A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Köszönöm az üdvözlteket Lilluskától, MTundétől, Ancsaboszitól, Vica10-től, V30-tól és NagyDórától
Remélem nem hagytam ki senkit!

Első babánk lesz és nagyon boldogok vagyunk. Vonalzót majd kreálok, de még nagyon az elején vagyunk, így picit még várnék. De december elején majd készítek én is.

Ancsaboszi
köszönöm a laboros leírást, nekem elvileg először valami olyan ablakhoz kell mennem, ahol adnak beutalót és utánna jön a többi. A nyugtatás is hat, már nem parázom annyira, mert nekem is elég jók a vénáim.

A 7:30-ra sok voks érkezett, így odamegyek addigra, max olvasom a jó kis könyvemet, ha várni kell. Valaki olvasta közületek a Leleki köldökzsinórt?

V30
Érthető, hogy meghatódtál, főleg ilyen szép állapotban. Nekem július elején van a szülinapon és attól vagyok nagyon meghatódva, hogy lehet a picikénk is akkor születik, vagy nagyon közel hozzá.

Nagyon gyönyörű babáitok vannak, ezt már az első üziben is akartam írni.
snowwhite

Marcsim és VBea
sajnos lemaradtatok, de majd gyorsan fejlődöm, ígérem :)
köszönöm a kedves szavakat és infókat!
snowwhite

Ancsaboszi, akkor összejön a harmadik kerületi társaság! :lol: :lol:

Kép
elizabeth25

Vali,

nagyon köszi!!!! privi megy.

Steffi,

A Mamám azt mesélte, hogy az én fejem olyan volt, mikor kikopott az első haj, mint a trappista sajton a szerzetesé... :lol: :lol: :lol: és most TÉNYLEG mindenhol van, ahol kell :) ugyhogy ne izgulj!

Cancan,

kiváncsi természet vagyok, nem röhögni!!! :D Nem mindegy, kit ajánlok a tesómnak, ha már az ismert felhozatal nem szimpi neki...

Marcsim,

megköszönöm a Te infóidat is Teleki dokiról! Valahogy elbambultam, nem tűnt fel, hogy Te is nála szültél... :?

"Hófehérke", üdv köztünk!

teszek fel képet a Kismanómról. Olyan jó kislány mostanában, kopkopkop, el vagyok kényeztetve... :)

Kép

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Lányok!

Napok óta nem jutok géphez, vagy a kicsi vagy nagy miatt. Képtelenség visszaolvasni mindent, de a kórház témához lenne mit mondanom, de ezt már megtették mások előttem. De azért egyet kérdeznék: úgy tudom kis országunkban szabad orvos választás van, ugye? Mert úgy érzem, hogy ezzel ennek gyakorlásában korlátoznak!!

[b]V30, Snowwhite, Zsofizsofi![/b]
Üdvözöllek Titeket körünkben!

Zsofizsofi!
Nahát, én is a Tóth dokinál és Zachár Erikánál szültem szeptember 10-én.

Marcsi!
Mi is jövőhéten megyünk szurira, hát nem tudom ki fog jobban bőgni, a Hanna vagy én???

Segítsetek nekem vonalzót feltenni, léééécíííí!
ildi35

Sziasztok!!

Furcsa,hogy két napja nem írtam,mindig szoktam.

Üdv az újaknak,most még konkrétan nem tudom,hogy kik azok :( ,de idővel összerendeződik a kép és tudni fogom,hogy ki kivel van.

VICA!! RÉKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!
és segítsetek már,hogy ki közöttünk a RÉKA,mármint felnőtt?

BARIMAMI!
osztozom a parán,már ami a bőröndöt illeti,pedig én már nem először csinálom..tegnap rám is rámtört,hogy gyakorlatilag 2 hálóingnél több nincs összeszedve és mi van,ha korábban szülök...szóval ma rohantam egy kört és a papír WC ülőkétől kezdve az eldobható bugyin át mindent beszereztem. és ma megírom a tervet is,hogy ki vigyáz a Mankára,ha menni kell....
ÉS mikor tegnap,az egyébként bűbáj anyám feltette a kérdést,hogy és a babának mindent összekészítettél már? dobtam egy hátast,hogy még ezt is kell.....

VBEA

Köszi,hogy hiányolsz, az érzés kölcsönös :D :oops:
Tegnap horror napom volt,illetve tegnap előtt is.Tegnap nagybevásárlást csináltam,csak 3 órát tartott...igaz itthoni pakolással együtt,majd főztem egy csöppet,lényeg,hogy mire Tamás hazajött,és fürcsire került sor,szószerint sírtam a derékfájdalmamtól,ami velem ritkán vagy szinte soha nem fordul elő,mert igavonó barom vagyok.
Na,szóval tegapelőtt ez volt,tegnap meg nagytakarítás volt nálunk,oké nem én csináltam,hanem a hölgy,aki jár hozzám rendszeresen és a lánya,de reggel 8-tól du.4ig puceválták a házat és persze nem bírtam leülni,estére zombi lettem.Ráadásul Mandula este lefekvés előtt kezdte hiányolni az apját(aki nem közölte vele,hogy Bécsben marad) és annyira sajnáltam a zokogó gyereket,hogy én is bőgtem.Nem volt hajlandó felmenni a szobájába aludni,hanem a nappaliban kellett várni apát,persze elaludt egy idő után,én meg cipelhettem szegény kicsikét a szobájába..Jaj,mi lesz vele,ha én 5 napig távol leszek?
ja,és mindenképpen kéne találkoznunk szülésig,mert tudni akarom,hogy ki az a lány,aki megtévesztésig hasonlít 10 évvel ezelőtti önmagamhoz:-))
ANDI!!!

Olyan ritkán jársz erre!! Sipi a régi,egyre jobban kedvelem,sokat szoktunk beszélgetni,persze sohasem a szülésről,hanem mindig egyébről..De élvezem,mégha 2 órát kell is rá várnom..

MARCSI!
Miért akarod átszoktatni a kiságyba? Főleg,ha jól elvan a levegőn?
valam ikonkrét cél vezérel,biztos,csak én nem tudom:-))

Kuka téma
Az első gyereknél hülyeségnek tartottam a szagtalan pelenkakukát.ugye erről van szó?
De be kell lássam,okos találmány..miután tudom,hogy milyen bűz terjeng egy idő után a szobában,még akkor is,ha mindig ürítem(főleg meg,ha nem ürítem),mert a műanyag egy idő után beszívja a szagokat.
Szóval mi most veszünk,ugyse kell ezen kívül más,mert gyakorlatilag az egész babaoltot megvettük anno mandulának.

Egyelőre enniy lányok,fáradtka vagyok és dekoncentrál,hullára beparáztam,hogy nemsokára szülni fogok és hogy oldjuk meg a dolgokat...

Jelentkezem még,szép napot!

durca

Kép

Kép
durca

Marcsim!
Á nem aggódok, csak tök vicces :lol:
Úristen, átfordult? De jó, úgy örülök! Mintha legalább Martin fordult volna át! Ez igen, nem semmi! :lol:

Vbea!
Anyukám mondta hogy Martinnak biztos göndör lesz a haja mert hogy apukáé is az egy kicsit :wink:

Jube!
Nem izgulok és nagyon édi Panni! Zabálnivaló!
:lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca-haver és Barimami,
Lszi küldjetek privit, hogy mit raktatok abba a bőröndbe. És Durca, igen, hiányoztál...

Mi most turnézunk egy utolsót. Hja, szülők két helyen, 700 km két nap alatt, amikor hisztit vágok le félóra autókázás után is. Mármint derékfájás és társai miatt. Ja, és 20 percenként meg kell majd állnunk pisilni. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na, a hétvége után pedig elkezdem pakolni - tele a bőröndöt. Tényleg elkezdtem parázni, mert pl Benedeknek még kiságya sincs, bár van egy részletes listám árakkal és elérhetőségekkel, ha netán nélkülem kellene férjnek mindent egy nap alatt beszereznie. :? Szóval eddig jól elvoltunk, de a múltkor befenyített védőnéni, hogy hamarosan jön látogatni. Férj kérdezi, hogy minek?! Hát megnézni, hol lesz a baba, meg babakelengye, meg megtanulni, melyik a baba eleje és hátulja. :shock:
vbea

Jube! Akkor is jót röhögtem :lol: :lol: :lol:
Az én voksomat ugye tudod????? :lol: :lol: :lol: :lol: Csakis és kizárólag...... :oops: :P

Ildi:
babafalva .hu - ott beírod az adatokat, kiválasztod a képeket, megnézheted milyen lett - kapsz a mail címedre egy kódot és azt kell itt a babaneten bemásolni felül a fejlécnél. a segédleteket ha legörgeted van olyan hogy profil és oda és akkor automatice minden hsz-ednél meg fog jelenni

Eni! ne parázz, azért még van egy pár heted - lesz hol aludnia Benedekednek. És igen, úgy néz ki szemecske gondocska megoldódott :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

de gyagya vagyok. Lemaradt:
Jube - nagyon édes Panni! Ja! És ha a névtelen voksomra nem jönnél rá, szólj ám! :lol: :lol: Leírhatom :lol: :lol: :lol:

Satuk! Sikerült egy nagyon klassz naptárkészítő progit letölteni a netről, de azért köszi.....
én is rakok fel képet: Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni, olyan helyesek vagytok!!!
vbea

Sziasztok!

Megint jó sokat akartam írni, de Marci felébredt, mennem kell!

Elizabeth! Majd írok neked privit!

Mindenkinek szép napot!

Ildi
Vendég

Sziasztok!

Zsófi! Radnótiból? Akkor tudom, ki vagy :)

ildi, elfelejtettem múltkor válaszolni a kérdésedre, Bene már tejet iszik. Nekünk azt mondták, eszik mindent, ihat tejet. Mondjuk tápot is csak reggel ivott már régóta, így szinte mindegy a vitaminellátottság szempontjából. Már mostanság sztrájkol a drága, ha gyümölcsről van szó! Tiszta anyja!!!

mtunde

Cancan!
De szépek vagytok!
És mitől vagy cancan? Már rég meg akartam kérdezni. És akkor most Heninek vagy cancannak hívjalak?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:26-kor.
Vendég

"Főleg, ha tényleg komolyak azok a próbálkozások egyes helyeken, hogy a használt pelust összegyűjtik és "újrahasznosítják", csak fogalmam sincs hogyan. "

és hol?
Mi is a rendes szemetesbe dobjuk már egy ideje, aztnaponta ürítjük.
és már egy ideje Bene dobja bele! Ez az ő dolga, és meg van sértődve, ha nem teheti.

mtunde

Marcsim,

köszi a privit!!! továbbítottam a tesómnak.

Cancan,

azt hiszem elég volt a Vida utáni nyálcsorgatásból... :) amúgy én eddig nem szóltam bele, de szerintem a hapi pont olyan, mint ő:

Kép

:lol:

szép napot mindnekinek,
Jube

Kép

Kép
jube

OFF
Dühöngés :)

Ma elmentem tornázni. Jó kis fotnessterem, gyerekmegőrzés, stb. Már kedden is voltam, vettem bérletet. Nagyon szuper. Ma kb fél órát tornáztam, amikor feljöttek értem, hogy Bene sír. (és zavarja a többi gyereket)
Nos, ez azért vicces, mert kedden pont az óvónénik lelkesedtek, hogy nyugodtan hagyjam csak ott, persze az első alkalmakkor sírni fog, de meg fogja szokni, és előbb utóbb már nyugodtan otthaghatom 1 könnycsepp nélkül, és különben is... Szóval beleéltem magam. Meg nem is sírt végig, mindig abbahagyta, aztán újrakezdte...

Mikor leértem persze épp nem sírt. De hát meglátott, így esélytelen volt, hogy visszamenjek tornázni...
Elég ideges lettem, mert akkor nekem ne lelkesedjen, hanem mondja azt, hogy 1 év múlva próbálkozzak...
Meg különben is, olyan nagyon beleéltem magam. Nálunk itt a baba-mama torna pocsék. És kell a mozgás!!!

Na, legalább kidühöngtem magam.

mtunde

Jube :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tünde, na ezért utálom én is, ha valaminél a marketing másról szól, mint a valóság. Ma már elég jók vagyunk abban, mármint kis országunk, hogy célunkat/célközönséget hogyan érjük el a leghatékonyabban. Na de a kivitelezés. Szóval a gyerekmegőrzés (most őszintén!) csak azokra a babákra vonatkozik, akik mosolyognak, mint a Pampers bébik??? Már ne haragudjanak... Házirendet is kifüggesztették a falra, hogy a gyerekek tudomásul vegyék? Megértem, hogy felidegesített... :( De azért próbálkozol még? :oops:
vbea

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Ildi: és meg voltál velük elégedve, ugye? Nekem a Tóth doki tök aranyosan próbálta elterelni a figyelmemet a fájások között. :) Persze nem nagyon sikerült neki...

Tünde: igen, a Radnótiból. Februárban, amikor a Tóth dokiról érdeklődtem, te is válaszoltál nekem, utólag is köszönöm! :) Nagyon aranyos Bene, szoktam nézni a blogon a fényképeket!

Lénának is van blogja, de majd teszek fel ide is képet: lencsibaba.blogspot.com

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jó és szép estét!

Üdvözlöm én is Valit, Zsofizsofit, és Snowfehérkét is!

Jube, én nemtom, hogy hívják ezt a színészt, de akárhányszor láttam, mindig a Vida jutott eszembe róla! Ezek szerint nem oktalanul. :lol:
Steffi, annyira szép kis család vagytok! Tudom, hogy írták már előttem, de a haj miatt ne keseregj! Én tök kopasz voltam másfél éves koromig, anyu már kezdett beletörődni, hogy sosem lesz hajam. DE lett. :lol:
Cancan, annyira szépek ezek a gyerkőcök...én is már ilyen 2gyerekes képet akarok! :wink:

Mtunde, egyáltalán ne érezd szarul magad, mert sírt Bene! Tényleg elképesztő, hogy egy gyerekmegőrzőben ez probléma lehet! Talán más meló után kellene nézni a megőrzőnéninek. :roll:

Újrahasznosítják? Esetleg a tartalma jó lehet trágyának :lol: , na de a többi?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Zsofizsofi!

Rettentően meg voltam elégedve, a Tóth dokihoz már 3 éve jártam előtte, és én imádom a palit. Az Erikát a szülés előtt pár héttel ismertem meg és áldom a sorsot, hogy őt kértem fel, mert szerintem egy tündéri nő!

Csajok! Hogy mi történt velem tegnap! Eléggé depis voltam mert utálom a hideget, az esőt, ráadásul fogorvoshoz kellett mennem, ez a tény meg pláne nem dobott a lelkiállapotomon. Szóval állok a buszon mellettem egy tini lány ül és olvas. Egyszercsak felpillant a könyvéből, végignéz rajtam, a pillantása megakad a hasamon, a következő másodpercben FELÁLLT ÉS ÁTADTA A HELYÉT! A magyarázkodásommal nem akartam sem a tinit sem magamat hülye helyzetbe hozni inkább lehuppantam és elmotyogtam egy köszönöm félét és közben éreztem, hogy a lelkem megsemmisül. Mert persze bírok annyi önkritikával, hogy tudjam hogy nézek ki, meg aztán tükörbe is nézek mindennap, pontosan tudom, hogy a 8 kiló súlyfelesleg a hasamon telepedett le, na de, hogy ezzel így kellet szembesülnöm az fájt. Nagyon fájt. :cry: :cry:

Ma pedig a porontyom miatt őszültem foltokban. Ugyanis ezidáig ma még egy percet sem aludt. Mondanom sem kell, hogy a fáradtságtól olyan hisztis, hogy felváltva nem bírunk vele. Most rásóztam apára és bemenekültem a kamasz szobájába, hogy panaszkodjak Nektek egy kicsit.

Na és mit szóltok az újabb agyrémhez??? A háztartásbeliek (főállású anyukák) fizessenek egészségügyi hozzájárulást??!!!! Mondjátok, van még valami ami alanyi jogon, mindenféle sarcok nélkül jár nekünk?? A következő amit megadóztatnak talán a családipótlék lesz??? Meddig képesek még elmenni??? :twisted: :twisted: :twisted:
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:27-kor.
Vendég

Ildi, nekem is egyszer átadták a helyet szülés után pár héttel :lol: , én sem voltam feldobva tőle.

Kritikán aluli amit ezek művelnek odafenn! :twisted: :roll: persze kormányzati negyed az kell! :twisted: Az halaszthatatlanul fontos!!!!!
Szerintem a következő az lesz, hogy aki babot eszik, annak fing(bocs) adót kell fizetnie! :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka!
Köszi! Most nézem csak neked 3 hónap múlva születik a 2. baby! De jó! Sokan írták, mikor itt keseregtem, hogy Martin még mindig nem született meg, hogy vissza fogom sírni azt az időt! Hát eljött ez az idő...

Ildi!
Azon én is csak pislogtam, hogy a háztarásbelieket megadóztatják :? Hihetetlen!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szerintem azt is megérjük, hogy valamelyik húgyagyú kitalálja, hogy ki kell számítani, hogy egy ember egy évben hány köbméter levegőt szív el és majd az elfogyasztott köbméterek után fizetjük az adót! :lol: :lol: Esküszöm én már semmin nem lepődnék meg!

De tényleg agyrém! Ha valaki háztartásbeli, akkor ott minimum 3 gyerek van. Én nem tudom, hogy a főállású anyukáknak mennyi a "fizetése", de feltételezem, hogy pár tízezer forintnál nem lehet több. Ebből a pénzből megélni művészet, nemhogy még az állam bácsi zsebébe is tömni. Évekóta síránkoznak, hogy fogy a népesség, mert kevés gyerek születik. De könyörgöm, akkor ösztönözni kellene a családokat és nem megnyomorítani őket!!!

A másik vörös posztó számomra az "ingyenes" oktatás. A fiam nyolcadikos, hát novellákat írhatnék az elmúlt 8 év ingyenességéről...... :twisted: :twisted: :twisted:
ildi35

Sziasztok!!!

Köszi mindenkinek a gratulát és viszont kívánom a kis druszámnak!!!

A farfekvéstől pszichésen félek. Az van bennem, hogy a köldökzsinór miatt nem tud megfordulni és akkor inkább ne is tegye. Szóval már teljesen felcukkoltam magam e-miatt.

Steffi, én mondtam, hogy vissza fogod sírni. Mindig ez van. Én is már nagyon a végemet járom és szeretnék túl lenni rajta. Ráadásul, nekem 90 %, hogy ez volt az uccsó. Bár még "csak" 28 éves vagyok, azért a jóból is megárt a sok.

Üdv az újaknak!!!

Réka
Vendég

Réka!
Nem semmi, jól számolok, hogy 3 év alatt 3 baba? Wow, nem semmi! Hogy lehet egy kicsi gyereket és egy babát ellátni? Én ettől úgy félek! De irigyellek, hogy nagycsaládosok vagytok! Ez olyan szép! Mi is 3 babát szeretnénk! A 2. akkor fogant mikor az 1. kb. 1,5 éves volt? Vagy megint rosszul számolok?
Szívesen lennék megint pocakos :lol: De majd eljön megint az én időm és akkor sok mindent másként is fogok csinálni :D

Jó éjszakát!

Gondoljatok Rám hétvégén itt lesznek anyósék...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia!!

Gyorsan válaszolok , nem akarlak kétségek között hagyni. Az első bébi 7 hónapos volt, amikor terhes lettem, ez benne volt a tervben. Így van köztük 15 és fél hónap. A harmadik amikor jelezte érkezését az első már elmúlt 2 és fél éves , Mircsi pedig 15 hónapos volt. Azaz, ő majdnem 2 éves lesz mikor megszületik a kistesó.
Mi mindneképpen (vagyis én) 3 szerettünk volna, nekem is 2 hugom van. Viszont tudtam, hogy ha többet várunk akkor beleesünk abba a csapdába, amibe annyian, hogy jó-jó jó lenne, de nehéz újra belevágni amikor a másik kettő már teljesen kompatibilis.
Bár én még csak 28 éves vagyok a férjem viszont 35, tehát olyan sokat már amúgy sem akartunk volna várni. Most még minden cuccunk megvan, csak még mindig a visszaszerzés folyamatában (elvinni mindig könnyebb, mint visszaadni). Szóval ez volt a lehető legideálisabb idő hozzá.

Most megyünk anyámékhoz, aztán, ha visszajövök elmondom, hogy miért nem tartom jónak a nagy korkülönbséget tesók között.

Van alapom, a nagyobbik hugommal 13 hónap a kicsivel 11 és fél év van köztünk (édestestvérek vagyunk).

Réka
Vendég

Sziasztok!

Zsófi! Akkkor jól tippeltem. A LÉna név ismerős volt az iwiwről :)
Örülök neked!

Torna: igen, nem adom fel. Bár volt barátnm, aki megkérdezte, hogy és mégis hogy bírnám a tudattal, hogy Bene sír... Őszíntén? Kibírom :) Nem mondom, hogy nem zavar, de azért heti 2 óra miatt még nem a pszichológusnál fog kikötni.

Amúgy ma éjjel csúcs volt. éjfélkor felébredt, mert bedugult az orra. Persze nem tuduk kiszívni, eléggé beragadt. 2 óráig sírt, aztán aludni próbált, míg én az ágya mellett a földön fagyoskodtam. Gondoltuk, majd reggel tovább alszik...
haha, kezdem azt hinni, minden éjjel ezt csinálja, csak eddig csenben volt :)

mtunde

Steffi! ha adódik helyzet, mikor szétrobbannál anyóstól, ülj ide a gép elé, és jól püföld össze a billentyűket, hogy ki tudd adni a mérget magadból.

Tünde, szerintem Bene egyre kevesebbet fog sírni, mert megtanulja, hogy visszamész érte egy rövidke idő múlva. Kitartás.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hahó!
Szüleimnél vagyunk, Miskolcon. Most átruccanunk anyósékhoz. Drukkolok Steffi, és Durcának is! Őt is látogatja ma anyósa. Nos, szüleim nagyon édik, jönnek velünk ruccanni, így annyira nem gáz, nem én leszek a középpontban, hihi. :wink:

Puszi, szép napot nektek!!! :D
vbea

Hello Everybody!

Én anyósom vidéki, így látogatástól egyelőre nem kell tartanom, szerintem majd ha megjön az unoka, biztos beindul ő is... :?

Steffi, szerintem egy keddi nap volt, de úgy láttam, mintha az egész családod ott lett volna és a férjedé is, te az ajtó melletti széken ültél és vagy a tesóddal vagy egy barátnőddel beszélgettél.
Én veletek szemben ültem, hihihi... Jó kis titkosügynök lennék, egyébként már többször előfordult, hogy könnybelábadt szemmel néztem, ahogy apuka jön mamáért+babáért és hazaviszi őket, biztos ezek az átkozott hormonok :D

Ildi, a sztorid hallatán én lehet, hogy szülés után fél-egy évig nem megyek BKV közelébe :lol: Próbáld nézni a jó oldalát is, én most is mindig úgy örülök, hogy van helyem (már amikor a punnyadt utasok észbe kapnak, hogy kismama vagyok)!

Durca, örülök, hogy nem vagyok egyedül a csomagolás parával, már kb 15x átnéztem a kórházi csomagom, de mindig találok valamit, ami még felkerül a berakandó cuccok listájára (pl. ásv.víz)! Az iratoktól tartok egy kicsit, még mindig nincs házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolatom :( De jövő héten most már tényleg MUSZÁJ elintéznem!

Na üdv és kellemes hétvégét minden leendő és jelenlegi anyukának!

Barimami

KépKép
barimami

Sziasztok lányok!

Kicsit megkésve ugyan, de én is szeretnék sok boldogságot kívánni a Rékáknak!!! És üdvözlet az újonnan érkezőknek!

Kórházi csomag témában engedjétek meg, hogy mindenkit megnyugtassak, én egy hálóing+törülköző párossal mentem be, mivel nem gondoltuk, hogy szülni fogok és túl lehetett élni! Na nem azt mondom hogy ez a követendő, sőt, de ne aggódjatok ha nincs minden bekészítve!
Ráadásul én vasárnap szültem, a párom rohant a gyógysezrtárba tena bugyiért meg az éjjelnappaliba vízért és valami ennivalóért. Szóval ne aggódjatok lányok, minden megoldható!

Egyébként van egy profi listám (én is kaptam, nem az én érdemem) hogy mi kell a szülésnél, a kórházban és a babának, ha valakit érdekel, szívesen átküldöm.

Amit még tiszta szívből ajánlok a Pocakosoknak: homeós bogyók beszerzése! Én a szülés után 1 nappal már gond nélkül ültem, a 2. napon már törökülésben szoptattam. Most, 4 hét után már nem is emlékszem a gátsebre, szerintem nem is nagyon látszik.
Szóval vigyetek a kórházba: 1. Arnica Montana (3x5 golyó) a vérzés csillapítására, 2. Hypericum (3x5 golyó) fájdalomcsillapításra és 3. Staphysagria (1-2x5 golyó) a vágott sebekre.

Szemetes ügyben:
nekünk van szagfogós kukánk, én az indexen a Felesleges gyerekholmik topic-ban vettem 4ezer pénzért, ami az új ár fele. Szerintem nagyon jó.

Lányok, nektek is úgy nyöszörög meg erőlködik a baba álmában mint egy kis vadkan? Néha azt sem tudom eldönteni, hogy ébren van és azért nyöszörög vagy "csak" alszik.
Adjak neki valami hasfájás ellenit, vagy amíg nem sírdogál nagyon addig hagyjam?
(elkéspesztő mennyiségeket eszik, holnap lesz 4 hetes és 30 dkg-t hízik hetente. Gondolom szeretné behozni a súlyát, mintha időre született volna)
masni

Szia Masni! Bár én már szültem egyszer, és végiggondoltam, leírtam mi is kellhet nemsokára a kórházban, de azért átküldhetnéd nekem azt a listát, hátha kihagytam valamit!
szarvas@fibermail.hu
Köszönöm!

barimami, te már nagggyon a finishben vagy! Még semmi jel?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziastok!
Gabboka, én is így jártam szülés után. Sőt, mindig megkérdezték, hogy mikorra várom a picit? Azt hittem felrobbanok. A munkahelymeen a mai napig midnig megjegyzik, hoyg "nem nagyon sikerült visszanyerned a régi alakodat, igaz???"
Legszívesebben leszúrnám őket. Tudjátok, hogy küzdök nyavalyás 8 kilóval, most végre bele is kezdtem, de attól még ha Bene a kezemben van, akkor a hasam kidudorodik az erőlködéstől, és abőröm meg ugye engedi....

Na midnegy...

mtunde

Sziasztok!

Engem a Kútvölgyi liftkezelő bácsija nézett terhesnek, amikor 1 nappal a hazaengedésünk után visszamentem, mert bent hagytam valamit. Kérdés nélkül az ötödikre vitt... Persze a párom szerint csak emlékezett rá, de én láttam, ahogy végignézett rajtam...

Képzeljétek, Léna tegnap átlépte az 5 kilót! És ezzel egyidőben először aludta át úgy igazán az éjszakát. 9 körül szokott elaludni és fél8-ig aludt! Olyan már volt, hogy 6 körül kelt először, de ilyet most csinált először :) Remélem megőrzi ezt a jó szokását!
És még valami: nem nagyon szeret hason lenni, de ha mégis, akkor sem emelgeti a fejét. Én már kezdtem aggódni, erre tessék:
Kép

Szóval tudja emelni a fejét, csak nem szeret hason lenni :D

Szép napot ebben a ronda időben!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Lányok!
Hallottátok hogy a Kútvölgyiben karantén van? Jól hallottam? Állítólag nincs betegfelvétel se. És ha most szülne valaki akkor mehet a Jánosba? Vagy mi van? Ti tudtok valamit?

Más. Állítólag év végéig kijelölnek mindenkinek a lakóhelye szerint 3 kórházat /rendelőintézetet (vagy csak körzeti orvost? ezt nem tudom) és ha nem az egyikbe megy akkor a ktg-ek 1/3-át ki kell fizetni. Szóval valami ilyet hallottam. Erről hallott valaki valamit? Azért ne vegyen erre még senki se mérget. Lehet hogy ezt se pontosan hallottam.

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Én régi topicos vagyok, olvaslak benneteket, írni máshová szoktam. Én Tóth dokinál szültem mindkét fiam. Lilluska és Tünde talán emlékszik rám.

Amiért jöttem:
Nekünk a hason fürdetés nagyon bevált, Simon imádja. Neked Zsófi különösképpen ajánlom, mivel írtad hogy Léna nem szeret hason feküdni és kiemelni buksiját. Szóval fordítsd meg a kádban, hogy hassal legyen lefelé, te pedig nyúlj át a hóna alatt és úgy tartsd.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!
Áron! igen, emlékszem, bár a másoidkról már nem tudtam :)

Tünde

mtunde

Sziasztok Anyukák, Kismamák és Babák!

Réka!
És, hogy bírtad a két kicsivel? Máté már valamennyire önálló volt mikor jött Mira? És akkor Ő már nem szopizott? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de nagyon kiváncsi vagyok! És a kis körkülönbséges dolgot is, mert én úgy terveztem, hogy amikor Martin már egy év körül lesz (durván egy év múlva) megint elkezdjük a baba projectet, tehát mire megszületik a picur Martin már 2 éves lesz kb. És utána a 3-at akkora gondoltam mikor mondjuk Martin már 8 éves kb. Úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mondasz a korkülönbségről!

Gabboka!
Anyósék elmentek ma 11körül szerencsére, de most egy ideig nekem tuttira elég volt… :? Időm sem volt ide ülni és írni nektek, bár ahogy látom másnak sem nagyon volt ideje írogatni. :cry:

Vbea!
Köszi a drukkot, annyira nem volt gáz, de nem az igazi… Ismeritek a mondást: két dudás egy csárdásban :D
Milyen volt szüleidnél?

Barimami!
Emlékszem, hogy valaki akkor ült velem szemben, de sajnos az arcod nem ugrik be :oops:
Szerintem az egyik munkatársunk volt bent akkor megnézni Martint és egy picit dumáltunk.
Már neked sincs sok hátra és a kezedben lesz a kicsikéd! Nagyon jó lesz hidd el és akkor majd Te nézed a többi kismamát, akik az orvoshoz jöttek gondozásra :D
Egyébként másnap (szerdán) volt a szülőszoba látogatás én meg azt néztem nagy vigyorogva, hogy ott a sok kismama, jöttek megnézni a szülőszobát és olyan édesen ültek és várakoztak ott, mert közben szülés volt. Én meg ott ültem és arra gondoltam, hogy de jó, hogy én már túl vagyok rajta :lol: :oops:
Jól érzed magad amúgy, jóslófájás?

Masni!
Az én babám is hasfájós és nagyon sokat eszik, de én nem zaklatom éjszaka, csak ha már nagyon nem bírja. Általában elmúlik hamar és visszaalszik. Egyébként tényleg nagyon furcsa hangokat ad ki magából álmában :lol:

Zsofizsofi!
Nagyon édes Léna!

Veronikusz!
Én hallottam, de sajnos nem tudok többet erről
:roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja képzeljétek ma 6 hete, hogy Martin született! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:27-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Megvagyok még és egyben! ÉS végre internetközelben, de csak egy barátnál. Ez a szemét T-com megint kicseszik velem, mostantól mondanak olyan 2 - 3 hetet!!! Addigra meg is szülök. Remélem :lol: Egyébként jól vagyok, minden rendben, nem fáj semmi, se derék se hát, csak rosszul alszom. Kedden megyek az utolsó vérvételre, meg CTG-re, de holnap felhívom a Rákóczi Ágit, mert nem tudom, hogy lehet-e menni emiatt a zárlat miatt. Szörnyű. Ez egyébként nagyon gáz ami ott történt szerintem példanélküli. Hogy minden osztályra átterjedjen egy ilyen fertőzés nem túl biztató. Sajnos. :cry: Mindenkinek puszi, mert mennem kell, nem tudom mikor leszek megint net közelben, de azonnal írok ígérem. Puszi!!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!!!

Steffi nálunk azért nem jött be a nagy korkülönbség, mert 3 vagyunk lányok. Anyám keveset ér rá, mert bizony ott a 17 éves hugom és azonkívül, hogy jól el lett kényeztetve, ugye ő születésétől fogva a kis pöttöm, a szüleim teljesen rámásztak.
Finoman szólva ki van nyalva a popója, szerintem egy kenyeret nem tudna magának megkenni. Anyámék is rajta élik ki magukat, vele ugye sokat lehet fiatalodni. Ami az én szempontomból gáz, hogy anyám nemigen ér rá unokázni, mert neki még ugye van otthon saját el nem indított gyereke. Még csak most 3. gimis, így a pályaválasztás, érettségi és minden ami ezzel jár, még hátra van. A legtbbszőr miatta nem érnek rá a szüleim, mert anyám rohan a csellójért, apám éppen edzésről fuvarozza, aztán hétvégén ki tudja hova-melyik edzőtáborba kell vinnni a barátaival együtt, mert apám az aki rögtön ugrik, ha az ő kicsilánya böffent.
Ha náluk vagyunk akkor is megy a ramazuri, hogy Barbikának tanulni kell, meg pihenni kell, meg cselloznia kell. Egyszóval körülötte forog a világ és nekem ez nem esik túl jól, pedig szeretem a tesómat.
De biztos az is benne van, hogy mindhárman lányok vagyunk, azérta fiúk általában késöbb szoktak családot alapítani és ott amúgy is a csajnak jobb esetben a saját anyja fog segíteni, szóval lehet, hogy ez a fene nagy korkülönbség csak nálunk nem jött be.
Anno azért jó volt igazi babával babázni, szüleim ki is használták rendesen.
Vendég

A karanténról én is csak egy másik topikon hallottam. Ilyenkor aki bent volt benn is marad, vagy mi????
Nem engedik haza a dokikat, meg a nővéreket? Vagy ők azért mászkálhatnak? Akkor meg mitől karantén a karantén??
Györgyi nekünk anno 4 hónap volt míg a telefonvonalat bekötötték és még 4 amíg az internetet. Igaz mi mucsán lakunk, uszkve 22 km-re Bp-től de ez a szolgáltatónak (t-online), már meghaladta a képességeit.

Most akkor nem kéne sem neked sem Barimaminak szülni, bár ezt úgysem ti döntitek el, de azért esély mindenképpen van a késöbbi szülésre.

Réka
Vendég

Györgyi és Barimami! Nagyon drukkolok nektek itt a finisben, és bízom benne, hogy ez a karantén-dolog napokon belül lezajlik. :wink: Nekem az érdekes, hogy amolyan "belső törzsek" (vírusok) mindig is keringtek kórházakban, a sok legyengült szervezet, sterilitás stb miatt. Akkor ez most valamiért mégiscsak egyedi... :?

Steffi, édi vagy. Megúsztuk. Mondom, egészen más volt így, hogy a szüleim "elkísértek" minket, így főleg a "4 szülő" között zajlott a társalgás, én nem voltam annyira téma... Vagyis békén hagytak. A szüleim egyébként általában amúgy is "hagynak élni", de mögöttünk állnak, bármi segítségre van szükség. :roll:
vbea

Sziasztok!

Andrea: köszi az ötletet! Ha elfárad, nem bukik bele a feje a vízbe?

Képzeljétek, az éjszaka átalvása után a nappal is hasonlóan nyugisan telt: Léna evett fél8-kor, aztán bealudt fél 12-ig, akkor megint evett, aztán mentünk anyósékhoz ebédelni, a kocsiban megint bealudt, majd náluk az erkélyen még aludt fél4-ig, amikor is megint evett, majd most 6kor! Remélem ez nem éjjel fogja megbosszulni magát:)
Ja, és az előbb átfordult a hasáról a hátára! Asszem csak azért, mert nem szeret hason lenni, de hát végülis megcsinálta :)

Na megyek porszívózni!

Szép estét mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Mi ez a karantén? Én nem hallottam semmit sem, a szüleimnél voltunk otthon és annyira jó volt, mindenkit lenyűgözött Kolos :D

Üdv Zsófi! Nagyon édes a babád. Majdnem egyidős a fiammal.
Kolos is utál hason feküdni és Ő is pont a héten fordult át hasról hátra :lol: De azóta nem, pedig próbálkozunk,....szerintem véletlen volt, bár először minden véletlen ugye :D
Nagyon ügyes, hogy átaludja az éjszakát, hogy csinálod? Egyáltalán nem is kel fel?
Én sem panaszkodhatom, mert mostanában Kolos is alszik 19-20 órától hajnal 3-ig. Egyszer trükköztem, hogy felvettem és félálomban megszoptattam 23 órakor, de ugyanúgy felkelt 3-kor :roll:

Lányok nagyon kétségbe voltam esve a hétvégén :( . A melleim teljesen becsomósodtak és nem bírtam kimaszírozni őket és nagyon féktak is. Ma megint próbálkoztam és észrevettem, hogy a mellbimbómon van egy fehér pontocska (mindkét mellen pont ugyanott) ilyen hártyaszerű valami. Mérgemben kilyukasztottam őket és láss csodát a maszírozás után elkezdett csordogálni a tej onnan is. Én nem értem, benőtt a mellbimbómon az a lyuk és mind a kettőn pont ugyanott??? Valaki járt már így, vagy hallottatok már ilyet? :shock:
marcsim

Réka!
Már mindent értek a körkülönbséggel kapcsolatban :) Elhiszem és megértelek, hogy nem esik jól, hogy a hugidat így ajnározzák!
nekem is van egy húgom, köztünk 2.5 év van, dehát így is ő a kicsike persze, neki mindig minden sokkal egyszerűbb volt és nem is lett megfegyelmezve rendesen. Otthon a ruhásszekrényét mindig anyú vagy én tettük rendbe, mert olyan trehány, hogy csak úgy behányja a cuccait! A szobánkat se takarította ki soha, mindig én, mikor én elköltöztem akkor anyu. De érdekes, hogy neki nem is nagyon mondta, hogy meg kéne csinálni, csak sápítozott, hogy a hugi így meg úgy... Hát no comment. :(
Nagyon szép neveket adtatok a gyerekeknek! :P

Vbea!
Most találkoztak először? jó, ha a szülői háttér olyan, hogy hátulról támogatnak és nem szólnak bele az életedbe, én ebbe már teljesen bele vagyok fásulva :?

Tünde!
Nem tudom mondtam-e, de megkaptam a katalógust, köszönöm, a húgom már át is nézte, rendelt is belőle és én is nézegetem ráérős időmben :) Meddig kell leadni a rendelést?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: