A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Durca, neked egy nagy kalappal! hajrááá!

színház: Mivel én kecskeméti vagyok, az itteni Katona József Színházban voltam. A Danton halála c. darabot néztem meg. Jó volt, abszolút aktuálpolitikai hangulata volt, pedig ugye több, mint 200éves a sztori.

Mindenkinek köszönöm a fiam nevében a bókokat! Van szerelme az oviban. :oops: Szép kislány.

Vbea, Sárinak hívjuk állandóan, úgyhogy Sári lesz, már nem kérdés.
Igen, a kétségbeesésen már én is átvergődtem. Most már inkább megrántom a vállam. :?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Durca,
köszönöm, benne vagy Te is mint írtam már, mert jó tanácsokat adtál, mikor én bohó még azt hittem, soha nem fog megnőni! :lol: :lol: :lol:
Jaj, és drukkolok, hogy mielőbb végezz a szakdolgozattal, nekem még baba nélkül is sok volt annyit ülni fölötte, hát még így babával a pocakban... Gondolom, este nem kell ringatni Téged sem...

Dóri, neked is kitartás!!!

LÁNYOK,
a hét híre, hogy Balázsom is megfordult, hasról hátra!
Mindenre vetődik, és mindent töm a szájába és még mindíg nagyon nagyon cuki. (Szerintem :) )

Gabbóka,
tudom nem számít de a Sári tetszik nekem is jobban. Valószínű mert a nővérem játékbabáját is így hívák anno. :wink:

Üveg és ablakdíszítő gőrlök, minden elismerésem, Én személy szerint most még annak örülök, hogy le tudtam mosni :-)

NO megyek, szép estét,

Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Gabboka olyan édes vagy! :lol: :oops:

Durca, itt vagyok! :D

Lányok!
1 kérdés: a párom már kiszekáll érte :? Szóval volt itt levelezés a gipsz lenyomatos dologról, bizti emlékszik valaki. Esetleg megmondanátók, hogy hol lehet ilyen készletet venni?! :D
Köszi mindenkinek!

Jó éjt!
Puszi!

1 kis dicsekvés: tegnap este Martin elaludt 8-kor és hajnal 3-kor ébredt először. :lol:
Ma meg 2-től fél hétig :lol:
Ne utáljatok nagyon!!!!!! :wink:

Marcsi!
Előre is sok boldog születésnapot! Remélem szép napod lesz holnap (is) !!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

Nagyon jók az ablak díszítések,ügyesek vagytok!

Steffi!
De nagyon jó dolgod van! Én nagyon irigykedem,mert mostanában nagyon sokszor kel fel Rebeka éjszaka. (kb.2 óránként)

Gipsz: A mattiban láttam ilyen gipszkészletet, bizti van máshol is,csak azt én nem tudom.

Gabboka!
Gyönyörű fiad van! NAm csoda hogy bomlanak érte a csajok!

Mindenkinek szép napot!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Steffi!
Csinálhatod sóliszt gyurmából is. A neten találtam én is az arányokat. Ez a legolcsóbb, és legtisztább a gyereknek :) És könnyebb hazsnálni, mint a gipszet, mert több időd van belenyomni a gyerkőc kezecskéjét, lábát.

Én csináltam olyat is, hogy vettem dekorboltban gyerekeknek való festéket, kis tubusos volt, szivaccsal lehetett vele festeni, ez pont jó volt, mert ezzel bekentem a mancsát, és lenyomatot készítettem papírra. Ugyanezt a talpával is. Azért volt jó, mert fél óra alatt készült egy csomó lenyomat, amire aztán írtam valamit, és odaadtam a rokonoknak, akik aztán bekeretezték, ha akarták :) Vagy postán elküldeni is könnyebb volt.
A festéket meg pillanatok alatt le tudtam mosni róla.

mtunde

Sziasztok!

Többször kértem már tőletek segítséget és katam is, ezért fordulok megint hozzátok.
Szeretném megkérdezni, azoktól a kismamáktól, anyukáktól, akik a Vida doktorhoz járnak, hogy a doktor úr javasolja-e a terhességi vitamint? Én még nem szedek semmit, így nem tudom, hog mi legyen? Ismeritek esetleg a terhességi vitamint kismamáknak? Azt mondják ez jobb mint az Elevit és magyar gyártmányu.
cukorfalat

Szia Cukorfalat, én "Vidás" vagyok, és Gravidát szedek, ami egy Béres készítmény. Egyébként ő nem mondta magától, hogy szedjek, de nem is ellenzi a vitamint, szerintem rád bízza. Ha jók a labor eredményeid, mindenáron szerintem nem fogja ajánlgatni.
Most így a végefelé mondta nekem, hogy kezdjek el vmi vaskészítményt szedni. Egyébként van még egy harmadik terhesvitamin is, de még véletlenül sem jut eszembe a neve. Talán írd be a google-ba, hogy terhesvitamin. :idea: :!:

Egyébként hány hetesek vagytok?

Lenyomat: A fiam kezét már én is befestettem egyszer pirossal, és a lenyomatra ráírtam, hogy: Kölyök az autóban!-és ezt ragasztottam ki az autó hátsó szélvédőjére. :lol:

nasziasztok.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Szia Cukorfalat! A terhességi vitaminok összetétele nagyban nem különbözik egymástól. Nem tudom, melyik "magyar gyártmányra" gondolsz. Én láttam a Bérestől a Gravidát, illetve van még Materna (ez magyar?). Nos, hogy Vida doki ellenzie-e. Nem. Én elevitet szedtem kb a 16. hétig. Eleinte naponta, utána már csak 2-3x hetente. :wink:
vbea

Szia Gabboka,
Én is mostanában kezdem újra. De lehet, hogy szimplán a vas valamivel is elég lenne... :roll:
vbea

Sziasztok!

Steffi! Boldog névnapot!!

Cancan, Marcsi!
Nálatok, hogy működik az esti alvás? Mármint úgy értem, hogy leteszitek a porontyot és alszik is vagy van valami plussz is, hátsimogatás, pocaksimogatás, egy kis dudorászás? Mert nálunk hátsimogatás nélkül az Istennek se megy az esti alvás, érdekes módon napközben viszont magától elalszik.
Viszont egy kicsit hagy dicsekedjek: a heti 7 éjszakából 3-4-et teljesen végig alszik (kop-kop-kop), ha esetleg felébred, akkor csak egyszer, olyan 3 körül és alszik tovább kb. 8-ig. Azért ne utáljatok nagyon!
És kaja ügyben is kérdeznék: mennyit esznek alkalmanként a gyerkőceitek? Szerintem Hanna nagyon keveset 80-90-et, nagyon ritkán 120-at, vagy ez elfogadható? Bár lehet, hogy nem kéne annyira paráznom, mert mindemellett hízik rendesen. Hhmm?

Kép
ildi35

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek. közben felhívtam a doktor úrat és megkérdeztem tőle, ő azt mondta, hogy egyenlőre csak folsavat szedjek.
Még nagyon fiatalok vagyunk, ma lett + a tesztem, így csak még csendben örülök.
Viszont mondta a doktor úgy, hogy sajnos ő augusztusban szabadságon lesz, úgyhogy úgy néz ki másik orvost kell keresnem a kútvölgyiben.
Esetleg tudtok valakit ajánlani?
cukorfalat

Sziasztok!!

Ma bemegyünk csavarogni a városba!
Úgy örülök, végre kimozdulok egy kicsit!

Cukorfalat!

Nem kérdezted meg Vidát, kit ajánl?
Egyébként azt hiszem, mindenki ezt mondaná, bármelyik dokit is választod, jól jársz!

Én Mészáros dokinál szültem, de a Gozárhoz jártam terhesgondozásra! Mindkettőt ajánlom! Rendesek, töürelmesek, figyelmesek!

A többiek meg majd elmondják a maguk tapasztalatát!
Nagyon gartulálok a babádhoz!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!!!!

először is STEFFI!! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
MARCSI!!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!

voltam ma reggel ctg-n,100-as fájások,nekem ez kínai,de még biztos nem szülök :(
Egyébként el sem tudom képzelni,hogy egyszercsak megindul a szülés,mert ugye Manka indított volt..de biztos észreveszem :D :D :D

Mint a villám,úgy haladtam tegnap a szakdolgozattal,remélem a héten kész lesz és elkülhetem a suliba..Bár ahogy ismerem magam,amíg nincs vészhelyzet,addig húzni fogom..

VITAMIN!! mindent elárul,hogy a 100 db-os elevitből,amit a terhességem legelején vettem, még mindig van pár szem :D :D :D :D de most nekem is mondta a doki,hogy szedjek vaspótlásként valami terhesvitamint.

ILDI!
Ne érezd magad rosszul,hogy ennyit alszik a lányod, jön még kutyára dér :D :D :D
egyébként meg azon se aggódj,hogy mennyit eszik,ha hízik és jókedvű,és nem nyafogós. Mi sem eszünk egyformán..

VBEA!! Mi újság a gyógytornán? és persze anyós fronton,jönnek karácsonyra? :D :D

ORSIT ÉS JUBE-t nagyon hiányolom,remélem csak nagyon elfoglaltak..ja, és a KRISZTA?

GABBÓKA!

Akartam már kérdezni,hogy te hogyan fogsz Kecskemétről ideérni szülni?gondolom van forgatókönyved..
Épp ma olvastam a kismamában,hogy a kecskeméti szülészeten menniy változás történt,pozitiv irányban,amióta cikkezett róla az újság.
A nagyfiadat hol szülted?

röviden ennyit,jövök még,biztos lesz termés..
csók,durca

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:59-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:00-kor.
Vendég

Nagydori: Lányos zavaromban el is felejtettem megkérdezni :oops: Az is eszembe jutott, hogy esetleg hozzá járok terhesgonozásra és majd az ügyeletesnél szülök. Szerintetek ilyenre van lehetőség?
cukorfalat

Cukorfalat!

Én a Tóthnál szültem, nagyon tudom ajánlani. Dórával egyetértek: bárkinél nyugodt szívvel szülhetsz, a Kútvölgyiben minden doki "nagyon ott van", nem fogsz csalódni.

Kép
ildi35

Ildi: a Tóth doktorhoz is lehet menni a kórházba? Vagy ő a magánrendelőjében fogad? Mert én nem szeretnék magánrendelőbe járni, hanem inkább a kórházba.
cukorfalat

Cukorfalat!

Igen, úgy tudom a kórházba is lehet menni hozzá, de adok egy telefonszámot és itt biztosat fognak mondani: 30 515-0727

Kép
ildi35

Ildi: Köszönön szépen. Te magárnrendelésre jártál hozzá? Mennyit kért? A keresztnevét elárulod az orvosnak?
cukorfalat

BOLDOG NÉVNAPOT, STEFFI!!! :D
MARCSI, BOLDOG SZÜLINAPOT! KÜLDÖM VIRTUÁLISAN A TORTÁT... :lol:

Hétvégén beszabadultam a corába, nyálcsorgatva vonszoltam végig magam a feltornyozott karácsonyi kiadású csokik között. Ja, és láttam 120 kilós nutellát... óh! :shock:

Durca-haver! Nagyon szupi. Csajszi, olyan faszányos szülésed lesz azzal a tudattal, hogy magad mögött van a szakdoli, hogy öröm lesz nézni. Mi az a százas fájás? Te érzel már valamit? Milyen vasat fogsz szedni? Én (már) nem akarok terhesvitamint szedni, hátha elég lenne a vas+valami. :oops:

Gyógytorna király. Férj örül nagyon, hogy most már tudja, hogy kell levegőt venni, és hogy neki mekkora szerepe lesz abban, hogy "diktál". Én meg majd rugdosom. :twisted: Karácsonyra mindenki azt "ígérte", hogy időjárás stb függvénye, hogy elindulnak-e a nagy Budapestre. Szenya vagyok, ha imádkozom a derékig érő hóért? :lol: :lol: :lol:
vbea

Dóri: Köszönöm a grtaulációt, remélem a jó helyen van és ott is marad még 9 hónapig. :D
cukorfalat

Cukorfalat!

Dr. Tóth Ferencnek hívják. Nem a magánrendelésére jártam, mert az nekem nem volt megközelíthető BKV-val, ugyanis nem vezetek. Hanem itt Budaörsön is rendel az "SZTK"-ban, odajártam. 5.000 Ft-ot fizettem minden alkalommal (nem Ő kérte!!!!), egyébként a magánrendelésen is ennyi a tarifa.

Kép
ildi35

Ildi: Köszönöm ez még belefér, az nem olyan sok. Hol van a magánrendelője?
Bocsánat a sok kérdésért :oops:
cukorfalat

Cokrfalat, a magánrendelő a XI. kerületben van.

Kép
ildi35

Köszönöm, sajnos nekem az nagyon messze van :-(( Na majd meglátjuk.
Szerintetek azt lehet, hogy elmegyek a Vidához az első vizsgáltra és megkérdezem, hogy ő kit ajánl?
cukorfalat

Sziasztok!

Cukorfalat: én is a Tóthnál szültem, csak ajánlani tudom! Én végig a rendelőintézetbe jártam a Kútvölgyi mellett, egyszer sem fizettem neki, illetve, volt, hogy az ügyeleti időben hívott a kórházba, de amikor a 6 hetes kontrollra jelentkeztem volna, akkor az aszisztense mondta, hogy oda már nem hív! A magánrendelése Kőérberek-Tóváros, jó messze van, persze attól függ, merre laksz! :) A 41-es villamos végállomása!

Éjszakák: Léna is nagyon rendes, általában 9-től fél8-ig alkszik, de ha korábban kel (1-2x hetente), akkor is max. fél6-kor! VIszont nappal mostanában csak rövideket alszik, max 1 óra, kivéve, ha sétálni megyünk, mert azt végig!

És tegnap megkapta a 3 hós oltást! Nagyon ügyes kiscsaj volt, csak 1-2-őt nyekkent, utána "dumált" tovább. És nem lett semmi baja! (Még)

Steffi: boldog névnapot!
Marcsi: boldog szülinapot!

És mindenkinek szép napot!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi! köszönöm szépen, ez jó ötlet, hogy a rendelőintézetbe járjak. Melyik napon rendel és mikor?

ui. Nagyon szép a babád!!
cukorfalat

Sziasztok!

Bocsi, megint lemaradtam, annyira sokat írtatok, hogy megpróbálok szép sorjában végigmenni mindenen. De először is
Marcsi, nagyon boldog szülinapot! Happy birthday... :lol:
Steffi, nagyon boldog névnapot! :lol:

Vali,
abszolút megértelek, és teljesen normális, hogy hezitálsz. Én is így voltam vele, épp kezdett nekem is kialakulni valami a munkahelyemen, amikor terhes lettem. Természetesen meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg nem tartjuk meg, de az, hogy fel kell adnom mindent azért eléggé rossz érzéssel töltött el, de nekem is azt mondta a párom, hogy sose lesz tökéletes az időzítés. És ez tényleg így van. Nekem épp pénteken volt egy kicsit depis napom, amikor pont azon filóztam, hogy néha olyan szívesen itt hagynék mindent és mennék egy kicsit dolgozni. Persze, jó itthon, de ha valaki előtte pörgött, akkor nehéz több évig csak babázni, és minden nap ugyanazt csinálni, csak a családdal találkozni.

Hurcia, gratula Balázshoz, ügyes fiú. És édes a kép!

Eszti, gratula a fogacskához!

Masni, mi kb. 2 hónapos kortól használtunk hordozót, és a gyerek is nagyon szerette, csak olyat vegyél, ami jól tartja a kis fejét. Egyébként mi elég gyorsan - amint ült - áttértünk a háti hordozóra, mert egy idő után annyira nehéz elöl cipelni, hogy csak na!

Móni, állsti ügyes vagy, nagyon szépek az ablakok.

Gabbóka, bár én már írtam, de most is: gyönyörű a fiad!!! Egyszerűen imádni valóak a kék szemei. Pedig Kristóf is kék szemű.

Ildi, ne izgasd magad a kaja miatt, szegény Mano is ezen agyal :lol: , illetve a dokija. Ha a gyerek jó kedvű, alszik, mozog, minden rendben van, elég neki annyi.
Bár én nem szólhatok semmit, nekem egy kis bálpoklosom van, benyom 200-210-eket is akár. Ja, és már 6120 g :oops: :oops: :oops: Megpróbálok feltenni képet, hogy lássátok a kis hörcsögömet :lol:

Vas: én Ferrofolgammát szedtem, dokival kell felriatni.

Tegnap voltunk csípőszűrésen Bencussal, és sajnos kötött a csípője, úgyhogy terpeszbetétet kell hordania. Van esetleg valaki, aki használt ilyet és tudja hogy kell és mennyit használni naponta? Használt egyáltalán? Előre is köszi.

Megyek, mert még főznöm kell.
Dorka

Kép

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Lilluska!

Az e-mail címem: ildiko.soos@freemail.hu! És előre is nagyon köszi a meghívót!

Most mennem kell...

Ildikó
Vendég

Most csak gyorsan, mert mennem kell: VASkészítmény: pont itt a babaneten találtam egy FERROCOMP nevű vasas bogyót, amiben több minden van, és állítólag szorulást sem okoz. Én ezt fogom kipróbálni.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Dorka!

Gratula, nagyon szívdöglesztőek a pasik :lol: :lol: !

Kép
ildi35

Sziasztok!

Hátha valakinek szüksége van rá: eladom alig használt fa bölcsőnket (Brendon Aberdeen) hozzá tartozó kókuszmatraccal. Nekünk nagyon bevált. Nappal ebben volt a lányom, éjjel az ágyában. Ára: kb. 20.000 Ft Kép

És alig használt elektromos hintánktól is megválnánk. Fisher Price Aquarium, 8 sebességes, zenélő körforgós, világítós, programozható hintázási idővel. Összecsukható. 9 kg-ig használható. Érd.: 20/9958-325. Irányára: 20.000 Ft.
Kép
eva1

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek arról, hogy a 6. hónapig csak szopi legyen, semmi egyéb, ha van anyatejem.

Honnan látom a kicsin (most 4. hónap végén vagyunk), hogy esetleg kevés neki? :roll: MErt a nagyszülőktől azt hallom, hogy egyen már mást is, almát, főzeléket.
De, a súlya gyarapszik (heti 100-150 grammot).

Miként jelzi, majd, hogy mást is enne? :shock:

köszönöm a válaszokat
sziasztok
eva
eva1

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek arról, hogy a 6. hónapig csak szopi legyen, semmi egyéb, ha van anyatejem.

Honnan látom a kicsin (most 4. hónap végén vagyunk), hogy esetleg kevés neki? :roll: MErt a nagyszülőktől azt hallom, hogy egyen már mást is, almát, főzeléket.
De, a súlya gyarapszik (heti 100-150 grammot).

Miként jelzi, majd, hogy mást is enne? :shock:

köszönöm a válaszokat
sziasztok
eva
eva1

Cukorfalat: nekem mindig az aszisztense mondta meg, hogy mikor és hol rendel, azt a számot hívd, amit Ildi megadott! De asszem kedd délután és szerda délelőtt szokott rendelni, egyszer a másodikon, egyszer a harmadikon. Ja, és arra készülj fel, hogy sokat kell várni, itt nincs időpontkérés. Én ált. odamentem a rendelési idő kezdete előtt egy kicsivel, és akkor viszonylag hamar sorra kerültem!

Vas: én maltofert szedtem, azt is a doki írja fel. Van Maltofer fol is, abban van folsav is, az elején azt szedtem, aztán sima maltofert. És nem lett tőle semmi bajom. :)

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok csajszik!!!

DORKA!
Máskor is akartam mondani,hogy nagoyn édik a srácok és szépek is!!!

ZSÓFI!

Én még ebben a nagy rohanásban nem is üdvözöltelek köztünk!! Léna nagyon édes és a neve...a szívem csücske,csak sajna apa nem engedte már Mandulánál sem,most ismét bepróbálkoztam,igaz csak második név gyanánt,de nem és nem..Sajna a hamarosan születő Boróka második neve Csilla lesz,de csakis kizárólag azért,mert Mandula második neve Lilla.Apa pedig jól hangzónak tartja a két lánya nevét így együtt..Szóval a LÉNA nekem nagyon tetszik.

VBEA!!
Már kezdtem aggódni,hogy nem hívsz havernak!!! Remélem,hogy tényleg faszányos lesz a szülésem...a 100-as fájás az erősséget jelenti,de mondhatnám azt,hogy semmit nem jelent.egy méhösszehúzódás és kész.Egyébként sokat keményedik a hasam,minden fájdalom nélkül,iszom a teát és szedek kétféle homeobogyót,hátha ettől nem indul be a szülés,akkor semmitől (persze a spermiumok és az orgazmus jótékony hatását itt nem említeném :oops: nem is tudom mi az :oops: :oops: ).
Szerintem most egyél meg 120 kiló nutellát,mert szülés után már nem foghatod semmire.-))))))
elképzellek benneteket szülés közben,apa diktálja a tempót,beszív,kifúj,számol, stb.te meg...nem is tudom..vigyorgok...

EVA1!

Üdv itt nálunk!!
Én nagyon pártolom,hogy 6 hónapig kizárólag anyatejet kapjon a baba,főleg,hogy van bőven tejed.Ha nem lenne,akkor egészen mást lenne a helyzet,de így minek más?!
Ha kevés lenne a tejcsi,a babád nem gyarapodna, nyügös lenne, nyugtalan,nem lenne elég cucc a pelusban(inkább pisi,mert az normális egy anyatejes babánál,hogy 2-3 napig nem kakil..sőt..)
A nagyszülők persze,hogy mondják a maguk tapasztalatát,hisz az ő korukban 2 hónaposan már hozzátápláltak minket,de ez téged ne tántorítson el,feltéve,ha tényleg te is úgy gondolod,hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának.
Ha betöltötte a félévet,akkor próbálkozhatsz más ételek adásával is,de ne lepődj meg,hogyha először csak egy-két kanállal fog megkóstolni,vagy elutasítja a bébipait.Igazság szerint egyéves korig nem baj,ha az anyatej a legfőbb tápláléka,persze emelett kitartóan próbálkozni kell amásféle kaják adásával.Ha az a célod,hogy minél tovább szopjon,akkor mindig egy szopi után kínáld meg kajával,ha az a cél,hogy kiválts egy szopit,akkor a szopi előtt adj neki.
de ne aggódj,ha mindez nem pont 6 hónapos korában következik ,be, hanem később.
A kismama újság régebbi számaiban rengeteg cikket találsz a hozzátáplálásról,sőt szoktak kiadni táblázatot a hozzátáplálás javasolt menetéről.De biztos,hogy találsz más forrást is.

puszi mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

ja..VBEA!!!

Imádkozzunk együtt a térdig érő hóért!!!!!!!!!!!!!
Én már mondtam a férjemnek,hogy nem akarok itt látni senkit,de elkezdett parázni,hogy az anyja így megsértődik,meg úgy megsértődik... kezdődik a macera!!!!!!!!!!!!!
de ide nem jön senki,az beztos!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

Durca,
rendes vagy, hogy hiányolsz, egyszerűen nem volt hozzátennivalóm a dolgokhoz. De itt vagyok és figyelek! :D

Eva1,
Panni is csak anyatejet kap, 5 hónapos lesz a héten. Egyszer megpróbáltam sinlacot adni neki este, de kudarcba fulladt...:D az én lányom is 100akat hízik hetente, és van rakat pisi, soksoksoksok kaki, (2 szer naponta) :arrow: elég neki a tej. én azt hittem nem, azért kajál 300akat, de nem. csak éhes a pirinyóm... :)

megkérdezhetem, miért alig hazsnált a hinta? nem vált be? csak mert a távoli rokonságtól mi is kapunk majd egy pont ilyet, ha elhozzák egyszer.

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Én sem tűntem el, csak megbetegtünk. Már aggódtam, hogy esetleg Jube is ezért nem jelentkezik, de most látom, hogy írtál, úgyhogy megnyugodtam. :)

Pénteken tört ki rajtunk, hajnalban kétóránként keltem Pannihoz, szegénykém alig kapott levegőt. Én sem voltam túl jól és mivel nem sokat tudtam aludni, eléggé dögrováson voltam egész nap. Persze mit tesz isten, péntekten továbbképzésen volt az új dokinénink, a régi helyettesített, úgyhogy nem mentünk le. Ma vittem le, de szerencsére semmi komoly, csak sokat szörcsög. Állandóan orrszívózunk, de nagyon ordít szegény, bár egyszer-kétszer elég jól tűrte.
Szóval nálunk most ez a nagy helyzet, próbálom magam kúrálni, de elég nehéz így, hogy a szoptatás miatt nemigen szedhetek semmit.

Mi megkezdtük a hozzátáplálást (védőnénivel egyeztetve), almát kap a kisasszony és mondhatom nagyon ízlik neki, csak annyira vicces, hogy még a szopóreflex miatt állandóan nyújtogatja a nyelvét és tolja ki a kaját, de azért már kezdi szokni ezt a kanál dolgot. :D Nagyon kis aranyos és örülök neki, hogy szívesen eszi. Aztán majd jön a többi gyümölcs is. Én már nem bánom, hogy előbb elkezdtük a hozzátáplálás, és végülis csak egy hónapról van szó.

Vbea, köszi a kimerítő leírást a repesztésről, hát nem mondom, hogy nekem nem volt kínai :D. Üvegfestést én is csináltam, de még csak a fürdőbe, lehet hogy most majd gyártok karácsonyit is. Most egy képet szeretnék festeni Panninak, csak még nem találtam ki, hogy mi legyen rajta.

Dóri, hova jártok babamasszázsra? Én is nagyon szeretném megtanulni. Úgy volt, hogy az egyik védőnő fog tartani oktatást itt, ami ráadásul még ingyen is van, de nem úgy néz ki, hogy beindult, én meg már meguntam, hogy állandóan rákérdezek és jelzem szándékomat, hogy menni szeretnék. Inkább akkor keresek egy biztosat. Már arra is gondoltam, hogy a Kútvölgyibe megyek, ott is van, csak még nem hívtam fel őket. Esetleg járt valaki oda?

Sziasztok!!

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok,
Eva1: ha teheted, akkor szoptasd 6 hónapig, nálunk a védőnők is ezt tanácsolják. szülőkre ne hallgass ebben a témában,mert amikor ők voltak friss anyukák, akkor más volt a módi és akkor azt szajkózták, hogy minél hamarabb egyen a gyerek minden mást és hagyja abba a szopizást. anyósom is mondta, hogy az imádott gyerekorvosuk annak idején már 3 hónaposan mondta,hogy adjanak a gyereknek almát keksszel.
hidd el az anyatejnél nincs jobb!!! nem beszélve arról, hogy szépen gyarapszik az alapján, amit írtál. ha az orvos nem mondja,hogy táplálj hozzá, akkor felejtsd el szerintem.
Cukorfalat: ajánlani tudom Hededűs dokit is (magánrendelője az Múzeum körúton van, de rendel a kórházban is, hátha ez neked könnyebben elérhető)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Durca-haver! Hát ez a névmizéria, látom, nálatok sem volt egyszerű. Benedek végül kompromisszumos megoldás, bár nem mondanám, hogy bármire is "lecserélném" most, hogy már teljesen hozzánőtt magzatunkhoz. Az egész család összetört, amikor megtudták, hogy a gyerek NEM AZ APJA NEVÉT kapja majd. :lol: Férjnek megígértem, hogy esetleg a második fiunk viselheti az ő nevét. Nem tudom, mi lesz, ha valóban fiú lesz... :? Szóval apa nemcsak a légzéstempót diktálja majd, hanem fáraszt majd a kamerával, meg hogy mosolyogjak már jobban. Képes egy beállításból 5 képet csinálni. Lehet, hogy még a fényeket is beállítja, hogy megfelelő legyen. Jól fogok mulatni, képzelem. :shock:

Orsi, csakis elsőre kínai, csinálni nem az. Engem annak idején azért nem akartak oviba engedni, mert nem rajzoltam emberhez hasonló embereket, meg ilyesmi. A rajztanárok szerint pedig totál reménytelen eset voltam. Hihi. Most meg szalvétaragasztok. :D
vbea

mellesleg ma voltam UH-on, tök jó, végre újra láttam manócskát :D
Vida volt az UH-os és csodálkozott, hogy 28 hetesen miért vagyok ott. mondtam, hogy a margitos gyakorlatból indultam ki, mivel ott 28. héten van UH, erre mondta ő, hogy itt a 32. héten. ezt sem gondoltam volna. azt hittem, hogy mindenhol ugyanaz a rendszer :?:
(mellesleg a babafalvás vonalzóm csal egy kicsit lefelé a számolással, de sebaj)
újra próbálkozom a kép feltöltésével...
Kép

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Tarthatatlan,hogy ma már harmadjára jövök,de ezt az egyet engedélyeztem magamnak,mármint kimenőt.Érdekes,haladok a dolgozattal,szerintem ebben a 2 napban többet,mint az elmúlt 3 hónapban :D :D mikre képes a kényszer :D :D

ORSI!!

Jobbulást nektek!!! ezt a szörcsögős betegséget utálom a legjobban,mert gyakorlatilag egész nap lehetne szívni az orrát..Néha arra gondoltam,hogy hogyan lehene a gyerekre kötni a szívót :D :D
de az egyetlen létező gyógymód!!
Ha nem mondtam volna, Panna-akiről nem tudtam,hogy Anna- elbűvölt megint,mikor a babatalálkozóról megnéztem a képeket.ÉS JUBE Pannájának is ugyanolyan kék szeme van...
Képzeld az utat még azóta is csinálják..pedig már jó régen beszéltünk..

VBEA!
Az egyik barátnőm,anno mikor terhes lett,annyira biztos volt abban,hogy lánya lesz,hogy megígérte apának,hogy ha fiú,akkor Gyula lesz,a a nagyapának meg,hogy Károly..mondanom se kell a végeredményt :D :D A kisfiút Gyula Károlynak hívják.....Nálunk is nagyon hajaztak a Tamásra,meg az Imrére..szeretem a Tamás nevet,de elég belőle egy..főleg ebben a kiadásban:-))

Épp ma mondtam apának,hogy,ha véletlenül császár lesz,akkor is elvághatja a köldökzsinórt..hát nem akarja,pedig eddig azt hittem..
no,majd elvágom én..
de nem lesz császár...
ja és köszi,hogy elküldted a petíciót,aláírom majd...

Mondtam ,hogy megcsináltuk kistesónak a helyet?lemostuk a kiságyat,feltettük a baldahint,meg a légzésfigyelőt,betettük a hálószobánkba..mostm ár csak jöjjön.
Szegény Mankám,nagyon nem érti,hogy miért kell kórházban születnie a kistesónak..hogy fogja bírni a napokat???
ja, és nagyon édesen segített törölgetni a kiságyat,még egy smici sapkát is felvett és úgy nézett ki mint egy vérbeli melós:-))))
imádom!!!!

na,megyek,ma már tényleg nem jövök..

csók,durca

Kép

Kép
durca

Eszti!

Megírnád, milyen típusú az etetőszéketek? Emlékszem, egyszer tettél fel képet Rebekáról benne, és olyan klassz volt. Köszi!!

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Steffi Boldog Névnapot!!!!! :D

Köszönöm a jókívánságokat lányok! Nagyon aranyosak vagytok!

Ildi! Nálunk az esti elalvás az egy mizéria. Bár az utóbbi két este egy szó nélkül elaludt, mert később fektettük le. Nálunk 7-kor volt eddig fekvés, de mostanában ugy jött ki a lépés, hogy fél 9 körül tettük le és nem volt ordítás. Amikor ordít egyébként nem tudunk vele mit kezdeni, sajnos a karomban is ordít, úgyhogy elég szörnyű tud lenni. Annyira sajnálom, mert olyankor már annyira fáradt és nem lehet megnyugtatni csak nagyon nehzen. De nálunk napközben sem egyszerű az altatás, csak babakocsiban hajlandó.
Éjjel szerencsére vissza tudom tenni szopi után és nem kel fel.
Kolos egészen pici kora óta éjjel 3-kor kelt csak fel, de sajna mostanában szigorúan kel 3 óránként, vagy még korábban.
Sokan mondják, hogy éjjel adjak neki vízet, de Én hülyeségnek tartom, miért ne adjak neki cicit, ha egyszer van tejem, nem? És így gyorsabban meg is nyugszik.

na lépek, puszi
marcsim

Szia Marcsim,

nekem is mondják sokan, hogy teát, vagy vizet adjak neki éjjel. De én is megszoptatom, egyszerűbb, jobb, és vissza is alszik rögtön. Magadra hallgass, az a tuti! :)

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,
gyorsan 2 szóra csak,

Eva1, én is az anyatej mellett szavaznék!! Amíg van elég addig lehet szerintem.Nekem már kevés volt. Azt érzed, ha kevés, mert még keresi a cicit mikor Te látod, hogy már porzik. No akkor ráér az alma.
Balázs egyébként 5 és fél hónaposan kezdte.

Steffi, no végre van mit írnom..BOLDOG névnapot!!!
Most rohanok, mert még nem ebédeltünk.
:?
Szép estét , ja és Durca, csak gyere szeretettel várunk!
Sziaszok

Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Kórházkeresőben vagyok, így a segítségeteket szeretném kérni.
Meg tudjátok mondani, hogy a Kútvölgyiben van-e és ha igen, mikor, szülésfelkészítő előadás?
És a "Vidásoktól" kérdezném, hogy igaz-e, hogy van esély Nála a gátvédelmes szülésre? Tudnátok róla mesélni, hogy milyen típusú orvos (emberileg és szemléletileg kérdezem)? Akár priviben is írhattok!
A gyerekágyas osztályról is érdekelne vmi info: milyenek a szobák, tényleg nagyon cukrosvíz mániások-e és minden, ami eszetekbe jut.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Kép
szonibaba

Szia Szonibaba,

nálunk működik egy Vida fan club, a csajok meg vannak tőle zakkanva, úgyhogy csupa jót fognak írni. :) Én azért nem, mert nem ismerem jól. De nála szülhetsz gátvédelemmel, az biztos.

A csecsemősnővérek meg annak a babának adnak cukrosvizet, amelyik olyan pici súlyú, hogy a tejbelövellésig is muszáj neki kalóriát adni. De nem adnak a tudtod nélkül semmit. A cukrosvízről meg a dokik dönteken, azt hiszem.

A szobák szépek, tiszták, normálisak. Van alapítványi, 1-2 ágyas, és "sima", azok 3-4 ágyasak. Én 3 ágyasban voltam, tökjó volt az is.

A baba bent lehet nálad éjjel nappal, de be is adhatod, ha aludni akarsz. Nekem csak jó tapasztalatom van velük, mindenki rendes volt.

Kapsz hálóinget, betétet, fájdalomcsillapítót, babának pelust, meg ami kell. Nem árt vinni is, de általában minden van.

Jube

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: