Tina,
ez a játszószőnyeg valami csuda! Holnap megyünk, megvesszük!
Melyik Auchanban voltatok? És mennyibe került?
Lányok, ez itt a reggeli eresztés, csak a bnet nem engedett be. Idemásolom, aztán megyek a csajokhoz
MAMY, NAGYON BOLDOG 18. SZÜLETÉSNAPOT!
Kata,
lehurrogták, de majd pótoljuk
.....
Szépjóreggelt, Lányok!
Köszönöm a gratulációkat (házassági évforduló), salátát végül megettük, míg Liza bent játszadozott az ágyunkon... Aztán egy kis nyüsszögés közepette elaludt. Én mellégömbölyödtem, hogy vígasztaljam, ha megébred (ez azt jelenti, hogy elaludtam én is

- igazából nem ezt a programpontot szántam az est fénypontjának...), valamikor megetettem (de ez csak rémlik), aztán Lilike szopizott 150-et 2-kor, lefejtem, nagy nehezen visszaaludtam, aztán 6-kor ébredtek mindketten, és üvöltöttek a kajáért... Ez így nagyon nem jó, mert ha nem együtt (ill. egymás után) esznek éjjel, akkor váltva kelhetek, és nem alszom ki magam. Valahogy meg kell találni a módját, hogy Liza el tudjon aludni...
Nálunk a híradó után a tévé se megy, hogy a beste kölke elszenderedjen - nem mintha nem lenne mind1... A hajnali fejésnél viszont nyugodtan tévézhetek, akkor nagyon mélyen alszanak.
Nózi,
sajnos, ez nem hasfájás (az kora délután jelentkezik egy-egy heves zokogás formájában, de amióta masszírozom esténként, múlik, szerencsére), hanem - ahogy látom - túl érdekessé kezd válni neki a világ ahhoz, hogy aludjon. Álmos, aludni viszont nem akar - ebből jön a nyűglődés. Vagy nem tud - ebből jön az irdatlan hiszti, befeszített háttal, izzadó fejjel. Délutánig egyébként változatlanul jól alszik a drágám.
A lányok - Zsoltikához hasonlóan - szintén nem az ujjukat szopják, hanem az öklüket rágják. Szerintem az ujjuk még túl picike
Sose felejtem el, Lilike lehetett vagy két-három hetes, mikor valahogy rátalált a mutatóujjára, és hevesen szopni kezdte. Csak pár pillanatig tartott, azóta se újrázott (vagy inkább ujjrázott

), úgyhogy ez véletlen lehetett.
Angel,
kösz az infót bszőnyeg ügyében, nézek akkor máshol nagyobbat. Cirkó: részvétem... Szörnyű lehetett a tortúra. Van kéményetek, ahová beköthetitek a cserépkályhát? Nálunk ez nem lenne megoldható... Az utcánkban a múltkor gáz nem volt, de hála a friss hőszegetelésnek (új dryvit plusz nyílászárók), ezt már csak akkor vettük észre, mikor visszajött a gázszolgáltatás (csak a kazánt kellett újraindítani). Mi olyan cirkót választottunk (Westen), amire a gázos azt mondta, hogy itt a legtöbben használják, és jó a szervízelése. Eddig nagyon jól bevált, és az ára is baráti volt. Sajnos, az áramszünetből nekünk is kijutott (kétszer is szeptemberben), az egyik alkalmat anyukámnál vészeltük át. Remélem, a télen nem lesz ilyen.
Kata,
írtad még múltkor a nyáladzást-bukást. Hát nálunk előbbi nincs, Liza viszont rutinosan áthány a vállam fölött a padlóra büfiztetés közben... Van, hogy a hátamra is jut bőven (a pelenkára véletlenül sem

), de mivel félmeztelenül szoptatok, ruhát nem kell váltanom, csak mosdani kell... Lilit viszont akár pelus nélkül is lehet büfiztetni - amit a vállamra kerül, megereszt egy öblöset, azzal kész... ez az aranylány szinte sose bukik, legfeljebb egy diszkrét csíkocska van a szája szélén, ha túleszi magát.
Túlöltöztetés: én is rémesen fázós voltam, de amióta szoptatok, érdekes módon nem... Illetve a házban nem igénylem már a nagyon meleget, ám odakint már zavar a zimankó. És én inkább attól rettegek, hogy túlöltöztetem a lányokat, és belepállnak a ruhába, vagy belázasodank, jön a bölcsőhalál... Rendszeresek emiatt a nézeteltéréseink anyámmal, aki viszont folyton azzal nyúz, hogy alulöltöztetem őket, a szoba pedig hideg (majd kimegy egy szál pendelyben diót szedni, amitől meg nekem áll égnek a hajam

)
Mamy,
mi hétfőn megyünk csípőszűrésre, túl sokat nem várok... Bébiúszás: a Hófehér Fókában (Campona melletti tanuszoda) négy alkalom két szülőnek és egy gyereknek kerül hatezer forintba, gyermekorvosok tartják. Szigorú a rendszer, ha egyszer hiányzol, a következő alkalomra orvosi igazolás kell (hátha azért nem mentetek, mert beteg volt a gyerek), ill. magát a tanfolyamot is csak orv. igazolás birtokában lehet elkezdeni.
Ahogy láttam, a legdrágább a kőbányai uszoda (újhegyi): ott egy szülő/egy gyerek fizet négy alkalomért nyolcezeret (ha jól olvastam). Mintha láttam volna valamit a XV. kerületben - az hozzátok nincs közelebb, mint Csömör?
Rolex,
tej: még mindig nincs elég, az éjjeli etetés tápos. Fejek ezerrel, de hiába nő a "hozam", a lányok is egyre többet esznek (ami persze így van jól). Azért remélem, előbb-utóbb az éjszakai tápot ki tudom váltani tejjel. De ha nem, attól sem dőlög dugámba, mivel ahhoz képest, hogy mennyi tejjel indítottam, már így is elégedett lehetek. (Azt mondják, hogy az ikresek dupla annyi tejet termelnek - hát az én melleimnek sajnos ezt nem mondta senki...)
Na megyek, szörfölök egyet a bababoltok között, hátha találok egy naaaagy játszószőnyeget. Van ugyan nekünk, de kicsi a játszóív, amit a lányok fölé aggatok, nagyobb kéne.
Puszi - Kata
....
Annyit még:
Liza ma reggel megpróbálta kiölközni a saját szemét, majd lecsavarni az orrát - egyik sem sikerült, így inkább a játékát ütögette

Lilike meg egy kis vigyorgép... És már direktbe nyomják egymáshoz a kis öklüket - nem engedik, hogy arrébtegyem a mancsukat