A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok Lányok!

Húú, nagyon régen jártam itt, nem is tudtam mindent visszaolvasni, de az anyós téma megfogott. Én nem tudom mi történik velük amikor az unokájuk megszületik, de mintha az ördög bújna beléjük. Én nagyon jóban vagyok az anyóssal, mégis amikor szülés után az első nap bejöttek a Hannát megnézni rögtön kiakasztott. Ugyanis amikor meglátott nem köszönt, nem kérdezte, hogy vagyok, nem mondta, hogy milyen aranyos a gyerek, hanem közölte, hogy: neked mekkora hasad van! Hát hirtelen nem kaptam gyújtást..... És azóta is ez a has téma megvan nála. Legutóbb szombaton voltunk náluk, akkor éppen azt kérdezte, hogy jön a következő baba, mert akkora hasam van. Na ekkor végképp elaszakadt a cérna és kerekperec megmondtam neki, hogy ne b.......gasson (elnézést). Sajnos én is tudom, hogy nézek ki, de ne felejtsük el, hogy öt hete szültem egy gyereket. Erre még neki állt feljebb és megkérdezte, hogy hol hagytam el a humorérzékemet??? Azt éreztem, hogy ott helyben meg üt a guta :evil: :evil: :evil: Nálunk még az a szerencse, hogy apa minenben ki áll mellettem a szüleivel szemben.

Hát Lányok, lehet, hogy nagyon elrontottunk valamit már itt az elején? Ugyanis Hanna nem hajlandó a kiságyában pár percnél tovább megmaradni. Bezzeg közöttünk a nagy ágyon......... És azt is kifejezetten imádja ha a babakocsiban ringatva van a hátsója. Már csak az a kérdés, hogy hogyan szoktassuk vissza a saját ágyába?

Még egy kérdés, mostanában alvás közben sokszor összerándul, hadakozik, kapálózik, mintha ideges lenne, ilyenkor persze nagyon nyugtalan és rövid alvás van, amiből tulajdonképpen saját magát ébreszti fel. Sajnos ez előfordul éjszaka is nagyon gyakran. Volt már valakinek hasonló a babájával? Ha igen, hogyan sikerült megnyugtatni?
ildi35

Sziasztok!

Itt vagyok, Martin most alszik, délelőtt nagyon nyügős volt, lehet hogy érzi rajtam a feszültséget?!

Az anyóstémával kapcsolatos hozzászólásokat és bíztatásokat köszönöm, mindenkinek igaza van, hogy nem kell vele foglalkozni, úgyis én vagyok vele mindennap én nevelem. Egyedül az fáj, hogy a párom soha nem áll ki mellettem mellszélességgel, hanem inkább meghunyászkodik. Kezdek beletörödni, hogy ez már így lesz ÖRÖKKÉ. De azért most már én sem hagyom magam, felnőtt nő vagyok, van egy gyerekem, ne szekálgasson. Ami fáj még az egészben, hogy a párom és köztem megy a széthúzás... Lehet, hogy ez a célja és akkor sikerül is neki.

Mi amikor hazahoztuk Martint 2 napig aludt (ez erős túlzás) a kiságyban utána magunk mellé fektettük, de két napja visszaraktuk a kiságyba éjszakára és az éjszakák már nagyon jók! Szerintem kellett neki a rendszeresség a megszokottság, 7-kor megfürdetjük utána szopizik, bepilled, elalszik és berakjuk a kiságyba. 11-kor ébred, szopi, utána 2 óránként 6-ig, viszont utána fennt van vagy 1-ig, nyüglődik össze-vissza.

És nem hagyom, hogy elmenjen a tejem!!!!!!!!!!

Puszi Mindenkinek!

az első képen a sapi az a csecsemősőktől van, de nagyon szerettük.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ancsaboszi, Mtunde!
Aranyosak vagytok!

Persze mindenki az! :D Durca Te is! Már hiányoltalak! Minden rendben?! Sipi?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,
Naná, hogy engem is megfogott az anyóstéma!!! :? Ildi, azt mondod, ez még rosszabb is lehet, amint megszületik a poronty? Már most azzal van elfoglalva, hogy "vigyázok-e az unokájára", nem basszus, minek néz??? B...gat, hogy ő összesen 8 kilót hízott a párommal (ja, 82-ről indult, no comment). Mániája, hogy mikor megyünk haza (300 km). Születendő fiunk elsősorban az Ő UNOKÁJA, minden szempontból. Persze férjem mindig úgy viselkedik a jelenlétében, mint egy 10 éves gyerek. Amikor utólag kérdőre vonom, akkor meg csak annyi a válasz, hogy "anyám nem úgy gondolta". Hát ennyi. Nálunk esküvő előtt 2 hónappal anyós miatt már volt egy szétköltözés-jelenetünk. azóta 2x úgy összevesztem a nővel, hogy azt hittem, az életben többet nem szólunk egymáshoz. Halkan megjegyzem, hogy tiniként volt már abból elég komoly problémám, ami a sok "nyelés" miatt alakult ki. NEM HAGYOM MAGAM! Bármi az ára... Főleg nem hagyom a gyerekemet.

Tarts ki, Steffi!!! Tarts ki. :!:
vbea

Ilyenkor boldog vagyok, hogy 31 nm-en lakunk!!! Egy előnye lesz a kezdeti időszakban - remélem... :D :D :D
vbea

Sziasztok!

persze mgint itt vagyok ,mert tán annyira ráérek,meg tán függő is vagyok??????!!!!

MARCSI! jól esik,hogy hiányolsz..
mi a szérüskert utcai tanuszodába jártunk,talán ficánka bébiúszás néven fut a neten,.pénteken és szombaton van ott bébiuszi.
Manka szerette,de aztán hogy nagy tél lett,elmaradtunk,utána meg már nem mentünk vissza.Három hónapos kortól lehet.
Hallottam már erről az oltásról,ha jól emlékszem az októberi kismamában,de még nem kérdeztem rá a dokinál.megteszem,mielőtt a következő bébi megszületik.
nagyon szerencsés vagy az anyósoddal,ritka kivételt kaptál :D
No,de biztos sok jó fej anyós létezik,mert én hiszem azt,hogy nem attól lesz valaki elviselhetetlen,mert anyós lett,hanem mert világéletében is ehhez az embertípushoz tartozott.
A sógornőmnek soha semmi baja nem volt anyámmal és a férjem péládul kifjezetten szeretné,ha anyám hozzánk költözne(én nem,mert hiszem,hogynem egészséges szülőkkel együtt lakni).Ha anyósom hallaná...

ILDI!

Együttalvásban én melletted állok(bár nem hiszem,hogy ez fontos lenne :D ),én annyira aludni akartam és azt akartam,hogy mindenki aludjon,hogy mikor az első ébredés után kivettem a kiságyból éjjle szoptatni,kollektivan bealudtunk.Nem szerette a kiságyat.Aztán egyévesen száműztük a kiságyat és kapott egy matracot a saját szobájába.Pár napig ott aludtunk vele,aztán kijöttünk ,azóta imád egyedül aludni,nem is tud velünk,kivéve,ha beteg,akkor szeretem,hogy ott van,mert jobban érzékelem,ha valami baja van.

STEFFI!!
Ismerős aggodalmak megint,már ami a széthúzást illeti,meg a meghunyászkodást..de nem tudok vigasztaló szavakat mondani.csak annyit,hogy bízzál a férjedben,hogy vagytok nek iannyira fontosak,hogy nem ad az anyjára..(csak egy kicsit :D ,ami egy anyuci édes kisfiától kitelik)

Ja és képzeljétek,van egy barátnőm,aki egyszem fiús anyuka..füzetet vezet,hogy milyen anyós nem szeretne lenni,és azt modnta,ha behülyülne,előveszi :D :D :D
Nem fog behülyülni,mert ritka jó fej ember..

Elbúcsúzom és ne is könyörögjetek,holnapig nem jövök!!!!
durca

Kép

Kép
durca

Helló Lányok!

Anyós téma,,,,örök téma!! :x
Muszáj néha túllépni rajta mert különben belebolondul az ember.
Én sokszor már csak nevetni tudok rajta,de persze sokszor ki tud engem is borítani.
Ez a" mekkora a hasad "című fejezet nekem is ismerős,nálunk is téma volt!
Nem is megyek bele mélyebben a dologba,mert itt írogathatnák estig és ezzel szerintem nagyon sokan vagyunk így!
Szóval kitartás mindenkinek,megváltozni már nem nagyon fognak az anyósok!!! :cry:

Köszi mindenkinek a bébitornázós tapasztalatokat,beszerzünk mi is egyet!! :lol:

Dóri!!!
Nyugi!! Nekem a fiam esett le egyszer az ágyról,én még aludtam a férjem felkelt és Zolika utánna eredt.....csak hát rövid volt az ágy!
Szerencsére semmi baja nem lett! :lol:
A Bogi pegig egyszer a kezemből "ugrott ki" ,befejezte a szopizást és valahogy olyan szerencsétlenül feszítette meg magát,hogy nem bírtam megtartani és leesett.Pont arcra,ezért szép kék folt lett a pofiján. Ő is megúszta ennyivel.
Szóval nem TE vagy az egyetlen akivel előfordult már ilyen,légy nyugodt!

Mennem kell,hív a kisasszony!!

Puszi: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Durca!

Teljesen egyetértek Veled! Mondhatom, hogy az anyukám nagyon jó fej és nagyon szeretem, sőt a párommal is nagyon szeretik egymást, de nem laknék vele. Mivel vidéken lakik, azt szoktam mondani, hogy nagyon örülök amikor jön, de akkor is nagyon örülök amikor elmegy. Úgy gondolom, hogy a szülőkkel nem egészséges együtt lakni.

Egyébként nekem tényleg nagyon jó a kapcsolatom az anyósommal, csak hát vannak hülye beköpései, amit néha nehéz elviselni. Érdekes módon nálunk az após volt aki hosszú éveken keresztül beleszólt az életünkbe. Igazából mindig jót akart, de valahogy mindig erőszakosan tette. Csak egy példa: évekkel ezelőtt építkeztünk és amíg mi nyaraltunk addig Ő megvette és fel is szerelte az emeletre vezető lépcső fakorlát léceit. Igen ez mind szép és jó, csak hogy olyat vett meg és szerelt fel ami neki tetszett és nem nekünk és nem is cserélhettük le nehogy akedves papa megsértődjön! Saját kulcsa volt a házunkhoz és akkor jött-ment amikor akart, ez mondjuk már tényleg elég durva volt. És ő valóban tényleg mindig irányítani akarta a kisfiát, aki hagyta is magát, hosszú éveken keresztül. Aztán két évvel ezelőtt borult a bili, apa és fia úgy összekaptak, mint még soha, és az én párom, aki éveken keresztül, tűrt az apjának beolvasott neki rendesen. Elmondta,(frászt, kiabálta) hogy elege van abból, hogy 35 évesen el kell tűrnie, hogy mindenbe bele szól, hogy irányítani akarja az életünket és leginkább abból, hogy mindig beleavatkozik a gyereknevelésbe. Egyszer és mindenkorra vegye tudomásul, hogy a Norbi a fiunk és nem a kisöcsénk, akinek az ő elvárásai szerint kellene nevelkednie.
Após teljesen ledöbbent, hiszen nem volt hozzá szokva, hogy a "kisfia" bármiben is ellent mondjon, de azóta teljes pálfordulás van és helyre állt a béke. Úgyhogy bármennyire is szeretjük a szüleinket, nem szabad engedni, hogy rátelepedjenek az életünkre és tudatosítani kell bennük, hogy már mi is felnőttünk és tudunk önállóan gondolkodni és dönteni.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett!
ildi35

Steffi: természetesen a csecsemősosztályt akartam írni tegnap sapi ügyben - csak már túl késő volt... Az még kórházi kép? Egyik nővértől meg lehetett venni, a lányoknak rózsaszínben a fiúknak kékben készített, azt hittem Te is vettél. Mi a szobatársammal egyformában hoztuk haza a fiúkat. :lol:

Anyós témában: nekem szerencsém van, nem egyszerű természet az anyósom, de ami a szívén az a száján, és engem nagyon szeret. Megjegyzem az elején nem volt így, sőt depis lett ,amikor a kicsi fia bejelentette, hogy megnősül és engem vesz el. Aztán amikor megszületett az unokájsa és látta , hogy milyen anya vagyok és milyen házias és nekem első a család, na azóta kedvenc lettem. Egyszer még azt is mondta, hogy jobban szeret, mint a saját lányát. De azért ne higgyétek, hogy nem akadnak konfliktusok, ilyenkor megmondom neki a magamét, vagy kerülöm egy ideig.

Marcsim, Ildi - hátha ti be tudtok azonosítani, elméletileg összefuthattunk párs Kép zor a csecsemősosztályon.
Ildi. P-vel kezdődik a vezetékneve Hannának? mert még arra is emlékszem ha igen :D

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!

Igen, így már emlékszem Rád! Valóban, Pálfi Hannáról van szó, micsoda jó memóriád van!

Anyósról még valami: ezt már annak idején a fiamnál is eljátszotta, most a Hannánál is, hogy sapkát horgolt neki. Na de milyet??? Mint a saját fiának 1969-ben!!!!!! :lol: :lol: :lol:
ildi35

Vbea!
Kitartok :D Esküszöm! Látom nálatok is megy a móka... Nem semmi, hihetetlen, hogy lelkileg, hogy ki tudnak készíteni mikor nem igazán erre van szükségünk...

Durca!
Nem hagyom a kis családomat! Küzdeni fogok!!! :D :D

Ildi35!
Bár nem nekem címezted kifejezetten amit írtál, azért ha hazajön a férjem megmutizom neki :D

cancan!
Gondoltam, hogy a csecsemőre gondoltál, nem is feltételeztem mást :wink:
Meg lehetett venni? Ó, ezt nekünk senki nem mondta! Pedig annyira szerettük azt a sapit! Egyébként kórházi kép még az első. A kis kuka :D
És nagyon helyes vagy a babáddal együtt! Milyen aranyosan néz! Nagyon cukiiiiii!! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi, hajrá továbbra is!
Apju előbb utóbb úgyis felfogja, hogy neki ti vagytok az elsők. Ahogy nő a gyerek, egyre jobban!

Durca, igazad van. 24 éves koromig azt ettem, és annyit, amennyit akartam, dehát most már küzdeni kell.
Valójában jól kianalaizáltam magam, és rájöttem, azért vagyok sikertelen a fogyózásban és tornában, mert csak az énem egyik fele akarja, aki nem tudja elfogadni, hogy ilyen vagyok. Mert a másik felem azt mondja, így is jó vagyok!
Tehát egyszeren valamelyik felé döntenem kéne, de akkor abban határozottnak lenni, nem pedig egy kis süti-egy kis fogyótorna módra.

mtunde

SZiasztok!

Steffi
Nagyon szép a kisfiad!! Az nyugtasson, hogy ez az egyben úgy néz ki mint te, tehát nem jöhet azzal anyós, hogy "tiszta apja!" :lol: Nagyon édes!

Ancsa
Pontosan nem tudom mikorra vagyok kiírva, mert mindig más dárumot ad ki a gép, a Vida meg mindig csak azt mondja. Volt már dec, 6, 7, 3, nov. 30. Hát a 33. hétben vagyok, majd kiderül.

Megkérdeztem a Vidát hónaljügyben. Azt mondta, hogy az egyik rokonának a hónaljából is folyt a teje. :shock: Hát ez kész!!! Valami harmadik mellbimbó szindróma!! Ti hallottatok ilyet? És tényleg nem viccből mondta. (Aki ismeri a Vidát tudja miért írom ezt.)Úgyhogy azt mondja ne izguljak, mert gyakori, hogy érzékenyebb, mert a tejcsatornák vagy mik ott végződnek.

Marcsi
Az én barátnőm is járt a babájával gyerekúszásra, de abbahagyták, a másodikat meg nem is vitte, mert az első ekcémás lett. Nem tudom van-e köze hozzá, de állítólag többen érzékenyek. De látod Durca babájának sinvcs semmi baja.
Nekem azt mondta a barátnőm, hogy eljön és megfürdeti majd Jázmint és a nagykádban tart neki babúszást. :lol: Hát nem tudom engedem-e. De a viccet félretéve ki lehet hívni egy oktatót, ő pl. kihív majd nekem egyet aki megmutatja, hogy mit csináljak, hogy megmaradjon a búvárreflex. Persze ez nem pótolja a legjobbat, hogy együtt úszkálsz a babáddal. Én is úgy úszkálnék, de ez az ekcéma megijesztett. De ahová jógázni járok ott van baba-mama jóga, agyonra dícsérik. Azt biztos kipróbálom, ha lesz egyáltalán energiám.

Durca
Nagyon úgy tűnik, hogy mi együtt fogunk szülni. Mármint egy időpontban. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Hát csajok párt választani és vele együtt anyóshoz jutni tudni kell! Az én anyósom Bulgáriában lakik :D :D :D !!! Jó mi? Ja és még jobb nem is tud magyarul :D , persze én meg bolgárul. Na ehhez mit szóltok?
Egyébként szeretem és már egy kicsit (konyha nyelven) tudok bolgárul. Viszont ha Ő jön hozzánk, akkor nem 1-2 napra jön. Most pl. 2 hónapig volt (van) itt. Viszont nem tom mi lesz, ha haza megy, mert baromi nagy segítség volt. Altatja a picit, játszik a naggyal, főz stb. Szóval ...
Kítartást minden anyóshoz :D !

Monacs

Kép
Kép
monacs

Na szép, én már nem is hiányzom senkinek! :(

Ancsa!
Nem szólt semmit anyós a beazonosításhoz. Én csak örülök, hogy pozitív vagy, és ez látszik is az írásaidból. Szerintem azért jött rám a nyugtathatnék, mert anyós a HELP szindrómáról azonosított be.

Anyóstémához: Én is panaszkodtam már Nektek. Akármilyen sok segítséget jelentett nekem is anyós, azért voltak nézeteltérések, pont amiatt is, hogy ő a védőnőm is, és valahogy nem tudta kettéválasztani magában a két funkcióját. Ez az állandó evésmizéria! Sokat eszik, keveset eszik, közben néha úgy nézett ki Panna mint egy jóllakott kismalac. Közben engem is halálra idegelt, pedig annak ellenére, hogy nem vagyok egy fiatal kismama, nem vagyok az az aggódós anyuka. Ráérek aggódni, ha baj van, nem? Ettől még ne higgye senki, hogy nem törődöm a gyerekemmel. Néha még ma is az az érzésem, hogy nem tekint minket felnőttnek. Állandó ellenőrzés, telefon, megmondja, mit csináljunk, ami magunktól is tudunk, megőrülök.

Különben tényleg rendes, nekem nincs már anyukám, és szülés után minden nap jött egy hónapig, hozott kaját, takarított, ápolta a lelkemet, és asszisztált a vizsgázásaimhoz. Szóval magam sem tudom, mi a bajom vele. Szerintem még szülés utáni hrmonzavar is bekavart nálam. Lehet, hogy jobb lenne, ha csak nagymama lenne. De akkor meg még egy védőnő adna tanácsokat, és akkor biztos bediliznék.

Közben persze apával is ment a cirkusz, mert azért az ő anyukája, és megvédi.

Kriszta
kriszta36

Ja, el is felejtettem a nagy panaszkodában a lényeget:
Olyan szépek a babák, hogy még! Cancan, mekkora szeme van a fiadnak!
És Steffi: Hidd el, olyan szép kismama voltál (, meg vagy is, gondolom), hogy én megmutattam a páromnak a fényképedet itt a babaneten. :oops:
kriszta36

Kriszta: a lányomnak még nagyobb szeme van és ráadásul majdnem fekete!!!! A doki azt mondta amikor született, hogy kétszer állt sorba amikor a szemet osztogatták! :D

Lányok: Nektek is hol többet, hol kevesebbet alszik a babátok? Beni ma majdnem egész nap alszik - remélem nem beteg lesz, mert a nővére tiszta takony és köhög :cry: tegnapelőtt alig aludt napközben.

Miért nem jelenik meg a vonalzóm mellett Benus fotója?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok,

az anyóstémához azt hiszem jobb, ha nem szólok. nemcsak azért, mert lassan anyóskorba jutok, hanem azért is, mert erről egy kicsit másképp gondolkodom, egy kicsit.
Az anyóst is meg engem is szeret a férjem, nem szabad kitenni őket a választás kényszerének. Amennyiben lehet engedni, annyiban, szerintem kell, nem szabad elvadítani őket, mert a gyereknek nagyon fonto, hogy nagyija legyen és a kicsi is megérzi a feszültséget. Azt gondolom, hogy nagyon szelíden el kell fogadni őket és a gyerek és a magunk élete feletti irányítást meg megtartani magunknak. Bár...
A tejmirigyről megf annyit, hogy vannak emberek, akiknek egy atavisztikus információ alapján egy egész sor mellbimbója van, nagyjából a hónaljtól a lágyékig, akár több helyen is. ha nincs szerencséje, akkor nemcsak egy bőrredő jelzi a járulékos emlők meglétét, hanem mirigyek is tarftozhatnak hozzájuk, amiből a tejelválasztáskor, a hormonális hatásokra tej is ürülhet.
Remélem kielégítő volt.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Kérdés:

Anyósom, (aki szuper, mind nagymama, mind anyós funkcióban, példa erre a 400 babylove pelus, amit lelkesen vásárolt) kérdezte, mit vegyen Panninak karácsonyra. Egy etetőszéket kértem tőle. Melyik jobb, a fa szétszedhetős, (kisasztal-kisszék) vagy az asztalra szerelhetős? Elég stabil az utóbbi?
Csilli-villi műanyag csodát nem szeretnék, nem férne el, meg drága is.

A másik pedig az autósülés téma. A 9 kilótól felfelé--- melyik jó??? Megnéztem az ADAC teszten... ott egy 92000 forintos nyert... :shock: ennél olcsóbb, jó és biztonságos tuti van, ugye?

köszi!
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Jube! fa, szétszedhetős. Egyértelműen!!! Nekünk mondjuk ikeás műanyag egyszerű van, de kaptuk :) Ha nem, fát vettem volna, pont a kisasztalos megoldás miatt. Bene etetőszékét pl odahúzom a tűzhelyhez, és nézi, ahogyan főzök, mert idegesíti, hogy nem látja, mit kutyulok ott fent :) Az asztalra tehetűvel ezt nem lehetne. És nem mind olyan stabil.

Autósülés. Még korai nektek a 2. fokozat. A kilók csak tájékoztató jellegűek, de majd csak ha stabilan ül, akkor vegyetek másodikat, addig a hordozó a biztonságos! Mindenesetre van persze nagyon jó, és biztonságos 10 ezerért is. Nem minden az ár! Muszáj nekik az előírásoknak megfelelni.
Ja, és még valami. A biztonsági visgálatok során egyszer megállapították, hogy nem a karanbol okozta a bajt a babánka, mert az ülés jól védte, hanem a szana szét zuhanó-repülő cumisüveg vágta fejbe :(
Tünde
Anyós: nekem nincs sajnos. Devan apósom, aki nagyon nehéz természet, de tény, hogy azért, hogy a gyereknek legyen nagyapja, igenis hetente elviszem neki Benét. Max én valami indokkal lelépek. Ő is örül neki, ha rábizom a gyereket...

mtunde

Helló Lányok!!

Monacs, Te mázlista!!! Nem elég hogy messze lakik az anyósod,még magyarul sem tud,ráadásul tök rendes!!!
Ezt a szerencsét!!!! Fúúúúúú,szerintem nagyon irigyek vagyunk a csajokkal!!! :? Igaz Lányok??!!

Jube!
Nekünk műanyag etetőszékünk van,olyan aminek dönthető a háttámlája ,és egy vagyonba került. :oops: De nagyon boldogok vagyunk vele!!!! :lol:
Autóülés: egyetérte Tündével,van már 10.000 körül is azok is nagyon jók- anno nekem olyan volt mind a kettő gyerkőcnek-, de ráértek még vele,majd ha stabilan ül csak akkor cseréljetek!!!

Puszi: Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Etetőszék
Mi vettünk egy asztalra szerelhetőt, nagyon élveztük, hogy ott ül a gyerkőc. Csak egy idő után az volt a játéka, hogy baromira himbálta a lábát, és ezáltal mindig kifolyt. A teli pohárból a víz, a tányérból a leves, úgyhogy egy idő után felhozztuk a garázsban tartott bazi nagy műanyag csodát, amit örököltünk. Mi is a nagy helyigénye miatt negáltuk. De végül is nekünk az vált be. Az asztalra szerelhetőhöz mindenképp egy nagyon stabil nehéz asztal kell, nehogy feldöljön a gyerekkel.

Autósülés
Mi idén nyáron vettünk egy Concordeot (30000,- volt), mi úgy oldottuk meg, hogy a család össze dobta rá a pénzt, Dani szülinapjára. Mindenki jól járt, mi azt kaptuk amire tényleg szükség volt, nekik nem kellett ajándékért mászkálni, és nem utolsó sorban a lakás nem bővült egy újabb műanyag zajos kaccattal :D .

Most is már azon agyalok, hogy karácsonyra mit lehetne kitalálni, hogy értelmes ajándék legyen. Tényleg nincs vmi ötletetek?

Monacs

Kép
Kép
monacs

Gyorgyi33!
Köszi, hogy ezt mondod örülök neki, de nem fogod elhinni, de egész héten azt hallgattam, hogy itt olyan mint az apja, ez a kép meg azt sugallja, hogy milyen biztonságban érzi magát (amin apa magához öleli), látszik, hogy bizalmat érez az apja iránt. Kész!
Azért látom, hogy ez a téma sok mindenkinek kinyitotta a bicskát a zsebében :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Hát ez hihetetlen! El ne hidd, mert tényleg tisztára olyan, mint te vagy. Lehet hogy meg kellene próbálnod beszélni vele, nehogy elfajuljanak a dolgok. Vagy lehet hogy nincs értelme? Vagy már beszéltél vele?

Kép
gyorgyi33

Monacs!
Nem semmi, hiába tudsz élni :D :D

Kriszta36!
Jajj nagyon köszönöm, de aranyos vagy. :D Engem tényleg nem nagyon szoktak dicsérgetni (kivéve a páromat), hogy ti pótoljátok! Nem is tudom mit mondjak?! Vagy inkább szép csendben sírdogáljak egy kicsit? Én a páromnak mutattam amit írtál, és pipacs vörös vagyok :)

Rita!
Én láttalak amikor a kórházban voltam! Egy bizonyos Ágit (ha jól emlékszem) katétereztél a mellettem lévő ágyon (509-es szobában voltam), akinek Menta nevű kislánya született Vidánál és hüvelyi úton szült, pedig előtte császáros volt és megpattant egy ér. Ha jól emlékszem ezt mesélte nekem. És komolyan anyós korba jutsz? :) Nem hiszem el... :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:13-kor.
Vendég

Monacs!
Nem semmi, hiába tudsz élni :D :D

Kriszta36!
Jajj nagyon köszönöm, de aranyos vagy. :D Engem tényleg nem nagyon szoktak dicsérgetni (kivéve a páromat), hogy ti pótoljátok! Nem is tudom mit mondjak?! Vagy inkább szép csendben sírdogáljak egy kicsit? Én a páromnak mutattam amit írtál, és pipacs vörös vagyok :)

Rita!
Én láttalak amikor a kórházban voltam! Egy bizonyos Ágit (ha jól emlékszem) katétereztél a mellettem lévő ágyon (509-es szobában voltam), akinek Menta nevű kislánya született Vidánál és hüvelyi úton szült, pedig előtte császáros volt és megpattant egy ér. Ha jól emlékszem ezt mesélte nekem. És komolyan anyós korba jutsz? :) Nem hiszem el... :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok

Na megjöttem a dokitól! Tök aranyos volt. Csinált hasi uh-ot, már 1 cm-s a kis szaros, három nap alatt, 2,5 mm nőtt az én drágám :), megint hallottam a kis szívhangját, hát ez leírhatatlan érzés volt! :)
Csinált a doki rákszűrést, meg megbeszéltük a vizelet-vér leleteket, minden tökéletes! Mondta, hogy max. 10 kg-ot hízhatok, mert én 82-ről indultam.....vérnyomást is mért, az 137/65 volt....úgyhogy mondta, hogy azért figyeljek magamra. Legközelebb nov. 14.én kell mennem a 12. hetes uh-ra......jaj már úgy várom!

Puszi

Kép
elizabeth25

Gyorgyi33!

Próbáltam beszélni vele, felesleges :cry:
Amikor itt volt és egy sérelmemet felhoztam, akkor az jött, hogy hullámzó a kedélyállapotom. Ez van.

Jutalom a nap végén:
képzeljétek apától kaptam egy gyűrűt, ezzel köszönte meg Martint, a mi csodálatos babánkat! Olyan jó volt!

Jó éjszakát!

Minden baba nyügős ma, vagy csak az enyém??

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:14-kor.
Vendég

Sziasztok!
Az este folyamán még egyszer! Az előbb már nem fért bele az időmbe a fénykép kicsinyítés és felrakás, de majd most :) !

Kép Kép Kép

Kép

Az utolsó képet csak a babatornázó miatt tettem fel. Hát nekünk ilyen van.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok Lányok!

Nem nagyon jutottam mostanában a géphez, úgyhogy jó sok hozzászólás összegyűlt, eltartott még sikerült végigolvasni titeket.

Durca, holnap megpróbálok válaszolni, csak most már annyira fáradt vagyok, hogy csak ide írok gyorsan pár sort.

Panni ma már a hasáról is visszafordult a hátára. :D Olyan kis ügyes.

Ezért sem tudok most már olyan gyakran olvasni titeket, meg irogatni, mert állandó felügyeletet igényel a kisasszony, ugyanis ha egy kicsit nem nézek oda, már máshol találom a szőnyegen, volt hogy le is forgott már róla.

Marcsi, csak nem abban a szép lakóparkban laktok?

Dóri, ne izgulj, sajnos vannak ilyen balesetek. Nálunk is volt, már nem is emlékszem, hogy mennyi idős volt, még az elején. A fotel össze volt tolva a kanapéval és a két karfán volt egy takaró, arra tettem, úgy szoptattam, csak egy pillanatra fordultam el, amikor is belefordult a fotelba, ahol is ott volt pár vállfa. Szegénynek pár óráig ott is maradt a nyoma. Vele együtt sírtam, úgy megijedtem, alig mertem a férjemnek is elmesélni. Szerencsére az ijedségen kívül nem lett semmi baja.

Most már tényleg elteszem magam holnapra, ki tudja hány órát alhatok.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Seffi!
Ha nem haragszol meg és elfogadsz egy jótanácsot: Ne szívd ennyire fel a dolgot!!!
Csak saját magadat fogod felidegesíteni,hidd el! Panaszkodni persze lehet,sőt kell is!!
Szerintem minden nagyszülő a saját gyerekét keresi az unokában,és persze látja is hogy mennyire hasonlít rá. :? Ez már csak így szokott lenni. Nem feltétlen gonoszságnak szánta amit mondott.
Próbád meg elengedni a füled mellett ,mert így nagyon nehéz lesz,és legfőképpen neked és Martinnak! :cry:
Sok türelmet és kitartást!

Monacs!!
Nagyon aranyosak a gyerekek!!
Köszi a bébitornázós képet,hasonlót szereztünk be tegnap,remélem majd tetszik a csajszinak!

Lilluska, jó hogy nem vesztél el!!! :lol:

Kép
Kép
mano4

Dóri!!

Váaszoltam privitben,de hibát jelzett,majd még próbálkozom!

Köszi a képeket,örülök neki!!!
Puszi: Eszter

Kép
Kép
mano4

Sziasztok LÁnyok!
Lassan kezdek beleszokni a magányba :( Ez azért ijesztő, hogy 1 hét alatt megszokja az ember!
Képzeljétek, Bene eddig mondta hogy "ada" ez apa és néha anya is volt, de amióta apja elment, nem mondja.... :( Biztos hiányzik nkei.

Ajándék: Én azt találtam ki, hogy legot kérek vagy playmobilt minden ünnpere. A legobabayt Bene nagyon szereti, de lassan áttérhetünk a duplora, és ha szpen lassan, kis adagokban kapja, egy pár évig ez tuti ajándékötlet. Nagybácsik, unokatesók, stb. Bőven elég kis ajándéknak. És aztán szép készlete lesz, amivel sokáig el tud játszani.
(bababörzéken meg lehet még hozzávenni alkatrészeekt olcsón :))
Apropó, nem tudtok valami jó börzét a közeli hetekben? A marcibáyni nem készült el :( a nagy bnv-sre meg nem akarok kimenni.

mtunde

Cancan!
Képet, képet! Légyszi, légyszi! :D

Rita!
Igazgad van, és az a vicces, hogy a férjem is mindig ezt mondja. Hallgasd meg, és ne mondj semmit, akkor sem, ha nem értesz egyet. És ne látsszon rajtad. Jó, jó, mondani könnyű. De én olyan hülye vagyok, hogy látszik rajtam, ha másképp gondolom. De azért gondolkodom is néha, és a jó tanácsokat megfogadom. :D A gyerek meg imádja anyóst. Bár a gyerek azt imádja, ha mindenki egy rakáson ott van mellette. Aki nincs ott, az listázva van. Egész nap. :D
Steffi! Próbáld meg követni a férjem tanácsát, hátha Neked sikerül.

Etetőszék: Az asztalra szerelhetőnél nálunk az volt a baj, hogy egy idő után olyan volt, mintha a gyerek beszorult volna, nem volt elég helye, hogy machináljon a kezeivel. Nekünk most olyan van - kölcsön -, amit a székre lehet szíjazni, a babát meg belekötni, és Így tkp. ül az sztalnál. Csak a bekötést nem nagyon szereti, és ezért nincs bekötve, és így aztán főként álldigál a lelkem, mi meg frászt kapunk, hogy kiesik. :D

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Tünde! Valóban meg lehet szokni a magányt, de persze ha nyugtat mellette az a tudat, hogy határos időn belül újra láthatod! Én akkor voltam itthon egyedül, amikor kiderült, hogy gyermeket várok...iszonyú nehéz volt...a párom Kanadában dolgozott és webkamerán keresztül mutattam meg neki a két csíkot a teszten...nem akarta elhinni és szinte fel sem tudta fogni...igazából Én sem :roll:

Orsi! Lakóparkban lakunk, de azért annyira nem szép szerintem...bár Én szeretek itt lakni, de idővel tervezzük, hogy vidékre költözünk...nem lehet itt gyereket nevelni normálisan szerintem :?

Cancan! Nem tűnsz ismerősnek a kép alapján sem. :( Kolos is egyik nap álomszuszék a másik nap pedig alig tudom elaltatni. Szerintem ez természetes.

Györgyi! Igazából nem tartok a fertőzésektől. Én terhesen is jártam úszni és azon sem paráztam, hogy mit szedhetek össze...nem is lett semmi bajunk. De azért köszi, hogy írtad! :wink:

Steffi! Igazi úriember a párod! Látod mennyire fontosak vagytok Neki!!! Azért ez nem mindennapi cseleked ám egy férfitól, úgyhogy ne izgulj az anyós miatt, nem tud Ő bekavarni a Ti kis hármasotokba! :wink:

Elizabeth! Örülök, hogy mindent rendben találtak! Csodálatos érzés igaz, mikor hallod a baba szívhangját!!!! Mostmár majd felgyorsulnak az események és hipp-hopp már a szülőszobán találod magad. Tudom, hogy ez még messzinek tűnik, de élvezd ki minden pillanatát a terhességednek, mert tényleg gyorsan elrepül!

keledezik a kissárkányom....majd folytatom
marcsim

Sziasztok!

Két napig nem jövök erre, és mennyi új infó! Tök jó!
Úgy örülök, hogy itt lehetek közöttetek.
A barátnőm egy másik kórházban fog szülni és mondja, hogy annak a kórháznak az Anyukái, kismamái nem ilyen aktívak.
:)

Dóri,Hogy vagy?
Túltetted magad már Luca esésén. Igen, sok ilyet hall az ember, de amikor ott van és vele történik meg akkor, borzasztó lehet. De a lényeg, hogy nincs semmi baja a Pici lánynak, és hát igen, az ilyen kis picurkák mennyi mindent kibírnak. Én mikor kicsi voltam többször gurultam le a lépcsőházunk lépcsőjén. És itt vagyok. Bár lehet, hogy látszik :lol:

Durca,
Örülök, hogy már jobban van a szemed!!! Én is egyedül a szememet szeretem magamon, így meg tudlak érteni! 8) ;
Milyen volt Mandulának az úszás? Mit mesélt?
Értem! Akkor szorítok én is Nektek nagyon, hogy teljesüljön a karácsonyi kívánság! De biztos vagyok benne, hogy így lesz, és gyönyörű karácsonyotok lesz!

Jó fej lehet a barátnőd, aki jegyzetel hogy milyen Anyós ne legyen!!! Ez tetszik! Szimpi! :lol:

Steffi,
Mennyi ideje vagytok együtt a pároddal? Szerintem most hogy már egy család vagytok Ti hárman, biztos sok minden meg fog változni és a Te pártodon fog állni! Ne is törödj bele, hogy ez így lesz, de ne is emészd magad! Ne is hagyd, vigyázz a tejcsire!!!

Cancan,
Nagyon édes rólatok ez a kép! :)

Györgyi,
Vicces ez a hónaljtejes dolog, jót nevettem rajta. :D ; Mi úgye nem a Vidához járunk.de már találkoztam vele, a 20 heti genetikai Uh-t Ő csinálta, és akkor ugye már tudtuk, hogy kislányunk lesz. :lol: ; És nézegette az arcocskáját, és én akkor megkérdeztem, hogy és látszik, hogy kislány :lol: és erre, jó fej volt. Azt válaszolta, hát nem tudom, nincs kirúzsozva a szája. :wink: Persze én is vettem a lapot, és megkérdeztem, hogy copfja sincs? :lol:
Szóval jó volt az UH
:lol:

Szia Kriszta,
De én örömmel olvastam, hogy írtál nekem!
:) Ja, értem akkor miért nyugtatgattál :wink:
Nem teszel fel képet?

Lányok,
A babák tényleg akkor vannak fent, amikor a pocakban is érezted, hogy mocorgott, vagy mikor kibújik ez megváltozik?Mik a tapasztalatok?
Sokan mondanak sok mindent :shock:

Tünde,
Bene a kis kuktád :wink: ; de jó!

:cry: szegénykém, de még mennyi idő?mikor jön haza Apa? Most már nem sok. Szegény Bene biztos nem érti, hol van az Ő apucija, de majd milyen édes lesz, ha meglátja :lol:

Monacs,
És Dáneil tud bolgárul?
Nagyon,nagyon szépek a gyerekeitek!!! Gratulálok hozzájuk!
:lol:

Steffi,
Ez komoly?
Nem szoktak megdicsérni? Biztos rossz társaságba jársz! És mikor kismama voltál, akkor sem mondták, hogy milyen csinos vagy. Pedig az voltál! És azért az nem olyan gyakori! Karcsú voltál és sugárzott a boldogság! És ne hagyd magad, hogy a boldogság eltünjön az arcodról, mert most van igazán ok a boldogságra!!!

Tegnap éjszaka még idejöttem, csak már nem volt erőm válaszolni és akkor láttam, hogy milyen kedves férjed van! És tök meghatódtam, ez olyan szép gesztus! Látod mennyire szeret, és most már biztos vagyok benne, hogy csak egy kis idő, és mindenben a Te pártodon fog állni! Gondolom jól aludtál az éjszaka! :lol:

Elizabet25,
És a csíkokra nem mondott semmit a doki?

Nagyon szépek a Babák gyönyörűek!!!

Szép napot mindenkinek!

Megyek tanulni!

Puszi
Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok,

köszi az etetőszék-autósülés tippeket!

tudom, hogy még korai, csak mindkettőt értelmes karácsonyi ajándéknak tartom, és mikorra meg kell, nincs alkalom, amire kaphatná Panni.

Steffi,
Tegnap nagyon balhés volt a kisasszony is, de ma már jobb a kedve.

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Ancsaboszi......nem beszéltünk róla, a barátnőm bőrgyógyász neki már megmutattam másnap, mikor észrevettem, striák....de nem is nagyon látszik már! Van ami teljesen eltűnt!

Marcsim, hát próbálom kiélvezni minden pillanatát a terhességnek :), tudom, hogy gyorsan elfog repülni az idő, bár egyenlőre még elég lassúnak tűnik! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Beni is taknyos lett :(, éjjel 3x kellett kiporszívóznom az orrát. A szívem kiszakad, úgy sjanálom, olyan picike még... De kis hős, mert csak nagy szemekkel meglepődve nézni mi a fenét csinálok neki.

Uh: amikor én voltam a 18. heti genetikán, azt mondja a Vida: és? a nemét tudjuk? Mondom, nem de szeretném. mondja, hogy kisfiú. erre én éreztem!!!! ( a meghatottságtól csak ennyit tudtam kinyögni ) mire Ő : nem csodálom, ekkor fütyit! böki a hasát, ugye? :lol: :lol: :lol: Haláli egy fazon, és hasonló beszólásai voltak a 9 hónap alatt!
Most mennem kell, Szandinak megígértem hogy öntünk ki gipszfigurákat( épp most iratott velem egylistát, hoyg mit szeretne a Jézuskától ) , és Beni is nagyon morog a járókában. Később még benézek.

Ja! Marcsim! Lehet, hogy elkerültük mindig egymást. És arra emlékszem, hogy Kolost sokszor láttam a kiskocsiban a csecsemősosztályon.

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan! Akkor valószínű elkerültük egymást :( ....bár sokszor nem láthattad azért Kolost sem, mivel majdnem mindig Nálam volt...kivéve amikor valahová mennem kellett... :wink:
Benit már járókában tartod? :lol: Gyógyuljon meg hamar a picúrkád!!!!

Ancsa! Nekem a gyerkőc mindig este 9 és éjfél között volt hiperaktív a pocimban, most ezt az időszakot mindig végigaludja, szerencsére!

Lányok! Ha így halad kopasz leszek :cry: nagyon durván hullik a hajam, tudom, hogy ez természetes ilyenkor, de akkor is durva. Pedig szedek vitamint is és mégis.... :cry: Meddig tart ez????
marcsim

a kép lemaradt....

Kép ketten
marcsim

Sziasztok,
etetőszék esetében én is a szétkapható fa változatot ajánlom. mi kaptunk egy asztalra tehetőt is, de nagyon asztal függő, hogy fel lehet-e tenni vagy sem (anyóséknál reménytelen, túl vastag az asztal lapja)
amúgy nekünk a babaúszás nagyon bevált, a gyerek imádja, semmi baja nem lett tőle. az sem mellékes, hogy utána bealszik, de ehhez az kell, hogy minimum 45 perces foglalkozás legyen, mert a 30 perc meg sem kottyant neki.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Marcsim! nekem sem vagy ismerős :(
Nálam is szinte mindig kint volt Beni, csak amikor zuhiztam vagy dokit kerestem akkor adtam be. Úgy látszik, pont mindig elkerültük egymást.

Heni

Kép

Kép
cancan

Olyan járókában van, ( fából ) aminek a lapja fel van emelve, így olyan mintha kiságyban lenne. Nappali ebben van, csak estére megy a kiságyba.

Heni

Kép

Kép
cancan

Próbálkozom a fránya vonalzóval, de nem sikerül :(

Kép
Kép
kriszta36

Vagy mégis? :D :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Monacs!
De édes a babád! Zabálnivaló! Azok a szemek... Hihetetlen szép!

Mano4!
Most, hogy kibeszéltem magamból sokkal-sokkal jobb. Másnak hiába mondom, úgysem értik. De tényleg jobb a kedvem. Lehet azért mert szombat óta eltelt 4 nap és kezdem magam 'kipihenni' lelkileg. És persze kitartok már csak a kicsikém miatt is! :D

Mtunde!
Hát neked se lehet egyszerű egyedül! Én is úgy utálok itthon egyedül lenni, szeretem mikor itthon van apa, már az is sok, hogy reggel elmegy dolgozni délután 5 körül jön... Hát még 2hét! Kitartás neked is már csak 1 hét van ugyi??

Kriszta36!
Az a baj, hogy az arcom nyitott könyv :( És ha hiszed, ha nem az én férjem is mindig azt mondja egyik füleden be a másikon ki... Hát tényleg nem egyszerű mindig nyelni... Egyszer még belefulladok :? De lehetne rosszabb is, ez vigasztal. :)

Marcsim!
Nagyon szépek vagytok a babáddal! Nagyon jó a kép rólatok!
És tudom, hogy a férjem egy imádnivaló hapsi! :D Csokrot is hozott a kórházba :D

Ancsaboszi!
3éve vagyunk együtt, ezalatt sok minden elértünk és anyós ügyben volt durvább is a helyzet.
És ismét köszönöm a dicséretet, érdemes ide jönni :D Inkább azt mondták, hogy hátulról nem látszik rajtam a terhesség, még az utolsó időben sem. Anyuék dicsérgettek meg a párom. Anyuék azt mondták, hogy jól áll nagyon és hogy kivirágoztam.

Jube!
Akkor jó. Illetve nem, de legalább nem voltunk egyedül :D Ma a mi kedvünk is, már mosolygunk is anyára, mikor bolondozik neki és már 2x is szundított így tudok enni, takarítani, és babanetezni :D :D

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok anyák és babák!

Ma állat módra elfáradtam,reggel kilenc óta most ültem le,nem számítva a két pisilést :D
Reggel elvittem Mancát oviba,aztán elrongyoltam Csillaghegyre a barátnőmhöz,beadtam neki valamit,majd elmentem tömegközlekedéssel az Óbudai Stop Shop-ba.Vettem magamnak egy nadrágot,de mér most nem tetszik,egyszerűen nem volt kedvem kiadni 15.000.-Ftot egy gatyáért(mert ugyanis az tetszett volna igazán),persze Mandulának is vettem egy kabátot,mert az apja közölte,hogy ami rajta van(először volt rajta a Corában vettem 4000,.Ft-ért),az kívülről hideg anyag(belülről tök meleg),így fázik a gyerek.No,vettem egyet 7.000.-Ft ért,hátha az melegebb :roll: :twisted:

Mandula marhára élvezte az úszást
,de "sajna anya nem voltak cápák,ezért nem vettem fel apa búvárszemüvegét"Az apja ugyanis adott neki reggel egy marha nagy búvármaszkot és vitte az usziba.

Tünde!
Én mindig mondtam,hogy a pasi csak teher :D :D no,viccen kívül,apa mindjárt itthon lesz és egy nap alatt megszokod.
A fogyi kontra csoki mizéria engem is kísért,hasonló okokkal magyarázom én is,azaz az egyik felem megelégedett magával(igaz normál esetben 59-60 kiló vagyok és nem 140 magas:-)),a másik fele pedig tudja,hogy tenni kell,tenni kell.

Etetőszék

Nekünk brevi műanyag van,a tisztántarthatósága miatt nagyon szeretem,meg jó nagy.Igaz nálunk van elég hely.

Autósülés

Az első,hordozónak is használt,baboo concord ülésünk után ,mi megint csak egy concordnál kötöttünk ki,méghozzá egy trimax-nál,amiben az a jó,a biztonságosságán kívül,hogy 2 in 1. Azaz, mikor a gyereknek már csak ülésmagasító kell,kb.5-6 éves korától,akkor lepattintom róla az ülést és marad a magasító.Magyarul 2 üléssel megússzuk a 12 évet.,mert ha jól tudm addig kell. ha jól emlékszem 2004 novemberében vettük és 39.000.-Ft volt?!

Anyóstéma(még mindig)

Meggyőződésem csajok,hogy két dologról beszélünk.Amit én(és hozzám hasonlóan még itt egy páran átélnek),az nem anyós kérdés.Szerencsések azok,akiknek kedves rendes EMBER az anyósuk,mert kaptak egy csodás nagyit a gyereküknek és egy kis anyapótlékot(ha lehet ilyet mondtani).De vagyunk egy páran,akik kénytelenek majdnem napi szinten(de lehet,hogy csak havi szinten)szembenézni egy jellemtelen,önző emberrel,aki szószerint megmérgezi a párkapcsolatot.

RITA!Hiszem,hogy lényedből adódóan kizárt,hogy rossz anyós lennél,mert nem vagy rossz ember.(bár csak az írásaid alapján ismerlek,de simán ki merem jelenteni).
de mit kezdjek egy olyan emberrek,aki a haldokló apámtól sajnálja a látogatási időt(nem a saját idejét,hanem a fia idejét) és féltékeny,hogy látogatóba megyünk egy beteg meberhez,akit nem tudom,hogy mikor láthatok újra,hisz nem a szomszádban lakik.
Vagy mit kezdjek egy olyan emberrel,aki családot mozgósít,hogy a fiát "megmentse ebből a házasságból"?
vagy mit kezdjek egy olyan emberrel,aki közli,hogy nem tud nekünk kaját adni(terhes voltam a lányommal),mert nincs pénze még 2 embernek főzni,ha enni akarunk menjünk és vegyünk magunknak?
És mit kezdjek egy olyan emberrel,aki DNS vizsgálatot kér,hogy valóban a fia az apja az unikájának?!
Én ezekről a problémákról beszélek,nem pedig arról,hogy nem dícséri meg a főztömet,vagy kijelenti,hogy ő jobban tud főzni,vg gyerekt nevelni..ezek ennél súlyosabb dolgok.
Mindezek ellenére egyszer nem álltam szembe az anyósommal,nem kértem ki magamnak az áskálódásokat és nem kérem a férjemtől ,hogy tagadja meg az anyját.(holott néha ezt tenné,mert megnyomorította a gyerekkorát és a mai napig az érzelmi zsarolás művészetét gyakorolja,azon az emberen,akit állítólag mindennél jobban szeret.Ha ez így van,vajon miért nem boldog attól,hogy a fia boldog).
Véleményem szerint egy anyós nem attól "rosszul meg",mert anyós lesz(és tudok rengeteg példát felhozni,akik remek anyósok),hanem azért,mert alapvetően jellemhibával kűzd.Súlyos jellemhibával.

A gondom az,hogy a gyerekünket hogyan engedjem át neki,akércsak pár órára is,ha nem ismer sem embert,sem istent és ha képes volt a gyerekeit az apjuk ellen nevelni(az egyiket sikerült,am ásikat hála,nem),akkor miért ne csinálná a lányommal ugyanezt,ellenem?

Bocsánat,hogy így kiakadtam,csak tényleg szerettem volna,ha értené mindenki,hogy én nem az anyós-viccek téméjából csinálok ügyet és lenne szívem szerint árva férjem :cry:

Kép

Kép
durca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: