter vizet benyomtam a vajúdás alatt.
Már kezdek izgulni, gondolom Te isKép! Pilinke meg már el is tûnt a nyákdugójával együttKépKépKép!

Timici,
mi most voltunk a budaörsi Auchanban, nagyon jó szopis melltartókat vettem, Dorina, pamut, és olyan 3ezer körül volt. Meg láttam nagyon aranyos bébiegyütteseket, ez is tiszta pamut( ez nálam már mániaKép), de Kispapi arcára ránéztem, és már tettem is vissza... Tényleg irtó sok rugink van, Malackáról, meg uncsitesóról, meg persze Kiscsaj is kapott egykét dbot.

Ma voltunk a PeCsában a bolhán, és találtam egy nagyon jó gyerekruhást. Rebble Pebble rugik 2ezerért voltak, kabátok, zsákok szintén olcsóbban, mint a boltban. És újak a cuccok. Minden szombaton kint vannak, érdemes kinézni, már csak azért is, mert többen árulnak nagyon szép használt gyerekruhákat.

Pusz
Zulu
37+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Timici Kép
na, akkor rendben van, ha nem szakitottad le a pocidat állás közben Kép Majd ird meg, hová mentek a nyereményböl Kép

Brokkoli Kép
gyere közénk gyakran, akkor talán nem érzed majd magad annyira egyedül Kép Megértem, hogy nagyon hiányzik a kispapid, nekem kora összel volt folyton a szölöben, de nagyon szép lett a kis ház Kép

Zulu Kép
még ha jövö héten is ilyen szép idö lesz, kimegyünk, hánykor érdemes odamenni?

Én hideglelést hapok a Fogarasi úti TESCO-tól, a pénztárak egyszerüen katasztrofálisak! Kedd este elugrottunk egy akciós cuccért, kb 10 perc alatt megtaláltuk, megvettük, és a pénztárig is (a késöi idöpontnak köszönhetöen kivételesen hamar) hamar eljutottunk, aztán 20 percig tartott, mire a rossz árukód helyett került jó, az is úgy, hogy a párom visszament, és addig nyuvasztott egy eladót, amig az enm segitett rajta Kép Szóval pocsékok! De mivel közel van, a választék viszonylag jó, és árban is sokszor jók, hát maradunk ennél, de sokszor kiakadok rajtuk.

Pussz
Kangi
26+1
kangi

Brokkoli,
hát akkor azért nem találtam itt az M3-asnál, de az is lehet, hogy csak béna vagyok. Mindegy, majd ha megint megyünk Metroba keresek egy eladót és kikérdezem.Kép

Igen a soroksári TESCO jobb, itt a Szentmihályin mióta 24órás nyitvatartás van, hatalmasat zuhant a színvonal, ezért szinte 99%-ban a fóti Corába megyünk. Nagyon szeretem, mert színvonalas, nagy, mindig minden kassza üzemel, stb.

Ne légy szomi, én is egész nap egyedül voltam, mert párom suliban volt, nemrég jött haza. Ráadásul a héten szinte minden nap csak este 7 fele ért haza.Kép Hát igen, új mnkahely, új idõszámítás.
Gondolom ha a babátok megszületik egy ideig otthon marad veletek, nem? Gondolj erre, hátha segít. Na meg épül-szépül a házatok(bárcsak mi is ott tartanánk), ami most sok lemondással(kispapa nélkülözése)jár, de aztán majd sok örömötök lesz benne. Nagyon kívánom.Kép

Zulu,
drága vagy, de a budaörsi Auchan nekünk nagyon nem esik útba-Újpalotán lakunk-sebaj, majd megnézem, hogy a dunakeszi Auchanban van-e ilyen.Kép Babaruha vásárlásról párom se akar hallani. Múltkor volt a korában 3db ujjatlan pamut body 1000,-Ft-ért, de visszaakasztatta velem, mondván, hogy van elég és messze még a nyár, majd akkor veszünk ilyesmit. Hát ilyenek ezek a kispapák.Kép

Pusssza,
Timici
30+1
timici

Kangi,
irigyellek a kitartásodért, én tuti nem bírnám ki ha 20 percet kéne várnom a pénztárnál.Kép Na ezért nem járok én TESCOba.
Timici
timici

Kangi!
Mi olyan 10 körül értünk ki, jó sokan voltak már, elõször meg is ijedtem a tömegtõl, de aztán elszántan nekivágtunkKép.

Timici,
Mondd meg kispapinak, hogy az ujjatlan kombi NAGGGYON fontos, de tényleg, jól jön télen is, én azt adok pizsama alá a kölökre, a hosszúujjúban megsülne szegény, ha meg nincs rajta kombi, kilóg a dereka, mert ugye a paplant többnyire nem magán tároljaKép.
Zulu
37+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu Kép
ti pizsamáztok majd? Én arra gondoltam, elég lesz rá hosszúujjú body + hálózsák ... mit gondolsz?

Timici Kép
mivel kispapa lila fejjel elnyargalt, úgy voltam vele, hogy szent küldetést teljesitek Kép Meg aztán a cuccra is szükség volt, illetve kispapa nagyon örült neki végül, és azért megérte Kép

Pussz
Kangi
26+1
kangi

KangiKép,
a kétévessel pizsamázok. A kicsi nálunk is hálózsákban nyomul majd, amig tûri, de a hosszúujjú zsák alá nagyon meleg lenne neki a hosszú kombi. (apuka szereti bedunsztolni a családot éjszakára, hiába könyörgök neki, hogy elég lenne a 19-20 fok is. És persze Õ még megfejeli a 25 fokot egy pehelypaplannal...)
Zulu
37+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Köszönöm, hogy izgultok értem! Kép
Lehet, hogy mégsem a nyákdugó volt? Azóta már eltelt három teljes nap és semmi. Esténként babó nagyon-nagyon rendezkedik, fõleg legalul "pakolászik", elég kellemetlen néha. Ja, és a combhajlatom nyilal-hasogat. Ilyet érzett már valaki? De akkor mi jött belõlem? (tenyésztés - negatív)

Brokkoli,
milyen kisasszonyt hogy fognak hívni? Te tudsz valami olyat, amit én nem? Mert nekünk nem mutatta meg magát a pocaklakó, tehát meglepetés lesz.
Messze építkeztek? Nem tudsz néha kimenni "dirigálni" egy kicsit, hogy ne legyél egyedül? Persze mi itt vagyunk veled! Kép

Nem tudjátok, hogy a kispapáknak járó 5 nap szabit, amit a baba 2 hónapos koráig vehetnek ki, megszavazták már? És annak is jár-e, akinek a gyermeke novemberben születik? Tök szupi lenne!!! Kép

Pilinke (39+3)
pilinke

Zulu Kép
köszi! Nekünk ujjatlan zsákjaink vannak, pont azért, hogy ne dunsztoljuk be szegényt (hálistennek mindketten a hüvöset preferáljuk)Kép

Pilinke Kép
"vérrel kevert spermára" hasonlitott? - hogy nagyjainkat idézzem... (kösz, Sasha Kép) Mert akkor a nyákdugó volt, tuti. Combhajlatodat feszegeti, mert nyomja a medencét Kép Megládd, kibújik hamarost Kép

Pussz
Kangi
26+1
kangi

Nnna, nem lettem milliomos. Egy nyomorult találatom se volt a lottón. BrühühüKép

PilinkeKép,
engem is feszegetnek odalent, eddig csak a fejtekergetõs figura ment, ma viszont olyan furán hasogat a pocim alja, de nem tudok rájönni, hogy mitõl. Nem keményedik, csak nyilall. Ülni már nagyon kényelmetlen (na, azért a gép elé még elvonszolom magam). Szóval mostmár nem venném rossz néven, ha elõbújna a kisasszony...
Zulu
37+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Hello Lanyok,
Csak bekoszonok jo ejt kivanni! Semmi erdekes nem tortent ma, esett az eso es kod volt...gondolom hamarosan hozzatok is elrepulnek ezek a csunya felhok...de itt mindig pont hetvegere jut!
Delelott anyukamnak hajkurasztam egy melltartot, amit mar nem igazan lehet kapni, de ezt kert karacsonyra, de aztan rajottem, hogy itt ketszer annyiba kerul, mint otthon (Triumph Doreen), aztan vettem a fiamnak nadat a klarinetjaba, mert mar eleg elviselhetetlenul szolt. Szoval nem sok minden tortent ma.

Timici, kivancsi vagyok a kardiganra, majd szkenneld be Kép!!!
Az ujjatlan kombit meg kellett volna venni! De nonamet ne vegyetek, a nyakanal eleg pici legyen a nyilas, mert ugyis tagul, es aztan meg a vallan is lecsuszik!

Az teli ujszulottet en hosszu ujju bodyba, es rugiba csomagolnam, amikor olyan picik, meg ugy belecsusznak a halozsakba! De persze ez megint egyeni, azert nekunk is van halozsakunk!
Gyuri viszont meg mindig zsakban van, hiaba utalja, ha egyszer nem tud takarozni, ez a legtutibb! Mikorra tanulja meg egy gyerek, hogy a takarot felul kell tartani, nem a hasa ala begyurve?

Jo ejt!
Zsuzsi
28+5
zsuzsi74

Jó éjt mindenkinek Kép

Pilinke Kép
ne hagyj bennünket tájékozatlanul! Kép

Nadine Kép
remélem, minden rendben van!

Pusszkangi
26+1
kangi

Sziasztok csajszik!

Timici!
Szegény vércukrod! No meg Te! Kép
De a babóca olyan egészséges lesz, hogy csak na. Az anyukája addigra tán éhen sem hal. Kép

Nylonlepedõ. Mi ajándékba kaptuk. A kókuszmatracon keresztül egyébként minden átfolyik, és hamar szárad. Úgyhogy mi a fürdés elõtti csupaszkodás terepének alábélelésére használtuk, amíg le nem tudott mászni a Coci.

Babaszoba! Halálra idegesítettem magam, hogy még akkor sem történt semmi a babaszoba érdekében, amikor bementünk szülni a Rókusba. Kedvesem azzal takarózott, hogy az elején úgyis velünk alszik a mózeskosárban (mi az ágyon Kép ), majd ráér. Mire kinõtte a mózeskosarat még ágya is lett! Utánozhatatlan volt, ahogy a hordozóból elégedetten MEO-zta a tapétázásunkat...

Mindenkinek köszönöm a drukkot. Egyelõre semmi baj, amióta nem vérzek, bár az orvosi utasításokat erõs cenzúra után tartom be. (magnéziumot azért szedek)

Biztosan mást is akartam még írni, de ez a pocakos-agy tragikus ilyen szempontból, így befejezem.

Még annyit kívánok ide a végére, hogy akik a várandósság végén tartanak, azok hamarosan találkozzanak hipp-hopp a kezdetben kopogtató, most már dörömbölõ gyermekükkel!

Snoopy
15+0
snoopy

Köszönöm Brokkoli, emléxem rá, kiváncsi voltam máshol is van-e olcsón, mert a kika labilis árukészlettel rendelkezik... Kép Da jövõ héten benézek oda Kép

SzaboZE
fekete_bárány

Sziasztok!

Brokkoli: Hát igen már én is elégé haladok felfele a listán. Pláne, hogy azt mondják nagyobb a picurka ugyhogy december 16-tól bármikor jöhet. A jövõhéten rendbe akarom már rakni a kis ruháit kimosni kivasalni stb...

Pilinke: Én még csak a 33.ik hétben vagyok és nekem ugyanilyen érzéseim vannak néha nagyon hasogat a combhajlatom és a csípõm is elég rendessen fáj már. Nekem már a 20.ik héttõl befordulva van fejjel lefele és eléggé sokat mozog ott alul matat fejét forgatja szerintem elég furcsa érzés.

Egy kérdés a tena betéthez járó bugyit menjiért adják, és azt muszályhozzá venni, nem lehet másik bugyival hordani?

Sziasztok
Andy
33+5
andy78

Snoopy Kép
naccerü, hogy jobban vagy! Kép

Babaszoba: ágyunk állitólag lesz, ha nem, a babakocsiból ki lehet szedni a belét mózesként ... igy én sem izgulok Kép
Az egyik beépitett szekrényt viszont be kell még polcozni, hogy legyen hely a rucikáknak.

Pussz
Kangi
26+2
kangi

Sziasztok!

Timici!
Sajnálom a diétát Kép, de remélem mostmár minden rendben lesz!!

Snoopy, Nadine!
Nagyon vigyázzatok magatokra!

Hétfõn megyek terheléses vércukorra. És most kapok UH dátumot is, VÉGRE!

Franyo!
Kár, hogy egyszerre szülünk, vinnék neked baracklekvárt a kórházba!!! Kép Kép

Puszi: Judó
26+0
judó

Ja, Andy Kép
TENA bugyik párosával vannak a gyógyszertárban, 300-400 Ft egy ilyen két darabos csomag.
Azt nem tudom, hogy a betéthez muszáj-e ez a hálós bugyi, de azért ez az összeg szerintem nem olyan vészes.

Pussz
Kangi
kangi

Judó! KépKépKép
Köszi!!!
Pusz
Franyo
25
franyo

Haliho lanyok Kép

Probaltam penteken es tegnap valaszolni de valamiert eltuntek az uzeneteim Kép

Pilinke,

Nagyon drukkolok neked ! Mi tenyleg nagyon egyszerre kezdtuk a babasodast es ..ki tudja..meg egyszerre is szulhetunk Kép
Ha minden igaz MjMoninak 19-20-an lett volna a program csaszar.Csak azt hiszem a baba elobb akart jonni !

Brokkoli,
kitartas ! Marcsak napok, talan orak kerdese ...

Nekem tegnap este megint eleg rendes joslofajasaim voltak.Ejjel is felebredtem egy parszor , de reggelre szerencsere csak a sima kemenyedesek maradtak.
Nekem is allandoan olyan erzesem van mintha ki akarna zuhanni a gyerek alul...amikor felallok, megfordulok az agyban vagy felulok. A legutobbi doki szerint a megszaj is meg volt rovidulve valszeg.ezert...

Lanykak,

en most akkor elbucsuzom egy idore. Ha ma este nem tortenik semmi akkor holnap reggel bemegyunk a korhazba.
drukkoljatok legyszi Kép

kispocisoknak problemamentes gombolyodest ! a finises mamiknak pedig egy nagy kalappal !

puszi
kamelia
kamelia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: