A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogyan kell ezt a tickert iderakni? Hogy lehetek ilyen béna...A lilypie-n csináltam...
Köszi!
káti

én is teszek fel képet Boldizsárról, majd csinálok Jozsóról is,c sak róla még nehezebb:

Kép

Kép
Vendég

Dancsi! Na a Te fiaid sem tagadhatják le egymást!!! :lol:
Nagyon édes Boldi! Kajálás hogy áll?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok.

Menni akarunk bábszínházba.
nincs valakinek kedve jönni?
Hétvégén,olyan 10 óra körül?

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Csak gyorsan: ma este a retek klubon a Házon kívül c műsorban a 2007. január 1.-től életbe lévő szülési, babavárási infók lesznek :wink:
Fürdeteeeeeeeeeek :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Melinda!
Nagyon aranyosak a csajok! Lotti tán már a magasarkú cipőidet is próbálgatja? :-) Lindus igazi huncutka :-)

Dancsi!
Gratulálok a szőke hercegedhez! Csodás kislegény!!!

Gira!
Nagyon köszi, irtam pü-t.

Enikő!
Köszi az infót, videó beizzítva :-)
Hogy viseled az első heteket??

Rólunk: nix kaki, iszonyú bödöseket ereget a fiam, de ennyi. Apa szerint túlaggódom magam. Ez van. Ábel feltérdel, de pár másodperc után "kiterül" :-) Rekedtsége javul, bár ma reggel még olyan "kukoris" volt a hangja :D :D

Én is szeretnék 6 hónapos koráig anyatejet adni Ábelnek , utánna anyatejes krumplival indítani a hozzá tápit. Amíg van tejci szeretnék szoptatni. Már most félek milyen lesz, ha nem szopik, annyira megszoktam. Csodás, ahogy néz rám egész közelről azokkal a kék szemekkel :D :D :D

Szép estét!

Két mai kép a büszke anyukától: :D

Kép

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsi,
a lábkirakós kép nagyon aranyos!

én is teszek még fel képeket:

Boldi első önálló lépései (kb. 5)

Kép
Vendég

Kép

Kép

Kép
Vendég

Üdv!

Ági, ezt nem értem...azért, mert tápszert adsz a babának, sorozatgyilkosnak néznek??? Furcsa, én ilyet még egyszer se tapasztaltam, pedig volt olyan, hogy egyszerre 4 doboz tápit hoztam el a gyógyszertárból.
Na nekem eszembe se jutott, hogy nekem szólt, amit írtál...valahogy mindig kiesik, hogy kinek mit reagálok...amnézia. :) Igazából nekem nincs bajom alvásügyileg, mert ha olyan, akkor simán elalszik magától is, de kicsinek is csak az altatáshoz kellett ringatás, utána simán aludt tovább az ágyában.

Kinga, alvásügyben nem tudok tanácsot adni, nálunk néha altatás van, néha meg nem kell, mert nyekereg egy kicsit, forgolódik bealszik...a nagyágyon, a kiságyába később teszem be.

Gira, tegnap kimaradt, hogy én emlékeim szerint anno a DM-es vagy a Rossmannos szórólapban láttam mosószódát.

Enikő, van még idő, hogy kiegyezzetek névügyileg. :) Ruhatár: igen érdekes volna fiúra lányrucit adni. De ha kell, majd adunk fiúsat, addigra már úgyis kinövi a bnőm lánya is, amiket átadtam.

Kriszta, ilyen nálunk is volt, mármint, hogy Peti belealudt a kajába. Ahogy nézem, Mesi is "feladta". :)

Romy, még mindig drukk a sikeres vizsgához.
Fogzsák kitüremkedés??? Jól hangzik, de én se hallottam még ilyet.

Zita, Peti a mai napig max. 30 ml teát iszik meg egy nap, és tápszert, gyümipürét meg tejpépet kap. Ennek ellenére naponta telerak 5-6 pelust pisivel és kakival. :)
Szerintem már használhatna Norbi bébikompot. Nekünk is van, ha Peti már stabilan fogja magát tartani ÜLVE, beleteszem. Ja, azért, mert annyira rugózik, hogy tutira élvezné, és néha annyira megfeszíti a lábait a rugózás "végén", hogy szabályosan áll, és le se lehet ültetni, mert annyira tartja magát.

Melinda, jók a képek. Lotti igazi hölgy, hogy már sminkeli magát, habár a technika még fejlesztére szorul, de van még néhány éve. :D

Dancsi, akkor ezek szerint összejárhatnak majd a gyerekeink??? Jó csak vicceltem! Elvégre Peti és Boldi akár még iskolatársak is lehetnek idővel. :D
Nagyon édes a kisebbiked, ha nem tudnám, hogy vmi baja van...meg nem mondanám róla, teljesen egészségesnek néz ki és egyáltalán nem látszik rajta, hogy kicsi a súlya!
Nem tudom, hogy csináltátok, de Jozsó és Boldi arca teljesen egyforma...

Zituska, nálunk is egyelőre a babakocsi és a hordozó a sláger, már ami az alvási pozicíók milyenségét illeti, néha nagyon csodálkozom, hogy nem gémberedik el teljesen.

Zsuzsu, szerintem az "eregetés" legalább olyan fontos, mint a kaki. Egyébként rájöttem, hogy Ábel tiszta apja. :)

Káti, fent találsz olyat, hogy Segédletek, ott a Profilban az aláírás mezőbe másold be az ticker elérhetőségét.

Na most mennem kell.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zitucicu,szvsz nyugodtan kompolhat a manó,mi is használtuk a Barninak,és milyen hamar elkezdett járni,igaz egy kicsit későn de mászni is!
nekem nagy segítség volt ,mert semmi mást nem akakrt csak menni.......... :D

Dancsi,nem akartok egy harmadik babát?
Annyira hasonlítanak a fiúk,kiváncsi lennék ha lenne egy kislányotok ő is pont így nézne ki!????? :shock:

Melinda ,nagyon édessek a lánykáid,,Lindus igazi kis dundi gyönyörűség!! :D

Enikő,hányás,hányinger???????? :shock:

A vitába én inkább nem kapcsoltam bele,ugyanúgy ,mint Dancsi.......

Kriszta,nálunk így soha nem aludt a Barni.,sőt..................... :lol: :lol:

Kép
bibi226

Zituska: nem jött mél tőled, a priviket se kapom meg :( Jön mél, hogy privát üzenet érkezett de ha meg akarom nézni üres :(
Küld át mégegyszer légyszives!

ceniko
Szeged

Exi,
Boldi nem beteg, csak allergiás. :!:

Bibi,
de akarunk, de nem most! :D
Vendég

Exi: Köszi, a rucikafelajánlást :) lehet hogy elfogadom, ha pöcse lesz! :lol: :wink:

Bibi: Egyelőre nincs. tegnap dobtam egy taccsot, de sztem a gulyáslevestől nagyon bezabáltam és nem esett jól, csak tömtem, utána róka és megkönnyebbülés. Azóta nem volt semmi! Egyelőre (koppkopp)

Dancsi: Jozsó és Boldi klónok :) És gyönyörűek :lol: Gratulálok :)

Zsuzsu: Ábel mint egy kis fóka :lol: nagyon édes :)

Melinda: a csajaid, meseszépek :) Télleg kis kerek a Lindi, de Lotti is az volt úgy emlékszem :wink:

MandaszKriszta: Emeséd csúcs ahogy beájul. :lol: indehol el tud aludni?? Dejó az alvókája :) Ti is terveztek még egy babát????

Ma a párom elmondta anyósnak. hát mit mondjak nem volt oda meg vissza az örömtől.... :cry: :shock: :? :roll: Első mondata: Kicsi a lakás, és én nem fogok tudni segíteni....
Hát köszi......

Rajtatok kívül mineki hülyének néz, hogy bevállalok 3 gyereket ebbe a mai világba, bizonytalan gazdasági helyzetbe, szar anticsaládbarát kormányzat alatt..... :shock: :? Szarom le, magamnak szülöm , és majd a másik kormány bababarát lesz :lol: Eljön nemsokára annak is az ideje :lol: :wink: (ámen :lol: )

Ja és egyfolytában bőgök. Mindenen!! Bárki bármit mond, bőgök :lol: :lol: :wink:

ceniko
Szeged

Enikő :)
Átküldtem megint az emilt!! Remélem most megkapod.....

Dancsi :)
Nagyon helyesek a fiaid, és tényleg nagyon hasonlítanak egymásra!!! :D :D
Ügyes Boldi, hogy már lépeget! :) Boti ugyan mindenhol feláll, de lépni azt nem akar, inkább előredől, mint egy zsák. :lol: Na de ahhoz képest, hogy 9 hónaposan még semmit nem csinált, elég nagy haladás ez is! :D

Zita :)
Az előbb elfelejtettem...
Nem kérdezted meg a gyógytornászt a kompról?
Nekem azt mondta, hogy akkortól lehet használni, ha már magától feláll a baba, és esetleg már lépegetni próbál.
Szerintem ezen Norbi már túl van, nyugodtan kipróbálhatjátok! :)

Kinga :)
Alvás: Nem igazán tudok még mit mondani, mert Boti a mai napig a kezembe alszik el :oops: - reggel, du, este szopi közben, délelőtt 2 perc ringatással.
Nem tudom, később mi lesz, még nem mertem kipróbálni... :oops:

Exi :)
Áá, nálunk a babakocsiban alvás nem igazán megy - igaz, elalszik (lehetetlen pozíciókban :lol: ), de 20 perc múlva már fel is ébred...Csak a saját ágyában alszik igazán jól!

Csajok :)
Van 1,5 doboz Nestlé BEBA H.A. Start tápszerem. 2007. 05.hó a szavatossági ideje.
Nekünk már tuti nem kell, mert Botinak már 3-as tápszer fog kelleni, ha egyszer elkezdjük.
Szívesen odaadom, ha valakinek szüksége van rá.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Melinda! Dancsi!

Gyönyörűek a gyerekek.!

Ja ja az állás már nagyon megy meg lépeget is oldalra ,de holnap megkérdezem a gyógytornászt.
Amúgy ordit egész nap.Ha kiveszem elesik egy idő után igy kénytelen vagyok ott ülni mellette vagy fogni.
A férjem kissé "kiakadt"ma mert folyamatosan visitott a drága kisfia! :lol:

Csibe!
Írtam neked hogy nekem simán bejön a "randi" és ha majd te is megismersz akkor rájössz hogy nem vettem tolakodásnak . :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Melinda: Még mindig csodaszépek a lánykák! :)

Dancsi: A fiúk is nagyon jóképűek, és mintha ikrek lennének, nagyon hasonlítanak egymásra és inkább az apjukra mint rád, ugye? :) Hihetetlen hogy Boldi már ekkora....

Zsuzsu: Van erő Ábelben :)
Nem tudok okos lenni kaki ügyben, Gréti 6 hónap amíg kizárólag szopizott, napont 6x is kakilt....olyan istenes adagokat, emellett hízott 1 kilót minden hónapban kb. :) Én alig vártam, hogy csökkenjenek a kakik, mert mindenhol azt olvastam hogy az anyatejes babák van hogy 1 hétig sem kakilnak, és az teljesen normális. Hát nálunk ilyen még nem volt, most is van mindig, de már szerencsére csak napi 1x. :) Szerintem ne aggódj, ha nem látod szenvedni, boldog, kiegyensúlyozott akkor gondolom nem viseli meg a kakihiány....és ha meg ereget....akkor szerintem pláne nincs gond....de mondom, nem vagyok túlképzett a témában :)
Ja és gondolom Melinda nagylánya próbálgatja Melinda cipőit, csak mert Gréti is kiszolgálja magát, kinyitja a cipős szekrényt, leveszi a magas sarkú cipőmet és mint egy kis dáma úgy jár benne :) Sőt apja cipőit is imádja....minden cipőt imád :) Szerencsére a sajátjait is :)

Kinga: Alvás ügyben sem vagyok túlképzett, mi a mai napig altatunk....mellé fekszünk és elalszik, sőt én délután énekelek is neki néha (szerencsétlen gyerek :lol:). 16 hónapig meg cicin aludt el az esetek 80%-ban.
Mindig irigyeltem az olyan szülőket akik el tudták érni (sírás nélkül), hogy lerakják az 1-1,5 éves gyereküket és az nyekk nélkül elalszik....
No majd ha lesz tesó, talán sikerül ez nálunk is :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi! Grat az első lépésekhez!! :)

Lányok! Minden elfogultság nélkül Lotti tiszta nő. Ugye szerelmes a Bazsiba, és vmelyik nap este meg kellett szervezni a leendő esküvőjüket. :lol: Meghívótól kezdve, ruha, vacsi stb. A vacsi krumplifőzelék lesz. :lol: :lol:
A cipőim próbálgatná, ha nem lenne hatalmas lábam -nő létemre-. :)
Lindus meg egy akkora kópé, hogy ilyet még nem láttam. :lol:

Enikő! Lotti 1 évesen volt 8760 gr, Lindi kb. most ekkora. :)
De télleg hasonlítanak, csak Lottika ilyenkor már szőke volt, Lindus meg barna -megjegyzem nekem ez nagyon teccik tesóknál-.
Hoztam egy képet Lottiról, itt kb olyan idős mint most a huga.

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Hát nem semmi ez a termés hétfő óta, Réka felpezsdítette a topik életét :lol: :lol: :lol:

A legfontosabb: Enikő: sok szeretettel gratulálok a picúrhoz itt is! :lol: :lol: Anyóssal ne törődj, leginkább úgyis magadra és a párodra számíthatsz és az a lényeg, hogy ti szeretettel várjátok a babát!

Bibi :) Én nem bánnám azt sem, ha 2 éves koráig szopizna Kristóf, majd leválasztja saját magát, ha itt lesz az ideje :)

Káti :) Akkor nagyon közel lakunk egymáshoz, a Kárász u. felé nem szoktatok sétálni? Alvásprobléma? Na az nem volt, csak annyi, hogy Kristóf még most is többször ébred éjjel – ergo én is :lol: :lol: :wink:

Bea :) Nagyon szép Gréti a képen!!! Szerintem sem ciki megmondani a rokonoknak, hogy nem szeretnétek csokit, ez csak rossz beidegződés szerintem.

Rika :) Nekünk is ilyen ülésünk van, remélem Kristóf is fogja szeretni, de még nem ülhet benne, mert nem tud stabilan ülni.

Csibe :) Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a gyógytornász nektek! Szorítok ezerrel!

Eszter :) Én sem vinném még Barnit vásárolni, amíg ilyen pici. Nem is a babakocsi kérdés miatt, sokkal inkább a fejletlen immunrendszere miatt.

Ági :) Ha már választani kell, én még mindig a tápszert választanám, abban legalább van tápanyag is, nem csak üres szénhidrát. :roll:

Mandasz Kriszta :) Nagyon édesek a képek, amiket feltettél Emeséről! Hihetetlen milyen pozíciókban képesek elaludni a gyerkőcök :lol: :lol: :lol:

Zitacicu :) Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy csak a főzelék után van szüksége extra folyadékra az állaga miatt. Szerintem a rízs tejet biztosan meginnák, mert finom édes. :wink:
Én több helyen olvastam már, hogy nem javasolják a bébikompot.

Melinda :) Nagyon király Lotti sminkje :lol: :lol: Lindi is olyan nagy már! Szerintem viszont nem hasonlít a szemük… :roll:
Ez az esküvő szervezés haláli lehetett :lol: :lol: :lol:

Dancsi :) Nagyon édes kis szöszi Boldi! És hihetetlenül hasonlítanak egymásra Jozsóval!

Rikax :) Ha még olvasol minket, egy mondat erejéig: Kristóf a mai napig szopizik, rengeteget hordtuk kenguruban, mert nem szerette a babakocsit és nem erőltettük. A cumit sem szeretem (volt is emiatt nézeteltérés a párommal), egyedül akkor használjuk, mielőtt elaludna a babakocsiban (amit pont akkorra szeretett meg, mire a hátam totál kikészült volna a napi többórás kenguruzástól) és együtt is alszunk. De ezt nem azt jelenti, hogy mondjuk nem érteném meg magam egy olyan anyukával, aki kiságyban altatja a cumizó gyermekét. Lehet, hogy más nevelési elveket vallunk, de mindenkinek a saját gyerekét kell nevelni és vannak más fontos dolgok is.

Zituska :) Aranyos a kép Botiról! :lol: Hogyhogy nektek van tápszeretek??? :shock:

KépKép

KépKép
timika

Timi :)

Tudod, nekem nem indult be a tejem szülés után a Klinikán, és csak tápszer receptel engedtek haza.
Még akkor este ki is váltottuk, hogy nehogy éhen haljon Boti, de nem volt végül rá szükség, mert akkor éjjel beindult a tejci! :)
Kristóf még mindig nem ül stabilan? Dokinéni nem mondott semmit?

Megkaptad az emilt????

Kép
Kép
zituska28

Zituska: Meg, csak nem volt időm írni Mikulást szervezek a bölcsibe.... főzök közbe...stb majd délután alvásidőbe írok! :)
Pusz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ági, köszi, remélem, most sikerült...

Timi, még nem voltunk olyan 'messze', a Mátyás tér körül szoktunk kószálni, de már terveztem, hogy meghódítjuk a belvárost:)

Egyébként két napja reggel hétkor kelünk:):):):):) A titkomat nem tudom, mert egyik nap nem aludt nappal egy szemet sem, másik nap meg szinte csak szundikált, alig láttam a szemét, azt hittem, na akkor ma éjjel biztos nem alszik, és 11.15-től reggel hétig bírta!!!

Kép
káti

Képzeljétek el,amióta megkérdeztem,Kitti szó nélkül elalszik :D Hamarabb kellett volna kérdezni :lol:

Nagyon tündériek a babák!!!!!!!! Rakjatok fel sok képet!!! Olyan jó látni milyen gyorsan nőnek. :P

Tegnap volt itt a dokinénink és mondta hogy Kitti 6-7 cm-el hosszabb mint az átlag fél éves baba :? Tuti apja lánya :shock: A fejemre fog nőni gyorsan ... :lol:

Enikő!
Akkor most belőled élnek meg a papírzsepi gyártók? :lol: Én is ilyen voltam :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Szerintem a legcélszerűbb fiús ruhákat vásárolni :D A lányra is rá lehet adni... Ez tapasztalat :D Rékát fiúnak vártuk... fiús ruhái voltak, így Hajna is most fiús ruhákba jár, de ha majd fiam lesz....:D kész szerencse :D Mert hát, igaz is, hogy ha fordítva lett volna, tényleg gázosabb egy fiúra rózsaszínt adni...

Exi, köszi a tippet!

Zita, A bébikompról én szt hallottam, hogy azért nem jó, mert a gyerek elveszti a motivációját az önálló járásra, ezért később tanul meg járni. Ez azért is igaz lehet, mert pl Réka nagyon későn kezdett mászni... végül kiderült, hogy azért, mert mindig kézben volt, mindig odaadtam neki mindent, amit akart, és nem volt késztetve... amikor erre rávilágított a védőnő, letettem a gyereket a földre, és amiért éppen nyúlt (telefonkönyv) elhúztam előle... Így a telefonkönyv 2 nap alatt megtanította mászni... 2 nap múlva úgy közlekedett, mintha puskából lőtték volna ki :D Szóval a motiváció fontos a mozgásfejlődésben.
A másik érv a bébikomp ellen saját tapasztalat. Réka is kapott egyet a szomszédtól, amikor már járt, de nem biztosan. Az eredmény: mindent fellökött, felborított, mindennek nekiment, folyton ráment a lábamra, és az előzőleg lerámolt cuccokon is keresztülgázolt :? Ha erre fel vagy készülve...

:roll: akkor dönts!

Eszter!
Én azt hallottam, azért gázos hipermarketbe vinni a picit, mert a légkondit nem tisztítják annyira alaposan, és az a picit kikezdheti... még az én szemem is megfájdul egy fél óra után a Corában :(

Enikő, Mi 1 szobában lakunk 4-en :D Ne izgasd magad anyóspajtás miatt :D Nálunk se volt kitörő öröm, amikor tavaly karácsonykor bejelentettük Hajna érkezését :D De nem izgat... 1-2 év és újra bejelentem, aztán újra :D 5 gyereket tervezünk :D (Persze nem az 1 szobába :lol: )

Gira
Vendég

Akkor megnyugodtam! :D :D

"Mintaanyós" nem hazudtolta meg magát, látom!! :evil:
De ne izgasd magad miatta szerintem! Tul.képpen nagy meglepetést nem okozott,gondolom... :roll: :(
Azt meg végképp tojd le, hogy kinek mi a véleménye, hogy vállalod a 3. bébit. Magatoknak szülöd, nem másnak! És hogy Ti mit bírtok, azt rajtatok kívül nem hinném h jobban tudja bárki is! :wink:

Én speciel becsülöm, aki beválalja a 3. 4. 5. gyerkőcöt(Gira :wink: ). (Itt kivétel a 6-ot 8-at potyogtató roma - őket nem becsülöm)
Én gyáva kukac vagyok, mert most úgy érzem kettőnél megállunk. :oops:

Kép
Kép
zituska28

[color=orange]sziasztok en egy meg ijedt anyuka vagyok a kis lányomnak hétfön derült ki hogy ki kell venni az orr manduláját mert szép lassan nem hall!szoval azt szeretnémkérdezni töletek hogy ismeritek-e dr berényi imre fü-orr-gégészt es hogy mi a véleményetek rola?????irjatok[/img][/u][/i][/b]
edyna84

Szia Edyna!
A nagylányomnak 2,5 éves korában kivették az orr-és garatmanduláit, nem Berényi műtötte, de aznap ő is sokat műtött, megbízható, rendes, szakmáját értő, tapasztalt dokinak tartják.
Ne izgulj, minden rendben lesz! :) :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Na, végig olvastam... Igyekszem válaszolni mindenkinek, ha valami kimaradt ezer bocsi érte. Ricsi meggyógyult, Dávid foga javul, de még jövőhéten is megyünk a fogklinikára, jól kifogta szegénykém...

Kizsuzsi! Nálunk az első 8 fogacska kibújását minimális nyöszörgés kísérte, látod, most meg rohangálunk a fogklinikára, ez változó....

Esztermoro! 3 hetesen vittem már őket én is. Eleinte rövidebb időkre, később szinte mindenhová.

Gira! 6 hónapos volt Dávid, mikor picit "normalizálódott" a helyzet. Kitartás.

Jégvirág!
Sztem nem gáz. Ha diplomatikusan mondod, nem hiszem, hogy megsértődnének, hogy nem szeretnétek csokihegyeket. Az államvizsga miatt nem irigyellek, de ha belegondolsz, mész ki az "Egyetem-erdőből" és ez gonodlom azért jó érzés lehet.

Rika! Klassz a fotó Zsófiról (és persze az üléséről is).

Gyanixi!
Fájdogálásokra nekem magne B6-ot javasoltak, de a helyedben én ilyen tünetekkel, azt hiszem alábbhagynék a tornával. Gyomorégésre a hideg kerír vált be nálam, de sokan köröttem Rennie-t vettek be ilyen gondra.

Norus!
Picit hozzászólásodat olvasván. Mi voltunk egy éves csípőkontrollon és azt a papírt kellett vinnünk, amit előzőleg adott az orvos, mást nem. (Ja meg a kisbaba könyvet).

Exi!
Igazad van, próbáltam tartani magam, csak épp a lábam reszketett. A DM-es vaniliapép nálunk is bejött.

Bibi!
A szoptatást erőnek erejével én sem venném el a gyerkőctől. A srácok 8-9 hónaposan egyszerűen abbahagyták maguktól, pedig akkor még volt tejcsi, mégha már nem is olyan temérdek. Sztem jó, ha minél tovább kapja.

Ági!
Semmilyen labort nem végeztek, hol ezt, hol azt írták fel nekünk az antibiotikumok közül. Nem tudom, hogy mondjam a dokinak, hogy vegyen legközelebb, olyan tanácstalan vagyok.

Dancsi!
Szuperek a fotók.

Kriszta!
Képzeld, ugyanilyen az etetőszékünk, és Ricsi is gyakran elaludt, kb ilyen pózban benne.

Cenikő!
Nálunk már elsőre is ezt mondta anyóspajtás, és lám: maximálisan szavatartó volt. Ne foglalkozz vele, tényleg magatoknak vállaljátok, és a vele járó öröm is a tietek lesz!!!!!!!!!

Kármen!
Most küldöm újra a privit.

Réka!
Egészen biztos vagyok abban, hogy továbbra is olvasol bennünket. Azt írtad barátokat kerestél itt. Sztem találtál is volna, ha nem ennyire vaskalaposan ragaszkodsz az elveidhez.
Az ember személyiségének fő vonásai valóban három éves kora körül alakulnak ki, de maga személyisége egy egész életen át feljődik. Ez pedig a szoptatástól, a cumitól stb-től teljesen független. Vannak nők, akik minden erejükkel a szoptatást pártolják, mégsem sikerül, és rákényszerülenk tápszeradására is. (Ezerszer fontosabb, hogy törődni tudj a gyermekeddel nyugodtan, mint az hogy hallucinációid legyenek a fáradtságtól!!) Ez nem bűn és legfőképp nem értékmérő!!!
Mint ahogy az sem, hogy miben viszik a gyermeküket. Nem gondolnám az egekig misztifikálni a hordozókendőt - bár klassz dolog lehet -, mint valami anya-gyerek kapcsolat teremtő valamit. Amúgy meg nézz szét a tágabb világban és rájössz te is, afrikai, ázsiai népektől vették át, ahol a nő ilyen minimanó mellett is dolgozni kényszerült, és a hordozókendőben legalább az anyjával lehetett a pici gyermek, miközben az anyja dolgozott. (Amúgy Vietnámban láttam, hogy az asszonyok a mai napig is így dolgoznak a rizsföldeken.)
Az együttalvás pedig olykor nagyon is megnyugtató lehet a gyermek számára ebben igazad van, de az állandó együttalvás sztem nem jó! (Arról már csak zárójelben szólnék, hogy bizonyos családi együttléteknél, ha ott van a gyerek, az kimeríti a btk egyik paragrafusát-t! Márpedig te valami olyasmit írtál, hogy nem vettetek a gyereknek ágyat.)
Mindentől függetlenül ha összefutunk a játszótéren, én nem fogom felkapni a gyermekeimet, csak mert különbözően gondolkodunk, felőlem nyugodtan játszhatnak a te gyerkőcöddel. Sokkal inkább hiszem, hogy te fogod eltiltani a tiedtől ,ugyanis nálunk mindkettő cumizik.

Végezetül sajnálhatod, hogy eltávoztál a fórumról, mert itt egy szuper kis csapat van, akikkel midenféle dolgot meg tudsz osztani. Különbözően gondolkodunk, de mindannyian a legeslegjobbat szeretnénk a gyerkőceinknek.

Szép napot mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Norus!
A "megnyugtattál" kimaradt. :) Bocsi R

Kép

Kép
romy1

Edyna84.

Rendes doki.

Nekünk most nyáron vették ki Xénia orrmanduláját és ő hozzá vittem kontrollra.Meg vagyok elégedve vele.Mindenki dícséri,hogy jó szakember!!!
Megbízhatsz benne.Rossz a látvány utána ,de másnap már olyan,mint régen.
Őt még altatják?

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt! :D Az első képen hálózsákban van Ábel, így nehezebben fordul. Pár napja bodyban a "lábaközé" kapta a rácsot, mire Apa: "kisfiam! ami a lábad között van, arra hamarosan nagy szükséged lesz, nem kéne szétveretni a kiságy rácsával. " :)

Csuda aranyosak a gyerkőcök, számtalan történetem van, több mint 10 éven át gyerekvigyáztam. Egy aranyos: két kislány, Janka 2,5 éves, Kitti fél éves volt. Fényképalbumot nézegettünk Jankával, amíg a kicsi aludt. Voltak képek, ahol Janka volt annyi idős, mint akkor a huga. Mondtam neki: Janka Te vagy a képen, amikor még kisebb voltál. Valahogy nem értette meg, majd elmagyarázta nekem, hogy Én is értsem: " Zsuzsu! Kitti kicsi! Janka nagy!" :D :D ezzel elintézve a dolog :)

Bea!
Köszi a tanácsot, ma volt egy pici "spontánkaki"!! :-) Próbálok nem izgulni.

EXI (Ági)!
Ha Ábel velem van, akkor mindenki szerint rám hasonlít, ha apával akkor rá, ha hármasban akkor mindkettőnkre. :D És ez így van jól! :-)

Dancsi!
Csatlakozom a "rettentően hasonlítanak egymásra a srácaid" előttem szólókhoz. nagyon vagány kissrácok, legyen sok örömetek egymásban!

Enikő!
Én is iszonyú érzékeny voltam kismamaként (igaz előtte is én a skorpiójegyű :D ) , na meg a szagokra szédelegtem.

Melinda!
Nagyon édesek a csajaid, olyan jó, hogy Ők még igazi gyerekek, komolyan játszanak és nem a számítógép és a tévé a minden...
Én énekelek Ábelnek, nem zavar, h hamis, nagyon tetszik neki, vigyorog.
Mi is "gyűjtjük" a menyasszonyokat :D

Szép napot, jó egészséget Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zita,
Nekem van egy eladó PegPerego kompom ha érdekel. De mi sem szerettük, vagyis a gyerekek igen, de ők olyan sajtkukacok, hogy kimásztak belőle, pedig állítólag nem lehet. Nekik mégis sikerült.

Boldi imádná, de amint Jozsó észreveszi benne, elkezdődik az öldöklés miatta, ezért száműztük a garázsba.

6.000,- Ftért eladom, ha valakinek kell, priviben küldök róla képet.
Vendég

Ja és addig nem tettem bele a fiúkat, míg maguktól fel nem álltak, ill, amíg bútorok mellett nem kezdek el lépkedni.
Vendég

Zitus :) Igen, arra emlékszem, csak azt hittem, neked is a Milupa (vagy Milumil) Aptamil HA prev-et adták, mert mi olyat kaptunk :roll: Azért nem kapcsoltam, hogy EZ a tápi AZ a táp lehet :lol: :wink:
Nem, még nem ül stabilan. Most szerdán volt nálunk és annyit mondott csak, hogy napközben többször ültessük fel úgy, hogy felhúzzuk a kezeinél fogva, aztán tartsa magát. Szóval nem kitámasztva. Ez max. 1 percig megy, aztán eldől vmerre. De nem mondta a dokinéni, hogy gáz lenne... :roll: Volt vele egy interjú tegnap a webradion, olvastad?
Hú, azt akartam még írni, hogy bakker Boti mindjárt 1 éves lesz :lol: :shock: Iszonyat gyorsan telik az idő! Szerveztek majd egy kis zsúrt neki szülinapjára? Én szeretnék majd Kristófnak.

Edyna :) Én is jót hallottam Berényi doktorról, bár személyesen nem ismerem őt. Viszont mikor Kristófot fül-orr-gégészhez kellett vinni, őt és egy másik doktornőt ajánlott a gyermekorvosunk.

Romy :) Klassz, hogy meggyógyult Ricsi, kiváncsi leszek, fognak-e vmi újat mondani Dávidnak a fogklinikán...

Zsuzsu :) Nagyon édes Ábel! :lol:

Én is dobok egy képet a Manóról :lol:

Kép

KépKép

KépKép
timika

Hát csajok! Ma egy kicsit kiakadtam a dokimra!!!
Múlt7 csüt-ön voltam nála magánrendelésen, mert én ugye ugy vagyok vele, h a bizalom, meg minden és így bármikor, Ő is és segít!!Téma volt akkor megint, h pihenjek és h keményedik a hasam sokat és ne izguljak, stb..Felírja a szokásos seduxent... igen ám, de elfelejtette, ami, jelzem már nem az első, mert múltkor is ez volt, csak akkor mentem pont a terhesgondozásra és ott Czank felírta. Szóval tegnap felhívom az én dokimat, h ma bent lesz-e a kórházba, mert úgyis megyek szülőszoba látogatásra. Erre Ő: persze 9-ig érjek oda! Oké! 1/2 9-kor megjelentem, a folyosón ácsorgó nővérkéknek jeleztem szándékom, akik szartak le...majd mindjárt szólnak a dokimnak! Hát nem szóltak! 9-kor én telefonáltam rá, h megbeszéltük, itt volnék.. Ő erre: most megy kifelé a kórházból, de mindjárt visszajön!Na...hát annyira visszajött, h haza is ment!!!Amit úgy tudtam meg, h feltűnt, h 1/2 óra az nem mindjárt és egy másik hölgy is rátelefonált, h visszajön-e! Igaz, odaszólt egy kollégájának, h írjanak nekem fel Seduxent, így lett gyógyszerem, de akkor ne mondja, h mindjárt visszajön...én azt is +értettem volna!!
Nem azt mondom, h leírtam a dokit, mert eddig mindig számíthattam rá,de ez most nagyon rosszul esett tőle! :cry:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Karmen, Timika: Köszi :)

Zituska: Ha nem túl indiszkrét megkérdezhetem, hogy hozzátok miért jár a gyógytornász?

Zitacicu: De jó hogy nem nekem kellett bepötyögnöm a kompról alkotott véleményem....megtette Gira :) Én is az ő nézeteit vallom ez ügyben :)

Romy: Hogy sikerült a vizsga?

A "hasonlításokról" jutott eszembe....Gréti elvileg rám hasonlít, legalábbis a legtöbben ezt mondják, én nem látom rajta...
A férjem néha bánkódik is ,hogy semmi nincs belőle a gyerekből :lol:
Apósomnak meg van egy kisfia (3 éves).
Egy alkalommal, nem olyan régen, Gréti apósommal volt, találkoztak egy ismerőssel, aki tudta hogy apósomnak van kis gyereke, de nem tudta a nemét, és nem is találkoztak már ezer éve apósommal.....ismerős ránézett a Grétire meg apósomra.....és közölte: tiszta apja :lol: :lol: :lol:
Apósom nem győzte magyarázni, hogy Gréti nem az ő gyereke, stb. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Timika: Nagyon édes Kristóf :) Neki is mindig mosolygásra áll a szája? :) Bájos :)

Niki: Lehet csak sietett valahova a doki :( De megértem hogy bosszantó...

Úgy örülök hogy ennyi fénykép kerül fel mostanában :) Nagyon jó nézegetni a gyönyörűségeket :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Igazából nekünk se mondta a Marianna, hogy gáz lenne, de én a magam megnyugtatására kihívtam a gyógytornászt - és nem bántam meg! Kiderült, hogy tónusgyenge a lába, amit akár egy minimális oxigénhiány okozhatott pl. születés közben (emlékszel, Botinak leesett a szívhangja többször is vajúdás közben)
Nem gondolkoztál rajta, hogy megnézeted?
Nagyon rendes a csajszi, aki jár hozzánk - Enikő :) ajánlotta, Violához is ő járt!

Bea :)
Azért hívtam gyógytornászt Botihoz, mert 9 hónaposan még csak meg sem próbált kúszni, mászni meg végképp nem, csak fekve forgott, hasáról a hátára és fordítva. Viszont ülni már 6,5 hónapos korától ült stabilan.
Ki derült - hogy bár nincs nagy gáz - kicsit tónusgyenge Boti lába, ezért nem nagyon akarja használni. Ezt valszeg egy kis oxigénhiány okozta születés közben, Viszont jól kezelhető, 1,5 hónap alatt Boti megtanult kúszni, mászni, magától felülni és felállni! :) Annyi van még, hogy nagyon kifordítja a lábfejét, olyan "Chaplines", és szinte spárgába szét tudja rakni a lábait, anélkül, hogy észrevenné. :shock:

Kép
Kép
zituska28

Dancsi! Nálunk szedi az unokahugom, anyu meg a felnötteknek valot, bevált. Orsinak még nem adhatom mert 4 éves kortol lehet ugy tudom.

Káti! A html leirást másold be a profilodba aláirásnak

Enikö! Ne foglalkozz mással, ha ti akartátok akkor örülj neki sikerült! Valoban nagy bátorság, felelöség, de én is megtenném.

Gyanixi! Nekem is rosszul esett volna. Lehet tul fáradt volt, bár ez nem vigasz.:(

Timika, Dancsi! Nagyon aranyosak a gyerekek! Szerintem is Jozsó és Boldi nagyon hasonlitanak egymásra!

Bébikompot nekem sem ajánlották, nem tudtam eldönteni kinek van igaza, végül nem használtunk.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ötleteket szeretnék kérni tőletek!
Milyen főzelékeket adtok a babóknak és miből (fagyasztott, nyers...)? Szegény Rékánál úgy érzem, olyan egyoldalúan táplálkozik, de nem nagyon akarok átállni még egy darabig a felnőtt kosztra, mert az nem egészséges... legalábbis, amiket én eszek :oops:

Gira
Vendég

Bea :) Ez a hasonlítgatásos történet nagyon aranyos :lol: :lol: :lol:
Köszi, igen, rengeteget mosolyog, de ha egyszer rákezd... hát van hangja :wink: :roll:

Karmen :) Neked is köszi! :D

Zitus :) Igen, emlékszem, hogy többször esett a szívhang... A gyógytornásszal egyelőre még várok, de köszi. Arra gondoltam, hogy megnézem, mire jutunk még 2 hétig, aztán úgyis jön Marianna és megkérdezem az ő véleményét a dologról.
A másik 2 kérdésre még nem válaszoltál :wink:

KépKép

KépKép
timika

Zituska: Értem, köszönöm :)

Gira: Répa (fagyasztott vagy nyers), gyalult tök (fagyasztott, pici kaporral), cékla (friss volt, aztán én fagyasztottam is), saláta (fagyasztott, a Corába szoktam venni a felvágottaknál van a bio részlegen), spenót (fagyasztott), sütőtök (friss, aztán én lefagyasztom....ebből sokat szoktam fagyasztani, hogy egész évben legyen), borsó, zöldbab, brokkoli, karfiol, kelbimbó (ezeket fagyasztva veszem), ha szezonja van akkor esetleg frissen, de ezt nem szoktam külön fagyasztani neki....krumpli. (Kel)káposzta (friss, ha szezon van)
Más nem jut az eszembe....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok!
Van valakinek élménye a II-es kórházas epidurálisról, h tényleg fel kell fogadni aneszteziológust, ha akarok vagy ez h működik??
:?:

Kép
gyanixi

Na végre, azt hiszem, most sikerült a ticker..

Kép
káti

Bocs, kicsit felületesen olvasok mostanában :oops: ...de mentségem legyen az ezerrel közlekedő, mindenhova felkapaszkodó Kispasim! :D

Szóval nem olvastam Mariannát. Megtalálom valahol a riportot?

Botinak csak családi bulit tartunk a szülinapján, babásat nem.
Egyrészt még nem nagyon értené, hogy ki az a sok idegen hirtelen az ő birodalmában, másrészt nem is tudnék annyi embert egyszerre leültetni. :oops:
Szóval nekünk maradnak a nyári bulik, mert akkor lent az udvaron tudunk lenni! :)

Asszem, most válaszoltam mindenre... :oops:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Ma olyan jó napunk volt hogy na. Csak valamennyire így is maradjon.
Tegnap este letettük, fürdés, szopizás, kaja, és jó 15 perc babusgatás után (ezt is részévé tettem az esti dolgoknak), és másnap reggel 6-ig aludt. Akkor evett, majd visszaszundikált fél 8-ig. Gondolom azt hitte éjjel van még, olyan sötét volt.
Egész nap azt a ritmust követte, hogy evett, elmotoszkált fél- 3/4 órát magában (de olyan elmélyülten pisszeni sem mertem, majd fél órát játszottunk és utána aludt, egész a következő etetésig.
Egész nap gügyörészett, vigyorgott, még anyuék is megkérdezték mit csináltam vele annyira nyugodt és érdeklődő mióta nem látták.

Káti:
felhívtam Andreát, mi is megyünk babamasszázsra, majd hív, mikor indul.
Napirend, épp most beszéltem egy egy barátnőmmel és igaza volt napirend kérdésben. Ők nem az órát nézték, hanem bizonyos dolgokat mindig azonos sorrendben csináltak. Pl. Első etetés után éjszakai ruha le, pelenkázás, utána játék, alvás, második etetés, utána valami fejlesztő játék vagy ügyek intézése, harmadik etetés utána séta babakocsival, negyedik etetés, akkor játék apuval mert hazaért, fürdés, evés, alvás. Ez most elég vázlatos volt, kicsire kb ennyit tettek, utána olyasmik jöttek hogy ebéd előtt kézmosás, utána fogmosás, átöltözés délutáni alváshoz, egy mese, alvás stb, szóval akkor már részletesebb. De ehhez mindig, mindenhol ragaszkodtak, persze ésszerű határok között, minél nagyobbak lettek annál érdekesebb volt egy-egy kivétel, majdhogynem élmény :-) Az óra meg csak kb volt betartva.

Csibe:
A kisbabák sem egyformák mindig. Van amikor több levegőt nyelnek, van amikor semmit. 3 hónapos korig megfájdul időnként a hasuk akárhogy is igyekszik ezt elkerülni az ember. Sok mindent nem tudsz tenni, hasra fekteted pl a térdeden, madártartásban ritmukusan jössz mész vele.
És ez főleg a kora esti órákban fordul elő, szóval kitartás, szép lassan kinövi, a legtöbb gyereknél ez kb 3 hónapos korában van.

Zitacicu:
Nem tudod valahogy belecsempészni a picik étrendjébe a folyadékot? Nem tudom mennyire pépesíted nekik, szégyenlem de elfelejtettem mit is kell egy 8 hósnak adni :oops: (hjah csak 8 év), de lehetne mondjuk főzi helyett sűrűbb leves, vagy főzelék után a gyümölcs kompót formában? Esetleg vizezett "babatej" (a húgom a kész elválasztó tápszert nevezi annak azt hiszem a humana gyártja). Most hirtelen ez jut eszembe a témáról...

Melinda:
Vadítóan szép szeme van mind a két lánykádnak, hajaj, lesz gondotok a sok-sok udvarlóval :-)

Kriszta:
Olyan édesek tudnak lenni amikor mindenhol el tudnak aludni. Ilyen etetőszékeset csinált anno a fiam is, mire megfordultam elbóbiskolt :-)

Dancsi:
Huhh de jóképű Boldi (ugye szépet nem illik mondani egy kész férfipalántára) :-) Esetleg ha nem lenne még barátnője.... :-)
És Jozsó is, tényleg le se tagadhatnák hogy testvérek.

Enikő:
Megnéztem a retek klubbon a műsort, most mit mondjak, fogorvost választhat az ember, a szüléshez meg nem. Kész paff vagyok, ráadásul a kórházban ahol a riportot csinálták az egyik kismamának szinte azt mondták, hogy ne nyomjon mert műszakváltás van. Azért nem kéne átesni a ló tulsó oldalára, és főleg nem szabadna egy ilyen rendelkezést átmenet nélkül bevezetni.
Látom én már lelki szemeimmel, több lesz a császár, meg az indított szülés. A kismamák meg tuti leperkálják inkább a pluszt pénzt is, (megjegyzem én is megtenném). Én men szeretnék akárkinél szülni, ami ráadásul nekem 3* is császár lenne 100%. Hehe, nagy üzlet lenne a bankoknak, a lakáskassza mintájára szüléskasszákat létrehozni, de látom, hogy fel fog lendülni a jelzálog hitelezés is. Majd mint amerikában, jelzálog a tandíj, az orvosi kezelés a szülés miatt a házon...

Anyós, hmm... hát nem egy porhanyós anyós. :roll: Amúgy meg kicsi a lakás, legalább nem kell segítenie rendben tartani. Ugye mindennek van jó oldala is.
Amúgy a húgom, szintén idén szülte a harmadikat, én csak a császár miatt estem kicsit gondolkodóba a harmadikról.

Exi:
A patikusnő, fennhangon közölte, hogy jah, akkor 3 doboz tápszer lesz, majd kijelentette, most akkor hátramegy a tápszerért, amikor visszajött, kérek e még mást a tápszeren kívül. Kb olyan volt a jelenet, mint a jó öreg kabarétréfa, amikor ugye a szégyenlős férfi betér a patikába óvszerért. Nem tudom emlékeztek e rá, én ha véletlenül ismétlik még mindig könnyesre röhögöm rajta megam.
Szóval csak az nem hallotta mit veszek aki nem akarta. A végén majdhogynem odavágtam, hogy de jah, mégis kérek mást, adjon még 20 deka parízert, meg fél kiló kenyeret.

Timika:
A tápival az a baj újszülötteknél születés után, hogy eltelíti, vagyis meg sem próbál szopni, míg a cukros víz csak a cukkorszintjét nem engedi nagyon leesni.

Romy:
Szerintem hivatkozz a jó öreg internetre :-) Olvastad, hogy antibiotikum kezelés előtt, főleg ha visszatérő bakteriális fertőzés áll a háttérben csinálnak tenyésztést, és antibiotikum érzékenységi vizsgálatot, hogy célzottan lehessen gyógyszert adni. Ha erre azt mondja hogy ez vírusos, akkor kérdezz rá, hogy minek ad antibigyót. Az vírusra nem hatásos. Mondhatja hogy megelőzésképpen, de egy egészséges gyerek le tudja győzni a vírusokat, max ráfertőzhet egy baci, de még akkor is elég elkezdeni az antibigyót. Mondom a dr bácsink, előbb mintát vett, ha kellett adott egy gyöngébb antibigyót, arra ami szerinte okozta (általában adott bacik adott antibiotikum fajtára érzékenyek), 48 óra múlva megkérdeztük mi az eredmény és ha kellett váltott. ezzel még mindig kevesebb kárt csinált mint ha sorban nyomatják egymás után az antibiotikum kúrákat. Hát csoda hogy egyes bacik már csak akkor hajlandók szaporodni ha antibiotikumot kapnak??? (ez nem vicc tényleg van ilyen)

Niki:

Nem csodálom hogy kiakadtál. Azért nehéz elfelejteni megfordulni az ajtóból ha már megígérte. Az már kóros feldékenység... De szerintem nyugodtan megtehette volna hogy felszól a portáról egy kollégának hogy írja föl. Mint ahogy meg is tette másodjára..

II. kórház epidurál. Nekem olyan anesztest, aki jól csinálja a gerincérzéstelenítést, a dokim keresett, ő kérte föl. Végül nem ő csinálta, mert előtte délután bedurrant a foga (már velem is alig tudott beszélni) hanem megkérte egy kolléganőjét. Nekem nem epidurál volt, több okból. Először is nincs minden osztálynak anesztese, központi aneszt osztály van, abba a műtőbe mennek ahol épp műtét van. Az epidurált pedig folyamatosan adaglni kell, másrészt az olcsóbb és emiatt rosszabb szett van csak a kórházban. Vastagabb a tű, nehéz vele dolgozni. Szóval spinál volt, őszintén szólva jobban be voltam ijedve mint amennyire rossz volt, tul képp csak az érzéstelenítőt éreztem, de az meg csak izomba volt :-) Hát ennyit tudok róla, ahogyí tudom, szülőszobán nem használják.

Gira:
Ezt a babaszakácskönyvet ma találtam, még csak átfutottam, ha nem is szó szerint csinálja meg az ember, ötleteket adhat.

http://abbcenter.com/_up/digitalisiroda ... ceptek.pdf

Azt hiszem ennyi voltam mára. Remélem ma nem címeztem semmit félre :-)

Puszi mindenkinek: Ági

Ági73

Sziasztok!
Jégvirág!
Írásbeli volt, öt nap múlva lesz eredmény,addig rághatom a körmöm. Ez a sztori nagyon sztár. (Nekem van egy öcsém, 6 éves, pár évvel ezelőtt összefutottam a volt barátommal, aki meg egy kislányt vitt magával. fura érzés volt. Beszélgettünk pár szót, majd mondta: háát..., gyönyörű a kis, a kisfiad.... Én meg szbadkozni kedztem, végig sem hallgatoot, majd néztem a kislányt, és mondtam, milyen szép. Erre ő is szabadkozásba fogott, neki is a féltesója volt.. Ultranagyot röhögtünk... )

Timika!
Ez egy szuper fotó Kristófról!!

Gira!
Bővebb válsztékot én sem tudok írni, mint Jégvirág. A brokkoli nálunk a főkedvenc.

Niki!
Elhiszem, hogy rosszul esett, hátha csak közbejött vmi.

Pusz: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Enikő, tegnap megnéztem a Házon kívült...inkább nem írok semmit, de jól felhúztam magam rajta.
Rucikért nincs mit, majd szólj. Én küldök sok vudut, hogy nőjjön kukija, de Cseppeknek is volt erre valami mondata, ha jól emlékszem.
Ne aggódj, majd fogsz nevetni is a hormonoktól. :) Aranyos anyósod van, mi tagadás...ilyet kijelenteni... Habár szerintem enyim anyós is hasonlót mondana, anyukámék szájából viszont tutira nem hallanám.

Dancsi, bocsi igazad van. Ne haragudj...sajnos a szókincsem e téren nem valami tágas, legalábbis nekem az egészséges "ellentéte" a beteg. Így értettem!!!
Nekünk már most két bébikompunk van. :) Az egyiket majd átvisszük idővel anyóshoz vagy a dédiékhez, a másik jó lesz itthonra. Egyébként kíváncsi leszek, hogy Peti majdan hogyan fog viszonyulni hozzá.

Zituska, érdekes, mert Peti a friss levegőn a babakocsiban szinte mindig elalszik, van, mikor a séta végén, de előfordul az is, hogy végigtentikézi az egész utat oda-vissza.

Zita, szerintem a gyógytornász is javasolni fogja a bébikompot, és neked is jobb lenne, mert nyugodtabb lennél, meg lenne két szabad kezed, amiket ugye most Norbi foglal el. :)

Bea, a remény hal meg utoljára. :) Egyébként én pont az ilyen pillanatokért szeretnék Petihugit...habár nálunk nem sok magassarkú cipőt találna.

Melinda, örülj, hogy már most tisztáztátok az esküvő részleit. Tudod jó lenne az ilyeneket videókamerával felvenni a későbbi félreértések tisztázása végett. :D

Káti, jelek közé másold be ezt: http://bf.lilypie.com/-Uk2p1.png

Kinga, akkor Peti mennyivel hosszabb az átlag félévesnél???? Ő legutóbb fél centi híján 72 cm volt.

Edyna, hát emlékeim szerint nekem anno pont Ő vette ki az orrmandulámat - vagy legalábbis nagyon ismerős a neve (és nem a Barátok köztből). Én még gyerekorvosról rosszat nem hallottam. Szóval ne aggódj, minden OK lesz.

Romy, kitartás!!!!!
Mintavételre a dokit egyszerűen kerek-perec kérd meg. Habár szerintem az orvosok 90%-a mintavétel nélkül ír fel antibiotikumot.

Kriszta, én is elég viszonylag nagy voltam (azt hiszem kb. 10 éves), mikor kivették az orrmandulámat, és engemet akkor altattak.

Zsuzsu, jó volt a párod kijelentése. Nálunk Peti tiszta férfi, állandóan a kukacát markolássza, fürdés után szoktam is neki mondani, hogy biztosan ellenőrzést tart, hogy nem ázott-e le pancsi közben. :D
Képek megvannak?

Niki, priviben elkérhetem a dokid nevét? Csak kíváncsiságból!
Én nem kértem epidurált, de ha jól tudom, nem felfogadni kell az anesztest, hanem a dokiddal kell megbeszéld (először is), hogy mit szeretnél, és utána BESZÉLNI kell az anesztessel.

Gira, én mindenfélét adok Petinek, legyen sós vagy édes. Eddig mindent "megevett", amit kapott, értsd: egyelőre még nem köpte vissza. :) Szerintem Rékának már tényleg mindent lehetne adni, azt hiszem a Babaszobán van receptes rész, és még dietetikus vélemény is van mellé.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen,
van babaváltozata is, ami 3 hós kortól adható

Boldi megint beteg, minden átmenet nélkül belázasodott. Kicsit taknyos, meg tiszta ekcéma és szoptatás közben éreztem, hogy kezd forrósodni a buksija. Persze apa ilyenkor van házon kívül, de anyukámat valami sugallat vezérelte és átjött este hozzánk, ilyen az anyai megérzés....... Legkésőbb fél 8-kor aludni szokott, és most még mindig sír. Muszáj volt lejönnöm, mert már vele sírtam, 7 óta torkaszakadtából ordított.

Jozsó megint az ágyamban alszik, keresztbe, lenyúlva a párnáimat és amikor kérdeztem tőle, hogy na a Mami vajon hol fog ma aludni, közölte, hogy Jozsó szobájában. :)

De van jó hírem is, Bogyi megevett 150 ml alma krumpli bébiételt. Igaz úgy, hogy közben kipakolta az összes alsó fiókot a konyhában (ami amúgy el van zárva előle), de már ez is haladás. :)

Na, megyek Bogyi valagát tovább rázni.
Vendég

Sziasztok!
Jégvirág!
Írásbeli volt, öt nap múlva lesz eredmény,addig rághatom a körmöm. Ez a sztori nagyon sztár. (Nekem van egy öcsém, 6 éves, pár évvel ezelőtt összefutottam a volt barátommal, aki meg egy kislányt vitt magával. fura érzés volt. Beszélgettünk pár szót, majd mondta: háát..., gyönyörű a kis, a kisfiad.... Én meg szbadkozni kedztem, végig sem hallgatoot, majd néztem a kislányt, és mondtam, milyen szép. Erre ő is szabadkozásba fogott, neki is a féltesója volt.. Ultranagyot röhögtünk... )

Timika!
Ez egy szuper fotó Kristófról!!

Gira!
Bővebb válsztékot én sem tudok írni, mint Jégvirág. A brokkoli nálunk a főkedvenc.

Niki!
Elhiszem, hogy rosszul esett, hátha csak közbejött vmi.

Pusz: Romy

Kép

Kép
romy1

Köszi Ági a tippet. Romy

Kép

Kép
romy1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: