A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Timici, Kép
Te szoktad neha irni, hogy a babad nagyon sokat es neha fajdalamsan mozog, rugkapal. Nekem egy ismerosom meselte, hogy UH elott mindig csokit, banant, edesseget evett, mert akkor a baba is sokkal aktivabb lett utana. En is kiprobaltam most, nalam is bejott, hogy sok edessegtol nagyon aktiv lesz Gombocka.
Amikor nagyon fajdalmasan mozog a babad, elotte nehany oraval nem ettel edesseget? Mert akkor megvan a megoldas a felelmedre, mi lesz, ha meg nagyobb lesz a babad. KépKép

Zsuzsi,
Ugye, mar jobb a kedved? NAgyon edes kisfiad van. KépKép

Gombóc
Gombóc

Urszila,
a nagymamám 39 és 41 éves korában szülte a gyerekeit, és most már (korukhoz képest) egészséges nagypapák õk is! Sõt én is kései gyerek vagyok... Kép

Ma voltunk elõször CTG-n. Nagyon izgalmas volt. Igaz a görbébõl nem sokat értek. Szegény babónak nem tetszhetett a dolog, mert egyfolytában mocorgott, még rugdosott is pedig már nem szokott, és a 30 percbõl 20 percig csuklott, azt hittem már nem is tudja abbahagyni. Mivel "nyugalmi állapotban" egyetlen percet sem sikerült felvenni, így kevésbé tudják értékelni. Állítólag az szokott a baj lenni, hogy végig alszik a gyerek, és én elõtte azt mondtam babónak, hogy majd mocorogjon. Hát szófogadónak szófogadó, azt biztos. Kép

Egy kérdés: hol tudtatok babás lámpát venni? A mennyezetre szeretnénk egy függesztéket (nem ufolámpát!), aminek rendes búrája van, hogy ne világítson a hanyattfekvõ baba szemébe. Már voltunk: Kika, Bricostore, Praktiker, Media Markt, Baumax, Keravill. Hol lehet még lámpát kapni? Megatoysban van? Ja, és mindenhol ugyanaz kapható, kicsit uncsi. Egyébként a Baumax a legdrágább, a Media Markt pedig a legolcsóbb (csak ott semmi választék).

Na, elteszem magam honapra, üdv, Pilinke (36+1)
pilinke

Sziasztok Lanyok!

Koszi hogy velem orultok a jo hirnekKép Mindenkinek nagy ko esett le a sziverol a csaladbanKép

Pilinke! Probaljatok meg esetleg kifejezetten lampaboltban. Pl a Jaszai Mari ter kozeleben van valami nagy lampabolt, ugy remlik.

orsoly 29+6

Ps: Uristen, mindjart 3-sal kezdodik a heteim szamaKépKépKép
orsoly

<FONT COLOR="aa00aa">Norkini!

Boldog születésnapot!</FONT>

Kép

Betti
37+3

Kép

Betti
fodbetti

Hello Kismamákok!

Mi még egyben, pedig......., no mindegy!

Timici
Tegnap mondtam Neked, hogy miért nem pihensz, ugye???Kép
Ki sem találod, mit csináltam tegnap egész délután úgy este 9-ig...... Festettem a gyerekszoba falátKép De semmi hatással nem volt a gyerkõcreKép
Neked pedig igenis pihenned kéne, megint túlpörögted magad, nem?????

Pilinke
Ügyes a kisbabód. Az én kicsi lányom rá se hederített a CTG-re, pedig rázták szegénykémet rendesen, meg elküldtek enni is, de semmi. Több mint egy órát üldögéltem egy kényelmetlen széken, és CTG-ztem saját magamKép

Pocok
Légyszi engem is öregbítsél a táblázatban, 27 éves vagyok márKép

Gombolyu
Ha nem szülök meg addig, szombaton legkésõbb mi ki szeretnénk menni az auchanba. Majd megirom, hogy milyenek voltak a babaruhák......, jo?

Férjek
az én férjemet maximálisan elkényeztette az anyukája, semmit nem talál meg egyedül, mindent úgy keres, hogy elkiáltja magát, hogy "Szilcsike....., hol van a......"
De ez annyira megszokott már tõle, hogy engem nem zavar.... Bár lehet, hogy csak most nem zavar, ha meg lesz a pici, biztosan már lesz majd. Bár mióta terhesek vagyunk, változott sokat. Kényeztet, vigyáz rám. Mostanában pl. állandó kérdés: "Szilcsike, szülünk??"
Ma éjszaka is arra ébredtem, hogy felült álmában, és mosolyogva simogatja a pocimatKép persze õ erre nem emléxikKép
Egyébként pedig ha ráveszi magát a takarításra, akkor eszméletlen alapos, gyönyörûen takarít....

Jajj, már 3. vagyok a listában..........
Kezdhetek félni????Kép

Szilcsike
szilcsike

Norkini

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!KépKépKépKépKépKép

Szilcsike
szilcsike

Nadine!
Üdv itt is! De jó, hogy végre te is átjöttél. Így egyre több kismami lesz mögöttem a táblázatban. Én is 22 voltam az elsõ gyerkõcnél. (de rég volt)

A finiselõknek kitartás!

Képzeljétek, nem igazán merem elhinni, de tegnap mintha már a babót éreztem volna mocorogni. Második gyerekkel ugye hamarabb lehet észrevenni. Olyan volt, mintha néha-néha megbökdösött volna belülrõl. Most úgy örülök.

Sziasztok
buksicica
14+2
buksicica

Sziasztok!

Gombóc!
Gratulálok a kisfiúhoz! Kép Ha már ígyis olyan sokat kell várni a következõ Margitos UH-ra, megadnád nekem a rendelõ paramétereit, ahol voltatok? Ha jól emlékszem a Hattyúházban van? És mindent végigmond az orvos? Kazettát lehet vinni?
Köszi elõre is!

Puszi: Judó
22+5
judó

Norkini!

Boldog születésnapot!

buksicica
buksicica

Jo reggelt Lanyok!

Meg mindig olyan vagyok, mint egy holdkoros! Persze nem sikerult elobb lefekudnom este, mint a szokasos! Nekialltam mega friss Eltern magazint olvasni!

Kaptam valaszt a tonkolypelyvasoktol! Sajnos en nem tudok elmenni, de aki a szoptatos parnaba ilyen tolteleket szeretne, annak javaslom:
'Szombat délel&otilde;tt az Ökopiacon ( II. ker Marcibányi téren , M&ucirc;vel&otilde;dési ház
udvara ) keresse kollégan&otilde;nket és beszéljék meg a részleteket.' Ja, es ez a BIOPONT Kft., akinek a cimet ti irtatok meg itt a topikban!

Ma viszont nem kell foznom, annyi a maradek, sot, lehet, hogy holnap sem!

Miszike,
Nekem furcsa, hogy egy baba ulhet is, nekem mindketto a kezdetektol fejvegu volt! Es mivel itthon szeretnek szulni, jo lenne mielobb tudni, hogy menni fog e! Ez az utolso lehetosegem, tobb gyerekem a tervek szerint nem lesz, es olyan jo lenne vegre ugy szulni, ahogy mindig is szerettem volna, mar az elso kettot is, de nem volt ra lehetosegem!
Szoval nehez megmagyarazni miert is, de aggodom, hogy valami kozbejon, es kulonben is, jo lenne mielobb tudni, hogy hol is van a baba feje! A nagyobbak feje mar a hetedik honap elejetol a medencembe volt beilleszkedve, tuti voltam benne, hogy semmi problema nem johet kozbe, mert mar csak egy 10 centis utat kell megtenniuk! Jo lenne most is ilyen magabiztosan szulni, mert annal biztosabb a siker is! De en igen konnyen elbizonytalanodom am!

Zsuzsi
25+4
zsuzsi74

Sziasztok!

Szeretnék két dolgot kérdezni tõletek.
Az egyik: látott valamelyiktek valahol mostanában magyar multivitamin terheseknek vitamint??? Ugyanaz benne van, mint az elevitben és a maternában, de a gyógyszerkeresõk szerint lényegesen olcsóbb. Eddig 3 gyógyszertárban kérdeztem, egyikben sem volt, egyikben azt mondták, reménytelen, ne is keressem. De azért hátha valamelyiktek tud valahol?
A másik:kombidresszbõl régen léteztek olyanok is, amit nem a baba fején kellett áthúzni. Elsõsorban kis méretben (56-62) az érdekes, cseppet sem mindegy, hogy a pöttömnek a fején kínlódod át, vagy csak egyszerûen belecsomagolod. Amilyen nekem régen volt, az egyik esetében megkötõs volt keresztben, mint a régi réklik, a másik pedig középen patentos. Mindnél a lényeg, hogy szépen kiteríted a pelenkázóra a kombidresszt, ráteszed a babát, és innen többet a babát nem kell mozdítanod, úgy tudod feladni rá. Láttatok valahol mostanában ilyen elven mûködõ kombidresszt? (régen se volt túl elterjedt, pedig szerintem az elsõ egy két hónapban sokkal praktikusabb)
Köszi:
Ildi

Ildi
pildi

Pankamama!

Hát néha én is félek egy kicsit, hogy hogyan fogunk boldogulni a babával(pláne, hogy olvasom az "elsõ napok, hetek" topicot, és hogy Sasha mit szenved szegény hasfájós Gabibabával és elgondolkoztam, hogy én mit csinálok majd ha ilyen helyzet lesz nálunk is) De optimista vagyok, mindennel kapcsolatban úgy vagyok, hogy biztosan megoldjuk. Pláne, hogy én már 18 éves korom óta várom ezt a kisbabátKép De biztos vagyok benne, hogy Te is megoldod, meg Neked már azért van tapasztalatod kisbaba dolgokban.

Brokkoli!

Hát pontosan én sem tudom, hogy milye merre van a babának, a fejét és a popsiját azt ki tudom tapogatni, és a könyöke hegyesebb, míg a sarka gömbölyûbb. De néha mikor több puklit is csinál egyszerre a hasamon, fogalmam sincs milye merre. Valamelyik nap mondtam is a kispapának, hogy lehet, hogy százlábú van a pocakomban?Kép

Lányok, nincs valami praktikátok arra, hogyan lehet éjszaka visszaaludni? Már napok óta felébredek hajnal 2-3-kor, mert pisilni kell. Aztán csak forgolódok, egy óra múlva rámjön az éhség, eszek, és talán 5 körül visszaalszom. Aztán 7-kor felébredek, mert soha nem tudtam reggel sokáig aludni. Így viszont egész nap kómás vagyok.

Betti
37+3

Kép

Betti
fodbetti

Szepjoreggelt! Kép

Lanyok, nagyon Koszonom a sok felkoszontest! Kép Jol esett!

Szilcsike! Hajraaaaaaa! Emlexel, nemreg Sasha is azt gondolta,hogy az o babaja mar soha nem fog akarni kikecmeregni! ES kint van! Kép Es neked is Boldog SZulinapot!! Kép

Cupp
Norkini
22+6
norkini

Sziazstok!

Ildi: Én a Megatoys babaruha osztályán vettem ilyen boddyt a törpének. Igaz fehéret nem kaptam csak züöldet és kéket de az elöl patentos és olyan amilyet te is szeretnél.

Na majd még jövök
Sziasztok
Andy
30+3
andy78

Norkini!
Boldog szulinapot!

PIldi,
Anno a franciaknal a legtobb pici meretu body ilyen athajtos volt, patenttal. Szerintem is nagyon praktikus, mindjart bele is lehet huzni egy kardiganba, es egybe raadni a babara! Szerettem en is nagyon, de azt hiszem csak harom darabom van belole.
En azt hittem, hogy a Materna az magyar 'talalmany'. Ezek szerint nem? Szerintem a legtobbunk nem is tudja, hogy letezik olcsobb vitamin is! En nem vagyok tul nagy fogyaszto, jo, ha egy terhesseg alatt egy dobozzal, max. kettovel elfogy. Most epp Beres Aktivalt szedek, szinte ugyanaz van benne, mint a terhesvitaminban, folsavbol, es vasbol talan egy kicsit kevesebb, de ez volt itthon...

Lanyok, en meg mindig tok almos vagyok! Legszivesebben lefekudnek aludni!

Zsuzsi
25+4
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi!
Le a kalappal elõtted! Ez a menü nem semmi, végigolvasni is fárasztó egy ilyen nem fõzõsnek, mint én.

Szilcsike!
Nagyon kedves történeteid vannak a kedvesedrõl. A pocaksimogatóson egészen elérzékenyültem.

Kispici!
Szerintem tartsd magad az alapigazsághoz, hogy egy mérés nem mérés, azaz benne van a lehetõség, hogy ez a magas koleszterniszint nem más, mint mérési hiba. Ahogyan eszel, arra még egy koleszterinszakértõ is elismerõen nézne. Ha tényleg ilyen magas a koleszterinszinted ilyen "diéta" mellett, akkor a húsevés feladása sem javítana a helyzeten, nem a táplálkozásod a hibás és nem is a további megszorítás a megoldás. A babák szerintem még úgy tudják, hogy az ember mindenevõ, és szeretik az állati fehérjét. Úgy tudom, hogy a szója az egyik legallergizálóbb táplálék, esetleg emiatt is jobb lenne egyelõre mellõzni.

Manó2!
Azt akartam kérdezni én is, hogy a csont fáj, vagy belül?
A csont nekem a múltkor kb a 4.hónapban el kezdett fájni. Nagyon. Még attól is tartottam, hogy ha ennyire lazul az izület ott középen, akkor szülésnél biztosan szétnyílik, mint a tubarózsa. De semmi bajom nem lett. Ha belül fáj, akkor megnyugtatás kedvéért szerintem hívd fel az orvosodat.

Norkini!
Boldog szülinapot!!!
Remélem megünnepeltétek! Kép

No csá!
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

PIldi!
Itt Gödöllõn nyáron még láttam a kismamavitamint, amit keresel. (60 darabos volt). Úgyis ma megyek vasért, megnézem. Bár mondjuk kijönni érte Gödöllõre többe kerül, mint a különbség a Materna és a másik között, de hátha jár erre valakid!!!!!

Betti!
Nincs tippem a visszaalvásra, mert sajna már én is itt tartok, pedig ez még a 23. hét. Akkor innentõl már nem is alszom ki magam? Délután nem tudsz kicsit aludi? Én még csak hétvégén, amikor otthon vagyunk, alszom a nagyfiammal, de ha otthon leszek, már nem dolgozom, délután egy órát biztos szundizni fogok.

Judó
22+5
judó

Sziasztok Kismamákok!

NorkiniKép, SzilcsikeKép
Boldog születésnapot kívánok!!!KépKépKépKépKép

Gombóc,
lehet, hogy az édességtõl van, nem tudom. Szinte minden nap eszem valami édeset. Régen is édesszájú voltam, de mióta babás vagyok méginkább.Kép Majd, ha nagyon gáz lesz, jobban odafigyelek.

Szilcsike,
szóval kedvet kaptál a festéshez.Kép
Ne aggódj, kijön majd a babád, ha itt lesz az ideje. Te megpróbáltad elõrehozni, nem sikerült. Maj jön magától.Kép
Ma egész délelött pihenek, 10.30-ig aludtam s csak du. fogunk újra festeni. Hawaii van.Kép

Norkini,
nem tudom honnan az energiám, de nagyon örülök, hogy van még, mertnem szeretném, ha nem tudnánk befejezni a lakásfelújítást mielõtt a baba megérkezik. Utána semmi ilyesmire nem lesz idõ és erõ.Kép
Egyébként is, Te pedig dolgozol, na ahhoz meg nekem nem lenne erõm. Minden nap bemenni és dolgozni.Kép Itthon viszont jól elvagyok, ha elfáradok leülök, ha álmos leszek lefekszem.KépKépKép

Zsuzsi,
még az a szerencse, hogy maradt ennivaló, ha már ennyit dolgoztál vele, legalább most pár napig nem kell.Kép

Betti,
ne stresszeld magad elõre. Miért lenne a Te babád hasfájós.Kép Nem lesz az és kész. Bárhogy lesz meg fogod tudni oldani. Visszaalváshoz nincs ötletem, de szerintem az is segíthet, hogy ne legyél egész nap kómás, ha ebéd után alszol egy órát. És az olyan jó tud lenni.Kép

Snoopy,
istenien fogalmazol. Ez a mondat fantasztikus.Kép
"A babák szerintem még úgy tudják, hogy az ember mindenev&otilde;, és szeretik az állati fehérjét." Jót mosolyogtam rajta.

Na megyek a dolgomra, mert ma intézkedõs napom van:
kenyeret kell vennem, postára és lottózóba mennem, ja és Népszabit is vennem kell.Kép Hú, mennyi minden.Kép
Jó legyetek, este jövök, pusssza
Timici
27+0
(kezdõdik a 3.harmad...Kép)
timici

PIldi!

A Kenguru Goldokban érdemes ilyen bodyért körülnézni (elsösorban a soroksári úti Megatoysban). Most nem vettem, mert van, de korábban nekik volt többféle is. Be kell valljam, én annyira nem szeretem öket, mert mindkét gyerekem hason szeret aludni, és ilyenkor a patent gyakran meglátszott(szik) a pocijukon (Beni már nem hord bodyt, csak Nátán). Inkább az olyan bodykat kerestem, aminek a vállánál lehet gombolni, vagy csónaknyakú, mert ezeket szét lehet nyitni akkorára, hogy egy pillanat alatt át lehet húzni a fejecskéjén.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

11 hetes vagyok és 2003. május 13-án fogok szûlni(elvileg), a Nyírõ Gyulában. Olyan jó lenne, ha már én is érezném a mocorgását.:o)
Miért kell EKG-t csináltatni. Nekem is szólt a dokim, hogy el kell mennem EKG-ra. Most Pesten lakom, de a két kislányom Salgótaránban szûltem és ott nem kellet EKG-ra menni.
Felkerülhetek én is a táblázatba?

Köszi

üdv: Beus
beus74

Norkini,
sok boldog szülinapot!! Kép

Orsoly Kép
én is nagyon drukkoltam, olyan jó, hogy minden rendben. Kép

Nadine,
üdv itt is Kép Boldog babavárást Kép

Beus, Urszila,
gratula a babához!! Boldog pocaknövesztést Nektek is.

Szilcsike,
irigylem a türelmedet. Én a "hol van a..." kezdetü mondatoktól speciell a plafonon vagyok. Kép

Velünk semmi különös nem történt. Nem bírom eldönteni, van-e gombám / bacim. Valaki tapasztalt segítene? Nekem nem volt vagy 8 éve, kopp-kopp. Ezen a héten néha van folyásom (kb 3 naponta), kevés, sárgás, szagtalan, de nem éget a puncim, nem is viszket, már bocsánat a részletekért. Pár nap múlva megyek dokihoz, addig is mondjatok már légyszi valamit, mik a tünetek. (azért vagyok bizonytalan, mert mikor anno volt valami potyautasom, elviselhetetlenül zavart, ez most nem olyan)

Megveszek egy kis úszásért, így meg nem mehetek. KépKépKép

Pálma
pálma

Lányok!

Köszi az ötleteket alvás ügyben! Próbáltam már, hogy ebéd után alszom, bírok is, csak így meg még jobban attól tartok, ha nappal alszok, akkor éjszaka nem tudok. De ha délután nem alszok, akkor is felébredek éjjelKép Valahol olvastam, hogy a szervezet így készíti fel magát arra, hogy a baba mellett már nem lehet rendesen aludni. Szóval maradok annál a variációnál, hogy akkor alszok, amikor bírok(éjjel, vagy délután) Csak nappal sajnálom az idõt alvásra. De ha másképp nem megy, akkor ez van. Bár anyukám szerint mostmár minimum 20 évig nem lesz egy nyugodt éjszakámKép

Timici!
Látom Te ma sem pihensz túl sokat! Vigyázz azért magadra!

Betti
37+3

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket. Beszti: a megkötõs verzóban ez sem gond!
Az igazság az, hogy nekem egy csomó volt, de azóta annyi gyerek hordta õket, hogy nem tudom, mennyi maradt használható. (egy része még nem jött vissza) Anno volt a Kárpáti (?) utcában egy bolt, lakótelepi házak között, a Dózsa György útról ment arra valamelyik troli, egy klassz kis bolt, hajdan (9 éve) még a Mester utcánál a nagykörúton voltak, onnan mentek oda. Anno ott vettem sokat. Vajon létezik még ez a bolt?
Judó: köszi ha megkérdezed. Tudod, Gödöllõn mi rendszeresen átmegyünk (mindig megemlegetlek, szóval ha hétvégéken reggel vagy este csuklasz csak gondolj rám) anyósomék felé menet, úgyhogy nem tárgytalan az sem. Meg ha valahol van, akkor még érdemes tovább érdeklõdnöm.
Egyébként, hogy egy kicsit indokoljam a dolgot: ebbõl (Multivitamin terheseknek) a 60 db-os 1300 Ft (21,7 Ft/db), az Elevitbõl a 30 db 1490 Ft (49,7Ft/db), a 100 db 3880Ft (38,8 Ft/db), a Maternából a 30 1480Ft (49,3 Ft/db) a 100 db 3160Ft (31,6 Ft/db). Összetevõk pontos arányát a házipatika.com-on nem írják, de darabra nézve elõbbiben 13 vitamin és 9 ásványi anyag van, lefedi ugyanazt a spektrumot, mint a másik kettõ. Anno régebben itt a babaneten a rendelõben olvastam tán sokat, ott javallgatták a dokik.
Ildi

Ildi
pildi

Szia Betti!

Remélem nem haragszol, hogy így ismeretlenül direktbe írok, de nem bírom ki, hogy ne most írjak. Olyan viccesnek tartom, hogy mi gyakorlatilag egy nap különbséggel egyidösek vagyunk (én jún. 19) ill. a babáink is gyakorlatilag egyidösek (mi nov. 9-re vagyunk kiírva). Nálunk kislány várható (Enikö). Az is jópofa, hogy hasonló élményekröl számolsz be a pocaklakót illetöen. A mi kicsink a jobb oldalt preferálja, szintén egész idö alatt fejjel lefelé helyezkedett el, nem forgolódott, max. a tengelye körül. Nagyon élénk, szinté egész nap babrál. Az a legaranyosabb, amikor a kis kezeivel matat. Mivel arccal a gerincem felé helyezkedik el, nem mondható minden akciója kellemesnek, de én nagyon imádom mozogni érezni. Biztos hiányozni is fog a szülés után... A doki - tegnapi állás szerint - nincs jele, hogy a kisasszony a közeljövöben ki akarna jönni. Az viszont szemmel látható, hogy jól érzi magát és majd kibújiik a börömböl! :-)
Nálatok mutat már valamit a CTG?
Csak ez a zagyva hasmenés ne kínozna!
Ha van kedved, írhatsz privátba is: bmaass@doublebass.de

Más: Ma este lesz az ünnepélyes diplomaosztóm. Haha. Nincs egy rongyom, amibe beleférek. Az egy még méretében passzoló terhesnacim a mosógépben van még, remélem megszárad addig, különben az Isten se tud köztem és egy munkaruhába bújtatott takarítónö között különbséget tenni...
Egy szerencse folytán találtam egy tölünk csak két utcával odébb lakó bábát (olyasmi a funkciója itt, mint nálatok a védönönek), aki majd a szülés után ráér velünk foglalkozni. Ilyen mázlit! Mások hónapokig keresnek, míg találnak valakit. Már csak azt kéne lassan eldöntenem, hogy hova rohanunk, ha rohanni kell.

Aki még a régiek közül emlékszik a történetre, annak elmesélem az aktuális fejleményeket röviden összefoglalva a lényeget: az apósomékkal közösen utaztunk tavasszal haza az én öseimhez. Történetesen arra hétvégére esett az anyósom születésnapja. Mivel még a babáról senki sem tudott, így ezt az alkalmat találtuk a legalkalmasabbnak. Na ezzel jól melléfogtunk: míg az én családom örömovázióban tört ki, anyósomék nem hogy jól leplezték elragadtatásukat, hanem ráadásképpen alaposan meg is sértödtek. A kocsiba visszatérve 2 órán keresztül szapultak föleg engem, míg egyszer csak megelégeltük mindketten és kiszálltunk tölük, ök meg szó nélkül visszautaztak ide, faképnél hagyva mindannyiunkat az Isten háta mögött... Azóta adásszünet, mert szerintük és a pimasz viselkedésemért és azért, hogy tönkretettem a terhességem bejelentésével az anyósom szülinapját, bocsánatkéréssel tartozom. Hát kérdezem én? Ember az ilyen? Hogy lehet, hogy valaki ennyire gyülöli a saját családjában is a szaporulatot? Apósom hetek óta próbál a lelkemre hatni, hogy kérjek bocsánatot és akkor meglátjuk, de nem érti meg, hogy nincs miért, ha valakinek bocsánatot kellene kérnie, akkor azok éppen ök lennének. Pedig milyen jó lenne egy békés családi légkör!
Megyek a dolgomra, abbahagyom az önsajnálatot.

Szép napot neked és mindenki másnak is!

Barbara + Enikö
bmaass

Sziasztok Lánykák!

Betti! Én ugyanígy vagyok, hogy este és hajnalban csak forgolódok, viszont ha délután nem alszom a lányommal együtt, akkor is. Így mindíg alszom vele. Ráadásul ha éjjel kell menni szülni, legalább ki leszek pihenveKép Ugyhogy gondolj erre.

Orsoly! Örülök, hogy monden rendben van.

Norkini, Szilcsike! Boldog szülinapot nektek. Szilcsike e-mail ment.

Kispici! Az én koleszterinem is 7.8 lett, szintén semmi olyat nem eszek, a doki azt mondja, hogy ilyenkor pang az epevezeték, nyomja a baba és ezért magasabb a kismamáknál ez az érték. Szülés után pár héttel megnyugtatásul lehet csináltatni kontrollt. Szóval ne aggódj.

Ildi! Itt nálunk a XVI. ker. Jókai u.ban a gyogyitárban lehet ilyen vitamint kapni. Pattanj le a 76-ról és onnan 1 perc séta.

Új kismamik:üdv közöttünk.

na megyek fõzni. Üdv:Pankamama37+3
PM

Sziasztok Lanyok,

Most jottem a vedonenitol. Egy orat beszelgettunk. jol kifaggattam, hogy milyen gyakran jon majd, ha megszuletett a baba. O hetente, a doki pedig kethetente ket honapos koraig...
A babocanak a szivhangjat alig tudtuk megnezni, mert az en szivveresem is belehallatszott (allitolag egy aorta)...de vegul csak sikerult...es minden rendben kop-kop-kop. Es a vedono kitapogatta a babat (mondtam neki, hogy szerintem visszafordult ulotartasba), de szerinte a popsijat erzem felul. de egy het mulva ugyis megyek UH-ra.
...viszont a reggelem eleg rosszul indult...
...gondoltam egy delelott elintezek mindent (dokitol receptek, igazolas, terhesrendeles, vedono)...na most az autom kereke a valtozatossag kedveert megint lapos volt. (azt hiszem gumicsere lesz belole, mert tul gyakran leereszt)...szoval vegulis csak a vedonohoz mentem el, mert o itt van a kozelben...viszont jolesett egy kis seta Kép

Alvas...en is nagyon rosszul alszom. Ejjelente legalabb ketszer felkelek, mert eg a gyomrom. Olyankor tej, turorudi, joghurt figyel be a pocimba...persze utana mar nehezen alszom vissza...

Miszike,
Gratula a kislanyhoz Kép Es mi lesz a neve? Majd lehet, hogy mi is elnezunk a Baross utcai bababoltba. Mi is a pontos cime?

Gomboc,
Neked is gratula a kisfiuhoz Kép Irigyellek, hogy meg voltal elegedve a 3D UH-val.

Norkini,
Nagyon boldog 25. szulinapot kivanok Kép

Szilcsike,
Most mar nemsokara a kezedben foghatod a babadat Kép Hajra Kép A festegetes biztos jot tesz. Biztos azert nem jon meg ki a baba, mert tudja, hogy meg az O szobajat kell festegetni Kép

Buksicica,
huuu...a babad aztan jo koran kezdi jelezni, hogy O is ott van Kép

PIldi,
A noverem is azt a kismama vitamint keresi, majd rakerdezek, hogy talalt -e. De ugy remlik, hogy egy-ket patikaban szolt, hogy tegyenek neki felre, ha jon.

Szilcsike,
Neked is boldog szulinapot...majdnem egyszerre a a babocaval Kép

Beus,
Udv kurunkben Kép Jo pocakosodast Kép EKG-ra a veszelyeztetettseg kiszurese miatt van szukseg. Mert sokkal jobban oda kell figyelni arra a kismamara, akinek gond van a szivevel.

Barbara,
Megertem, hogy rossz a kedved. Szerencse, hogy nelunk nincs ilyen a csladban...esetleg a pard nem tud hatni az anyosodra?

...na most hirtelen ennyi,

pusz es jo gombolyodest Mindenkinek,

gomb
32
gombolyu

Sziasztok lányok,
Jó hírekkel jövök közétek, (ide csak azzal lehet) :-))
7 hetes babás vagyok, örömöm a köbön, a fellegekben, még attól is magasabban :-) Viszont sajnos van egy nagy cisztám is a baba mellett, aminek a mérete nem változott az utóbbi egy hétben (nézték a 6.,7. héten is ultrahangon). Soha életemben nem volt eddig cisztám még, és éppen most a babával együtt alakult ki. Van valamelyikteknek hasonló tapasztalata pár hetes baba és ciszta összeesésérõl, lányok? Örülnék, ha mesélnétek, hogy nálatok mi lett a ciszta vége (ha van köztetek, akinek volt).
Köszönöm el&otilde;re is,
Melinda
Névtelen

Sziasztok!

Nadine, Ursula, Beus és többiek Kép

Üdvözöllek bennetek, jó babavárást!

Zsuzsi Kép

Köszi a mailt!

Nagyon szép család vagytok! Kép Gratulálok!

Majd bõvebben reagálok egy mailben.

Norkini Kép

Boldog Szülinapot!

Brokkoli Kép

A cd-t a Mamutt 2-ben vettem a -1 szinten egy zeneáruházban.

3190 Ft volt, dupla cd-s album.

De látom már Timici is leírta.

Picur Kép

A nitróhigitó tuti nem tesz jót, gondolom ezt azért, mert valahol olvastam, hogy a körömlakklemosót is csak nyított téren használjuk, mert káros a kicsinek.

Szellõztesd ki az autót ahogy tudod, vagy he húzd fel az ablakot, amíg mész, mégha kicsit hideg is van. Kép Bár tudod te ezeket biztos.

Gömb Kép

Errõl a könyvrõl írtam:

[url=http://www.uhu.hu/leiras.jsp?bookID=172744" TARGET="_top]http://www.uhu.hu/leiras.jsp?bookID=172744[/url]

ha esetleg nem látszik, vagy nem jön be az oldalon semmi, akkor leírom részletesen.

Gombóc Kép

Gratulálok a kisfiúhoz!

Timici Kép

Nekem is elég durván rugdos a kicsi, néha egy hoppá vagy jaj is elhagyja a szám önkéntelenül. Kép

myssnia

24+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Bocs, hogy ilyen híg lett a szöveg, kopiztam, és azért. Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

ooops...Myssnia, azt hittem, hogy nem tudjatok megszerezni, de ugy latom, azon az oldalon meg lehet rendelni. De ha megsem, szolj, es utana nezunk.

Melinda,
Gratula a babahoz. Sajnos (vagy inkabb szerencse) a cisztahoz nem tudok hozzaszolni. De a dokid biztos ad felvilagositast ezugyben. Vagy hatha esetleg itt egy kismama.

gomb
32
gombolyu

Sziasztok!

Melinda,
a második terhességem elején nekem 2 cisztám volt, ami nem okozott gondot és pár hét alatt felszívódott. Nem volt semmi problémám utána.

Beus 11
beus74

Sziasztok!

Norkini, Szilcsike,
boldog szülinapot!

Gombóc!
Örülök, hogy jól sikerült a vizsgálat, mondtam én, hogy minden rendben lesz Gombóckával!Kép

Új kismamiknak üdv, jó sokan lettünk hirtelenKépKépKép. Most néztem, hogy már a 14. helyet bitorlom a táblázatban. Jaj.

Melinda!
Valószínûleg sárgatestcisztád van, ez teljesen ártalmatlan, és magától fel fog szívódni. Nekem is volt, eleinte nagyobb volt, mint a gyerek, de már megelõztükKépKépKép.

Mai kérdésem:
Fõleg a hasonló korú pocakoktól kérdezem, hogy Nektek szokott már jóslófájásotok lenni? Mert nekem idõnként nem csak bekeményedik a hasam, hanem fáj is.
Ja, meg vezetésügyben, ki meddig ül autóba? Mert kb. naponta elhatározom, hogy na akkor befejeztem, de valahogy nem bírok leszokni róla.Kép Igaz, ha Apa is velünk van, akkor kényelmesen elnyújtózom az anyósülésen. De ha egyedül vagyok Malackával, akkor azért kényelmesebb autóval intézni a dolgokat.

Na pusz mindenkinek
Zulu
34+1 (hurráhajráelõre, túl vagyunk a kritikus idõponton!!!Kép)

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu,
Nekem neha van olyan mindjart megjon erzesem, de fajdalom az eddig nem volt. En is vezetek meg. A dokitol is megkerdeztem, hogy meddig lehet, o azt mondta, hogy nyugodtan vezessek, amig gondolom...hat en gondolom. Mondjuk ilyenkor mar ket het is szamit, nem tudom, hogy fogok viszonyulni a dologhoz a 34.heten. De a mostani agyammal azt mondom, hogy en bizony fogok vezetni (lusta gomb)...inkabb, minthogy BKV-zak. Sokan - foleg idosebbek - azzal jonnek, hogy milyen veszelyes ilyenkor mar vezetni. En ilyenkor megkerdezem, hogy es az nem veszelyes, amikor egy tomott villamoson kapaszkodni is alig tudok, mikozben vedem a hasam, es hirtelen fekez a villamos....mert ugyebar nem sokan adjak at a helyet. Persze ezzel nem rabeszelni akarlak a vezetesre, csak en igy gondolom. Ha ugy erzed, hogy mostantol nem ulsz volan moge, akkor ne tedd.
Mi az, hogy tul vagy a kritikus ponton? A 34. het olyan kritikus?

gomb (32)
gombolyu

Sziasztok csajok!

Snoopy, Pankamama, Gömb, Andy,
köszi a megnyugtatást koleszterin ügyben. Még a neten is utánanéztem különbözõ orvosi rovatokban, és máshol is azt írják, hogy a magasabb koleszterinszint lehet a terhesség melékhatása. Most már azért sokkal nyugodtabb vagyok. Kép Végülis az elõzõ mérésnél a tizenvalahanyadik héten teljesen normális értékeket produkáltam, úgyogy biztos csak errõl van szó.

Barbara (Bmass), teljesen elképedtem az anyós történeteden. És abszolút nem értem az anyós hozzáállását, mi a sértõ egy ilyen bejelentésen??? Felfoghatatlan... Végtére is a saját fiúk az, aki apuka lesz. Milyen szülõ az, aki nem örül a gyereke boldogságának???

Sziasztok!

Kispici
28
kispici

Gömb,Kép
Engem is a nagyszülõk gyötörnek folyton, hogy mi van, ha rámjön a szülés, meg hogy nem tudok odafigyelni, stb. De talán pont azért, mert tudom, hogy mögöttem és bennem is van egy-egy kölök, sokkal figyelmesebb vagyok. Jó, hogy nem csak én gondolkodom így, lusta vagyok, utálom a BKVt, meg amúgy sem többszáz kilométeres utakra megyek, hanem csak piacra meg ilyesmi.
34. hét azért volt fontos, mert ha véletlenül korábban jön a Kiscsaj(én azért optimista vagyokKép), akkor
1., már nincs szükség tüdõérlelõ szteroidra, valószínûleg érett a tüdeje
2., megszülhetem az Istvánban, és optimális esetben nem is viszik el más kórházba.
Zulu
34+1

Kép

Kép

Kép
zulu

zuluKép

szerintem annyi idõd mindenképpen van, hogy félre húzodj, és csak utána figyelsz oda jobban a fájásokraKép

kispiciKép
szerintem egyél azt amire szüksége van a babádnak, hiszen most õ a leglényegesebb. ha meg lenne valami gáz akkor a dokid tuti szólna.

gömbölyödõ kismamák vigyázzon magára mindenki a hétvégén, és aki teheti pihizzen jó sokat, használja ki (jó értelemben) a kispapát
pusszantás

lolla
19+4
jövõ héten mikor írok már félidõs leszek a dani-babávalKép
lolla

Sziasztok!

Ma voltam genetikai UH-on és babócával minden rendben van. Doki szerint minden mérete tökéletes. Ja, és 70%, hogy fiú.Kép

GombócKép
A Hattyúházban mennyibe került az UH és mi van benne az árban?

Panka
19+5

panka

Hello-hello
Újra itt vagyokKép

Gombolyu
Nem hiszem, hogy azért nem jönne a kiscsaj. Ugyanis a kuckója már régen készen várja, nem is akárhogyan. A hálószobában lesz a helye egy darabigKép És apukája is minden este elmondja neki, hogy már nagyon várjuk, és ne foglalkozzon a szobácskájával, mert egyenlõre úgyse oda költözik.Kép

Remélem a festés tényleg segít majd a szülésindításban, ugyanis ma folytatjukKép

Jajj lányok, úgy-de-úgy ennék gesztenyepürétKép szóltam kispapának is már, de szegénynek annyi dolga van még..........., azért reménykedekKép

Anyós-após téma
Kb. 6 hete valamin megsértõdtek, azóta nem is hallottam róluk. Fel sem köszöntöttek a szülinapomon sem. És a legjobb, hogy nem is tudom, hogy mi a bajuk.... Sokat sírtam e miatt, fõleg a szülinapomon, de mostmár úgy vagyok vele, hogy nem én csináltam/csinálom a problémát, hanem õk, és a párom is azt mondja, hogy ne foglalkozzunk ezzel. Ha megszületik a baba, majd eldöl, hogy látni akarják-e, vagy sem.

Megyek, mert éhen halok..., még jövök

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

IldiKép
Láttam is és vettem is olyan bodyt amire gondolsz. A Soroksári úti Kenguru Goldban is láttam fehéret kb. 600 &#8211; 800 &#8211;Ft-ért, olyan ami nem elöl patentos, hanem olyan áthajthatós és két oldalon megy végig a patent. A Coraban is van ilyen, itt vettem én 2 db-ot, és itt többféle színben is lehet kapni: fehér, sárga, rózsaszín és kék színben láttam. Nekem is nagyon tetszik ez a típus, sõt a hálózsákjai is oldalt patentosak, hogy ne nyomja a babó pocakját semmi.

BettiKép
Sajna az alvásra nem tudok jó ötletet adni, nálam is elõfordul, hogy éjjelente felébredek pisilni, és nem tudok visszaaludni, ezt sajna el kell viselnünk. Bár egy tippet tudok adni, ha nagyon nem tudok elaludni, és már forgolódom egy ideje melegítek magamnak tejecskét, és iszok egy pohárral, utána általában el tudok aludni.

ANdyKép
Tegnap küldtem mélt, hétfõ?

pusz

Brokkoli
35
brokkoli

ZuluKép
Én már nem vezetek kb. 1 hónapja, pedig imádok vezetni, de már a dokim is szólt, hogy ekkora pocakmérettel ne üljek volán mögé, és hát igaza van. Inkább vigyázzál te is, és az anyósülésen terpeszkedj a párod mellett, ahogy én is teszem!
Nahát nem is tudtam errõl, hogy újabb kritikus határt léptünk át.

Nekem nem keményedik a hasam, csak alulról ·"szurkál" és nyilallgat, és néha a derekam is fájdogál 2oldalt. Nem tudom milyen az a jóslófájás.

Még nagyobb pocakosok: mit érez az ember lánya, ha jóslófájása van? persze tudom nincs mindenkinek.

SzilcsikeKép
Drukkolok nektek!

pusz

Brokkoli
35
brokkoli

Sziasztok!
Segítsetek, mert meg vagyok ijedve!!
Ma voltam dokinál, és a vizeletemben talált egy kis cukrot. Azt mondta a normális értéken belül van, de nem negatív, és oda kell figyelni rá. Két hét múlva kell terheléses cukorra mennem, de addig agyon izgulom magamat.
Arra emlékszem, valakinek volt gondja a vércukrával. Neki hogyan kezdõdött?
Nekem a 26. hetes terheléses cukrom tök jó lett, de igaz az is, hogy pisilés elõtt kb.3/4-ed órával ittam egy forró csokit. Attól is produkálhattam ilyet??
Segítsetek, mert most nagyon meg vagyok ijedve!

Elõre is köszi mindenkinek!!!

Heni
29+5
heni1979

Szép estét Mindenkinek Kép

Hurrááááá...van ékezeztem. Végre nem Mac-os géprõl írok, hanem PC-rõl. Nagyon rendes Kispapám van ám KépKépKépKép Õ Mac-os gépen dolgozik, de mivel nekem a fõsulin PC kell, ezért elõkarácsonyra kaptam Tõle egyet. Eddig nem volt gond, mert a munkahelyemen megoldottam a dolgokat, de most hogy itthon vagyok...Szóval lehet, hogy a szennyesbe nem teszi be a levett ruháját, meg a mosogatóba nem rakja be az edényeket, de azért imááááádom Kép

Brokkoli,
Gondolom, Téged zavart is vezetés közben a hasad. Vagy csak a dokid javaslatára nem vezetsz? Persze én is élvezem, ha nem nekem kell vezetni, de sajnos nem mindig megoldható a dolog.

..most megyek, csak muszáj volt megosztanom Veletek az örömömet Kép

pusz,

gömb
32
gombolyu

Heni,

Amikor megijedtem, hogy esetleg rossz a cukrom, akkor gyorsan elmetem a munkahelyemen az elsõsegélyre, ahol egy pici szúrással az ujjamon megnézték. Ha esetleg van ilyen lehetõséged, biztos megnyugtat. Esetleg a körzetinél is próbálkozhatsz. Nálunk legalábbis soron kívül csinálja a vércukor vizsgálatot.

..és nyugi, ha doki nem tulajdonított túl nagy jelentõséget neki, akkor biztos semmi gond.

gömb
32
gombolyu

Sziasztok!

Heni! ha jól emlékszem az étkezés után 1 órával mért vércukorérték norm. felsõ határa 11-es. A vese viszont ezt nem tudja és, ha már 10 fölött van a vércukor egy ideig, akkor nem tudja visszaszívni az összes cukrot, ami belemegy a készülõ vizeletbe. Fél óra pedig pont elég egy kismamának, hogy friss pisit csináljon. Kép
Fel a fejjel, semmi baj!

Timici!
Boldog harmadik harmadot! (a Boldog viharnapot után szabadon)

Snoopy
snoopy

Sziasztok! Kép

Meg egyszer koszonom a sok jokivansagot! Ennyien meg eletemben nem koszontottek fel! Kép Kép Kép

Unneples volt, jegkrem formajaban +itthon facsart narancsle (ami mostanaban a gyengem...). ES kepzeljetek. Kispapatol kaptam egy fulhallgatot, de nem am egy simat. Szoval vagy 2 eve kaptam tol egy szuper Sony-t es imadtam, ameg el nem loptak..Kép Sokat busultam miatta, mert Szigetvarra utazni nap mint nap zene nelkul eleg uncsi volt. Szoval Egy OLYaT kaptam! Kép Hat majd kiugrottam a borombol!!!! Kép

Anyos/Apos
Nalunk sem sokkal jobb a helyzet. Mar sokadszorra emlegetik, hogy ha megszuleik a baba ok majd elviszik magukhoz a kutyusunkat (tudjatok, a kedvenc vizslamat!). Mar megmondtuk,hogy a kutyus nem megy sehova, de mintha a falnak beszelnek...Kép

Panka
DE jo,hogy minden rendben a picivel! Kép Na meg persze gratulalok a nagy fiuhoz! Kép

Szilcsike! Kép
Boldog szulinapot!!! TE melyik nap unnepelsz? Te is 24-en?

Bmaass

Hat ez dobbenet! Neha olyan nagyon csodalkozom,hogy az emberek hanyfelekepp tudnak reagalni EGY bizonyos dologra....Kar,hogy nem "tertek meg magukhoz" anyosodek...

Lanyok
Egy het oszi szunet jon!!!!! Kép Legjobb!

Sziasztok
Norkini
22+6
norkini

Sziasztok!

Zulunak:

Vezetés
Pár hete nem vezettem, mert mindig sikerült úgy intézni, hogy az anyósülésen "terpeszkedhessek", de szerintem lesz még alkalmam vezetni, mert ha egyedül kell mennem valahová (apukának dolgozni is kell ám!), akkor nincs választási lehetõségem. (BKV szerintem nem biztonságosabb) Én nem is attól félek, hogy rámjön a szülés, hanem hogy balesetnél a nagy pocak nekinyomódik a kormánynak (végülis odáig ér), és babának nem tenne jót, az biztos. Vagy a biztonsági öv hirtelen megfeszülése is árthat neki, nem?

Has/derékfájás
Tényleg, milyen az a jóslófájás? Nekem még eddig nem fájt a keményedés, de kb. egy hete néha fáj a hasam alja, mintha felfáztam volna (szúrkál, hasogat - ?), általában ha sok fizikai munkát végzek (ma elég sokat fájt!). És a derekam/csípõm majd leszakad. Ha hanyatt fekszem egy kicsit, utána úgy kelek fel mint egy többmázsás fóka, és utána is úgy megyek mint egy csípõficamos, aztán elõbb-utóbb jobb lesz.

Bettinek:

Visszaalvás
Passz! Nekem is a meleg tejet mondták, de én csak kakaóval tudom meginni, az meg pont az ellenkezõ hatást váltja ki. Kép
Szerintem amikor csak tudsz, pihenj és aludj! Én amikor álmos vagyok és megtehetem, lefekszem - így is jóval alatta vagyok a napi 8 órának Kép

Szilcsike,
nekem is bejön a gesztenypüré! Kép

Jóslófájásról én is szívesen olvasnék!!!

Pá, Pilinke (36+2)
pilinke

Sziasztok Kismamik!

Nekem szules elott 3 nappal kezdodtek a joslofajasok, hat en bele akartam halni, s mondtam, en ugyan nem szulokKép Ugy tunik, nekem a vacakabbik fajtabol jutott, mert /igy utolag mar tudomKép/ a rendes fajasokhoz hasonlitott, orakon at tartott, 8-10 percenkent ramtoro, volt eleje, tetopontja es lazulo, enyhulo resze. Ilyenkor moccanni se birtam, aludni meg vegkepp nem. Total be is panikoltam, ha ez csak a joslo, milyen lesz az igazi?! Igy utolag azt mondom, erossegileg megfeleltek a 3-4 perces fajasaimnak. Azt hiszem, tan Kata007 is ilyennel kinlodott tobb napon at.
De vannak, akiknek egy darab fajasuk sincs elotte, van, akiknek egesz mas erzes. De egy biztos: amikor indulni kell, azt tudni fogjatokKép
Mindenkinek jo egeszseget, konnyu es szep varandossagot:
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Pilinke,
IKEA-ban nézted már a lámpát?

Lehet, hogy a másik topicban volna a helyem? Át fogok menni, de itt olyan jó a hangulat.
Azért néha majd benézek.

Sziasztok, Rita

UI: Timi, képet küldtemKép
ritasol

Sziasztok!
Most nincs jó kedvem, úgyhogy nem rontom a hangulatot.

Rita,
képet feltettem a képtárba.Kép
Remélem jó lesz a szöveg, amit írtam, ha mást szeretnél csak szólj.Kép

Pussza,
Timici
27+0
timici

Melinda,Kép
nekem volt cisztam, meghozza radikalisan nott is egeszen 8*7 cm meretig (idoben a 13-14. hetig). Utana hirtelen elkezdett visszafejlodni, a 18. heti UH-n mar semmi sem volt belole. Kép A dokim szerint nagyon gyakori, hogy terhesseg elejen kialakul, majd a 12. het korul elmulik magatol. Csak nagyon keves esetben van szukseg beavatkozasra, azt mondta, max. az esetek 1%-a korul. (Akkor a 20. het kornyeken egy tuvel egyszeruen leszivjak.)

Judó, Panka, Kép
a telefonszamot Zulutol kaptam, ez az UH a Hattyuhazban van. Ugy emlekszem, Zulu hetfon vagy kedden irta be a topicba a pontos cimet es telcsiszamot. 10eFt volt, felvettek 29 perc videot, es kaptunk papirkepet is. +2eFt-ert CD-re is irjak, ha keritek (mi nem kertuk).

Gomb,
igen, mi elegedettek voltunk az UH-val. Ugyan az arcat takarta Gombocka sokszor az egyik kezevel, de lathattuk, hogy szopizza az ujjat, megallapitottak a nemet (ezt 2D-s UH-val meg sohasem tudtak), es jo alaposan vegigneztuk a teljes gyerkocot (sziv, vese, flowmetria, stb.). Szoval, en most megint nyugisabb vagyok, csak meg mindig nem vagyok rola 100%-ban meggyozodve, hoyg fiu...Kép
A parom teljesen biztos benne, o a vizsgalat 2. perceben felkialtott, hogy ott a kukija, es a doki is ezt mondta, a hugom a video alapjan mondta ezt, de en meg mindig hitetlenkedem. Kép NA mindegy, harom honap mulva biztosan tudni fogjuk majd... KépKép

Szilcsike, Norkini,
boldog szulinapot! Kép

Anyos tema. Anyosom elment es vett a gyerkocnek egy igazi, harminc evvel ezeleotti reklit+ nadragot (fogalmam sincs, hol akadt ra). Mikor meghallottam, osszecsomagoltam egy body-t es egy rugdalozot, elvittem hozza, hogy hasonltsa ossze, szerinte melyik a praktikusabb...??? Azota nem vesz reklit es kulon nadragot...KépKépKép

Jo ejt!
Pusszancs,
Gombóc
gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: