A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Jajj, mindennap elhatározom, hogy megírom az aznapi gondolataim, de hát mama tervez, baba végez :-).
Az elmúlt hetekben annyi minden összejött, a költözés, a pici nem akart aludni, szinte csak kézben volt egész nap, hogy muszáj volt valamit kitalálnom, hogy mindannyian tudjunk pihenni. Valahol leírtam nem vagyok egy "hagyjuk üvölteni" majd elalszik párti, de már annyira fáradt vlt miondenki hogy ez lett belőle :-(. Az első nap 10 percet bömbölt 10-et elégedetlenkedett és nyöszögött, 10 percig rúgkapált, majd elaludt. Egyszer felkelt, evett, de visszaaludt egy nyikk nélkül. Másnap 10 percet nyüszögött, 10 kapálózott és bevágta a szunyát. Tegnap leraktam, 10 perc rúgdalozás némi gügyögéssel (szórakoztatta magát), és mire mentem bekukucskálni, minden rendben van e, már szó szerint hortyogott. Elalszik 8-kor, felébred 6-kor :-) Ami pont ideális, akkor kelünk, a férjem dolgozni én indítom a nagyot iskolába :-).

És mi miatt változtattam a véleményemen? Két könyvecskét elolvastam (délután séta közben mindig alszik én meg nagyon gyorsan olvasok), és meggyőzött.
Tegnap vettem neki egy játszószőnyeget, meg játéktartó állványt, (olyan A-lábú izé, amire rá lehet aggatni mindenfélét), igaz használtan, de jó mert fölé tudom húzni a pihenőszékének is :-) Egyenlőre imádja, leköti fél -egy órákra, szóval szokunk le az állandó kézbenlétről :-).

Igyekszem mindent leírni, bocsi mindenkitől, időrendben válaszolok, miközben olvasok, mert felét tuti elfelejteném ...

Enikő:
gipszstukkó, nem feltűnő ha azonos színű a fallal, max egyetlen árnyalatnyit világosabb vagy sötétebb. Úgy nem győzikés.

Ételallergia esetében kicsit más a keresztallergia mint a légúti allergiáknál. Aki tojásra allergiás az pl a csirkehústól is beteg lehet, de még a tolltól is. A tejfehérje allergiások pedig marhahúsra vagy szőrre.
A sertés ritkán allergizál, a bárány a kecske nyúl pedig szinte nagyon nagyon ritkán. A halakkal is vigyázni kell, erős allergiás potenciállal rendelkeznek (elsősorban a tőkehal) aki érzékeny rá, már a főzés közbeni gőze is tüneteket okozhat.Ami jó, hogy ezek az allergének hőre érzékenyek, vagyis a hatásuk csökkenthető jó alapos főzéssel, sütéssel, vagyis megelőzhető vele hogy érzékenyítse a szervezetet. Több bajt okoznak a húskéyzítmények, mivel nagyon gyakran használnak hozzá tojásport, szóját,tejport, mindenféle magvakat, lisztet.
Az allergia miért nem alakul ki mindenkinél akinek hajlama van rá? Hát mert multifaktorális, vagy sok mindennek kell együtt fennállnia hogy betegek legyünk.

Akit érdekel az allergia kialakulásáról nem túl szaknyelven:

És találtam még egy érdekeset, a címe:Az allergia prevenció új szemlélete

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VII/1/033main.htm

Eléggé szakszöveg,de akit érdekel és nem érti annak szívesen lefordítom" :-))

Korai fejlesztő játszóház: mikor és hol péntekenként? Ha nagyobbak leszünk érdekelne.

Nagy nagy gratula a pocaklakóhoz :-). Már miért ne maradna meg, jó helyen van már :-)

Timika:
A cukrosvíz azért jobb mert attól nem lakik jól lyan mértékben az újszülött mint a tápszertől, ellenben nem engedi leesni a vércukorszintjüket, ha még nincs tápláló tej. Ez főleg a kisebb súllyal született babáknál lehet gond. Volt a körházban picurka akinek nézték a vércukrát és bizony volt hogy alig 2-es volt ami pedig már nagyon alacsony.

Exi:

Egy császár ára ha jól tudom ma 333.000 Ft, vagyis ha választott orvosnál és nem a kijelölt kórházban munkaidőben csinálja, akkor a maximumot vagyis 100.000 Ft-ot kéne fizetni. Mondjuk a programozott császárnál ugye biztosan munkaidőben csinálják, szóval azért nem kell.

Zita:
Ne aggódj Márk miatt, a fiam két évesen jó ha 10 szót mondott ki, utána viszont egyik napról a másikra összetett mondatokat kezdett mondani. A fiúk általában később beszélnek.

Zsuzsi:
Milyen mosószerrel mosol? Ha a ruhával fedett helyeken ekcémás akkor elképzelhető kontakt allergia, gyakran előfordul, főleg ha por mosószerrel mosnak.Vagy az öblítő, a fiam nem bírja a macisat (bocsi márkanevet inkább nem írnék ). A felső léguti hurut télen gyakoribb, főleg ha panelben lakik az ember, az alcsony páratartalom miatt kiszáradnak a nyálkahártyák és könnyebben jutnak át rajta a vírusok és bacik. Párologtatni kell és nagyon gyakran szellőztetni.
Mindenképpen járjatok utána, addig pedig figyeld esetleg milyen kaja után jön ki esetleg támpont lehet az orvosnak.

Ági73

Zitacicu:
Én kamillateát adtam a lánynak, először 2 dl/2 kanál cukor, most ott tartunk hogy 2 dl/1 kanál. Szép fokozatosan cskkentem az cukrot, de nem is csoda hogy az édeset szeretik elvégre az anyatej is édes :-)
Vízből nálunk SZentgyörgyhegyi van, őszintén megmondva én ebből csinálom a tápszert is, a húgom két gyerekénél már bevállt. Az biztos hogy a csapvíz nálunk jóval keményebb mint ami az üvegben van. Gyönyörű foltokat hagy a mosogatott edényen.
És azért kap teát, mert tápszernél szomjasabbak lehetnek (és ki kell várni mindenképp a 3 órát, közte csak tej vagy tea), ráadásul panelban lakunk ahol akármennyire is párásítok egy pont fölé nem tudom vinni, így jobban párologtat a picikém, és van hogy nem elég neki a tejecske, mert ha szomjas is előbb cicit kap :-) :-)

Romy:
Az antibiotikumokat célzottan kapták a kicsik? Vagyis volt előtte valami labor? Vagy csak úgy durr bele, ami eszébe jutott az orvosnak? Mert sokszor van hogy vírusos betegségnél tüneti szerekkel is meggyógyul egy egyébként egészséges baba, vagy ha bacik a bűnösök, akkor egy egyszerűbb bogyó is elég rá, nem kell rögtön egy nagyágyú antibiotikum. Ezért szerettem én a doktorbácsinkat, amíg nem volt lázas a gyerkőc, és ha igen akkor is szedés előtt mintavétel, elkezdeni egy egyszerűbbet és ha eredmény volt még mindig lehetett váltani. De ha jól emlékszem egyetlen egyszer váltottunk, de akkor az nagyon csúnya Moraxella fertőzés volt :-(.
A hasa pedig mehet a sok antibiotikumtól is, arra érdemes esetleg Normaflort (lehet nem így írják) szedni.

Azt a bigyót a fogán, meg csak felismeri végre egy doki és segít hogy ne fájjon neki :-(.

Káti:
Üdv közöttünk. Az IH-ban engem is érdekelne foglalkozás, itt lakunk nem messze Felsővároson, esetleg írhatnál róla akár priviben. Előbb utóbb csak összejönne annyi mami hogy el lehessen kezdeni :-) Jó lenne kicsit kimozdulni emberek közé :-).

Napirend: vagy kialakul magától vagy meg kell próbálni valamit kialakítani. Fontos a babáknak a napirend, ők azokhoz kötnek dolgokat, nem az órához :-). Fürdetni azt mondják, amelyik babát elálmosítja azt este, amelyik inkább élénk lesz tőle az reggel érdemes. A fix dolgok lehetnek az evések, főleg később, vagy pl a délutáni alvás, séta.

Bea:
A fiam 2-4 éves koráig bölcsis volt. Az első időszak volt a nehezebb a betegségek miatt, de nem bántam meg hogy járt. Nagyon szerette, nagyon sokat fejlődött (itt a szocializálódásra gondolok) és semmi gond nem volt az oviba járással. Egy csomó olyan dolgot tanult meg, amit én egyedül itthon nem tudtam volna neki megtanítani. Szóval én bölcsipárti vagyok, persze ehhez jó gondozónők kellenek. 4 éves korig meg azért jár, mivel kicsit lassabban fejlődött a beszéde és a csoportja is maradt a régi. Inkább itt gondoltam plusz egy évet mint az oviban.

Norus:
Szerintem még egy ősanyának is szüksége van némi olyan időre, amit magában tölthet. Én nem is aggódom emiatt, sőt néha engem is fel tud húzni a nagyobb, gondolom a picikével is lesz így, de nem vagyok fából :-).

Eszter:
Csereklyei dr-nő. Amennyit én tudok róla, az az hogy szakmailag alapos, gyakran hívott minket ha tanácsra volt szüksége, és rendszeresen küldött mintát a laborunkba. Egyebet nem tudok róla.

Mivel már hidegek vannak, nagyon óvatosan szoktasd csak hozzá a pici fiad a kintiséghez. Én kivittem 8 naposan, de akkor még jócskán 27-28 fokok voltak. Babakocsival csak olyan helyen nehéz vásárolni ahol nincs kosár, de engem még egy boltból sem küldtek ki a picivel. Nagyon apró bolt előtt meg ha csak egy valamiért kell bemnnem (pl kenyér egy garázsboltban) akkor az ajtó előtt hagyom kocsistul úgy, hogy folyamatosan rálátok.
Nekem muszáj mennem vele most is vásárolni, a férjem kapott végre munkát, nem tud segíteni, főzni, a nagynak friss uzsonna meg ilyesmik kellenek.
Általában nagy légterű boltba megyek olyankor amikor kicsi a forgalom (ez általában olyan 13 óra körül van). Egyszer buszon is voltunk, muszáj volt elmennem az prvpsunkhoz tápszerreceptért és nem volt aki fuvarozzon. A legrövidebb útvonalon mentünk és kenguruban felém fordítva.

Réka:
Csak egy kérdés, mi a különbség személyiségileg a hordozott és nem hordozott, a csak szoptatott és esetleg hozzátáplált, a cumizó és nem cumizó az együtt alvós és kiságyas babák viselkedése között 3 hónaposan? És pláne hogy tudnak együtt játszani? Én nem vagyok elvetemült anya, nincs elég tej ezért hozzápótolok, néha kap cumit, és túl kicsi az ágyunk hogy együtt aludjunk, ráadásul nem tudunk vele feküdni és kelni ami a lényege lenne az együttalvásnak ha jól tudom, a légzésfigyelőt meg ott nem tudom használni. Kendőnk van de a lány utált benne lenni így babakocsizunk vagy kenguruzunk.
Játszani még nem tudunk, max nézzük a dolgokat és gőgicsélünk ha apa brummog nekünk. Anyapotló izét meg használunk, van egy kis anyaszagú pelenka a fejünk közelében a kiságyban. :-)
Na szóval ezzel csak azt szerettem volna mondani, mi itt mindannyian igyekszünk és a legtöbbször nagyon jól sikerül elfogadnunk, hogy minden baba más, és mindannyian anyukák vagyunk, akik csak a legjobbat akarják a gyerkőceiknek, még ha azt más és más módon teszik is.

Üdv közöttünk és sajnálom hogy nem úgy szültél ahogy gondoltad, bár mondjuk érdekes lenne ki volt a dokid. Mondjuk nekem a császár is egy élmény volt, de ehhez kellett egy olyan hozzállású orvos és műtéti team, mint amilyenhez szerencsém volt.

Kérdés, miért nem hagyod sírni (és főleg hogy tudod megoldani pl egy hasgörcsnél), szegénynek nincs más kommunikációja, vagy neked mindig sikerül elsőre eltalálnod miért sír, nyöszörög, nyekereg,nyüszög, nyög? (Bocsi nem tudok jobb kifejezések arra, ahogy a picikém kommunikál).

És nem vagy csodabogár, csak máshogy neveled a gyerkőcöd, mint ahogy mi mindannyian, de kéretik ez alapján nem minősíteni sem babót, sem mamit. :-)

És Rika pedig szeretett volna szoptatni, meg is tett érte mindent, mint ahogy mindenki más is akinek itt pótolni muszáj, beleértve a lll minden egyes elérhető ötletét. A legtöbben két gyerekkel pedig nem engedhetjük meg magunknak hogy hallucinálni kezdjünk és szó szerint összeessünk a kimerültségtől, miközben lehet hogy pont az 5 %-ba tartozunk. (Mellesleg arra mit mondana a lll ha egy családban 3 generáció óta 4 anyánál 9 gyerekkel teljesen ugyanaz a probléma? Gondolom mindegyik lusta volt és nem tett meg mindent hogy legyen elég.) A liga sokaknak segít, de de a maradéknak képes olyan iszonytató lelkiismeretfurdalást csinálni, hogy ihaj. :-(

Az pedig, hogy az alapján játszon a fiad a homokozóban gyerekekkel hogy mi történt velük csecsemőkorukban? Számomra meglepően furcsa Én Enikővel értek egyet, ott van nála a pont, szomorú számomra, hogy anélkül, hogy tudnád milyen emberek vagyunk leírtál minket, és csak a leírtak alapján barátkoznál bármelyikünkkel is. :-(

Számomra fontosak a lányok itt, jelenleg ők jelentik a társaságot, akikkel meg lehet beszélni bármit, jó ide jönni, még ha nem is tudok minden nap írni. És már nagyon várom, hogy egyszer megismerhessem őket és a babáikat.

Bocsi mindenkitől, de rettenetesen elszomorított ez az egész :-(

Zituska:
Mondtam is ma reggel a páromnak amikor felhozta az újságot, hogy nini az a baba a fórumról van :-) Nagyon jó kép Botiról :-)
Volt még valaki fotózáson?

Szép napot mindenkinek, a betegeknek jobbulást!
Az összes babónak és maminak puszi:

Ági

Ági73

Sziasztok!

Ceniko gratulálok, én is 3. gyerek vagyok, nagyon jó:)

Réka, sajnos mi pont Alsóvároson vagyunk :( Szegény, jól megkaptad itt a csajoktól, pedig gondolom, senki nem akarta megbántani akarattal a másikat, csak így alakult. Egyébként én külön nem beszéltem az igényeimről az orvosommal, még a szülésznőmnek is csak pezzegettem, de annyira jól sikerült, hogy azóta is olyan jó visszagondolni rá:):)3 és fél óra volt, fájt, dehát tudjátok, de olyan rugalmasan ment minden!!

Ági nagyon örülök, hogy érdekelne a masszázs, én még ugye nem voltam, mert kell még baba, de nagyon örülnék, ha íly módon tudnék toborozni, hogy minél hamarabb elinduljon, egyébként egy baba is elég már, sztem ha érdekel, hívd fel Andreát, és akkor már indul is, a száma: nem tudom ,most vettem észre, hogy nem mentettem el:(:(:( nem baj, most megyek Incihez, megkérdem tőle, és leírom....
káti

Ági: A Korai Fejlesztő a Gáspár Zoltán utcai oviban van. Majd ma megyünk délután, rákérdezek, h pontosan mettől meddig tart be kell-e jelentkezni előre...stb!
Szóval titeket érdekel a dolog? Szuper :lol: Én arra gondoltam, hogy péntekenként nem viszem Bogit oviba Violát bölcsibe, hanem inkább ide megyünk a játszóházba :) De ez még nem bizti, majd előbb kipróbáljuk milyen :)

Én is így "tanítottam meg" aludni a gyerkőket az "Aludj jól gyermekem" módszerrel. Mindkettő nagyon jó alvó lett :) ! Én nem vagyok hajlandó tönkre vágni magam az miatt, hogy egész nap vagy karban legyen vagy ordítson a gyerek! Akinek van hozzá ereje,idegzete hajrá...én nem vagyok ilyen önfeláldozó és mártír (ha olyan lennék se köszönné meg senki :lol: ).... Amúgy a párom 3 műszakban dolgozik, kb elválna ha ez lenne :shock: na meg aztán ha velünk alszik akkor a házaséletünknek annyi, ami sztem fontos (nekem)!!!!!!!!!!!!! :oops:
Én pl sose tudtam úgy aludni, hogy itt szuszogott mellettem. Azon paráztam, hogy mikor fekszek rá és csak járt az agyam és aludni meg nem tudtam :cry: Ingerült voltam, kialvatlan, fáradt akkor meg minek? Amúgy Viola csak a saját helyén a kiságyba alszik el... Volt már hogy nagyon köhögött beteg volt és áthoztuk a nagyágyba közénk, de nem akaródzott elaludnia... És nekünk se....
Meg sztem nem is egészséges, ő egy külön ember egy külön személyiség, hogy jövök én ahhoz hogy ráerőltessem az akaratomat és ilyen "majomszerettel rátelepedjek"????
Én ezt sem értem :shock: :shock: :shock: :shock:

Hja az allergiás infókat köszi! Engem egészen konkrétan a sertéshús másik fele érdekelne, ugyanis sertéshús allergiás van a családban :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Helló!

Ági73! Már gondoltunk a mosóporra és az öblítőre is, de Dénesnek pl. a nyaka körül jönnek ki, ahol nem éppen borítja ruha. A műszálasat kerülöm, ha lehet, tiszta pamut cuccot veszek neki. A lakásunk nem száraz levegőjű, fél éves téglaházban lakunk, ezért még párás a levegő alapból, sokat szellőztetünk, hogy ne legyen trópusi a klíma.

Enikő! Dénesre mi is sokat gyúrtunk, fél év alatt jött össze, apja szerint élete legszebb időszaka volt! :lol: :lol: :lol:

Enikő, Ági! Amit Rixanak írtatok, szívemből szóltatok mind a ketten! :)

Réka! Én is természetes párti vagyok, pl. elhatároztam, hogy nem adok cumit Dénesnek. Nos, pár hetesen már cumizott, mert állandóan cicin lógott, ami még nem lenne baj, de mindig túlette magát, borzalmasan sokat bukott, fájt a pocija is, így megkérdeztem az orvost és a védőnőt, mindketten a cumit javasolták. Eleinte sokat cumizott, 7 hónapos korára teljesen egyedül szokott le róla (mondjuk nem tömködtem állandóan a szájába)! Viszont, minden babának más-más szopiigénye van, vannak olyan babák, akiknek sokkal több komfortszopira van szükségük, tehát nem kell mindjárt kígyót-békát kiabálni, ha egy baba sokat cumizik.

Egyéb szösszenet a cumiról:
van egy ismerős házaspár, akiknek a kislány másfél évvel idősebb, mint Dénes. Tündéri gyerek, angyali természettel, sose cumizott, nagyon nyugodt és barátságos stb. A szülők szerint a cumi csak és kizárólag a szülői döntés eredménye, asszem büszkék is voltak rá, hogy a gyerek nem cumizik. Mikor Dénesnél meglátták, óvatosan megkédezték, miért adom neki? 4 héttel Dénes születése után megszületett a 2. gyerekük, egy kisfiú. 1 hetes korában már cumizott. :lol: :lol: Ki se lehetett venni a szájából. Én már nem kérdeztem őket, miért van rá szükség! :lol: Egyébként ő is leszokott róla.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ceniko
Az Elmó a német Elmár név becézett formája. A középiskolából biztosan emlékszel Juhász Gyula egyik versére, amiben szent Elmóról ír. Egyébként a névválasztás után tudtam meg, hogy régen szent Elmóhoz imádkoztak a vajúdó asszonyok :).
A többihez csak annyit, hogy lehet hogy nem fogalmaztam pontosan. Bárkivel játszhat majd a fiam, de jobban szeretném, ha hasonló értékrenddel rendelkezőkkel játszana INKÁBB. Mást nem írok, mert már így is túlgerjesztetted magad, nem akarlak megbántani. Ja és Elmó szopja az ujját néha, akkor is ha nem éhes, aminek nagyon örülök, mert látom, hogy kezd rájönni, hogy az az izé az ő keze. :)

Exdeus
Köszi!

Ági73
A játékot természetesen későbbre értettem.
A gyerekek között kezdetben nem lehet nagy különbség, a szülők a fontosak itt...
Én a légzésfigyelő és a közös alvás közül azért döntöttem utóbbi mellett, mert szerintebb jobb a baba lelkének az együttalvás és ráadásul felmérések bizonyítják, hogy az együttalvás szinte kizárja a csecsemőhalált.
A szoptatásról annyit, hogy az 5 %-ot őszintén sajnálom, mert nagyon szép dolog szoptatni... Második gyereknél biztosan nagyobb kreativitást igényel a dolog, de erről nem nyilatkozom, mert nem tudhatom. Egyébként az anyámnak sem volt elég teje és ha rá hallgatok, most mi is tápozhatnánk.
A nem hagyom sírni azt jelenti, hogy ha fészkelődik stb már akkor próbálom kitalálni, mi lehet a baja és mi segíthet. Így van, mikor a hasamon keresztben ő a hasán fekve kakil, mert akkor hagyta csak abba a nyugtalankodást. Szerencsére nem az a tipikus hasfájós. Ennek nagyon örülök, mert az szörnyű lehet mindkét félnek, babának és mamának egyaránt.
És mégegyszer, senkit nem akartam megbántani, csak barátokat kerestem volna. Én teljesen máshogy látom a baba-mama kapcsolatot, mint az átlag anyukák. Reméltem, hátha lesz itt valaki, aki hasonlóan gondolkodik.
Hordozókendő és szeretet között pedig szerintem tényleg van összefüggés, mert így pont azt adom a babámnak, amire a legjobban vágyik: az anyját.

Káti
Nagyon sajnálom, hogy a világ végén laksz :) (Neked valószínűleg én vagyok a világ végén...) Jó hordozást!

Mindenki
Mivel szerintem egy fórum arra való, hogy a hasonló gondolkodású vagy érdeklődésű emberek beszélgethessenek, ezért én távozom. Ha esetleg mégis idetévedne valaki, aki hordoz, szívesen várom a privi levelét.
Mindenkinek további jó babázást, a gyerkőcöknek jó egészséget! Sziasztok

Réka
rikax1977

Sziasztok!

Most írtam egy "regényt" és kámforrá vált.asszem idegbeteg lettem.Este újraírom.
Amúgy is ha rákatt arra hogy 21 új privát üzeneted van"nem történik semmi és még azt az üzit se látom amit 15.én kaptam!
Arról nem si beszélve hogy én is írtam és nem látom az elküldöttek között.Nektek műkszik a babanet?(rendesen)

Kép
Kép
zitacicu2

1 privát :lol:
de ezt is kijavitottam mielőtt elküldtem a hsz-t :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Ja és én egy éves korig szeretnék "szoptatni"A fránya kölykök még most is ordítanak ha a cicivel közeledek. :lol: de ez nekünk egyértelműen kezelésre szorul.(Dévény)Ez van.Örülök hogy így is sikerül a tejtermelést fenntartani

Kép
Kép
zitacicu2

Akkor aki nem használ hordozókendőt az nem szereti a gyerekét? És régebben amikor még nem volt kendő???

Amúgy szép dolog hogy ilyen rajongásig szereted a gyereked, nyilván szép dolog szal én ezt maximálisan elfogadom, vannak olyan dolgok amikkel kapcsolatban egyetértek Veled és az elviddel MAXIMÁLISAN, de sztem ez az életszemlélet elég "kockafejű" hogy úgy mondjam!!
Nem bántani akarlak, lehet h te csinálod jól ám mi meg itt mindannyian bénák vagyunk, és antianyák....

Pl a putris romák és hordozókenőbe tárolják a gyereküket, sőt 10 éves korig szoptatják, együtt is alszanak, akkor ők a barátaid??? :shock: :shock: :roll:

ceniko
Szeged

Rikax!
Szerény 1 nap alatt kialakult szilárd meggyőződéseddel ellentétben mi nem átlaganyák vagyunk itt a topikon.

A te értékrended: szoptatás, no cumi, együtt alvás a szüleikkel, hordozás.És mindenki más akinek nem, annak kuss a neve.

- "Szerintem sem kevesebb a te babód, csak más. Azért, mert te is más vagy mint én, máshogy neveled, más az értékrendetek".De ha más az értékrendje akkor már egy simán ledegradált átlaganya, ugye?? Jujj, a világ nem kizárólag fehér vagy fekete.
-"Játszhat bárkivel, de szeretném, ha lennének körülötte olyanok is, mint én, főleg az első 3 évben, amikor kialakul a személyisége." A te személyiség a követendő példa, ez vhol jó, de akkor hol van, illetve lesz majd a fiad saját egyénisége, személyisége????
-"a nők 5 %-a képtelen szoptatni, a többi nem kap elég felvilágosítást." Ja, ebben lehet vmi igazság, de aki nem kap elég felvilágosítást, és tápszerre, pótlásra kényszerül az kösse fel magát??? Ki a hibás ebben?? A csecsemősök, orvosok, védőnők, de nem az anya!!!!!
Szoptatáspárti vagyok a normális kereteken belül, de manapság túl van misztifikálva a szoptatás dolog. Attól vki már le van sajnálva, ha nem tud lefagyasztani egy rekesz anyatejet minden fejés után, sőt ha vki nem szoptat (okot ált senki nem kérdez), egyenesen nem akar jót a gyerekének, nem is szereti, mivel nem a "nagy magyar anya"
-"Fárasztó volt (már halucináltam a végén a fáradtságtól), de megérte. " Tudod mi éri meg??Az hogy, ha az anyuka kipihent, kiegyensúlyozott, boldog, nyugodt stb. az összes többi nulla!!!!

Cumi, tápi, nem is hordozzák, kiságyban alszik??? Képzeld, ő is átveheti esetleg majd a Nobel díjat, érhet el hatalmas sikereket az életben.
Az anyatejes nem cumis, együttalvó, hordozott gyereket is ítélhetik majd életfogytiglanra. Jó ez 2 véglet volt, de már bocsi, Te is az vagy.
-"az anyapótló izé" meg azt se tudom mi.

Én pl nagyon barátkozós vagyok, de eszembe se jutna úgy ismerkedni pl a játszótéren, hogy "szia, a babádat ugye hordozod, nem cumis, anyatejes és együtt alszik veletek?? ha nem húzzál innen!"
Szerintem ha te így rostázod az embereket, nagyon egyedül maradsz, és a fiad is magányos lesz, hisz te fogod őt irányítani. erre nem gondolsz??

"Mivel szerintem egy fórum arra való, hogy a hasonló gondolkodású vagy érdeklődésű emberek beszélgethessenek, ezért én távozom."
Szvsz meg pont nem arra való, hanem arra, hogy megismerjük a másik véleményét, netán el is fogadjuk. S képzeld, barátokra lelünk így is. Most kinek a jobb? Döntsd el Te.Szia.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitacicu:

Gyakran elszáll az előnézetnél vagy a küldésnél nekem is amit írtam. Egy ideje már vagy mozilla firefoxot használok ha a babaneten vagyok, vagy jegyzettömbre írok és onnan másolom be. Igaz ilyenkor utánformázni kell kicsit, de sokkal kevésbé boszantó ha elszáll, mert akkor csak be kell újra másolni. A priváttal nem tudom mi lehet, a windows néha elég furin tudja kezelni a php alapú fórumokat is mint ez. Legalábbis a férjem ezt mondta, de ő ehhez százszor jobban ért.

Ki fogom rakni amit Rékának küldök priviben, mert ha jól olvasom akkor ő már ezt itt nem fogja olvasni.

Réka:

Azt írod barátokat keresel, akik hasonló értékrenddel bírnak. De mi a te értékrended? Mik a fontos dolgok, gondolatok, emberi tulajdonságok a számodra? Már szinte alapból kizártál a fórumon található minden anyukát, mert ugye egy része nem hordoz (nem bírja a háta, nem szereti a gyerek, vagy csak nem is hallott róla), egy része tápszert használ mert tegyen bármit is kevés a tej, vannak páran akik hébe hóba cumit adnak a szájukba, és a legtöbben nem alszanak együtt a gyerekükkel állandóan. Így ez a négy feltétel ahogy én megismertem a lányokat senkinél nem áll együtt, de tartok tőle nagyon-nagyon kevés anyukánál Szegeden.
De kérdem én, ezek a dolgok mennyiben határozzák meg az értékrendünket? Nem szerethetjük ugyanúgy a gyermekünket? Nem lehetnek fontosak számunkra ugyanazok az emberi és egyetemes értékek?
Meg sem próbáltál megismerni egyikünket sem, de azt sem hagytad hogy mi megismerjünk. Nem vagyunk egyformák, és ez így is van jól. De tanulhatunk egymástól, ha kell segítünk, eggyütt örülhetünk és együtt sírhatunk.
Én nem viccből tettem fel a kérdéseket. Komolyan érdekelt volna miben mások az ilyen gyerekek, mert te biztos jobban otthon vagy ebben a témában, de ezt már nem fogom megtudni.

Sajnálom hogy elfutottál, csak azért nem vagyunk olyanok amilyennek látni szerettél volna minket.

Melinda:

Ne húzd föl magad, nem éri meg, bár már én is megtettem ma délelőtt, és azóta is azon jár az eszem, milyen élete lesz így szegény kisfiúnak, mert elsősorban mindig is a szülők a példaképek, és csak utána a barátok de ez meg már jóval később mint 3 év.

Dancsi:
már az előbb is akartam írni, örülök hogy lassan kezdi magát összeszedni Boldi előbb-utóbb utoléri a többieket a súlyával. Csak kitartás mindkettőtöknek.

Na megyek a kis prücskömmel és kiszellőztetjük magunkat!

Ági73

Ági!
Nem húztam fel magam!! :D
Ne félj, olvassa Ő! :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

sziasztok!

A babamasszázst tehát az IH-ban csütörtökönként 2-től tartja Ráczné Gyémánt Andrea, a tel.száma, ha vki szeretne jönni, 30/510-8214 (r4emélem nem haragszik meg, hogy reklámozom, de végülis Ő mondta...)
káti

Sziasztok!

Bea, Andi!
Köszi a tel.számot!
hívtam, de nem vette fel, mindjárt újra próbálom!

Lányok!
szerintetek miért van az, hogy evés és jó büfizés után és legtöbbször a pelust is tele rakjuk egyszer beájul és 3-4 órát alszik, máskor meg nyűglődik, sír, látszik hogy fáj a hasa.pedig mindent egyformán csinálok.mit tudok tenni olyankor?általában ez a nyűglődés du. és az esti fürdés után van.

Enikő!
hatalmas gratula a 3. babóhoz!
szép pocakosodást kívánok!
és mit szeretnétek?két csajszi mellé egy kisfiút?vagy még egy kislányt?

Zituska!
anélkül, hogy tudtam volna, hogy a délmagyarban a te fiad van, mondtam anyukámnak, amikor megnéztem az újságot, hogy ő a legszebb ezek közül.és lám pont Boti az!
gyönyörű baba!

Zitacicu!
az én privimet se kaptad meg?

Réka!
Üdv itt!Bár én és a fiam nem fogunk tetszeni nektek, mert nekünk babakocsink van, az elalváshoz kell anya hasa és a cumi és ha elaludtunk anya berak a kiságyamba. ilyenkor ált.kiköpöm a cumit, de azért van.és sajnos üvegből esszük az anyatejcsit, mert minden követ megmozgattunk, mégse szopizunk.most még várjuk a gyógytornász segítségét!
és mert más a véleményed, nem kell elmenni!
az én véleményem is más.hiszem magamról, hogy jó anya vagyok és mindent megadok a gyerekemnek, és az egész család olyan szeretettel veszi körül, amire minden kisgyerek vágyik.tudod már a megfoganásáért éveket küzdöttünk és hiszem, hogy ezért kaptuk őt ajándékül végül természetes úton!

na megyek,most megint kitört rajtam a lelkiismeret furdalás a szopi miatt.pedig mostanában már nem stresszeltem magam ezzel.

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Ceniko: nagyon halkanhalkan gratula! :wink: Játszóház: barátnőm ott dolgozik, hívott minket is, de én még nem tudom összeegyeztetni az alvásrendünkkel. :(

eszter: szerintem mehettek (legalábbis a mi kocsink befért a Tesco-ba meg a Cora-ba). Nyáron nem szabad betolni a hűtőpultok közé, de most úgyis be van öltöztetve. Vagyis fordított a helyzet, csomagold ki egy kicsit, ha bementek, nehogy aztán kint megfázzon. Marcsi egészen pár héttel ezelőttig nagyon jól viselte a bevásárlást. A hordozót ráteheted a bevásárlókocsi tetejére. Bár a nyavalyás időszak miatt meggondolandó valóban, tehát csak ha muszáj. Én is 3hetes korában vittem először, de augusztusban. Az utcára azonnal lehetett vinni szigorú dokinéni szerint, védődnéni 1 hetet mondott.

jégvirág: a tányért fogom! :lol:

melinda: ha hisztis lesz, az lesz, akkor is, ha félek! Túlélés, igen, ez a kulcsszó! :lol:

káti: ismerek egy Hatvani Lóránt és Donát navű testvérpárt (rokonyok, én is Hatvani vagyok), hozzájuk van valami közötök?

hordozókendő: én is akartam, de valahogy olyan bonyolultnak tűnt a kötözés. Kenguruztunk, de ritkán, mert úúúútáltam magunkra rángatni, amikor már rajtunk volt, szerettük. (Találtam egy kengurut azóta, amit újszülött kortól lehet hordani, ára csillagászati, de ha legközelebb ilyenre kerül a sor, én biza megveszem.)

rikax: amiket írsz, ezek nem feltétlenül szülői döntések (még a hordozó sem, hiszen akinek fáj a háta, hogy hordozzon?). Mi se vettünk cumit (nekünk az nem kell felkiáltással), a gyerek a legelső este csak az apja ujjával a szájában aludt el. Másnap első út a Tesco-ba vezetett, cumiért. Nem anyapótlásra, hanem mert szereti és megnyugtatja. És azt végépp nem gondolom, hogy a cumizó és/vagy tápszeres, netán babakocsiban tolt babák hatással lennének a leklkivilágára a homokozóban. Persze te tudod, csak elég kevés kisded fog megfelelni a kívánalmaidnak. Tényleg, és ez most érdekel, nem piszkálódásból kérdezem: ha találkoztok egy babahaverral, kikérdezed az anyukáját, hogy minden stimmel -e? Az ülve szülés is érdekel, én is így szeretnék legközelebb! Végig ülő helyzetben voltál?

zsuzsu: és miért nem javasolta a doki? A Laevolac fel se szívódik egyáltalán! Inkább kínlódjon szegény? Ezt nem értem, a doki részéről... :o

Vitte már valaki 1éves kontroll csípővizsgálatra a babát? :?:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska: Nagyon édes! :)

Norus: 1 évesen csípővizsgálat?!?!?! Nem tudok róla. Mi nem kaptunk beutalót anno. Van ilyen?!?!
Ügyesebb anyuka vagy mint én :)

Ági: Köszi neked is a tapasztalatot :) Nagyon csípem ám az írásaidat :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia, Nóra!

Örülök, hogy találkozunk, ezek szerint szegről végről rokonok vagyunk:) Donát az apuka, Lóránt pedig a nagybácsi. Donát már mesélt Rólatok sokat, mikor még Doncsibabának híre hamva se volt, mesélte, milyen jót babázott veletek az aikido edzés előtt:) Szívesen megismernélek titeket személyesen is!
Ti merre laktok?

Karmen, itt csináltam a babaneten fotóalbumot, nem volt könnyű, mire feltöltöttem...:)

Egyébként a cumi témához hozzászólva, én adtam cumit Doncsinak, és bár nem örülök, hogy mikor 'beszélgethetnénk' is, néha ő inkább cuppogja a cumiját, dehát mit tehetnék, ha annyira sír nélküle, én is cumiztam, a párom is, és egyikünk sem lett lelki sérült, értelmileg sem hiszem, hogy alulfejlettek lennénk ettől.
Ja, és a párom 4 hétig evett anyatejet, és ősem lett ettől sérült semmilyen tekintetben, szóval valószínűleg nem ezen múlik...
káti

Káti

Akkor holnap is lenne? Vagy csak akkor ha lesz elég baba-mama?
Holnap fölhívom Andreát, de elárulnád a teljes neved, hogy tudjak kire hivatkozni.

Ági73

Sziasztok!

Enikő!
:D Hát ez óriási :D ;)

Eszter!
Én hordozókendőben hordom a pindurt télen is (nincs más választásom) De tavaly Rékával is úgy csináltam, hogy feladtam rá egy overált, és az én kabátom cipzárját még ráhúztam... sose fázott. Csak az arcára kell valami kenőcs, mert kegyetlenül ki tudja csípni a hideg szél.

Rikax-szal az értekrendünk (ami az emberséget illeti ) abszolút nem hasonló, nem is minősítem...

Melinda, Exi!

Igen, most már végleg maradunk Szegeden... az Alföld, a Tisza és a kárász... semmivel sem pótolható ;) De főként a barátok nem pótolhatók :)

Gira
Vendég

Sziasztok!

Úgy látom az előző téma jó port kavart én még hajnal 1-kor is ezt beszéltem a férjemmel :roll: :lol:

csibe! nem akarom ismételni önmagam, de ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert az szörnyűűű!!! Jó anya vagy és ezt Te tudod a legjobban!

Mi voltunk ma dokinál paraméterek : 68,5 cm és 7860 g
látszik ám a rendszeres vacsora a lányomon :))

Enikő! : romák :lol: :lol: , nagyon jó volt!!!

norus!
én mosta akarom vinni Zsófit bár még csak 10 hós, de a hurkáinak a száma nagyon aggaszt. Egyik lábán nincs hurka másikon van 1 db.
És én megesküdnék, hogy egy egy volt mindkettő combján még 1 hónappal ezelőtt. Szerintem mi Kedden megyünk, jöttök velünk? Legalább megismerlek és könnyebben eltelik az a pár óra.

Bea!
Szerintem csak annak kell menni (1 éves kor körül) csipőszürésre akinek újszülött korában volt elváltozódás a csípőnél.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Zituska!
Gratulálok a fiad sikeréhez, édi :lol: :lol:
Rika

Ja még annyit, hogy az ülésünket használtan vettük 24 ezerért aki mostanábban akar venni csak ajánlani tudom az ürgét. A babszobán szokott mindig hírdetni nagyon szép üléseket!

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Tudja valaki, hogy hopl lehet Szegeden mosószódát kapni?

Gira
Vendég

Sziasztok!

Nóra!
Nem mondta a doki, h miért ne adja Laevorac-ot, de ne.

Sokfélét olvas az ember lánya, hogy anyatejes babónak milyen sűrűn kell teleraknia a pelust , de nehéz eligazodni. Most abban egyeztünk meg apucival, hogy amíg Ábel jókedvű, nincs láza, puha a hasa, addig várunk a "termésre" nem avatkozunk be a természet rendjébe. Eddig semmi ilyen gondunk nem volt, de most, hgy 4 hónapos lett jött a kakigond.

Rekedtségre van tippetek? Ábelem "repedtfazék hangú" . Mintha "mutálna" a Szentem.

Szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

sziasztok!

megint egy ujjal írok, meg kell tanulnom:) bal kezemben vagy Barni van, vagy a mellszívó, ha egyik sem, akkor vagy alszom, vagy eszem:)

Niki: nekem a gyomorégésre a Remegel vált be, de az nagyon!!!

DM-ben is lehet kapni, és patikában is.

na elfáradtam, megyek is.

jó azért, hogy itt mindig törpénik valami:)

ez a vita is nagyon izgalmas, de azért jobban remélem nem fajul el.

pussz

KépKép
esztermoro

Helló!

Gira, én pont fordítva vagyok, Pécshez közeli faluból származom, Pécsre jártam középsuliba, a második otthonomnak tekintem. 11 éve élek itt, de még mindig sóhajtozok néha...Pécs, Király utca, Mecsek.... :lol: pedig Szeged is gyönyörű, itt született a fiam is! :lol: Hiába , nehéz elszakadni a helytől, ahol felnő az ember! :):)

Zituska, gratulálok Botinak! :lol:

Enikő! Édesanyám tanár, pont egy ilyen esetet mesélt! Egy roma kislány sosem tízóraizott a többiekkel (10-11 éves), mindig eltűnt valahova. Egyszer rájöttek, hogy ilyenkor elbújik valahova, jön az anyja és megszoptatja, ez a tízórai!!!! Kiderült, hogy a kislány kora ellenére szinte csak anyatejet kap!!!!!!!! :!:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!

Zita, meg se ismertem volna! Ha nem írod, hogy ott Boti van... :D

Ági, jó, hogy rendeződtek a dolgok. Nálunk nem lenne pálya, mert ha 10-15 perc után se hagyja abba, akkor muszáj felvenni, mert ha tovább hagyom, csak rosszabb, akkor semmi se jó neki.
Köszike a csasziinfót, de sejtettem, hogy max.-ot kell majd fizessek. Majd összerakjuk, ha eljön Petitesó ideje.
Mikor Peti kisebb volt, volt olyan, hogy nem volt három óra a két etetés között...nekem mondta is a dokim, hogy nem baj.
Fotózni mi is voltunk.

Káti, a napirend nálunk kb. 3 hónaposan alakult ki a mostanira, de egyórás csúszások előfordulnak, minden attól függ, hogy Peti mikor tízóraizik.

Enikő, aludni este én sem tudtam volna úgy, hogy Peti köztünk van, és féltettem is volna, nem magamtól, hanem Feritől. :)

Klzsuzsi, a férjed életének legszebb időszaka --> azt meghiszem. :D

Csibe, ne is stresszeld magad! Nem érdemes...sajnos még vannak "elvetemült" emberek.

Zsuzsu, szerintem ha nincs más választás (tehát ha muszáj) a Laevolac-ot nyugodtan adhatod. Van a házban egy ápoló házaspár, és az ő lányuk is azt kapta, ha szükség volt rá.
Rekedtségre szerintem semmi sincs, de nem is kell ellene tenni.

Na mára ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Bea:

Talán nálunkmég azért könnyebb, mert kicsike. De muszáj volt meglépni, az utóbbi időben már csak kézben volt hajlandó aludni, max az ágyban, de akkor úgy hogy a cici a szájában volt, ha kiesett jött az ordítás. Vagy kibírunk néhány napot hallgatva mit csinál, vagy a családi béke megy rá. Már a nagy sem bírta, az utolsó két hét össze-visszaságát.
A három óra nekünk azért kell, mert tápit is eszünk, az jobban laktat és lassabban ürül ki. Ha nem várjuk ki akkor utána nyűgös és láthatóan bántja a pocakját.

Azután szántuk el rá magunkat, hogy utánanéztünk a neten, és bizony az alvás tanult folyamat, és a pici csecsemő sír, nyüszög, meg nyöszörög amikor tanulj, a nagyobbak meg felkelnek, hol vizet kérnek hol pisilni kell. És még a Madarász utcai gyerekkórház alváslaborának professzora is ezt írta egy cikkben. Hát ő csak tudja...

Nagyon féltem, hogy így a picurka rosszkedvűbb lesz, nyűgös mert sír esténként. Most hogy kipihente magát, ma játszott, érdekelte a világ a babakocsiból és nem ájult be, gőgicsélt, vigyorgott fűre-fára.
Ma este megint 20 perc nyikorgás volt, de mi rontottuk el apával, kicsit későn fürdettük, mármint neki volt késő, holnap el kell kapni a pillanatot amikor még nem túl fáradt, de már álmosodik.

Hétfőn el kellett mennem tápszert íratni, nem számoltam a legutóbb azzal, hogy a lánykának nőni fog az étvágya (én balga), hát ne tudjátok hogy néztek rám az anyukák. Én meg pironkodva mondtam a védőnőnek mit szeretnék, mert elszámoltam magam, többet eszik a lány. Hát, mit ne mondjak nagyon jól esett, amikor azt mondta semmi baj elvégre azért van hogy megegyék a babák, és megdícsért minket milyen szépek vagyunk, meg jókedvűek :-).
Ma meg a patikus nézett rám úgy, mintha én lennék valamelyik méregkeverő sorozatgyilkos, aki épp valami anyagot vásárol a következő akciójához. De ezen már csak mosolyogtam magamban. :-)

Jujj szóljatok már rám hogy megint lyukat beszélek a hasatokba :-)
Hát ez van, szeretek veletek beszélgetni :-)

Puszi: Ági

Ági73

Sziasztok Csajok :lol:
Szeretnék tanácsot kérni. Nem tudom miért van az hogy ha Kittit lerakom aludni,akkor 98 %-ban üvölt pár percig (egyértelműen hiszti) és csak utána ájul be. :( Mindig akkor rakom le aludni amikor egyértelműen álmos,de nem várom meg hogy túl álmos legyen, Egyszerűen utál aludni :? Szerencsére máskor nem sír,de ilyenkor mindent belead... Vettünk neki egy hintát és abban gond nélkül elalszik még akkor is ha nem is álmos...

Réka beírása jó nagy port kavart...nem csodálom. Én már nem is teszek hozzá semmit,mert mindent elmondtatok. :roll:

Rika!
Mi is szeretnénk venni autósülést,de nem merek használtat. Mi van ha balesetes volt. Bár erre kicsi az esély!!! Ettől függetlenül ha az ipse szerinted megbízható és szívesen elkérném a nevét. Köszi :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Ági: Nekem mind a 2 gyerkőm vegyes táplálású (szopi+tápi), de soha életemben nem ért atrocitás se a gyermekorvosnál se a gyógyszertárban, amikor mentem a tápszer receptért, illetve kiváltani! Mégcsak rondán se nézett senki, nem éreztem magam "megbélyegezve" vagy ilyesmi.... :roll: :? Sajnálom nagyon, hogy vannak olyan emberek, akik ebből következtetéseket vonnak le...ráadásul ilyen ocsmányokat! :shock: :x :evil:
Az alvást tényleg tanítani kell, én is ezt olvastam, és nálunk bevált! :wink:

Gira: Nagyon szépek a csajaid :) Merre fele laktok???? Sajna nemtom hol lehet mosószódát kapni :( Tecsó, Cora???????

Rika: Köszike, nem kell pelus, anyu felment Pestre visszafele beugrik a kecskeméti Auchanba és hoz nekünk :lol: De nagyon édes vagy, hogy felajánlottad :) :D Kösziiii :) Szuper az autósülés! :wink:
Ki árulja a babaszobán őket?

Norus: Melyik bnőd dolgozik ott? :)

Csibe: igazából fiúra gyúrtunk, de mivel viszonylag sokára (saját magamhoz képest sokára) jött össze, már ott tartottam, hogy végülis tökmindegy :lol: Csak egészséges legyen, és ne legyen a terhességnél gond, mint Violával :( Ennyi! De pl ha lány lesz akkor nem kell új ruhatár :lol: Meg lányneveink vannak, fiúkba nem egyezünk apával :lol: :oops:

Zitacicu: Hogy/hol vagytok??????
Pusssssz
E

ceniko
Szeged

Ági: Igazából nem értem miért címezted nekem amit írtál az utolsó hozzászólásodban ...:):)

Csibe: Sikerült?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

[quote="szszkinga"]S írta:szszkingaziasztok Csajok :lol:
Szeretnék tanácsot kérni. Nem tudom miért van az hogy ha Kittit lerakom aludni,akkor 98 %-ban üvölt pár percig (egyértelműen hiszti) és csak utána ájul be. :(
:wink:

Miért van? Mert hisztizik, és nem akar aludni :) Fent akar maradni, h ne maradjon ki semmi jó buliból :lol: És milyen igaza van :lol:
Hagyni kell és majd elalszik. Meg fogja szokni, hogy nem veszed ki. Most próbálgatja a határait, illetve hogy te meddig bírod. Pont ilyenkor kell vigyázni és következetes lenni!!!! Hagyjad inkább sírjon picit de aludjon akkor amikor kell, mert az idegrendszere akkor fejlődik ha alszik! És akkor lesz (többek között) boldog kiegyensúlyozott baba ha eleget alszik....

ceniko
Szeged

Nórus88.

Én a csípővizsgálatra januárban viszem,azzal a beutalóval kell menni amit anno a még először kaptunk.Nem kell bejelentkezni csak oda kell menni 11.-ig.

Sajnos a karácsonyi vásár miatt hamarabb nem tudunk elmenni.

Jó,hogy helyre tettétek a Rékát!!!

Enikő:GRATULA!!!

Még a végén mi is kedvet kapunk a 3.-hoz.

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Bocsi Bea, nem neked címeztem :oops:

Mindig összekeverem a keresztneveteket meg a nicketeket Exivel. :oops: Nem tudom miért de csak ezt a kettőt...

Uff, most szégyenlem magam de rendesen...

Megyek is aludni mielőtt még nagyobb galibát csinálok... :lol:

Ági73

Ági: Semmi gond, több is veszett Mohácsnál...:)
De hogy miért pont Exivel keversz?!?!?!?!?! :lol:

Kriszta: Jól beájult a lánykád :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Köszi a választ!! Szerencsére jól bírom a strapát és nem szoktam felvenni. Egyébként vicces,mert sír és közben rám-rám néz ha ott vagyok,vagy nézelődik hogy ott vagyok-e...aztán beájul :lol: A kis szemtelen. Korábban volt már szó az ilyen "próbálkozom hogy meddig mehetek" síráasról,de akkor most tudom hogy Kitti is ezt csinálja :roll:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kinga irtam e-mailt!

Enikő: Ok, akkor visszamondom a pelust :)
babaszoba: talita

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Nem tudtam visszaolvasni, holnap megyek vizsgázni. De ígérem pótolom.

Cenikő!
Szívből gratula a két csíkhoz, annyira örülök!!! Tökéletes helyen van az a kis tündér, nyugi!

Dávid fogára ma azt mondták, hogy a fogzsák türemkedett ki, ilyet hallottatok már, mert én tudatlan, nem. Azt mondták, ha kibújt a fog akkorra eltűnik. Hát, hiszem is nem is...

Most megyek, igyekszem utólérni benneteket.
Ja, a babafotózáson mi is voltunk.

Szép estét mindenkinek! Puszi (főleg a gyerkőcöknek és a pocaklakó- gyerkőcöknek!) Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Csibe!
Egy szál privit nem kaptam,így felzeszem a kérdésem itt!Ti jöttök vagy mi menjünk? :wink:

Timika!
Szeretnék anyatejet adni a babáknak főzi és gyümi után is de örülök ha a többi étkezésre össze tudom kaparni .Sajna.Viszont inniuk meg kell(ene)

Niki!

Nekem is voltak keményedéseim rendesen .Az ikreknél emiatt(is)be kellett feküdnöm,de sok olyan szobatársam volt akinek a keményedései hátterében valamilyen fertőzés állt.Ha nem múlik a dolog érdemes megnézetni.Egyébként nekem most a 20.héttől keményedett a hasam és mégis kihúztuk a 35.hétig.A Mátéval a 36.ig bár akkor lényegesen később kezdődött ez a keményedés dolog.Pihenj sokat és ha egy kicsit is aggódsz menj el a dokihoz.
Ja és a baba mocorgása is kiválthatja.

Rikax!
Érdekes hogy így elmentél innen.Szerintem sok más téma van amiben lehet hogy egyezik a véleményünk.
Egyébként én is nagyon anyatej párti vagyok de tényleg gondolni kellene arra is mielőtt az lll-t emlegeti az ember, hogy annak ha nem megy a szoptatás lehet egész komoly oka is.(Gondolok itt a Dévény módszerrel kezelt gyerekekre.)Nikim sajna ezért nem szopott mert nem bírt.3 hónaposan hivtam hozzá szakembert .
A másik meg az hogy szerinted a 3 gyerek mellett kinek segitettem volna azzal ha totál nullára kiborulok?Imádom a gyerekeim magadom nekik a maximális szeretetet amit csak tudok kendő szoptatás nélkül is.

Kép
Kép
zitacicu2

Romy! remélem tényleg csak ez a gond, és gyorsan kibujik ez a fogacska most már!

Kriszta! Orsirol is pont ilyen képem van, amikor elkezdtük az etetöszéket használni, folyton elaludt benne.:)

Zituska! Én sem ismertem meg Botit, annyit nött már! Gratulálok!

Bea! Nagyon jo ez az uj kép Grétiröl!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A Norbimmal nem tudok mit kezdeni.Feláll elesik és mostmár oldalazva közlekedik.Szerintetek megoldás lenne a bébikomp?Vagy korai?Annyit esik szegény hogy már félek egy komolyabb sérüléstől,mert szinte csak a fejét üti meg.!

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu!
Én kipróbálnám a bébokompot a biztonság érdekében, bár biztos lesz aki lebeszél róla mert mostanában a szakirodalom nincs jó véleménnyel róla. De én eme uj kutatások eredményét elolvasom, és mérlegelem, nem hiszek el vakon mindent.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Enikő!
:D
Rika!
nekünk is ilyen ülésünk van, én 50ért vettem, de nagyon jó.
Vendég

2 új kép a lányokról: Kép Lotti kisminkelte magát

Kép Lindus

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zsuzsu!

Kakiról annyit, hogy Réka 3 hós kora körül lett szorulásos, Hajnának 2,5 hós kora körül ritkult a kaki. A különbség az volt, hogy Réka ha végre kakilt (kicsalogattuk valamivel), akkor az sűrű krémes állagú volt, és tényleg szinte csak rásegítéssel jött ki. Hajnánál ha 3-4 nap el is telik, így is folyós, és soha nem kell rásegíteni, a kedve is jó. De azt szerintem jó, ha tudod, hogy ha egyszer is rásegítesz valamivel, akkor egy ördögi körbe kerülsz... én legalábbis Rékával így jártam... amíg csak anyatejes volt, nem kakilt többet magától.

Nálunk az elaltatás, és az éjjeli alvásnál szerintem mindkét lány érezte, hogy az alvásidőm SZENT és irtó pipa vagyok, ha éjjel nem alhatok... semmi elnézés nem lesz akkor bennem... így aztán mindkettő 6 hetes korától aludt rendesen :D

Enikő!

A Somogyi utcába költöztünk, ahol előtte is laktunk (a Lombarddal majdnem szembe)
Milyen lányneveitek vannak, ha nem vagyok túl indiszkrét?

Melinda!

Tündériek a lányok :D

Gira
Vendég

Melinda,
nagyon aranyosak a lányok és pont egyforma szemük van! :)

Kriszta,

hihetetlen számomra, hogy így el tud aludni egy gyerek :)

A "vitához" meg jobbnak láttam nem hozzászólni tegnap. Ismeritek az elveimet, de hogy azért ne barátkozzanak a gyerekeim pl. Exi kisfiával, mert nem egyezik az álláspontunk ht-t illetően, szerintem abszurd. Én csak sajnálni tudom Niki gyerekét. Meg ő magát is. :(
Vendég

Sziasztok!

Bea!
Hétfőn jön a gyógytornász hozzánk!
Mégegyszer köszi!
És a többieknek is!

Zitacicu!
Az első privimben azt írtam, hogy szívesen elmegyünk hozzátok.
Aztán írtam mégegyet,mert rájöttem, hogy tolakodó voltam, hogy így bejálkoztam, de úgy gondoltam mi könnyebben mozgunk egy babával,mint te/ti 3-mal és sajna az idő már nem jó sétálgatni!
és még azt írtam, hogy Gy.miatt mertem ajálkozni a látogatásra, mert gondolom a fiúk is örülnének egymásnak és így mégse vagyunk vadidegenek, akik az otthonotokba mennek!
próbáljunk időpontot egyeztetni!

Most megyek.
Pusza

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Lányok,
A dokink esküszik rá, orvosi szaklapokban jelentek meg a termékről eredmények, nem olcsó (sőőőőőőőőőt), de állítólag nagyon klassz.

Mi kipróbáljuk.

http://www.flavonmax.hu/
Vendég

Dancsi:

Tud Emese ennél furább dolgokat is.

Íme:

Kép

Amúgy nagyon elvolt fáradva,mert előtte nap este értünk haza horvátból.
Míg készülődtem az ebédhez beájult. :wink: :wink: :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok! :)

"Kicsit" próbáltam visszaolvasni, hogy képben legyek, kivel mi történt az elmúlt napokban, de mire a végére értem az elejét elfelejtettem... :oops:

Gondolkoztam, hogy szóljak v. ne szóljak hozzá a kialakult vitához - kár ezt már túl ragozni...
A többséggel értek egyet, és azalapján választani a gyerekemnek játszótársat, hogy csak szopó, nem cumizó, kendőben hordozott, anyával együtt alvó lehet csak...hááát.... :shock:
De hagyjuk... elkezdtem kiírni magamból a véleményem, de már 3x is kitöröltem inkább, mert nem akarom megsérteni Rékát.
Azt hiszem, jól döntött, hogy inkább nem marad velünk...
Végül is a mi gyerekeinkkel úgysem találkozhatna a kisfia...áááhhh...

Kármen :)
Orsi nagyon nagy lány lett!!!Hihetetlen! :shock: :D
Nagyon szép még mindíg!! :)

Melinda :)
a Te Csajaid is nagyon szépek! :D És tényleg egyforma a szemük!! :D

Kriszta :)
Édes a csajszi, ahogy alszik az etetőszékben! :lol: :lol:
Boti így még nem aludt el soha, ő a babakocsiban szokott kb ilyen pózban elaludni, a karfára dőlve! :lol:

Dancsi :)
Gratula a perhez! :)
És nagyon örülök, hogy Boldi jobban van, és hogy elfogadja mostmár a rendes kajcsit is! :)

Csibe :)
Ki a gyógytornász?
Mert hozzánk is jár, kíváncsi vagyok ua.-e? :)
Kívánom, hogy megoldja a problémátokat!! (a mienket megoldotta :wink: )

Enikő :)
Nem kaptad meg megint az emailemet????? :cry: :cry: :cry:
Napok óta lesem, mikor írsz... :cry:

Tudom, hogy sokatokat kihagytalak, de egyszerűen szita az agyam, és újra kéne megint olvassak, hogy írni tudjak, de arra nincs esély :(

Most sajna mennem kell..
pussz

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: