A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Légzésfigyelő
Mikor Danit vártuk mi vettünk egy Angelcare-t. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy ez szerintem fontos. Inkább egy két csili-vili ruhával, játékkal legyen kevesebb, de ez mindenképp férjen bele a büdzsébe. Szerintem egyébként ritkán derül ki, hogy tévesen riasztott-e, mert attól hogy őrült módjára elkezd sípolni, lehet, hogy az téríti annyira magához, hogy vesz levegőt, és mire mi oda megyünk már édesdeden szuszog megint, mi meg elkönyveljük, hogy ez a szar masina. Daninál egyébként többszőr megszólalt, Dórival még soha. Tehát lehet, hogy nekünk tényleg nem volt felesleges, vagy csak tovább tartott mire jól sikerült beállítani az érzékenységét :wink: .
Ja, és mi voltunk a madarászban tanfolyamon, de magamat ismerve, én nagyon bepánikolnék és nem tudnék mit csinálni, sajnos :( .
Monacs

Kép
Kép
monacs

Steffi, egy percig nem figyelek és már be is előzől az írásban :D .

Marcsim
Nagyon szép Kolos, ha lehet ilyet írni egy pasiról. Inkább úgy írom, hogy jó hapsi :)

Kép
Kép
monacs

Sziasztok lányok!

Légzésfigyelővel kapcsolatban: egy ismerősöméknél volt egyszer riasztás és sajna nem tévesen. Kikapták a babát az ágyból és vett egy nagy levegőt és aludt tovább. Nekem is sokszor megfordul a fejemben, hogy mi van ha... van egy füzetem róla, azt néha elolvasom, de SOHA ne kelljen. Én is nyugodtabbanalszom, hogy tudom, be van kapcsolva. Azis igaz, hoyg csak éjjel vana kiságyban, nappal a nappaliban van az emelt járókában és ugy nappal is sokat alszik.

Más: én még mindig vérzek. :roll: Hétfőn lesz 6 hete, hogy szültem és nem akar múlni. Volt valakinek ilyen?

Heni

Kép

Kép
cancan

Lányok,
Egyre inkább meggyőződésem, hogy be kellene szerezni egy légzésfigyelőt. Eddig azért nem gondoltam rá, mert nálunk minden egy légtérben van ebben a "hatalmas" lakásban, így a kispocok ágya is elég közel lesz a szülői ágyhoz, mondhatni, mellette. De ettől függetlenül most komolyan elgondolkoztam.

Steffi, tényleg nagy segítség volt, mert ennél nagyságrendekkel drágább termékek lófütyit nem értek. Mióta használom, egyáltalán nem is dagad a lábam. Persze nem biztos az összefüggés, de legalább pszichésen jót tesz. A másik, nem tudom, mi lehet a férjeinkkel, de Benedek nálunk is EmmaBenedeknek készült. Férjem ettől függetlenül ragaszkodik az Emmához, már ha következő porontyunk csajos lesz.

Cancan, hogy szelel Benid orra? Számomra egyelőre még annyira borzasztó az orrszívó porszívó. Hihetetlen. Persze tapasztalatom nincsen (még), de úgy olvastam, hogy a 6 hét teljesen normális. De kérdezz rá Vidánál, mész kontrollra mostanában, igaz? :wink:

Pusziii. :D
vbea

Sziasztok!

Hát most már tuti hogy lesz légzésfigyelő. :D

Steffi

Hát szerintem is gyönyörű név és mindenkinek nagyon tetszik, csak Apának nem igazán. Sajnos mi nem tudtunk kiegyezni a nevekben. Ami neki tetszett nekem nem és fordítva. Úgyhogy mi azt bezséltük meg, hogy ha kiscsaj lesz én adom a nevet, ha fiú akkor ő. (Én tudtam, hogy lány lesz!!! :lol: ) Ő már most Mankának hívja nem Jázminnak, illetve így becézi a Jázminkából. Na mindegy így is édes. Ja és ha fiú lett volna akkor Soma. :cry: Az nem tetszik, de mivel megbeszéltük és ha a következő fiú lesz ez lesz a neve. Sajnos. Hátha addig kiveri a fejéből.
Ti hármat szeretnétek? És mikor tervezitek a következőt?

Feldobok egy témát nem biztos, hogy válaszoltok rá, de azért jó lenne. Szóval a szex. Nektek mennyire ment? Nekem szinte a 4. hónaptól fájdalommal jár. Elég rossz. Megkérdeztem a Vidát. Persze elpoénkodta és azt mondta, hogy ami fáj azt nem kell csinálni. Mondjuk így a 34. hét körül már nagy a pocak és kényelmetlen is, meg mindenhol fáj, de én azt olvastam, hogy sok nő sokkal jobban kívánja a sex-et mint előtte. Nálam meg olyan, mintha minden porcikám óckodna ettől a dologtól tudatalatt. Lehet hogy pszichés? Pedig előtte semmi gondunk nem volt ezen a téren. Mondjuk most sincs, mert a Párommal mindent meg tudunk besélni és egy tündér. Megoldjuk máshogy. :oops:
Nektek volt ilyen?

Ja és milyen tanfolyamról beszéltek? Van tanfolyam a bölcsőhalállal kapcsolatban? Gondolom nem a légzésfigyelővel.

Kép
gyorgyi33

Hú Lányok,úgy felhúztam magam!!! :evil:
Elmentünk vásárolni de 5 perc után már minden bajom volt,tele volt az üzlet nyugdíjasokka akik állandóan fel akarták lökni szegény Rebekát babakocsival együtt. :cry: Komolyan,mint a vaklégy úgy kóvályogtak. Tisztelet a kivételnek,de tel van velük a hócipőm!!!!!!!
HÚ,nagyon felhúztak!
Na most jól kipanaszkodtam magam,persze ettől még nem értem miért kell mindenáron kersztülesni a babakocsin.

Györgyi!

Nekem is nagyon tetszik a Jázmin név,mi is gondolkodtunk rajta-legfőképpen én-de a gyerekek és apa Rebeka pártiak voltak erősen.
szex: Nálunk szerencsére nem volt ilyen,de lehetséges hogy pszihés oka van.Talán annyira félted a babádat,hogy a tudatalattid így reagál.
Remélem érthető vagyok,mert én már nem vagyok biztos benne! :roll:
Ne izgulj,szülés után bizti helyre áll a rend!

Üdv: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Györgyi, még valami ami lemaradt!

Olyan tanfolyamról beszélnek a lányok,amin megtanulhatod hogyan kell reagálni,ha baj lenne a babával és hogy hogyan tudsz rajta segíteni.Azért van az ,hogy csak akkor van értelme a légzésfigyelőnek,hogy ha bejelez akkor tudd mit kell tenned.
De biztosan elmondják a lányok is hogy mi van egy ilyen tanfolyamon.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni,bocsi ha kesze -kusza lett a dolog,de nagyon sietek.

Eszti

Kép
Kép
mano4

Monacs!
Simááán beelőzlek! :D

Vbea!
Az én férjem is ragaszkodik továbbra is az Emmához. Ő akkor döntötte el, hogy Emma lesz, amikor a jóbarátokban megszületett Ross és Rachel kislánya és ugye Ő Emma lett. Amikor még csak flörtölgettünk Ő már akkor megmondta, hogy az Ő lánya Emma lesz. :D
Ja és, ha tudok még ilyen jó és olcsó terméket feltétlen megírom :D

Gyorgyi33!
Hát szerintem nagyon szép név! Én is ragaszkodok még mindig hozzá, bár apa kijelentette, hogy Emma lesz és kész. Jó, hogy én hordom meg szülöm meg minden és a nevet meg persze Ő adja :D De azt mondta, hogy a második lányunk lehet Jázmin. Milyen kedves, nem?! :D
Én úgy gondoltam, hogy két éve múlva kezdünk próbálkozni, de aztán azt az infot kaptam meg olvastam, hogy a gyerek 2 éves koráig meg kell szülessen a második és akkor jár a GYES vagy GYED vagy micsoda, egyébként meg az alacsonyabb vagy valami ilyesmi. Úgyhogy lehet, hogy 1 év múlva ismét belevágunk. :D Ha addig nem lesz valami lottó nyeri. :wink:
Szex: a témát már én is fel akartam dobni, csak én a szülés utánit... Szóval, ha arról van valakinek véleménye szivesen veszem. A szülés előttiről: Amikor kismama lettem, akkor állandóan aludtam, aztán a 2. trimeszterben meg már egész jó volt, persze nem mindennap volt, de egy időre akkor is eltiltottak tőle, mert méhlepény mintavétel volt. Aztán az utolsó időben meg már őrültem, ha felülök az ágyban, meg egyik oldalamról a másikra fordulok meg vissza, nem hogy még szex is... :D A férjem nagyon megértő volt (most is az) és nem 'piszkált'.

Mano4!
Ne idegeskedj rajtuk, ilyen alpáriak sajnos. Nem néznek senkit és semmit, - és tényleg tisztelet a kivételnek - legyen az kismama, kisbaba. Hihetetlenek! Á inkább nem is stresszelem magam, mert csak felhúzom magam. :(

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gyorgyi: Én mindkét terhességemnél így voltam. Valami tudat alatti vagy pszihés dolog miatt egyszerűen nem kívántam a szexet. vagyis ez nem is igaz így, de bennem volt egy kis félsz, hogy soha nem bocsátom meg magamnak... persze tudtam, hogy a baba a lehető legjobb helyen van és semmi baja nem lehet, ha minden okés, de mégis. Aztán hamár odáig jutottunk jó volt, de nagyon meg kellett érte a páromnak dolgozni, hogy kedvet csináljon. A végénmeg a szülésznő úgymond "parancsba adta" hogy tessék elcsábítani apát - hátha beindul a kis szaros rá. Gondolhatjátok mennyire volt hozzá kedvem, amikor komoly erőfeszítésembe telt akár csak megforulni és felülni is az ágyban....
Szülés után: ugye hivatalosan hétfőn telik le a 6 hét, de nem vártuk ki. Féltem is tőle, mert az első szülés után sokáig fájt, most meg minta misem történt volna. Olyan,mint volt. :lol:
Vbea: ma beszéltem Vidával, jövő héten randizunk és megnéz. elméletileg belefér, gyakorlatilag megvizsgál.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Steffi, én most kérdeztem meg ezt az ellátásdit (gyed-gyes) és maradhatsz gyesen és ha onnan mész szülni, akkor ugyanaz jár, mint az elsőnél, mert az első előtti fizudból számolják. Az a lényeg, hogy közben ne menj vissza fél évnél rövidebbb időre dolgozni, mert akkor lesz kevesebb a pénzed.
Szex: nekünk tiltva volt, de nem is kívántam. Nekem is furcsa volt, hogy mások miért kívánják egy görögdinnyével a hasukban, de hát ilyenek a hormonok :)
Utána viszont nekem hónapokig fájt... :evil:

mtunde

Sziasztok!

Hú, de jókat nevettem!! Nagyon jókat írtatok! Akkor nem vagyok egyedül. :lol: Mármint szex témában.

Egyébként ha bejelez a műszer és mondjuk nem vesz levegőt akkor fel kell venni, egy kicsit megrázogatni és rögtön kap levegőt nem?

Steffi

KB. egy órája láttalak titeket az IKEÁ-ban!!! :lol: Szépek vagytok mindhárman!!! Bár a pici be volt bújva a hordozóba! Mit vettetek?

Kép
gyorgyi33

Szasztok!

Steffi! Nálunk apa adta a Kolos nevet én pedig a második nevét, az Péter. Azért adtunk kettőt, mert a Kolost nem lehet becézni a Pétert pedig becézhetik a nagyszülők. A párom informatikus és még programot is akart írni rá, hogy mi legyen a neve :lol: , szóval nem volt egyszerű menet :D
Na jobb volt, hogy előbb fürdettétek Martint?
Egyébként nálunk is nagy sírás van fürdetés előtt, de amikor beletesszük a vízbe akkor abbahagyja, aztán amikor kivesszük megint sír....úgyhogy mostmár turbó üzemmódban tudok öltöztetni, pelenkázni....

Monacs! Köszönjük a bókot! :D

Szex! Nekünk jövőhéten telik le a 6 hét és még nem vettem rá magam apa nagy bánatára, de csak ki kéne próbálni még a kontrolvizsgálat előtt :wink: Mert ha túl szűk esetleg tág lett, akkor tudok reklamálni :lol:
Terhességem alatt nálunk működött, bár peresze nagy lepedőakrobata azért nem voltam Én sem...és az utolsó hónapban már Mi sem mertük :roll:

Puszi mindenkinek. Kellemes hétvégét!!!
marcsim

sziasztok!

Mano, az idős emberkék néha engem is fel tudnak húzni, de nagyon! Amikor rohanni kell a busz után, és tülekedni a villamoson, érdekes, akkor minden porcikájuk egészségesnek tűnik!
Nekem az előző terhességemnél (már jócskán a végén jártam) konkrétan egy kedves idős nénike odajött hozzám a buszon, és egyszerűen azt mondta, hogy ugyan adjam már neki át a helyemet, én még úgyis fiatal vagyok! :lol: :roll: :roll: :roll: A többi utas döbbenten nézett, és többen rögtön felálltak, hogy leülhessek.
mit is írtatok még....olyan gyorsan elfelejtem: Ja! A szex. Úgy tűnik a férjecském perverziója, ha én terhes vagyok. Teljesen rám van kattanva :wink: :oops: , a ciciméretemtől tisztára bebolondult. Én persze már nem vagyok annyira aktív, és fizikailag is kezd kényelmetlenné válni. lassan ritkítanunk kell....majd megoldjuk máshogy. :wink: :lol: A szülés utáni szexszel kapcsolatos emlékeim pedig, hogy sajnos eleinte úgy éreztem, én elsősorban anya vagyok, és mintha bűn lett volna a szex, valahogy szégyelltem magam a gyerekem előtt. És folyton azon görcsöltem, nehogy pont akkor kezdjen bömbölni. Azóta persze már helyre raktam magamban a dolgokat. Remélem másodszorra könnyebb lesz!

Vbea!...és mások, akik 2007-ben szülnek! Olvastam egy rosszhírt valami honlapon (elfelejtettem, hol :roll: ), hogy elő akarnak terjeszteni egy törvénymódosítást, mely szerint januártól csak a lakóhelyhez legközelebb eső kórházban lehet szülni a tb által támogatva! Nagyon felment a pumpám! Én Kecskemétről mennék a Kútvölgyibe, semmi "kedvem" itt a városban szülni, nagyon pocsék a szülészet. Persze lehet menni máshová, de ott ki kellene fizetni a szülés összes költségét. (70-100ezer?)...és még a zsebpénz :roll:
Nem akarok politizálni :evil: no comment.
lehet, hogy akkor egy időre átjelentkezem a 12.-ik kerületbe :lol: !!!
Vbea, te merre laksz?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok Lányok!

Marcsi!

Nagyon helyes kis krapek a Kolos, már mondtam neked, hogy pont a Hannához való! :lol: Köszi kérdésed, szépen gyarapszik. Már 3,70 kiló ami az ő 2,55 születési súlyához képest szuper. majd képet is varázsolok fel a hétvége folyamán. Nem tudom, hogy ma valami front van-e, de Hanna ma nagyon nyűgös volt, egésznap semmit nem aludt. Most 5 óra körül szenderedett csak el.

Szex téma: Nálunk ez pont fordítva volt, én mindig készen álltam a dologra ellenben apával, mert attól félt, hogy valami baja lesz a gyereknek. Mindig azt mondta, hogy olyan sokat kellett várnia erre a babára, csak nem fog benne pont ő kárt tenni?! Hiába mondtam, hogy butaságot beszél, hajthatatlan volt. Úgyhogy mondhatom, hogy hónapok óta cölibátus van, na de ha letelik ez a 6 hét Isten irgalmazzon apának..........

Légzés figyelő: Mi béreljük. Idáig háromszor riasztott be egyetlen éjszaka alatt, szerencsére vaklárma volt. Engem megnyugtat, hogy van, bár ha belegondolok, hogy Hanna többet alszik a mi szobánkban, mint a saját ágyában....... Mindenesetre ennek a beszerzését nem tartom felesleges pénzkidobásnak.
ildi35

:P Sziasztok.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Mtunde!
A gyes az ami a baba 2 éves koráig jár?! És akkor tök mindegy, hogy mikor szülőm a másodikat? Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de nekem ez nagyon bonyis :oops:

Gyorgyi33!
Komolyan ott voltatok ti is?! Miért nem jöttél oda hozzánk? Megmondom őszintén, hogy én nagyon utálok ilyen sok ember közé menni, mert feszélyezve érzem magam, ráadásul az emberek is olyan bunkók, de inkább eljöttünk apával, mert nélküle még jobban utálok lenni :D
Egy gardrob szekrényt vettünk, mert idén februárban költöztünk és azóta dobozban vannak a cuccaink, mert a bútor már nem fért bele :oops: De már elvileg jövő év elején lesz bútorunk, csak győzzük kivárni :D Ez meg majd Martiné lesz, addig is legalább nem dobozban vannak a cuccaink.
És köszönjük a dicséretet mindhármunk nevében :D Martin szerencsére végigcsicsizte az egész vásárlást.

Marcsim!
Azért a kukimaki becenév se semmi :D És nem hiszed el, de az én párom is informatikus :D :D
Nem igazán jött be, most is nyüglődik, nagyon fáj a hasikája, hiába adjuk az infacolt. Annyira be tudja magát hergelni, hogy az eszméletlen!
El tudom képzelni, hogy Te is mindent gyorsított felvételként csinálsz :D

Majd még jövök, megyek vigasztalni a kis porotyom!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Inkább megyek fürödni és aludni!

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Gyed jár 2 éves korig, és után 1 évig a gyes. A gyes már elég kevés: huszonvalahányezer... Ha most jó tgyást és majd gyedet kapsz, akkor nem érdemes taktikázni, szülsz amikor szülsz, csak maradj benne a 3 évben. Ha viszont többet akarsz akpni, vagy ilyesmi, akkor érdemes megnézni, mi a legjobb.... Majd kapok egy telefonszámot egy barátnőmtől, és ott lehet érdeklődni. Valójában ez esetenként más: függ a fizudtól. A barátnőmnek pl azt tanácsolták, a 2 gyerek között vegye ki a aszabijait (tanár) nekem meg azt, hogy ne... ki érti.... Igaz, más volta fizunk. Ő így többet kapott.
Na, majd akkor a szakemberek számát adom, ha tudom :)

Bene születése után sokáig én sem tudtam elengedni a szexben, ezért is fájt sokáig. De aztán csak átrendeződött ez. Pedig nekünk még nem is volt ott a szobánkban Bene.

Ja és az én férjem is informatikus!
Ha ez aszülés a közeli kórházban igaz, én megőrülök. De csak nem.... A Kútvölgyi végülis nem területi kórház, nem? hanem SOTE kórház, ahova mindneki mehet.... asszem....

mtunde

Gabboka, hát az fantasztikus lenne! :( Röhög mindenem, ugyanis hivatalosan én még mindig miskolci vagyok. :shock: Erre nem tudok mit mondani, no comment. Egyébként baromi sok változtatást terveznek az egészségügyben 2007-től. Kicsit vicces lesz januárban szülni, de azért bízom azokban, akik körülvesznek. :wink:

De jó, hogy szóba hoztátok a szex témát. Nem könnyű. Nincsenek pszichés gátjaim (úgy érzem), de akkor is bizarrnak tűnik számomra is. A második trimeszterre jellemző "aktivitási kedv" nálam tartott két hétig. Azóta se semmi. Párom persze "érti, megérti", de azért sajnálom, mert vacak lehet neki. Eleve nem könnyű rajtam kiiigazodni. Most meg ez is. Pedig (még) nem érzem, hogy fizikailag annyira megerőltető lenne, mégis tiltakozik minden porcikám, ahogy Cancan is írta... Barátnőmnél fordítva volt, ott apa tiltakozott. :D
vbea

Sziasztok!

Steffi

Már a kocsiban ültünk, a parkolóban sétáltatok el előttünk.

Mindenki férje informatikus? Nekem az öcsém. :D

Én úgy tudom, hogy a szülés a helyi kórházban igaz, de valószínűleg szülhetsz máshol, csak pénzért. Gondolom nem kevésért. Mintha nem a saját háziorvosodhoz mész. Akkor pl. dupla vizitdíjat kell fizetni. Undorító. :?

Kép
gyorgyi33

mtunde, de jó lenne, ha igazad lenne! :cry: elképesztő, ami itt megy :evil:, persze a politikai elitnek csekélység kifizetni egy szülést, ők biztos nem a területibe mennek. :roll:

vbea, te miskolci? A férjem is miskolci még a személyi ig. szerint. Lehet, hogy ismered? Gyakran járunk Miskolcra nagyihoz, dédihez...
Hány éves vagy? (ha nem vagyok túl indiszkrét :oops: )

:lol: az én férjem nem informatikus :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok,

hát a szex téma engem is foglalkoztat, én is örülök, hogy felmerült. Panni már majdnem 4 hónapos, és még mindig fáj az elején, de utána meg "bemelegszik" :oops: :D :oops: :D és akkor már minden rendben van, ugyanolyan jó, mint azelőtt. De az elején olyan, mintha nem lenne rugalmas ott a szövet, vagymi....

Nektek meddig fájt? Eszti? Dóri? Satuk? Tünde, mit jelent a hónapokig?

Az én férjem sem informatikus.... ez gáz? :lol: :lol: :lol:

szép hétvégét még,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,

ezt tegnap csináltam... :) ezt hívják "lebegő ültetésnek" a hipotónia miatt kell vele ezt naponta 4szer csinálni.

Kép

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Jube, nekem kb Bene 6 hós koráig. Sok múlott azon, hogy egyszer apjuk elvitt egy romantikus estére, ahol jól elengedtem, mire hazmentünk, Bene már aludt, és akkor egyáltalán nem fájt, sőt, ekdvem is volt a odlgohoz. Utána már egyre jobb lett.

Ritát kéne megkérdezni, hoyg igaz-e még mding ez a helyi-kórház dolog (mármint hogy a Kútvölgyi nem területis kórház)
Na de akkor is... ez elég durva lenne.

mtunde

Sziasztok!

Hát ez a területi kórházas ügy elég durva lenne. Gondolom, a kedves eü.miniszter úr hozzátartozói nem a területileg illetékes kórházban szülnek az ügyeletesnél. :evil: Komolyan mondom, úgy csinálják a törvényeket, mintha nem is itt élnének, és fogalmuk nem lenne, hogy a való életben mik vannak.

Jube!
Ez nagyon édes! És az a nézés!!! És tetszik neki?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Megint itt!!! :oops: :lol: Bocsi, hogy így eltűntem, de olvasgattalak Benneteket, csak írni már soha nem volt időm. Kezdünk beállni a kétgyerekes "modellre", úgyhogy talán most már egy kicsit jobb lesz. Kristóf elég jól viseli a kistesót, de azért néha hisztizik egy sort, ha Bencével foglalkoznak és nem vele. De ez már csak így lesz ezentúl... :roll: :lol:

Jube, Pani szenzációs! És ez a hajviselet, állati édes! :lol: :lol: :lol:

Olvastam, hogy írtatok sokan a légzésfigyelőkről: nekünk is Angel Care van, és én nagyon szeretem. Nekünk még egyszer sem riasztott feleslegesen, és engem nagyon megnyugtat(ott Kristóffal) a tudat, hogy van, így sokkal nyugodtabban aludtam én is. Ja, és amikor már másik szobában aludt Kristóf, akkor is hallottam minden mukkanását az ágyam mellett és nem izgultam, hogy valami baja lesz egyedül. Úgyhogy már csak a lelki béke miatt is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Szex: hát igen, erről tudnék mesélni... Nem is tudom, szülés után mennyivel próbálkoztunk először, de sajna, nem igazán úgy jött össze, ahogy szerettük volna, vagy ahoyg vártuk, ugyanis a doki egy kicsivel szűkebbre vette a figurát, mint előtte volt, és hát... :roll: :roll: :roll: finoman is csillagokat láttam. Aztán ez nemigen akart javulni, valósznűleg lelkileg is ráparáztam a témára, úgyhogy nem akart menni. Le is álltam a fogamzásgátlóval, mondván minek, na akkor jött Bencus. És jó is volt. :oops: :lol: :oops: Most megint izgulok kicsit, milyen lesz az "új" alvázam? :P Szóval, kitartás mindenkinek és a papáktól nagy-nagy türelemm aztán minden olyan lesz, mint előtte.

Az én férjem sem informatikus. :? Így kilógok a sorból?

Sajna, mennem kell, hív az éhes porontyom!
Dorka

Kép
Kép
dorka77

(Valamiért elküldte az üzenetet.)

Anyós- aopós téma:
Nálunk is voltak gondok. Aztán a férjem mellém állt, és beszélt velük. Azóta jobb a helyzet, de még mindig vannak surlódások. Ráadásul, mi együtt lakunk.
Én mostmár megmondom nekik a véleményem, de csak nagyon finoman, mert mivel a férjem szülei, tisztelem őket.

Egyébként Ritával olyan szempontból egyetértek, hogy meg fogjuk bánni, ha undokok vagyunk velük. ÉS valójában ők csak a legjobbat akarják. Csak azt nem értik, hogy ami nekik a legjobb, az nem biztos, hogy nekünk is az.
Tudjátok: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezbe. :D

Egyébként én sokszor elgondolkozom, milyen rossz lehet a férjemnek, ha én harcolok azokkal, kaik neki fontosak.... Inkább nem harcolok.

Jó hosszú lett, bocsi.

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Na, az eleje csak lemaradt....... :oops:

Szóval megvolt az utazás. Tök jó volt minden, Luca angyal volt, az idő is szuper.

A banáitok tündériek.

Légzésfigyelő:
Mi kaptunk egyet. Hol bekapcsolom, hol nem. Nem éreztem eddig, hogy rossz lenne, ha nem lenne.

Szex:
Nálunk a férjem félt, hogy valami rosszat tesz a babáának, mikor már nagyobacska volt a pocakom. Én ugyanúgy kívántam a szexet. De tudomásul vettem.
Szülés után 3 hetet vártunk. AZóta meg jobb, mint valaha életemben!!! :D :oops:
Nekem szerncsére semmi fájdalmam nem volt/ van.

Na bocsi, a sok pofázásért!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Dorka, már kérdezni akartam, mi van veled! de két gyerek mellett kapstz felmentést :)
Én is csillagokat láttam, pedig aztán alul nem varrtak, csak a hasamon :) De ettől még a hormonok dolgoznak: száraz lesz, feszes, stb...
Idő, más nincs...

Ja, és Benén piros pöttyök vannak :( Nem viszket, nem hólyagos, csak pöttyös...

mtunde

Sziasztok

Nem tűntem ám el, csak elutaztam és tegnap este jöttem haza!

Remélem, hogy mindenki jól van! :)

Puszi

Kép
elizabeth25

Sziasztok lányok!

Remélem mindenki egyben és nem kapott a könnygázsprayből :D

Tudjátok voltam suliban,péntek szombat,Pécsett,hát elfáradtam.Pénteken este 8-ig voltak óráink,reggel 4kor keltem,persze alig aludtam,mert ilyenkor mindig attól parázok,hogy Mandula pont akkor ébred felmikor nekem mennem kell.
Na,szóval jó volt,apa meg Manka kijöttek elém és annyira,de annyira örültem nekik,hogy el sem tudom mondani.Mandula édi volt,mesélt,hogy mit csináltak az állatkertben,meg milyen volt a gryllus koncert,szóval élmény volt hazajönni.

Tötttyögtünk egész hétvégén,tegnap voltunk a várban,aztán jót röhögtünk,hogy mennyi eszünk van,épp elérhetett volna a haddelhad,de hála istennek mi már akkor régen itthon voltunk.

Aztán tegnap este Mandula levágta élete első olyan hisztijét,amilyen a nagykönyvben mg van írva.Mi megdöbbentünk,no nem azért,mert kizártnak tartottuk,hogy velünk ilyen előfordulhat,hanem azért,mert ott álltunk és nem tudtunk segíteni neki,illetve bármilyen irányba befolyásolni a vergődését.Inkább kétsgébeestünk,mint márgesek.
Elmondom röviden,ha nem untatlak benneteket.
Előzmény az volt,hogy nem aludt délután,hiába próbálkoztunk.Én tudtam,hogy ebből estére hullafáradtság lesz,de nem tudtam mit tenni. Szerettem volna 7körül fürdetni(mert tudtam,hogy akkor simán túléljük),de apa meg őépp mesefilmet néztek,aztán jött az esti mese,szóval fél9re sikerült a fürdőszobáig eljutni.
Amióta ovi és szobatiszta mindent egyedül csiinál,még a wc-tsem húzhatjuk le.Vesztünkre apa ezt elfelejtette,lehúzta klotyót és elindította a lavinát. :D Picit megnyugodtott,mert kipréselt még magából pár csepp pisit :D és újra le tudta húzni a wc-t(hiába mondtuk,hogy pisi nélkül is lehet).Na,bele a kádba,apa kitalálta,hogy a víz túl hideg :roll:,tegyünk hozzá meleget,erre manak ordítás,hogy meleg a víz,le sem ült,két perc alatt megmosdattam,persze csak én vehettem,ki,csak én moshattam meg a fogát stb.
Azt hittük túléltük,pizsama,utolsó vízivás,mikor is leöntötte magát vízzel :roll: :roll: :twisted: :evil: mondtuk semmi gond,kicseréljük a pizsit..na és ekkor kezdődött az IGAZI HISZTÉRIÁS ROHAM..kb.féórát tartott,mert ő vissza akarta venni a csikosat,mi meg mondtuk,hogy sajnos még egy kicsit vizes.Szegény gyerek a végén már annyira ki volt a fáradtásgtól és a sok sírástól,hogy ilyen önkéntelen mozgásai voltak..Én sírtam vele együtt,mert tudtam,hogy ez pusztán azért van ,mert rohadtul elfáradt.persze a férjem mondta a magáét,de lelőttem :) Aztán megszáradt a pizsi(mert a radiátorra tettük) és felvette,majd 5 perc alatt elaludt,de szegény sokáig még hüppögött.Borzasztó volt nézni,komolyan mondom,totál ki volt borulva a gyerek.Ha voltatok már úgy,hogy nem tudtátok abbahagyni a görcsös sírást..no ,valami olyasmit képzeljetek..

légzésfigyelő

Györgyi a LÉGHAJÓ egyesület csinál ilyen tanfolyamot,mert a rázogatás az sajna kevés(ez inkább a sírásból eredő nem vesz levegőt jelenség megoldása,de ott is inkább a ráfújást ajánlják)egyébként osztozok Monacs véleményével,hogy lehet ám,hogy maga a sípolás visszahozza a babát..

Tünde
Reméljük Bene nem bárányos..bár úgy szokott kezdődni,hogy csak pöttyös..a TESCO pedig pár év múlva rágni fogja a küszöböt,hogy Bene legyen a reklámarcuk :D

SZEX

Mi az???
Viccet félre,én a hátam közepére kívánom ilyenkor,bár mankával még gyűrtük a lepedőt egy darabig,de ezzel a pocaklakóval aztán végképp elfelejtettük,hogy mi is az.nekem ekkora testtel nem sok kedvem van ugrabugrálni az ágyon :cry: szegény férjem ebből a szempontból egy hős...már nem is sóhajtozik..én meg egy görény vagyok,mert rá vehetném magam néha..de lusta vagyok ,mint a dög.

Szerintem ez a kórház téma,csak kacsa..

mindenkinek szép napot,ma megyek dokihoz,este beszámolok.
képzeljétek azt álmodtam,hogy fiú.Volt olyan akinek lányt mondtak az elején és fiú lett?

Üdv,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok,
Durca, annyira együtt tudok érezni Mankával, ugyanígy viselkedem mostanában. Látszólag felesleges dolgokon kiborulok. Tegnap amiatt roskadtam össze, hogy az evőeszköz szárító-csöpögtető baszból kiesett minden. A földhöz vágtam, és egy órán keresztül bőgtem, persze férjem is kapott - feleslegesen. :cry: Nem ismerek magamra. Bár élvezem, hogy gyereket várok, de nagyon sok szempontból szeretnék már túlleni rajta, és végre ismét úgy érezni, hogy normális vagyok. Így a férjem idő előtt elválik... :roll: Vagy már sohasem leszek komplett? :lol:

Akkor is rámjött a sírás, amikor utánaszámoltam, hogy mennyi olyan kiadásunk lesz/van még, amit előre nem "terveztünk", hiába gyártottunk ezer excel táblázatot, meg baba büdzsét, meg ilyesmit. Szóval avent kezdő szett, óriási. Most befigyelt a légzésfigyelő, a Durca által emlegetett léghajó programmal összevetve. Bízván abban, hogy tesóm lebeszél róla orvosként, inkább megerősített abban a hitemben, hogy kéne. Konkrétan azt mondta, hogy orvos létére fogalma sem lenne, mit csináljon a gyerekkel vész esetén. Mondom, köszi. :shock: Magyarul rá is ráférne egy léghajó progi. A légzésfigyelőről meg azt mondta, hogy nyilván 80%-ban marketingfogás, de ő is meg fogja venni. Mert... csak.

Ja, a területi kórház témából nemigen lesz semmi. Merthogy hivatalosan ennek ma is így kellene működnie (én meg hallgatok itt miskolci lakosként). Hogy ebből mikor lesz "fizess, ha nem ide tartozol", az szerintem még nagyon a jövő kérdése. Reméljük.

Erről jut eszembe, Gabboka, 28 vagyok, de jóformán gimi óta nem élek Miskolcon, csak az összes tesóm, meg szüleim. :roll:

Bocs a hosszúért.
vbea

Sziasztok!

Hát, cifra éjszakánk volt.... elmesélem, ha nem baj... mivel mostanában többször kelünk éjjel, hogy visszaadjuk a Törpinek a kipottyant cumiját, gondoltam rövidre zárom a témát, és cumi nélkül altatom el...

aha, ahogy azt Móricka... szegény, úgy behergelte magát a sírásba, hogy sugárban jött belőle vissza a tej... úgyhogy mégis odaadtam neki a cumit... de ezzel nem volt vége, mert 2-3 helyett 1 előtt kérte a következő etetést, (gondolom a sok kibukott tej miatt) és amikor visszatettem szegény megint üvölteni kezdett, mert félt, hogy nem lesz cumi.... :( persze odaadtam neki.

ezután 4kor ébredt, se éhes nem volt, se beteg, egyszerűen csak kiakadt a cumi ügy miatt.... semmivel nem tudtuk lecsillapítani, végül az autóshordozóban hintáztattam, mire megnyugodott, és Apuci le tudott feküdni, mert ugye ő munkába megy...

van valaki, aki leszoktatta a cumival alvásról a gyerkőcöt? A "minden gyerek megtanul aludni" c. könyvben pofonegyszerűnek írják le.... :twisted:

Satuk,
nagyon eltűntél, mizujs?

Jube

Kép

Kép
jube

Durca!
Tegnap akkor valami hiszti világnap lehetett, mert nekünk is kijutott a jóból. Pannika az istenért nem akart elaludni délután, de már tök fáradt volt, semmi nem volt jó, és egy olyan hisztit lezavart, hogy a végén már én is bőgtem, a férjem meg megjelent, és megérdeklődte, verjük-e egymást, vagy mi van már. Mindenesetre az én hisztimtől a gyerek tök jól megnyugodott, aztán elmentünk együtt húst panírozni, és amikor már annyira a köldökét nézte a konyhapulton ülve, hogy aszittem leesik, akkor felvettem és megérkezett apa, átvette és egyből elaludt nála. Jellemző. mIndig az enyém a neheze. :D Ez volt du. háromkor, képzelhető az esti program...

Mi van Verinikusszal? Nagymamaügy?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Durca! Csak víruspöttyök. Elmúlik hamar. Nekem lányt mondtak végi, de Bene lett!!!!

Hiszti, én is így sírtam régen, mgé emlékszem rá. Nagyon rossz.

Jube! szerintem ne most szoktasd le a cuminélküli alvásról. Van rá idő, és semmi gáz nem lesz, ha még 1 évig cumival alszik. Korábban mesélték a nagyobb gyerekes anyukák, hogy 2-3 éves korban ez tök könnyen megy, és az is lehet, hoyg addig majd magától lemond a cumiról. (egy barátnőm kislánya, aki nagy cumis volt, 7 hónaposan szépen kiköpte és annyi). Még csak most tanul meg aludni nélküled...

mtunde

Megint én!
Tudom Monacs,azt mondtam,hogy szakdolit írok,írok is,csak pihizek egy kicsit..

Vbea! Én is nagyon együttérzek veled,sőt biztos,hogy manka is
:D
El kell szomorítsalak,hogy a szülés után sem lesz könnyebb bánni a hormonjaiddal,max nem ideges leszel,hanem sírni fogsz ideg nélkül :D :D Pusztán mondjuk attóla gondolattól,hogy a férjed milyen cuki,hogy segít neked vagy éppen némán tűri,hogy nélkülözzön téged,majd attól,hogy eszedbe jutnak azok az árva gyerekek akikat éjszak senki nem ringat..stb.stb.:-)
De majd elmúlik,ez is... :D :D
Mi is vergődtünk a pénz miatt, mikor manka megszületett,szinte minsen héten bababoltba jártunk,mert kellett egy csomó minden,holott előtte azt hittük,hogy mindent megvettünk.
Egy dolog vigasztaljon: a következő gyereknek nem kell semmi :D

JUBE!

Én,aki nem nagyon szeretem a cumit (pusztán azért,mert én 6 éves koromig cumiztam és a sok felgyülemlett víztől kb.6xszúrták a fülemet fel) és Mandula sem cumizott soha ,azt mondom,hogy hagyd a csudába az egész leszoktatós dolgot-a könyvet meg egyenesen égesd el!!!.Lesz majd alkalmasabb pillanat leszoktatni Pannát a cumiról,ami lehet,hogy egyéves korában,lehet,hogy később jön el. Az egyéves korig tartó időszak szerintem alkalmatlan erre,hisz észérvekkel ezt nem érti meg,csak drasztikus módszerekhet folymaodhatsz(mondjuk elveszed és kész).Nyugodj meg,nem lesz a gyereknek semmi baja a cumitól,főleg,ha következetesen ragaszkodsz ahhoz,hogy csak bizonyos dolgokhoz jár,mondjuk alváshoz.Igaz,kiköpi,neked meg fel kell kelni visszatenni..Mandula meg a cicihez kelt fel..Nem tudok okosabbat.
Valami pótszer kell minden gyereknek..
A minden gyerek megtanul elaludni című könyv szerzője,meg menjen a fenébe,mert riogatja itt a szülőket és a szülő meg úgy érzi,hogy hülye gyereke van,mert nem tud megtanulni elaludni.Persze minden gyerekm egtanul elaludni,de azt elfelejti,hogy a gyerekeknek nem 3 hónap kell a tanuláshoz,pusztán abból kiindulva,hogy félórás alvásciklusai vannak-a felnőtteknek másfél-félóránként ébreszti ka szervezetet,hogy élnek e még..no ,most kell egy kis isdő,amig megtanulnak elaludni maguktől a félálmos ébredés után.
Summa summárum Jube,ha nem nagyon zavar a cumi téged,akkor hagyd az egészet,és várd ki a megfelelő időpontot.
Durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Jube!
Sajnálom,hogy így alakult nálatok az éjszaka,de szerintem ne most kezd a leszoktatást,ráértek még. Persze tudom,hogy nagyon rossz éjszaka emiatt felkelni,de nem hiszem,hogy ilyen kicsi korban sikerrel járnátok! :cry: Kitartás!!!!

Tegnapi hisztiből nekünk is jutott,pedig olyan nagyot aludt kora délután!
Szóval hazafelé jövet a szüleimtől már az autóban nagyon nyűgi volt,pedig szeret autózni.Hazaértünk és bevágta a hisztit rendesen,úgy ordított -akár mit csináltam vele - már szinte belereszketett a sírásba és a végén már könnyes volt a szeme.
Elképzelhető hogy fájt valamilye azért sírt ilyen velőtrázóan.
Úgy sajnáltam szegénykét!
Persze azért sikerült estére megnyugtatni és az éjszakánk jól telt,és még mindíg alszik!!!!!!! :lol:

Eszti

Kép
Kép
mano4

Durca! Annyira igazad van!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=109580

a fenti link az, ahol a kórházas témánkról a cikket el lehet olvasni, ezen kívül vki indított egy topicot a nőklapjacafén: Nők, mit szóltok?-címmel.

Ezek ellenére reménykedem, hogy a kedves kormányunk most inkább mással lesz elfoglalva még pár hónapig, és nem kell a 9. hónapban új dokit keresgélnem ebben a szörnyű területi kórházban :roll: ! Szóval, legyen igazatok, drukkolok!(magamnak is)

Jube, ez a Panni egy tündér! Én is valami ilyen pofis kislányt képzelek magamnak. :wink:
cumi ügy: Zsombor cumiját 10hónapos korában elvesztettük. Volt nagy tragédia, vettünk 2 újat, nem felelt meg neki, vettünk még 2 másikat, hátha jó lesz....nem lett jó, úgyhogy azt a döntést hoztuk, megpróbáljuk feledtetni vele a cumit. Nem volt könnyű, kb 7-8 napig tartott, mire úgy el tudott aludni, hogy nem üvöltött a cumi miatt. Így visszagondolva szerintem jobban jártunk, mintha 2-3éves korában kellett volna ugyanezt eljátszani vele.

durca, elolvastam Mandula hisztisztoriját. Maximálisan megértelek, sokszor van részem még most is ilyenekben, és tudom, hogy olyankor iszonyat fáradt a fiacskám. Ha a fiamra mérges vagyok ilyen helyzetben, Uram bocsá' még kiabálok is egyet-kettőt, csak az ellenkezőjét váltom ki vele. Az én módszerem a figyelem elterelő hadművelet, mondjuk egy könyvvel, vagy valami játékkal, ha ez sem használ, egyszerűen nem veszek tudomást a hisztiről, és csinálom a dolgom(persze, lehet, hogy belülről már majdnem robbanok, de ezt ő nem tudja), ez mindig segít, volt, hogy 40percig ordított -de az olyan ordítás, hogy zeng az egész utca-, és egyszer csak csend, és elkezd valami mással foglalkozni. Most már sokkal kevesebb idő is elég neki, hogy belássa, nincs értelme. Szóval szerintem jól állsz hozzá. Mások lehet, nem így vélekednek, de nekünk ez vált be.

Vbea! A férjem 31éves, a Kandó Szakközépbe járt, a húga viszont 28, és Kossuthos volt. Gimi után Egerbe járt, most Pesten lakik.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:15-kor.
Vendég

Sziasztok,
jelenleg dögrováson vagyok, mert megfáztam és természetesen szinte semmit sem ajánlott szedni, amit viszont lehet, az nem használ semmit. Tud valaki olyan természetes gyógymódot, amivel a köhögés csillapítható?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Manóka!
Te szegény! Mézes tea? Valami homeos bogyó? Mondjuk én ez utóbbihoz nem értek, de hátha van valaki itt... Inhalálás? Bocs, de csak ilyesmik jutnak eszembe.

Durca!
Mindig szívemből szólsz. Ez az árvagyerekes nagyon ott van. Én azon is bőgtem, hogy mindenki milyen rendes, azon is, hogy milyen rossz nekem (miért is?), azon is, hogy milyen édes a gyerekem, meg mindenféle hasonlókon. Ott kezdődött, amikor a Kútvölgyi gyógyszertárában nem volt a felírt tápszer. És akkor aztán, azt hittem, éhenhalás lesz. Ja, hogy másik patikában mindjárt volt? Akkor meg azon sirdogáltam egy kicsinyt.

Cumiügy: Nálunk csak az elején kellett, kb. 3 percig alkalmanként, aztán meg egyből kiköpés volt. Úgyhogy ezügyben nem nagyon tudok tanácsot adni. (Most Pannikánk ugyanezt csinálja a kajával. :D)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Jube! Pannibaba nagyon édeibédi...eszméletlenül rosszcsontos kinézete van :wink:

Durca! Kicsit irigykedve olvasom, hogy suliba voltál...képzeld Nekem egy kicsit hiányzik...magam sem értem, hogy miért...és el sem tudom képzelni, hogy valaha is folytatni fogom gyerek mellett...hogy van erre időd??? Most elkezdtem (életemben már huszadszorra kábé) nem létező angol tudásomat frissíteni, hogy agysejtjeim egy kicsit mozgásban maradjanak, de arra sem tudok odafigyelni igazán, nemhogy vizsgára tanulni majd.

Manóka! Hársfa és bodzatea sok-sok mézzel!!!!

Képzeljétek végre leesett a köldökcsonkunk. Ma kint volt a dokibácsi és sajnos még nincs vége a hajcihőnek, mert maradt a helyén egy kis vadhús, azt lekezlete és majd leszárad ha minden igaz...nemigaz, hogy mit meg nem szenvedünk ezzel a fránya köldökkel. Annyira sajnálom szegényt, nem is tudom, hogy hogyan fogom túlélni, ha egyszer tényleg valami komolyabb betegsége is lesz az Én kis drágámnak.

Cumi. Én nem adok cumit Kolosnak, Ő megtalálta az ujját, már az ultrahang felvételen is bőszen szopizta :lol: Én is az ujjamat szopiztam és semmi bajom nem lett, na jó a nagyujjam egy kicsit ducibb lett, mert teljesen megkeményedett, de már azt sem látni és a fogaim sem állnak összevissza. Szerintem ez teljesen gyerekfüggő dolog és gondolom a leszoktatása legalább ugyanennyire.

Lányok, van aki masszírozza a babáját? Én ki akarom próbálni csak nem tudom, milyen olajjal csináljam. Tipp?
marcsim

Sziasztok Lányok!

Látom, hiszti és sírás a téma: ez utóbbiról: Mikor 6 hete hazajöttem a kórházból, Vida doki ellátott jó tanácsokkal és felhívta egy-két dologra a figyelmemet: hogy az első 2-3 nap sírással fog telni, nyugodtan vágjam a tányért a falhoz és társai. Én csak néztem, hogy miről beszél - második gyermekemet szültem, elsőnél sem volt ilyen - ugyan már miért sírnék. Alig értünk le a parkolóba és ültem be a kocsiba, aligktudtam visszatatani a könnyeimet. Innentől kezdve jópár napig képes voltam a legapróbb hülyeségen elbőgni magam. Pl. felhúztam Beninek a zenélős macit. A mai napig ha ez szól totál elérzékenyülök. Szegény kislányom (4,5 éves ) nem tudta mi bajom van. tegnap voltunk 6 hetesek és ha a szülésre gondolok, még mindig totál elérzékenyülök. Úgyhogy még most is tombolnak a hormonok.

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Vida nagyon képben van. Nekem megjósolta, hogy kb. két hét amíg anyóssal jól össze fogom kötni a bajuszt. És... Hát nem bejött neki :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Gyorgyi33!
Kár, jó lett volna találkozni :? , de sebaj majd legközelebb :D

Jube!
Nagyon édes a kis manó! És, ha nem nézel túl hülyének: mi az a hipotónia? :oops:

Durca!
Szegény Mandula és Te! Bár az én kicsikém még kicsi, és az a legnagyobb baj, mikor fáj a hasa, de annyira be tudja magát hergelni, hogy teljesen vörös lesz a feje és üvölt, rázza a kis kezét, hadonászik a lábával... Én meg próbálom nyugtatni, simogatni, minden, de ilyenkor valahogy csak az apja kezében nyugszik meg. De én is szoktam vele együtt sírni! Szegénykéim! Reggelre minden rendben lett?
Ja és Martin is teljesen ki volt akadva tegnap. 4-től üvöltött kb. 9-ig, kisebb-nagyobb megszakításokkal. De ahogy olvasom nem vagyunk ezzel egyedül... :?

Satuk!
Merre vagy?

Dorka!
Jó, hogy írtál, már hiányoltalak!

Sziasztok

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Jube!
Nagyon édi Panna,szerintem nagyobb mint Rebeka. Nagyon nagy csajszi! :P

Látom tegnap hiszti napot tartottak a babák! Valami lehetett a levegőben! :?

Sírás téma!
Érdekes dolog,ahogy a hormonok"játszanak " velünk!
Az előző szüléseim után én is nagyon bőgős voltam.Minden ok nélkül,bárhol és bármikor tudtam volna sírni.Ezek után lelkileg teljesen felkészültem,hogy majd most is így lesz, de szerencsére nem így volt.
:wink:

Dóri!
Ti hogy vagytok? Luca? Jön a fogacskája?

Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Köszi a sok sok választ!!

Marcsim,
én masszirozom Pannit, jó volt a hasfájós időszakban is nagyon. A legjobb a hidegen sajtolt növényi olaj. (bármilyen, de pl. az olivaolaj) A legolcsóbb a sima étolaj, én azzal csinálom. Kicsit ázott sültkrumpliszagú lesz tőle a gyerek :), de ha fürcsi előtt csinálod, az sem baj.

Steffi,
a hipotónia valamiféle izomletapadást jelent, merevebbek az izmok, és ez sokszor gátolja a gyerekeket a mozgásbeli fejlődésben. mi onnan vettük észre, hogy Panni kb3 hónapos koráig nem emelte a fejét.

és ha nem veszed rossz néven, a hasfájásra adnék egy tanácsot: vegyél egy szélcsövet, és segíts neki, ha felfújódik. Azonnal megnyugszanak, és alhatsz.... :)

Hiszti-téma,
én sosem voltam hisztis, évente kb 1szer tört el nálam a mécses... de a terhesség kezdete óta a mai napig... a legcikibb, hogy még a szar sió reklámon is hüppögök (az én nagypapám szövegnél), meg a Rúzsamagdi szerb népdalán is.... szégyen-nem-szégyen, nektek bevallhatom.... :D

szép és csendes estét mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Köhögésre: lándzsás utifű! Borzalmas íze van, de mindenfajta köhögésre jó! Nekem is azt kellett vedelnem terhesen...

Nálunk Bene ma hisztizett. Csak 20 perc volt ugyan. Este itt volt a tanítványom, aztán Bene valamin elkezdett sírni. De nagyon. Nem tudtam megvígazstalni. Szegény tanítványom hazament tanulatlanul :) Én meg lefürdettem Benét, 7-kor meg már durmolt....
Nem tudom, reggel mikor kelünk :?

mtunde

Sziasztok!

Durca
Nekem van két ismerősöm, akiknek lányt mondtak, de aztán mégis fiú lett. Az egyiknek a 38. hétben derült ki. A másiknak meg egyáltalán nem. Gyönyörű szép rózsaszín szobája volt. Mindvégig azt mondták, hogy kislány, majd megszületett fütyivel. :lol: Elég durva. Nekem a Vida azt mondta, hogy tutira kislány, megmutatt a punciját is. Hát láttam valamit, biztosan az volt. :lol:

Marcsi
Nekem még nincs így nem masszírozom a babám, de mindenképpen fogom. A védőnőm oktat babamasszázst. Legközelebb megkérdezem neked, hogy milyen olajakat használnak, de úgy tudom, a mandulaolaj nagyon jó. Teljesen színtelen szagtalan és nagyon tápláló. (mármint a bőrnek) Én ezt használom a hasamra, krémbe keverve. Kérdezd meg a védőnőd. Bár amilyen rosszakat hallottam a védőnőkről... Nekem marha nagy szerencsém van.

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: