Sziasztok!
Ma olyan jó napunk volt hogy na. Csak valamennyire így is maradjon.
Tegnap este letettük, fürdés, szopizás, kaja, és jó 15 perc babusgatás után (ezt is részévé tettem az esti dolgoknak), és másnap reggel 6-ig aludt. Akkor evett, majd visszaszundikált fél 8-ig. Gondolom azt hitte éjjel van még, olyan sötét volt.
Egész nap azt a ritmust követte, hogy evett, elmotoszkált fél- 3/4 órát magában (de olyan elmélyülten pisszeni sem mertem, majd fél órát játszottunk és utána aludt, egész a következő etetésig.
Egész nap gügyörészett, vigyorgott, még anyuék is megkérdezték mit csináltam vele annyira nyugodt és érdeklődő mióta nem látták.
Káti:
felhívtam Andreát, mi is megyünk babamasszázsra, majd hív, mikor indul.
Napirend, épp most beszéltem egy egy barátnőmmel és igaza volt napirend kérdésben. Ők nem az órát nézték, hanem bizonyos dolgokat mindig azonos sorrendben csináltak. Pl. Első etetés után éjszakai ruha le, pelenkázás, utána játék, alvás, második etetés, utána valami fejlesztő játék vagy ügyek intézése, harmadik etetés utána séta babakocsival, negyedik etetés, akkor játék apuval mert hazaért, fürdés, evés, alvás. Ez most elég vázlatos volt, kicsire kb ennyit tettek, utána olyasmik jöttek hogy ebéd előtt kézmosás, utána fogmosás, átöltözés délutáni alváshoz, egy mese, alvás stb, szóval akkor már részletesebb. De ehhez mindig, mindenhol ragaszkodtak, persze ésszerű határok között, minél nagyobbak lettek annál érdekesebb volt egy-egy kivétel, majdhogynem élmény

Az óra meg csak kb volt betartva.
Csibe:
A kisbabák sem egyformák mindig. Van amikor több levegőt nyelnek, van amikor semmit. 3 hónapos korig megfájdul időnként a hasuk akárhogy is igyekszik ezt elkerülni az ember. Sok mindent nem tudsz tenni, hasra fekteted pl a térdeden, madártartásban ritmukusan jössz mész vele.
És ez főleg a kora esti órákban fordul elő, szóval kitartás, szép lassan kinövi, a legtöbb gyereknél ez kb 3 hónapos korában van.
Zitacicu:
Nem tudod valahogy belecsempészni a picik étrendjébe a folyadékot? Nem tudom mennyire pépesíted nekik, szégyenlem de elfelejtettem mit is kell egy 8 hósnak adni

(hjah csak 8 év), de lehetne mondjuk főzi helyett sűrűbb leves, vagy főzelék után a gyümölcs kompót formában? Esetleg vizezett "babatej" (a húgom a kész elválasztó tápszert nevezi annak azt hiszem a humana gyártja). Most hirtelen ez jut eszembe a témáról...
Melinda:
Vadítóan szép szeme van mind a két lánykádnak, hajaj, lesz gondotok a sok-sok udvarlóval
Kriszta:
Olyan édesek tudnak lenni amikor mindenhol el tudnak aludni. Ilyen etetőszékeset csinált anno a fiam is, mire megfordultam elbóbiskolt
Dancsi:
Huhh de jóképű Boldi (ugye szépet nem illik mondani egy kész férfipalántára)

Esetleg ha nem lenne még barátnője....
És Jozsó is, tényleg le se tagadhatnák hogy testvérek.
Enikő:
Megnéztem a retek klubbon a műsort, most mit mondjak, fogorvost választhat az ember, a szüléshez meg nem. Kész paff vagyok, ráadásul a kórházban ahol a riportot csinálták az egyik kismamának szinte azt mondták, hogy ne nyomjon mert műszakváltás van. Azért nem kéne átesni a ló tulsó oldalára, és főleg nem szabadna egy ilyen rendelkezést átmenet nélkül bevezetni.
Látom én már lelki szemeimmel, több lesz a császár, meg az indított szülés. A kismamák meg tuti leperkálják inkább a pluszt pénzt is, (megjegyzem én is megtenném). Én men szeretnék akárkinél szülni, ami ráadásul nekem 3* is császár lenne 100%. Hehe, nagy üzlet lenne a bankoknak, a lakáskassza mintájára szüléskasszákat létrehozni, de látom, hogy fel fog lendülni a jelzálog hitelezés is. Majd mint amerikában, jelzálog a tandíj, az orvosi kezelés a szülés miatt a házon...
Anyós, hmm... hát nem egy porhanyós anyós.

Amúgy meg kicsi a lakás, legalább nem kell segítenie rendben tartani. Ugye mindennek van jó oldala is.
Amúgy a húgom, szintén idén szülte a harmadikat, én csak a császár miatt estem kicsit gondolkodóba a harmadikról.
Exi:
A patikusnő, fennhangon közölte, hogy jah, akkor 3 doboz tápszer lesz, majd kijelentette, most akkor hátramegy a tápszerért, amikor visszajött, kérek e még mást a tápszeren kívül. Kb olyan volt a jelenet, mint a jó öreg kabarétréfa, amikor ugye a szégyenlős férfi betér a patikába óvszerért. Nem tudom emlékeztek e rá, én ha véletlenül ismétlik még mindig könnyesre röhögöm rajta megam.
Szóval csak az nem hallotta mit veszek aki nem akarta. A végén majdhogynem odavágtam, hogy de jah, mégis kérek mást, adjon még 20 deka parízert, meg fél kiló kenyeret.
Timika:
A tápival az a baj újszülötteknél születés után, hogy eltelíti, vagyis meg sem próbál szopni, míg a cukros víz csak a cukkorszintjét nem engedi nagyon leesni.
Romy:
Szerintem hivatkozz a jó öreg internetre

Olvastad, hogy antibiotikum kezelés előtt, főleg ha visszatérő bakteriális fertőzés áll a háttérben csinálnak tenyésztést, és antibiotikum érzékenységi vizsgálatot, hogy célzottan lehessen gyógyszert adni. Ha erre azt mondja hogy ez vírusos, akkor kérdezz rá, hogy minek ad antibigyót. Az vírusra nem hatásos. Mondhatja hogy megelőzésképpen, de egy egészséges gyerek le tudja győzni a vírusokat, max ráfertőzhet egy baci, de még akkor is elég elkezdeni az antibigyót. Mondom a dr bácsink, előbb mintát vett, ha kellett adott egy gyöngébb antibigyót, arra ami szerinte okozta (általában adott bacik adott antibiotikum fajtára érzékenyek), 48 óra múlva megkérdeztük mi az eredmény és ha kellett váltott. ezzel még mindig kevesebb kárt csinált mint ha sorban nyomatják egymás után az antibiotikum kúrákat. Hát csoda hogy egyes bacik már csak akkor hajlandók szaporodni ha antibiotikumot kapnak??? (ez nem vicc tényleg van ilyen)
Niki:
Nem csodálom hogy kiakadtál. Azért nehéz elfelejteni megfordulni az ajtóból ha már megígérte. Az már kóros feldékenység... De szerintem nyugodtan megtehette volna hogy felszól a portáról egy kollégának hogy írja föl. Mint ahogy meg is tette másodjára..
II. kórház epidurál. Nekem olyan anesztest, aki jól csinálja a gerincérzéstelenítést, a dokim keresett, ő kérte föl. Végül nem ő csinálta, mert előtte délután bedurrant a foga (már velem is alig tudott beszélni) hanem megkérte egy kolléganőjét. Nekem nem epidurál volt, több okból. Először is nincs minden osztálynak anesztese, központi aneszt osztály van, abba a műtőbe mennek ahol épp műtét van. Az epidurált pedig folyamatosan adaglni kell, másrészt az olcsóbb és emiatt rosszabb szett van csak a kórházban. Vastagabb a tű, nehéz vele dolgozni. Szóval spinál volt, őszintén szólva jobban be voltam ijedve mint amennyire rossz volt, tul képp csak az érzéstelenítőt éreztem, de az meg csak izomba volt

Hát ennyit tudok róla, ahogyí tudom, szülőszobán nem használják.
Gira:
Ezt a babaszakácskönyvet ma találtam, még csak átfutottam, ha nem is szó szerint csinálja meg az ember, ötleteket adhat.
http://abbcenter.com/_up/digitalisiroda ... ceptek.pdf
Azt hiszem ennyi voltam mára. Remélem ma nem címeztem semmit félre
Puszi mindenkinek: Ági