A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lányok!

Régen jelentkeztem , de a meló..........Kép
Szóval múlt hét csütörtökön olyan rosszul voltam, -igaz átutaztam a fél országot, -hogy kijött belõlem az állófogadáson evett össz. kaja, és utána két napig nem tudtam enni semmit, csak piritóst meg üres teát. Egyszerre fájt a hasam és a gyomrom. Igaz az is hogy mostanában intezívebben mozog a kis Dani-baba. Lehet, hogy az idegeskedés? Volt valakinek hasonló panasza ekkortájt? (20. hét)
Mostanában a hólyagomat és mintha a hüvelyemet rugdosná a kicsi. Lehet ilyen?

Minden kibújt pocaklakónak és anyukának nagy-nagy gratula, hogy ilyen ügyesek voltak, és sok tejcit, és boldog "nyugis" pillanatot kívánokKépKépKépKépKépKép

Lolla
21+1
lolla

Ja, még annyit, hogy azóta szinte állandóan érzem a pocim alját. Ez természetes a növekedés miatt, vagy pihizzek? Mit javasoltok?

lolla
Névtelen

Sziasztok!
Annyi a munka, hogy az nem igaz... Nem hagynak nyugton.
Miszike!
Köszi a választ. Tegnap én is voltam a dokinômnél, és ô is megdicsérte a súlyomat. Azért jólesett, bár, ha több lenne, se tudnék mit csinálni. Ultrahang is volt, nagyon aranyosan rugdosott a kiscsaj, Kispapinak fülig ért a szája, nagyon élvezte a mozit. Persze elfelejtettem megkérdezni, hogy hogy van fordulva, mert ôszintén szólva én azt nem láttam... Kép
A héten megyek én is vércukor-vizsgálatra, kicsit tartok tôle. Nagyon nem szeretnék diétázni karácsonykor...
Tanita!
Én is Szent Imrés vagyok, de sajna, nem tudok újabbat mondani, mint amit Hayimpapa és Buksicica már írtak. Max. még annyit, hogy a Barna dokit én is elôadáson láttam, és nagyon szimpi volt, azt hiszem, én megbíznék benne.
Nadine!
Próbálj meg tényleg eljutni egy 4D-s uh-rendelésre. Feltétlenül megérné, hogy ne idegeskedj rajta!
Kangi!
Engem kihagytál Kép ! Én is a "nagyjából egyidôs" kategóriába tartozom, és ezennel jelentkezem!

Errôl a nyúlszáj-farkastorok dologról már annyit hallottam, de nem tudom pontosan, mit takarnak ezek a kifejezések. Valaki leírná?

Pusz
Franyo
24
franyo

Miszike,

mi az a "babanetes hetenkénti hírlevél"?

Pilinke (37+6)
pilinke

Sziasztok!

Miszike,
a babapontos hírlevélben a baba tényleges korát írják, tehát nem azt, amit Te a neved alatt, hanem -2hét. Ezért érthetted félre.Kép Most Te a 27.hétben vagy, de a hírlevél szerint a 25.ben. Hát így!Kép

Pilinke,
a www.babapont.hu oldalon kérheted, hogy küdljék el hetente az aktuális hetednek megfelelõ infót.Kép

Most megyek, mert megjött a práom, majd még jövök.
Timici
28+4
timici

Hááá! Franyo KépKépKép Bocsi!!!! Kép

Most mégis azon merengek, hogy orvost váltsak-e. Szerintetek nem ciki? Mit mondjak az ipsének, miért akarom otthagyni? Mert találtam egyet, aki közelebb van? Mert ez mondjuk még igaz is lenne, mert akinek a barátnöm bemutatna, az Schöpf-Mérei-s, egy másik javasolt meg Uzsoki-s, és én Zuglóból mindkettöt kényelmesebben elérem, mint a köbányait ...

Légyszi adjatok tanácsot! A mostani dokimban sem kételkedem szakmailag, de nem igazán teccik a feje Kép nem az összegével van a bajom, csak ... na szóval, még mikor nem tudtam, hogy ö az, akkor sem volt igazán szimpi, és a missed ab-mat is ö fejezte be ... nem valami klassz emlék, bár a jelek szerint nem szúrt el semmit, hiszen Gumimaci itt rugdal Kép

Egyébként bezzeg az én súlyomat nem dicséri senki Kép én már 9-10kg-t is felszedtem Kép Mondjuk sovi voltam: 159 cm, 48-49kg
De nem érdekel. Mindenki esküszik, hogy csini vagyok. Én meg boldogan elhiszem KépKépKép

Szóval doki ügyben pliiiiz help!

Köszpussz
Kangi
24+4
kangi

Sziasztok!

köszönöm a biztató szavakat, nagyon jól estek. Kép

Heni
Köszönöm, hogy segíteni akarsz, de az ultrahangos papírra csak annyit írtak:
("A")embrió élõ. CRL:50 mm; becsült terhességi hét 11 hét 5 nap. Vélemény: 3 hét múlva kontroll javasolt (gerinc sacralis része).
Ezzel én nem lettem okosabb, pontosabban itt tudtam meg, hogy az a rész a 5 keresztcsonti csigolya (köszönöm Kép ). De nem írták oda, hogy mit láttak rajta, és amikor ezt a leletet alvittem az orvosomnak, õ kérdezte, hogy mit mondtak még, mert ebbõl õ nem tudja, hogy mi lehet a baj. Mondta, hogy nagy baj nem lehet, mert azt ráírják, és nem 3 hét telik el a kontrollig.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy korábban el kellene mennem UH-ra, de Debrecenben lakom, és itt még nincs olyan 4D-s UH rendelõ. A legközelebbi is Kecskeméten van. Most azon gondolkodom, hogy magánrendelésre kellene elmennem valahova, akinek van UH-ja, de én olyan orvosról még itt nem hallottam. Két választási lehetõségem van: Maradok a fenekemen és várok 3 hetet, vagy elmegyek egy magánorvoshoz, aki ad beutalót ugyan abba az UH-s rendelõbe korábban, és ha pechem van ugyanabba a dokiba belefutok, aki most vizsgált, és majd jól lebasz, hogy minek jöttem ilyen hamar. Sajnos ez a keleti régió még nem fejlett. A férjemet sem engedték be azzal, hogy ez "nem babanézegetésre való, fontos szûrés". Könyörgöm, ha ott áll melettem és nézi monitort azzal kit zavart volna? "Az UH-s képet meg felejtsem el, drága a papír, meg amúgy is minek az nekem, teljesen felesleges." Elképzelhetitek ezek után milyen hangulatban jöttem ki az UH-ról. Bocsi a panaszáradatért, de ezt most olyan jó volt kiírni magamból.

Puszi
Nadine
12+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine Kép
jól tetted, hogy kipanaszkodtad magad!
Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Viszont azt nem értem, hogy más az UH-s doki, és más a nögyogyid? Mert ha más, akkor kérdezgesd csak az orvosod kitartóan, hogy mi LEHET a baj. És igenis te vagy a beteg! Jogod van felvilágositást kérned és kapnod!

Remélem, megnyugszol estére Kép

Pussz
Kangi
24+4
kangi

Maci 2!

A hazszamra nem emlexem, de a bolt maga a templommal szemben van, rogton meg fogod talalni, igaz nem tul nagy helysegben van, a valasztek annal inkabb nagyobb Kép

kamilla (30+5)
kamilla

Szia Kangi!

Igen más a két orvos, mert én nem engedhetem meg magamnak azt, hogy magánrendelésre járjak és még utána fizessek a szülésért is. (fõiskolai hallgató vagyok nappalin) Ezért én az orvosomhoz járok, csak épp a terhesambulanciára. Itt meg az a szokás, hogy van egy nagy Ultrahang laboratórium (Hüvelyi UH-tól a CTG-ig minden van szétosztva rendelõkbe) és az ott kapott lelettel megyek az orvosomhoz. De ha nem írnak ezek az UH-sok szinte semmit a leletre, akkor az orvosom is csak találgat. Azt se tudom, hogy az orvosom praktizál e magánban annyira sûrûn mentem hozzá (még a tinédzser ambulanciáról ismerem) Általában az évi rendes rákszûrûsre mentem, mert a nagymamám méhnyakrákban halt meg és ezt mindig nézetem (elõvigyázatosságból). Így maradtam az ambulancián, csak most már nem a tinire, hanem a terhesre járok Kép . Vele meg vagyok elégedve, mert olyan dolgokra emlékezett ma, mint az , hogy ebben az évben még nem vett kenetet, ami igaz, mert épp szabadságon volt és aki helyettesítette az vette le, de az eredmény látva megnyugodott. Ja 25-én megyek kontroll UH-ra reggel 8 körülre, õ meg mondta, hogy kb 9-re végzek és akkora jön az ambulanciára, hogy ne kelljen várnom. Ma is csak 10 percet kellett rá várnom UH után, annyit meg kibírok Kép .

Na eldugulok mára
Puszi
Nadine
12+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nekem is pocsék éjszakám volt tegnap, este elkezdett fájni a hasam, aztán hajnalban bementünk, mert addigra már rendszeres 5perces lett. Csináltak CTGt, mutatta is a fájásokat, úgyhogy bent is tartottak a szülõszobán. Nem aludtam egész éjjel, fájt a hasam, meg jajgattak körülöttem vagy négyen. Délelõttre viszont eltûntek a fájások, azt mondták, van ez így, és haza is jöhettem. A méhszáj kinyílt, de csak bõ egyújnyi. Az a rossz, hogy már végképp nem tudom, mikor fog jönni a nõci, mert ugye a terminus nálunk kicsit módosult, a dokik nem segítenek rá a fájásokra, mivel még csak a 36. héten tartunk, én meg csak fájogatok, fájogatok, ezek szerint akár még hetekig.
Nem akarom én siettetni a Kiscsajt, de ha már egyszer elindul, akkor induljon, mert nem hiszem, hogy jót tenne Neki egy hetekig tartó vajúdás, részben a mérete, részben a lepény miatt.
brühühü
Bocs a panaszkodásért, de olyan fáradt vagyok
pusz mindenkinek
Zulu
35+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Szegény Zulu! Küldök neked mosolygós fejecskéket, jó? KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Pihenj sokat! És drukkolunk, hogy ne tartson hetekig, hanem gyorsan jöjjön az a kiscsaj, ha jönni akar!
Nadine!
Elképesztõ, hogy milyen orvosok vannak... Mi a fenéért nem engedték be a Kispapádat? Asszem én is nagyon dühös lennék a helyedben. Tényleg szar ügy. Kép
Kangi! Kép
Én megdicsérem a súlyodat, jó? Teljesen jó kis súly az, nincs vele semmi baj, pláne, ha azt mondják, csini vagy, akkor biztos is lehetsz benne, hogy tényleg úgy van!!! (Én többrõl indultam egyébként, a 163 centimhez 59 kg jött.)
Ami meg a dokidat illeti, nem tudok jó tanácsot adni. Mert én is hasonlók miatt hagytam ott az elõzõ dokimat, látványosan pénzéhes volt, és ez a "nem igazán teccik a feje" tipikusan ráillett... DE akkor még nem vártam babát. Szóval nem tudom, hogy a 25. héten mennyire jó új dokit választani, akit végül is nem ismersz. Persze azt hiszem, ha a "nagyon-nagyon nem teccik a feje" effektus áll fenn, akkor inkább választanám az újat, akit nem annyira ismerek... Kép
Na, megyek, legyetek jók! Finiselõs kismamáknak drukkolok ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pusz
Franyo
franyo

Kangi,
ha mindenképpen váltassz, akkor szerintem a kórházat is jól nézd meg.Kép A mostani dokiddal nem alakult ki jó kapcsoltod vagy mi az ami nem tetszik??? Félidõ után már kicsit gáz váltani, de ha tényleg nem tetszik akkor csak válts!Kép
A SOTEn is nagyon jó dokik vannak, ha gondolod...és a klinika is jó!Kép

Zulu, szorítok, hogy maradjon a nõci ameddig csak jó neki odabennt. Vigyázz magatokra! Küldök egy kis pozitív energiát Nektek+++++++++++++++++++++KépKépKép. Adj hírt magatokról, jó?Kép

Franyo,
a SOTEn se engedik be a kispapákat és én ezen egyáltalán nem húztam fel magam. Ez nem maszek rendelõ és idõ sincs rá, szerintem teljesen érthetõ. Képet viszont mindig adnak, igaz 200,-Ft-ot kell fizetni érte. Itt a klinikán is külön van az UH részleg és külön a doki rendelõje. Biztos jó, mikor a saját orvosod rendelõjében van az UH és minden alkalommal megnéz, de ettõl még lehet jó máshol is.Kép

Most olvastam, hogy az Istvánban már van 3D-s UH is, tök jó lehet.KépKépKép Ezt azért én is élvezném, mert Bence arcát még sosem láthattam és nem hiszem, hogy most elmegyünk 4D UHra, mert nincs mibõl.Kép Helyette lesz szép babaszobánk.Kép

Ma voltam AVONos megbeszélésen, ahol megállított egy csaj, kiderült, hogy õ is a SOTEn szült és nagyon dicsérte.Kép Ennek azért örülök, mert eddig csak jót hallottam azoktól akik ott szültek. Remélem nálunk is így lesz.Kép

Szép jó éjszakát mindenkinek, pussssza
Timici
28+4
timici

Timici,
köszi az infót!

Pilinke
pilinke

Timici,
tényleg, a buta kismama agyammal elfelejtettem, hogy õk mindig másképp nézik a heteket... Jó, hogy felvilágosítottatok, köszi! Kép

Pilinke,
nagyon szívesen elküldeném neked az idáig összegyûjtött hírleveleimet, a 6. héttõl megvan, bár Neked a 37. héten nem tudom, hogy mennyire aktuális... Kép. Mindenesetre érdekes visszaolvasni, hogy már "milye van kész a picinek" Kép

Miszike
26+2
miszike

Pilinke,
megkerestem, a [url=http://www.babapont.hu/pages/szol/hirle.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/pages/szol/hirle.html[/url] -en találod a jelentkezési lapot, egyéni terhesnaptárnak hívják.

Miszike
miszike

Timici, szerintem ez nem anyagi-függõ. Én eddig háromszor voltam a Szent Imre kórházban UH-n, és nemcsak hogy beengedték Kispapát, hanem amikor õ szégyenlõsen háttérbe vonult, egyenesen behívták, hogy tessék csak nyugodtan jönni. Pedig ott ugye nem fizettünk. És hát ugye mi is változik attól, hogy õ ott áll és néz??? Ehhez miért kéne plusz idõ? És õrá ugyanúgy tartozik a dolog, mint rám. És hát én is megnézhetem, ugye... A kép az más dolog persze, az, gondolom, tényleg anyagi-függõ. Szóval szerintem a hozzáállással is baj van sok helyen. Kép
De persze nem is emiatt lettem volna dühös, azt hiszem, azt még tudomásul venném, hogy itt ez a szabály és kész. A dühítõ az, hogy titkolóznak Nadine elõtt, holott leginkább õrá (no meg a párjára) vonatkozna, hogy ugyan mit is láttak õk ott. Nnna. Megyek már. Csak tényleg olyanok vannak.
Pusz
Franyo
24
franyo

Sziasztok Lanyok!

Andy78 koszi hogy hianyoltal, de kozben mar lattal tanfolyamonKép Egyebkent ettol a hettol tenyleg nem dolgozom, ugyhogy csak este offline olvasgatokKép

A hirek: ma voltam uh-n, a baba kb 2-3 hettel nagyobb a koranal! KIcsit megremultem, mekkora lesz ez a gyerekKép Ja, vesetagulat nincs, minden ok. A laba kozet megintcsak nem volt hajlando megmutatni, mar kezdek belenyugodni hogy meglepi lesz. Jahh, a lepeny 2-es fokozatu lett, ez mit is jelent? Mondjuk a doki nem lepett ra semmit, ugyhogy gondolom nincs gaz.

Kamilla! Es milyen markaju az a babakocsi amit vettel?

Pusssz: orsoly 31+3
orsoly

Joreggelt!!

Mos olvasok vissza, de adig is egy kerdes. Ma megyek meglatogatni egy netes ismerosomet a korhazba, szombaton szuletett meg a kislanya. Mit vigyek neki???????? Azt tudom, hogy innivalo felesleges, vagott virit nem szabad. Szoval van 5letetek?????

Na megyek olvasni Kép

Norkini
24+4
norkini

Naaaa ,vegigolvastam! Kép

Kangi! Kép
Hat nem is tudom....valami miatt nekem is van egy ilyen erzesem,hogy a dokim nem az igazi. Jokat hallok felole, meg minden. Szoval ismerem ezt a tetovazast. Szerintem ha el tudnal menni olyan valakihez, aki tuti szimpi, akkor tedd meg!
Azt mondjak fura lehet atmenni egy idegen dokihoz. Erre csak azt mondom, hogy a sajat dokim a 23ik het vegen nem ismert meg...pont a heten panaszkodtunk itt valakivel errol! Kép Szoval.....

Zulu Kép
Mi usag? Hogy telt az ejszaka? Remelem mostmar tortenik valami! Ha mar tenyleg elindult....Kép Kép

UH+kispapa
Nekem a magandokim rendelojeben nincs UH, igy a klinikara jarok es altalaban nem a sajat dokim csinalja az UH-t. De a kispapat eddig mindig behivtak, sot azt sem bantak ha kerdezget! Kép Szoval szerintem is a stilussal volt baj, nem a szitouacioval. Biztosan lehet azt finomabban is kozolni,hogy a doki aki epp UH-z ,nem szereti ha az Apuka is bent van. Fene tudja....

Lanyok irjatok valamit ajandek ugyben!!!!

Pusszka
Norka
norkini

Sziasztok! Kép

Franyo, Timici, Norkini Kép
köszi a biztatást! Az én helyzetem elég spéci, mivel a nögyogyim nem szülész, és ezért ö mutatott be ennek az új ipsének egy hónapja. De nem tetszik, és a dokim (aki 9 éve dokim és imádom) meg is mondta, hogy nem baj, ha nem tetszik, de most ö örá gondolt.
Hát nem tetszik.
Szóval tökmindegy, hogy melyik ismeretlen dokit választom Kép aki most van, azt sem ismerem, eddig összesen (a tegnapelöttit is beleértve) kétszer láttam.

Ja és Norkini, vigyél valami könnyü olvasmányt, amin nem kell gondolkodnia.

Pussz
Kangi
24+5
kangi

Kangi!
Akkor ne is gondolkodj tovabb!!! Kép

Nem is tudom, ma du. mar hazaengedik Oket a korhazbol, otthon pedig szerintem 0 ideje lesz olvasni....Szerinted?

N
norkini

Csajok!

Az örület szélén állok! Hétfö du.-ig gonolom még képben vagytok. Felhívtam a dokit, aki éppen akkor ment ebédelni, a titkárnöje - vagy minek nevezzem - azt monta, hogy irány a kórház. Na vártunk még vagy 4 órát, hogy tutira menjünk. Odaértünk, megvizsgáltak, CTG. CTG gyakorlatilag semmit nem mutatott, jobban is éreztem magam. Vizsgálat szerint méhnyak eltünt, méhszáj egy ujjnyi. Menjek haza aludni. Alig indultunk el haza, megint jöttek 5 percenként a fájások, így telt el az egész éjszaka is semmi alvással, hasmenéssel és üres gyomorral. Ez volt a második álmatlan éjszakánk. Tegnap 10 felé megint beállítottunk a kórházba az 5 percesekkel. CTG-n megint megnugodtak a fájások 5 persröl lement 7-10-re, de mondanom se kell, hogy alig kapcsoltak le a gépröl, megint jött a régi cirkusz. Mindketten ott ültünk a hatalmas szülöszoba közepén, a párom együltében elaludt, én meg csak szerettem volna. Vizsgálat: méhszáj 2 ujjnyi, fej mélyen, de túl fáradt vagyok a szüléshez, menjek aludni. Elötte még UH. Minden rendben, Enikö majd kiugrik a börömböl - Istenem csak tenné már tényleg. A masina 3,5-4,0 kg-ra tippelte...
Adtak valami csodakúpot (fájdalomcsillapító), meg egy fájásokat elnyomó tablettát, aztán irány haza. Alig értünk ide a küszöbünkre, megbosszulta magát a 2 napi koplalás, hánytam egy jó epéset. A párom aztán csinált ebédet, valahogy letuszkoltam néhány falatot, aztán bevettem a csodaszereket és el is aludtam rögtön. Sajnos a szerek áldott hatása csak alig néhány óráig tartott. Este hattól kb. 10-ig tudtam aluni. Azóta megint 10, majd 5 percesek, a gyomrom megint émelyeg, hasmenés és ami belefér.
Most itt ülök, kaparom a falat, a párom kiütve alszik, de jó neki. Én minden fájás között elszunnyadok. Letusoltam, de ettól se lett jobb, annyira fáj, hogy nem is tudom mit mondjak. Pedig már úgy beleéltem magam tegnap is a szülésbe és hogy végre vége lesz a szenvedéseimnek, de ha a tágulás napi egy cm-rel halad csak, akkor még egy hét múlva is itt fogok szenvedni, de addigra biztosan megbolondulok a fájdalmaktól. Ha felébred a párom és még mindig 5 percesek, megpróbálom rávenni egy újabb kórházlátogatásra, hátha megszánnak minket. Eddig azt mondták, hogy még van néhány napom a kiírásig, talán eltart még odáig. De könyörgöm, hogy bírjam én ezt ki evés és alvás nélkül? A lányzó is csendesebb ma reggel. Gondolom kimerítette a tegnapi ténykeédse.
A fene vigye el, megint inkább 10 percesek ezek a fájások. Hogy miért nem dönti el már a szervezetem, hogy akkor most szülünk-e vagy senem, nem értem. Ennek így semmi értelme hosszútávon.
Na jól kinyafogtam magam, remélem a többi finishesnek több szerencséje van, mint nekünk!
Azért egy kis bátorításért nagyon hálás lennék! Van esetleg a többedszer szülök táborában valaki hasonló tapasztalatokkal?

Puszi nektek:
Barbara + Enikö
bmaass

Sziasztok!

Végre valami haladás a mi állapotunkban. Tegnap este elment a nyákdugó, fájások is vannak, reggel is két erõsre ébredtem. Most kivárásos állapotban vagyokKépKép
Szegény párom tiszta ideg, ráadásnak defektet kapott reggel.....
Nektek is azt mondták, hogy akkor kell indulni, ha a fájás hossza 30-40 mp??? Nekem azt mondta a dokinéni, hogy mivel elsõ gyerek, nem a fájás gyakorisága a fontos, hanem a fájás hossza. Ha 30-40 mp, akkor induljunk, még akkor is, ha 10-15 percenként jönnek. Ez tényleg igy van????

Barbara
Szegény, kitartás!!!!!!! Sajna tanácsot adni nem tudok, mi is az elsõ babánkat várjuk, de hátha valakinek ismerõs ez a helyzet. Mondjuk én az orvosodat sem értem. Miért nem tud segíteni?????? Miért jó az, hogy kimerülve jutsz el a szülésig????? NAGYON DRUKKOLOK, hogy minden rendben legyen veletek! Pihenj, amennyit csak tudsz!

Puszi, még jövök

Szilcsike
szilcsike

Szia Barbara!

Mintha csak az en kinlodasomat olvasnam... nalam 3 napig tartott ez, hetfon reggel kezdtem a suru, eros fajasokat, epp CTGre mentem, dokim megvizsgalt, azt mondta, lehet, hogy meg ra is huzok egy hetet, olyan kemeny es zart meg a mehszaj. Hat az a 3 nap, az volt a pokol, olyan fajasok, hogy mozdulni nem birtam kozben. Utolag azt mondom, hogy jobb volt otthon vegigkinlodni ezt, ha mar ez jutott nekunk, minthogy a szuleszet folyosojan, sok bamulo kozott jajonganiKép
Mondanam, hogy pihenj, aludj minel tobbet, de tudom, szinte lehetetlen. Nekem Nospa-t engedelyezett a doki egyet-egyet, este alvas elott,azzal sikerult par orat aludnom. Aztan egyszer arra ebredtem, hogy elfolyt a magzatviz.
Es vegre mehettem szulniKép, komolyan mondom, megvaltaskent eltem meg, semmi felelem, aggodas /talan egy pici, hogy ha ez csak joslofajas, akkor milyen lehet az igazi?! Hat nem volt erosebb, csak surubb, ennyi/ Igaz, mikor bementem, 2 ujjnyira voltam osszvissz tagulva,de megis meglett a baba 2 oran belul, 2 nyomasra, szoval erom is maradt elegKép.
Ha esetleg van ismerosod, vagy szuleid, akik nem latnak minden nap, azok biztos eszreveszik az arcodon, hogy hol tartasz. Nekem Anyukam mondta szerda este, hogy holnap tuti megszulok, olyan "torz" az arcom, es lam, mar aznap ejjel meglettKép
Szoval kitartas, tartsd keszen a KispapatKép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Norka: szerintem egy kis rugdalozót vagy valami plüs álatkát vigyél be ajándékba. Annak nagyon szoktak örülni a kismamák.

Kórházzal kapcsolatban: Én tudom ajánlani a II.sz Nõi Klinikát, nagyon megvagyok vele elégedve. Ami az UH-got illeti párommal mindig együtt megyünk és beengedik õt is, hogy lássa a kicsit. Az orvosok is nagyon rendessek.
Nekem választott orvosom és szülésznõm van. De ha érdekelne akkor megírom a nevüket, nagyon aranyossak.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
32+1
andy78

Orsoly!

Amit mi vettunk szeritem a noname tipusuak koze tarozik: Natural Love van rairva, es 30 penz volt Kép az viszont egeszen nagyon biztos, hogy egyik markas tipus sem tudna lekorozni Kép

kamilla (30+6)
kamilla

Sziasztok!

Lolla!
Ha lent érzel nyomást, szerintem biztos pihizned kellene. Én tegnap voltam az orvosomnál, és a nyomás oka nálam a megrövidült méhszáj. Nem nyílt ki szerencsére, de megrövidült. Azt mondta, hogy aggodalomra semmi ok, simán kibírom a 40. hétig, de kíméljem magam, és a vízszintes helyzet a legjobb erre! Most még dolgozom, de ülõmunka nagyrészt (marketing), meglátom meddig bírom. Szerintem még ezt a hónapot. Te meddig dolgozol?
Ha mész legközelebb dokihoz, biztos mond erre valamit. Reméljük a Te méhszájad nem rövidült meg, ezt nem azért írtam, hogy megijesszelek, hanem hogy esetleg kérdezz rá, és pihizz! Kép

Most megyek ki a terhesgondozóba, és ha visszajöttem, megírom én is a súlyváltozásomat!!!!! Fél 8 óta õrzöm a pisim, úgyhogy már ideje, hogy ellenõrizzék! Kép Kép

Puszi: Judó
24+3
judó

Halihó!

Köszönöm szépen a ránkgondolástKép, szerencsére tudtam éjjel aludni, igaz, már olyan fáredt voltam, hogy szerintem arra se ébredtem volna fel, ha kibújik a Kiscsaj...

Norka,Kép
szerintem is kis rugit(vagyis inkább nagyobbat, mert úgyis mindenki kicsit fog vinni), sapit, esetleg pelust, törlõkendõt. Ami nekünk (vagyis akiknek eddig azt vittem) nagyon bejött, az a kis bébimamusz,kék és rózsaszín is van, és kutyus formájú, irtó édes. Emlékeim szerint DeFonesca v, vmi ilyesmi a márkája.
Egyéb praktikus ajándékok: ha tudod, hogy milyen mellszívót használ az anyuka, akkor hozzáillõ anyatejgyûjtõ zacskó, v. doboz, ezekbõl sosem elég.

Szüléssel kapcsolatban:hát én ugye nem elõször futok neki, de eddig az égvilágon SEMMI hasonlóság nincs az elsõvel. Szóval olyan, mintha most csinálnám elõször. Egyébként, hogy mennyire nem lehet egyértelmû jeleket, tüneteket mondani, arra remek példa, hogy engem azért tartottak bent tegnap a szülõszobán, mert a dokik sem tudták rögtön eldönteni, hogy most szülünk vagy nem szülünk, pedig nekik egy halom gép állt a rendelkezésükre, plussz ugye rendszeresen nézték a méhszájat is.

Barbara,
Neked már biztos nincs sok hátra, és én is csak azt tudom mondani, hogy próbálj minnél többet pihenni, és egyél sok szõlõcukrot, ha már úgy érzed, nem bírod. Nagyon szorítok Nektek!Kép

Szilcsike,
Hajrá!!!KépKépKép

Pusz mindenkinek
Zulu
35+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Szia Lányok!

Ezer éve nem voltam már!
Most már itthon és az a helyzet, hogy elég macerás a netezés.
Nálunk minden rendben, azt leszámítva, hogy a kissrác faros, úgyhogy esélyesen császár lesz.

Puszi
Nyulika
37+6
nyulika

Szilcsike:
drukk-drukk, ez már a célegyenes! Majd írjál a fórumba, ha megjött a pici Kép.

Barbara:
tényleg csak remélni tudjuk, hogy most nem kell sokáig szenvedned Kép. Viszont a babád biztosan gyönyörû lesz Kép.

Franyo:
mi most költözünk, úgyhogy lehet, hogy nem tudunk most elõadásokra menni a Szent Imre kórházba. Azért remélem majd valamikor összefutunk Kép.

Üdv: Hayimpapa (32+5)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Koszi az otleteket! Kép Mivel meg sosem talalkoztunk az anyukaval (internetes ismeretseg), szoval a pluss mellett dontottem es vettem egy mosolygo sarga csillagot. Nagyon kis helyes! Kép Remelem tetszeni fog Nekik!!

Barbara!
Kitartaaaaaaaassss!!! Kép Kép Kép

Norkini
24+4
norkini

Szilcsike, Barbara, Zulu KépKépKépKépKépKép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Most, hogy itthon vagyok, folyamatosan van mit csinalnom.:-( Tegnap annyit rohangaltunk a varosban, hogy este 8-kor egy magnezum tabletta kisereteben beestem az agyamba es ejfelig aludtam, amikor arra ebredtem, hogy erosen gorcsol a hasam. Ejjel kettoig gondolkodtam, hogy mi legyen, gyozott a jozan esz, felkeltem, bevettem ujabb ket magnezium tablettat es visszafekudtem aludni. Ejjel 3-kor arra ebredtem, hogy leszakad az egyik vesem a helyebol...KépKép Jol megijedtem, ittam egy csomo vizet, majd fel ora kuzdes utan ujra elaludtam. Ha sokaig ulok, ugy erzem, mintha valami gomboc nyomna a vegbelemet/huvelyemet (?) (bocsi a naturalizmusert). Szoval, itt ulok es azon parazom, hogy felhivjam a dokimat vagy se...volt mar valakinek hasonlo borzalmas elmenye?

Koszi,
Gombóc
28+4
gombóc

Norkini es tobbi varandos kismamiKép
Igazabol az a legjobb ajandek szerintem, ha nem mesz latogatni, foleg nem az utolso, hazajoveteli napon. Ezt Ti is gondoljatok at, hogy hogy tudjatok diszkreten tavoltartani a latogatokat. Mert amig en nem szultem, en is lelkesen mentem latogatni, mert ugy ereztem, igy illik, nehogy sertodes legyen belole. Aztan mikor en szultem, haaaat.. szoval ott van e gy fajo gatsebed, ulni nem tudsz. Faradt vagy, zaklatott, hisz most szultel. Almos is kegyetlenul, mert van egy ehesen tatogo fiokad immar, aki ejjel is enni akar, joesetben 3 oranal nem surubben. Arrol nem beszelve, hogy sirni is mereszelKép Aztan reggel 6 kor mar ebreszto van, takaritas, homerozes, vizit.. kisse cudarul is nezel ki, log a hajad, karikas a szemed. Es persze a latogatok pont akkor jonnek, mikor vegre elaludnal. Hozzak a sok kajat, amit nem tudsz hova tenni mar, csak a rumlit csinalja, Kispapa viheti haza. Esetleg meg ugyetlen is vagy babazas teren, Te is felve fogod meg.. aztan ott a szopi, amit ugye elso idokben szinten szokni kell mindkettotoknek, legjobb a nyugalom. Es elejen biza eltarthat fel oraig-oraig is, akkor mit mondasz a latogatoknak?
En nem vagyok egy magamnakvalo, szeretem a tarsasagot, de ha megegyszer szulni fogok, (es nem jovok haza a masodik naponKép), akkor tuti, hogy a szuleimnek, testvereimnek egyszeri latogatast "engedelyezek", mert azert az jar, de aztan a paromon kivul mast nem akarok latni benn. Es otthon is az elso heteket, amig meg nem szokja az uj csalad, be nem lakja a lakast, jobb latogatok nelkul tolteni.
Persze, kivetelek mindig vannak, depressziora hajlamosak, vagy parjukban nem annyira bizo, anyasabb kismamik plKép
Nem is akartam igazan beleszolni, inkabb csak azert irok, hogy gondoljatok vegig, Ti mit szeretnetek igazan.
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Jó, hogy nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel. Az imént hánytam megint egy jó epéset, most kamillateát szopogatok, de úgy érzem, hogy sündisznókat nyelek tea helyett. Torznak, elég torz az arcom. A dokinl tegnap azt mondta, hogy nem kell várjak a magzatvízre, mert van akinek csak a szülés során reped meg a burok, akkor jöjjek, ha szarul vagyok. Már akkor mondtam neki, hogy akkor el se megyek.
Ami a szülöszobai várakozást illeti: itt nem olyan, mint Mo.-n, hogy az ember egy csúnya, hideg, zöldre csempézett folyosón várja sorsa jobbra fordulását. Itt ebben a kórházban nagyon szép és hihalt minden, egy egész szülöszoba (van legalább 25 négyzetméter) csak a páré, nem zavar senki. Majd csinálok ízelítönek pár képet, olyan szép. Annyira jó ott az atmoszféra, a bábák, a doki, hogy az ember szó szerint otthon érzi magát és tudja, hogy ha gubanc van, bármikor tud segíteni valaki. Eddig csak nönemüekkel találkoztam, a dokik is csajok. Érdekes, hogy mennyire más, ha egy nö vizsgál egy másik nöt, mint egy férfi egy nöt. Sokkal finomabb és visszafogottabb az egész. Kész felüdülés!
Megyek valami kenyérfélét magamba eröltetni, aztán megyünk megint a kórházba. Meg akarom a népeket gyözni, hogy ha tovább tágultam, csináljanak valamit, amitöl ma átjutunk a nehezés (hormonkoktél, vagy mechanikus magzatburokrepesztés, vagy császár, vagy akármi, csak haladjunk, mert Enikö nagyon feszít). A doki is megjegyezte tegnap, hogy a fej már elé méllyen van és a lányzó nagyon kinyúlt a pocimban, gyakorlatilag a gyomromban áll... Nem csoda, hogy ilyen rosszul vagyok.

Szorítsatok! Úgy átölelném ezt a kis bohó jószágot, csak jönne már! A párom is hasonlóan nehezen jött a világra, anyósom ugyanígy megszenvedett vele, még el is ájult. Ennek örömére a párom egész életében ezt hallgathatta töle... Mintha tehetne a csecsemö róla, hogy mennyire rossz az anyjának! Badarság!

Puszi, kellemesebb napot nektek! Szilcsike hajrá!

Barbi + Enikö
bmaass

El is felejtettem elújságolni - így az 5 percesek szünetében - hogy az utóbbi néhány nap alatt lefogytam majdnem 3 kilót... Hogy ez jó-e ilyenkor? Szerintem a hasmenés miatt nagy a vízveszteségem, viszont alig tudok meginni egy nap leforgása alatt fél liter folyadékot. A mai kísérletem is kudarcba fulladt, mert csak pont egy kis lé volt a gyomromban, ami aztán megint távozott. Talán majd a sündisznótea segít.
Na megyek, mert a párom éhen hal itt nekem. Más már nem is hiányozna!

Barbi + Enikö
- megint eltelt 5 perc, aua -
bmaass

Jaj, Barbi, nagyon drukkolok, hogy túl legyetek már végre a dolgon! Kitartás, bent tuti nem marad!

Nyulika
37+6
nyulika

Szép jó reggelt!!!

Franyo, én nem azt írtam, hogy anyagi okai vannak, hanem azt, hogy ez nem maszek rendelõ. Itt nem a pénzt értem alatta, hanem a bánásmódot. Tény, hogy máshol megoldják és be lehet menni, de ettõl még nem biztos, hogy az a kórház a jobb. De hagyjuk, hiszen mindeki abban a kórházban/orvosban hisz ahova jár és ez a lényeg.Kép Mindenkinek más jön be, hisz nem vagyunk egyformák. Szerencsére!Kép

Barbara,
nem tudom mit mondhatnék. Kitartás és gondolj az eredményre.Kép Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen már sokáig kibírnod és segítsenek rajtatok a kórházban.

Zsuzsi, merre jársz???Kép

Orsoly,
a lepény érettsége azt jelenti, hogy egyre kevésbé tudja ellátni a funkcióját, ami a szülés közeledtével egyenes arányú. Nem törvényszerû, hogy eléri a 4es érettségi szintet, de lehet. Ettõl még a baba jól van és fejlõdik szépen, ha már nem kap elég oxigént és táplálékot akkor megindítják/megindul a szülés.
Szóval nincs semmi gond, csak oda kell figyelni a lepényre.
Szerintem a 32.héten a 2es érettségi fok teljesen normális.
De majd nálam okosabbak kijavítanak, ha nem jól írom.Kép

Norka,
szerintem valami plüs játékot vagy rágókát vigyél. De a popsitörlõ is jó ötlet. Én biztos örülnék valami fini gyümölcsnek is. Melltartató betét, szoptatós tea? Nemtom.Kép

Kangi,
ha így áll a helyzet, akkor tényleg keress olyat, aki szimpatikus. Fõleg, hogy a dokid is ezt javasolta. Az, hogy 2x látott az semmi, úgyhogy ha találsz olyan dokit, aki szimpatikus és elvállal, akkor HAJRÁ!!!Kép

Képzeljétek az este a kisbabámmal álmodtam.Kép Azt álmodtam, hogy épp törölközöm, mikor hallom, hogy sír. Erre bejön a párom és mondja, hogy sír a gyerek(Képjellemzõ), mondom neki, vedd fel és nézd meg nem kakilt-e be, mindjárt megyek.
Erre odahozza hozzám, ahogy átvettem tõle egybõl elhallgatott, aztán tistzába tettem.KépKépKép Olyan jó volt!Kép
Már nagyon várom, hogy megölelhessem õt és megpuszilhassam, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.Kép

Ja, akit érdekel a Kistextben már nem árulnak pelenka anyagot, mert leálltak a gyártással.Kép
Pusssza,
Timici
28+5
timici

Gombóc,
a tegnapi estém nekem is elég rossz volt, volt egy-két görcsöm is, meg valahogy nem éreztem jól magam.Kép Nem tudom mi lehetett, most valamivel jobb, de most meg álomkóros vagyok. 6kor felkeltem pisilni, 7kor a párom indult munkába, 8kor meghozták az ebédet, visszafeküdtem és aludtam 10.30-ig, de akkor is alig tudtam felkelni.Kép Talán az idõjárás/frontok az oka.

Látod azon aggódtál, hogy unatkozni fogsz otthon és lám, van mit csinálni. Én 10év napi 12-16óra munka után maradtam itthon és örülök, ha néha nincs mit csinálni.Kép
Minden esetre nem kéne nagyon hajtanod magad, hisz megígérted, hogy pihizni fogsz!Kép Mert OK, hogy nem gond, ha kicsit kinyílt a külsõ méhszáj, de azért a rohangálás a városban tuti nem tesz jót! Vigyázz magatokra lszi!!!Kép
Timici
timici

Jaj, Barbara Kép úgy drukkolok!!!! Remélem, minden rendben megy.
A folyadékveszteség sajnos normális, igyál sokat, hátha valami megmarad benned ...

Áfonya Kép
lehet, hogy igazad van látogatás ügyben ... hmm ...

Norkini Kép
mamlasz vagyok, persze, hogy nincs értelme olvasmánynak Kép A csillagocska biztos fog tetszeni, de ha Áfonyára hallgatsz, ne maradj sokáig Kép
Hogy mit összeugrál ma nekem ez a Gumimacika!!! Kép A tied micsinál?

Lányok, abszolút meggyöztetek, és mi a fenét mondjak akkor ennek a nem-nyert dokinak? Valami diplomatikus kellene, nem akarom megbéntani, vagy ne foglalkozzak indoklással, és csak közöljem majd, hogy "Meggondoltuk magunkat, mégis máshol szülünk!", azzal kész?!

Gombóc Kép
vigyázz magadra!

Szilcsike Kép
drukkolunk - a Maci meg én!

Pussz
Kangi
25+5
kangi

Sziasztok!

Sokszor rossz, hogy nem mondják el a dokik, hogy mit gondolnak, máskor viszont a tapintat hiányzik belõlük. Bár nekik biztosan fel sem tûnik. A genetikusnál a megbeszélésünk közepén hozott be a nõvér egy kromoszóma deffektusos eredményt, ott beszélték meg elõttem a baba halálos ítéletét. Nagyon rossz volt. Pont így beszélte meg két doki apám érszûkület mûtéti megbeszélése közben, hogy másnap valakinek miként vágják le a lábát.

Timici!

Én is szeretem az I. Klinikát. Mind a két gyermekemet ott szültem. Nem is a dokihoz ragaszkodom (kb. mind jók), hanem a klinikához. Ui. a két gyereket két különbözõ dokival szültem, mindkettõ elment már onnan, az egyik onkológusnak, a másik meg magánba. Vannak hátulütõk, sokan vannak, nagyüzem, három napi hideg kaja, viszont nagyon értenek a dolgukhoz. Meg kedvesek is, ha az ember végre sorra kerül. Az ultrahang is sokkal-sokkal jobb felbontású, mint amit bármely doki megengedhetne magának a magánrendelésén. És az is oké, hogy nem a dokim csinálja, az ott ülõ ultrahangosok valószínû profibbak bármely "normál" dokinál. Az is megnyugtató volt mindig, hogy ha a baba koraszülött lenne, akkor sokkal jobb neki, ha csak felrohannak vele egy emeletet a PIC-re, mintha máshonnan hoznák ugyanoda.
Kispapinak meg csináltattam mindig videót. Meg sem fordult a fejemben, hogy valaha is megkérjem, hogy elkísérjen, nem tud várakozni, engem is halálra idegesítene a türelmetlenségével. (az viszont szörnyû volt, amikor az elõzõ baba elhalt 8 hetesen, és egyedül kellett kijönnöm az uh-ról!) De a szülésen ott volt! Azóta is élete legnagyobb élményeként emlegeti! És õ fürdetett kb. 2 hónapig, amíg én nyugisan készültem az esti szopira, mert miután szülés után a kezébe adták rögtön a gyereket, már nem félt tõle, hogy törékeny, picike, stb.

Urszila
16+3
urszila

Sziasztok!

Ha már Timici elmesélte az álmát, én is elmondom az elsõt, amiben a babám szerepelt, vagyis még akkor is a pocakomban volt. Szóval:
38. hétben jártam, és farfekvésû volt a babám. UH-ra kellett mennem, de az orvosom szabadságon volt. Egy másik orvos fogadott, és közölte, hogy egy kollégájával most meg fogják fordítani a babámat. Éppen UH-oztak egy másik kismamát, és ezért várnom kellett. Közben átgondoltam ezt az egészet, és úgy döntöttem, hogy enm egyezem bele a fordításba. meg is mondtam az orvosnak, aki mondta, hogy ne féljek, mert engem elaltatnak. Mondtam, hogy én a baba miatt nem egyezem bele. Ebben maradtunk. Itt ért véget az álmom.
Tegnap elmeséltem az orvosomnak is, aki elmondta, hogy már nemigen végeznek ilyen fordítást, mert kockázatos.

Hát ennyi az álmom, én sajnos még nem láttam benne a kisbabát,de gondolom fogok még álmodni róla! Kép

November 18-án jön valaki a Margit terhesgondozójába?
Én ott leszek egy ideig, mert 2. terheléses vércukorvizsg. lesz. Jó lenne talizni valamelyikõtökkel. Kép

Puszi: Judó
24+3
judó

Nyulika:
azért ne legyél nagyon szomorú a farfekvés miatt (Hayimmama is aggódik, bár nekünk még a 29. hét végérõl van a hír, hogy medencevégû). Remélem, nem leszel elkeseredve akkor sem, ha császár lesz. A lényeg, hogy mindannyian egészségesek legyetek Kép.

Gombóc:
a dokit feltétlenül hívd fel, inkább legyen vaklárma, mint komolyabb gond! Remélem, semmi komoly nincsen...

Üdv: Hayimpapa (32+5)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!
Na megjottem, a pluss csillag nagy sikert aratott, KOSZONOM az 5letet! Kép

Afonya Kép
Teljesen igazad van! De mivel a leanyzo veszpremi es ma mar oda mennek haza, ezert most volt a legidealisabb. Es egyebkent is csak egy rovid idore ugrottam be, megnezni a kislanyat! Kép Nagyon edes es ici-pici!!! Szoval az tuti,hogy en az ismerosoknek elore szolni fogok,hogy ha lehet eleinte ohne visit! Kép De ez most igy volt a legjobb!

Na megyek tanitani...
Puszi Mindenkinek!!

Norkini
24+4
norkini

Gombóc,
szegénykém. Mindenképp hívd a dokidat, mert az ilyen "alulnyomós" dolog bizony lehet a méhszáj miatt, és ha ez van, akkor még gyorsan tudnak lépni.
Remélem nem lesz semmi baj, és nem Gombócka fogta sietõsre a dolgot. Majd írd meg, mit mondott a doki, jó?
Zulu
35+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Szia Judó Kép
Mi volt tegnap a kh-ban? Érdeklõdtél szülésznõ-ügyben? Nekem 19-én kell mennem genetikai UH-ra, ma meg AFP-n voltam. Mindig lemaradok egy nappal a taliról!

Barbara Kép
Drukkolok, hogy ma már baba legyen a szenvedéseid jutalma!

Szilcsike Kép
Neked is drukk!

Franyo Kép
Én úgy tudom, hogy a farkastorok az az, amikor nem záródik össze a szájpadlás boltozata. A nyúlszájról csak sejtésem van, a száj ívének hiánya? eltorzult vonala lehet. Lányok! Javítsatok ki, ha hülyeséget írtam!

UH
Képzeljétek, mikor elõször voltam a Margitban UH-on, vettem kazettát meg minden, hogy felvegyék és kifogtam egy olyan dokit, aki nem veszi fel videóra a vizsgálatot. Kérdeztem, hogy miért nem, az volt a válasz, hogy nem köteles megindokolni, egyszerûen megtagadhatja Kép Hát, van ilyen is. Otthon várták már, hogy "mozizzanak" egy kicsit, de így semmi nem lett belõle. Emiatt megyek majd 3D UH-ra a Soroksári útra.

Puszi
Ányez
16+2
Anyez

Pocok!

Jó vicc, velem pont Barakonyi doktornõ volt rendkívül kedves. Szóltam neki, hogy nézze meg jól a babót, mert hát ugye 41 éves vagyok, erre elsütötte a szokásos "nem is gondoltam volna"-t (erre persze mindig nagyon büszke vagyok, legutóbb a genetikussal egyeztünk meg abban, hogy ez genetika, mármint a papír meg a biológiai életkor nem egyezése), utána jól megnézte a picit és azt mondta, hogy mást nem lát, csak hogy szép és okos lesz. Oolyan jól esett. A szokásos kismama elérzékenyülés.
Szépen fejlõdik a klinika, állítólag Papp profnak hála (azt mondják, sokkal nagyobb genetikus, mint Ceizel, csak szakmai konferenciákra jár és nem tévében szerepel, bár az is nagyon kell, mármint a laikusoknak szóló jó elõadások) én 92-ben kezdtem odajárni, akkor még egy lepusztult menhelyhez hasonlított. 94-ben még nyolc ágyas, lepedõ válaszfalas szülõszobához volt szerencsém, 96-ban már kész volt az új részleg, de még mindig 7 ágyas szobában voltam szülés után. Valószínû,hogy mûszereket is újítanak, anyukám csodálta meg a pici videóját, hogy most már végre látja, azt amit a másik kettõnél nem, mármint a fejét, szívét, lábát, karjátstb. Most remélem, meglátom milyenek az új, egy-két ágyas baba-mama szobák, meg válogathatok áprilisban a menük között Kép.

Urszila
urszila

Sziasztok!

Ígértem, hogy én is beszállok a súlytémába. A mai napig 6 kilót híztam, most vagyok 68 (168 centihez). 70-nél nem szerettem volna több lenni, de még vagy 4 kiló biztosan feljön.
Vérnyomásom ma is az egekbe szökött: 90/70... Kép

Judó
24+3
judó

Sziasztok!
Barbara nagyon drukkolok, hogy már ne sokáig gyötörjenek téged ezek a fájások, és mihamarabb eredménye legyen.

Tegnap voltam védõnõnél. Õ tökéletesen elégedett volt velem minden szempontból, viszont én nagyot csalódtam magamban. Már 4 kilót híztam, és még csak ma töltöttem a 16. hetet. Ha ez így megy tovább, a végén gurulni fogok. A vérnyomásom nekem is a normális szinten mozgott: 90/60. Kicsit ezen megijedt, de megnyugtattam, hogy ennél több csak izgalmi állapotban lehetséges nálam. Meghallgattuk a készülékével a szívhangot is. Olyan jó volt hallani. Holnap pedig megyek délután AFP vérvételre.

Tegnap tényleg lehetett valami erõs front, mert nekem is egész este, és éjszaka kemény volt a pocakom. Reggelre elmúlt minden, és már nincs semmi bajom, de elég rossz volt így "aludni".

Vigyázzatok magatokra.

Sziasztok
buksicica
16+0
buksicica

Anyez!

Allitolag azert szoktak kevesbe kedvelni a 16. heti genetikai UH felvetelet, mert volt mar ra precedens, hogy nem vettek eszre szuletesi rendellenesseget, amit a felvetelen pedig egyertelmuen ki lehetett volna szurni, s igy a film perdonto bizonyitek lett...

kamilla (36+6)
kamilla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: