A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Isvtán Kórház Dr Fazekas Ferenc

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket. Mincsiétől teljesen elérzékenyült a kiscsaj! :wink:

Szeee: Nagyon sok boldog félévet Melindának! Sok sok puszit küldünk!
Hát Pogit én í-vel kezdtem el írni, de mindenki rámszólt hogy nem így kell. Mosz röviddel írom. De igazából én is úgy vettem észre hogy mindenhol másképp írják. :shock: :shock:
Ez van hülye nevet választottam! :twisted:

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Bohóc a pelekázószekrény ajtaján
Kép

Teknős a szekrény tükrén
Kép

Virágok az előszoba tükrén
Kép

No comment
Kép

Kép
gombocka

Anna,
nálunk a naptárban hosszú í-vel van Én így írom.
:)

Szeee,
itt ha valakit utánozunk, az Szabus. :lol: :lol: Ő indította el a lavinát. :wink: :wink:
Köszönet érte!!!
puszi

Kép
gombocka

Sziasztok!

Köszöni Melinda a gratulációkat :wink:

Gombócka,
nagyon tetszenek a műveid, komolyan. Én is pont a pelenkázószekrényt gondoltam, hogy kidíszítem. De azon gondolkodtam, hogy ha majd áll már a gyerkő, akkor tök könnyen lekaparja róla a cuccot, mert már most is boldogan tapogat minden szép színes dolgot... Szóval nem tudom...

Anna,
egyébként adsz vmi fájdalomcsillapítót v. nyűgösségre való szert Poginak? Szegény....

Amúgy a mi naptárunkban is hosszú í az Alíz, meg régen volt két iskolatársam, ők is úgy írták. De aztán jött ez a hülye helyesírásbeli szabadosság, aztán már mindent írnak mindenhogy :evil:
Egyébként nekem vesszőparipám ez a helyesírás, én még a fórumokon is igyekszem helyesen írni (ok, tudom, hogy nem erről szól, de engem idegesítenek nagyon, főleg a szarvas hibák, legszívesebben mindet kijavítanám :oops: .)

Most látom, hogy a Babanet még mindig nem állította vissza az óráját????? :shock:

Kép
szeee

Lányok, este jövök, látom termeltek! Nálunk vendégség, kupi, nyűgösség, stb., semmi időm!
szabus

Hahó!

Amíg alszik a félévesem, megalkottam életem első decoupage művét a korábban említett fadobozra :) Nem volt nehéz. Tök jó így mókolni, tényleg kikapcsolja az embert :)

Szabus,

ezt feltétlen le kell lakkozni, vagy csak ha akarom?

Amúgy nem szalvétából csináltam, hanem csomagolópapírból.
Kép

Kép
szeee

Kedves Melinda!
Boldog hófordulót kívánunk Neked!És üzenjük anyukádnak,hogy nagyon ügyes! És mondja meg a Gómbóc néninek is!!!!
Kép

Egyik rajongód: Dávid
ilgya1

Köszönjük Ildikó! :) Rajongó :) Ez aranyos :)

Kép
szeee

Kép
Na, ki vagyok? :D

Kép
szeee

Boldog névnapot Alíznak!!!!! És boldog hófordulót Melindának!!!!! Micsoda szép nap, ennyi ünnep :D

Na, szalvéta ügyben: Gombócka, a fát festheted hobby festékkel, de én ált. diszperzitet használok mindenre. Ha vki az ismerősök közül fest (lakást) és marad színes festéke, akkor kérek tőle kis üveggel, az sokkal olcsóbb és kiadósabb. A lakk helyettesíthető vízbázísú parkettalakkal, ami szintén sokáig elég, és olcsóbb hosszú távon. Ezekkel sokat tudsz spórolni, ja és a ragasztó helyett is én tapétaragasztót használok. A Metalyn nevűt, abból egy doboz kb. 500 forint, és életed végéig keverheted belőle a szalvétához a ragit. Ezeket akkor érdemes bevetni, ha végleg elkapott az ékszíj :lol: Köszi, a címem küldöm priviben. Én is tudok neked, Szeee, neked is, persze, szalvit küldeni, csak jó lenne, ha a témát megadnátok, mert iszonyat sok van. (virág, konyhai, tájkép, gyümi, stb.)

Szeee, nem muszáj lelakkozni, de a lakktól úgy jobban egybe lesz az egész, kevésbé látszanak a szélek. Persze nem muszáj, ha neked így tetszik, nagyon ügyi vagy egyébként!!!!

Gombóc, a matricáid szuperek!!!

Nálunk káosz a köbön, még jó, hogy most itt van Anyu, és szórakoztatja Zazi, mert van időm írni. Már hetek óta a délutánok csak úgy működnek, ha kézben van. Amúgy állandóan feláll, és nem tud leülni... A járókában se nagyon marad mostanság meg, lehet, hogy ez a sok front, de úgy látszik, minden gyerek meg van most bolydulva egy kicsit.

Megvettem a keresztelőre a rucit, csak nem tudtam lefotózni, mert lemerült az összes aksim, majd holnap. Barna gatya, fehér kötött pulcsi, barna gombbal, állatira tetszik, kíváncsi vagyok majd a véleményetekre. Pénteken megyünk egyeztetni, de úgy néz ki, hogy nov. 26-án lesz. A helyi plebi jól bealázott, így egy kerülettel odébb megyünk... de ez hosszú sztori....
szabus

Sziasztok!

Szeee! Szerintem te vagy a képen!!! :D Nagyon hasonlít rád Melinda,azta......mint két tojás. Most tedd fel a két képet,hogy Melinda is rajta van!!! :wink:

Szabus!
Jól nézhet ki a ruci amit vettél Zazinak,a keresztelős sztorira kiváncsi vagyok.Mi az,hogy megalázott??? :evil:
És milyen profi vagy azta.....nekem is küld el akkor légyszi....

Gombóc!és aki kérdezte.
A babatej= tápszer.Én is jól benéztem,nemrég. :?
Annyira jó az a bóhoc a többi is klassz,de személy szerint nekem azt tetszik a legjobban. :D
Édes Artúrka ahogy ácsorog!!!

Kicsilány!
Egyáltalán nem válaszottál hűlye nevet Aliznak,tök mindegyj,hogy mivel írják... :D,voltam a Babaszobán kukkolni....
Igen a B13-an vezetek blogot,meg nemrég elkezdtem a hot dogon is. :?

Nekem ceruzatartó volt az első művem,még tavaly csináltam télen. Két konzerves dobozt vontam be szalvétával,de szeretnék én is tovább fejlődni :wink: le ne hagyjatok!!! :D
Kép

Ja és gratulálok Mindenkinek a fogacskákhoz!!!!!

Puszika:Ildikó
ilgya1

Sziasztok,

igazad van szabus, megírhattam volna, hgy milyen szalvikat vettem.
Íme:
Kép
Kép
Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3712.1.jpg[/img]

most aztán már tényleg nem lesz meglepi.
Szóval, ha nincs ilyened akkor küldök.
És jelezze aki még esetleg kér belőle.

Szeee,
nagyon ügyi vagy, tényleg.
Én is nekikezdek azt hiszem a hétvégén, csak ég kell vennem ragasztót,festéket,lakkot...,meg a szalvétatartót.

Köszi SZabus a tippeket. Akkor az OBI-ban is be lehet vásárolni ezeket, az tök jó, mert van hozzánk közel egy. :lol: :lol:

Nálunk is hasonló a helyzet, Mincsi nincs el sehogy, csak ha felállhat és hisztizik, ha nem tud miben megkapaszkodni.
Már néha égnek áll a hajam.

Ildikó,
Te is nagyon ügyi vagy, ezen a konzerv dobozon már én is gondolkodtam. tök szupi lett!
Mióta elkapott a láz, mindig azon agyalok, hog ymiket lehetne bevonni. Már a bébiételes üvegre is gondoltam :oops: :oops:
Egyébként nekem is a bohóc tetszik a legjobban.

puszi mindenkinek

Kép
gombocka

Kép Kép

Sziasztok!

Na? Szerintetek hasonlítunk? Szerintem csak kicsit. A színeink mindenesetre nem (főleg így fekete-fehérben, he-he...) A képen én is éppen 6 hónapos vagyok, mint Melinda a másikon.

Ildikó,
Hogy viseled az utolsó heteket? Nehéz már a poci?
Nagyon jók a ceruzatartók, ügyi vagy!

Babatej = tápszer????? Végül is ha belegondolunk logikus... :roll:

Szabus,
szerintem is jól nézhet ki a keresztelő ruha. Kérünk szépen képet!

Kép
szeee

Te Gombóc!!!!! :twisted:

Kép
szeee

Szeee: :lol: :lol:

Szabus, bocs, hogy kis S-lett!!! :oops: :oops: :oops:
Mindig vissza szoktam olvasni, most nem... :oops: :oops: :oops:
Most Szeee is mit gondolhat... :oops: :oops:
Szóval ég a pofám...

Kép
gombocka

Gombócka,
Én nem értem, hogy most mi van nálad :) Meg hogy nekem most mit kéne gondolnom???? Meg hogy miért pironkodsz. Na, de mindegy....

Lányok,
Nálunk asszem nem megy az, hogy egyre több főzeléket adjak neki és majd egyre kevesebbet szopik rá, majd elhagyja. Ha a főzelék után még szopik, ugyanolyan hévvel teszi, mintha nem evett volna semmit... :shock: Ma megevett 150 g főzeléket, utána egy teljes adag tejet és most itt liheg a pihiszékében és moccani sem tud, csak nyög... :lol: Szerintem ha 200 g főzeléket enne, utána is bevágná a tejadagját, de lehet az már kijönne... Nálatok ez hogy működött???

Kép
szeee

Már töltöm a képeket!

Szeee, nálunk egyre kevesebbet szopizott, és már ebédnél se kéri a cicit. Nem lehet, hogy még annyira igényli a szopit, hogy inkább kidurran, mint, hogy kihagyja? :D Én úgy hallottam, hogy úgyis annyit esznek, amennyi jólesik nekik, nem lehet túletetni még ilyen korban őket, úgyhogy sztem ne izgulj emiatt, majd szép lassan leáll. Amúgy a két képen nagyon jók vagytok, totál egyformák!!!

Ildikó, majd visszaolvasok, hogy pontosan mit is kell küldenem, mert meg vagyok hülyülve teljesen. Mostanában Zalán mellett épphogy ide van időm futva írni, aztán semmi. Ülök mellette órákon át, és játszik, de amint nem lát, már óbégat... A cerkatartók nagyon jók!!!

Gombócka, köszi, ha küldesz szalvit!!! Írd meg, hogy milyen minta kellene, és küldök én is Neked. Többieknek is persze!!! Ne zavartasd magad a kisbetű miatt! :lol:

A www. kep.tar.hu/szabus1-en csináltam egy dekup mappát, ott van fent néhány "alkotásom" esetleg ötletszerzésnek jó lehet, nézzétek meg! Az Ikeában amúgy elég sok mindent lehet kapni olcsón, ami jó alapanyagnak, főleg fából, üvegből, ott vettem fa irattartót, azt is megcsináltam, csak nincs kép róla, és már elajándékoztam... meg lehet kapni jó kis fiókos szekrénykét, a tükör is onnan van, meg a képkeret is!
szabus

Kép Remélem, hogy jól látszanak
szabus

Kép

Kép
szabus

Hát, ennyire látszik, a lényeg, hogy a pulcsin a négy gomb, pont olyan árnyalat, mint a gatya, csak itt nem látszik. Na, milyen? Van még hozzá egy meleg barna zokni, rombuszmintás, azt nem fotóztam.
szabus

Szabus:

nagyon jó a szerkó.
Annyira nagyfiús az a pulcsi. Nagyon tetszik!!!!!
A gatyi is vagány!
Jól választottál!

[quote] írta:Ülök mellette órákon át, és játszik, de amint nem lát, már óbégat...

Úgy látszik a gyerekek totál egyformák.Nálunk mostanában ugyanez a helyzet.
Én akkor jövök, ha alszik.

Szeee,
feljebb Szabus nevét véletlenül kis "s"-sel írtam...

Nálunk ma megvolt az első baleset.
Kiesett itthon a hintából.
1 percre szaladtam ki a konyhába, hogy behozzam a kajáját...
Nem tudom mit csinált, azaz sejtem, szerintem megkapaszkodott a hinta zsinórjában és felállt. Gondolom a hinta megbillent és kiesett.
Nagyobb volt az ijedtség.
Persze azonnal szívbajt kaptam, tüzetesen átnéztem, de nincs rajta semmi pukli, szerintem a fenekére eshetett, azt meg védte a pelus...
Szóval telefonáltam apának és ráparancsoltam, hogy haza ne merjen jönni járóka nélkül.
Úgy vagyok vele, hogy inkább ordítson benne 5-10 percet, amíg feltétlen mást kell csinálnom, minthogy vmi baja legyen.
Szóval tizsta gáz. Remélem nem lett semmi baja.
Abból gondolom, mert tök hamar abbahagyta a sírást,, utána már iszkolt is tovább, röhögött meg minden.

Na megyek eszem vmit, mert még arra se volt időm.

Ja, nálunk is úgy volt, hogy egyre kevesebbet szopizott, aztán egy idő után már nem kellett neki kaja után.
Szerintem is nyugi.
Melinda lehet, hogy cicifüggő lesz...és soká fogja abbahagyni.
Mincsi már csak hajnalban szopik, azzal alszik még vissza, egyébként hiába kínálom már nem kell neki.
Majd Melinda is elhagyja nyugi.

Egyébként tényleg nagyon hasonlítotok a képeken.!!!
Nekem is van egy amin hasonlítunk a Mincsivel, de most nem találom persze.

puszi

Kép
gombocka

Gombócka, ezek szerint Mincsi este se szopizik? Te mennyi tejpépet csinálsz neki vacsira, ha egyáltalán azt eszik? Képzeld, hogy tegnap előtt Zazi se szopott este, tök ledöbbentem. Lehet, hogy szép lassan azt is elhagyja majd? Viszont azóta megint szopizik a tejpép után. Nem nagyon értem. Ja, és reggel csak szopi van nálatok, utána tízórai?
szabus

Gombóc,
Már értem, a helyesírás mániám.... :D Lassú a felfogásom...
Szegény Mincsi, de bizti nincs baja. Ha hány v. eszméletét veszti, akkor kell mindenképp kórházba vinni, úgy tudom... Egyébként valószínűleg csak megijednek ilyenkor.

Szabus,
nekem nagyon bejön a keresztelő ruha. Ünnepélyes, mégis vagány.

Köszi a szopi tapasztalatokat, majd meglátjuk mi lesz.

Kép
szeee

Gombócka, ne idegeskedj, biztos, hogy nincs baj, nálunk egyszer a hordozóból pottyant ki Zazi, és ugyanez volt. Ordított, de ahogy felvettem, elhallgatott, és röhögött. Még púp sem maradt. Azóta belekötöm... bár már nincs benne, csak ha kocsiban utazunk. A járóka megoldja a gondot, én is azt csinálom,hogy inkább beleteszem, és ordítson, mint egyedül hagyjam máshol. Ott biztoságban van, ha sír is.

Szeee, köszi véleményezést :D

Anna, neked akartam még írni, hogy ne aggódj amiatt, hogy néha ordítanál te is, nemcsak a gyerek, ez nálunk is így van. Néha annyira sok dolgom van, és nem haladok, mert ülök a szőnyegen, és autókat tologatok, ha kiteszem a lábam, akkor meg az ordítás. Ilyenkor úgy kell magam visszafogni, és tudatosítani, hogy ráér a vasalás, mosás, minden más. Szerintem ez a változékony idő is okozza ezt a nyűgösséget a babáknál, most sokaktól ugyanezt hallom. Kitartás! Pont a Liptai C. mondta most vmelyik műsorban, hogy néha olyan ideges a folytonos sírástól, hogy kimegy a fürdőbe, és megtekergeti a törölközőt :lol: ki hogy vezeti le a feszkót :lol:
szabus

Ja, képzeljétek, hogy főztem ma céklát, és Zazi tömte magába!!! Sikerem volt, holnap brokkolit csinálok, hátha az is bejön neki!
szabus

Mi is cékláztunk ma. Rizzsel adtam neki, a krumplit már untam... :)
A legtöbb babának bejön a cékla.
Szabus, nem tudom megnézni a decoupage képeket :( azt írja ki, hogy konvertálás alatt... :shock:

Kép
szeee

Igen, sajnos olyan sz.r ez a rendszer, hogy egy ideig automatikusan konvertál. Lehet, hogy holnapra már látható lesz, de ha több időd van, akkor úgy meg lehet nézni, hogy egyenként kattintasz rá. Majd nézem én is, és szólok, ha megy rendesen.

Simán főtt rizst turmixoltál bele? (én almát tettem hozzá)
szabus

Igen, főtt rizst turmixoltam.
Almával Melinda is mindent jobban megeszik.

Kép
szeee

Micsoda traccsparti...méghogy nincs idő a gyerek mellett... :lol: :lol:

Hát, remélem nincs baja a Mincsinek. Nem hányt, meg semmi ilyesmi, most fürdik az apjával, viháncol.

Lett járóka, apa úgy látszik tényleg nem mert anélkül hazajönni.. :wink:

Bele is tettük, nézett nagy szemekkel.
Kicsit nyugodtabb vagyok.

Nálunk úgy van a kaja,
hogy hajnalban úgy 5 körül szopizik, azzal még visszaalszik.
Általában 7-kor kel, akkor még kicsit bohóckodunk az ágyban, tisztába teszem, átöltöztetem, és 8 körül reggelizik.
dél, 1 körül ebédel,ez főzi (próbáltam előbb, mert azt hittem éhes, de csomószor immel-ámmal evett, meg visszabukta, úgyhogy kibírja), aztán 5 körül kap gyümit, vagy joghurtot, és fél8 körül van vacsi, az tejpép.
Nálam változó volt az esti szopi, de most már napok óta egyáltalán nem kell neki. :shock: :shock:
Viszont hajnalban tépi le a pizsimet...
Ja, tejpép mennyiség: nem eszik belőle vmi sokat, amit írnak 1 adagnak annak kb. a felét. Kb.4 evőkanálnyit.

Ezt a céklát én is kipróbálom.

a brokkoli nálunk nagyon bejött...

Jó éjt minden mamának és babának!

Gombóc

Kép
gombocka

Jaj micsoda forgalom! Már követni se tudlak bennetek! Voltunk etetőszéket venni Poginak tök jó! Most örülök, mint majom a farkának! :D

Szabus: Nagyon jó a ruci. Nekem nagyon bejön! Néha arra gondolok kéne venni egy bokszzsákot feszkó levezetésre! :lol: :lol: Amúgy most épp steppert akarok venni a tonnáimra, hátha segít megnyugodni is!

Gombóc: A macis szalvi nagyon édes! Most vettem észre, hogy egy középsuliba jártunk ha minden igaz! :D Alízbaba sok pusszancsot küld az "urának" a kisesés miatt!!!

Szeee: sztem is hasonlítotok. Majd apával bedigitalizáltatom az én régi képeim azt teszek fel. A szopi nálunk is így van Pogi is ugyanannyit szopizik a gyümi után mintha nem is evett volna gyümit. Viszont hozzátápival megelöztetek mi még csak a krumplinál tartunk! :) Ezt is alig eszi!

Lányok olyan ügyik vagytok egyszer valamelyikötök elmagyarázhatná nekem (mint egy dedósnak :) ) hogy is kell ezeket a dolgokat csinálni!

pussz

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kép etetőszékem
Kép járókám Pár kép: Kép hamm Kép modellkedek
Kép Kép tenti Kép Zsófizom
Kép Zsófizom2 Kép Zsófizom3

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Anna,
jó az etetőszék is... De a járóka :shock: Jól látom, hogy akkora, mint a fél szoba???? :) És ezt a betétet lehetett hozzá kapni? Tök jó.
Látom jól elvoltak a lányok :)
Jól látom, hogy Poginak mobiltelefonja van????? Nem is rossz ötlet, úgyis mindig azt enné Melinda is...:)

Pogi hogy van? Még mindig szenved szegényke a fogától?

Amúgy én nem scanneltem a régi fotókat, csak simán lefotóztam a digitálissal. Az első azért lett olyan béna, mert este csináltam és nem volt, csak lámpafény, de a többi, amit nappal csináltam, szerintem egész jó lett.

Szabus,

elkezdtem nézni a decoupage képeidet. (még nem néztem végig, kicsit hosszadalmas...) Húúúú! Nagyon jók a cuccok! Eddig legjobban az a négy - talán fa - táblára készült falikép tetszik, ez ilyen konyhába való, nem? Egy az egyben a szalvéta van rajtuk, vagy azt a hátteret Te festetted rájuk???

Én is gondoltam, hogy karácsonyra kaspókat fogok pingálni anyósnak és sógornőnek, úgyis van egy rakás viráguk. Remélem értékelni fogják... Meg persze magamnak is, mert nekem is van egy jópár.

Kép
szeee

Sziasztok,
csak egy pillanatra ugrom be.
Most megyünk a dokinénihez, agyh.gyull.elleni oltásért. :roll:
délután meg anyósnak szülinapja van, úgyhogy megyünk ünnepelni.
Nem tudom hogy fog sikerülni, mert étterembe megyünk 3-ra, úgyhogy a Mincsi alvását is valahogy dél körülre kell alakítanom. :roll: :roll:
Állítólag van játszóház is, hát nem tudom én mennyire fogom élvezni ezt az éttermesdit, de majd megírom mi volt.

Kicsilány,
a járóka vmi fantasztikusan jól néz ki.Persze pogival együtt.
Nekünk csak kis snassz, de a célnak ez is megfelel. Egyenlőre eljátszik benne.
Na, mennem kell, ha ma nem jövök, ne hari, holnap pótolok.

Kép
gombocka

Anna, nagyon szuper a járókátok, azt a betétet hol vettétek? Nem is láttam még ilyet. Én most megint beletettem a járókába a "fetrengőt" amit picinek használt, mert kicsit felfogja az eséseket... A stepperhez sok sikert, erősíthetnél engem is, mert nekem is rá kéne robbannom a tréneremre (nem a személyi edzőre gondolok, hanem az elliptikusra :lol: ) Ha tudnám, hogy te is stepperezel, akkor talán több kitartásom lenne :oops: Nekem is kéne fogyni, most azt csinálom,hogy csak reggelizek, és ebédelek, a vacsit kihagyom, kíváncsi vagyok, meddig lesz kitartásom...

Szeee, a rizst majd én is kipróbálom! Van még egy fél céklám, azt pár nap múlva adjam? Nem romlik meg? Vagy te hogy csinálod, fagyasztod, vagy tudsz olyan keveset főzni?

Gombócka, köszi a beszámolót :) Zazi megeszik egy adagot (130 ml vízbe 5 ek., ahogy írja a doboz) Akartam mondani, hogy a DM-ben lehet kapni Babylove tejpépet, és 300 gr, csak 399 forint. Jóval olcsóbb, mint a Hipp vagy a Milupa, és tökre szereti Zazi! Vagy te ezt már ismered?

Ildikó, hát az itteni pap, valami katasztrófa. Kikérdezett mindenről, hogy mióta lakom itt, voltam-e már misén, ki a férjem, mit dolgozik, kiket tanít, mikor ÁLDOZTAM utoljára... Hát tudni kell, hogy minket az esküvő előtt kereszteltek meg, egy szenzációs plébános, akihez párszor mentünk "oktatásra" de olyan élvezetesen adta elő a dolgokat, hogy imádtam menni, és szétröhögtem az agyamat. A saját keresztelőmön is, egyébként, amikor a kezünbe nyomott egy kb. 56-os méretű ingecskét, amit a babák kapnak a keresztelőn... :lol: :lol: :lol: Az esküvőnkön is röhögött mindenki, olyan jó "beszédet" mondott a kötelező szertartáson túl. Sajnos őt "nyugdíjazták" már. Na, szóval ezek után, persze nem reklámoztam itt ürömön, hogy nekünk ilyen előéletünk van, és fogalmam sincs róla, hogy mi az az áldozás, csak mondtam neki, hogy gyerekkoromba áldoztam utoljára... :oops: Kb. 6 perc alatt úgy a földbe döngölt, hogy azt se tudtam, hogy hol vagyok, merthogy misére se járok, áldozni se szoktam, imádkozni se stb... Elég gáz volt, úgyhogy most próbálkozom máshol, csakhogy ki kell dumálni, mert ha nem a helyi templomban tartod a szertartást, akkor engedély kell a helyi plebitől... vagyis tőle... Ja, és még arra is kötelezett, hogy a keresztszülők kérjenek a saját templomukban engedélyt, hogy vállalhatnak keresztszülőséget, és fizessenek adót is... és őket is ki fogják kérdezni. Ráadásul a barátnőm, aki a keresztanya lesz, pont nem az a templomba járós típus.... Sőt... de ez hosszú :lol: :lol: :lol: (szegény, ha látott volna minket egy-két buliban együtt, már rég imákat mormolna, hogy kiűzze belőlünk a sátánt :lol: )
szabus

Szabus :lol: :lol: :lol: Ez jó ez a sátános megjegyzés :lol:
Na, nekünk ilyen dolgok miatt sem lesz keresztelő.... Én utoljára a saját keresztelőmön voltam templomban, 30 éve... Misén soha nem voltam, szóval nem vagyok vallásos, párom sem. Akkor meg minek?

Amúgy én 1 db céklát főztem meg tegnap, összeturmixoltam a rizzsel, két adag sikerült, a második adagot bébipapis üvegben lezárva eltettem a hűtőbe, ma azt kapja. Egyébként ált. 2 napra való adag főzi sikerül. Ha mondjuk csak 1,5 akkor másnap még főzök bele 1 almát v. valamit.

Köszi ezt a babylove pép infot, nem is tudtam, hogy van ilyen.

Még egy műhelytitok kérdés: nagyon tetszik a kék virágmintás, lepkés bézs színű cserép. Amikor ilyen apró a minta, akkor hogy vágod ki? Vagy a háttérrel együtt vágod ki és olyan színűre fested a cserepet, amilyen a szalvéta háttere? Egy kezdő kérdései... :oops:

Kép
szeee

Igen, általában hasonló színre festem az alapot, mint a szalvi háttere, de azért jól körbe kell vágni, hogy minél kevesebb legyen körülötte a háttérszínből. Annyira nem kell egyformának lennie, mert a lakkal úgy összeáll majd, de ha nagyon elüt, akkor be szoktam egy kis szemhéjfestékkel a minta körül maszatolni, ennél pl. barnással, és akkor az átmenetet képez a két szín között, klasszul el lehet satírozni. A karácsonyi cserepeknél csináltam ilyet, ott meg tudod nézni, főleg, ha a képeket már mutatja is majd a képtár.... A cserepeket egyébként belül is ki kell lakkozni, mert akkor nem szívja fel a vizet. Inkább kaspónak használom, mint beleültetni virágot.
szabus

Köszi Szabus!
Most volt az ismerősöm a Babatv-ben az m1-en

Kép
szeee

Szeee, köszi a dícséretet, az a négyes kép úgy készült, hogy egy szalvin volt a négy kép, azt tettem fel akkora fa alapra, mint egy negyed szalvi. (ilyen szempontból szerencsém van, mert asztalos cégünk van, és vágnak nekem méretre fa alapot) Így könnyen lehet csinálni egész, fél, vagy negyed szalvéta méretű képeket, mert sok olyan szalvit is lehet kapni, aminek a fele tesz ki egy képet, vagy épp az egész egy kép. Szerintem a kaspó ajándékba jó ötlet, én is elláttam a családot :lol: még asztaldísz tartónak is jó, Anyukám azt csinál mindig a nagyiknak, és én meg megcsináltam az alapját cserépből. Jut eszembe, az adventi koszorút is lassan meg kell csinálni, vagy beszerezni. Ti szoktatok gyújtani gyertyát rajta?
szabus

próba
szabus

Sziasztok!

Ildikó,
Kép Boldog szülinapot kívánok így utólag! Kép
Remélem jól telt a tegnapi napod, el lettél kényeztetve!

Szabus,

nekünk nem szokott lenni adventi koszorúnk, néha még a karácsonyfáról is majdnem lekésünk... :oops:
Tegnap a gyerekem megint nyögött ebéd után, levittem sétálni, a végén bealudt és 2 órán keresztül aludt, hurrá! Úgyhogy elkaptam egy fehér kaspómat és kidíszítettem. Még volt egy csomó minta a múltkori csomagolópapíromon, úgyhogy elégedett vagyok...

Tegnap este volt nálunk a párom egyik barátja a 4,5 éves kislányával... Fél órát voltak itt, de totál kicsinált a gyerek... Lehet, hogy nem lesz a Melindának testvére, ha ez ilyen.... :shock: Alig vártam, hogy elmenjenek, a kiscsaj meg itt akart maradni. Mondtam neki, hogy akkor a konyhakövön alszik... :twisted:

Gombóc,
milyen volt az ünneplés?

Kép
szeee

Sziasztok!

Képzeljétek nagyon jól sikerült a tegnapi nap.
A Mincsi tüneményesen viselkedett az étteremben!
Mondjuk jó volt, hogy volt etetőszék, meg pont a játszóház mellett volt az asztalunk.
Majd teszek fel képeket.
Ez a Trófea étterem volt, most nyílt a Lágymányosi-hídnál.
Szóval, a kaja is nagyon szupi volt, ittam egy pohár vörösbort...még mindig fel vagyok dobva.
Szerintem máskor is ellátogatunk oda.
És nektek is ajánlom, ha egy kicsit ki akartok kapcsolni, vagy ünnepelni.
Nálunk a papa mondta, hogy 9 hónapos gyerkőccel megyünk, azért adták a helyet pont a játszóház mellett.
A Mincsi egész jól elvolt benne, mi meg nyugodtan tudtunk kajcsizni, ott játszott tőlünk 2 méterre. :lol: :lol: :lol:

Huh, ILDIKÓ!

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!

Majd még írok, csak óbégatás van.
pappal kapcsolatban nekünk is van sztory. :roll:

Kép
gombocka

A Trófeát én is ismerem, csak mi céges vacsikra jártunk egy másikba, ami a Visegrádi u-ban van. Nagggyon jó!!!! Zuglóban is van amúgy 1.

Képzeljétek, előbb felhív apám, hogy anyu azt üzeni, hogy ha el akarunk menni hétvégén vásárolni, akkor ők eljönnek és vigyáznak a gyerekre meg megetetik :shock: :shock: :shock:

Hogy ez hogy jutott eszükbe????? Egy hanggal nem mondtam, hogy hétvégén vásárolni akarunk menni. Egyébként is. Ha vásárolni megyünk, jön velünk a Melinda...
Nem értem miért akar minket mindenki mindenhova küldözgetni, csak hogy kettesben maradjon a gyerekkel, úgysem engedem... :twisted: Apósék meg állandóan színházba akarnak minket küldeni... Egy frászt! :twisted:

Amúgy megyek színházba a barátnőmmel remélem nemsokára. Apa fog vigyázni a kicsire. :twisted: Ő az egyedüli, akire nyugodtan rábízom. Már alig várom, hogy kikapcsolódjak!

Kép
szeee

boldog szülinapot Ildikó!!!

bocsi, hogy lemaradtam...

Gombócka, várom a papos sztorit, örülök, hogy a tegnap jól sikerült!!!

Szeee, ne hagyd magad, ha nem vagy nyugodt, míg mással van a gyerek, akkor inkább ne is menj sehova, mert nincs annál rosszabb, mint idegeskedni. Talán mondd azt a családnak, hogy annyira élvezed a mindennapokat, hogy nem vágysz sehova, aztán majd megoldjátok magatok :lol: Én csak Anyura vagy a férjemre hagyom a gyereket, mással nem... A víz is kiverne!
szabus

Köszönjük a járóka nevébe a dicséreteket! A betét a járóka tartozéka, de nekem is nagyon tetszik, világos kékben is volt, de nekem ez jobban tetszett. :) Elég nagy, de sikerült neki helyet szorítani. Az etetőszéket pedig imádja a kiscsaj, ennek nagyon örülök!
Nem is tudom mondtam-e már, hogy Pogi pápázik, csak nekem és nagyon ritkán(de csinálja) és ha nem halucinálok akkor azt mondja, hogy annnya!!! :shock: :shock: :D

Szeee: Igen jól látod mobilja van, mert untam hogy az enyém tocsog a nyáltól. De így is az kell neki! :shock: Én is csak apára merem itt hagyni Pogit. Most is amíg kozmetikusnál voltam vele volt, de én teljesen kész voltam minden rendben van-e. Tegnap a fodrász szerencsére házhoz jött, így szemmel tudtam tartani a csajszit!

Ildikó: De bunkó, figyelmetlen vagyok! Boldog születés napot! :oops: :oops: Kép

Szabus: Nemsokára megveszem a steppert és akkor elkezdhetünk egyszerre edzeni! Így tényleg könnyebb lenne mindkettönknek! :D

Gombóc: Örülök, hogy jól éreztétek magatok. A trófeát én is szeretem!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Szuper Anna, akkor én is ráveszem magam az edzésre, örülök, hogy van kedved hozzá. Talán így sikeresebbek leszünk. Már 4 napja nem vacsizom,és úgy látom, mintha lejjebb ment volna a hasam. De lehet, hogy csak képzelődök :oops:

Gratula a pápához,és az annyához, én is alig várom, hogy mondja Zazi, de még semmi. Állandóan azt mondja, hogy mamamamam, pedig nálunk anya van és nagyi. :D
szabus

Anna,
de ügyes a lányod, csak ámulok és bámulok...
Nálunk is mammamma van, de nem mond semmit utánam...
A múltkor, amikor itt volt a védőnő, a Melinda ült az ölemben, a nőci meg mondta, hogy látszik rajta, hogy milyen értelmes. Eközben a gyerek folyamatosan berregve fröcsögtette a nyálát.... :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy 6 hósaknál ez az értelmes :shock: De ha egy 6 éves csinálja ezt, ott már komoly gondok vannak... :lol: :lol: :lol:

Kép
szeee

Sziasztok!!

Csak megköszönni ugrottam be a kedvességetek,nagyon jól eseet!!!Most rohanoom kell szokás szerint,és nem is ígérek felelőtlenül semmit,de azt ígérem mindenképpen jelzem,ha esemény van...

Sokszor pusszantok Mindenkit!!!És mégegyszer köszönöm!!!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok,

remélem, Ti nem azért nem jelentkeztetek a hétvégén amiért én...Nálunk elég zaklatott volt a hétvége, Mincsi elég nyügi volt, ráadásul éjszaka sem aludt, másfél óránként fenn volt, úgyhogy eléggé kivoltam tegnap.
Eddig mindig 8-kor már aludt, tegnap este fél10-ig sírt...
Bekentem a fogicáját, aztán mellettem elaludt. Betettem az ágyába és reggel 5-ig aludt, akkor mint aki éhen akar halni szopizott és aludtunk még 8-ig.
Úgyhogy most valamivel jobban vagyok, mint tegnap.
Ráadásul itthon is lett volna mit csinálnom, erre a párom lelépett horgászni...szóval hozzá se voltam túl kedves.
Rámjött valami dili, remélem, hamar elmúlik.

Szeee,
én anyura rá merem bízni a Mincsit, meg persze a páromra.
Anyuval nagyon jól elvannak. A múltkor is átmentünk, én lementem egy kicsit vásárolni, visszamentem, ugyan úgy viselkedett, mintha mi se történt volna.
Játszott tovább az anyuval. :shock:
Meg anyu már tisztába is tette előttem, meg is etette, szóval, tudom, hogy tud bánni vele.

Kicsilány,
nálunk is van vmi annny féle, de ő leginkább valami olyat mond, hogy: gyágyágyágyá.
Én nem tudok itthon tornázni, mert mindig vmi mást csinálok helyette, szóval nekem muszáj elmennem valahová.
Múlt héten is sikerült, remélem, holnap is tudok menni. Apa megígérte, hogy vigyáz a gyerekre.

Szabus,
tartozom a papos sztorival.
Szóval, nálunk is kellett kérni mindenféle papírt, mert nekünk vidéken volt.
Az itteni pap, kispesten nagyon rendi volt, szó nélkül megadta az engedélyt, hogy nem itt keresztelik a Mincsit.
A tesóm máshová tartozik, elmetek anyuval a papírért.
Ott kötöszködött a tesómmal (ráadásul vmi tök fiatal pap), hogy a tesómat nem látja soha a templomban (anyám különben ha nem dolgozik, mindig megy vasárnap... :roll: ). Tesóm mondta, hogy nem ide jár, stb.
Na a végén vmi olyan papírt adott, hogy nem látja alkalmasnak a tesómat a keresztszülőségre... :shock:
A tesóm amúgy elég ideges tud lenni az ilyesmire, szóval nem sok kellett, hogy leüvöltse a papot...
De a vidéki pap meg szó nélkül megkeresztelte, nem érdekelte, hogy mit írt a másik pap.
Nálunk elég vallásos a család, mármint az enyém, csak mi a tesómmal hanyagoljuk már...

Ildikó,
reméljük minden rendben veled, írj, ha van egy kis időd, hogy mi újság a vizsgálatoknál.
Tényleg milyen súlyú már a kiscsaj? Lehet tudni?
CTG???
Reméljük a többi vizsgálatnál nem lesz ilyen peched!

Megyek, mert úgy érzem büdi van a gatyiban...Mármint a Mincsiében!

Pussszzaaa

Kép
gombocka

Sziasztok!

Mi ez a pangás?
Az egy dolog, hogy én nem vagyok, de hogy szinte senki... :shock:
Melinda ma nagyon nyügi volt, nem tudom mi baja. Talán megint a foga, vagy a hülye frontok, passz.

Amúgy ma először evett brokkolit ebédre, nagyon ízlett neki. És ma először ebédeltünk együtt úgy, hogy én rendesen az ebédlőasztalnál, az etetőszékét meg odatettem mellém és etettem. Tetszett neki.

Meg kreatívkodtam is, azért sem volt időm jönni. Festettem-mázoltam, szalvétáztam. Hát jól kiszúrtak velem a szalvéták... A csomagolópapír tök jó volt, mert viszonylag vastag, de ezek leheletvékony szalvéták... :evil: El is rontottam egyet, pedig fél órán keresztül vágtam ki a mintát. Na mindegy, de félig készen van egy kaspó...

Így néz ki. Mondjuk közelről látszik, hogy kezdő munka, de azért örülök neki :)
Amúgy a kaspó halvány sárgás szerű, de itt nem nagyon látszik.

El kell mennem a nagy hobbi boltba is, mert itt Lőrincen nem nagyon voltak olyan szalvéták, amik nekem igazán tetszettek, de azért vettem párat.

Kép

Kép
szeee

Na végre Valaki!

Nagyon-nagyon jó ez a kaspó.
Én ma voltam a Kálvin téri hobbi boltba, elégggé ki van fosztva szalvéta ügyileg!
Viszont ami a Ferenc körútnál van, ott több féle volt.

Én is alkottam, talán holnapra kész.

Szabus,
talán holnap fel tudom adni a szalvikat végre, Szeee, neked is küldök.

Egyébként ma Mincsi is brokkolit evett. :lol: :lol: :lol:
Ilyenkor szoktad mondani: Te Gombóc....

Na puszi, jó éjt mindenkinek!

Kép
gombocka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: