Jajj, mindennap elhatározom, hogy megírom az aznapi gondolataim, de hát mama tervez, baba végez
Az elmúlt hetekben annyi minden összejött, a költözés, a pici nem akart aludni, szinte csak kézben volt egész nap, hogy muszáj volt valamit kitalálnom, hogy mindannyian tudjunk pihenni. Valahol leírtam nem vagyok egy "hagyjuk üvölteni" majd elalszik párti, de már annyira fáradt vlt miondenki hogy ez lett belőle
És mi miatt változtattam a véleményemen? Két könyvecskét elolvastam (délután séta közben mindig alszik én meg nagyon gyorsan olvasok), és meggyőzött.
Tegnap vettem neki egy játszószőnyeget, meg játéktartó állványt, (olyan A-lábú izé, amire rá lehet aggatni mindenfélét), igaz használtan, de jó mert fölé tudom húzni a pihenőszékének is
Igyekszem mindent leírni, bocsi mindenkitől, időrendben válaszolok, miközben olvasok, mert felét tuti elfelejteném ...
Enikő:
gipszstukkó, nem feltűnő ha azonos színű a fallal, max egyetlen árnyalatnyit világosabb vagy sötétebb. Úgy nem győzikés.
Ételallergia esetében kicsit más a keresztallergia mint a légúti allergiáknál. Aki tojásra allergiás az pl a csirkehústól is beteg lehet, de még a tolltól is. A tejfehérje allergiások pedig marhahúsra vagy szőrre.
A sertés ritkán allergizál, a bárány a kecske nyúl pedig szinte nagyon nagyon ritkán. A halakkal is vigyázni kell, erős allergiás potenciállal rendelkeznek (elsősorban a tőkehal) aki érzékeny rá, már a főzés közbeni gőze is tüneteket okozhat.Ami jó, hogy ezek az allergének hőre érzékenyek, vagyis a hatásuk csökkenthető jó alapos főzéssel, sütéssel, vagyis megelőzhető vele hogy érzékenyítse a szervezetet. Több bajt okoznak a húskéyzítmények, mivel nagyon gyakran használnak hozzá tojásport, szóját,tejport, mindenféle magvakat, lisztet.
Az allergia miért nem alakul ki mindenkinél akinek hajlama van rá? Hát mert multifaktorális, vagy sok mindennek kell együtt fennállnia hogy betegek legyünk.
Akit érdekel az allergia kialakulásáról nem túl szaknyelven:
És találtam még egy érdekeset, a címe:Az allergia prevenció új szemlélete
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VII/1/033main.htm
Eléggé szakszöveg,de akit érdekel és nem érti annak szívesen lefordítom"
Korai fejlesztő játszóház: mikor és hol péntekenként? Ha nagyobbak leszünk érdekelne.
Nagy nagy gratula a pocaklakóhoz
Timika:
A cukrosvíz azért jobb mert attól nem lakik jól lyan mértékben az újszülött mint a tápszertől, ellenben nem engedi leesni a vércukorszintjüket, ha még nincs tápláló tej. Ez főleg a kisebb súllyal született babáknál lehet gond. Volt a körházban picurka akinek nézték a vércukrát és bizony volt hogy alig 2-es volt ami pedig már nagyon alacsony.
Exi:
Egy császár ára ha jól tudom ma 333.000 Ft, vagyis ha választott orvosnál és nem a kijelölt kórházban munkaidőben csinálja, akkor a maximumot vagyis 100.000 Ft-ot kéne fizetni. Mondjuk a programozott császárnál ugye biztosan munkaidőben csinálják, szóval azért nem kell.
Zita:
Ne aggódj Márk miatt, a fiam két évesen jó ha 10 szót mondott ki, utána viszont egyik napról a másikra összetett mondatokat kezdett mondani. A fiúk általában később beszélnek.
Zsuzsi:
Milyen mosószerrel mosol? Ha a ruhával fedett helyeken ekcémás akkor elképzelhető kontakt allergia, gyakran előfordul, főleg ha por mosószerrel mosnak.Vagy az öblítő, a fiam nem bírja a macisat (bocsi márkanevet inkább nem írnék ). A felső léguti hurut télen gyakoribb, főleg ha panelben lakik az ember, az alcsony páratartalom miatt kiszáradnak a nyálkahártyák és könnyebben jutnak át rajta a vírusok és bacik. Párologtatni kell és nagyon gyakran szellőztetni.
Mindenképpen járjatok utána, addig pedig figyeld esetleg milyen kaja után jön ki esetleg támpont lehet az orvosnak.

Lotti kisminkelte magát
Lindus