A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ma esélyem se volt írni, és mikor lett (most), elszállt, valami bugyuta bill. kombinácija miatt. Holnap.
neet
neet

halihó!

el vagyok úszva, nem olvastam semmi. :oops:
Deni ! a képet azért láttam :lol: tündéri!!!

Angi már negyed óráig is képes egyedül ülni!!! no meg megy a dajdajdaj :lol:

majd próbálok visszaolvasni.
vigyázzatok magatokra

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Votiv: hát engem egy patkánykísérlet nem győz meg arról, hogy egy kávé is sok lenne... Nyilván megérzi a baba is, hiszen a koffein élénkítőszer, vagyis biztos élénkíti őt is, de az még nem jelenti azt számomra, hogy ártalmas is.

Kép
Kép
tinu

Macs :) Citromos süti nyam-nyam, de jó dolga van apának! :D

Indi :) Mackó örül az utazásnak, de néha a Tigris is bekerül 1-1 fuvarra :lol: Hű, ezzel a házi zömlével felcsigáztál, már olyan rég sütöttem, de most jön a hétvége... hmmm :D Gluténmentes sütikben és kenyerekben Recca a nagy szakértő.

Tényleg, hol van Recca :?: :?: :?:

Zuzi :) Nagy gratula a vizsgádhoz, Te hős!! :D Jó pihizést!

Votiv :) Ne izgasd magad a "kedves" mamán, ahogy Te is írtad, majd megtudja ő is! :wink: :lol:

Fibi :) Jó utat! :D

Zsan :) Megmondom mi lesz Veled májusban: egy gyönyörű édes babát fogsz a karjaidban tartani! :D és már 3gyermekes anyuci leszel :wink:
denizsa

ZSanci :) te csak vigyázz, mert szavadon foglak és ott fogok dörömbölni az ajtódon a szülési felvételekért :lol: CSatlakozom Denihez: lesz egy tündéri kisbabád :)

Csókolat , aludjatok jó, álmodjatok szépeket!

indianyo

Szép reggelt mindenkinek Kép

Indike,
ment a mél, benne a recept :)

KV-ügy, hááát, én a saját nevemet sem tudom a reggeli koffeinem nélkül :lol:, illetve kibírom nélküle, de naaagyon lassan ébredek meg. És a fejfájásomat, ha van, csak ez mulassza el ÉS kv-val együtt éri el a vérnyomásom a 110-et ÉS még az ízét is szeretem... Kép

Zuzi,
graaaaatula a vizsgához :) már csak be kell férni a kormány mögé :mrgreen:

Zsána,
mit is kéne gondolni a fiaid nevéről Kép
nekem spec a Borisz és az Igor is tetszik. :)
Kérdés: mit kell tenni egy haldoklóval...???!!
:shock:

Képzeljétek, már megvan a kádunk is, meg a csempe a fsz.-ba :) tegnap óta szerelik a házban a vizet és a fűtést is :D

csók

Macsek
macskanyu

Na, üres a ház, még a macskákat is kiszórtam (Macs :wink: ) és most olvasok és írok szimultán:

Kamilla, gyors gyógyulást!!! Az antibigyó meg finom édes, mondd meg anyukádnak, h mutassa meg, h a maci meg a baba is bekapja és nagyon finom, és akkor majd talán te is kedvet kapsz!! Az én lányom egész nap nyakalná a kanalas orvosságokat, nálunk pont azért megy a hiszti, mert nem kap többet. :roll: De már megérti, h túl sokból megárt a sok. :D

Votiv,
ezer millió trillió köszönet a Telhetetlen Hernyócska c. mesekönyvért. Eddig (KOPKOPKOP) minden egyes alkalommal ezzel tudtam a kaja-túlkapásokat kezelni, pl az 5. (ötödik) mandarin utáni megvonásnál figyelmeztetem a lányt, hogy emlékszel, hogy járt a T.H is? És erre eltorzítja a kis arcát, hasfájást szimulál és kiabál hozzá :lol: És nem kér többet!!! T.H.-t naponta 4x olvassuk el és ajánlom mindenki figyelmébe, akinek zabagépszerű gyereke van. :)
Fejlesztős-folyosós nyanya: miért nem mondtad neki?? JUST YOU WAIT! Ezt asszem Pandorának mondta egy anyuka és Adrian Mole napjójában van lejegyezve. :D

Minden UH és vér és egyéb várakozásokért:
:twisted: :twisted: :twisted: ha valami ki tud hozni a sodromból, az a többórás várakozás. Mindenkinek kitartást!!!! És most már tudom, hogy mindenhol mondank kismama-aggasztó-baromságokat, úgyhogy ha mégegyszer mennem kell ilyen macerákra, csukott füllel fogom végigülni őket.

Még szerencse, hogy sose szerettem a kávét. Csak az E-kel dúsított 3mat az 1ben, de azt is csak tejjel :)
De napi egy fekete biztos nem árt!! Nekem is ezt mondták, sőt a 90/50 vérnyomimra ajánlották is. Nem ittam.

Den,
kicsi fijad nagyon édes a mackójával!! És fúdenagy!!!!! :)

Zuz,
eü vizsgához gratula. Most mi jön?

Fbi,
jó utat és irígyellek. Ha én egyszer kimozdulhatnék 2 napra.... na, egyszer csak leérettségizik a lány, és itthon hagyhatom egyedül, nem igaz? :wink:

Zsan,
fiaid neve sztem tökjó! És mindenki azt gondol, amit akar. És ma már annyi a "különleges" név, hogy az övék lesz lassan a leguncsibb. :lol:

Azért a málnát inkább szájon át... ha nem nagyon pókízű...

Ellenanyag: nekem valami olyanom volt, hogy a dokim rákérdezett, biztos ez az első terhességem???? :shock: :shock: Sztem ez volt, de így utólag ki tudja?? Elvileg ez az anyag csak terhesség alatt termelődik vagy mi, nem értek hozzá, lapoztam is fejben egyet.

Curkos lötty nekem nem kellett, de a H-ban is csak rábólintottak, hogy végülis dokifüggő. Zsömlés volt és ennyi.

Hol nézegetitek a babafotós képeket?

Kisün,
gyerkőcök... úgyis tudod! :D

Fibi,
angolul enyém is tanul,tudod, örli inglis. :D A süss fel nap neki valahogy úgy hangzik, mint a CI-NE-MA! :D

abbahagyom, nem floodolok.
neet
neet

Tinu!
a kávé azért tiltott, mert valaki túlzásba viszi. ha hiszed, ha nem, sok embernél rendszeressé vált a 3-4, vagy több kávé/nap! egyes álláspont szerint 1 kávé is sok egy magzatnak, nekem is alacsony volt a vérnyomim, ennek ellenére koffeinmentest vettem, így volt nyugodt a lelkiismeretem, pedig a dokim szerint 1 kávé belefér. kb. eső 4 hónapban hányingerem volt, ha a kávéra gondoltam, holott nagy gourman vagyok! :) aztán az lett, hogy szoptatás után alig tudtam visszaszokni a kávéra, mert persze kívántam, de nagyon megdobogtatta a szívemet.
viszont a szülés utáni 3-4 hónap maga volt a horror, mert olyan de olyan fáradt és álmos voltam, és persze nem ihattam kávét :(.

tényleg! nem tudja valaki hány mg koffein lehet egy kávéban?

Rylie!
először is gyanakodtam, hogy tök ugyanaz a baja Kamillának, mint Lencsének, mert nagyon hasonló volt minden tünet. másodszor, mi Cecloretta nevűt kaptunk, és folyékonyabb jóval, mint egy másik szirup, úgyhogy hozzád hasonlóan adtam be. később rájöttem, hogy simán rá lehet dobni a gyümölcs adagra is, és azzal bekanalazni, de ráfáztam, mert nem evett gyümölcsöt, egy falatot se. szóval, ha nálad eszik valamelyest, akkor ne gyötörd, dobd rá a kaja tetejére, és azon légy, hogy minél előbb oda add neki a rózsaszín falatokat.
ha úgy lesz, mint Lencsénél, akkor a folyadékot is úgy kell majd bele tömnöd, mert nem akar inni :(

ezek a nevek egyáltalán nem balfékek, ha gyümölcsöknek adják őket :D. én pl. kifejezetten szeretem az áfonyát, ENNI! :D :D

a Szaffi néven én is hatalmasat röhögtem!!!

Indi!
korábban Lencsi is nyelte az antibigyót, de mióta akarata van, nem kő neki!! :)
Dé jól nyomja a spárgát!!!
én is sokat sütöttem úgy kenyeret/zsemlét/kiflit, hogy megdagasztattam és a tepsiben sült meg. van itthon sikérem is (szejtán), ami pótolja a sikértartalmat, ha esetleg barna lisztből sütsz. ha kell esetleg, szóljál, mert még van 1 bébiételes üveg, habár Reccának is adtam már :), nem fogy olyan gyorsan. persze ehhez élesztő kell.
miért nem szabad kisgyereknek élesztőt adni? én úgy tudtam az egészséges. elég puha babakiflit tudnál csinálni rizslisztből, meg ilyenekből, de van kifejezetten lisztérzékenyeknek való keverék kenyérhez. Rékának tutti van ötlete. szerintem ha nem éleszted, akkor egy kőkemény micsoda lesz belőle.

Denizsa!
B. egyre inkább rád hasonlít!! nagyon édi ezen a képen! ti nem mentek fotózásra???

Macs!
nem is mondtam, hogy Fülike annyira édes volt abban a kardigánban, hogy mindig az a kép jut eszembe, ahogy félszegen mászkál a szobában, játékokkal a kezében.

Votiv!
Lencsi is kezdett már bömbölni az egyik csipogótól! :)

Zuzmó!
gratulálok a vizsgához, gyorsan gyakorolnod kéne a vezetést, mert utána nem lesz időd egy darabig :)

ancsipancsi

Neet,
http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi képek itt!

és a zsömlés módszert mára már rendelettel uniformizálták elvileg cukros löttyre brrrr..... az én gyerököm se akar semmit enni, csak kanalas gyógyit, kivéve vitamin... már nézegetem a gyereket, nem fotoszintetizál-e, annyira nincs étvágya
macskanyu

Macska,
:shock: :shock: :shock:
neet
neet

evvan.... :(
macskanyu

[quote="macskanyu"]K írta:macskanyuérdés: mit kell tenni egy haldoklóval...???!!
:shock:

?????????????????????????????????????????????????????????????

Köszönöm a sütireceptet, alkalomadtán megsütöm, jupijéj :)

Fülecske breteg még mindig?

Ancsi :) Babakiflinél pont a keménység a lényeg, azrét puha kenyeret ő még nem tud enni, ezen meg nyammoghatna - a papucsomat is ezrét szereti :mrgreen:

indianyo

Indike,
ezt Zsána postjából ragadtam ki és kérdeztem rá, érdekes eü-s vizsgakérdése lehetett...

Füles nem igazán beteg, tele van enördzsivel, meg vidámsággal, csak kajával nincs. Erővel belepasszírozok 2-3 falatot, oszt jónapot. Feszítővassal sem nyitná ki a száját. Jó, ha egy nap egy bébiételes üvegnyi mennyiséget bele tudok diktálni. De nem fogy és duracellkedik.. Vitacolan-t kap étvágyjavításra, de semmi..
macskanyu

Macs :) Hajrá fürdőszoba! :D Füli-etetéshez kitartást! Hú de nehéz lehet, ha nem akar enni! és kölesgolyóval vagy vmi hasonlóval se lehet elcsábítani 1-2 falatra? Lényeg, hogy jól van és nem fogy! :D

Neet :) Érettségi :lol: :lol: Az még kicsit odébb van... Édes lehet Eszti, ahogy utánozza a hernyócskát!

Ancsi :) Egyelőre én fotózom, bár nem túl művészien B-t :mrgreen: És köszi a múltkori DM-es naptár-tippet, sztem karácsonyi ajándék lesz nálunk is!
denizsa

Den,
:)
ez csak arról jutott eszembe, hogy Eszter a minap 2x is magára aggatta egyik nyári ruhám (kihalászta a szekrényből, amiben manapság bújkálni szeret :D) és elindult az ajtó felé: ANYÚ! HAMIKA! TESZÓ! Azaz ment a tescoba anyuként hamit venni. Nos, miért nem azzal indult neki, hogy anyu, mozi, szórakozás, uszoda, kocsma, wellnessfitnesshétvége, haverok, buli, fanta? :| ...
Na, nem kesergek, csak most a héten olyan keveset sikerült aludnunk és annyi mindent tenni kéne, és annyi minden mást(is) szeretnék.... jaj.
nyafkaneet
neet

Macska,
sztem ne erőltesd Füli kajáját (és ezt Ancsinak is akartam már írni), direkt egy gyerek se éhségszrtájkol. Vannak ilyen időszakok, még nálunk is, pedig ha jó napja van, Eszter 3-4 csirkecombot is lenyom, máskor meg napokig csak pár deci kakót. Ha meg van valami kis bajuk, nátha, pocakfájás, stb, ami nekünk tán fel se tűnik, annál kevésbé kell erőltetni, ők TUDJÁK, mi a jó nekik. Meg a Macskák. :D Tudom, h aggasztó látni, h nem eszik a gyerek, de majd eszik, ha éhes lesz, nyugi! És amikor nincs szó kiszáradásról meg semmi fenyegető bajról, még azzal sem próbálkoznék, hogy csak a kedvenceivel kínálom (túrórudi, keksz, stb), mert annál kevésbé fog normális kaját enni, jé, ez bejön, ha nem eszem, anyu aggódik és ad hamikákat! Nagyon nagyon nagyon rafináltak ezek a kicsik!!! Amíg nincs komoly baj, hagyni lehet őket sztem, majd eszegetnek pár falatot, ha kedvük lesz.
És még egy: néha úgy látom Eszternél, h "nem eszik semmit", aztán akkora adagokat rak a bilibe, hogy nem is értem, honnan. Úgyhogy ilyenkor abbahagyom az aggódást. És Fényevő Soma is sokszor eszembe jut, és ilyenkor végleg nem aggódom tovább. :)
neet
neet

Neet, és Deni is
:) köszönöm :) de igazából nem aggódom, csak kicsit értetlenke vagyok. Nem kínáltatom vele a fél hűtőt végig :) Remélem majd fog azér' enni, idővel :) Ha nagyon éhes lesz, majd elzavarom egeret fogni :mrgreen:
macskanyu

Sziasztok!
Jó nagy lemaradásom van megint, nem is tudok visszaolvasni ennyi napot :( Remélem mindenki jól van, betegeknek pedig jobbulást kívánok!

Jelentem, 3 napja elmúltak az émelygések, így egész tűrhető az élet :D Ma voltam afp-n, és végre megcsináltattam az ekg-t is.

Éééés, megvan már, hogy hova költözünk, le is foglalóztuk, csak a mi lakásunkat kellene végre eladni, úgyhogy kéretik drukkolni :lol:
És nem gondoltam volna, hogy egy csempe kiválasztása ilyen nehéz feladat :lol: Persze ez legyen a legnagyobb gondunk (a hitelügyintézés után).
Na lépek is, mert most hívott az egyik ingatlanos, hogy jönnek megnézni a lakást, össze kell rámolnom.

Kép
Kép
manoka11

Macsek, én is csak bíztatlak, Isti most sem nagyevő (bár az előbb egy tányér húslevest belefetyelt répástól, grízgaluskástól), de volt idő, amikor már 4 kanál kajától "jóllakott", én meg lassan őszülni kezdtem... fog ez még változni. engem az nyugtatott meg, amit a Suttogó ír, hogy az a ritka, ha egy gyerek jó evő. a többség "rossz evő", vagy erősen hullámzó :wink:

a holnapi pacizás veszélybe került, Isti bágyadt és forrósodik. kapott echinaceát meg cebiont, most pihen. remélem kialussza, és holnap reggelre kutya baja, mert akkor simán elmegyünk lovazni.

votiv 8)
votiv

A kávéról

Kávé-komponensek
Szénhidrátok
A nyers kávéban számos szénhidrát, például poliszacharid és kis molekulatömegû cukor (mono-, di- és triszacharid) van. A szabad cukrok közül a répacukor mennyisége a legnagyobb; az arabica szárazanyag-tartalmának mintegy 8%-a szacharóz. A nyers kávé szárazanyag-tartalmának a felét is elérheti a poliszacharidok mennyisége. Hidrolízissel fôként mannózt, galaktózt, glükózt és arabinózt mutattak ki. Pörköléskor az összetétel jelentôsen megváltozik, az egyszerû cukrok (pl. az arabinóz) jórészt elbomlanak. (Ha nem jelennek meg a molekulamodellek, töltse le a Chime segédprogramot.)
szacharóz
Nitrogéntartalmú vegyületek
A kávé nitrogéntartalmú komponenseit rendszerint három csoportba sorolják: alkaloidok, trigonellin és nikotinsav, valamint aminosavak és fehérjék.

Koffein
A koffein talán a kávé legismertebb alkaloidja. Az arabica szárazanyag-tartalmának 1-2%-át teszi ki (a robustában kb. kétszer ennyi van.)
Nemcsak a kávé tartalmaz koffeint, hanem például a tea, a kóladió és kis mennyiségben a kakaó is. A kakaó fô alkaloidja, a teobromin, és a tea egyik fontos alkaloidja, a teofillin, a koffeinhez hasonló vegyület. (Régebben a teában található koffeint teinnek nevezték.)

koffein
1,3,7-trimetil-xantin teobromin
3,7-dimetil-xantin teofillin
1,3-dimetil-xantin

A koffein fokozza a szívmûködést, az anyagcserét és a légzést, növeli a vérnyomást és a vérkeringési sebességet, tágítja az agyi ereket, szûkíti a bélben levô ereket, vizelethajtó. Megszünteti az álmosságot, javítja a hangulatot, gyorsítja a gondolkodást, átmeneti teljesítménynövekedést idéz elô, amelyet rohamos teljesítménycsökkenés követ. Nagy koffeinadag (kb. 300 mg fölött) kézremegést, vértolulást, szívtáji nyomást okoz. A teobromin vizelethajtó, értágító és fokozza a szívizomzat tevékenységét; a központi idegrendszert alig ingerli. A teofillin vizelethajtó hatása a legerôsebb a három alkaloid között, a központi idegrendszert a koffeinnél kevésbé serkenti. Ingerli a légzésközpontot.

Néhány ital (étel) koffeintartalma
2 dl "amerikai" (forrázott) kávé 90-180 mg
0,5 dl "presszó" kávé 100 mg
2 dl koffeinmentes (forrázott) kávé 3-4 mg
2 dl tea 30-70 mg
2 dl Coca Cola 30 mg
30 g csokoládé 10-30 mg

Néhány ital (étel) teobromin-/teofillintartalma
30 g félédes csokoládé 140 mg teobromin
1,5 dl forrázott kávé nincs benne teobromin
1,5 dl "3 perces" filteres tea 3-4 mg teofillin
Diet Coke nincs benne teobromin és teofillin

Kávé komponensekről:
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/kave/kave2.html

Hatóanyagaik mai ismereteink szerint ártalmatlanok: a koffein egy picit fokozza a szívműködést, javítja az agyi ( és a lepényi keringést), de a hatás elmúltával visszacsaphat. A teophyllin, ami a teák fő hatóanyaga, javítja a lepényi keringést, csökkenti a méh ingerlékenységét-görcskészségét.
Tehát: mértékkel szabad. Az ártalmatlanabb a tea. Ha a "szokásosan" híg teából akár napi egy litert elfogyaszt - rosszat nem tett.
De a várandósság nem a természetgyógyászati kísérletezés színtere, mivel a növények vízben oldható hatóanyagainak spektruma a tételesen is kimutathatónál sokkal szélesebb, ezáltal a valódi biológiai hatás szinte kiszámíthatatlan...

További cikk az élénkítésről:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=287

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

vazeee, dec 1-re kaptam időpontot a nődokimhoz :shock: végülis még épp időben leszek a cukorterheléshez :lol: de legközelebb jobban kell igyekeznem az időpontkéréssel :D

votiv 8)
votiv

Rylie! Kamillának sok gyógypuszit. Hogy lehet azon az icipici mandulán tüsző?

Deni! Bálintod nagyon édi! Gréti is Micimaci fun már mondogatja, hogy Micimackó szereti mézet meg Róbert Ida fújja lufit Micimackónak.

Fibi! Jó mininyaralást!
lindicita

Ebéd után olyan furán éreztem magam, lefeküdtem kicsit, megmértük a vérnyomásom 90/60 volt. Máskor is alacsony inkább, de így nem éreztem tőle magam...
Surda módra nyomtam egy kis kávét...
Van vmi más, jobb módszeretek?

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Kisherczeg, talán egy kétéves, aki épp az étkezőasztalról a könyvespolcra próbál átmászni? :wink:
én ma már a 3. tejeskv-t nyomom, különben négykézláb közlekednék :roll: ez ma egy ilyen nap, úgy látszik :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Beleolvastam a termésbe, de már el is felejtettem, amiket írni akartam.:(

Bálint Micimackós képére emlékszem:)! Nagyon édes! Jól sikerült kép!

Lindi!

Kösz, hogy külön is feltetted a képeket! Elkezdtem keresgélni, de béna vagyok és nem találtam a "gyerekeinket", azt így már láttam! Lencsi, Gréti, Borisz és Igi is nagyon helyesek rajta. :)

Kávé...
Én épp egy hete láttam egy műsort róla, hogy mennyire nem egészséges, így pár napja elraktam a kávéfőzőt. Ha elől van, hajlamos vagyok akkor is inni, ha nem kéne és nincs rá szükségem, túlságosan rászoktam.

A várakozás a dokinál engem is ki tud borítani...Tegnaptól 3 hétig járok majd nappali kórházba a gerincemmel. Uszikálás, meg fizikoterápia, masszír meg ilyenek vannak, de asszem a felét ki fogom hagyni, mert ma csak a fizikora (a 10 perces kezelésre) vártam másfél órát. :(

Votiv!

Remélem Isti nem lesz beteg! Echinachea (lehet, hogy nem így írják) meg Vincetoxi...akármit nekünk is javasolta homeos dokinéni. Heti váltásban 3X2 golyót. Mostmár 1 hónapja szedi Timi.
Nem tudod, kell szünetet tartani időnként???

Timinek meg pár napja azt hittem eltört az ujja. Bementem vöcöre, addig kicsit nyitva szoktam hagyni a wc ajtaját. És mikor ki akartam jönni, elkezdett üvölteni. Szegénykém bedugta az ujját az ajtónyílásba, és nem tudta kivenni onnan, én meg nem tudtam kinyitni az ajtót az ujjától. Annyira szar érzés volt:(. Aztán szóltam neki, hogy jöjjön odébb és így kivette az ujját is. Nagyon sírt, meg jó piros lett, de szerencsére nem lett baja.
Ugye az ajtónyílásra nincs semmi biztonsági megoldás? Mert szerintem kiküszöbölhetetlen, hogy ilyen megtörténjen és nem lehet mindig azt figyelni hova nyúl a gyerek, és ha épp nagyobb lendülettel nyitom az ajtót, abba bele se gondolok. :(

Bocs a csapongásért, este megpróbálok jobban visszaolvasgatni!
Most mennem kell!

ILdi
ildi76

Andi,
egyébként az is jó, ha hülye szomszéddal beszélgetsz, vagy ha elképzeled kicsi gyermekedet, h 2 év múlva mit fog csinálni evés gyanánt!!!! :evil:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
ha megnyugtat picit, akkor én terhesgondozás után rögtön foglaltam is a köv időpontot a dokimhoz 5-6 hét múlva... és nem én voltam az első :shock:
Egyébként tényleg a legjobb orvosság az álmosság ellen egy hirtelen akció a gyerektől, attól ugrik csak szépen az adrenalinszint :lol:

Kisherczeg,
köszi az infót, nagyon élveztem, végre tudom, mi a különbség tea és kávé közt hatóanyag és hatásmechanizmus szempontjából! :)

Kávé: Dócival 4 hónapig küzdöttem a koffein ellen (első háromban émelyegtem), aztán jött a fejfájós 2. harmad, és miután sutba dobtam elveimet, no meg az orvosom is biztatott, hogy lehet kv-t inni, rögtön jobban elmúltak a fejgörcsök :lol: Marcival már végig ment a napi 1 tejeskávé, meg az egy zöld tea. És most, szoptatás alatt is iszom reggel egy nagyon híg tejeskávét, de úgy vagyok, mint Macs, hogy nekem a bootoláshoz kell, különben totál system crashdown.

Lindi, Ancsi, Zsan,
meglestem a gyermekeiteket, csudaédesek!!! :lol:

Manóka,
már afp???? :shock: Lakáshoz drukk, remélem, minél hamarabb, igen jó áron el tudjátok adni!!! :)

Indi,
szerintem is szomorú, ha az ember örül, hogy a szüleje nincs otthon :( de gondolom, ez ellen nincs mit tenni...
Marci a forgolódást most már foglalkozásszerűen űzi, hason nem találunk rá az ágyában, általában háton, és fejjel "menetiránnyal szemben" fekszik, és nyűgölődig, hogy tessék őt visszafordítani, mert hátról hasra még nem teljesen megy neki :lol:

Macs,
Dóci jó evő, ill. amit szeret, abból jó evő, de a gyümölcs belediktálása külön művészet, mondanám, hogy hobbi, de azt általában élvezni szokja az ember lánya :D

Den,
nagyon vagány a dömper, és édes a maci, de azért a fiad a legjóképűbb a trióban :lol:

Más nem jut eszembe, gyerekek épp szinkron... szóval olyasmit csinálnak, amit nem jó emlegetni, ha a hatást még fenn szeretnénk tartani :) És ma kirándultam a városba 2 óra hosszat, igaz, hogy "üzleti" ügyben, de OLYAN JÓ volt, hogy 1db gyerek sem volt velem :lol: Viszont férjem Marcival kenguruban elterelgette Dócit a játszótérre, így a napi futtatás is megvolt...

v
kisün

úúúúú látom a délutáni zöld tea még nem ért le, bocs a gépelési hubákért :D

Indike,
mikor jársz erre jövő héten Zuznézés ügyében? Még mindig itt somolyog ám a béka :)
kisün

Előző gépelésemet a gyermek eltűntette. :evil:

Akkor újra:

Momos képek szerintem nagyon jók! :wink:

Kamilla gyógyulj meg mihamarabb!

Votiv, folyosós némbernek meg toll a fülibe! :wink:

Macs, Zsanci, köremilt megkaptam, válaszolni is kell rá, vagy csak agyalni? :wink:
zanza

Zanza,
ahogy neked jobb...
és ne feledd, a forint még mindig SZÁRNYAL!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs,
veled meg egy eszeveszett nagyot fogok kávézni Bécsben...meg a többiekkel is, ha olyan kv függők, mint mi...
:wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vera :) Zuzi hétfő-csütörtököt ajánlott, én a hétfőt gondolom praktikusnak, neked is megfelel? Menjünk el hozzátok is, vagy játszótéren fussunk össze?

Zuzankának meg sütök sütikét, így szülés előtt kell a szénhidrát, mindenki azt mondja :lol:

Angi negyedórát ül egyedül? Ejha! Hiába, a lányok tudják, mia dörgés :wink:

Enyém kisfiú másfél órája alszik!!! Ez országos csúcs, idáig egyszer fordult elő ilyen.. kimerítette a veszekedés a kávédarálóval :lol:

Andi :) Ha a 7 hónapos gyereked épp egy lopott kötőtűt próbál a torkán lenyomni, no az is jó kávé helyett :mrgreen: :oops:

De tréfán kívül: nekem két kávét is szabadott innom, úgyhogy én azt elosztottam 4 felé, azaz nagyon sok vízzel icipici neszkávét iszogattam, tejjel persze - és csak az utolsó két hétben vonták meg tőle magas vérnyomira gyanakodva.

indianyo

Indi, érdekes táplálékokat hagysz elő elsőszülöttednek. :wink:

Zsanci, kávé! Hol? :wink:

Könyvtárba kijár közületek? Mert olyasmit olvastam, hogy kedvezményt (talán 50%-ot) kapnak a gyermeggondozási segélyben részesülők. :roll: Ez a gyes?
zanza

Zanza :) Dehogy hagytam elöl! Kilopta a kezemből valahogy, míg én azt figyeltem, hogy milyen aranyosan mászik a papucsommal :shock:

Én járok könyvtárba, helyi SZE-be, de szerintem itt nincs kedvezmény fél évre 600 froncsi a díj :( gyes az valóban a gyermekgondozási segély.

indianyo

Hát a gyerekre még egy icipicit várunk, két éves gyerekre kicsit többet, most még annyira jó! :-)
A szomszédok is szuperek...van aki burokban született !!!:D
Viszont két napot dolgoztam feleslegesen, talán tegnap azért voltam olyan jól...felhúztak vele...
Bizonyára a november közepi 16 fok az oka az álomkórnak, de legalább hosszú végre az ősz. Mondjuk a téli gumit kár volt feltetetni olyan hirtelen, még csütörtökre is legalább 10 fokot ír.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Kamilla, Isti, Ákos, Lencsi hogy vagytok?

indianyo

Zanza, én úgy tudom, a központi Szabó Ervinben van 50% kedvezmény a beiratkozásnál, és ha oda iratkozol, egy másik tetszőleges SZE-be is jó vagy, grátisz :wink: viszont ha cd-t, dvd-t kölcsönzöl, annak költségéből nincs kedvezmény. de azért ellenőrizd le a honlapjukon :)

Indi, nálunk picit jobb a helyzet, hőem nincs, viszont a nyűgösség maradt, megyek és korán leteszem, inkább keljen holnap hajnalban fitten, mint ez :D

votiv 8)
votiv

Kisün, najó, BZS egy szuperelfoglat sztárdoki :D de hogy már az sztk-ban is ennyi legyen a várakozás? :D bár, az üfszolg azt mondta, azalatt is adtak ip-ket, míg a dokibá szabin volt, ezért töltődött fel ennyire... végülis semmi gond, csak ez a december ütötte meg a fülemet. pedig nincs is már messze, és mindjárt szül Zuzi meg Green és Kisherczeg és Lindi és Tinu és Blaye és én is... :lol:

votiv 8)
votiv

vagyis Tinu és aztán Lindi :D bár, ki tudja, ugye? :D

votiv 8)
votiv

Olvastam a nők lapjában a szülészetes változásokat. Nem volt valami nagy vezércikk, csak terjedelmében...
Ami érdekes normál hüvelyi szülés 85e és 30%-a fizetendő, ami szerintük 25, na nem erősségük a matek :-)
De ami meglepő, nem a körzeteltérés miatt, hanem ennyiért hívják be a választott dokit, és az ügyeletet ebből fizetik ki neki, de költhetik fejlesztésre is...

Ki szül még (elméletileg) már 2007-ben?

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

én, erősen csak elméletben egyelőre, 2007-ben fogok szülni... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisün! Neked meg elfelejtettem megírni, hogy azért nem voltam én annyira bunkó a vérvételnél, és nem bátor voltam, hanem csak éltem azzal a lehetőséggel, ami ki volt írva, jól látható helyre. És nem arról volt szó, hogy egy sor nagy pocakos kismamát megelőztem, egyiknek sem volt nagy hasa, ráadásul a sor legvégén álltak, nem volt a homlokukra írva,hogy ők is babát várnak, én spec egy férfi elé kéreckedtem be.
És szerintem ha valaki nem él azzal a lehetőséggel, hogy előre menjen, akkor meg ne szóljon be a másiknak se.
Szerintem.
Ezzel együtt, amikor az afp-re mentem, alig voltak, a hasam se látszott, nem is siettem, így én is szépen kiálltam a soromat. De, nem lett volna muszáj.

Anyukám ma teljesen kikészített. Mondom neki, hogy megint kicsit koszmós a feje Grétinek (ez azért nem olyan nagy baj, nem?), erre ő, hgy már mióta mondja, hogy Grétinek már nem elég a babasampon. Miért -mondom- talán Head&Shoulderst kellene használom? És csak hümmög. Meg hogy biztos azért is olyan, mert hetente csak 1x mosom meg a haját. ...
Aztán mesélem neki, hogy Gréti milyen aranyosan elpakol maga után mindig, a babái is katonás sorban ülnek a polcán a nap végén. Erre ő, hogy nagyon vigyázzak, mert ez kóros is lehet, mert valamelyik ismerősének a gyerekét is pszihológushoz hordják,mert mániákus rendrakó.
lindicita

Neet :) Na majd akkor fogsz frászt kapni, ha Eszti már nem otthon lesz, hanem "haverok, buli, fanta" felkiáltással nyomul majd :lol: :lol:

Manóka :) Drukk a lakáseladáshoz!! És hova költöztök?

Lindi :) De jók a mosolyképek, köszi, hogy felraktad a linket! :D

Votiv :) Drukk, hogy Isti ne legyen beteg és tudjatok menni holnap pacizni!!

Ildi :) Remélem használ a sok kezelés a gerincednek!! Szegény Timi :( Nem csodálom, hogy megijedtél!! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj!

Vera :) Gyerkőcök nélkül a városba! Ez aztán a kikapcsolódás! Persze ha apa ilyen ügyesen elviszi sétálni a gyerkőcöket! :D :D

Kisherczeg/Andi :) Elméletileg én is 2007-ben :wink: de múltkor Zuzi azt írta, hogy a szülésznő szerint jövőre a körzetileg nem-odatartozóknak kell fizetni, a dokiért a kórháznak nem, de lehet hogy mégis bevezetik :roll:
denizsa

Ancsi: épp a napokban mondták a tévében (persze nem kell mindent elhinni), hogy a koffeinmentes kávé még rosszabb, mint a koffeines. Én is beszereztem egy rakás koffeinmenteset, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, de megundorodtam az ízétől egy idő után. Lehet, hogy az volt a baj, hogy instantot ittam. Vettem egy főzős koffeinmenteset is, de azt már ki sem próbáltam. Szóval ott állnak a konyhaszekrényben... Aztán kakaózni kezdtem, de mivel iszonyú gyorsan megindult a súlyom, azt is abbahagytam. Nehéz ez a reggeli ital kérdés. :D A teáért nem igazán vagyok oda...

Ha bevezetik a kórházas reformokat január elsejétől (márpedig elég nagy az esély szerintem rá), akkor biztos bevezetik a többi marhaságot is vele együtt. Vagyis most a tévében a súlyozásokat reklámozzák, a többit nem, de biztos benne van a csomagban a többi is, igaz? Mit gondoltok, van esély rá, hogy a Sóskúthoz legközelebb eső három kórházban benne van a Szent Imre? A tesómék ott laknak és akkor mondjuk bejelentkeznék oda.

Kép
Kép
tinu

Barbi,
Gratula Angi üléséhez, az én fiam nagyon nagyon akar, de 2 hét múlva nem fog még ez bizti. Emléxem nemrég írtam a babahordót a babakocsiba :) és tessék ül a baba. Rohan az idő. Hogy megy az evés????

Indi,
Én is így kávéztam és most is így kávézok. Néha négyet is megiszok, de ez más 1 reggeli feketéjét nem haladja meg koffeinben. Apa más kanalat tesz az én bögrémbe, nehogy véletlen belekortyoljon a "mosogatólémbe" :D :D

Van valakinek fürdetőkarikája? Érdemes olyat venni???

Kép
akata

Tinu, elvileg ez a legközelebbi, de ki tudja, milyen logika érvényesül majd? :roll:

Andi, én is 2007. itt tipródom, hogy fogadjak-e szülésznőt, van-e értelme...

votiv 8)
votiv

Votiv, köszi az infót, akkor hétfőn meghosszabbítom a jegyemet. :wink:

Akata, mi az a fürdetőkarika? :shock:

Lindi, koszmó még nálunk is van, a babasamponnal nekünk se jött le, majd az olajjal leszedjük. :wink:
Rendrakás, hm, nálunk is. Egyszer egy anyuka a játszóházban be is szólt, mikor Réka lendületből elpakolt játékot, amivel a kissrác még játszott: "Vele nem jó játszani, mert elpakol!" :roll:
zanza

Beszólós anyukák :( Sajnos, az én családom is ilyen, mindig mindenkire megjegyzést tesznek és persze sose pozitívat.

Kata :) Dominó is borul ám nagyokat ülés közben és olyankor megsértődik - rám :lol: Oylanokat vág a fejemhez :mrgreen:

CSókolat és szép napot mindenkinek!

Recca, nem ér, hogy nem írsz!

Moose :) nekem nagyon hiányzol...

indianyo

sziasztok,
csak egy ropke bejelentkezes, h nem tuntem el teljesen :wink:

az utobbi nehany napban minden szabadda teheto idomben Ina May Gaskint olvasok (hatha kedvet kap a szervezetem a bekapcsolashoz :wink: :wink:). annyira jokat ir, alig lehet letenni :). en ajanlom mindenkinek, akit csak egy picit is erdekel a szules, a varandossag, a vizsgalatok es nemvizsgalatok... a konyv olvasasa utan garantaltan sokkal jobban fogja erdekelni :wink:

mindenkinek szep napot!

ja es remelem, nem maradtam itt le semmi jo pletyirol :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: