A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Képzeljétek, JÁR ZSÓFI!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :)
birolili

Lili,GRATULA ZSÓFINAK!Ez naon jó! :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Pille: nagyon Boldog Névnapot kívánunk utólag mi is Orsinak!! Örülök, hogy jól telt az éjszakátok!! :D
Nekem bejött amit a mensi-szopigondról írtál.... 2 napig nem akart szopizni aztán megjött... :cry: de most rendben vagyunk. Igaz nálunk márcsak reggel meg este van szopi. Nem akar többet hiába próbálom, pedig pár hete mikor beteg volt csak szopizott. nem értem én ezt....na mindegy ha neki igy jó... :roll: :roll: :roll: :? :?

Lili: gratulálok a járáshoz Zsófinak!!! :D

Lina: úgy tudom h homeos szerből is van ami elapasztja a tejet de ebben nem vagyok biztos... :roll:

Mi ma jöttünk haza Hévízről, nagyon jó volt. Vettünk ott Janikának 2 szuper úszógumit is, igaz csak egyet akartunk de csak másodikra találtuk meg az igazit ami nagyon bev ált!!! Janika könnyebben elaludt a Hotelben mint itthon :roll: :D
Felül jön 2 foga, most nagyon nyűgös, remélem utána lesz egy kis nyugink...

KépKép
erszényes

Hajny,
egyátalán nem kemény a cicim, csak valamiért tegnap nagyon zavart, hogy nem szopizta ki Lili, ma meg eszembe se jutott. Pedig rendesen spriccel még.

Lili,
gratulálunk Zsófinak!!!

Nekünk ez a mostani hétvége nagyon jól sikerült, valahogy nagyon jól jött ki minden. Tegnap délelőtt Lilivel úsztunk Ballószögben, délután apával, meg egy baráti párral, kisbabával kimentünk a Vadasparkba, aztán este náluk Forma 1-et néztünk, Lili ott fürdött, vacsizott, hazafele a kocsiban aludt el, és itthon csak letettük.
Ma délelőtt apával úszott Lili, anyunál ebédeltünk, déután névnapoztunk, aztán itthon játszottunk, és mivel Lili most korán aludt, este csak be kellett tenni az ágyába, és aludt is. Ok, cumi, alvóskendő na meg két perc volt :D

A legaranyosabb az volt, mikor Lili a vadasparkban a hatalmas barnamedvékhez oda akart menni, kisebb állat nem is volt jó. Pont pancsiztak a macik, meg rázták a bundájukat, hát akkorákat nevetett nekik :D

Nana,
ki az e-mail szolgáltatód????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Erszényes,
majd utánanézek a bogyesznek. Amúgy hogy látszik, hogy jön a felső foga Janikának? Lili veszettül rág mindent, még a pelenkázó szélét is, de nem látnám, hogy más lenne az ínye, mint eddig. Már 3 hónapja ugyanúgy néz ki, július 18 óta nem növesztett fogat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

akkor is beteszem a vonalzót!

KépKép
erszényes

bocsi, az előbb nem tette be azt hittem.... :oops: :oops: :oops:
erszényes

Lina: Janikának be van dagadva az ínye felül meg fehérlik is, ráadásul minden pelusában van hígabb széklet meg sokat nyafog. ugyanez volt amikor az alsó 2 nőtt ki. Azok 2 hét különbséggel bújtak ki. Remélem azért most nem viseli meg annyira. Amúgy nyáladzik meg rág is ezerrel!!!!!
erszényes

Sziasztok!

Kata, Zsófi, Gyopi babáknak gratulálok! Remélem, nem hagytam ki egy kis ügyikét sem!

Lina,
Urtica (ha jól emlékszem, Neked az vált be szaporításra) CH15-ben, uúgy szedni, mint tejszaporításkor. De sztem ha nem kemény, nem gyullad be, akkor majd elapad magától, én nem foglalkoznék vele.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Boldog névnapot Orsinak!

Lina!

Tej elapasztásban nincs tapasztalatom, de azt olvastam, hogy borogatni kel és ha nagyon feszes, akkor bimbó udvarban lévőt kifejni, hogy ne gyulladjon be. Az nagyon fájdalmas, az elején egyszer nekem is pangott a tejcsi, azt hittem falra mászok! A szervezeted rájön, hogy nem kell termelnie és leáll, a fölösleg meg felszívódik.

A baba-mam klub tényleg jó volt,a héten csütörtökön lesz, de a jövő héttől hétfőnként 15h-17h-ig.

Hogy kell a harapásról leszoktatni a babákat?

Időnként Nándi megharap! Először felnyögtem, rögtön játéknak vélte! Most nem szólok, csak elveszem a cicit tőle. Egy pillanat alatt leizzadok, amikor megharap. Mi lesz ha a felső kettő is kijön és meg lesz az ellen párja a fogacskának? Még jó, hogy nem túl sűrűn harap, de időnként nem vagyok biztos benne, hogy mi lesz, ah felajánlom neki a cicit. Csak ha nagyon éhes, akkor tuti szopik, igaz akkor meg annyira türelmetlen, hogy azért kap rá. Mit csináljak? :cry:

Többször elszállt a hozzászólásom, olyan dühítő!!!!!

KépKép
kattic

A jó hírt le se írtam, Nándi kutyázik 2 napja és hátrafele mászik időnként. Egészen stabilan ül és kis segítséggel felül. Minden nap produkál valamit.

Mégegyszer köszönöm a névnapi köszöntéseket!

Katic

KépKép
kattic

Sziasztok

Sajnálom, hogy nem tudok mostanában jönni... :cry: :cry:

Kicsit el vagyok keseredve...Botondnál mostmár 100%ra megállapitották az oxigénhiányt! :cry: :cry:

Hypotom...járunk gyógytornászhoz...nem a már korábban emlitetthez.

Napról napra jobban szenved szegény, mert nem tud mit kezdeni a kis testével.Az agya "utasitja" a mozgásokra, de neki nem megy.... :cry: :cry:

mennem keell... :(

KépKép
KépKép
nana09

Lili, Kata,
gratulálok a járáshoz, nagyon ügyesek a babák!

Nana,
nagyon sajnálom :(, mi alapján bizonyosodott be az oxigénhiány? Szülésnél volt valami jel? A tornával biztos helyre lehet hozni teljesen, ne keseredj el!

Thymi,
nagyon jó, hogy negatív a pisi. Mikor mentek a Bánhoz? Én ma vittem pisit... holnap megyünk dokihoz.
balim

Nana

új címem van: vegandi@citromail.hu

Nagyon sajnálom!! Én is azt tudom mondani, amit Balim, h ne keseredj el. Sokszor hallottam már ilyen esetről, és gyógytornával nagyon sogat lehet rajta segíteni. Én engem is érdekelne, hogyan jöttek rá?

Andi
Kép
cukkker

Orsinak utólag nagyon boldog névnapot kívánok!

Gratulálok Gyopárnak, Nándinak.
Zsófi is nagyon ügyes. De jó, hogy már jár. :)

Kattic

Nekem nagyon ritkán harapta meg Adri a mellem. Én is féltem tőle, ha majd lesz foga, de hálaég nem bánt. Amikor felszisszentem, vagy rászóltam, többnyire viccnek vélte és nevetett. Egyszer amikor meg nagyon rászóltam, szegény sírni kezdett, egyik sem volt jó. :)

Lina

Még nagyon sokáig lesz tejcsi a melledben.

Engem is jobban lefoglal Adri, mert mászik ezerrel, na meg amióta felállt, az a sláger. Nemrég még olyan klasszul elaludt "egyedül". Most meg rögtön feláll a kiságyban. Annyira élvezi. :) Ha hulla fáradt, akkor is feláll. Most eléggé taknyos, de nem lázas szerencsére. Az orrszívást remekül tűri, cseppet sem sír. Sőt, ezt ezerszer jobban tűri, mint a kézi orrszívót. Felül is kibújt az egyik foga. Nem volt nyűgös. Ezt úgy vettük észre, hogy rágta apa ujját, és ő mondta, h olyan recés az ínye. :)

Szombaton utazunk Sopronba, és most jöttem rá, hogy hogyan is fogom a bébi ételét melegíteni? Mert ő nem biztos, h akkor fog enni, amikor lent leszünk az étteremben.
Már alig várom, h pancsolhassunk mindannyian. Hát még Bence.
És még Bencéről annyit, h szuper szorgalmas. Szombaton felkel az ágyból és nekiül a leckét megírni. Este pedig nem tudja letenni a könyvet.
Bocs, hogy ömlengtem, de olyan jó most nekem. :)

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!

Nana
Nagyon sajnálom,nem is tok nagyon mit írni,de kitartás,tornával biztosan rendbe jön.Én naon szorítok.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Nana, sajnálom! Igazuk van a lányoknak, tuti rendbe lehet hozni! Kihez jártok tornázni? Mariannhoz sok ilyen oxigénhiányos baba járt, és mindegyik szépen redbe jött.

Köszönjük a dícséreteket, még kicist bátortalan, de bíztatom, hátha akkor lenne egy kis önbizalma, és töbet menne. :)

Én azt hittem, hogy a cicizést akkor hagyják abba a gyerekek, ha már nincs benne. :roll: Nem így van? Cukker, mi az, hogy még sokáig lesz benne? AKkkor meg miért nem szopiztatunk addig, amíg van benne????? Vagy ez hülye kérdés volt? :roll: :oops: nem egészen értem ezt.

Cukker, örülök, hogy ilyen jól érzed magad a gyerkőcökkel és hogy minden jó most körülötted! :) :) :) És jobbulást Adrinak! A mostani szerda nem lesz jó sajnos cipőátadásban, mert vizsgázunk, és fent kell lennem időben. És ált. pont oda érek. Majd megbeszélünk egy konkrét időpontot, jó?

Lina, nem semmi ügyes babád van! :) Zsófi is ügyes szokott lenni, de ő a nyugit nagyon szereti.

Hajni, hogy van Anna?

Erszényke, Zsófinak már 1hónapja jött az 5.6.foga. És most 1héten belül kijött mindkettő. Remélem én is, hoyg most hagyják a fogacskák egy kicsit Zsófit! :)

Kattic, gratulálok Nándinak! Ő is el fog indulni hamarosan. :)

Na, megyek, még befejezem a kaját.

Holnapra nem tudtok vmi jó kis recetet mondani? Már 4hete változatosan főzök, de már nem jut eszembe új dolog. Tuti van...csak olyan, amiből Zsófi is tud enni......
birolili

Birolili,

Gratulálunk a kicsi Zsófinak!!!!! Szerintem ez az egyik legjelentősbb pont az ember életében. Erre mindíg emlékezni fogsz. :D
Látatok Katonatelepen szóbajöhető házat? Vagy azóta nem néztétek?

Kattic,

Nándinak is gratulálunk!!!! Mi ezt hibi-limbinek hívjuk! :D Nemsoká szaladhat a lányom Nándi elől (vagy után) !
Nálunk a kiscsaj már biztonsággal lépeget kapaszkodva. Nincs az amit el nem érne. Ádám kis asztala eddig biztonságban volt (oda menekítette a dolgait), de ez már a múlté.

Nana,

Én is csak biztatást tudok írni! Még elég korán vittétek, és a gyógytornászok "csodákra" képesek! Kitartás, csinálni kell és meg lesz az eredménye! (Barátnőm hasonló dolog miatt vitte el a fiát, már semmit sem lehet észrevenni, behozta a többieket.)

Valakinek ötlete? Miért kell a lányom másfél óránként éjszaka?????? A fogai még nem jönnek! Nem éhes! Nem fázik! Felébred, sír, feláll az ágyban és vár.

:?:

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!
Most regisztráltam mert segítségre lenne szükségem. Van már egy egy éves kislányom és most megint 6 hetes terhes vagyok. Hétvége óta van egy pici rózsaszines vérezgetés az orvos Duphastont és Rutascorbint adott amiket szedek is.Ezeket a vetélés elkerülése miatt kell szednem.Valaki volt már ilyen helyzetben?Elképzelhető,hogy elmegy a baba?Nagyon remélemhogy nem.Szerintetek mennyire árt a babának a gyógyszerek szedése?Ha valaki volt már ehez hasonló helyzetben és tud tanácsot adni kérlek irjon jó.Amúgy nagyon jópofa ez az oldal.üdvözlet mindenkinek.Viki
kisluca

sziasztok :)

kisluca
üdv itt kköztünk : ) A lényeg szerintem hogy ne aggódj :) mindn redben lesz ne gondolkozz ilyeneken hogy elmehet a baba. A duphasont én is szedtem ettől a babának baja tuti hoyg nem lesz mert ez direkt a z ö védlemére van :)

nana
sajnálom :( és kitartás : A torna tuti jó lesz gondolj csak nikire :) Ő is milyen szépen helyre jötta tornától :)

lili
garatula kicsi zsófinak :)

és önzözök mutatok egy képet ( szerintem tök cuki :) ) na de mit is modhtanék az egy szem kukacosomról :wink: Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Lili,
En olvastam a noklapjaban egy anyukarol aki meg szoptatta a 9 es 11 eves gyerekeit :? Szoval a tejcsi akkor apad el, ha nem szopik annyit a gyerek (kereslet kinalat elv)...

Cukke,
En vittem magammal egy egyes villanylapot, es egy kislabast, es a bebeieteles uveget egy labasnyi vizbe beleallitottam es ugy melegitettem.
mvirag

A játszóházról kérdeznék Tőletek! Hova kell menni? Szeretnénk mi is csatlakozni, ha lehet. Hányan voltatok múltkor? Mit csináltatok?
És: Mennyibe kerül egy alkalom?
Köszönöm előre is.

Nyhk, nem néztünk még házat, majd ha kész lesz az autónk. Pedig nagyon kíváncsiak vagyunk már. :)
Az ébredést nem tudom. Anyukám mindig azt mondja, h. biztosan fejlődik, változik. Vmi eszébe jut.....
birolili

irok majd...most csak gyorsan 2 kép...

Rosszcsontok...
Kép

Nagyon szeretlek!!! :)
Kép

KépKép
KépKép
nana09

birolili,

A Jókai utcában van. Most Csütörtökön lesz 3-5-ig, de a későbiekben hétfőn. Óránként 300 Ft. Multkor 4-en voltunk, Kattic, Dettus, én, és még egy anyuka. A kicsik 6,6,7,9 hónaposak voltak, plusz az én Ádám fiam. Csak beszélgettünk, illetve azon ötleteltünk, hogy miket lehetne csinálni. Pl. fél óra a kicsiknek valami zenés mondókás dolog. Gyere te is el és nézd meg nyugottan. Szerintem nemcsak a gyerekeknek jó, hanem nekünk is (kicsit pletyizünk) :)

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Anna már jól van,és ma ott is aludt a bölcsiben .Nagyon hiányzott,de örülök neki hogy már ott alszik.

Lili
csinálj brassóit csirkemellből,lányom imádja a mai napig,

Kisluca
üdv itt a lapon,szerintem is az a legfontosabb hogy ne aggódj,ez árthat a legtöbbet neked is és a babának is.A gyógyszereket nem ismerem,de ha a nőgyógyász írta fel,nem kell aggódni,tudja mi a jó.Szóval csak semmi idegeskedés,ja,és pihi ezerrel ám!Már amennyit lehet egy egyéves babától igaz? :lol: És gratula a pocaklakóhoz :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Nana

aranyos a két fiad,nem lesz semmi gond!

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Roz, nana: nagyon cukik a fiukák!!!!! :D :D :D

Virág: azt a 9-11 év szoptatást én is olvastam és ki is akadtam rendesen!!! Szerintem az már nem normális dolog!!!!! grrrrr... :? :? :?

Lili: én a rizseshúst is szeretem és azt sztem Zsófi is eheti!! Ja és egyszerű és gyors!! :wink: :D :D

nyhk: én azt hittem h sokkal többen voltatok, azért is nem mertem elmenni, nemtom de olyan nehezen veszem rá magam h sok ismeretlen anyuka közé menjek! Pedig kíváncsi vagyok meg jó lenne dumcsizni csakhát messze is lakunk meg kicsit szégyenlősek vagyunk még.... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
erszényes

Erszényes:

Nagyon hirdetve még nem is volt illeteve előző napon lett csak véglegesen lefixálva a nap. Tényleg nem voltunk sokan, de így könnyebb volt az ismerkedés. Szerintem gyertek el, ha te szégyelős is vagy a fiad biztos nem :). Egyébként is már lesz "ismerős" anyuka. Kattic, Dettus és én is ott leszünk, én is csak Kattic-ot ismertem.
Hol az a "messze lakunk"?

Kép

Kép
nyhk

Hajny,
Hat nekem nagyon tetszett a Lanchid u-inak az udvara, az en gyerekeim nagyon szertnek kint lenni :wink: Meg csak a Szechenyi setanyon es a Lanchid u-ban voltam, meg meg szertnem nezni a Forradalom u-it es a Klapka u-it is. Meg nem tudom, de ahogy latom a helyzetet orulhetek ha egyaltalan felveszik oket :roll:
A Sechenxiben nagyon szimpi volt a vezetono, de ott az udvar eleg picike es nem nagyon volt kint jatek...
mvirag

Hajny, Erszényes
Köszi!!! :) :) :)

Danus tényleg azt sugta Boti fülébe hogy "nagyon szeretlek"!!!
Hallod LILI?? :) Kis morzsa milyen a két gyerek... :)

Ebbe a klubba én is nagyon szeretnék járni!!! :) remélem hamarosan fogunk is...csak egy kicsit lenne már kevésbé siros Botond. :(

Dettus,
Babakocsival mentetek? Nincs messze?

Erszényes
Ez szerintem is durva és én sem tartom normális dolognak. :? :roll:

Botond oxigényhiánya...másik gyógytornászhoz kezdtünk járni. A Mariannal vhogy nekünk nem jött össze a dolog... :roll:
Syg, biztos ismeri őt is akihez most járunk, Heténybe. Ő is Dévény módszerrel dolgozik.
Nagyon-NAGYON kedves és mindent részletesen elmagyaráz.

Botond imádta!!!! Amikor odaaértünk már naggyon nyügi volt...a torna alatt azonban végig vigyorgott!
:) :) :) A babák mindig jó emberismerők...

Sajnos Botond szórrul-szóra "produkákja" a hypotomia tüneteit, mindet. :( :( de szerencsére csak kis mértékű és a gyógytornász mondta, azon kevés babák közé tartozik akik küzdenek és nem adják fel rögtön az első probálkozásnál. :)

Ha minden jól megy, SZERINTE, nem kell sokáig járnunk, :)

KépKép
KépKép
nana09

Roz
Gyönyörű ez a kép!!! :) :) :)
A végén vettetek ágytakarót?

Cukker
én privit irtam neked. Azt megkaptad? bodyval kapcsolatban.
De jó neked h ilyen ügyik a gyerekek. :)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Nana, csak a többieket tudom ismételni. Ne aggódj! Nagyon helyesek a fiúk. Botond kifejezetten hasonlít rád sztem.

Kicsit rám is rámtör az aggodalom, hogy Orsi még nem ül, áll, mászik. (neki is a nyakán volt a köldökzsinór) De vigyorgósabb babát még nem láttam, mint ő. Látom, hogy fejlődik napról-napra, csak kicsit rossz érzés, hogy Janika, Adri, Petra (akikkel közel egykorú) már mennyi minden csinálnak. Mindegy, nem stresszelem magam.
Flóra azt mondta Orsira, olyan, mint egy kis ajándék csomag. És teljesen igaza van :)

Kisluca, ne idegeskedj, azzal tudsz a legtöbbet tenni a babádért. Meg hogy megfogadod a dokid tanácsát. Ugyanígy voltam, mint Te. 5 hetesen volt egy kis vérzés (bevallom előtte apával akcióztunk és erre a doki is rákérdezett) kaptam kúpot, amit naponta háromszor kellett "bevennem". Csak hogy megtámogassuk a terhességet, mondta a doki. Tényleg nem lett semmi gond.

Roz, tündéri a kicsi fiad! :)

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Kattic, harapásról leszoktatáshoz nincs ötletem. Orsinak még csak egy foga bújt ki (alig látszik) de nagyon kellemetlen perceket szerez vele. Tudom, határozottan kellene mondani, hogy nem!, de én még levegőt sem kapok, nem hogy megszólaljak. Esetleg sikítani, vagy nyögni tudok. :D

pillle

Lili, gratula sétáló Zsófikának! Teszel képet? Már olyan régen láttam.

pillle

Nana

Nagyon helyesek a fiúk a fotón. :)
Nem kaptam privit. Rendelni szeretnél? Én most a Bóbitáról fogok.

Roz

Édesen alszik Áki.

Luca

Én nem tudok segíteni.

Lili

Hát nagyon sokszor szerintem a baba dönt úgy, h nem akar tovább szopizni, és nem azért mert elfogyott. Vagy az anyuka választja le. Amikor azt mondtam, marad benne, akkor pár cseppre gondoltam. Hajni is írta, h időnként még neki is megjelenik.
Ügyi vagy a főzésben. Nekem most egész héten nem kell.

Hát elképzelem, hogy az én fiam 8 éves lesz mindjárt, és akkor egy 11 éves gyereket megszoptatni???? fúj

Andi
Kép
cukkker

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Egy kicsit sierült megnyugodnom.Pihenni annyit fogok aennyit csak tudok és amennyit csak enged az én örökmozgó kis Lucám!Az aggódást is minimalizálom már amennyira ilyenkor lehet nem aggódni.Nagyon édesek a babák akiknek látom a fotóit és nagyon jó ezek a szalagok ami a korukat mutatja.Máskor is ellátogatok közétek és mégegyszer köszi mindenkinek a tanácsot.
Sziasztok
kisluca

Helló!

Kisluca,
egyik sem fog ártani a babának, pihenj, amennyit csak tudsz. Nővéremnek nem csak rózsaszínes vérzése volt, hanem rendesen vérzett, babának semmi baja nem lett.

Roz, Nana,
fiúk édesek!

Harapás: Leona nem nagyon volt harapós, amikor előfordult, rászóltam, hogy nem, fáj anyának. Abbahagyta.

Nyhk,
anya kell neki. Leonám is ébred még mindig 5-6-10-szer éjjel, sztem nem lehet semmit csinálni velük, vagyis sírni hagyni, de arra én nem vagyok képes.

Lili,
sztem a gyerekek akkor választják el magukat, amikor megérnek rá, hogy leváljanak az anyáról. Persze ez csak akkor történhet így, ha előtte akkor szopizott, amikor akart. Különben sztem hamarabb is elválasztódik.
Ez a 8-9 évig tartó szoptatás is fura sztem, mert a kislány azt mondta az anyjának, h ez volt a legszebb szülinapi ajándéka, h 9 évesen is szophatott. Egyébként sztem akkor már nem szopizhattak ők rendszeresen

Kép
sygnum

Ja, Kisluca, gyere máskor is, ha van kedved!

Kép
sygnum

Köszi lányok, értem. :)

Olyan szomorú vagyok a tüntetés miatt............ :cry: :cry: :cry:
birolili

Pille,
szerintem ne aggódj Orsi mozgása miatt. Lili szerintem a forgásokat nagyon korán csinálta, aztán volt egy kis szünet, és 7 hónapos kora körül, előbb felült, rá két napra mászott, és három hétre felállt. Hirtelen egyszerre mindent. Most 10 hónapos, már megáll magától elég hosszan, leguggol, feláll, derékból kiegyenesedik kapaszkodás nélkül, ha valamire támaszkodhat, átgyalogol a szobán.
Ma a Malomban fogta az egyik :!: kezemet, meglátta a szökőkutat, és úgy odaskerázott, hogy csak lestem....

Képzeljétek, este 7-kor le kellett tennem aludni a lányomat, mert nem bírta tovább, a szőnyeg közepére lefeküdt magától, olyan édi volt :wink:

Kisluca,
én is szedtem három hónapos terhes koromig gyógyszert, bár nem véreztem, de biztos, ami biztos, kaptam.

Lili,
nálunk Lili döntött úgy, hogy nincs több szopi, de folyamatosan hagyta el, a napi ötből egyszer csak egyik napról a másikra lett kettő, ez ment egy darabig, aztán az estit is elhagyta, a reggeli még tartott egy hónapig, és egyik nap még szopizott, másik nap sírva szorította össze a száját.
Ja, én ma rakott karfiolt ettem, szerintem azt is kaphatja Zsófi, nem? Apunak meg túrógombócot vittem. Mivel még soha nem csináltam, nem tudom, azt hogy kell, és van-e benne mondjuk tojás.

Syg,
lehet valahogy fejleszteni Lili finom kézmozgását? Még mindent csak püföl, nem tudja úgymond szétválasztani az ujjait. Inkább markol, mint két ujjal fog, nem tud valamit megmutatni egy ujjal, vagy megnyomni a játékon a gombokat. Tapsolni is próbál, de a vége az, hogy összeteszi valahogy a kezecskéit és le-fel rángatja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, nálunk ma pont rakott karfiol volt. :) Evett belőle Zsófi. :) A túrógombócot mi is imádjuk, főleg apa.....az múltkor nem ízlett Zsófinak.

És egy kép Zsófiról. :) Ez még nem járós....egyedül vagyok vele, mikor fényképezhetnem, és még nem sikerült lekapnom, hoyg megy. De ha apa itthon lesz. :)

Kép

Pille, ne aggódj a mozgása miatt!!!!!!!!!! Gondolj Zsófira, aki mindent nagyon későn csinált, és hírtelen mindent!
birolili

Este fürdetésnél kiderült, hogy miért kell a lányom másfél óránként. Mégis csak a foga. De nem az alsó hanem felül. Én azt nem is nézegettem, én hónapok óta alul figyelem, de semmi. Erre a fürdetésnél rámmosolyog, és látom, hogy olyan fura féloldalas felül az ínye. Jóbban megnézve egy fog kandikált ki. Egy csöppet meg is ilyedtem, mert én még ilyennel nem találkoztam. "Normális" dolog ez? Találkozott valaki már ilyennel? Minden könyv azt írja, hogy előbb alul jön a fog......

Pillle,
Ne aggódj! Tudom én könnyen írom, de Ádámmal én is így voltam. Az összes egykorú, sőt kisebb gyerekek mindent hamarabb csináltak. Ádám rettentő soká csinált mindent, de egyszer csak eljött az idő, és csinálta (8 hónaposan forgott, utánna kúszott, és 10 hónapos volt, amikor a hasát felemelte a földről. 17 hónapos volt, amikor elindult. ) . Én is tudtam, hogy nem szabad hasonlítgattni, de fejben mindig ott volt. Én annak idején elvittem gyógytornászhoz (akihez Nana is jár), és ő megnyugtatott, hogy semmi baj, majd beindul. És így lett. Ha nagyon aggaszt vidd el, azzal nem veszítesz semmit. Bár emlékeim szerint már azt írtad, hogy négykézlább "himbi-limbizik". Vagy rosszul emlékszem?

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Megint csak gyorsan...

Szóval, nekem elmagyarázta a gyógytornász, hogy természetesen lehetnek (és persze vannak isíí) eltérések melyik baba mit, mikor csinál.
2 DOLOG A LÉNYEGES.
1 hogy a baba a mozgásfejlődés minden lépcsőjét végigjárja, azaz, oldalra fordulás, hasra-hátra forgás, mászás (NAGYON FONTOS), felülés, felállás, járás.
2 nem számit mikor kezdi el a SORREND viszont FONTOS és hogy vannak IDŐKORLÁTOK. Azaz figyelni kell a babát,minden lépcsőfokot x hónapos koráig "teljesítsen", mert ha nem az már baj , mert az agyban törlödik az adott mozgás motivációja (Ser, Syg,bocsi ezt biztos totál hülyén írtam :shock: :D )

Syg,
köszi a privit, majd írok. :)

Seriff-vel mi van????

KépKép
KépKép
nana09

NYhk
Írtam neked mailt, majd folytatom. :wink:
Ti is a hetényi gyógytornász csajnál voltatok?

KépKép
KépKép
nana09

Van ma vmi a levegőben??????? Alig bírok Zsófival. Nem kell vkinek 1napra? :lol: :roll: Ú, nagyon nem bírok vele.
birolili

Nálunk is extra nyüg megy, de már napokóta és KETTŐNÉL! :D

Mondjuk azért nem is teljesen normális hogy okt. legvégén 25 fok legyen.... :roll: :shock:

KépKép
KépKép
nana09

sziazstok :)

lili
gatula zsófinak naggggyon ügyi :)

nana
hát igen .... ez az idő bár én csak örülök neki ez az én időjárásom :)
de csak nem teljessne normális

kob -seriff
????????????

mutatok egy ma reggeli idili képet :D ritka pilllanatok
egyike :wink: Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

ok Nana. Megnyugodtam. Tényleg, milyen lehet kettővel..... :roll: :shock:
birolili

jaj ez lemardt :( :oops:

lili
zsófi nagggyon huncut a foton :)

nana
fiúk hoyg szertik egymás nálunk bezzeg a két csaj ..... :roll:

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz, nagyon édesek a képek! :) A múltkori Ákis is! :)
Hát milyen lehet hárommal a nyűg? :shock: :shock: :shock:
birolili

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: